thoralf

Direktlänk till inlägg 7 december 2013

TREDJE STÖRSTA PARTIET INTE VÄLKOMMET HOS FÖRETAGARNA

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2013 11:07

I veckan läste jag en artikel i Barometern om att Företagarna inleder en stor kampanj inför valet 2014 med fokus på småföretagarnas situation. Ett väldigt bra initiativ då småföretagare skapar de flesta jobben och det är småföretag som växer till större företag.


På måndagskvällen hade Företagarna bjudit in länets riksdagsledamöter för att diskutera frågan. Jag har dock inte fått någon inbjudan från Företagarna. Jag har däremot fått mejl från medlemmar i företagarna som undrat om jag blivit inbjuden. Tyvärr har jag blivit tvungen att svara dessa att någon inbjudan inte inkommit.


Sverigedemokraterna är representerade i Riksdagen, Kalmar läns landsting och i stort sett samtliga kommuner i Kalmar län. Ändå anser uppenbarligen Företagarna i Kalmar län att landets tredje största parti, Sverigedemokraterna, inte har något att bidra med för småföretagarna i Kalmar län. På något annat sätt går det inte att tolka Företagarnas agerande!


Sverigedemokraterna är vågmästare i riksdagen och kommer sannolikt förstärka den ställningen i valet 2014! Att Företagarna som organisation då fullständigt nonchalerar landets tredje största parti är både förvånande och uppseendeväckande. Det borde stå i strid med Företagarnas stadgar och målsättning.


Tydligen är den politiskt korrekta agerandet viktigare i Företagarnas styrelse än vanligt sunt förnuft och ett demokratiskt synsätt där alla partier i riksdagen behandlas lika.


Den stora förloraren är inte Sverigedemokraterna utan landets alla företagare!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

7 december 2013 11:19

Styrelsen förvaltar medlemmarnas förtroende illa och låter sina egna politiska uppfattningar styra istället för medlemmarnas intressen. En studie i vad en styrelse inte skall göra.

 
Lassekolja

Lassekolja

7 december 2013 11:29

"Företagarna" BORDE(!) ha samma intresse som SD, nämligen att genom sunda och civiliserade förhållanden och avtal skapa konkurrens på lika villkor på den svenska arbetsmarknaden. 7:an vill ju tvärtom skapa en osund marknad genom import av "lågprisarbetskraft", alltså en fullständigt obegriplig inställning tillika missuppfattning av de s.k "Företagarna" eller just det kanske ligger bakom "Företagarnas" ställningstagande!?!

http://www.status.se

 
Ingen bild

Bonicivis

7 december 2013 11:41

Klart som korvspad att Företagarna vill fortsätta med den pågående lönedumpningen som instegsjobbben medför. Och då passar inte SD:s politik med krav på reglerad invandring. Money talks as usual.

 
Ingen bild

Bertil

7 december 2013 12:14

Nyfiken på hur det lät på mötet, fanns det någon förklaring till varför SD "uteblev" eller låtsades man som inget hade hänt?

 
Ingen bild

Hasse L

7 december 2013 12:17

Vilka sitter i Företagarnas styrelse?

 
Ingen bild

UncleBob

7 december 2013 12:35

Som egen företagare och Sverigedemokrat reagerar jag starkt på denna politisering av Företagarföreningen. I vår lokala förening hade ett sånt beteende mött skarp kritik och aldrig röstats igenom.
Frågan är väl snarast vem som driver denna bojkott i Kalmar Län? Finns det något beslut på detta eller är det taget över medlemmarnas huvud?

 
Ingen bild

Andreas

7 december 2013 12:40

Nog borde du blivit inbjuden om Företagarna varit kloka, Thoralf, men det kan faktiskt finnas ett legitimt skäl för Företagarna att inte göra det, du är ju faktiskt vald på Östergötlands-mandat och SD har inga mandat på kalmarbänken. Hoppas SD har klokheten att ha regionala listor nästa gång, så att du blir vald på Kalmar-mandat (med nuvarande opinionssiffor lär ju SD lätt ta ett av Kalmars 8 mandat).

 
Ingen bild

Lennart Persson

7 december 2013 12:52

Att SD får utstå spott och spe från många håll har man fått lära sig, men att Företagarna gör så med många SDanhängare som medlemmar är väldigt anmärkningsverkt

 
Ingen bild

Bertil

7 december 2013 13:04

Bra förklaringen från Andreas, Thoralfs inbjudan kanske bara fallit mellan stolarna. Undrar om Företagarna i Östergötland haft liknande sammankomster?

 
Ingen bild

Rune

7 december 2013 13:05

Det handlar säkert om feghet hos Företagarnas styrelse i vanlig ordning. Företagarna i egenskap av företagare borde ju vara intresserade av vilken näringspolitik SD vill föra? Detta oavsett vad de tycker om SD.

 
Ingen bild

pg

7 december 2013 14:29

Nu sörjer hela världen en STOR MAN, Mandela!
Jimmy Åkesson kan ta över denna roll i Sverige, om Thoralf stöder Jimmy!
Sverige behöver en stor man!

 
Ingen bild

Pelle

7 december 2013 14:30

Vore intressant att få fram namnen på det som sitter i styrelsen och fattat detta korkade beslut.

 
Ingen bild

Göran

7 december 2013 14:53

@ UncleBob, Pelle, Thoralf,

Tycker att det luktar skomånglare Brandos om föreställningen.

 
Ingen bild

Stig-Arne

7 december 2013 15:08

Jag reagerar på det någon ovan skrev om att företagare vill ha lönedumpning. Motargument:

1) Företagare är inte bara företagare, utan även vanliga människor. Den nuvarande invandringspolitiken är skadlig för alla som bor i Sverige.
2) Många eller de flesta företagare känner ett ansvar för samhället och sina anställda.
3) Den nuvarande invandringspolitiken är direkt skadliga för många affärsverksamheter p g a ökad stöld- och inbrottsrisk. Många verksamheter blir allt dyrare att försäkra och en del vägrar försäkringsbolagen att försäkra.

Det vore bra om de som är medlemmar i Företagarna kunde bevaka föreningens agerande när det gäller vilka partier man bjuder in och omedelbart reagera om SD inte bjuds in.

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 15:46

Jag tycker för min del att signaturen "Andreas" presenterar den mest logiska och kloka förklaringen. Det finns ju förstås också en risk att det är ryggradslösa krakar som fattar beslut om vilka partier som ska representeras. Personligen tror jag att dylika "statements", om det nu är ett sådant, kommer att avta i takt med SD:s opinionssiffror blir allt högre. Det är nog bara att "nöta på" så rättar det till sig självt över tid. Sedan hur många mandatperioder detta kommer att ta, tja...vi som börjar bli otåliga hoppas ju på få? Kanske redan efter hösten 2014?

 
Ingen bild

Jag

7 december 2013 16:42

eehh...det är en privat organisation. De väljer väl helt själva vilka de vill bjuda in!
Att de väljer att inte bjuda in neo-fascister tyder väl på att de har lite ryggrad.

 
Ingen bild

Stig

7 december 2013 16:45

Är glad och stolt att jag inte är med i företagarna.

 
Ingen bild

Olle

7 december 2013 16:57

Så SD har företagarna emot sig nu också? Ja det är många nu som greppar ett stadigt tag om PK-flaggan. Inte bara politikerna från dom övriga partierna, folkrörelseorganisationerna Svenska Kyrkan med flera med flera. Senast läste jag detta inlägg av en pingstpastor i den oberoende Kristdemokratiska tidningen "Hemmets Vän". Inte är då tidningen vän till Åkesson, se följande länk där pingstpastorn önskar att någon skjuter Åkesson.

http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=5464&coid=4

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

7 december 2013 17:14

Haha, neofascister, men halledulingen då, har vi lärt oss ett nytt ord, kanske? Prova att lära dig betydelsen och innebörden.

 
Ingen bild

Maja Dacke

7 december 2013 17:26

Olle, där kunde vi hitta ytterligare en som förläst sig på sagoböcker. Stackars pingstpastor som tror att det räcker med att vara god mot vissa och förvisa andra enligt PK-mönstret!

Tänka själv längre än näsan räcker - det ska man inte göra. Men hans Gud och Moder Jord har inte lyckats övertyga honom. Och se, en sak som pingstpastorn kritiserar SD och Åkesson för är att vilja minska tiden för abort.

Jag trodde pingstvänner var mer eller mindre emot abort. Sverige tillåter abort till 18e veckan, i vissa fall vecka 22, vilket inte andra EU-länder gör. Detta tycker Ulf Sundqvist är rätt. Att SD inte gör det är fel enligt denne Ulf i herdeskinn ...

Harreminje, vad är upp och vad är ner!? Tack, MIN gud, att jag/vi får behålla vårt förstånd lite längre i alla fall!

 
Ingen bild

Skånepåg

7 december 2013 17:31

@ Jag

Personen som är så osäker på sin egen existens att han/hon måste välja pseudonymen "jag"!

Nå nu till neofascism. Läs på Wikipedia om detta http://sv.wikipedia.org/wiki/Neofascism och var vänlig tala om var Sd kommer in i bilden.

 
Ingen bild

Arbetaren

7 december 2013 17:38

Till "Jag".

Din senaste kommentar får väl närmast betraktas som kontraproduktiv - genom att sätta etiketter på vissa grupper och människor så visar du inte bara prov på egen bristande debattförmåga och låga IQ, dessutom pekar du ut ditt eget människoförakt och dina egna fördomar på ett närmast komiskt sätt. Dina utspel är lätta att genomskåda, du avser att
stigmatisera dina meningsmotståndare.

Eller om du vill att jag uttrycker mig så att du förstår dig på dig själv: Istället för att diskutera och debattera, som är det normala för de som eftersträvar demokrati, så försöker du mobba och skrämma oliktänkande till tystnad och underkastelse. Tyvärr faller du på eget grepp.

Analysen får du helt gratis...

 
Ingen bild

Morningstar

7 december 2013 18:24

Neofascister? Är det rent av Tårtkvinnan som har hittat hit till denna eminenta blogg?

 
Ingen bild

kle

7 december 2013 18:27

som svensk är man inget vård. bara utlänningar kan myndighetspersoner och politiker göra karriär på.

http://na.se/nyheter/kumla/1.2303576-svart-att-fa-bostad-via-kommunen-i-kumla

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

7 december 2013 20:21

Sverigedemokraterna och dess väljare mobbas hela tiden, på alla plan i samhället.
Mobbarna är de som skriker "allas lika värde!".
Vilka hycklare!

 
Ingen bild

Mattias

7 december 2013 20:29

De som står bakom organisationen Företagarna är inget annat än katastrofala syltryggar och jag kan inget annat än att förakta sådana individer. Det finns alltid idioter i så gott som alla organisationer som tydligen känner en stor skam över att vara svensk. Åt helvete med er.

 
Ingen bild

Magnus99

7 december 2013 20:49

Uppmaning till alla förtagare där ute som stödjer SD, även om ni inte är medlemmar bör ni kontakta info@foretagarna.se och skriva hur osmakligt det är med SD hat.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

7 december 2013 21:15

Tack och lov är jag inte är medlem i den antidemokratiska organisationen "Företagarna", annars hade jag omedelbart lämnat den.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Jag

7 december 2013 21:43

@till alla

Till alla neo-fascister härinne.
Det är i handling det räknas, inte i ord.
Bara för attc SD använder sig av en slipad pr-maskin så betyder inte det att de är mindre fascistiska för det.
i handling, vilket sker dagligen, uttrycker företrädare sin rasistiska ultra konservativa världsbild.....så tyvärr. Ni har antingen blivit lurade av desinformation eller av pr makare.
Hur många av er gick inte på Alliansens pr snack vid 2006 års val ;)

 
Ingen bild

Blåsippan

7 december 2013 22:00

Jag@

Ja vi är neo-fascister allihop här inne och vi (SD) har en dold agenda. Nöjd nu?

 
Ingen bild

Skånepåg

7 december 2013 22:09

@ jag

Neufascister, modeordet för dagen som PK-packet friskt använder utan att begripa vad det betyder.

