thoralf

Direktlänk till inlägg 21 mars 2013

KLIMATÅNGEST

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2013 12:42

 


Igår var det även en debatt om klimatpolitik i riksdagen. Det var minst sagt frapperande att höra socialdemokraten Sara Karlsson och miljöpartisten Helena Leander i sina anföranden. Läskunnigheten hos dessa personer måste vara noll eftersom att de båda hävdade att planeten är på väg mot en 4-graders uppvärmning. Som referens använde man Världsbankens rapport ”Turn down the heat”. En rapport som egentligen försöker förutse vad en global temperaturökning på 4 grader skulle innebära i praktiken. Med andra ord ren skrämselpropaganda som får många människor att må illa eller till och med få ungdomar att få klimatångest. Läs debattartikel i SvD.


Jag skulle vilja säga att det är just dessa klimatalarmister som får väldigt många unga människor att få klimatångest och må dåligt. I helgen är det dags för det återkommande årliga spektaklet ”Earth hour” som säkert skapar mer ångest än nytta. Att det är klimatalarmisterna som ligger bakom detta jippo råder det inget tvivel om.


Med hjälp av alla journalister som är sympatisörer med miljöpartiet och de rödgröna så lyckas dessa klimatalarmister måla upp den ena bilden värre än den andra om hur illa det ser ut i framtiden. Dessutom försöker de hela tiden slå varandra i sina skrämmande framtidsscenarier. Att då Världsbanken hjälpte till med en rapport som slår IPCC:s utsagor om 2 graders uppvärmning med det dubbla kom säkert som en skänk från ovan för klimatalarmisterna. Det togs säkert som en intäkt för att vi är på väg mot planetens undergång inom 50år.


Nu väntar jag bara på nästa rapport som skall slå Världsbankens 4 graders uppvärmning. Frågan är bara om det blir 5 grader eller 6 graders uppvärmning, "förväntningarna" skruvas givetvis upp. I september kommer IPCC med en ny rapport som dessutom skall offentliggöras i Stockholm (funderar faktiskt på att närvara om det är möjligt). Skulle vara intressant att lyssna och inte minst få lite bilder till bloggen på alla klimatalarmister som förmodligen kommer ”frossa” i innehållet. Svensk media kommer få rena julafton under dessa dagar i Stockholm.


Hur stor tilltro skall man då sätta till IPCC? I svensk media kan vi sannolikt inte förvänta oss några kritiskt granskande reportage av IPCC:s rapporter. Inte ens om det serveras andra fakta på ”silverfat”. På nätet publiceras det dock och så är debattklimatet så mycket bättre där. Nyligen publicerades en artikel som jämförde IPCC prognoser med det verkliga utfallet. Även om det rör sig om en kort tidsperiod borde nog alla bli lite fundersamma över detta. Frågan är om IPCC själva tar till sig något av den faktiska utvecklingen. En sak är jag helt säker på och det är att ingen av de klimatmodeller som ställs kommer att vara helt rätt. Verkligheten kommer se annorlunda ut!


 


Det är med stort intresse som man följer utvecklingen av den globala temperaturen. Just nu önskar sig nog många lite global uppvärmning i Sverige. Mars månad riskerar i varje fall inte att höja temperaturmedelvärdet för 2013 i södra Sverige. Men förhoppningsvis kan den dämpa lite av klimatångesten bland alla människor.


”Precis som några noterat är det väldigt "farligt" att ifrågasätta "klimathysterin men det gör mig inte automatiskt till klimatförnekare och klimatskeptiker.

Jag inser givetvis att jordens befolkning och det sätt som man använder jordens resurser mycket väl kan påverka klimatet på jorden. Däremot kan det finns andra faktorer som är minst lika angelägna som koldioxidutsläppen. Jag tror att fokus blivit lite för stor på koldioxid vilket medföra att andra problem "förminskas".

Att klimatet förändrats på vårt jordklot tidigare är alla överens om. Det finns en rad faktorer som har inverkan på vårt klimat. Dagens debatt tycks dock utesluta allt annat än koldioxidhalten i atmosfären. Så enkelt tror jag dock inte det är och därför är jag öppen för att lyssna och värdera "alternativ" forskning. Även att lyfta fram det på bloggen.”

