thoralf

Direktlänk till inlägg 17 december 2013

310 JA, 18 NEJ OCH 21 FRÅNVARANDE

Av Thoralf Alfsson - 17 december 2013 23:04

Med ovanstående siffror röstades en reservation från Sverigedemokraterna ned i riksdagen idag.


I vår reservation ville vi att enbart personer som är svenska medborgare skall få rösta i kommunvalen. SD anser att man givetvis skall vara svensk medborgare för att rösta i de allmäna valen till kommun och landsting. En person som nyligen kommit till Sverige och blivit skriven i en kommun har inte getts chansen att sätta sig in i svenska språket, svensk kultur eller i det svenska samhället och har därmed inte förutsättningarna för att tillgodogöra sig tillräcklig kunskap för att rösta.


Dessutom införs ännu en ny regel som innebär att unionsmedborgare kan rösta i kommunvalet bara de är bosatta i en svensk kommun, de behöver inte ens vara skrivna i kommunen. Det enda som behövs är att de anmäler sitt intresse för att delta i valet 30 dagar före valet. Givetvis kommer detta från EU.


Inte en enda politiker från 7-klövern delade Sverigedemokraternas uppfattning i denna fråga. (Jimmie o Stellan var frånvarande vid dagens votering därav bara 18 nej-röster)


Stefan K har förstått konsekvenserna i och med detta beslut och tar upp två exempel i sin kommentar.


Uppdatering


Ett förtydligande från min sida. De som skall kunna rösta utan att vara skrivna i den aktuella kommunen gäller bara för personer med diplomatisk immunitet. Ursäkta mitt misstag!


Men vår reservation gäller att enbart de som har svenskt medborgarskap skall ha rätt att rösta i allmäna val och kandidera.




 

 
 
Ingen bild

Göran

17 december 2013 23:48

Som sverigevän vill jag gå ytterligare några steg i riktning mot bättre ordning. Till KF skall endast svenskfödda medborgare kunna väljas. Till RF två generationer svenskfödda och till Riksdagen tre generationer.

God Jul och Gott Nytt År, alla sverigevänner !

 
Lassekolja

Lassekolja

18 december 2013 00:00

TACK Thoralf, för att Du informerar oss om alla galenskaper!
Men, kan detta verkligen hända i Sverige? Är Du helt säker på att detta inte hände i Absurdistan?
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

18 december 2013 00:02

Ett vettigt förslag, men vettiga förslag från Sverigedemokraterna faller inte i god jord hos Sjuklövern oavsett hur bra de är. Enda undantaget är väl Jimmie Åkessons förslag om att separera de två förslagen i budgetdebatten som oppositionen till sist tog hem.

Idag följde jag skoldebatten i riksdagen två timmar och det är märkligt att sjuklöverpartierna kan diskutera i två timmar utan att att ta upp den självklara orsaken till katastrofen med svenska skolresultat.

Richard Jomshof hade ett briljant andra anförande på fyra minuter där han började med

"Nu tänker jag diskutera elefanten i rummet..."

Går tyvärr inte att länka bara just dessa fyra minuter direkt till riksdagen i ett inlägg som detta, men dessa fyra minuter finns inbäddade nedan för den som är intresserad.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Anders

18 december 2013 00:04

Dom svenske politikerna måtte tro att världen är deras.

 
Ingen bild

Rune

18 december 2013 01:10

Med andra ord har Sverige redan haft en tyst statskupp -Fienden styr.
Som en sk tyst infakt, har Vårt land fått in ett styre som värnar andra, utom Svenska folket.

Sverige måste återtas!

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 december 2013 01:20

Andra viktiga ämnen...
Ny Milleniumbok på gång. Behållningen ska gå till EXPO. Mao. köp INTE den.Gå inte på bio och se ev. kommande film.
Bombattentat mot SD-politiker i Skåne. Thomas Mattsson skriver upprört på sin blogg om våldet mot folkvalda.
Men förstår inte herr Mattsson det odjur han släppte loss när han legitimerade AFA och alla andra i våldsvänstern?