Då gör vi en beskrivning som passar någon med förskolans kompetens. I en demokrati ”styr” väljarna politikerna att utföra det som är bäst för folket och landet. Med fascism är det raka motsatsen. Här styrs folket från toppen av en politikerelit utan tanke på landets och folkets bästa. Skillnaden mellan nazism och fascism är att i fascism spelar etnicitet i princip en underordnad betydelse.

Var detta tillräckligt enkelt för att även pseudonymen ”jag” kan tänkas begripa detta? Nå ”jag” vilket begrepp är det nu som närmast råder i Sverige. Vem är demokrat och vem är fascist?

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 december 2013 22:28

Skånepåg...
Exakt så vill Vänsterextremister att ett land ska styras. En liten elit som styr "folket" i deras namn.
En elit med oinskränkt makt och priviligier, som syr över allt och alla. Som inte behöver stå till svars inför näsvisa journalister, utan har egna styrda megafoner.
Se tex. på Nordkoreas "nyhetsankare".
De skriker ut Vänsterfacismens fabricerade sanningar och "folket" förväntas lyda. ANNARS...
Återigen har "motdemonstranter" skämt ut sig. Ett diffust ord för Vänsterextremister/facister. Svenskarnas Parti har jag inget över för, men de verkar trots allt kunna demonstrera med viss värdighet.

 
Ingen bild

alf

7 december 2013 22:33

@Jag
Om det är så, att du vill omvända Sverigedemokrater till att rösta på något annat parti, har du kommit till rätt blogg. Vi är tiotusentals SD-are som läser här.
Problemet för dig är bara att vi inte är mottagliga för en massa idiotiska floskler. Vi håller oss till fakta och relevanta argument.
Så, har du inget annat än floskler att komma med så tycker jag att du kan gå in i din barnkammare igen och läsa Bamse eller spela Super-Mario. Politik kommer du förhoppningsvis att begripa när du blir lite mer torr bakom öronen.

 
Ingen bild

jag

7 december 2013 22:39

Ni håller er till fakta.....tro på det.
Vad i är det fliskler att jag dagligen ser rasistiska, kvinnoförnedrande, faktaförfalskningar av SDs företrädare i riksdag och kommuner?
Så om du inte är rasist så blundar du, ochom du är rasist så säg det, det får man vara. Det är inte olagligt.

@hulda
Du menar på det sättet SD är extremt toppstyrt?....hahaha....

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 december 2013 22:44

jag...
Är ett parti toppstyrt om en ur riksdagsgruppen har en fri blogg? Håll dig ifrån Julspriten... ;-)

 
"neofascisten"Lassekolja

"neofascisten"Lassekolja

7 december 2013 22:48

@jag, "Fascismen hyser en positiv eller sanktionerande syn på våld som medel att uppnå målet"
Bäste "jag"! Om Du utgår från ovanst.(hämtat ur Wikipedia), vem anser Du är mest "fascistisk", SD eller Reinfeldt? Påminner Dig om vad Reinfeldt sa till SD i en Publicistklubbsdebatt en gång; om man företräder SD´s åsikter får man räkna med knivöverfall (+förstörd egendom). Vem anser Du mest fascistisk, SD eller SD´s värsta motståndare AFA & "Revolutionära fronten"? o.s.v
"jag" bör nog fundera ett extra varv (när han inte rökt på!).
"Hur många av er gick inte på Alliansens pr snack vid 2006 års val ;)" Ja Du "jag", det kan inte ha varit många, de, som däremot har lämnat Alliansen (+ de rödgröna) för SD, dom är desto fler! Om Du "jag" skärper Dig kommer även Du att inse att t.o.m Du har allt att vinna på en SD-röst! Det trodde Du inte!
SD 2014!!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

jag

7 december 2013 22:58

Läs lite mer om fascism innan du utalar dig.
Wikipedia är de okunnigas referens ;)

@hulda

1) vem säger att inte thoralf tillhör topoen?
2) följer man partitoppen så har man aldrig problem i toppstyrda partier, företag etc, även om man utalar sig rasistiskt i ett parti där det råder nolltoöerans ;)

 
Ingen bild

Qvinna

7 december 2013 23:03

@ jag
" SD är dagligen Kvinnoförnedrande. " Det låter inget ju vidare. Kan du vidareutveckla vad du ser som kvinnoförnedrande inom SD? Jag kanske har missat något. ; )

 
Ingen bild

jag

7 december 2013 23:05

Hur skulle jag någonsin kunna ens tänka tanken att liera mig med ett parti vars ungdomsförbund står och vurmar tillsammans med det nazistiska svenskarnas parti under almedalsveckan?!!!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

7 december 2013 23:10

@ jag

Du är alltså inte kapabel att fatta vad jag sammanfattar. Sorry, men det går inte att göra det enklare, så du får fortsätta ditt liv med samma okunnighet som du hittils visat upp.

 
Ingen bild

alf

7 december 2013 23:14

@ jag
Du ska inte vara ledsen. Man får vara dum och enkelspårig. Det är inte olagligt.

 
Ingen bild

jag

7 december 2013 23:32

@skånepåg
Dig har jag debatterat med förr, jag har läst dina kommentarer förr, att du håller på SD, Svp och andra högerextrema organisationer förvånar mig inte. Men varför förnekar du det du är?
Nazisterna kallade sig för nazister.
Fascisterna i Italien kallade sig förxfascister.
Kommunister kallade sig för kommunister även om även det mer ska betrakta som fascism.
Varför inte stå rakryggad för det du är, jo för likt det som skedde nu på avpixlat när de skrev om mandela så började folk se nazismens fula tryne igen, och då flyr dem.
Alla som inte är inbitna högerextremister likt dig själv.

@alf

Det är väl ni som är enjelspåriga? ;)
Skolan är på glid- invandrarnas fel.
Välfärdstaten är urholkad- invandrarnas fel
Bankerna kännar orimliga vinster-invandrarnas fel
Min fru är otrogen- invandrarnas fel
Ni skyller ju ALLT på invandrarna.
Snacka om att vara enkelspårig och dum!!..hahaha

 
Lassekolja

Lassekolja

7 december 2013 23:44

@jag,"Nazisterna kallade sig för nazister.
Fascisterna i Italien kallade sig förxfascister.
Kommunister kallade sig för kommunister även om även det mer ska betrakta som fascism."
Nu är Du något på spåren! Exakt just därför kallar vi Sverigedemokrater oss Sverigedemokrater!
Där ser man, även en blind höna hittar ibland ett korn. GRATTIS "jag"!

http://www.status.se

 
Ingen bild

blåsippan

7 december 2013 23:50

Den var bra från Jag. "Dig har jag debatterat med förut". Du vet ju inte ens va
debatt betyder.

 
Ingen bild

Skånepåg

7 december 2013 23:55

@ jag

Trevligt att du läst mina tidigare kommentarer men tyvärr inte tagit lärdom och är fortfarande "ute och cyklar" i din totala enkelspårighet. Det du skriver ovan är för övrigt så f-b korkat att det är totalt meningslöst att kommentera.

 
Ingen bild

Anki

8 december 2013 00:05

Detta visar väl tycker jag på vad folk i gemen anser, (Och det har väl bärplockarbranchen så tydligt visat) Nämligen att företag & arbetsgivarna vill kunna hålla sig med en veritabel SLAVMARKNAD.
Antingen skall det gå minst 300 sökande per ledigt jobb ELLER billig arbetskraft -Om de så får hämtas på andra sidan planeten.

när "Evig tillväxt" - Tänket inte funkar längre, har jag ett förslag:

Inför vinstdelning gemensamt i hela Europa för samtliga anställda! (Vi får supermotiverade anställda)
Inför gratifikationer för goda ideer.
Inför "bäst före datum" på valutan -Då måste folk shoppa upp den istället för att accumulera den = Alla får jobb o ingen inflation. Folk kommer köpa vettiga grejjor då, Guld bla. Detta provade man i Österrike i ett par provinser förr och det föll så väl ut att man ville införa det i stor skala Men då stoppade centralbanken projektet (Kapitalägarna blev ledsna)
Inför lokalproduktion.
Inför kraftiga tullmurar mot icke västliga regioner -Kineserna får traska tillbaka till risfältet igen eller uppfinna egna saker.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

8 december 2013 08:26

Fredrik Rainfelt brukar ta upp Sverigedemokraternas rötter i olika sammanhang.

Hoppas han slipper läsa Afton.... i dag

Men förmodligen är det inte samma sak med M rötter och SD rötter

Förresten är det fantastiskt att vi lyckats samla hela Expo redaktionen här på bloggen, hoppas ni trivs i sällskap med Sverigevänner

http://goo.gl/n2rtgQ

 
Stefan K

Stefan K

8 december 2013 10:03

Nu är jag inte insatt i denna fråga och orsaken till Företagarnas beslut.
Det som ändå är intressant är orden om "allas lika värde" som SD:s motståndare ständigt basunerar ut. Är "allas lika värde" något man verkligen vill värdera är dylika beslut ovanligt korkade. Här ger man SD en straffspark, genom att partiets företrädare kan fråga ansvariga beslutsfattare om orden är ärligt menade eller om ansvariga beslutsfattare inte själva lever som de lär.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Kalle

8 december 2013 10:35

Samtliga Riksdagspartier har genom sitt riksdagskansli, ekonomisk talesperson m.fl blivit erbjudna att få en presentation av Småföretagarbarometern. SD har ej responderat.

 
Ingen bild

Kellogg

8 december 2013 11:04

Hur kan ett parti som vill stänga gränser och uttryckligen betraktar sig som motpol till internationalism vara företagarvänligt? Sveriges näringsliv - och därmed nationens ekonomi och välfärd - är helt beroende av handel med andra länder. Sverige är en del av den globaliserade världen.

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 11:04

Till stackars "Jag".

Eftersom du så totalt verkar sakna intellekt för annat än rena basfunktioner (sova, äta, skita, förakta), samt är så infernaliskt fixerad vid att klistra namn och etiketter på människor du knappt förstår dig på, så har jag ett namn som passar dig alldeles utmärkt:

Idiot.

Punkt.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

8 december 2013 11:12

Krya på dig Thoralf, Sverige behöver dig! Många fantastiska kommentarer på Facebook som visar hur otroligt uppskattad du är!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Funtaren

8 december 2013 11:43

Kan vi inte nu sluta att premiera idioten "jag" genom att svara på hans uppkast? Folk av hans typ bör man ignorera.

 
Ingen bild

Arvid

8 december 2013 12:17


ENDAST SVERIGE SVENSKA IDIOTER HAR

Jan Milld skriver i sitt senaste blogginlägg:
- - -
Försämringen av skolan har pågått under 20 år, deklarerar Jan Björklund, folkpartiledare och skolminister, och vill därmed två sina händer beträffande den svenska skolans totala FIASKO.
Med en välvillig hållning kan man hålla Björklund mindre ansvarig beträffande punkt
1. flumskolan.
Men hur är det med de andra två punkterna?
2. Invandringen.
3. Den politiska korrektheten och antiintellektualismen.

Där ligger han s.a.s "på framkant".


Låt mig berätta något om avstampet för Jan Björklund i hans politiska karriär, eftersom jag råkar känna till något om den saken:

Skolborgarråd i Stockholms kommun blev han 1998. Fyra år tidigare hade Anders Carlberg skrivit en positiv recension av min bok "Lagom är bäst!". Detta uppmärksammades av Expo och gav ett angrepp på Aftonbladets kultursida. "Varför gör du reklam för rasisterna, Anders Carlberg?" frågade AFA-vurmande Mats Deland. Snart var även Radio Stockholm igång med ett drev, med hjälp av Ossian Kentwell, som därefter gjorde spikrak journalistisk karriär.

Karriär vittrade även Jan Björklund, fp-politiker i Stockholm. Fp-gruppen i stadshuset (Jan Björklund och Caroline Lundbom) skyndade sig således att göra ett uttalande som fördömde min bok. "Lagom är bäst!", som var exempel på "rasistisk propaganda", slog de upprört fast.

Som belöning för detta fick Jan Björklund framträda några extra gånger i regional-TV. Jag sökte Björklund för att få veta vad han lyckats hitta i "Lagom är bäst!" som utgjorde "rasism". Kunde han ge ett enda exempel? Jag var ärligen nyfiken, då jag inte betraktade mig själv som rasistisk. Det visade sig dock att Björklund gjorde sig otillgänglig, jag lyckades aldrig få tag i honom. Caroline Lundbom svarade däremot i telefon - det hedrar henne! Dock blev hennes svar märkligt: hon kunde inte ge något exempel på "rasism" i boken. Då krävde jag att hon skulle ta tillbaka sitt stöd för fp-uttalandet om boken. Nej, det kunde hon ju inte göra - eftersom hon inte hade läst boken och inte visste vad den innehöll.

Fp-uttalandet baserade sig alltså på andrahandsuppgifter, på vad andra påstått om boken. Jag förmodar att inte heller Jan Björklund hade läst den bok han så villigt fördömt. Det var nog därför han gjorde sig otillgänglig - han skulle inte ha haft något bättre svar att ge än det som hans fp-kollega gav.
Med dessa rader inte sagt annat än att jag tror att Jan Björklund har hamnat rätt i livet, som företrädare för just FOLKPARTIET. Där kan han arbeta tillsammans med krafter som:
Erik Ullenhag
Birgitta Ohlsson
Marit Paulsen
Cecilia Malmström
Cecilia Wikström
Maria Arnholm
Birgitta Rydberg.
Som partiledare för Folkpartiet har Jan Björklund företrädare som Lars Leijonborg, Maria Leissner och Bengt Westerberg. Folkpartiet dalar nu i opinionsmätningarna.
Det är verkligen på tiden!

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 12:50

Man behöver inte diskutera med den, av eget tänkande icke kapabla individen som kallar sig jag. Det räcker med att konstatera att vederbörande likt den grovt kriminella tårtkasterskan gått på "hittepåprofessorn" i historia Henrik Arnstads svammel om neofascism. Samma sak med det tradiga struntpratet om att SD skyller allt på invandrarna. Alla med endast en gnutta intellekt klarar av att inse att den sedan decennier förda massinvandringspolitiken är ohållbar i längden. Kostnaderna för denna politik är astronomiska. Frågan är, klarar individen jag att ta in att den svenska skattekassakistan inte är outsinlig utan gödslar man pengar åt ett håll, massinvandringen måste man dra åt svångremmen på övriga områden? Resultatet ses bäst genom att titta på hur dålig den svenska välfärden är med slitna och nergångna skolor, urusla vägar och järnvägar. Vården blir allt sämre osv osv. Att det svenska samhället har blivit mer otryggt kanske till och med teflonpannan jag märkt? 100-talet skjutningar i år enbart i Göteborgsområdet. Tvåa i världen när det gäller våldtäkter är tydligen ett samhälle som tilltalar individen jag, själv tar jag mig friheten att tycka att det är ett samhälle jag inte vill leva i. Det är därför SD får min röst nu och för all framtid och det, "jag" är inget du kan göra ett smack åt.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 13:10

@ Lotta

Vad är det man egentligen har satt som senaste beydelse på neo(ny)fascism. Är det f.ö som man använder neo som imponator i stället för ny? F.ö har väl kommunism och fascism mycket gemensamt. Vet inte om Franco/Mossulini hade några Gulagliknande anläggningar som Stalin. Tror inte det och i så fall är väl Stalin och kommunismen den värste av dessa och bloggens troll tillhör med stor sannolikhet de som beundrar detta samhällssystem.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 13:39

För er som inte har FB. Thoralf skriver:
"Helgen blev inte som jag tänkt mig. Ligger på akuten i Kalmar. Har ramlat ner från en stege. Tuppade av en längre stund, sedan ambulans
Mår allt annat än bra men jag lever.
Ta det försiktigt när ni skall sätta upp adventsbelysning, det gjorde inte jag."

Han skriver att han ligger på akuten, men avser troligen på ITVA
för observation.

Krya på dig Thoralf. Verkar som du fått ett ordentligt slag i huvudet och får ta det mycket lugnt ett tag och har förhoppningsvis klarat dig från frakturer.

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 13:49

@Skånepåg
Hittepåprofessorn skrev någon sk debattartikel på svt-debatt har jag för mig. Denna okritiskt granskade artikel har sedan i floskelskolan välmarinerade teflonpannor köpt rakt av, ty de saknar all förmåga till eget tänkande.

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 13:50

Vill också önska krya på dig Thoralf. Ta det lugnt nu.

 
Ingen bild

alf

8 december 2013 13:56

"ABC: Den illegala immigrationen verkar ta ny fart trots immigranternas små möjligheter att lyckas. Under pågående år har spanska myndigheten mot illegal immigration avvisat 3.472 personer som inte uppfyllde kriterierna för legal invandring och 264 personer som redan hade tagit sig in i landet har utvisats. I gränskontrollerna vid Ceuta, Melilla (spanska enklaver i norra Afrika) och hamnen i Algeciras på fastlandet har 668 falska dokument beslagtagits, 117 fordon, som har utnyttjats till att illegalt introducera invandrare, har beslagtagits, och 1.175 personer har anhållits.

En grupp på 250 subsahariska immigranter förskte ta sig till Ceuta idag torsdag morgon. Endast en av dem lyckades ta sig över stängslet till spanska sidan, där han föll flera meter och fördes till sjukhus.

Ett tusental subsaharier hindrades häromdagen från att ta sig till Spanien. Immigranterna kom i en lång rad från lägret Monte Gurugú på Marockos sida.

Mellan 23 oktober och 5 november hade över tvåhundra immigranter gömt sig i soptunnor och andra svårtillgängliga platser på båtarna som transporterar gods mellan Ceuta och Algeciras. De flesta av dem var hemma från Algeriet och bodde i ett tillfälligt immigrationscenter.

Saudi-Arabien har skickat tillbaka över 100.000 etiopier efter att Riad började repatriera för en månad sedan. Omkring 50.000 flera etiopier kommer att utvisas från Saudi-Arabien. Största delen av migranterna är kvinnor. Enligt Etiopiens arbetsministerium emigrerade omkring 200.000 etiopier förra året. Ungdomsarbetslösheten i Saudi-Arabien är hög, 30%, vilket är orsaken till avvisningarna. Experterna tror inte på effektiviteten av åtgärderna, för immigranterna utför arbeten som inte landets egna unga vill ägna sig åt."

Det här står att läsa på denna utmärkta bloggsida.
http://www.teneriffaidag.com/

Tydligen är det inte bara Sverigedemokrater som är "rasister".

 
Ingen bild

Farbror Sven

8 december 2013 14:08

Thoralf hoppas det gick bra ändå , det finns säkert många som skriver på din blogg som gärna hjälper dej om det behövs ! Mvh farbror Sven .

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 14:21

Tråkigt med Thoralfs olycka. Hoppas att du snart kan komma hem.
Under tiden får vi hålla igång bloggen med vettiga tankar och med förnuft och skarpa ord besvara de som inte vill Sveriges bästa...

 
Ingen bild

Magentan

8 december 2013 14:21

@Thoralf
Kanske en hjärnskakning så ta det nu VÄLDIGT lugnt, både fysiskt och psykiskt den närmaste tiden och undvik att lyssna på allt upprörande idiot-tjafs i våra medier.

God bättring och tack för att du fixade information åt oss!

... Och tack Skånepåg för att du vidarebefordrade den!

 
Ingen bild

UncleBob

8 december 2013 14:43

Nu tycker jag att signaturen "Jag" bemöts ganska dåligt av en del här på Thoralfs Blogg.
Visserligen staplar han/hon präktiga nonsensargument på hög.
Visst är det då frestade att klämma in en kommentar om dennes obefintliga debattnivå?

Ta exemplet med att Sverigedemokrater skulle vara "Neofascister".
Påståendet är helt gripet ur luften och det är bara andra nonsenspersoner som "Tårtkvinnan" och den lika förvirrade fejkhistorikern Henrik Arnstad som tror på detta.

http://kandidathistorien.wordpress.com/

Således hämtar Dumvänstern sina källor från en bedragare.
En charlatan som försörjer sig på att vara PK-världens "fakta-professor" Visserligen FINNS inte någon sådan titelsom han åberopar, men det lurar ju alltid någon klent begåvad vänstertomte.

Nu tycker jag att det är utmärkt att dessa företrädare för Dumvänstern så tydligt avslöjar sina bristande förståndsgåvor.

Jag menar: Här visar det sig att det är det pedagogiskt omöjligt att nå fram till de mest förhärdade mytomanerna. De kommer in på denna bloggen för att "testa sina starkaste argument" mot Sverigedemokraterna. De argumenten är så svaga att de inte ens kan ta sig ut ur en blöt papperspåse!

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 15:01

Till UncleBob.

Att det är pedagogiskt omöjligt att nå fram till dessa individer har du helt rätt i, man bör kanske också beakta att vissa av dem inte ens uppnått myndig ålder. Kalla mig förhistorisk om du vill, men en icke yrkespolitikers första instinkt blir tyvärr att "skit ska skit ha"...

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 15:30

Eftersom Unclebob tycker att vi bemött ”jag” orättvist, så kan vi väl kompensera detta genom att tipsa om en hyllningssång till Castro av den tårtkastande damen som Jimmie Åkesson råkade ut för. Så håll till godo och njut av skönsången. Vänsterns svar på Madonna eller? http://www.youtube.com/watch?v=G_74rGjlN4k

Rättelse: Man har tydligen ändrat beteckningen som Thoralf troligen ligger inlagd på Sjukhuset från ITVA till AVA, om någon har vägarna förbi.

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 15:50

Skånepåg.

Idoljuryn och Christer Björkman tävlar antagligen om vem som ska bli först med att introducera denna stjärna?

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 15:59

Till alla er som benämner era företrädare inom SD somxnågot slags högre stående varelser?!.
Håll till godo.
Karlsson (SD): SD är Sveriges tredje största parti, att kalla en tredjedel av Sveriges befolkning för korkad, det tycker jag är korkar.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Även om skolan inte hade havererat på Karlssons tid så var nog matematik hans starkaste ämne ;)

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 16:11

Till alla er som benämner era företrädare inom SD somxnågot slags högre stående varelser?!.
Håll till godo.
Karlsson (SD): SD är Sveriges tredje största parti, att kalla en tredjedel av Sveriges befolkning för korkad, det tycker jag är korkar.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Även om skolan inte hade havererat på Karlssons tid så var nog matematik hans starkaste ämne ;)

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 16:13

Vad är skillnaden på ett främlingsfietlig person och en rasist enligt er?

 
Ingen bild

UncleBob

8 december 2013 16:14

"Hyllas den som hyllas bör" lyder det gamla ordstävet. Då syftar jag givetvis på den påstridige "jag" som behagar delge oss Sverigedemokrater den vishet Dumvänstern och PK-propagandan besitter...

Jämför deras "argumentation" med Wikipedias definition:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel...Bara att checka av argument efter argument....

En inte alltför vågad gissning är att alla de tusentals nyfikna som lockas hit av kommentarer i kommentarsfält, twitter, PK-blaskor osv
direkt kan utkristallisera de nonsensfigurer jag pekar på.
Det kan inte bli bättre än så. Här på Thorvalds blogg finns den fria debatten och för att en debatt skall vara givande bör man också lyssna på motståndarnas argument, hur befängda och slagordsmässiga de än verkar.

Det krävs endast en någorlunda verklighetsbaserad samhällsanalys för att inse att debattörer som "Jag" är de bästa valarbetarna för SD.

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 16:21

Till "Mellanslag".

Vem har påstått att företrädare för SD är "högre stående varelser"? De är väl människor med både bra och mindre bra egenskaper, precis som övriga politikerkåren. Det måste vara dina egna mindervärdeskomplex som kommer fram här.

Du gör samma misstag som så många av dina protestvänner - istället för att debattera och bemöta argument i sakfrågor så ägnar du dig åt smådetaljerna, att korrekturläsa och leta mindre sak- och syftningsfel.

Fortsätt du att både skratta och gråta, ingen bryr sig...

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 16:23

@uncle bob

Håller helt med faktiskt även om jag betraktar dig som min motpol.

När blir ett parti rasistiskt då?
När dess företrädare nästan dagligen kommer med rasistiska kommentarer?

Är det pk att hävda att strukturell rasism existerar och frodas?

Är det rasistiskt att kalla somalier för parasiter?

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 16:24

Jaha då var det dags för ett nytt eller namnbyte av troll till pseudoymen "mellanslag". Samma tjafs som vanligt där bagateller förstoras upp och generaliseringarna står som spön i backen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 16:33

Skånepåg...
Lyssnade lite på Youtube-inslaget du länkade till.
Man tar sig för pannan och suckar tungt. Hur kan man med (dålig) sång hylla en diktator?? Hur dum kan man vara??
Hylla en diktator som tog makten för runt 54 år sedan och som aldrig vågat ha ett presidentval eller vågat ha andra politiska partier än det blodsbesudlade Kommunistpartet.
Nu när hans liv går mot sitt slut har han satt in sin lillebror på posten och har även en efterträdare ordnad.
Oppositionella fängslas, förföljs och media styrs med järnhand.
Endast någon som "har en skruv lös" kan hylla en sådan människa...

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 16:38

Jag struntar i dina konspiratoriska ideer.
Ni verkar tro att det är en och samma person som är inne på alla "sverigevänliga" sidor och kommenterar.
Vi är många många fler än er, hur mycket moderatorerna än försöker censurera oss ;)

Tack skåne, du har just erkänt att rasism är något trivialt och ovässentligt

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 16:40

Hulda mk1.

Det lär inte finnas många som ifrågasätter ditt antagande om att skruven är lös.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 16:49

Mellanslag...
Oj, vad rädda vi blev... ;)

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 16:51

@ Mellanslag

Nu är vi där igen. Du påstår och förstorar upp något jag aldrig sagt. Någon har kallat dig tidigare för idiot, jag väljer att kalla dig för en stor skitstövel eftersom sanningen för dig är oväsentligt bara du får spy ut dina floskler.

 
Ingen bild

Tony

8 december 2013 17:04

Skånepååg:

Det är inte lönt att överhuvudtaget att konversera med
skitstövlat som mellanslag och sign Jag, deras vänstervridna
hjärnor är helt oförmögna att producera några vettiga argument,
det är därför som deras rapande av ord som Nazist ,Fascist
upprepas i var och varannan mening. Det är inte lätt att vara
en liten vänsternisse!

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 17:04

s.k "mellanslag"

Jag tänkte i all ödmjukhet försöka stimulera ditt kreativa tänkande en smula, om det nu är möjligt? Tänk dig förutsättningslöst följande situation:

10 svenskar och 2 danskar deltar i en cykeltävling över Öresundsbron. De båda danskarna placerar sig 1:a och 2:a till svenskarnas stora förtret, givetvis. Dock visar det sig senare att den ena dansken fuskat och liftat med en bil, den andra kom 2:a för att tävlingsledningen gjort en regeländring i efterhand.

En svenskarna har dock iakttagit den fuskande dansken, men konfronterar honom inte, utan anmäler honom till tävlingsledningen. En andra svensk lämnar in en protest till tävlingsledningen mot den i efterhand konstruerade regeländringen.

Frågan blir nu, vem av de båda protesterande svenskarna ska benämnas med det föga smickrande epitetet "danskhatare"?

Följande svarsalternativ finnes:

A: Ingen av dem bör kallas "danskhatare" eftersom protesterna var befogade.
B: Båda, de är båda eländiga rasister.
c. Annat svar

Observera att frågeställningen, eller dilemmat om man så vill, är högst seriöst menat. Motivera gärna ditt svar...

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 17:11

Varför är rasism en litet problem för er?
Varför ska inte alla människor betraktas lika?

Vad i det ligger flosklerna?

@hulda
Det var inget hot, bara ett konstaterande.
Ni visar ju på här att ni inte anser att rasism är något att göra någon grej av.
Om vi vänder på det...hypotetiskt, jag tycker inte att våldtäkt är något att lägga någon större vikt vid. Vet ju tex att folk på Avpixlat blir galna bara någon skriver om våldtäkt...förutsatt att det är en invandrare som genomfört den.
För kvinnosynen inom SD har ju en hel del att önska även den.
Eller vad sa den precis dömde sverigedemokraten när han kom ut ur domstolen.
Äh, att misshandla en kvinna är ju inget allvarligt om det bara händer en gång.

I debattandan, ser ni inte problematiken i att språkbruket blir pubertalt när riksdagsmän kallar folk på twitter för limsnifdfare och idioter?
Ser ni inte problematiken när företrädare inom sd kommer undan medovanstående uttalanden?

Är det ett sådant land ni vill ha, där jag tränger mig i kön bara för att jag är störst och kan det, och om någon invänder något så kallar jag hen för något nedsättande eller rent utav ger hen en smäll på käften...för det har ju bara hänt en gång och då är det ju ingen stor sak.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 17:11

Nu är sanningen "rasism". En bokannons på DN är nu enligt många "rasistisk". Hur står det i Sverige när samlade fakta är "rasism"...
Ska Sverige bli som Hitler-Tyskland eller som Stalins Sovjet?
Man blir mörkrädd.
Detta visar med väldig tydlighet på den skräck de "politiskt korrekta" har.
-Tänk om "folket" får veta om hur det VERKLIGEN ligger till med invandringen. Hur går det då med våra jobb och positioner i samhälle..?
När alla får veta att vi ljugit för dem...

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 17:16

Mellanslag...
Du har mycket att lära om livet. Mycket...
Enligt dig kan bara "rasism" vara enkelriktad, ELLER?

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 17:20

@mellanslag

Vad är rasism för dig? Vilka är det du menar betraktar folk olika och på vilket vis menar du att folk betraktas olika?

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 17:23

@Arbetaren
C) Ingen av dem är rasister. Ingen har uttryckt något rasistiskt.
De har uttryckt missnöje över att de fuskat och att tävlingsledningen ändrar på spelreglerna under spelets gång.

Det är ganska stor skillnad på ditt exempel och att tex kalla somalier för parasiter ;)

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 17:26

Rasism för mig är att som tex på mitt eget företag så har en mellanchef blivit tillsatt med judisktklingande namn.
Pratade med en kollega som sacatt det är en skam att judarnaxnu tagit plats på vårt företag.
Det är rasism.
Att om jag heter Arash så har

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 17:31

...om personen med bamn Arash söker ett arbete så kommer han ha minst 10 ggr svårare att komma på intervju oavsett cv än någon som heter lars.
Det är rasism.

@hulda
DNs annons var inte rasism.
Det var dålig smak.
Det är en dåligt underbyggd bok med lösryckta fakta som däremot kan föda rasism

 
Ingen bild

Farbror Sven

8 december 2013 17:39

Till "Mellanslag : Främlingsfientlig och rasist är påhittade argument av er godhetsapostlar , påhittade för att kunna ta till när era argument tryter ! Mors !

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 17:42

s.k "mellanslag"

Möjligen är rasism - ordet som du på ett närmast fixerat sätt hela tiden återkommer till - odramatiskt för oss av den enkla anledningen att vi inte är rasister, har du tänkt på det?

Sverigedemokraterna är kanske det riksdagsparti som har störst antal medlemmar med invandrarbakgrund. Hur förklarar du det? Som en slags defekt Martin Luther King i modern tappning försöker du göra allt till en rasfråga. Har du överhuvudtaget läst partiprogrammet? Vet du var partiet står i övriga samhällsfrågor? Sparka inte på budbäraren som kommer med dåliga nyheter utan att okritiskt granska grundorsaken till de dåliga nyheterna...

Och du klagar på debattklimatet, men din egen framtoning är ju minst sagt aggressiv? Dubbelmoral?

Du svarade rätt på frågeleken, men frågan är om du förstod symboliken? På med tankemössan en stund till...

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 17:45

Så vad kallar du er då?
Humanister?
På vilket sätt har ni blivit svartmålade av pk-sverige?
Ska bli intressant art höra ditt svar.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 17:46

Mellanslag

Intressant att du läst boken. Vad bygger du din uppfattning på att fakta är dåligt underbyggda? Litar du inte på statistik från Migrationsverket, SCB, SKL o.s.v

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 17:49

@mellanslag

Vad kallar du då att 190 000 av alliansens 250 000 jobb har gått till invandrare?

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 17:58

@mellanslag
Så bara för att du har en inskränkt kollega dömer du alla Sverigedemokrater? Vad jag känner till är SD emot alla sorters kvoteringar och det håller jag benhårt med om. Självklart skall den som har bäst kvalifikationer ha en utlyst tjänst oavsett härkomst. Sedan den gamla floskeln om att en person som heter Lars 10 gånger oftare blir kallad till jobbintervju mot någon med utländsk bakgrund tror jag inte på. Troligtvis är det lika sant som att det kör omkring hjärnkirurger och annat överkvalificerat folk av utländsk härkomst i bussar och taxi.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 18:03

@arbetaren

Kan inte invandrare vara rasister?
Mot andra kulturer och folkslag, inte minst den omvändacrasismen som ni alltid tjatar om :).

Vet var du vill komma med ditt experiment.
Du är en sån humanist, du menar att du tycker illa om systemet och inte invandrarna?
Om sådant är fallet har vi lite gemensamt ändå.

Men än så länge så har ju inte haft en längre debatt med någon sverigedemokrat om invandringspolitikentills rasismen kommer.

@thoralf
Somxdin partikollega trixade och fixade mef statistik i riksdagen så är även denna bokxett trixande och mixande av statistik.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 18:09

@lotta
Källa och referens?

 
Ingen bild

Arbetaren

8 december 2013 18:11

"mellanslag"

Du verkar ha ett frenetiskt behov av sätta namn och etiketter på allt och alla. Verkligheten är precis så enkel eller komplicerad som du själv väljer att göra den. Din sista fråga visar tyvärr prov på ren okunnighet eller också vill du bara leka rebell.

Utan att vara nedlåtande, mitt råd till dig måste bli att du ska försöka se saker och ting i ett större perspektiv. Var lite källkritisk. Tro inte förbehållslöst på alla generaliseringar du läser och hör utan skaffa dig en egen nyanserad bild av verkligheten.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 18:15

@lotta

Har människor i min närhet som haft den problematiken.
Så spännande hur du kan misstro när människor gång på gång belyser detta faktum med strukturell rasism.
Vad har de att vinna på de förrutom att skaoa enxdiskution om just det orimliga i det!?

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 18:28

Mellanslag

Då kan det inte vara svårt för dig att ge exempel! Kom igen och vissa din trovärdighet ange bara sida i boken och på vilket vis uppgifterna inte stämmer.

 
Ingen bild

Arvid

8 december 2013 18:52

En annons i Dagens Nyheter för en bok som enligt förlaget berättar "utan skygglappar om Sveriges problematiska invandringspolitik" har orsakat en kritikstorm i sociala medier. Helle Klein skriker i högans sky: RASISM! Annonsen påstås rada upp lösryckt statistik om invandringen och dess kostnader. De senare skall svenska folket inte få rda på, fastän de själva pröjsar eländet. Reaktionerna i sociala medier är kraftiga och många mindre omdömesgilla uttrycker ett minskat förtroende för DN. Helle Klein, journalist, debattör, präst och producent av hatsajten Segelora Kyrka, beskriver publiceringen som rasistisk och uppmanar tidningen att be om ursäkt. Ökända sverigefientliga xenofilen Alexandra Pascalidou
- ETT SVERIGE ÅT ALLA - påstår annonsen går "i den rasistiska propagandans tjänst". Redaktör Wolodarski på DN försvarar dock publiceringen och hävdar att DN har "en generös annonspolicy och högt i tak". Fan tro'et!

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 18:53

@thoralf

Det är inte siffrorna jag ställer mig emor. Det är andemeningen i boken jag ställer mig emot.
2 personer som lanserar sin bok hos narionaldemikraterna har inte bara invandringspolitik i sinnet.
Jag har alltid som jag även nämnde för arbetaren så har aldrig sagt att det inte finns problem i den nuvarande invandringspolitiken.
Sfi behöver effektiviseras, folk måste få arbeta direkt när de kommer, etc
Hur mpnga av den miljonen som kommit hit har återvänt? Nämns det? Det var ett tag sedan jag läste boken.
Det jag ställer mig mest kritisk till att boken bara presenterar en ruskigt negativ bild av invandringen.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 18:59

@arbetaren

Jag ser alltid allt ur ett större perspektiv.
Ibland så överdriver jag ibland dras jag med i ngns retorik.
Men håller med om att man ska se saker i dess helhet.
Är väldigt källkritisk och tyvärr så dömer ju jag er på samma sätt som ni dömer alla som inte sympatiserar med er och kallar dem för extremvänster, Reinfeldt inkluderad. Han är någon som inte är vänsterextremist, hanxgår ju arbetsgivarnas ärenden!

Tack att du belyser detta. Då blir det faktiskt mycket lättare att debattera och ibland "mötas".

 
Ingen bild

Gute

8 december 2013 19:03

När man nås av det hemska budskapet att du är skadad och ligger på akuten, då far många obehagliga tankar genom skallen.

Men nu när man har fått reda på hur det verkligen ligger till så känns det mycket bättre.

Thoralf, ring istället efter hjälp när du ska göra riskfyllda monteringar många skulle se det som ett hedersuppdrag att hjälpa dig.

Vila nu och tänk efter nästa gång, vintriga hälsningar från Gotland!

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 19:18

@mellanslag
Du efterlyser källor men presenterar inga själv? Seriös diskussion? Knappast.

 
Ingen bild

Blåsippan

8 december 2013 19:24

Undra om figuren "Jag" anser att instegsjobben också är rasistiska mot oss svenskar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 december 2013 19:25

mellanslag : Boken beskriver sanningen vilket du själv medger, att du som mytoman inte kan acceptera det är ditt problem.
Sanningen är aldrig förhandlingsbar vilket plattfötterna i vänstern fått för sig, det är därför deras lära aldrig fungerar.
Fåntrattar har förstört stora delar av Sverige du är en av dom.
Fast nu är det roliga slut, väl mött valnatten 2014

 
Ingen bild

Berndt

8 december 2013 19:26

@Thoralf

Den här "Mellanslag" är inget att bry sig om, Helt uppenbart ett troll som dessutom är i fyllan, av stavningen att döma. -Är det rödvin, månne ;)

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 19:38

Mellanslag

Du skriver att man fixar och trixar med statistiken. Nu vill jag ha exempel på detta! Sida i boken anges och vad författarna gjort för fel.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 19:39

En bok kan beskriva många saker gubben och gumman. Från 2 personer som lanserar den hos nazister så skulle jag nog säga att man har en dold agenda, även om boken bygger på statistik.
Om jag skriver en bok om hur svenska män är halvaloholiserade, kvinnomisshandlande, viagraknaprande, outbildade, rattfulla etc. Jag bygger allt på statistik och "på fältet" intervjuer. Betyder det då att alla svenska män är en lägre stående form av mänskligheten?

Som arbetaren som jag faktiskt håller med i det här fallet. Man får se boken som ert inlägg från en partisk aktör i det stora hela. På samma sätt som mitt ex skulle kunna ses som ett inlägg om svenska män. Men det skulle ju inte vara hela sanningen....eller hur?
@lotta
Vad är det för källir du syftar till?
Vad vill du ha källor på?
@thoralf
Vi må tycka olika men jag hopoas du krtar på dig!

 
Ingen bild

Berndt

8 december 2013 19:40

@Mellanslag

Felet med kommunism och dina ideer är att alla som är kommunister vill att alla andra skall betala för de galna ideer man har, t.ex massinvandring. I samtliga kommuniststater har det visat sig, har de som hittat på det hela själva nästan undantagslöst varit de som smitit från skatt, gjort osannolika avdrag, bott i flotta områden eller t.o.m byggt palats åt sig själva, låtit sina egna barn gå i privatskolor och till det viktigaste: ALLTID velat strypa yttrandefriheten så fort FAKTA och SANNINGEN hotats att uppdagas!
De har varit SÅ rädda för det att man inte bara skickat folk till gulag-läger, utan även dödat tiotals miljoner människor -För att slippa tappa sitt lögnaktiga ansikte.

Folk är trötta på sån skit nu!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 december 2013 19:49

mellanslag : Det är ganska roande att se ur du slår på fakta
Fakta är ett sanningsenligt språk, bara att acceptera
Dina egenskapade förklaringsmodeller är säkert läkarna på Säter intresserade av, "Mitt ex" är en höjdare

 
Ingen bild

Medborgaren

8 december 2013 19:53

OT/ Nobelfiaskot, flåt Nobelfesten tenderar att bli om det inte redan är ett jättefiasko!
Den ena höjdaren efter den andra tackar nej och tom vid hönnörsbordet verksr det bli glest med celebriteter!

Även Frippe har tackat nej och man kan bara tolka alla dessa avhopp att Nobelstiftelsen verkligen skitit inte bara i det blå skåpet utan även i det gula...........................

 
Ingen bild

Emma

8 december 2013 19:59

Älskar Thoralfs motto, som lyder;

DET ÄR LÄTT ATT VARA SVERIGEDMOKRAT DET ÄR BARA ATT HÅLLA SIG TILL SANNINGEN.

Det är precis det som vi som fått upp ögonen för SD gillar!
För kan man inte hålla sig till fakta så är man faktiskt inte värd att få styra.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 20:05

Guvben och gumman. Jag menade mitt exemplar och tänkte att slutledningsförmågan skulle leda tankarna till min fiktiva bok.

Till berndt

Menar du att Sverige är och har varit en kommunistisk diktatur de senaste 70åren?

Håller med dug att kommunismen i praktiken är fascism.
Jag har aldrig påstått att jag är kommunist.
Jag är socialist. De har tagit russinen ur kakan ur DEN EKONOMISKA TEORI som Das Kapital är.
Det är stor skillnad på en ekonomisk teorisom även ekonomer i usa och storbritanien börjat titta på igen nu när kapitalismen håller på att implodera.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 20:09

Mellanslag

Upp till bevis eller är du bara en simpel lögnare?

 
Ingen bild

Berndt

8 december 2013 20:15

@Mellanslag
Kruxet med både kommunister & Socialister och du själv är att ni tror er "kunna se det stora perspektivet" -Det kan ni inte! Det är bara storhetsvansinne -ingenting annat.
Fakta är fakta. Lär dig det.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 20:20

Boken heter ju Invandring och mörkläggningen.
Hur kan det vara en mörläggning om all fakta de presenterar är offentliga handlingar? ;)

 
Ingen bild

Odalbonde

8 december 2013 20:21

SD 16,2 % i ny mätning. Se Avpixlat :-)

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 20:29

Mellanslag

Jag väntar på flera exempel!

 
Ingen bild

Berndt

8 december 2013 20:45

@Mellanslag -Svar på din fråga: Fakta FINNS men att etablisemanget VÄGRAT presentera och använda sig av den!

 
Ingen bild

Berndt

8 december 2013 20:50

@Mellanslag
Lite upphetsad ser jag. Skoj.
För att summera det hela -Folk har tröttnat på vänstertramset!

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 20:51

Mellanslag

Du har fått chansen att visa vad författarna fixat och trixar med statistiken. Men du tar den inte på grund av det är ren förbannad lögn.

Det räcker nu! Inga fler lögner från din sida!

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 20:56

Mellanslag

Är alla socialister lika blåsta och lögnare som du?

 
Ingen bild

Nerndt

8 december 2013 21:07

@Mellanslag

Varför det är så svårt att resonera med en socialist som dig beror på att både kommunister och socialister ofta -När de ställs inför fakta, att istället för att resonera kring faktauppgifterna genast vill få det till att de ser minsann "The big picture" och kräver ett tolkninhsföreträde -som gynnar dem, så att de slipper att tappa ansiktet när fakta tala emot dem.
DET HÄR ÄR FOLK LESS PÅ! Inse det.
Man är trötta på polisongprydda vindoftande gubbar i virkad slips som vill rädda världen på andras bekostnad och som inte håller sig till fakta.

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 21:36

@mellanslag
I ditt inlägg från kl 18:09 efterlyser du källa och referens. Nu framgår det inte vad det är du vill ha källa på? Antar då att gäller att av 250 000 jobb har 190 000 gått till invandrare. Detta hörde jag på nyheterna här är en länk du kan läsa.
Visserligen skriver man här 190 000 av 260 00 men det är illa nog ändå.

http://arbetet.se/2013/11/25/flest-jobb-till-utrikesfodda/


 
Ingen bild

Jonas Nordh

8 december 2013 21:36

@mellanslag

Vad gaggar du om?

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 21:49

@mellanslag
Ställer då åter min fråga vad kallar du faktumet att 190 000 av 250 000, (260 000) jobb gått till invandrare?

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 22:04

@lotta

Tack!
Det var intressant läsning.
Ärligt så vet jag inte hur jag ska förhålla mig till det.
Det är ju bra att även ny svenskarna får inen fot på arbetsmarknaden.
Det nämner inte inom vilka branscher där jobben tillsats.
Men måste ändå tycka det är bra när folk får jobb.
Sedan tycker jag ju att det är en katastrof hur alliansen styr Sverige

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 22:09

@lotta

Även jag anser att invandringspolitiken börjar haverera.
Men jag vill inte missunna de som är här ngt jobb.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 december 2013 22:28

Lotta skriver: ”Ställer då åter min fråga vad kallar du faktumet att 190 000 av 250 000, (260 000) jobb gått till invandrare?”

Mellanslag svarar: ”Tack!
Det var intressant läsning.
Ärligt så vet jag inte hur jag ska förhålla mig till det.
Det är ju bra att även ny svenskarna får inen fot på arbetsmarknaden.
Det nämner inte inom vilka branscher där jobben tillsats.
Men måste ändå tycka det är bra när folk får jobb.
Sedan tycker jag ju att det är en katastrof hur alliansen styr Sverige

Och jag har trott att ålen var hal. Här ser vi ett praktexempel på ett svar som inte är ett svar. Seriöst? Nej inte alls utan enbart oerhört löjeväckande, men det förstår han troligtvis inte.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

8 december 2013 22:40

Testa gärna att göra testet "Vad vet DU om invandringen och invandringspolitiken på
http://invomork.se/
Jag fick faktiskt 13 rätt av 13 möjliga, men då har jag läst boken "Invandring och mörkläggning" två gånger och även hängt med senaste tiden och de frågor som handlade om sådant som inter är med i boken!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 22:55

Men skåne, jag säger att jag tycker det är bra att de får in en fot på arbetsmarknaden.
Sedan är det ju färre inhemska svenskar som är arbetslösa, så då är det i dubbel bemärkelse bra att ny svenskar får jobb.
Hur ska jag kunna tycka att det är dåligt att folk får jobb?
Förhoppningsvis var det rätt kompetens som avgjorde vem som fick jobben?!

Dy vill väl antagligenxskicka ut dem och anställa svenskar oavsett kompetens?
Av den arbetskrafsinvandring så står 1/3 av folk från indien. De har jobb där kompetens saknas i sverige.
1/3 bärplockare
1/3 från östeyropa på slavlöner inom bygg/städ/resturang.
DN

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2013 23:00

mellanslag

Verifiera dina uppgifter ovan. Det är ju bara svammel! Tror du på tomten också?

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2013 23:22

@mellanslag
Du tycker att det är strukturell rasism att Lars får gå på 10 gånger fler anställningsintervjuer än din bekante men har inga problem med att 190 000 av 250 000 jobb har gått till invandrare?

@Skånepåg ålen är rena sandpappret i jämförelse.

 
Ingen bild

Stundtahl

8 december 2013 23:32

Det var en förfärlig kakafoni det blev på detta blogginlägg.
-Att en kommunist som kallar sig socialist är väl ändå att betrakta som en koncentrerad form av förnedring;)

I övrigt hoppas jag att du är vid god hälsa,Thoralf

 
Ingen bild

Qvinna

8 december 2013 23:35

@ mellanslag
http://magasinetneo.se/artiklar/misslyckandet-kommer-att-fa-katastrofala-foljder/
Läs gärna bif länk om Nial Ferguson, professor i historia och utnämnd till en av världens intelligentaste män som anser att Sverige (Europa) har ett stort problem i sitt misslyckande med integrationen. Nail är dessutom gift med en somaliska kvinna som genom att kritisera islams kvinnoförtryck lever under dödshot av islamister.
När du läst artikel ställ dig frågan om du tycker Nial också är rasist.

 
Ingen bild

Hasse

8 december 2013 23:36

Det är nu bara en tidsfråga innan SD är näst största parti.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2013 23:37

Mellanslag...
Du hänvisar till "Das Kapital" och anser dig vara socialist. Du borde tänka på att den boken har varit en av inspirationskällorna till dödandet av miljoner människor och förtryck av ännu flera...

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 23:41

Som sagt. Det står inte inom vilka brascher jobben tillkommit?
Städjobb, skitgörat på byggen, städjobb hemma hos folk står inte speciellt högt i kurs bland de inhemska svenskarna.
Mycket ac jobben har tillkommit där har jag en känsla av eftersom det är de branscherna som vuxit.
Sedan så är väl även dessa invandrare svenska medboegare. Varför ska inte de ha jobb för.
Enligt åkesson är man svensk om man har svenskt medborgarskap....eller?

Sedan klagar ni på så fort folk kallar er olika öknamn, men så fort ni bara får chansen så gör ni det själva, oftast innan den andre lyckats kalla er något, till och med era folkvalda i riksdagen gör ju det!

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 23:47

Sluta nu hulda.
Vissa att du har lite bildning!?
Du menar att på wall st och bankerna kring liverpool st där ekonomerna återigen börjar studera das kapital att de också är kommunister?
De sitter i hjärtat av kapitalismen!
De vilket få verkar göra på sverigevänliga sidor har sedan länge förstått och som vilken någorlunda allmänbildad personborde göra att das kapital är en ekonomisk teori.
Hela det socialdemokratiska bygget i väst bygger på russinen ur den.
Nazisterna hämtade även inspiration från den likt SD hämtar ideer som inte är direkt hämtade ifrån den men som härstammar därifrån.

 
Ingen bild

mellanslag

8 december 2013 23:52

Qvinna.
Absolut, vi har ett problem med att folk som gar konmit hit kommer ibland ifrån väsenskillda kulturer.
Men det är människor, hjälper man så kommer många av dem anpassa sig över tid.
Även jag är emot kvinnoförtryck oavsett land eller om det är i hemmet el på arbetsmarknaden.
Där måste också samhäkket ställa större krav på de som kommer.
Jag är inte emot det på något sätt.

 
Ingen bild

blåsippan

8 december 2013 23:58

@jag.

När du somnar ser du rasister och facister. När du vaknar äter du facister och rasister till din kräm med mjölk. Du är så helt fel och cyklar. Du borde ärligt talat söka nytt umgänge till att börja med. Om inte det hjälper får du nog söka riktig hjälp.

 
Ingen bild

me

9 december 2013 00:10

Gudarna ska veta att det inte ofta jag ger mig ut pä rasistsafari.
Det händer och ibland blir jag positivt förvånad och alltsomoftast blir jag bara deprimerad över människans enfald.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 december 2013 00:12

Hoppas att Exponerat förlåter mig men jag kunde inte låta bli att informera Thoralf´s läsare om SD-rekordet:

Internetsidan marknadsinsikt.com, som enligt de själva uträttar marknads- & opinionsundersökningar har på sin sida ”Väljarstödet, november 2013″. Stapeln för Sverigedemokraterna ser betydligt ljusare, och troligtvis också mer trovärdig än hos övriga institut. 4 322 personer tillfrågades här.
Antal respondenter 4 322 telefonintervjuades mellan 1 – 30 nov

Moderaterna 21,2%
Folkpartiet 3,6%
Centerpartiet 3,2%
Kristdemokraterna 4,1%

Socialdemokraterna 34,5%
Vänsterpartiet 9,1%
Miljöpartiet 7,7%
Sverigedemokraterna 16,2%

Alliansen 32,1%
Rödgröna 51,3%

Osäkra 15,2%

http://www.status.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 00:15

Mellanslag...
Kommunismen/Socialismen har vållat miljoner människors död och miljoner andra har fått sina liv förstörda av Kommunismen/Socialismen.

En av inspirationskällorna till detta fruktansvärda är Das Kapital av Karl Marx.
Så är det, helt enkelt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 00:20

Lassekolja...
Noterbart är inte bara SD,s 16,2 %. Folkpartiets 3,6 % är kanske "Ullenhagseffekten"...

 
Ingen bild

mellanslag

9 december 2013 00:22

Vi ponerar att siffrorna skulle stämma.
Grattis Sverige!!!!!
Vi har fått ett sverige där SD inte kommer få något inlfytande över huvudtaget!!!!
Då kommer ni vara glömda till valet 2018

 
Ingen bild

Undrande

9 december 2013 00:30

Noterar bara att sign mellanslag har hållt igång på bloggen i över 8 tim otroligt.Många av inläggen väldigt oklara iaf för mig.
SD 2014

 
Ingen bild

mellanslag

9 december 2013 01:22

@undrande
för att använda er egen retorik. de är inte oklara bara du som inte är klar i skallen....

@hulda
det mest korkade påstående jag läst på länge, men utbildningsnivån inom SD är ju inte så hög, såg just på expo att INGEN ur SD riksdagsgrupp har universitetsexamen, inte ens det kunde de göra rätt...
Med din logik skulle kapitalismen, social konservatismen och liberalismen stå för ännu värre folkmord och under ännu längre tid!
Slaveri, massmord i Afrika av Frankrike, Belgien etc.
Det är teorier, ekonomiska sådana. Det är människor (oftast maktfullkomliga män) som tolkar dessa och genomdriver dem i praktiken.
Så i så fall så fall får du nog sluta tror på -ismer helt och hållet.
Hur många har slaktats i västeuropas socialdemokratiska efterkrigstid menar du. Vill gärna se bevis för hur det fanns arbetsläger i Frankrike för oliktänkande, eller hur Tyskland censurerade all fri press.
Det är nationalistiska rörelser likt de i Grekland, Ungern, Ukraina, Ryssland, Frankrike som är fascismens och hatets rätta ansikte.

Man brukar ju säga att ungdomsförbunden brukar stå för partierna rätta ansikte.
SDU stod tillsammans med SvP under almedalsveckan....det kanske säger lite om ditt eget parti.

 
Ingen bild

Morningstar

9 december 2013 04:49

Troll-signaturen mellanslag är ingen person, utan flera. Dessa skumma figurer kommer säkerligen från IRM eller Slutpixlat eller nån liknande stolle-blogg. En av dom verkar dessutom ha slitet tangentbord. Köp ett nytt. Det kostar bara en hundring. Blogg-ägaren skulle kunna kolla upp deras Ip när han har kryat på sig efter olyckan. Hade kunnat bli intressant. Om den skiftar så är det bara ett indicium på att jag har rätt att det är ett gäng av olika vänster-extremister under samma paraply som låtsas vara en enda person.

 
Ingen bild

Lotta

9 december 2013 07:20

Återigen: Du skriver att det är strukturell rasism, utan att visa någon källa på att Lars får gå på 10 jobbintervjuer i jämförelse med din bekante. När jag frågar vad du då anser om att 190 000 jobb av 250 000 har gått till invandrare börjar du svamla om att det är skitjobb invandrarna fått återigen utan att ange någon källa till ditt påstående. Varför inte erkänna att om ditt exempel är strukturell rasism så är mitt exempel precis lika mycket strukturell rasism för inte gör du väl skillnad på folk utifrån härkomst? Du vet allas lika värde osv.

 
Ingen bild

Eric H

9 december 2013 07:34

@Morningstar
Nicket "mellanslag" bär alla tecken på att det är mycket unga som skriver.
Grammatiken/stavningen är fullständigt under isen, nästan likt infantilt SMS-språk.
Skulle med fördel kunna raderas, många inlägg är dessutom mycket luddiga och obegripliga i åsikterna.
Typiskt trollbeteende hos nån/några med för mycket fritid.

 
Ingen bild

Mannenpagatan

9 december 2013 07:52

Länkade upp denna bloggpost på twitter och pingade Företagarna. De svarade och sa att inbjudan var skickat till riksdagskansliet. Har Thoralf och kansliet sprungit om varandra?

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 07:54

Mellanslag...
Förstånd kan man ha utan att ha gått långa utbildningar.
Tyvärr gäller tvärt om ibland. Av de som hyllar naivt Kommunismen har vissa studerat mycket, men ändå inte insett den ideologins grymma hantering av oliktänkande.
Se tex. på Jan Myrdal som okritiskt hyllar Kommunismens brott mot mänskligheten. I hans fall har inte ett långt liv med kunskapsinhämtning hjälpt.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

9 december 2013 08:20

En smart kille jag har följt en tid är Chang Frick, vet inte hur mycket han är aktiv i SD , men senast var det många som såg honom intevjua Lena Melin.

Läs hans senaste kåseri, som jag tycker är bra, och förtjänas att läsas av flera

http://changfrick.blogspot.se/

http://changfrick.blogspot.se

 
Ingen bild

UncleBob

9 december 2013 08:21

Jag tror mig känna igen den särpräglade socialistiska retorik som signaturen "mellanslag" visar här på bloggen...
Det hela är ett småaktigt tjafsande om att han/hon vill ha "källa på det", samtidigt som påståenden om "strukturell rasism" , att "190.000 Invandrare har fått jobb",(falskt påstående eftersom "sysselsättning" inte är JOBB)
samt att boken "Invandring och mörkläggning" bygger på felaktiga premisser, eftersom "författarna fixat och trixar med statistiken.

Naturligtvis kan du "mellanslag" ingenstans uppvisa några belägg för detta. Samtidigt har du fått källor till de flesta påståenden som gjorts i denna debatt. Reaktionen från dig är som andra påpekat -"undanglidande och falsk". Hal som en ål. Inte seriös!

Samma känsla drabbade mig när jag debatterat mot folk som Henke och de andra på IRM. Kombinera dennes socialistiska svammel med "Niklas" mytomana drag och Anny´s nonsensargument så har vi personerna bakom detta eviga "nicktrixande"..

Det var exakt samma Expoledda strategi som Dispatch International utsattes för när Ingrid Carlqvist startade sin sida på Facebook. Det var då helt klart en simpel trollattack som hade som enda syfte att bli utslängd ur FB-gruppen.
Då kunde de nämligen hävda att de blivit "censurerade av Tryckfrihetssällskapets rasister" och skriva upprörda kommentarer på sin fulblogg.

Det är onekligen ett fjanteri som upphöjts till det enda syftet med deras verksamhet. Att "trolla" eller på ren svenska:
Att stjäla vår tid och få oss att fokusera på deras fjanteri istället för att bedriva en saklig debatt. Energitjuvar...

Visst är det lite löjligt att bära sig åt som näthatande fjortisar, trolla osammanhängande rasistkonspirationer och som enda resultat lyckas framstå som den eviga förloraren.
Eller att sättet att "tänka" i de socialistiska leden har ett kollektivt drag av effektiv hjärntvätt.

 
Ingen bild

Anne

9 december 2013 08:42

På twitter:
Att @foretagarna som org fullständigt nonchalerar landets tredje största parti är uppseendeväckande! http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/12/07/10393484-tredje-storsta-partiet-inte-valkommet-hos-foretagarna/

På detta svarade de idag för en timme sedan:

Företagarna ‏@foretagarna

@anne_penne Stämmer inte. Alla riksdagspartier fick erbjudande om presentation av Småföretagsbarometern. SD har ej svarat

 
Ingen bild

Nordpolen

9 december 2013 08:48

@Anne, då är den stora frågan var skickade man förfrågan, till Nordpolen?

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 09:31

mellanslag

Du påstod igår att författarna hade fixat och trixat med statistiken i sin bok. Jag bad dig då ange exempel på detta från boken.
Jag väntar fortfarande på detta! I mina ögon är du en mytoman! Du spotttar ur dig det ena efter det andra påståendet utan att du har några andra belägg för dina påståenden än att du läst det på IRM, Slutpixlat eller någon annan lögnaktig socialistisk sida på nätet.

Du är välkommen att svara på min fråga om den fixade och trixade statistiken. Allt annat kommer jag radera från dig.

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 09:49

mellanslag

Är du trögfattad?

Du har absolut inte svarat på min fråga! Visa siffror! Du förstår sådana här tecken 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0.

Har man sagt a får man också säga b.

Du har chansen att svara nu!

 
Ingen bild

Sladden

9 december 2013 10:05

@Thoralf A, du borde veta att du inget svar kommer att få annat än påståenden och annat trams. Radera inte tramset utan låt det stå kvar. Det visar bara vänsterns inkapacitet att debattera eller diskutera.

De som kommer hit får en bra lärdom hur infantilt och osmakligt IRM och vänstern försöker dölja sanningen.

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 10:09

Sladden

Det finns redan tillräckligt med lögner och falska påståenden från mellanslag.

Han/hon har redan visat att han/hon inte platsar någon annanstans än som ett troll på nätet. Där han/hon kan vara anonym och inte behöver ta ansvar för sina uttalanden.

 
Ingen bild

UncleBob

9 december 2013 10:35

Thoralf! Fundera lite på vad syftet är med "mellanslags" inlägg..Enligt IRM´s strategiska agenda vill man provocera fram att någon tappar humöret och skriver något i frustration över människans debattsabotage. Det kommer GARANTERAT att användas som tillhygge på deras fulblogg. Även att något raderas, kan då vändas MOT SD eftersom denna renhållning anses vara "att kränka yttrandefriheten" eller "ett bevis på att detta bara är ett fascistiskt forum"

Själv har jag blivit totalbannad från IRM när jag ifrågasatte den ensidiga historieskrivningen där kommunismen och socialismen aldrig får kritiseras. De vägrar att överhuvudtaget diskutera ämnet. Därför har IRM blivit ett tillhåll för ryggdunkare i föreningen för inbördes beundran.

 
Ingen bild

Mahmoud A

9 december 2013 10:37

@mellanslag
Sluta nu, du bevisar bara din egen dumhet.

 
Ingen bild

Patriot

9 december 2013 10:42

@ mellanslag

Alla normalt funtade och normalt tänkande människor har problem med att debattera med en idiot. Att du inte insett detta i ditt eget fall, bevisar till fullo att du är inget annat än ett troll och ansvarslös idiot.

Patriot och fosterlandsälskare. D.v.s med din uppfattning en fullblodsrasist.

 
Ingen bild

SM811

9 december 2013 10:51

SD över 16% i ny mätning – M får 21%
http://www.exponerat.info/sd-over-16-i-ny-matning-m-far-21/

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 11:01

Mellanslag(r)...
När ska du svara på Thoralf,s frågor? Vi är många som väntar...

 
Ingen bild

Företagare

9 december 2013 11:02

Företagarna har en lång tradition av att föra kontinuerlig dialog med bl.a riksdagsledamöter.
Bl.a brukar vi erbjuda samtliga riksdagspartier dragning av våra olika rapporter.
När vi presenterade Småföretagarbarometern nyligen så skickades erbjudande till samtliga riksdagspartiers riksdagskansli, ekonomisk talesperson m.fl med dragning av vår rapport – från SD har vi inte erhållit någon respons ännu.

Ang. våra föreningars kontakt mer partier lokalt, så brukar den oftast vara väldigt god. Våra 260 föreningar har kontinuerlig kontakt med både lokalpolitiker, landstingspolitiker och riksdagsledamöter m.fl
Ang. specifik inbjudan till våra aktiviteter i Kalmar, så har den skickats till politiker i just den regionen.
Thoralf sitter inte på något mandat som tillhör Kalmar, utan är vald att representera Östergötland http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Valkrets1/Valkrets---Ostergotalands-lan/
Sedan är det såklart upp till var och en av riksdagsledamöterna att själva ladda ner vår Småföretagarbarometer – den finns både nationell och nedbruten på olika regioner/län. Läs gärna mer på www.foretagarna.se/opinion

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 december 2013 11:02

Existerar något röd-grönt block eller är det fria fantasier som vanligt i pressen

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 11:25

Företagare

Den vanliga ursäkten för att slippa att bjuda in SD. Sitter på östgötabänken!

Om nu Företagarna hade något genuint intresse av en kampanj i Kalmar län så skulle jag i varje fall bjuda in en representant från Sverigedemokraterna från Kalmar län. Om man nu menar allvar med sin kampanj.

Att gömma sig bakom att jag sitter på östgötabänken håller inte. Jag bor i Kalmar och verkar i Kalmar Vi är dessutom representerade både i Landsting och på kommunal nivå.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2013 12:44

@ Företagare

"Ang. specifik inbjudan till våra aktiviteter i Kalmar, så har den skickats till politiker i just den regionen."

För att gå rakt på sak. Har ni eller har ni inte skickat en inbjudan till Thoralf Alfsson som med största sannolikhet även är välkänd hos er att han är från Kalmar, men genom valsystemets utformning hamnat på östgötabänken. Förutom att han är riksdagsledamot är han även representant i kommunfullmäktige i Kalmar.

Genom sitt tidigare yrkesliv inom olika företag har han en genuin kunskap såsom ingenjör att förstå de problem som finns inom ert verksamhetsområde, och det borde därför vara i ert eget intresse ytterst värdefullt att etablera kontakt med en person med hans kvalifikationer.

Mvh
En som värnar om svenska företag och dess utveckling.

 
Ingen bild

Stig

9 december 2013 13:38

Krya på dig Thoralf, saknar din vassa penna

 
Ingen bild

Magentan

9 december 2013 13:53

Angående "Mellanslag" och hans/hennes övriga Expo-IRM-kompisar som svamlar här ibland:

UncleBob skriver ovan: "Enligt IRM´s strategiska agenda vill man provocera fram att någon tappar humöret och skriver något i frustration över människans debattsabotage. Det kommer GARANTERAT att användas som tillhygge på deras fulblogg."

Instämmer! Det är alltså bäst att försöka HELT IGNORERA "Mellanslag" och hans/hennes kompisar och inte slösa en enda bokstav på deras dravel. Dels av ovanstående orsak men även därför att varje svar från oss endast resulterar i ännu fler meningslösa, stupida kommentarer från dem.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 december 2013 15:48

Jag förstår ärligt talat inte att så många hetsar upp sig på "mellanslag","jag" och liknande signaturer. Själv ser jag dessa inlägg som ren underhållning. De har en sak gemensamt med samtliga SD-motståndare; genom att med hjälp av allehanda fördomar och lögner om SD bygga upp en fullständigt felaktig och helt verklighetsfrånvänd bild av SD, som de sedan angriper. Detta är ingen ny "motståndarstrategi" när adekvata argument mot SD saknas. När våra motståndare byter diskussioner om sakfrågorna mot olika negativa epitet, erkänner dom samtidigt indirekt att SD har rätt. Det går inte att tolka på annat sätt!

Till Thoralf: Först och främst måste Du KRYA PÅ DIG! Ta en (Margot-)whiskey och fortsätt skriv och låt för all del oss bloggläsare fortsätta underhållas av dessa lustiga "trollinlägg"!

http://www.status.se

 
Ingen bild

Bertil

9 december 2013 16:14

Kan bara hålla med Lassekolja, man behöver i många fall inte ens lägga någon energi på att svara.

Det ser likadant ut varje gång, ett nytt användarnamn men förmodligen samma person. Thoralf vet nog mer i den frågan, gissningsvis återkommer samma IP-nummer gång efter annan fast med "olika" avsändare.

 
Ingen bild

Mellanslag

9 december 2013 16:17

Stasi-grisen Thoralf vet allt om ip-adresser. Han blockar användare han inte tycker om.
Där har ni det nya Sverige ;)

 
Ingen bild

Jocke

9 december 2013 16:37

@ mellangården

Tjena, det var jag som lånade en mobil eftersom mitt batteri var slut. Lånade av någon jag sett på bild, har ingen aning om vad han hette.

 
Ingen bild

Mellanslag

9 december 2013 16:42

Försöka duger, men det inte bara ni nazister som har skrivbordskrigare ;)

SDU stod tillsammans med nazistiska Svp under almedalsveckan.
Men ni är väl inte nazister?

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 16:43

Mellanslag(r)...
Vi är inte dumma här. Vi fattar att du inte fått dina "rasistiska" kommentarer här för att hänga ut på IRM för ett "rasistiskt avslöjande".
Vi är alltför smarta för att gå på något så lätt.
Som ett sista desperat försök kommer utfallet mot Thoralf i inlägget 16:17.

Du har med det gjort bort dig rejält! Tyvärr fattar nog varken du eller dina kompisar det...

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 16:44

mellanslag

En mytoman får aldrig något utrymme någonstans, definitivt inte på min blogg. Dina kommentarer kommer raderas ända tills du svarar på den fråga jag ställt.

Vissa kommentarer får dock stå kvar för att visa en socialists "språkbegåvning"

Starta en egen blogg. Där kan du ljuga hur mycket som helst!

På min blogg bestämmer faktiskt jag och du kan gråta ut hur mycket som helst över vilket offer du är!

 
Ingen bild

Tony

9 december 2013 16:45

Mellanslag:
"Ungdom är just så allvetande, att de förstår allt,
utom det att också en gång de medelålders var lika allvetande,
ända tills de verkligen förstod någonting."

åvanstående är ett citat från författaren Ernest Hemingway,
som jag tycker att du ska ta till dig, det där med ungdom
går över, även för dig

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2013 16:47

mellanslag

Jag vet var SDU var under Almedalsveckan och där fanns inte några från SVP. Du måste ha varit någon annanstans. Inte i Visby!

 
Ingen bild

UncleBob

9 december 2013 16:59

Thoralf: Den där trollstackaren är ju helt svarslös.
Tack för att du låter de mest utmärkande nonsenskommentarerna stå kvar. Då inser en tillfällig besökare hur illa de självutnämnda "anti-rasisterna" beter sig.

Det är som sagt ett svidande underbetyg för den svenska mentalvården och ett pinsamt bevis på Dumvänsterns nonsensargument. Pinsamt för hela vänstern -Det är riktigt bra!

 
Ingen bild

lennart l

9 december 2013 17:12

Thoralf, vad skulle du upp i stegen att göra? Skulle du kanske skära ner Jimmie från flaggstången :-) .
Skämt (dåligt) åsido, du verkar ha klarat dig undan med blotta förskräckelsen. Hoppas du blir mer försiktig framöver, vi behöver alla duktiga SD:are både i riksdagen och på bloggen.

Jag är lite förundrad över att en fjortis som "mellanslag" kan få alla att gå i taket, hans argument saknar ju all relevans och att försöka bemöta hans argumentation med fakta är ju lönlöst, han kan inte ta in sakargument.

 
Ingen bild

Ronny

9 december 2013 18:49

Man blir bara mörkrädd nu när man läst på, om all kritik som väller över DN, där man lagt in en annons på boken, Invandring och Mörkläggning, av Arntsberg och Sandelin. Hela vänsterrörelsen går i tak, inte för innehållet, utan att den får publiceras. Det talas om bokbål m.m Är man så förbannat rädd för sanningen? Nu väntar vi med spänning på att SVT bjuder in Janne Guiliou, Özz Nujem, Gardell, Bard och övriga självutnämnda proffstyckare, för att få "rättning i leden". Dessa åsiktsproffs kommer säkerligen även att få tala ut i övrig media. Denna enorma kritik mot boken,måste visa maktelitens rädsla för att allmännheten skall få en annan syn på det experiment man utsätter ett land för. Skrämmande...........

 
Ingen bild

Sideshow bob

9 december 2013 19:16

Läst en hel del kommentarer nu härinne. En del vältaliga andra rent strunt.
Sanningen är väl den att ingen egentligen har rätt.
Sanningen finns väl någonstans mitt emellan.
Dvs varken SD eller tex V har monopol på sanningen.
Det är mixen däremellan som utgör verkligheten.

 
Ingen bild

Arbetaren

9 december 2013 21:17

Sideshow bob.

Nu gör du det lite väl enkelt för dig. Läs igenom kommentarerna en gång till så ser du att vissa inlägg innehåller fler lögner och personangrepp, samt en närmast neurotisk drift att sätta etikett och dra fram fulkorten i kortleken.

"Vampyrjägarna" måste nån gång begripa att man kan vara SD-anhängare för att man har synpunkter på övriga partiers inkompetenta politik utan att man för den skull - för att använda modeord - har fel på varken människosyn eller värdegrund. 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:02

@Hulda mk1
Gärna källa på att Jan Myrdal hyllar kommunismens brott mot mänskligheten. När man nämner ordet källa brukar man sällan få svar, upp till bevis!
Oftast brukar man hellre svara på typ mellanslag och andra fåntrattar.

För övrigt: En folkvald riksdagsledamot konstaterar i ett skarpt replikskifte:"Vissa kommentarer får stå kvar för att visa en socialists "språkbegåvning"
Är det här på riktigt eller drömmer jag?

 
Ingen bild

Sideshow bob

9 december 2013 22:02

@Arbetaren

Ja, mellanslag verkar ha flippat mot slutet.
Annars så blir det ju spännande när någon med annan psikt kommer in. Det är ju då först debatten blir spännande.
Det som jag tycker är tragiskt oavsett blogg, det må vara Newmill, Aftonbladets gamla, denna blogg, ja oavsett blogg är bristen på respekt.
Alla tycker olika, alla har olika tolkningar det betyder inte att de har fel.
Nazisterna trodde de hade rätt, kommunisterna trodde de hade rätt, kapitalisterna och de ny-liberala tror att de har rätt, socialismen tror de...ja du förstår.
För att det ska bli en blomstrande debatt så måste den tillåtas vara hård, men ska alltid svara på den andres frågor och erkänna om man har fel.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 22:07

Lyssnar nu på Musikhjälpen i SR,s P3. En vecka med låtönskningar, artistuppträden och massa annat. Detta årets ämne för insamlingen av pengar gäller att hjälpa kvinnor att överleva sina förlossningar. Ett vällovligt syfte.

Men innan en förlossning gifter sig de flesta i länder där hälsoproblemen är stora.
Hoppas att nästa års insamling går till att stoppa tvångsgiften i världen. En del av de insamlade pengarna kan då gå till skyddade boenden för utsatta flickor även i Sverige.
Men det är väl bara en dröm...

 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:16

@Sideshow Bob
Bra där. Ditt senaste inlägg borde många här inne ta till sig av. Allt är inte svart eller vitt utan världen är lite mer komplex än så. Självklart måste det ju berika diskussionen att människor tycker olika. Vore väl lite trista om alla höll med om att PK-media har en konspiration mot SD, Sverige är på väg mot avgrunden, Islam är ondskan personifierad, SD är enda räddningen för svenska folket, merparten av invandrarna är parasiter o.s.v

För övrigt: Just svara på frågor och källkritik känns väl inte som merpartens styrka här inne.

 
Ingen bild

Sladden

9 december 2013 22:20

@Tommy, har ditt skift precis börjat?

 
Blåsippan

Blåsippan

9 december 2013 22:23

Intervjun på svt verkar vara svår att hitta om den ens finnes. Kanske Tommy är mer trägen än jag. Jag vet dock att jag sett den.

Vidare tror jag du drömmer alias "Tommy".

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/10/03/sverige

 
Ingen bild

Odalbonde

9 december 2013 22:24

SD 21 % i webbenkät på DN. Då stängde DN ned röstningen och tog bort
alltsammans från sin hemsida. Se här en aktuell mörkning. Kolla Avpixlatt och Fria Tider.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2013 22:24

Tommy...
I ett TV-progam debatterade han med Claes Malmberg och försvarade då bla. massakern på Himmelska Fridens torg i Peking 1989.
Vi minns också en resa som han och några andra Svenskar gjorde i Kambodja under tiden när Pol Potts soldaters utförde massakrer av miljoner människor. Ingen av dem "såg något"...
Det finns säkert mycket, mycket mer Kommunistiskt våld och förtryck som denne författare ställt sig positiv till.
Nöjd?

 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:26

@Sladden
Vad menar du?

 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:33

@Hulda mk1
Vill först bara förtydliga att jag inte gillar Jan Myrdal. Har läst en intressant bok om han och en massa andra kulturelitmänniskor som hyllar Pol Pot innan de visste bättre.
Det jag reagerar emot är att att du beskriver att Myrdal okritiskt hyllar kommunismens brott mot mänskligheten.
Var hittar du det? Källa?
Min poäng är att det är så typiskt de som skriver på bloggen här. Man slänger ur sig ngt och gör det till en sanning utan att kunna påvisa källa.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2013 22:33

@ Tommy

Om Jan Myrdals poitiska/kommunistiska åsikter torde artikeln i Wikipedia vara någorlunda balanserad och trovärdig.

”Framförallt sedan 1990-talet har han därför kritiserats i upprepade "myrdaldebatter" för sin vägran att ta avstånd från auktoritära regimer som Stalins Sovjet, Pol Pots Kampuchea eller Maos Kina,[4] vilka anklagas för omfattande brott mot de mänskliga rättigheterna”.

 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:36

@Blåsippan
Tack. Är inte sämre än att jag erkänna fel. Bra där, seriöst. Äntligen en källa.

@Hulda mk1
Får krypa till korset. Myrdal verkar ju uppenbart ha fler skruvar lösa än jag trodde. Ursäkta.

 
Blåsippan

Blåsippan

9 december 2013 22:42

Varför gjorde du inte jobbet själv kan man undra. Jag är inte din dadda. Komma in här och kräva svar på sanningen när du själv kan söka den. Fingrar verkar du ju ha i alla fall.

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/10/03/sverige

 
Ingen bild

Tommy

9 december 2013 22:47

@Blåsippan
"Jag är inte din dadda". Där kan man ju säga att min respekt för dig havererade. Antagligen blev jag väl förvånad att ngt som skrevs härinne stämde, ler. Hulda beklagade sig för övrigt häromdagen att det inte gjorts ngn bok liknande om nazisternas förbrytelser angående kommunisterna. Efter det underskattade jag sannolikt han/henne.

 
Ingen bild

Arbetare

9 december 2013 22:52

Tommy.

Det är väl självklart att allt inte är svart eller vitt? Är inte det SD-motståndarnas största handikapp, att dela upp allt i svart eller vitt? Alla ska människor förväntas vara -ist av något slag. Allt ska delas in i -ismer. Vad säjs om att bara försöka vara människa? Hur svårt kan det vara? Men se, svårt är det!

De flesta har väl både lyckliga och mindre lyckliga minnen från sin skolgång. Minns ni "rödhåriga killen"? Eller "fattiga flickan"? Hur många gick fram sade ifrån när "rödhåriga killen" blev retad, eller till och med fick stryk? Minns ni? Inte många...

Minns ni även de som var ännu värre och gick fram och deltog i pennalismen? Varför gjorde de det, tror ni? Jo, de var rädda och osäkra och vågade inte ta ställning.

Vad jag vill säga med det är att vi ser ett liknande fenomen i samhället idag. Ingen vågar säga ifrån när något är fel. Man röstar som grannen av rädsla för att inte bli bjuden på kräftskivan. De flesta tycker nästan samma som partikollegerna för att de vill bara komma vidare i karriären. Och så vår kära media, tja...behöver jag fortsätta?

Lever fisken borde den inte bara låta sig flyta med strömmen, något att fundera på...

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2013 22:54

@ Blåsippan/sladden

Ny pseudonym, samma "gäng"?

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2013 23:11

Rättelse eftersom mitt förra inlägg kan missförstås. Menar givetvis inte er båda utan den som skrev "Antagligen blev jag väl förvånad att ngt som skrevs härinne stämde, ler."

 
Ingen bild

Sideshow bob

9 december 2013 23:36

@blåsippan

Vilken artikel refererar du till?
Kommer till Svd opinion.
Där fanns däremot en intressant artikel om hur SD inte kommer att kunna stoppa invandringen.

 
Ingen bild

Sideshow bob

9 december 2013 23:42

@blåsippan, hulda, skånepåg

Ni verkar ju vara inne väldigt ofta om man ser till mängden kommentarer ni skriver.
Ser ni inte skillnaden på någon som Tommy som verkar intresserad av att debattera och ett troll?
Han erkände att ni hade rätt och ni var ändå oförskämda. Märker ni inte hur ni bara bekräftar allmänhetens bild av SDs anhängarnas ?

 
Ingen bild

Tony

10 december 2013 11:19

Allt är inte svart eller vitt säger Tommy ??
Jaså minsann, är det inte precis det som du och alla andra
Pk ister gör er skyldiga till när ni sätter etikett på SD,
dom är ju Rasister Fascister och Nazister enligt ert
förkrympta sätt att mäta. Att SD har en förbannat massa
rätt i vad dom säger och gör, det vet ni säkert om, men
är för fega att erkänna!

 
Ingen bild

Tommy

10 december 2013 16:38

@Tony
Kan du hitta ett enda inlägg där jag sätter etikett på SD som rasister, fascister eller nazister? För att bespara dig tid som du kan ägna dig åt familj, jobb, vänner eller fritidssysselsättning kan jag bedyra att jag aldrig skulle vara så svart/vitt i mitt tänk.
Jag tror definitivt du blandar ihop mig med några andra frekventa skribenter här.

Och än en gång: Jag tillhör inte ngn stenkastarvänster, jag har inga andra alias och jag har ingen koppling till ngn vänstersajt på nätet.

 
Ingen bild

Johan Thilander

10 december 2013 18:32

Det är väl upp till företagen att välja vem de vill samarbeta med. Det ligger på er och inte dem att rannsaka varför ni nu inte lockar dessa företag. Kan t.ex dagens avpixlande av dina partikamrater vara en sån sak som gör att företag inte vill kunna kopplas till dig.
Och på tal om det, är du nervös för att Expressen ska ha något på dig eller någon annan högt uppsats? Vad sparar dem på, liksom?

 
Ingen bild

Skånepåg

10 december 2013 21:14

@ Johan Thilander

Alla har ett "lik i lasten". Är du själv inte rädd att bli avslöjad för något. Eller du är ett helgon?

 
Ingen bild

Skånepåg

10 december 2013 21:49

@ Tommy

Det har varit mycket obehagliga troll på bloggen senaste månaden. Någon med ditt namn har jag ett minne av att jag sett i detta sammanhang. Tror bloggägaren är glad över alla som vill vara med och kommentera under "städade" former, så hoppas att det var ett missförstånd om du blev bortplockad av honom eller utsatt för onödiga kommentarer av andra.

 
Ingen bild

Tommy

10 december 2013 22:07

@Skånepåg
Jag har såvitt jag vet aldrig blivit bortplockad av Thoralf. Om du definierar mig som obehagligt troll får det naturligtvis stå för dig.

@Tony
Hur går det? Kan du påvisa ngn replik där jag påtalat det du säger att jag gjort?

 
Ingen bild

Skånepåg

10 december 2013 22:18

@ Tommy

? Jag skriver inte vad du påstår. Var vänlig läs min kommentar en gång till så förstår du säkert vad jag menar. D.v.s att någon kanske använt samma namn och att du därför blivit förväxlad med någon annan.

 
Ingen bild

Johan Thilander

11 december 2013 00:59

Alla har säkerligen något de inte är stolta över, men den rasism som uppdanades hos SD-politiker är det svårare att hitta.
Jag tror att ni SD-sympatisörer har blivit så avtrubbade av den sortens retorik att ni inte riktigt kan se hur allvarligt det faktiskt är.

Och Thoralf - nu har Researchgruppen bekräftat att de kommer öppna fler luckor i veckan. Är det något du känner dig nervös över? Du måste ha en strategi beredd, tänker jag. Avancerat hack? Det var i affekt? Det var min tolvåriga dotter som skrev?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se