 
ANNONS
 
Ingen bild

Errbe

21 mars 2013 22:46

På bloggen Frihetsportalen hittar jag följande av Sture Åström, som anmält program till Granskningsnämnden:

SVT och SR hanterar klimatfrågan systematiskt som att det är en självklarhet att koldioxid värmer. Granskningsnämnden har fått ett flertal anmälningar för att kritik mot denna hypotes inte får plats. Dessa anmälningar avslås rutinmässigt med följande motivering:

“Granskningsnämnden har i tidigare beslut konstaterat att IPCC:s slutsats att det pågår en global uppvärmning som med stor sannolikhet är orsakad av människans utsläpp av växthusgaser har ett mycket brett stöd bland såväl klimatforskare som ledande politiker. Att SVT sänder program och inslag som utgår från denna grundsyn kan inte i sig anses strida mot kravet på opartiskhet.”

Således: Allmänhet och politiker vet inte om att det finns kritik mot hypotesen. De har därför som grundsyn att den är sann, vilket beror på att SVT och SR (samt TT) aldrig tillåter invändningar mot den. Och GRN:s egna ledamöter vet inte heller bättre. De accepterar inte att det finns “klimatforskare” med andra åsikter, fast jag talat om det. Därför kan SVT och SR inte kritiseras för ensidig framställning. Och de fortsätter att vilseleda GRN:s ledamöter, politiker och allmänhet.

Därmed uppnås sådan vattentät rundgång som kännetecknar diktaturer ! ! !

I ett demokratiskt Sverige innebär detta att Granskningsnämnden spelat bort sitt existensberättigande, vilket i sin tur betyder att Public Service saknar existensberättigande ! ! !

Hur skall demokratin sedan kunna fungera ?

 
Ingen bild

VargMan

22 mars 2013 02:24

Seglivad myt det där med CO2. Under klimatprofeten Al Gore's "eriksgata" så var det extra häftigt att vara kritisk till Hans Höghet och hans Oscarsvinnande sci-fi-rulle, för då fick man träna på att ha tålamod med sektmedlemmar, bryta sönder argument som byggde på gissningar och/eller lögner samt så blev man närmast immun mot det som idag kallas näthat..:). Men den myten måste hållas vid liv, till vilket pris som helst, för det är för många som investerat anseende i CO2-sekten.. Sen ger den möjligheter som får vilken makthungrig och kontrolltörstande politiker som helst våta drömmar. Nåväl, det är bara att även här fortsätta att en och en visa på dumheterna. Earth Hour, då kommer jag att i år också hänga ut julbelysningen och tända alla glödlampor jag har..:):)

 
Ingen bild

Stefan A.

22 mars 2013 06:00

Vartannat nytt jobb i städ och restaurangbranschen tillsätts med hjälp av bidrag,hjälper tydligen inte med sänkt moms och rut-avdrag,bra att ha i åtanke när "myten" pojken med guldbyxorna går igång som en papegoja om sin 600", ett tydligt bevis på en icke fungerande arbetsmarknad, att man ska behöva betala arbetsgivare för att anställa är sjukt,men numera en norm,efterfrågan och behov sätts ur spel liksom konkurrensen, den som kan utnyttja bidragen till max vinner, den bidragsgivande inv. ställs mot den bidragslöse pursvensken, samt att den omhuldade myten om en generell arbetskraftsbrist ter sig än märkligare.- 15 i dag och den globala uppvärmningen lyser med sin frånvaro.....

 
Ingen bild

Stefan A.

22 mars 2013 06:42

Jämnställdhetsministern? och folkpartisten Maria Arnholm : SD består av män som hatar kvinnor??? förstår hon att hon är minister nu med ansvar och inte en opinionsbildare i FI? då kan man inte vräka ur sig vad som helst,kvinnor är ingen grupp, det är individer, och individer kan man ogilla precis som vem som helst, har aldrig träffat någon man som generellt hatar kvinnor. Reinfeldt bör ta den nya ministern i örat, förtjänar det betydligt mera än Billström, eller gör statsministern skillnad på folk och folk?

 
Svensson

Svensson

22 mars 2013 07:06

Ärligt talat, så tror inte jag att klimatet är Sveriges värsta hot.Med den politik som nu bedrivs, kommer ekonomin var förstörd innan klimathotet slår till.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

22 mars 2013 07:52

Vilka är klimatförnekarna?
De som likt istadiga åsnor försöker lura oss att tro Världens undergång är nära , eller de som sakligt kan visa att klimathysterien är en bluff som hålls vid liv för att även fortsättningsvis kunna beskatta folket.

 
Ingen bild

Hannu

22 mars 2013 08:27

Att leva i Sverige drar väsentligt mer energi än att leva i nordöstra Afrika. Har någon räknat på hur mycket mer energi som går åt för t ex 100.000 somalier i Sverige jämfört med om de är kvar hemma?

 
Ingen bild

Medborgaren

22 mars 2013 10:27

OT/Varning för RUT o ROT-bluffare! Skattemyndigheten varnar för bedragare som använder ert personnummer och tillskansar sig nämnda bidrag!
Drabbas ni så gör anmälan till polis o skattemyndigheten!
Vi som är motståndare till detta o alla andra onödiga o orättvisa bidrag är inte förvånade!
Våra politiker som ivrar för dessa bidrag inbjuder ju till brottslighet som drabbar oss medborgare!

 
Ingen bild

Björn

22 mars 2013 11:12

Förra Earth Hour körde vi in två nya CNC-svarvar på verkstan. Vardera med 40KW spindelmotorer plus drivna verktyg plus servon på lika mycket till. Chefen tror nämligen inte på IPCC... :)

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 mars 2013 11:25

Stefan A, jag håller med om allt du skrev i dina inlägg inatt.

Global uppvärmning som inte når hit upp i Norden - eller se på övriga Europa, där man i syd först nu upptäcker att det är vår på G. Men denna kyla som dröjer sig kvar här uppe lär ingen skriva något om - den ingår ju inte i mönstret.

Jag tänker inte släcka ner något för att någon fått för sig något. Eftersom jag - såsom smålänning? - är född sparsam håller jag min elkostnad så låg som jag någonsin kan under hela året. (Irriterar mig att den blev högre i december-januari.) En timmer gör varken till eller ifrån.

Det är alltid någon/några som tjänar världsliga pengar på alla påhitt när man börjar granska dem. Och inget kan de ta med sig när de går.

Är Arnholm verkligen jämställdhetsminister? Med alla dessa fördomar? Men så är det i den uppochnervända världen. Det är jobbigt men inte omöjligt att behålla sitt sunda förnuft, tycker jag. Vissa somliga andra har förstås redan förlorat sitt.

På tal om fördomar: Det är de mest fördomsfulla som släpps fram i rampljuset - ju mer oinsatta i verkliga förhållen desto mer populära är de att använda. Ja, just använda. Och de förses med skygglappar och öronproppar för att inte inse det förhåller sig.

Jag tänker på ståuppkomikern (?) Marika Karlsson, som inte har en aning om vad Sverigedemokraterna är för något och avslöjar sin okunskap i sin show. Ja, hon är adopterad från Etiopien och turnerar med sin föreställning 'neger nånting'. Det är tråkigt att hon fallit i PK-fällan. Jag skulle vilja träffa och prata med henne, men den chansen är inte stor. Hon skulle dessutom säkert vägra eftersom jag är både blond och blåögd och därmed automatiskt rasismen personifierad. Dessutom SD-are.

Det är skönt att ha/ha haft vänner från olika delar av världen som behandlar/har behandlat mig som den individ jag är ...

Och Stefan A, jag har alltid haft manliga vänner som tyvärr försvunnit i och med samboförhållanden och kanske 'uppstått' igen i umgänge med parförhållanden. Nytt jobb, nya arbetskamrater - bra relationer som löses upp ... Men konstigt nog har jag aldrig träffat på män som varit hatiska mot kvinnor. Nedlåtande, streberaktiga, egoistiska etc - jovisst! Men inte kvinnohatare - snarare tvärtom och de problem som följer med detta.

Ju svagare och mer hjärntvättade individer är, desto svårare för dem att följa det sunda förnuft de en gång hade. Tror du inte?

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 mars 2013 11:28

Hannu: 'Har någon räknat på hur mycket mer energi som går åt för t ex 100.000 somalier i Sverige jämfört med om de är kvar hemma?'

Där slår du verkligen huvudet på spiken!

 
Ingen bild

SB

22 mars 2013 12:18

Jordens klimat påverkas av en rad faktorer, solen är den enskilt viktigaste faktorn. Utan dess värme skulle inte liv existera på vår planet. Jordens bana och lutning påverkar också. Klimatet blir ömsom varmare, ömsom kallare över tid. Detta helt utan människans påverkan. Under stenåldern var det betydligt varmare än idag. Denna värmeperiod följdes av kallare perioder, därefter blev det varmare igen. Åren 1000-1300 brukar kallas den medeltida värmeperioden. I början av 1300-talet försämrades klimatet och världen gick in i vad som har kommit att kallas lilla istiden, denna period varade fram till slutet av 1800-talet. Under lilla istiden fanns det tre tydliga köldtoppar, mitten av 1300-talet, 1570-1710 samt 1790-1880. Under 1600-talet, alltså under den mellersta av dessa tre köldtoppar var det som allra kallast, i snitt 1 grad kallare än under 1900-talet. Att det dessutom under 1600-talet var ovanligt lite solfläckar, det som kallas för Maunders minimum. Är knappast någon slump. De bistra vintrarna under 1600-talet möjliggjorde bland annat Karl X Gustafs fälttåg över Stora bält, som gjorde Skåne, Blekinge och Halland svenskt vid freden i Roskilde 1658. På 1690-talet orsakade det kalla vädret missväxt i Skandinavien. Vid utgrävningen av en pestkyrkogård i Olofström med offer för pesten 1711. Har det visat sig att de pestoffer som var barn under 1690-talet hade kortare medellängd än de som blivit vuxna tidigare. Dessutom visade sig att flera av dem som var barn under svältåren hade missbildningar på sina tänder som tyder på långvarig undernäring.
Det finns dessutom några ”X-faktorer” som kan påverka klimatet, den vanligaste av dem är vulkanutbrott. Jag själv minns sensommaren 1991, då skymningsljuset var mycket rödare än vanligt. Detta berodde på vulkanen Pinatubo i Filipinerna som hade haft ett stort utbrott tidigare på sommaren och då skickat upp en stor mängd svaveldioxid i atmosfären. Detta medförde en störning i jordens klimat. Det är uppenbart att ett stort utbrott kan påverka hela jordens klimat, då ett vulkanutbrott i Filipinerna förändrar skymningsljuset vid Blekinges kust. Andra händelser i historien där man vet/antar att vulkan utbrott varit orsaken till klimatförändringar är bland annat åren 535-36 e kr. Då Bysantinska historiker skrev att solen lyste svagare än vanligt, och Europas befolkning svalt. Studier av träds årsringar har visat att träden under dessa år växte betydligt mindre än vanligt. Denna kallperiod kan möjligen vara ursprunget till den fornnordiska legenden om Fimbulvintern. År 1300 hade Hekla på Island ett utbrott, och samma år antecknade Franciskanmunkarna i Visby i sitt diarium att all boskap dog detta år. De sista åren på 1300-talet var det stora vulkanutbrott på Kanarieöarna och på Azorerna, och efteråt var det mycket kallt i norra Europa, och en svår storm i mars 1399 skickade tvåhundra fartyg till Östersjöns botten. Under åren 1315-19 drabbades Europa av svår missväxt, som fick till följd att vår världsdel drabbades av en svår svält som skördade många människors liv. Om denna missväxt var orsakad av vulkanutbrott, eller av den lilla istiden som vid denna tid tog sin början, eller kanske både och, ska jag låta vara osagt. Svälten klingade av i början av 1320-talet i Östeuropa. Här är ett märkligt sammanträffande att både Jusantinska pesten kom år 541, alltså fem år efter de svåra åren 535-36, och samma sjukdom, digerdöden, som kom till Europa 1347, uppstod i början av 1330-talet i Centralasien. Ungefär tio år efter missväxten på 1310-talet tog slut. Att samma sjukdom uppstår fem-tio år efter en svår missväxt är knappast en slump. Utan det är rimligt att anta att den uppstått av att ekobalansen rubbats av klimatförändringar. Året 1816 har kallats ”året utan Sommar” och detta kan också härledas till vulkanutbrott.
Nästa X-faktor är ovanligare, nämligen meteoriter, men om än svårare att förutsäga än vulkanutbrott. Det mest berömda meteoritnedslaget måste vara den meteorit som för 65 miljoner år sedan gjorde så att dinosaurierna dog ut. Att rymden innehåller farliga stenar fick vi bevis på nyligen då ett nedslag i Ryssland orsakade stor skada. I historisk tid finns det flera bevis på meteoriter som orsakat skada. Under 1000-talet drabbades jorden av flera nedslag, vilket man kan sätta i samband med missväxter under detta århundrade. För att man ska förstå kraften av dessa rymdstenar så kan det här berättas om en händelse 1178, då några män i England en tidig morgon blev vittne till ett nedslag på månen. Männen hade sett en eldstråle skjuta upp från månskäran, som såg ut att rämna och vrida sig som en sårad orm. För några ögonblick tycktes en flammande fackla stå på månen och spruta eld och gnistor på himlavalvet. Därefter svartnade månskäran över hela sin längd, från det ena hornet till det andra. Karlarna berättade om sin upplevelse för en munk vid namn Gervasius från Tilbury, som tecknade ner deras berättelse. Gervasius förstod inte vad det varit karlarna hade sett den morgonen. Förklaringen på detta kom först på 1970-talet, då en astronom, Jack Hartung, satte berättelsen i samband med kratern Giordano Bruno, en 20 km stor krater på månen, som i storlek, läge och ålder passar in i Gervasius nedtecknade berättelse. Nedslaget motsvarar en meteorit på ett par km i diameter, och kraften vid anslaget på månen motsvarar en detonation av samtliga världens atombomber på ett och samma tillfälle, gånger tio. Att månen tycktes svartna förklaras att nedslaget rörde upp grus och damm från månytan. Hade denna meteorit i stället träffat jorden, så hade den orsakat en katastrof av bibliska proportioner, klimatet hade blivit kallt och ogästvänligt under flera år, och förmodligen hade en står del av mänskligheten dött.

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2013 14:06

Men bilden stämmer inte, IPCC:s första rapport kom 1990, alltså långt till vänster om den vita linjen.

 
Ingen bild

Tony

22 mars 2013 14:11

Annat ämne. Det är inte ofta det kommer något vettigt
från tangentbordet hos Aftonbladets Oisin Cantwell,
Fast idag förvånar han med att skriva något vettigt, när
han menar att Englas mamma borde efterskänkas statens rättegångskostnader, vilket borde vara en självklarhet.
Det säger mycket om rättsstaten Sverige ifall man låter
Englas Mamma, som extra påspädning av sorgen efter Dottern
betala Rättegångskostnaderna, trots att det blev konstaterat
att polisen varit försumlig innan mordet skedde.
Det är samma rättsstat(?) som snart varje dag betalar ut stora summor till lättkränkta muslimer, som får det mesta till att
vara kränkt. Samma rättsstat som betalar feta rättegångskostnader och advokat arvoden för alla kriminella utlänningar, ska nu tvinga en Mamma som mist sin lilla Dotter
i ett mord, att själv betala statens rättegångskostnader.
Att vara Svensk idag är ett straff!

 
Ingen bild

Fredde

22 mars 2013 14:30

#Tony

Bra skrivet!

 
Ingen bild

Skånepåg

22 mars 2013 14:39

@ Fredde

Instämmer.

 
Ingen bild

Pär Green

22 mars 2013 14:40

Av Dr Max:
Rädda klimatet? Vad
händer om man skär radikalt i bilparken, lägger ner kärnkraften, jagar
energikrävande industrier ur landet och sänker Sveriges koldioxidutsläpp
med så mycket som femtio procent, säg avrundat 30 megaton? (Det vore en större nedskärning än något land i världen lyckats med.)

Vad Sverige kan göra

Det svenska koldioxidutsläppet 2010 var 52 884 000 ton. (Ministrar som Anders Borg och Anna-Karin Hatt känner inte till siffran utan tror att en fiktiv nedskärning med 600 000 ton är mycket.) Världens koldioxidutsläpp 2010 var:

33 400 000 000 ton, 33,4 miljarder ton, 33,4 gigaton. Sveriges andel av det var 1,6 promille.

Maximalt kan Sverige alltså minska det globala koldioxidutsläppet med 1,6 promille, förutsatt att landet reducerar sina egna utsläpp till noll. Något sådant land finns inte i sinnevärlden.

Jo, det globala utsläppet minskar nominellt med 30 megaton. Det är en tusendel av världens 33 400 megaton. Ta bort alla svenska koldioxidutsläpp och det globala minskar med två tusendelar.

Att prata om sådana obetydligheter med darr på rösten och dramatisk retorik motverkar sitt syfte. Som Alf Henriksson (1905-1995) skrev:

Retar du upp dig på ting som är små


så är du väl inte större än så.

 
Ingen bild

Pär Green

22 mars 2013 14:41

Bilbränsle: Bensin och diesel till landets bilar är det
fossilbränsle som är svårast att komma ifrån. År 2011 var
bensinförbrukningen 4,2 miljarder liter = 37,8 miljarder kWh,
dieselförbrukningen 5,3 miljarder liter, 51,9 miljarder kWh. Sammanlagt
37,8 + 51,9 = 89,7 miljarder kWh ≈ 90 TWh.

Att ersätta dem liter för liter med förnybara bränslen som etanol och biodiesel är inte möjligt. Enbart etanol till Sveriges nuvarande bilpark skulle ta hela landets spannmålsmark på 1,2 miljoner hektar i anspråk plus en halv miljon hektar någon annanstans.

 
Ingen bild

SDare

22 mars 2013 15:27

Lite äckligt, men skit vågat.
Klicka på Continue för att se filmen.
http://www.liveleak.com/view?i=60a_1347959629

 
Ingen bild

Waterbug

22 mars 2013 16:06


Åh Thoralf :)

Jag hoppades verkligen i det längsta att du inte skulle falla för frestelsen att hänvisa till just det diagrammet av David Rose i Daily Mail/The Mail som är en brittisk tabloid i samma klass som Aftonbladet när det kommer till vetenskapliga artiklar, det hade onekligen varit mer intressant om du hade grävt fram en skeptisk artikel av en riktig vetenskapsman istället för en engelsk tabloidjournalist men det lite i sakens natur att det är betydligt svårare att hitta. Detta illustreras här:

http://www.desmogblog.com/2012/11/15/why-climate-deniers-have-no-credibility-science-one-pie-chart

Jag har inte tid just nu att förklara varför Rose har enormt mycket fel (det gå faktiskt att tolka hans tes precis tvärtemot hur han själv tolkar sin graf) och varför hans trovärdighet i vetenskapliga kretsar är rätt låg utan jag kommer hänvisa till ett blogginlägg av Phil Plait där han sköter det så mycket bättre och en annan rätt smaskig debunk av skepticalscience.

Tar man sig tid att läsa igenom de här två inläggen som är författade av personer utan politiska agendor (dvs vetenskapsmänniskor) och förstår vad som faktiskt skrivs så lär det gå upp ett och annat ljus. (Dessa källor saknar inte självkritik för sin egen bransch och är långt ifrån lika hysteriskt alarmistiska som miljöpartister)

Phil Plait: http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/03/18/global_warming_denial_debunking_misleading_climate_change_claims_by_david.html

Skepticalscience:
http://skepticalscience.com/david-rose-hides-rise-global-warming.html

Summa sumarum är att man KAN inte hänvisa till ETT inlägg i engelsk tabloid och blunda för 97% av "peer-reviewed" (hittar ingen bra översättning) vetenskapliga artiklar och bygga ett "case" på detta, men detta är PRECIS vad skeptiker hela tiden gör ändå, man väljer ut fragment av forskning som passar just deras agenda, i detta fall Rose's mätningar av lufttemperaturen där man blundar helt för vattentemperaturen, dessutom ligger temperaturen innanför den skala som forskarna har förutspått vilket gör hans inlägg så oändligt dumt egentligen!

Sourcewatch (sida som ger en hint om hur man skall tolka olika källor genom att titta på vad de historiskt har presterat) har dessutom några intressanta rader om Mr Rose

http://www.sourcewatch.org/index.php?title=David_Rose

MvH
/W

 
Ingen bild

Skräcken

22 mars 2013 17:14

Pär Green, de som snackar om att vi skall spara bränsle har aldrig varit utanför landets gränser. Vår förbrukning är som en droppe i havet och gör varken från eller till globalt.

Nissarna ger sig på fel länder.

 
Ingen bild

Tony

22 mars 2013 17:34

Pär Green: Du skriver, Dieselförbrukningen 5,3 miljarder liter,
det är försåld Diesel här i landet !Förbrukningen är långt mycket
högre eftersom alla dom tiotusentals lastbilar som kommer hit
och dumpar transportkostnaderna i dom flesta fall Tankar fullt innan dom kommer över gränsen, till billigare pris och ofta skitig Diesel, men sådant bekymrar inte våra styrande
begåvningsreserver, dom blir väl inte helt nöjda förrän dom
tatt död på den inhemska transportnäringen, precis som dom
håller på med sjöfartsnäringen!

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2013 17:43

Waterbug: Men exakt vad är fel i att temperaturen inte stigit nämnvärt sedan 1997? Dessutom, om jag tolkar Thoralf rätt så förnekar han inte att temperaturen stiger eller att människan ev. har en viss påverkan. Däremot så uttrycker han en skepsis emot den propaganda som varnar för en ökning med 4 grader då det ter sig väldigt orealistiskt och bygger på precis en sådan extrapolering av ett mycket begränsat intervall som dina länkar är så skeptiska emot. Man kritiserar Rose för att han drar slutsatser utifrån trenden under 15 år medan det är precis det man gör för att komma fram till 4-graders ökningen.

Oavsett vilket så kommer de närmsta 5-10 åren vara helt avgörande för vilket sida som har rätt. För att "din" sida ska ha rätt så krävs kraftigt ökande temperaturer under de kommande åren, uppåt +1 grad för att åter komma in mot mitten av intevallet. Gör vi inte det utan vi ser som värst någon tiondels ökning så faller hela IPCC:s teorier om CO2 ihop som ett korthus.

Om detta torde vi väl kunna vara överens?

 
Ingen bild

Magentan

22 mars 2013 18:00

Mycket intressanta kommentarer att läsa i det här inlägget. Tack till SB, Waterbug och många fler!

:)

 
Ingen bild

Scaleo

22 mars 2013 19:05

Hade en elräkning på 6 000 Kr förra månaden ...
Och så pratar man om uppvärmning ...
Dra åt helvete ...

 
Ingen bild

Nemesisdivina

22 mars 2013 20:24

Thoralf! Du sitter ju på östgötabänken! Jag kör ofta omkring på "schlätta" och kan konstatera att dessa vindkraftverk växer som svampar ur jorden. (och står stilla när det är riktigt kallt). För tio år sedan, syåg man en fri horisont, nu skäms horisonten av kvarnar vart man än ser. Finns det ingen som protesterar mot förfulningen av det svenska landskapet? Och krin Tåkern, denna rika fågelsjö: Hur många gäss, havsörnar, fiskgjusar mm ljuter sin ögonblickliga då i dessa massakrerande människoverk? Problemet, Thoralf, är inte bara Kalmars och Ölands, det är hela landets. Detta gigantiska slöseri med skattepengar. F ö meddelar SMHI idag att april kommer att bli lika kall som mars. Det är den globala uppvärmningen det!

 
Ingen bild

Waterbug

23 mars 2013 12:08

Martin

Det enda jag principiellt vänder emig emot är att en riksdagsman använder en källa som mest är känd som journalist för pop och modemagasin som slagträ i klimatdebatten när det finns 15.000 vetenskapliga artiklar i ämnet, det visar faktiskt på Thoralfs agenda när det gäller just detta ämne när man väljer att lyfta fram en dåres fabrikationer framför all den jävla seriös forskning som finns. Men det är precis så som den "sidan" har jobbat de senaste 15 åren. Thoralf gillar inte miljöpartiet, alltså väljer han fullt mänskligt naturligt att hitta angreppspunkter som visar på att de kan ha fel, även om 'miljöbevisen' råkar komma från modebloggare ;)

Det finns ingen rätt eller fel här, det är ett FAKTUM att planeten blir varmare, det är ett FAKTUM att högre halt av CO2 i atmosfären gör att mer värmestrålning från solen inte studsar tillbaka ut i rymden, det finns inget att diskutera :)


Det som däremot kan och bör diskuteras är hur katastrofala följderna för en något ökad temperatur egentligen skulle bli och hur mänskligheten skulle behöva anpassa sig för en eventuell (för att vara neutral) ökad temperatur oavsett vad den skulle bero på.


Det är här knäckfrågan ligger, alarmisterna och miljöpartisterna behöver ha attityden "Ok, vi förstår att vi inte kan övertyga er fullt ut om att detta är verklighet men skulle ni kunna tänka er att tillsammans med oss utveckla en miljöplan IFALL temperaturen skulle stiga med ett par grader under de närmaste 50-100 åren? så släpper vi den här hysteriska tonen"

Skeptikerna bör ha attityden "Jag tror verkligen inte på att människan kan påverka klimatet men det är mycket jag inte vet, om det mot förmodan skulle vara som ni säger så kan vi tillsammans utveckla en plan för mänskligheten"

Någonstans måste de här sidorna hitta en minsta gemensam nämnare att enas kring för det är glasklart att forskning inte biter på skeptiker och att skepsism draget ur hatten inte biter på forskare ;)

 
Ingen bild

Waterbug

23 mars 2013 12:09

Glömde länken till Vanity Fair :)
http://www.vanityfair.com/contributors/david-rose

 
Ingen bild

Andreas H

23 mars 2013 14:34

Jag är ingen klimatexpert, men korrelationen mellan röda och svarta linjerna kan väl lika gärna bero på att värme ökar koldioxidhalten som att koldioxidhalten höjer värmen? I vilket fall som helst så bryts ju trenden, inte ens klimatforskarna är överens så jag tycker vi kan lägga ner klimat hysterin tills vi har mera kött på benen!

 
Ingen bild

Waterbug

23 mars 2013 15:30

Andreas

Forskare är överens, det är politiker, opinionsbildare, sponsrade tankesmedjor, oljeshejker mfl som inte är överens med forskarna, dvs personer med agendor.

Återigen
http://www.desmogblog.com/2012/11/15/why-climate-deniers-have-no-credibility-science-one-pie-chart

De där 13950 artiklarna är liksom inga jädra högstadieuppsatser.

 
Ingen bild

Martin

23 mars 2013 16:31

Waterbug; återigen, du undviker ju frågan: "Men exakt vad är fel i att temperaturen inte stigit nämnvärt sedan 1997?"

Gällande din senaste länk, det handlar om PUBLICERADE ARTIKLAR. Det är inte alls samma sak som vad forskare tycker utan speglar istället vad media väljer att publicera. Det räcker ju att gå till Sverige, hur lätt tror du Gustav Fridolin har att få en artikel publicerad jämfört med t.ex Thoralf eller Josef Fransson när MP nästan har egen majoritet bland landets journalister?

Sen kör du med klassisk halmdockeargumentation när du skriver;

"Skeptikerna bör ha attityden "Jag tror verkligen inte på att människan kan påverka klimatet men det är mycket jag inte vet"

när Thoralf skrivit, inte bara en gång utan två, såhär på bloggen;

"Jag inser givetvis att jordens befolkning och det sätt som man använder jordens resurser mycket väl kan påverka klimatet på jorden."

Slutligen har ju inte ens MP någon trovärdig plan för att bekämpa koldioxidutsläpp eftersom det enda man lyfter fram är fler vindkraft- och solkraftverk, för att ersätta redan koldioxidren kärnkraft. Ok, man pratar lite om järnväg också men det är ju en struntsak i sammanhanget. För att seriöst bekämpa koldioxidutsläpp så måste man ju lägga konkreta och realistiska förslag för att helt få bort bensin och diesel från fordonsparken och det gör man knappt. Sett till omvärlden så ligger vi redan väldigt långt framme genom just en koldioxidren elproduktion och genom att vi redan idag har en relativt snål fordonspark.

 
Ingen bild

Waterbug

23 mars 2013 17:47

Martin

Vet inte om du driver med mig, jag hoppas nästan det :)
Det handlar inte om artiklar i populistisk press, det handlar om publiceringar i Web of Science ( http://en.wikipedia.org/wiki/Web_of_Science )

Angående din första fråga så får du förtydliga, gäller det lufttemperaturen utanför stadshuset i Mellerud eller var någonstans har temperaturen inte ökat?
Jag har ju precis berättat och gett en massa länkar till varför grafen som Thoralf postar är ren och skär bullshit.

Här är länken till orginalet
http://www.climate-lab-book.ac.uk/2013/updated-comparison-of-simulations-and-observations/#more-1104

Rose plockar alltså ut en liten del en större bild för att just den delen stöder hans argumentation, vilket är totalt missvisande.

Han hänvisar inte till källan heller vilket är otroligt oseriöst av någon som försöker skriva vetenskapliga artiklar.

Efter påpekande om just detta fick Dailymail lägga in följande korrigering.

"The original graph was produced by Dr Ed Hawkins, a senior research scientist at the National Centre for Atmospheric Science. Discussion of the graph and its meaning can be found on the website Climate Lab Book.
We apologise that this credit was initially missing."


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2294560/The-great-green-1-The-hard-proof-finally-shows-global-warming-forecasts-costing-billions-WRONG-along.html


Jag håller dock med dig 100% om att Miljöpartiet, sannolikt är det sveriges mest miljöfarliga parti, både vad det gäller samhällsmiljö och i naturen, det är snarast en samling väldigt naiva stollar som må vara oändligt godhjärtade men ack så verklighetsfrånvarande.

Jag tycker Thoralf har en sund och lagom skeptisk inställning till saker och ting, man skall absolut ta upp belysa olika sidor av saker och ting, det du hävdar vara halmdocka var inte riktat åt Thoralf utan snarare den generella flocken av klimatskeptiker.

Man kan alltså vara hängiven SD'are och samtidigt ha en övertygelse om att planeten blir varmare, det är faktiskt helt oproblematiskt ;)

 
Ingen bild

Martin

24 mars 2013 12:52

Waterbug: Du verkar tro att den graf som Thoralf presenterar är en ren förfalskning, vilket inte alls är sant. Tolkningen och beskrivningen av densamma kan man möjligen ha synpunkter på med själva rådatan är det inget fel på, det är en graf skapad av UK Met Office officiella HadCrut4 temperaturmätningar som sträcker sig ända tillbaka till år 1850.

http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/HadCRUT4.pdf

Det alltså summan av tusentals mätstationer över hela världen, inte någon amatörmätning med mha kökstermometern utanför en villa i Mellerud eller vad du nu svamlade om.

En mycket intressant detalj i detta diagram är att ökningen av temperaturen mellan år 1910 och år 1941 var ungefär lika stor och lika snabb som den mellan 1975 och 2000. Detta trots att människans koldioxidutsläpp var obetydliga under denna period. Det var ju först efter andra världskriget som oljeförbrukning och fossila koldioxidutsläpp tog fart på riktigt.

Personligen bryr jag mig inte ett dugg om den här Rose eller hans artiklar, för mig är det enda som betyder något att själv gå in och titta på rådatan, vilket är det jag länkar till ovan. Att sedan olika forskare försöker bevisa saker utifrån sin egen agenda och för att fortsätta erhålla ekonomiskt stöd för sin forskning är mer kuriosa.

 
Ingen bild

Martin

24 mars 2013 13:02

Idag skrivs det om att vi kommer att få vänja oss vid kallare vintrar och mycket snö pga klimatförändringarna.

För några år sedan var det precis tvärtom, då skulle det bli gröna jular och mycket varmare vintrar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11008834.ab

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se