 
Ingen bild

World Traveller

18 december 2013 04:24

7-klöverns nästa förslag blir väl att samtliga medborgare från länderna i Mellanöstern och Nordafrika får rösträtt i Sverige ''eftersom de har intressen här''.

Läser i Expressen om ett mordförsök/bombdåd mot SD-politikern Anders Dahlberg i Arlöv. Anders är en av dom som har hängts ut i Expressen. Thomas Mattsson på Expressen säger att han ''förstår'' dådet eftersom Anders har skrivit saker som att 'svenskarna bör beväpna sig för att kunna försvara sig och sina familjer'

Som sagt var - hur ska nästa år sluta?

 
Ingen bild

World Traveller

18 december 2013 05:21

Har läst igenom de flesta svenska tidningars nyheter nu på morgonen. Bombdådet mot SD-politikern försöker de verkligen förminska. Polisen rubricerar det som ''försök till misshandel''. Inget att bry sig om alltså. Tänk om högerextremister hade sprängt en vänsterpartists dörr. Vilka krigsrubriker mot SD. För övrigt så tror jag att vänsterextremisterna (med Expressens, Aftonbladets och SÄPO's vetskap) har beväpnat sig med automatvapen och annat. De har säkert stora vapengömmor. Skulle inte förvåna mig alls om lastbilen med vapen som beslagtogs i Göteborg var ämnad för AFA eller RF.
Nu måste jag ut och jobba. Tittar in här i eftermiddag eller ikväll om datorn fortfarande fungerar då efter Expressens hackerattack.

 
Ingen bild

Utlandssvensk

18 december 2013 05:49

Sverige är fantastiskt. Jag som utlandssvensk får inte rösta i val till landsting och kommun, endast i riksdagsvalet, trots att jag är svensk medborgare född och uppvuxen i landet. Ett läkarbesök i Sverige kostar mig ca 2000 kr. Men jag tillhör ju inte dom som kan ta gräddfilen till dukat bord.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

18 december 2013 07:11

Fredrik Reinfeldt:
"Det är helt fel"

Vad tror ni det gäller när vår Statsminister yttrar sig, bomben eller ?

http://goo.gl/a9hIIp

 
Ingen bild

Fredrik

18 december 2013 08:54

Jag upplever det som att många "Svenssons" inte begriper eller inte ens vet av vad som pågår i riksdagen. Visste fler om detta vansinne skulle kanske opinionsundersökningarna se annorlunda ut.
De flesta man pratar med som ej är politiker, anser ju att sittande regering är en katastrof för Sverige. Många moderater skäms över sin partiledare som lever så långt från verkligheten man kan komma...

 
Ingen bild

Stig-Arne

18 december 2013 08:59

Och så finns det människor som INTE röstar på SD?

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 december 2013 09:05

Det finns två saker som förföljer Sverigedemokraterna i stort sätt varje dag.

"Rötter" och "Järnrör"

O vad jag längtar efter den dag när Jimmie efter pappaledigheten på allvar försöker att "desarmera" dessa två händelser som annars kommer att förfölja partiet varje dag, nu senast på P1 när Jämställighetsminister använde båda.


När det gäller partier och rötter, är vi som är läskunniga väl medvetna hur vissa politiker och parter förhöll sig till Nazismen, men "Nisse i Hökarängen" kanske inte var född då

Och hur var det med att företrädare för SD viftade med järnrör på stan.

Det finns olika versioner, men var det inte så att grabbarna skulle försvara sig men pratade "fult" språk.

Tänk om pappa jimmi satte ner foten riktigt ordentligt så det hördes i hela Sverige.

 
Ingen bild

Hacke

18 december 2013 09:14

Naturligtvis inte ett ord om detta horribla beslut i gammelmedia. Lika tyst som var det om sd:s inlägg i gårdagens skoldebatt trots stor uppmärksamhet kring frågan i övrigt inte minst i stats/tv.
"Fri och oberoende media", tjena...

 
Ingen bild

Linkan

18 december 2013 09:37

Nu är det hög tid att vi ber våra nordiska grannländer om hjälp. Danmark kan skicka alla sina medborgare till malmö och Norges medborgare till närmsta stad. Eventuellt söka oss långt ut i europa och be om hjälp. Det står ingenting om att röstningen skall göras på plats utan tordes lika gärna brevrösta??

 
Ingen bild

Odalbonde

18 december 2013 10:11

Vi lever i en galen tid. Hur kunde något så bra som Folkhemmet bli så dåligt på så kort tid? Jag fruktar att vi inte har sett slutet än.

 
Stefan K

Stefan K

18 december 2013 10:25

Så en rom från Rumänien kan bosätta sig i Tomelilla nästa augusti och genast få rösträtt i frågor som rör Tomelillas framtid och nutid?

Så en somalier med medborgarskap i Spanien kan flytta till Halmstad i juni och rösta igenom ett generösare flyktingmottagande från länderna på Afrikas horn?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Thoralf A

18 december 2013 10:27

Stefan K

Du har förstått det till 100 procent!

 
valent@blixtmail.se

valent@blixtmail.se

18 december 2013 10:32

Thoralf håller du med om att 7 klövern medvetet vill ha bort svenskarna ut ur landet och de sk nysvenskarna ska inta våra positioner i alla politiska sammanhang? Jag tror att det är så.

http://repell

 
Ingen bild

Erik

18 december 2013 10:37

Varför beställer inte SD opinionsundersökningar om vad svenska folket tycker i diverse politiska frågor. Är övertygad att dissonansen mellan folket och deras företrädare i riksdagen är öronbedövande stor i en rad viktiga politiska frågor. Detta material skulle ju vara mycket bra att ha med sig in i valkampanjen under 2014.

 
Ingen bild

Roberth Ström

18 december 2013 11:30

Man får magsår av alla tokigheter i landet

 
Ingen bild

TorGson

18 december 2013 11:33

Att vara svensk idag har förlorat sin mening. Snart tas åldersgränsen också bort och då får nyfödda rösta !
Kanske vi skall låta alla som befinner sig i Sverige, på valdagen, rösta, dvs även turisterna´.

 
Ingen bild

SD4Ever

18 december 2013 12:00

När ska SD öppna sin nyhetskanal?

Det börjar bli bråttom att upplysa befolkningen om detta vansinne.

 
Ingen bild

Titti

18 december 2013 12:08

Sveriges Riksdag kan knappast vara tydligare med sitt förakt för svenska medborgares väl och ve.
Det har verkligen blivit en "mingelplats" för idioti och galenskap i största allmänhet. Kan det bli värre? Ja! Måtte vi vanliga svenskar få upp ögonen i tid och rösta SD så kanske kanske vi kan få skutan på rätt köl igen - fast det lär ta låång tid.

 
Ingen bild

Bo de Silva

18 december 2013 12:27

I sin förlängning kan det ju innebära att vem som helst från vilken del av världen som helst skulle kunna komma hit och rösta i våra allmänna val, bara man registrerat sig innan?
Man kan också fråga sig vad andra nationers medborgare skulle ha för intresse av att påverka det svenska politiska systemet? Jo, om de har tillräckligt många invandrare från sitt land här, så kan man s a s "tillvarata" sina utvandrades intressen i Sverige genom att påverka valresultaten.

 
Ingen bild

Stefan

18 december 2013 12:43

Jag förstår inte kritiken mot detta riksdagsbeslut. Om det tas idiotiska beslut i riksdagen så får vi väl anpassa oss till dessa och bjuda in några nordiska grannar så valresultaten blir rätt.

 
Ingen bild

Sam

18 december 2013 12:56

Vilket stort valfusk!

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 december 2013 13:14

Flera i tråden har förstått strategin:

Alla som har vänner i grannländerna eller varför inte övriga EU-länder bjuder in dem till valen. Bjud på resa och husrum -och trevligt gemyt och vänskap.

Registreringar kan säkert ske per post i förväg. (Var hittar vi registreringsblanketterna?)

Akta er för att besöka Stockholm - det kan smitta! Och alla vettiga stockholmare som besöker denna sajt - flytta innan ni också drabbas av vansinnet! Är väl så dags att uppmana nu när så få där inser värdet av SD ...

 
Ingen bild

Towe Egeland

18 december 2013 14:48

Jag anser att endast Svenskfödda eller födda i Sverige skall få rösta i Riksdagsval i kommunalval kan invandrare som invandrat få rösta och en ny lag som gör en bakgrundskontroll på alla från muslimska länder så att man kan förhindra att terrorister kommer in i Sverige idag har vi alla grupper i vårt land så vill jag inte ha det! ett säkert Sverige för Svenskar som invandrade medborgare tack!

 
Ingen bild

Stefan

18 december 2013 15:23

Hej Thoralf

Brukar gilla vad du skriver.
Skulle uppskatta dock uppskatta just denna gång om du mer ärligt beskrev att reformen bara omfattade diplomatisk personal som per definition inte är skriver någonstans.
Detta faktum förtar ju lite av upprördheten. Ärlighet varar längst.

stefan

 
Ingen bild

Ewa

18 december 2013 15:53

Hej

Jag har träffat och pratat med människor idag som inte kan fatta. Några är ledsna och gråter. Människor förstår eller vill inte förstå att alla partier till och med miljöpartiet och socialdemokraterna röstar JA till det här alla utom Sverigedemokraterna. Det är obegripligt och många är i chock.

Människor förstår tydligen inte hur det fungerar i riksdagen när dom ska rösa JA eller NEJ för något. Många människor är i den tron att är man Socialdemokrat så röstar man inte med Moderaterna eller Aliansen. Folk är uppgivna och vet varken ut eller in längre. Det är en oerhört dålig julklapp den svenska regeringen gett svenska folket.

 
Ingen bild

Carina

18 december 2013 16:32

Du har rösträtt till kommun- och landstingsfullmäktige om du:

är svensk medborgare och är folkbokförd i kommunen/landstinget
är medborgare i något av EUs medlemsländer eller medborgare i Island eller Norge och är folkbokförd i kommunen/landstinget
är medborgare i något annat land än de som räknats upp ovan och har varit folkbokförd i Sverige i tre år i följd före valdagen
Rösträtt till Europaparlamentet

 
Ingen bild

Kent

18 december 2013 19:46

Tack Carina! Äntligen någon som kollar vad som egentligen gäller.

 
Ingen bild

Mattias

18 december 2013 21:43

Tyvärr var detta ett ganska dåligt förslag utan en vettig motivering. Vad var syftet då man knappast kunde tro att det fanns stöd för detta? Förslaget ger heller inte en redan övertygade anledning till att ändra sig, vilket är svagt.
Kommunalval ses som det som rör oss i rent praktiska frågor. Det handlar om snöskottning och lokaltrafik. Att behöva vara medborgare är inte helt logiskt då vi alltid har folk från andra nordiska länder eller andra delar av Europa, exempelvis, som boende runt om, och poängen, det är inte konstigt eller farligt att ge dem rätt att påverka lokalstyret av snöskottningen.
Vår senmoderna moderatledda invandring av idag ger en annan situation givetvis.
Men, SD borde ha förstått detta och ha kunnat lägga fram en annan ordalydelse som hade kunnat få stöd.
Man hade kunnat begränsa andra medborgares rösträtt till Nordiska medborgare, eller kanske EU-medborgare, om man ville begränsa de utomeuropeiska migranternas rätt till påverkan på lokaltrafiken och äldrevården. Resultatet hade nog blivit exakt samma, men det slår an en ton som hade kunnat växa hos folk, och som bygger på att vi har mer gemensamt med européer och nordbor.

 
Ingen bild

Patrik

19 december 2013 09:00

Icke-medborgare har haft rösträtt sedan 1976. Något som Thoralf medvetet undanhåller och som i princip ingen som kommenterat verkar känna till. Frågan är om inte många icke-medborgare har bättre koll på hur Sverige fungerar än vissa här har...

 
Ingen bild

Thoralf A

19 december 2013 09:57

Patrik

Hur är det med din läsförståelse. I vår reservation framgår det tydligt. Läs en gång till!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards