thoralf

Direktlänk till inlägg 18 mars 2013

VEM HAR MAKTEN?

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2013 19:17

 


De senaste två veckorna har det ganska klart framstått hur svaga svenska ministrar i Alliansregeringen är då de ständigt och jämnt viker ned sig för media.

Enligt en undersökning bestod SVT av 83 procent journalister som sympatiserar med de rödgröna och av dessa var hela 52 procent sympatisörer med Miljöpartiet. Jag tror inte skillnaden är så stor mot hur det ser ut i tidningsbranschen, utan det är nog likvärdigt. Därför är det inte så underligt om Miljöpartiets flumpolitik får stöd av medierna.


Ett exempel på detta är polisens REVA-projekt där media nu lyckats mer eller mindre stoppa polisen att fullgöra sitt uppdrag. Dessutom fick man justitieminister Beatrice Ask till at nästan be om ursäkt för att polisen kollade personer med utländskt utseende.


För mig är det helt självklart att polisen kan kolla identiteten på vem som helst, när som helst!

När polisen har nykterhetskontroller längs våra vägar sker detta helt naturligt. I Kalmar läns polisdistrikt görs ca 60000 nykterhetskontroller och körkortskontroller varje år.


Varför inte även i tunnelbanan i Stockholm eller på spårvagnar i Göteborg eller på Öresundstågen mellan Malmö och Köpenhamn.

Det finns ju faktiskt en anledning till att vi har en polismyndighet. Vi vill bo i ett tryggt samhälle. Uppenbarligen anser inte de rödgröna journalisterna att det är bra. Utan de vill istället underminera polisens befogenheter och förtroende hos allmänheten.


Idag har migrationsminister Tobias Billström fått löpa gatlopp i svensk media och det tog inte många timmar innan Billström gör en pudel och ber alla om ursäkt. Det är ynkligt att höra en svensk minister krypa till korset för en bagatell. Ännu en minister som böjer sig för vänstermedia och en ny ”skalp” för Niclas Orrenius. Det är dessutom tragiskt att se att det inte finns några moderater som backar upp Billström. Inte någon av kollegorna i regeringen, allra minst statsminister Fredrik Reinfeldt eller partisekreterare Kent Persson.


Vad har då Billström sagt som väckt sådana reaktioner i media.


Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda.”


En spade är en spade och inte en kratta.


Tobias Billström har helt rätt i sitt påstående. Hans påstående är dessutom helt logiskt! Att någon kan påstå att detta skulle vara rasistiskt är minst sagt pinsamt och löjeväckande i mina ögon. Det tror jag dessutom gäller en övervägande majoritet av Sveriges befolkning.


Om Billströms uttalande är rasistiskt vad var då Katarina Mazettis krönika i ICA-kuriren? Då var det inte en enda av dessa rödgröna journalister som reagerade på samma sätt. Nej, då rykte de istället ut och hyllade Mazetti och fördömde alla kritiker med diverse epitet. Skillnaden var att det var svenskar och svenska traditioner som Mazetti ”pissade” på och det ger ju istället poäng inom den politiskt korrekta eliten i vårt land.


Finns det inte en enda vettig journalist i Sverige längre? Finns det inte en enda journalist som vågar säga att kejsaren är naken?


Uteslutningar inom SD


När det gäller dagens uteslutningar så är jag inte insatt i detta men jag kan konstatera att vid tidigare uteslutningar har det visat sig att man nog gjort rätt i de flesta fall. Jag har vid några uteslutningsärenden försvarat några medlemmar och kritiserat ansvariga. Tyvärr hade jag fel i dessa fall! De aktuella personerna fortsatte med sina övertramp vilket gjorde mig väldigt besviken när jag ställt upp för dem.


Efter dessa fall är jag mer försiktig med att kritisera de beslut om uteslutningar som görs av partiledningen. Ofta har de dessutom betydligt mer information än den som finns i media eller på nätet.

 
 
Ingen bild

Tomas

18 mars 2013 19:33

Du som sitter i skatteutskottet känner säkert till det omfattande ekonomiska fusk som illegal invandring för med sig. Svarta löner betalas ut vilket gör att företagen som anlitar denna arbetskraft (oftast drivna av landsmän) kan lägga billiga offerter på arbeten och på så sätt konkurrera ut seriösa företag som betalar vita löner. Dessutom fuskas det med bokföringen och falska fakturor bokförs för att maskera den svarta lönen.

Men "om detta tala vi icke". Istället startas en pseudo-debatt om en formulering som inte bedöms som politiskt korrekt. Bara i Sverige...

 
Ingen bild

Gute

18 mars 2013 19:36

Angående uteslutningsärendena så får vi vanliga sympatisörer lita på att ledningen för SD fattar rätt beslut, allt annat är ju bara spekulationer och hörsägen!

 
Ingen bild

Lasse

18 mars 2013 19:38

Ja det är märkligt.
Ena dagen kritiseras SD för att man har rasister i partiet. När SD sedan utesluter vissa personer vänder mobben sig istället och kritiserar SD för att vara ett parti med mycket inre motsättningar.
Normalt sett brukar man få beröm eller åtminstone medhåll när man rättar till något som är fel.
Men i detta fall fungerar det inte så. Twitter- och Mediamobben söker istället hela tiden nya infallsvinklar för att svartmåla ett demokratiskt parti.

 
Ingen bild

Rune

18 mars 2013 20:07

Beträffande uteslutningarna så får vi hoppas att vi får en tydlig och uttömmande redovisning varför detta har skett?
Pressmeddelandet var för kortfattat och ger många möjligheter till tolkningar.
Påståenden i denna debatt att läsning av vissa böcker skulle vara grund för uteslutning är ju bara löjeväckande som jag inte tror ett dugg på. Hoppas på ett utförligt klarläggande från partiledningen om detta så det inte uppstår en massa osakliga spekulationer?

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2013 20:08

Vänta med att fördöm uteslutningarna tills det framkommer
varför dom har ägt rum,det är kanske så att man får tas till
det gamla uttrycket ingen rök utan eld.

 
Ingen bild

Odalbonde

18 mars 2013 20:21

Vi som tänker rösta SD vill rädda Sverige. Då känns uteslutningar för ideologiska partiprogram ovidkommande på något vis. Har SD råd att utesluta folk? Å andra sidan; har SD råd att ha med tokstollar? Då kan vem som helst gå med bara för att förstöra? Vet inget om det aktuella fallen, men jag känner mig beklämd. Det är inte bra säger magkänslan.

 
Ingen bild

Lärare

18 mars 2013 20:30

Blir intressant att få höra orsakerna. Trodde aldrig att detta skulle ske. Hade hoppats att partistyrelsen varit medveten om medlemmarnas inställning till alla uteslutningar som sker i partiet så fort ngn säger eller gör ngt som inte passar ledningen.

Verkar lite konstigt: Hahne och Kasselstrand blev av med jobbet. Nu utesluts Ehn också.
Men, hur många som än utesluts ur SD kommer media aldrig sluta upp med att kalla SD för rasistiska och främlingsfientliga.

Håller med Lena Mellin om att ingen utifrån har på ngt sätt kritiserat Ehn. Varför drar SD på med detta "insider-drev"?
Finns det ngn s k "falangstrid"? Ja, man måste ju få undra?

Var rädd om Kasselstrand, han är oumbärlig och oerhört populär bland ungdomarna, dessutom är killen mkt intelligent, smart och vältalig.

 
Ingen bild

Linkan

18 mars 2013 20:32

Vi som stödjer SD måste såklart stå bakom och stödja besluten som Partiledningen!

Är det så att man har någon kommentar/synpunkt på dessa ärenden, Då anser jag att man ska vända sig till partiledningen med sin fråga!

Har man inget förtroende för den ledningen vi har inom partiet tycker jag att man bör ta sig en funderare på om man kan stödja ett parti som man inte litar på..

 
Ingen bild

Nemo Saltat Sobrius

18 mars 2013 20:34

Skrattretande!

Retorikforskare konstaterar att Billströms uttalande är rasistiskt? Men retoriken uteblir från Retorikforskaren?

Här kommer min retorik: Vilken ras är flyktingar/illegala invandrare/papperslösa?

 
Ingen bild

Lantjunkaren

18 mars 2013 20:36

Det är bra att man rensar upp i partiet.De som inte kan ställa upp på SD värdegrund och partiprogram har absolut inte hos oss att göra.

Jag tror mig veta att partistyrelsen fattat ett på objektiva grunder mycket klokt och bra beslut.Hade dessa personer fått forsätta så skulle PK-media rivit oss i stycken inför valet

 
Svensson

Svensson

18 mars 2013 20:38

Allt som skadar invandringen är rasism, enligt dom politiskt korrekta. Dom har även lyckats hjärntvätta en universitetslektor i retorik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pelle

18 mars 2013 21:00

Kära Thoralf, jag skulle vara mycket tacksam om du kunde i något blogg-inlägg ge din syn på det som sker idag inom SD. Vi som intehar inblick blir lite konfunderade. Jag har kommit att uppskatta din blogg och ditt sunda förnuft, så har du någon uppfattning vore det riktigt bra att få ta del av dem, så jag vet vad jag ska tycka!

 
Ingen bild

Dumle

18 mars 2013 21:09

Men hur sugen blir man på att ta klivet och bli offentlig företrädare för SD när allt man gör och säger skall granskas under lupp (inte av media utan av ditt parti!) Någon j-a ordning måste det ju vara i ett parti, och då borde frågan om höjden i taket vara rätt central.
När får vi veta om dte finns någon substans bakom partiets rätt flummiga formuleringar kring Ehn? Är det personliga motsättningar eller finns det något mer handfast? Vi är nog många som vill veta! Som frispråkig SD-are borde ju även du Thoralf vara lätt svettig när partistyrelsen börjar ge sig på fler och fler av partiets företrädare.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 mars 2013 21:11

Pelle

Jag har via ombud framfört till ledande i partistyrelsen att jag anser att man måste informera om orsakerna till uteslutningen av Ehn. Det är av allra största vikt att rätt information lämnas ut för att inte en massa spekulationer skall uppstå inom partiet.

Eftersom Björn Söder sagt att han skulle bli förvånad om någon lämnar partiet om de vet orsakerna till denna uteslutning. Det bästa är då att lämna ut all information såvida det inte kan skada partiet.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 mars 2013 21:17

Dumle

Jag har aldrig fått någon uppmaning från partiledningen angående min blogg, trots att den varit i blåsväder i media några gånger. Det är väl ändå ett tecken på att det inte är så lågt till tak inom partiet.

Jag har aldrig upplevt att jag inte får säga vissa saker. Men samtidigt tänker eller åtminstone försöker jag tänka på vad jag skriver så det inte skall skada partiet.

Jag sticker ju ut hakan när det gäller t.ex vindkraften och klimatförändringarna och det har aldrig varit något problem.

Alla förstår säkert att det är betydligt mer känsligt med kontakter med extremhögern/nynazister

 
Ingen bild

OT

18 mars 2013 21:38

@Thoralf: "Jag sticker ju ut hakan när det gäller t.ex vindkraften och klimatförändringarna"

Vem bryr sig om vad de svenska journalisterna (finns de?) säger när du har fakta svart på vitt (får man säga så?).

Daily Mail - "The Great Green Con no. 1: The hard proof that finally shows global warming forecasts that are costing you billions were WRONG all along": http://www.dailymail.co.uk/news/article-2294560/The-great-green-1-The-hard-proof-finally-shows-global-warming-forecasts-costing-billions-WRONG-along.html#ixzz2NmsqfENK

 
Ingen bild

Magentan

18 mars 2013 22:24

Bra skrivet av Merit Wager om de som tagit sig rätten att bestämma vilka ord som är tillåtna respektive förbjudna att uttala i Sverige numera:

Citat: "... journalister och politiker som tagit sig språkformuleringsprivilegiet borde ge ut en av dem godkänd ord- och begreppslista på asyl- och migrationsområdet, så att de som vill uttrycka sig korrekt (enligt dem), vet vad som gäller. Så att de, som inte vill hamna utanför det stora goda vi:et som språkformuleringsprivilegieföreträdarna utgör, vet vad de kan/får och inte kan/får säga och skriva.
Följande ord och begrepp är jag tämligen säker på inte bör ingå i ”det goda vi:ets” vokabulär:
Mörk. Svart. Blond. Blåögd. Vi. Dom. Utlänning. Illegal. Olaglig. Avslag. Utvisa. Enligt utlänningslagen. Analfabeter. Falsk asylhistoria. Förfalskade dokument. Respektera avslagsbeslut. Lämna landet. Utvisas."
[...]
"Bland ord och begrepp som kan/får och rentav bör användas torde återfinnas:
Asylrätt. Allas lika värde. Människovärde. Inhuman asylpolitik. Ensamkommande flyktingbarn. Ingen människa är illegal. Gömda. Segregation. Orättvist. Utanförskap."

https://meritwager.wordpress.com/2013/03/18/sprakformuleringsprivilegieforetradarna-borde-ge-ut-en-egen-godkand-ordlista/

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 mars 2013 22:28

Ja, ska man förändra samhället, gäller inte politiken, utan journalistiken.
Att Billström säger sanningen och sedan får krypa på sina bara knän i media och ursäkta, säger mycket.
Det är bedrövligt, när journalister har mer makt än en minister...

 
Ingen bild

Stridhsson

18 mars 2013 23:00

Undrar vad SD håller på med. Man kan ju inte hålla på att utesluta folk p.g.a olika åsikter,i så fall är man värre än sjuklövern.
Fundera på att säga upp mitt medlemskap, man tappar kärnväljarna för
det här.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 mars 2013 00:00

@ Stridhsson

Jag börjar fundera i liknande banor, då jag såg uteslutningen av Ehn. Verkar som om man t.ex gillar vissa av den tyske tonsättaren Wagners verk, är man i en liknande situation som den som framställs av Björn Söder. Vår världsberömda opersångerska Birgit Nilsson, en stor tolkare av Wagner, hade legat pyrt till. Det är tack vare vår rakryggade Thoralf som jag i fortsättningen stödjer och argumenterar för Sd, annars "vette katten"?

Har folk slutat prata med varandra? Thoralf måste gå via ombud för att framföra sin undring till partistyrelsen. Då jag var yrkesverksam pratade låg som hög direkt med varandra på min avdelning, då det var något viktigt så att det inte uppstod några missförstånd. Och då var det verkligen frågan om allvarliga saker som berörde personen i fråga och vilken rang som man hade kom inte i första hand även om jag hade yttersta ansvaret. Gå via ombud, jag häpnar! Jag hoppas att jag verkligen missförstår och att det beror på praktiska skäl av arbetstider m.m och att det inte rör sig om falangbildningar, som kortsiktigt tänker mer på sig själva än på Sverigedemokraternas roll att göra allt som står i partiets makt att försöka att rädda vårt fosterland?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 mars 2013 02:42

Vi (G o G), får väl hoppas att dom som är blonda och blåögda röstar på SD eftersom dom tydligen är paria i Sverige i förhållande till motsatsen.
Vad motsatsen är reder AW Svensson ut under dagen på bloggen

 
Ingen bild

Härliga Herman

19 mars 2013 04:11

Redan deklarationen om "nolltolerans mot rasism" gav onda föraningar.
Det som händer nu bekräftar det onda i föraningarna.
Det är vanvett att använda ett ord som "rasism" på det sättet.
Hade intentionerna varit ärliga och seriösa hade det ordet aldrig använts i ett sådant sammanhang, säger min intelligens.

- Nu ska det bli ordning och reda i partiet! Nolltolerans mot något som ingen vet vad det betyder längre!

 
Svensson

Svensson

19 mars 2013 06:50

Sverige har blivit en bananrepublik, där man kan kränka landets egna medborgare, och komma undan med det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

hans

19 mars 2013 07:15

Klassisk falangstrid om Ehn.SD rör sig nu mot mittensörjan och jag som trodde att SD skulle bli ett konservativt högerparti.
Som ett mittenparti kommer SD aldrig över 10 %.

 
Ingen bild

Skånepåg

19 mars 2013 07:52

@ Härliga Herman

Jag har samma uppfattning som du har. Fick dessa obehagliga vibbar direkt!

 
Ingen bild

Rune

19 mars 2013 08:31

Skånepåg skrev:
"Har folk slutat prata med varandra? Thoralf måste gå via ombud för att framföra sin undring till partistyrelsen."
--------------------------
Det här blir jag också undrande över? SD har ju för närvarande 20 personer i Riksdagen. När de inte är fler så har jag trott att de talade med varandra dagligen? Och att de kanske fikar och äter ihop och samtalar om väder och vind och allvarliga saker?

 
Ingen bild

Lärfare

19 mars 2013 08:33

Instämmer, vi behöver inga fler "mesiga, fega" mittenpartier!
Trodde på SD, men blivit grymt besviken.

Börjar tro på de som hela tiden sagt att SD styrs av "De fyras gäng"!
Hur kunde detta få ske? Måste ha hänt ngt alldeles exceptionellt den sista tiden, annars finns det inte fog för att utesluta Ehn!

Spännande höra Söder berätta utförligt! Att Ehn länkat till olika extrema sajter, det länkas kors och tvärs idag, är inte grund för ngt så drastiskt som uteslutning. Vad han tidigare varit medlem i och nu tagit avstånd från har heller ingen betydelse idag, SD har ju vetat om det hela tiden!

Kommer inte rösta på ett "mesigt mittenparti"!



 
Ingen bild

Tony

19 mars 2013 09:32

Jo men vänta och fördöm uteslutningarna tills det blir klarlagt, varför dom blivit uteslutna, klart att det inte är roligt med
att utesluta folk, men som alla vet läcker det ju hela tiden ut
uppgifter till massmedia inifrån, har någon funderat på hur den
så kallade järn rörsfilmen kunde komma i skitjornalisternas händer? Tydligt är att någon läcker ut upp gifter.

 
Ingen bild

Thoralf A

19 mars 2013 09:40

Förstår att flera olyckskorpar vädrar sina synpunkter och det får ni gärna göra men frågan är om ni även är kritisk till de framgångar som SD gjort i opinionen.

Enligt min uppfattning finns det inga beslut de senaste åren som varit felaktiga av partiledningen. Vi har nu blivit det enda alternativet för personer som är kritiska till invandringspolitiken, kriminalpolitiken, försvarspolitiken och EU. Jag har svår att tänka mig en bättre grund att stå på inför 2014.

Att de som är kritiska mest läst Expo, Nyheter24 eller kvällspressen visar på ett bristande förtroende för Jimmie Åkesson och partiledningen. Något jag finner mycket tråkigt. Med facit i hand borde ni ha betydligt större förtroende.

Vi behöver inte människor som uppenbarligen gör allt för att splittra och så illasinnade frön. Har ni konkret kritik så framför den gärna men avstå från ogrundade spekulationer.

 
Ingen bild

Thoralf A

19 mars 2013 09:50

En sak till.

Min kommentar om att jag framfört saker till partistyrelsen via ombud var lite olycklig. Jag har framfört åsikter direkt till en ledamot i partistyrelsen. Vad jag menade var att jag själv sitter inte i partistyrelsen och då får jag via ombud föra fram mina åsikter till partistyrelsen.

 
Ingen bild

Hacke

19 mars 2013 10:24

Jag håller med dig Thoralf. Partiet och partiledningens exempellösa framgångar torde vara tillräckligt bevis på att man gjort det mesta rätt så här långt. Detta trots stormar som kunde sänkt vilket etablerat parti som helst. Vi som står utanför får helt enkelt lita på ledningen och inte medverka med att på lösa grunder så tvivel och kritik. Det sköter som bekant så många andra.
Att vi nu äntligen fått ett parti att tro på och hålla oss till i motsats till den övriga konsensussörjan är något vi måste vara rädda om. Vi har alla samma förhoppning och mål för ögonen, låt oss lägga all energi på det istället.
Enade står vi starka, splittrade är vi intet.

 
Ingen bild

robban

19 mars 2013 10:35

jag nyttjar ingen av de källor du refererar till, därimot så behövs transparens i ett öppet demokratiskt parti. man kan inte springa runt och utesluta folk till höger och vänster utan man får ta ett snack och prata ihop sig. säg hypotetiskt att de fyras gäng helt plötsligt tycker att vindkraft är helt ok, ska de då hitta ett 10 år gammalt inlägg om att du gillade wagner's opera och skickar ut dig i kylan. nolltolerans är en form av åsiktsdiktatur och tydligen kan den användas retroaktivt då ex, den så kallade järnrörsfilmen var inspelad 2 år innan policyn lades fram. därav mitt låga förtroende för partistyrelsen.

 
Ingen bild

Stridhsson

19 mars 2013 10:38

Jag får lite dåliga vibbar, det här påminner lite om Ny Demokrati,
där man splittrades i olika falanger,vi vet ju hur det gick sedan!
Det verkar som det är de som är mest nationalistiska som utesluts,
och då är det illa ställt. Undrar varför Kasselstrand ligger illa till, han verkar ju vara mycket duktig?

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

19 mars 2013 10:49

Jag vågar påstå att ALLA MÄNNISKOR SER INTE EXAKT LIKADANA UT!
Aja baja Lasse, nu var Du rasistisk igen! Vilken tur att jag inte är 7-klöverpolitiker. Då hade valet stått mellan pudel elle avgång! "Det nya Sverige" i ett nötskal!
(Suck!)

http://www.yougov.se

 
Ingen bild

Inge Sandén

19 mars 2013 11:03

Det bara känns att det är tvunget,att säga något om dessa uteslutningar.
Än värre är,att det går inte få fram med ett par rader om vad som är rätt och fel med dessa uteslutningar och användandet av olika ord.
Vi som röstar SD vill ha företrädare som med ord och pennans makt vill rädda vårt land från.
1)Att islamiseras.
I klartext betyder det allt vad denna lära vill påtvinga det svenska folket och de svenskar som krama denna lära är våra motståndare.
2)Alla kulturvänstermaxister är i våra ögon sverigefientliga.
3)Användandet av ord i frustation eller bristande ordförråd,när man vill visa sitt missnöje av de som makten
haver och i 20 års tid skapat alla de problem som vi SD-röstare vänder oss emot,skall inte klassas under nolltolerans och föranleda några uteslutningar.

Däremot skall vi likt Thoralf m.fl klart visa,när ord som nazism och judar kommer upp på agendan,att vi står på judarnas sida,när det gäller deras rätt att försvara sig mot ytterligare en förintelse.
Vi gillar staten Israels slogan.
Vårt folk låter sig aldrig mera lastas i några godsvagnar.

Det är all sorts vänsterfolk inom media och kulturelit,som urvattnat ordet rasism och när vanligt folk riktar kritik mot alla orättvisor som den felaktiga massinvandringen skapat ropar dom i korus rasist,rasist.

Även om fel begås av partistyrelse eller enskilda medlemmar måste det en gång för alla klargöras.
Vi sverigevänner är i krig mot de sverigefientliga krafterna och inget blir bättre att avsäga sig medlemsskap eller att avstå att rösta på SD.
Fel eller rätt av Jimmie Åkersson om nolltolerans får tiden utvisa.
Men om uteslutningarna beror på att partimedlemmar anmäler varandra i någon sorts maktkamp,då ställer jag mig på de uteslutnas sida,därför måste Björn Söder klart deklarera för oss alla orsakerna,så att vi förstår varför.

 
Ingen bild

Leif

19 mars 2013 11:04

Thoralf, du skriver: "Vi behöver inte människor som uppenbarligen gör allt för att splittra och så illasinnade frön. Har ni konkret kritik så framför den gärna men avstå från ogrundade spekulationer"
Hela det inlägget är mycket bra.
Det som skrämmer mej i den här frågan är folk som ofta skrivit i alternativ media ( Avpixlat, Fria tider m.f och här ) som praktiskt taget vänder som en hand, för rykten och lösa påståenden. Nu ska man klippa sitt medlemskort. Man ska gå tillbaka till moderaterna o.s.v
Man sprider, och sprider vidare rykten på en nivå, a´la kvällspressen och vissa uttalanden tyder på att vissa kommentatorer har sin hemvist på ett helt annat håll än SD.

Mer än så, verkar inte frågan om Sveriges framtid vara, för somliga. Ytterst skrämmande, på min ära.
SD har hos sina medlemmar, ganska troligt samma problem och det problemet är ändå, ett av de mindre. I mitt liv har jag stött på ett antal psykopater, som är hur trevliga som helst, privat och som person, men som i verkligheten jobbar för en sak och en sak endast.
Sej själv.
Ingenting är heligt. Att klösa sej uppåt ( med vilka medel som helst ) och sparka ( hårt ) nedåt. Att förtala och gillra fällor är vardag. Total avsaknad av moral och etik, men allt väl dolt.
För utom det, har SD, garanterat, folk som strömmar till. Hjälpsamma, ivriga, duktiga, men som står på en helt annan lönelista.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleeper_agent
Wiki sidan finns tyvärr inte på svenska ( det här finns ju inte i naiva Sverige eller hur).
Vad de sistnämnda kan uträtta framåt valet, i samspel med marxisterna i media kan man bara drömma om, i fall man har en stor pessimistisk fantasi, vilket kan vara nyttigt ibland.
Vissa delar av det politiska livet är INTE en tebjudning och SD,s partistyrelse har en uppgift ( och ansvar ) som jag är glad att jag inte behöver axla.
Det som jag tror blir lite fel, är att SD ( förutom i Riksdagen ) är lite för osynliga för vanligt folk just nu. Jag har inget bra förslag hur man åtgärdar det, för allt jag tänker ut, slutar med att AFA kastar sten och pressen tar bilder på "Nazister som bråkar"...

 
Ingen bild

UncleBob

19 mars 2013 11:05

Jag tillhör också de som ställer sig frågande inför de skäl som Partiledningen använder. Även om jag har fullt förtroende för PL så kavarstår misstanken att de viker sig för Expo/medias spekulationer och rasistanklagelser. Sådant kan ju dyka upp för en totalt oviktig händelse eller ett feltolkat ord på Sociala medier.
Nu måste vi vi som utgör ryggraden i partiet sätta ner foten och be fulmedia dra åt helvete. Deras spekulationer om vem som sagt vad är enbart en taktik för att splittra oss

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

19 mars 2013 11:22

I morse, i Svt´s "Gomorron Sverige", såg och hörde jag något som fick mig att koka av upprördhet. En "författare", Henrik Arnstad, tilläts sprida sin dynga om SD och fascismen. Jag trodde knappt mina öron när han indirekt påstod att Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti!
Jag hoppas att följande länk fungerar:

http://www.svtplay.se/klipp/1105969/alskade-fascism

Lyssna noga på inledningen, gå däreftyer till 4:40 in i klippet! Skall vi/SD finna oss i detta?
Ena dagen utesluts "tveksamma" medlemmar, nästa dag anklagas vi för FASCISM! SD centralt (Åkesson, Bylund, Söder etc) borde kräva genmäle! Detta är en lika allvarlig som felaktig anklagelse, som absolut INTE får stå oemotsagd!!!
Vad anser Du Thoralf???

http://www.svtplay.se/klipp/1105969/alskade-fascis

 
Ingen bild

Härliga Herman

19 mars 2013 11:41

@Hacke
Ur citatet
"Att vi nu äntligen fått ett parti att tro på och hålla oss till i motsats till den övriga konsensussörjan är något vi måste vara rädda om. Vi har alla samma förhoppning och mål för ögonen, låt oss lägga all energi på det istället."

kan jag läsa
"Att vi nu äntligen...ur...konsensussörjan är något vi måste
att ha konsensus."

 
Ingen bild

Hacke

19 mars 2013 12:18

Vet inte om jag förstår dig rätt men enighet så långt det bara går inom partiet måste väl vara ledstjärna.
En bra bit ifrån den konsensus över partigränserna som per automatik slår till hos 7-klövern så fort sd:s hjärtefrågor som exempelvis invandringen kommer på tal.

 
Ingen bild

Pär Green

19 mars 2013 12:44

Varför betala skatt??


Invandrare kan få mer i pension än svenskar
Äldreförsörjningsstödet ger många fördelar till dem som aldrig betalat skatt i Sverige.

Svenska pensionärer får allt mindre pengar i plånboken, samtidigt som personer som aldrig jobbat och betalat skatt i Sverige kan få ut lika mycket och ibland mer, än en svensk med garantipension. Det handlar om ÄFS, äldreförsörjningsstödet.

Rätten att plocka ut pengar ur de svenska bidragssystemen är en ”helig ko” som inte får ifrågasättas. På papperet har alla har samma rätt till att plocka ut pengar ur de svenska välfärdssystemen för att täcka kostnader för exempelvis bostad, mat och oförutsedda utgifter. Ingen vill dock diskutera det rimliga i att en person som aldrig jobbat i landet och aldrig betalat in en skattekrona i välfärdssystemen, får bidrag.

Reformen om äldreförsörjningsstöd (ÄFS) infördes 2003 av den socialdemokratiska regeringen – för att äldre personer som kommer till Sverige sent i livet ska slippa knacka på dörren till kommunens socialkontor och be om pengar varje månad.

– Jag tycker det är en lyckad reform. Den är relativt billig och personerna är garanterade försörjning och skälig levnadsnivå, säger Beryl Lindroth, kansliråd på socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet.

Hon menar att ÄFS-reformen är samhällsekonomiskt billig och att personens långvariga beroende av socialbidrag upphör. Trots detta kan det uppstå situationer som gör att ÄFS-berättigade personer inte har pengar för att betala oförutsedda utgifter såsom tandläkarbesök och sjukvård. Då är det kommunernas socialkontor som får hoppa in och täcka kostnaderna.

Men ännu har ingen undersökt hur mycket ÄFS-reformen kostar landets kommuner i faktiska kronor och ören.

– Vi har inga siffror på hur mycket de ÄFS-berättigade belastar kommunernas ekonomi. De utgör en för liten grupp, säger Gunnar Anderzon, utredare på avdelningen för lärande och arbetsmarknad hos Svenska Kommuner och Landsting (SKL).

Pengarna till ÄFS kommer från statskassan och utbetalas av Pensionsmyndigheten genom Försäkringskassan. Enligt statens budget för i år kommer statens intäkter att uppgå till drygt 830 miljarder kronor och utgifterna till drygt 837 miljarder kronor. En bråkdel av anslaget i årets statsbudget spenderas alltså på kostnaden för ÄFS – drygt 613 miljoner kronor och beräknas fram till 2017 öka till drygt 736 miljoner kronor.

Men ingen vill ens diskutera möjligheten att det kan finnas fel i ett bidragssystem som leder till orättvisor mellan åldringar. En grupp har bott och betalat skatt under hela sitt liv i Sverige, den andre har kommit till landet sent i livet och får i vissa fall ut mer pengar ur de gemensamma bidragssystemen.

Den svensk som har haft liten eller ingen arbetsinkomst under sitt liv, får det som kallas garantipension. Storleken på den påverkas av pensionärens civilstånd, hur länge han/hon har bott i Sverige och om man har andra pensionsinkomster.

Åldringar som inte omfattas av garantiperson har i stället rätt till ÄFS. Proportionellt sett är utrikes födda den klart största gruppen – drygt 80 procent av ÄFS-mottagarna är födda i utlandet.

Vad som händer med förtroendet för den svenska välfärdsstaten när vem som helst kan plocka ut pengar ur bidragssystemen utan att själv ha bidragit med skatteinbetalningar, vill ingen uttala sig om.

– Det är svårt att generalisera hur mycket som utbetalas i bidrag och hur mycket som finns i systemet. Pensionärers ekonomiska situation och äldreförsörjningsstödet kan diskuteras från olika perspektiv. Det jag anser vara problematiskt är att det är så liten skillnad mellan vad som anses vara skälig levnadsnivå, vilket kan anses vara ett fattigdomsstreck, och vad som är den lägsta pensionen (inklusive bostadstillägg) som man får när man bott och arbetat i Sverige. säger Ola Grönnesby, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten.

http://www.d-intl.com/invandrare-kan-fa-mer-i-pension-an-svenskar/?lang=sv#.UUhPFjeRekc

 
Ingen bild

Magentan

19 mars 2013 12:51

@ Leif som skrev: "Det som skrämmer mej i den här frågan är folk som ofta skrivit i alternativ media ( Avpixlat, Fria tider m.f och här ) som praktiskt taget vänder som en hand, för rykten och lösa påståenden. Nu ska man klippa sitt medlemskort. Man ska gå tillbaka till moderaterna o.s.v."

Svaret om vilka det är som skriver detta är du inne på själv i ditt tillägg att: "vissa uttalanden tyder på att vissa kommentatorer har sin hemvist på ett helt annat håll än SD."

Visst är det så. Vänstermobben ser sin chans att påverka med falska inlägg.

 
Ingen bild

Observant

19 mars 2013 14:12

Man hade förhoppningar på att uteslutningstrenden mot framträdande partiarbetare, som tog sin början runt 2003 när skånefalangen fick majoritet i partistyrelsen, skulle avstanna. Detta med tanke på de utmaningar som partiet står inför framledes, att kunna fylla alla stolar vid en förväntad valframgång 2014.

Men nu har vi svaret! Uteslutningarna kommer inte att upphöra. Detta var bara första vågen av uteslutningar i den tsunami som medlemmarna nu kommer att få se. Andra vågen kommer förmodligen ungefär samma tid nästa år, i lagom tid före valet. Inför valet 2010 poppade det upp namn högt upp på SD:s valsedlar som bara varit medlemmar ungefär ett år, med tidigare hemvist i (M). Vi kan nog räkna med en upprepning av detta inför 2014.

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2013 14:22

Pär Green.
ÄFS låter ju fint, men det är stora orättvisor inom denna
reform, en Svensk och en inflyttad invandrare uppbär båda
ÄFS med samma summa men med den stora skillnaden att den inflyttade pensionären har hyran betald upp till 6,500 i
månaden. Lägger man sen till att den svenske pensionären
tjänat landet hela livet, och säkert bidragit med en hel
del, medan den utländska pensionären alldrig tillfört något
blir orättvisan än större.

 
Ingen bild

Kurtan

19 mars 2013 14:27

Appropå det här med SD's "nolltolerans" inom partiet.

Naturligtvis måste starkt avvikande åsikter filtreras bort för att inte skada SD's växande i framtiden, med betoning på starkt...

Men jag, och det känns som många andra väljare och sympatisörer, skulle föredra om focus mer kommer att ligga på att införa "nolltolerans" mot de politiker i 7-klöverns samt media som är på god väg att montera ner landet Sverige!

Jag hoppas att SD's partitopp inser att utan brett väljarstöd så är deras tid räknad.

Vad som gäller är att rädda Sverige från total kollaps och möjligen ett framtida inbördeskrig. Vad media med expo i täten nu gör är klassisk strategi nämligen "söndra och härska"...

Jag hoppas verkligen att ni tänker både två och tre gånger i denna "slippery slope" och inte agerar "etablisemangets" bödlar utan avslöjar deras förräderi mot Sverige och den svenska befolkningen istället för inbördes "käbbel"!!!
MVH




 
Ingen bild

Pär Green

19 mars 2013 15:12

Fler som agerar!

http://www.expressen.se/nyheter/fredrik-reinfeldt-laxar-upp-tobias-billstrom/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16446222.ab

http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-billstroms-uttalande-ar-forsvarande

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-ger-billstrom-hard-kritik_8010798.svd

Undrar hur MSM skall hantera en TV-licenssmitare? Betalade medvetet inte under 10 är!

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 mars 2013 15:44

Reinfeldt intervjuades i Sveriges Radio nyss. Han tar Tomas Billström i örat, men han får sitta kvar.
Men när tungan slinter på en av de ytterst ansvariga för den totalhavererade invandringen, hur ser verkligheten ut då?
Billström har säkert sett och hört mycket om invandringens stora baksidor och då slinter tungan lätt.
Men nu får han surra den hårt med PK-spännband..

 
Ingen bild

Pär Green

19 mars 2013 15:52

En bra lösning på att tillvarata mat!

Efter skandalen med hästköttslasagne skänker Axfood nu maten till behövande.

Fem ton hästlasagne kommer skickas till S:ta Clara Kyrka i Stockholm.

– Vad ska man säga? Tack gode Gud för maten, säger Nils Lidskog som är präst på S:ta Clara Kyrka i Stockholm som delar ut mat till hemlösa


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16446367.ab

 
Ingen bild

Pär Green

19 mars 2013 15:55

Politiker avgår efter Facebookskandal
”Sjuksköterskorna överskattar sin egen roll”, skrev han.
Mitt under brinnande debatt om sjuksköterskornas löne- och arbetsvillkor gav Eric Hammarbro, socialdemokratisk politiker i Lund, och Ulla Stålberg, moderat politiker i samma stad, sina åsikter om sjuksköterskorna i ett kommentarsfält på Facebook.

”Med risk för att bli påhoppad vill jag hävda att sköterskorna är den grupp i samhället, tillsammans med lärarna, som överskattar sin egen roll å det grövsta”, skrev Eric Hammarbro (S) och fick direkt medhåll av Ulla Stålberg (M):

”Ja, man väljer själv och man ansvarar knappast för liv och död som nybliven sköterska; i alla fall inte dem jag känner!”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16446628.ab

 
Ingen bild

Judas

19 mars 2013 15:56

Reinfeldts kritik av Billström visar klart, att det är Miljöpartiet som styr vår Statsminister.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

19 mars 2013 16:33

Eftersom Reinfeldt inte backar upp och försvarar sin minister, som troligen är den i regeringen som har den mesta kunskapen om den havererade massinvandringens negativa påverkan på vårt land, tycks han förorda ett laglöst land. Även om Billströms formuleringar om utseende på "gömmarna" inte passade pk-medierna är det svårt att tolka hans kunskaper i sak som felaktiga. Kan bara hoppas att moderata och andra kommunpolitiker som drabbas av massinvandringens negativa påverkan på deras kommuner tar avstånd från Reinfeldts uttalande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 mars 2013 16:40

Per Green...
Det hade varit bättre om hästköttet istället varit fläskkött. Det hade varit en garanti för att rätt sorts människor fått del av denna mat.

Judas...
Visst ligger Miljöpartiet bakom Rienfeldts agerande med Billström. Men det är också ett tydligt tecken på att PK-korthuset "invandringen" är på att falla ihop TOTALT.

Vilken Alliansminister eller sjuklöver-politikers tunga slinter härnäst.
Eller journalisttunga. Vi väntar...

 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

19 mars 2013 16:45

Nog hög tid att börja kalla media för FÖRSTA stadsmakten.....

 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

19 mars 2013 16:46

tyvärr glömde jag tillägga...

 
Ingen bild

Tony

19 mars 2013 17:12

Att media är som dom är i förhållande till allt vad
som berör Svenskar vet vi ju, men även en del politiker
från sjuklövern har börjat att bli stora i hackan, som
den MP politiker i Lund , som i hånfulla ordalag påstod
att dom Sjuksköterskor som sade upp sig på grund av att
dom inte accepterade försämrade villkor, tjänade 60-80 tusen
i månaden, vilket är en grov lögn, detta följs nu upp av en
Sosse och en Moderat, som menar att sjuksköterskorna överskattar
sin egen insats, att dom inte alls räddar några liv. Alltså
mot Svenska yrkesgrupper vågar dessa B och C politiker klyva
näbb, men är det någon som tror att någon av dessa politiker
skulle våga ifrågasätta till exempel alla rundhänta bidrag för
som strös över flyktingar? Inte en chans, då fegar dom ur!
Och att ifrågasätta sina egna förmåner ja det ryms väl inte
i deras tankebanor.

 
Ingen bild

Kalle

19 mars 2013 17:28

Billström M talar ju sanning när han äger att många illegala gömmer sig hos sin landsmän.

Billström talar sanning ändå tvingas han till en ursäktande pudel.
Statsminister Reinfeldt skäller ut Billström för att han talar... sanning.

Ledarskribenter kallar Billströms uttalande som han backar från för...rasitiskt när han endast talar sanning om verkligheten.

Tänk att en svensk minister blir överkörd för att han talar sanning. Det är verkligen illa ställt med Sverige!!!

Tur att moderaterna INTE har nolltolerans som SD. Då hade Billström blivit sparkad ut ur moderaterna.

 
Ingen bild

Thoralf A

19 mars 2013 18:13

Kalle

Du har inte förstått innebörden av nolltolerans!

 
Ingen bild

PKhaveriet

19 mars 2013 18:16

Alliansfritt förklarar rätt bra med varför man hatar Billström

http://www.alliansfrittsverige.nu/2013/03/utspelen-mot-invandrare-och-flyktingar.html

 
Ingen bild

Kalle

19 mars 2013 19:53

>Thoralf

Billström bryter ju mot moderaternas partilinje.

Ehn och alla andra utsparkade ur SD bröt mot mot SD-partiets nolltolerans.

OM det är fel uppfattat kan du då klargöra vad SD:s nolltolerans är för något mer än att hålla käften och sitta ned i SD båten och inte vagga den på något störande sätt!!!

PS Vad jag hört/sett på ledarsidor så har inget av de sjupartierna någon nolltolerans endast SD. DS

 
Ingen bild

PFEP

20 mars 2013 07:40

Angående Ehns uteslutning, undrar jag över hur Expressen kan ha kommit över Ehns epost.
Är det EXPO alternativt Expressen där har hackat Ehn?
Om inte Ehn eller mottagare av majlen själva har lämnat ifrån sig de publicerade breve, då är det dataintrång, ett ganska allvarligt brott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards