thoralf

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

RIKTIGT LÅGT AV SVERIGES RADIO

Av Thoralf Alfsson - 2 december 2013 20:56

 


Jag måste säga att jag reagerade väldigt starkt på hur vårt public service företag, Sveriges Radio använder sina licenspengar.


Personligen anser jag att ansvariga på programmet Tankesmedjan gått över gränsen när man så fullständigt medvetet raljerar över mitt namn flera gånger, bland annat "Alf-troll, troll-kuk" drygt 2 min in. Jag är faktiskt inte dömd för något brott när gäller somalier, khatsmuggling som man raljerar om i programmet. Men även om jag vore det så skulle det inte innebära att dessa anställda på Sveriges Radio har rätt att förlöjliga mitt namn i public service.


Det vittnar om en mycket märklig människosyn på Tankesmedjans redaktion! Frågan är om de ansvariga har tänkt över huvudtaget eller om det bara drivs av sin politiska korrekthet och därmed inbillar sig att det inte finns några gränser för anställda vid public service. Kan de ansvariga tänka sig att raljera över invandrare på samma sätt? Som exempel skulle vi kunna ta Abir al-shalani från centerpartiet som misstänks för ekonomisk brottslighet i miljonklassen? Vilken lucka får hon i Tankesmedjans julkalender?


”De krav som ställs på SR är att programmen ska vara opartiska och sakliga, och att inget ensidigt intresse ska gynnas.”

 

Hur många anser att detta program/klipp är opartiskt och sakligt?


Att valrörelsen skulle bli smutsig har jag förväntat mig men att våra public service företag skulle gå i spetsen hade jag dock inte föväntat mig.


Jag förväntar mig faktiskt att de seriösa journalisterna reagerar på detta inslag!


Länk till Tankesmedjan. Lyssna på inslaget. Det går uppenbarligen att kommentera.

 
 
Ingen bild

Rune

2 december 2013 21:50

Blev lite ställd? Har aldrig hört talas om "Tankesmedjan" förut. Men lite efterforskning ledde mig till P3. Alltså ett skitprogram i en skitkanal. När jag hade snurrat runt på programmets hemsida så insåg jag snabbt att programmet är gjort av mindre begåvade och barnsliga tonåringar och vänder sig till sådana.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

2 december 2013 22:08

@Thoralf
Tag det som en komplimang!
Det är en bekräftelse på att du är en farlig motståndare och en maktfaktor.

 
Ingen bild

Stefan

2 december 2013 22:17

Detta var ett riktigt lågvattenmärke av SR, hur kan chefer högre upp i hierarkin låta sådant här passera? Nog för att man vet att många journalister har sin hemvist någon helt annanstans än SD, men nån måtta på dumheterna får det ändå vara. Kommer bli intressant att se hur många fler från SD som dom kommer "hänga ut" bakom sina luckor. Som Edward ovan skrev så ligger det mycket i att just du får detta, du är en såpass stor nagel i ögat på många så dom försöker kväsa dig. Så stå på dig Thoralf!

 
Ingen bild

Assimelia

2 december 2013 22:25

Det bästa vore att slänga ut både TV och radio genom fönstret så att man inte frestas att lyssna på all skit de spyr ur sej. Gud vad jag längtar efter en vettig kanal som bygger på sunt förnuft och opartiskhet.

 
Ingen bild

Sladden

2 december 2013 22:26

Var stolt. Småbarnen på P3 är rädda för dig och vad SD kommer att åstadkomma. De vet mycket väl att deras tid på SR är snart ute. Ren desperation med andra ord. Svälj en gång extra och bry dig inte.

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 december 2013 22:28

Du är i alla fall stiligast på lekstugesajten, Thoralf - om det kan vara till någon tröst.

Nu undrar jag om dagisbarnen ska fylla på med hela SDs riksdagsgäng, och mest spännande blir vilka som de måste lägga till för att göra kalendern komplett. Att de skulle ta någon av årets verkliga politikergangstrar är väl uteslutet. Hon centerkvinnan som försnillat pengar till sin far blir det nog inte.

 
Ingen bild

Bengt

2 december 2013 22:57

Det är ju helt uppenbart att något måste göras. Titta på hur Ungern har handskats med sin urspårade massmedia -Det var välbehövligt precis som i Sverige -Tydligen.
Att SVT beter sig så är ett tydligt tecken på att något är rejält snett.
Vi är många som önskar en förändring. Som vill se annat än förfärliga uppläxningsinstruktioner, katastrofer och annat negativt, Det skall du veta.
SVT måste bort. När de gör så här, då har de visat att de inte längre fyller adekvat funktion. Samma sak gäller för radion.
Kan man inte längre visa normalt hyffs utan innehållet fylls med griserier -Då är det dags att plocka bort verksamheten.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2013 23:08

"Som exempel skulle vi kunna ta Abir al-shalani från centerpartiet som misstänks för ekonomisk brottslighet i miljonklassen? Vilken lucka får hon i Tankesmedjans julkalender?" Knappast troligt att det blir någon lucka för då hade bilden på henne med all sannolikhet varit vitpixlad. Det brukar förklaras med att vederbörande inte blivit dömd ännu. Vän av ordning vet att det är lögn eftersom även dömda vitpixlas om de är av utländsk härkomst vill säga. När det gäller pursvenskar är man inte lika noga vilket lucka 1 i det "oberoende, politiskt obundna" Svergies radio ägnar sig åt. Tvi vale.

 
Ingen bild

Anki

2 december 2013 23:13

Smaka bara på själva ordet tankesmedja.
Bara det säger väl allt. På 1970-talet kan man tänka sig att det var sådana som hade full huggning i hopp om att få till den rätta propagandan i de gamla östblocken.
Då är det ju tur att Sverigedemokraternas väljare inte är så pass intelligenta att de inte behöver deras smedja för att kunna räkna ut saker.

 
Ingen bild

Anki

2 december 2013 23:15

Är så pass intelligenta

 
Ingen bild

Hacke

2 december 2013 23:15

Undrar vilka övriga fyra blir. Jag menar det finns ju bara 20 riktiga sverigevänner i riksdagen. Att dom skulle ta någon ur det nya frälset finns inte på kartan om dom så vore efterlysta för dubbelmord.

Lekstugan i form av svensk public service-radio/tv och deras ständiga missbruk av uppdraget borde bli föremål för debatt i riksdagen. Den bör omvandlas och minimeras till renodlad och viktig samhällsinformation. Resten skulle släppas till den fria marknaden med en kontrollerad garanti för mångfald i utbudet.

 
Ingen bild

Hasse

2 december 2013 23:24

Övertrampen blir grövre och grövre. Det är mycket obehagligt att konstatera att Sveriges s k public service har havererat fullständigt.

 
Ingen bild

Henke

2 december 2013 23:53

Deras motto: "Vi säger det alla ska tänka" lol

 
Lassekolja

Lassekolja

3 december 2013 00:19

Jag instämmer med Edward Ulfertz! Ta det för vad det är Thoralf, det enda dom lyckades åstadkomma när argumenten tryter. Däremot ger dom både Dig Thoralf och oss rättsskaffens människor ytterligare argument när grovt kriminella hängs ut, ex.-vis på Avpixlat. Då är dom visseröligen dömda men ändå.
Nästa gång dom snackar om SD´s "människosyn" har dom iaf hjälpt oss med ytterligare argument.
Frågan är hur dom skall få till det nästa jul, då lär inte december räcka. Förhoppningsvis får dom börja fr.o.m Midsommar!!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

boa

3 december 2013 00:28

"Med tanke på att han är riksdagsledamot är nog chansen liten" Så är det inte utan istället kan det inte bli något eftersom det han skrev på sin blogg inte kan vara olagligt. Skall det bli något enligt vänstermediernas önskemål måste det till en politisk rättsprocess eftersom han är en skicklig sverigedemokratisk riksdagsledamot med verklighetsnära kunskaper. Man kan ställa sig frågande till vad det är för underutvecklade förmågor de släpper fram i tankesmedjan. Finns det inga krav på att de medverkanden skall kunna tala rent. Flicksnärtan i inslaget hade stora problem med att uttala Thoralfs namn rätt. Sådan skit tvingas man betala till bara för att man har dator och surfplatta.

 
Ingen bild

Sara Bergqvist

3 december 2013 00:57

SVTs agerande är otroligt obehagligt. Det känns hemskt.
Som väljare av Sverigedemokraterna. Ett av Sveriges partier måste jag bara få säga att vi i vår familj är förvånade över hur den statliga televisionen tillåts att agera.
Man får nästan känslan att vi skall måsta emigrera om detta kommer att fortsätta eller eskalera. Skall inte statliga SVT och public service vara neutrala. Vår dotters reaktion på det hela, Hon är 17år, är att SVT driver hets.
Vår familj kommer ursprungligen från Österike och min egen mamma har av anledning av vår stadstelevisions snabbt tilltagande oproffessionalism börjat att varna oss om att nu är något på gång. Hon säger att det är ett tydligt tecken på att regelramarna nu fallit.

 
Ingen bild

Stefan

3 december 2013 01:13

Det var lucka nummer1. Jag väntar med kritik av kalendern tills fler luckor har öppnats och det förhoppningsvis inte bara är Thoralf som blir hånad.

Man skall häckla politiker vara sarkastisk och ironisk det tillhör en sund och frisk demokrati och det skall dom tåla. Men om det visar sig bara gälla ett visst parti och dess ledamöter har vi ett stort problem

 
Ingen bild

UncleBob

3 december 2013 03:30

Detta hopkok av Tankesmedjan är nog det ultimata beviset på dumvänsterns krampryckningar. De kommer att utraderas tack vare sin egen dumhet och sitt demokratiförakt Exemplen börjar hoa sig nu i valrörelsens början. Här är ett annat exempel: Revolutionär "antirasism" är våldsbejakande. Nu är det t.o.m öppet uttalat på Vänsterns egna propagandabloggar: http://imageshack.com/a/img202/1162/toi.gif …

 
Ingen bild

World Travbeller

3 december 2013 05:12

Ta det som en komplimang Thoralf. Du gräver fram korruption inom kommunerna och riksdagen och media, du kämpar för ett bättre Sverige, du påpekar vansinnet som pågår i Sverige. Det är klart att media är rädda för dig. Får bara hoppas att de, genom AFA eller RF, inte tar till våld.

 
en Svensson

en Svensson

3 december 2013 05:29

Blev helt chockad, trodde det var ett skämt först. Den här "adventskalendern" är ju helt absurd.
Som andra har sagt, ska bli spännande att se hur många som inte är sverigedemokrater när uthängningen är avslutad där på julafton. Jag hoppas att denna sida blir anmäld och uppmärksammad. Sådär hänger man inte ut sina offentligt valda.

Kul att hitta din blogg dock. Den kommer att följas framöver. Ha en bra dag.

http://ensvensktalar.blogg.se

 
Ingen bild

F

3 december 2013 06:00

Intressant dock att de säger att nästan alla dagar ska en ny lucka öppnas. Betyder det att det inte blir annat än SD som exponeras?

 
Ingen bild

Fredde

3 december 2013 06:31

Thoralf!

Går det inte att driva detta rättsligt? Vore så underbart om dom får på tassarna!

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 december 2013 06:56

Troligtvis är stora delar av personalen på Statliga Radion specialutbildade av Mona Sahlin, Södertörns Högskola och Expo

Tänk vad dom gamla ledarna i DDR skulle varit stolta om dom levt i dag.

Men var är dagens lucka, hittar ingen

Men Aftonbladet har Åkesson, diktaturer och Nobelfesten i alla fall

 
Ingen bild

Fredde

3 december 2013 07:25

Sven Dake

Det är säkert en minneslucka dom har idag :)

Ha en bra dag!

 
Ingen bild

Leon

3 december 2013 07:26

@ Stefan

Helt rätt att inte med utgångspunkt från ETT inslag "döma ut" denna s k "julkalender". För som du säger makthavare, inflytelserika opinionsbildare, "tongivande" journalister m fl, och detta oavsett politisk eller annan "färg" ska granskas och "häcklas" för sina uppenbara "felsteg" och klavertramp. I det här landet finns det dessvärre en sådan mängd av "kuriösa uttalanden", "skandaler", "politisk" korruption på både riks- och lokalnivå att en "julkalender" av detta slag skulle ha material nog att sändas 365 dagar om året många år framåt.

Viljan finns nog men modet att avvika från det förkvävande "konsensustänkandet" som är högst påtagligt saknas nog....dessvärre.

 
Ingen bild

P A

3 december 2013 07:27

Börja med att kräv en miljon eller flera för olovligt avbildade med fotot. Sedan kan man statuera exempel med ytterligare styra krav i rätten. Slå tillbaka.

 
Ingen bild

Medborgaren

3 december 2013 07:43

SD måste omedelbart anlita duktiga jurister som anmäler ALLA övertramp mot partiet och enskilda företrädare!

Otroligt att SD centralt fortfarande accepterar att kreti o pleti använder "rasistkortet". Det borde ju finnas resurser för ändamålet nu efter erhållna mångmiljonarv o partibidrag!

Minsta "kränkning" av invandrare brukar ju leda till minst femsiffriga skadestånd och offentliga ursäkter från ministrar!

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 december 2013 07:52

Rapporten som kan påverka skoldebatten
Skolpolitiker som Jan Björklund, Gustav Fridolin och Ibrahim Baylan biter nog på naglarna denna förmiddag.
Klockan 11 kommer undersökningen som kan påverka hela valdebatten om svenska skolan.

perter och forskare har pekat på en rad olika samverkande faktorer. En är kommunaliseringen i början av 90-talet, då staten överlät ansvaret till kommuner med varierande förmåga att sköta sina skolor.
Andra förklaringar är det fria skolvalet och friskolornas framväxt, och skolor som blivit allt mer olika varandra i elevsammansättning. Ytterligare en förklaring är pedagogiken att låta eleverna till stor del hämta in kunskapen på egen hand. Forskare har pekat på att många elever behöver betydligt mer lärarstöd än vad de får i dag.


läs mera om ni vill i Expressen

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 december 2013 08:15

Tyvärr är det inte Sveriges Radio P3 går över gränsen. Veckan efter Göteborgskravallerna var bedrövliga. Minst ett program om dagen sändes från Göteborg och programledarna tog tydlig ställning FÖR ligisterna...

Det behövs en rejäl städning bland ansvariga och programledare i SR,s P3!

 
g.bravell@hotmail.com

g.bravell@hotmail.com

3 december 2013 08:16

Vad jag önskar mig i julklapp???
Jo en TORALF i VÄXJÖ det skulle göra skillnad...tack

http://gigolo

 
Ingen bild

Ateisten

3 december 2013 08:24

Pinsamt av svt! Men tyvärr knappast överraskande...

Men Thoralf, jag kan försäkra att jag inte bidragit med en endaste krona till detta!

/Stolt icke licensbetalare

 
Sven Dacke

Sven Dacke

3 december 2013 08:30

Nu slåss dom redan om vem som skall bli skolminister efter valet.

Trodde att väljarna skulle säga sitt först, tydligen fel

http://goo.gl/uoc6mK

 
Ingen bild

Bertil

3 december 2013 08:47

Sven Dacke:
Med tanke på hur skolan ser ut idag borde alla som redan haft ett finger med i spelet vara diskad från eventuella utdrag. Antagligen har de varken vett eller skruppler nog för inse det själva, poletten trillar förmodligen ned när Sverige går till "öråd" nästa höst.

 
Ingen bild

Paff

3 december 2013 09:02

Det skall bli intressant att följa fortsättningen av det här nojset. Kommer "Tanke"smedjan att raljera med Reinfeldt och/eller Ullenhammar? Om så inte blir fallet bör någon jurist dyka ner i lagboken för att leta upp vad lagen säger om dessa grova kränkningar. Och detta fjanteri innebär dessutom några röster extra till SD

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 december 2013 09:25

Paff...
Ullenhags floskler borde varje humorist hos P3 hugga på omedelbart. Bara de kan man säkert göra ett helt satirprogram på.
Men det är ju inte politiskt korrekt, bryter säkert mot "Lilla Saltsjöbadsavtalet" och SR,s ledning stoppar säkert det hela redan innan en tanke hamnat på papper...

 
Ingen bild

SM811

3 december 2013 09:27

Vad finns det under lucka två och tre? Hittar inget.

 
Ingen bild

Mysig

3 december 2013 09:45

Men lugna ner er!
1. DET ÄR EN SATIR!
2. SR är inte STATLIG!
3. SR och SVT är inte samma sak!

Take a chill-pill.

 
Stefan K

Stefan K

3 december 2013 10:01

Under lucka 24 kommer säkert en överraskning för många.
Då kommer nämligen Sveriges samlade journalistkår att synas, ty det är på julafton som de riktiga tomtarna gör entré.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hasse HiL

3 december 2013 10:04

Tydligt att du har lyckats bra i din gärning Thoralf eftersom dessa mindre begåvade människor i tankesmedjan har utsett dej som första hatobjekt. I och för sej hade det kanske varit bättre att bli utsedd av några mer begåvade personer än dessa obegåvade saker.
Tankesmedjan består av människor från den Svenska begåvningsreserven och producerar program för människor långt ut på vänsterkanten, därav det barnsliga språket. Intressant att ta reda på vilken bakgrund och utbildning dessa människor har. Är det någon som har personalia på nån av tomtarna?

 
Ingen bild

AWSvensson

3 december 2013 10:10

Stefan K ,Sveriges samlade journalistkår, ja sannolikt så går det utan problem att inrymma dessa i lucka 24. Ty de flesta som utger sig för att vara journalister är inget annat än 7-klöverns lakejer och de fåtal som kan betraktas som journalister får gott o väl plats,

 
Ingen bild

Titti

3 december 2013 10:13

Det verkar som om "brunskjortorna" från 30-talets Tyskland vaknat till liv igen, denna gång bland anställda vid public service. Om vi inte passar oss kan då bli nu fortare än vi anar.

 
Ingen bild

J B Doe

3 december 2013 10:37

Ganska avslöjande att man säger att "chansen" är liten att Thoralf blir fälld. Man vill således att han fälls, annars hade man använt ordet "risken".

 
Ingen bild

Tony

3 december 2013 10:51

Tankesmedja? Vilket lustigt namn på helt obegåvade personer,
inte ett uns av humor i inslet, bara taffliga försök att
göra sig lustig över ett namn! Märkligt att dom lyckades
att uttala ordet Al Shabab rätt, men det ingår kanske i SR s
utbildning av dem till Mussekramare. Pinsamt dåligt!

 
Ingen bild

Broktorp

3 december 2013 10:54

En inte obetydlig andel av feministerna har en märklig förkärlek och fascination att använda könsord. Jag kan inte veta vad kvinnan i inslaget betecknar sig som men noterar att hon 02,08 säger "Alf Troll-kuk". Kalla mig gärna pryd men jag tycker att man ska försöka uttrycka sig lite snyggt.

 
Ingen bild

Tony

3 december 2013 10:57

Såg någonstans att Per Westerberg avsagt sig att medverka i
hyllningen av negerrabblarna i riksdagen, och det hedrar
honom att han avstår för att hylla kriminella personer även
om dom gömmer sig under ordet kultur!

 
Ingen bild

Broktorp

3 december 2013 11:00

Rättelse.
"Alf-troll Troll-kuk" var det visst.

 
Ingen bild

Lotta

3 december 2013 11:02

Inlägget hör egentligen till gårdagens diskussion men jag lägger det här.

Jag skulle vilja fråga Fundersam om det är svensk islam att bege sig till Danmark för att skära halsen av Jyllandspostens journalister? Är det kanske svensk islam att åka på jihadresor till Syrien som många "svenskar" gör oavsett om deras ursprung är Syrien eller inte? Är det svensk islam att bjuda in islamister som föreläsare i moskéer? Är det svensk islam att försöka döda Lars Vilks? Är det svensk islam att bege sig på träningsläger för jihadister?Jag anser att det inte finns något svenskt islam. Det finns endast islam och det tror jag muslimerna själva håller med om oavsett vad Henrik Johansson och Fundersam inbillar sig. Kan också konstatera att ingen av Henrik Johanssons exempel på svenska muslimer vare sig bär niqab, burka eller ens slöja. Innebär det att Henrik Johansson anser att dessa attribut inte hör hemma i Sverige, på svenska muslimer eller ens inom svensk islam?

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 december 2013 11:05

Och nyss presenterades Pisa undersökningen och resultat är kraftigt försämrat.

Alla experter slår sina kloka huvuden ihop och har kommit fram till att det beror på att SD kom in i Riksdagen

 
Ingen bild

hummelstadskarin

3 december 2013 11:16

Thoralf! Du vet att vi har rätt, vi som respekterar Dig och till och med kan beundra Dig. Lyssna då på oss - bli inte arg på den sorts pack som vill reta Dig så att Du blir arg och såra Dig så att Du blir sårad! Bli inte indignerad över att SVT behärskas av folk som är värda förakt! Frågan är om Du ens skall publicera sådant, men den frågan kan jag inte besvara.

 
Ingen bild

Lotta

3 december 2013 11:17

Kommentarsmöjligheten på det opolitiska Sveriges Radio är nu stängd. Vill bara delge er den i mitt tycke bästa kommentaren: "SV:Nollorna hos tankesmedjan...
Visserligen skall 0-tolerans råda i Sverige, men dessa nollor är det svårt att tolerera."

 
Ingen bild

Mysig

3 december 2013 11:22

Ok med äpple och päron...
SVT = Äpple. TV
SR =Päron. Radio

Det är väl inte så svårt?

Även om ni inte förstår SATIR så förstår ni väl skillnaden mellan äpple och päron?

@Mellanslag hahaha ja förstår inte riktigt hur han kan ha missat det :)

 
Ingen bild

Sven-Erik

3 december 2013 11:23

Broktorp
Ja, Nog har Public Service gjort sitt när man ideligen tillåter att man sitter i programmen och pratar på kuk & fitta nivå! ..eller hur?
Vad tycker ni andra här inne?

Är det service till befolkningen att statstelevision & tv uppviglar mot ett valt parti och dess representanter och snackar kuk & fitta?

 
Ingen bild

dna03

3 december 2013 11:28

Svaret på frågan är ja, även Centerpartisten kom med: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=5722142

 
Ingen bild

Sladden

3 december 2013 11:53

@Mellanslag, kommer inte ihåg vad du kallade dig igår. Gick du in på denna sida och kontrollerade vad ditt parti har hittat på, eller glömde du det? Alla partier till höger:

http://petterssonsblogg.se/2012/12/19/nu-granskar-vi-v/

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 december 2013 11:55

Har just lyssnat på livesändningen från rapportering av Pisa rapporten

Många frågor, många svar, men en sak som skiljer resultat i Sverige mot flera av dom deltagande länderna togs inte upp direkt så jag tar upp den här och nu

Hur mycket av minskningen av skolresultat beror på invandring från länder med helt främmande kultur

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 december 2013 12:07

Det tror f-n att skolresultaten sjunker som en gråsten när analfabeter från Afrika och Afganistan plockas in på högstadiet.
Samma när de sedan hamnar i gymnasiet. De kan inte ens läsa sitt egna språk, så självklart sänker de standarden på den Svenska skolan.
Men vågar någon påtala detta..?

 
Ingen bild

Stefan A

3 december 2013 12:36

Svenska elever var iaf. bäst på att komma för sent..alltid något...

 
Ingen bild

millicom

3 december 2013 12:43

heh...

om vi hade levt i ett land där public service hade följt sitt uppdrag och varit saklig och oberoende, hade jag kanske dragit lite på smilbanden... väldigt enkel och basal humor, en humoristisk "quickie".

Men satt i perspektiv, med politisk agenda och vetskapen om att jag har betalat för det med mitt arbete, min tid borta i från familj och hem... då kryper det lite i kroppen.

Jag lyssnar på "Public Service" i P1, här drivs det till höger och till vänster via mitten, upp och ner... Tankesmedjan kanske är pubertal och omogen, men vi kanske måste vänja oss... (PISA)

Detta är program inom humor och lätt underhållning, jag kan köpa det till viss del, Men när det kommer samma argumentation i vad som ska vara seriösa debatter, inlägg eller samhällsupplysning, så hamnar de på samma nivå. Då är det inte OK!

/millicom

 
Ingen bild

Lotta

3 december 2013 13:10

Ensamkommande flyktingbarn, svenska muslimer eller vad?

http://www.varningsinfo.se/swedensmostwanted/

 
Ingen bild

Sladden

3 december 2013 13:28

@Kränkt??, jaså, det är dagens hittapå-namn.

 
Ingen bild

Magentan

3 december 2013 13:30

Kraftigt ras för svenska skolresultat enligt senaste Pisa-rapporten!

INGET AV DE UNDERSÖKTA 65 LÄNDERNA HAR FÖRSÄMRAT SITT RESULTAT LIKA MYCKET SOM SVERIGE DE SENASTE 10 ÅREN!!!

Från att ha legat bland de allra bästa presterar numera de svenska eleverna LÅNGT UNDER OECD-GENOMSNITTET inom alla tre kunskapsområdena matematik, läsförståelse och naturkunskap visar den internationella kunskapsundersökningen.
Vad kan det bero på? Kan 7-klöverns politik ha något med detta att göra tro?

I Lottas länk ovan med de mest efterlysta "svenska" brottslingarna har 4 st svenska namn och inte mindre än 32 st utländska namn.
Vad kan det bero på? Kan 7-klöverns politik ha något med detta att göra tro?

 
Ingen bild

Tony

3 december 2013 13:41

@ Mysig.

SVT eller SR, äpple eller päron? Vad Spelar det för
roll? Figurerna på båda ställen har ju 68 vänsterns
insnöade Stasi utbildning!

 
Ingen bild

Tony

3 december 2013 14:18

Europas sämsta skola, Nordens sämsta sjukvård,Europas
sämsta pensioner, som gör att många avstår från att hämta
ut sin livviktiga Medicin, indragna Vårdplatser och
vårdpersonal för äldre, mm mm, och ändå hävdar
PK armadan att det inte har ett dugg att göra med
Världens största kravlösa invandring. Man måste nog
vara sinnesslö för att förneka detta.

När det gäller skolresultatets försämring, så är det
bara att läsa kommentarerna från sign. Kränkt, så
ser man resultatet av den försämrade skolan!

 
Ingen bild

Eddy

3 december 2013 14:40

@Tony
Men vi är världstvåa i våldtäkter.
Och det har heller inget med invandringen att göra. Eller?

 
Ingen bild

Tony

3 december 2013 14:47

Jo naturligtvis har den det, men även detta förnekar
den blinda sjuklöverns representanter!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

3 december 2013 14:55

Alla inom SD:s gräsrötter!

Vi måste samlas och se till att formulera ett förslag för att HELT AVSKAFFA Public Service! Vi måste samlas och argumentera med partiledningen, att de inte längre får fega ur, i den här frågan.

Det är dags att sätta hårt mot hårt och se till att avskaffa Public Service en gång för alla!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Lassekolja

Lassekolja

3 december 2013 15:30

Att svenska skolan är så dålig har inte så mycket med Björklund att göra om man bortser från hans/7:ans invandringspolitik. Förfallet har pågått i både jämna och ojämna steg ända sedan 60-talet. Palme låg bakom avskaffandet av både real- och studentexamen och därmed började förfallet. 1968 togs den sista riktiga studentexamen! Just nu hör jag i radion att Fridolin vill bli skolminister, skrattretande med tanke på att de, som förflummat skolan mest är just MP! På nyheterna poängterades att "skolans förfall har ingenting med invandringen att göra". Med den verklighetsförankringen kommer skoldebacklet bara att fortsätta. Moder Svea´s enda överlevnadschans är ett SD>50%!!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

Sladden

3 december 2013 15:31

@MetalHeadViking, där har du mitt stöd. Det som återuppstår ur askan får inte vara politiskt styrt som nu.

 
Ingen bild

jag

3 december 2013 15:35

...ser att thoralf i vanlig ordning fortsätter med sina odemokrastiska metoder och censurerar meningsmotståndare.

Thoralf är dömd för förtal.
Punkt.
Varför han ljuger om detta vet jag inte, men det är fakta.
Han är dessutom under luppen igen av åklagare.
Vissa står tydligen över lagen? ;)

 
Ingen bild

Magentan

3 december 2013 15:40

@ Mysig, som skriver att:
1. DET ÄR EN SATIR!
2. SR är inte STATLIG!
3. SR och SVT är inte samma sak!

Mina kommentarer till ovanstående:

1. Den som kallar det för satir vet inte vad ordet satir innebär.

2 och 3:
SR och SVT ingår bägge i Sveriges s.k Public Service bolag. Uttrycket Public Service betyder "i allmänhetens tjänst" och med detta avses att radio- respektive SVT-verksamheten har ett avtal med STATEN om att ge allmänheten ett berikande programutbud oberoende av politiska och ekonomiska intressen! Styrelsen för SVT tillsätts av dess moderbolag 'Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR', vars ledamöter i sin tur utses av regeringen.

 
Ingen bild

Magentan

3 december 2013 15:53

@ signatur "jag" som skriver: "Thoralf är dömd för förtal. Punkt. Varför han ljuger om detta vet jag inte.

Var någonstans ljuger han menar du? Jag kan bara hitta att Thoralf skrivit att han "inte är dömd för något brott när gäller somalier och khatsmuggling", och det är ju ingen lögn.

 
Ingen bild

Kränkt??

3 december 2013 16:03

Det är helt otroligt hur lättkränkt Thoralf är, jag blir nästa imponerad!

 
Ingen bild

Tortyr

3 december 2013 16:05

@kränkt eller jag, Vad blir det för hittapå signaturer i morgon?

 
Ingen bild

Stundtahl

3 december 2013 16:44

I den fullkomligt häpnadsväckande utförsbacke gammelmedia hamnat ser tendentiösa angrepp ut att bli vardag!?
Riksdagen bör definitivt tänka över sitt ansvar att fortsatt upprätthålla det statliga monopolet som inte tycks vara det objektiva och fria ordet moget.

-Det finns inget värre än aktiv dumhet!, som Goethe påstod...

 
Ingen bild

Skånepåg

3 december 2013 16:45

@ jag

"Thoralf är dömd för förtal"

Vilken har han då förtalat? Vilka var nämndemännen i tingsrätten och deras politiska hemvist?

 
Ingen bild

Calle

3 december 2013 17:42

Enda sättet att påverka SR-SVT är väl via " Money talks" metoden, dvs. att inte betala. Jag som en gång gick med i detta, har svårt att komma ur det.Jag ringde Kiruna och angav som skäl att dom inte lever upp till sitt leveransavtal, att levera " en fri och obunden" produkt. Fick svaret att jag inte får inneha ens en mottagare, bla,bla osv.Kanske enda sättet är att fördröja betalning av fakturor, men då måste det till en massa missnöjda för att det skall ge resultat. Har ngn. ngt. tips att ge så vi kollektivt kan markera mot fru Goebbles och hennes propagandageneraler på SVT?

 
Ingen bild

Lotta

3 december 2013 17:43

Då kan signaturen: jag, mysig och mellanslag krypa tillbaka under den sten den kravlat fram ifrån och böla ut. Ta gärna med er nollorna på tankesmedjan för ni tillhör ju samma skrot och korn.

http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/12/forundersokningen-mot-thoralf-alfsson-laggs-ner

 
Ingen bild

Tommy

3 december 2013 17:59

Klassisk politisk satir. Den drabbade ju numera även en centerpartist med bakgrund från Irak.
Förstår inte riktigt upprördheten. Ta det med ett leende, nog var väl den matematiska uträkningen lite rolig. Lite som Alf Svensson och äpplen en gång i tiden.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 december 2013 18:31

I ett land där man kan dömas för förtal genom att säga sanningen tycker jag nog Thoralf skall vara stolt över att ha vägrat böja sig eller hymmla.

Det behövs en lagändring om man skall kunna dömas för att man säger sanningen. I alla fall när det rör handlingar som ligger relativt nära i tiden, typ 5-10 år tillbaka.

Speciellt när det är en person som fortsätter sitt beteende. I det aktuella fallet, att störa och inskränka andra människors rätt att hålla möte, så till den milda grad att polis lagförde och domstol senare dömde personen i fråga.

 
Ingen bild

Thoralf A

3 december 2013 18:59

Tommy

Jag tycker att du skall ta och lyssna på dessa båda "satirer" och fundera vad det är som skiljer dessa båda "satirer" åt.

Jag ser fram mot din ojektiva analys!

 
Ingen bild

millicom

3 december 2013 19:23

@Lotta

"Som exempel skulle vi kunna ta Abir al-shalani från centerpartiet som misstänks för ekonomisk brottslighet i miljonklassen? Vilken lucka får hon i Tankesmedjans julkalender?"

Hon fick lucka 2! drog på smilbanden även där... men noterade även de återkommande: det vet vi inte, det vet vi inte...

/millicom

 
Ingen bild

Leon

3 december 2013 19:59

@ Tommy & millicom

Jag sa tidigare att viljan att häckla "makthavare" av olika slag säkert finns men knappast modet att utmana det förkvävande "konsensustänkandet" som råder. Och utifrån detta höll jag som även Thoralf det högst osannolikt att just Abir al-Shalani på samma sätt skulle "utsättas". Visserligen svek nog "modet" i sista stund och allt utmynnade i något som skulle kunna betecknas som en trött halvmesyr. Men gott så i alla fall då jag som millicom faktiskt log en smula åt det högst överraskande valet speciellt efter en del av de tidigare inläggen här. Men så var hon där, bakom "lucka 2", en INVANDRAD CENTERPARTISTISK KVINNA bara det är ju otroligt....och inte var hon VITPIXLAD heller.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tommy

3 december 2013 23:13

@Thoralf
Jo, jag har lyssnat på bägge, självklart.
Noterade ingen större skillnad. Möjligen lite tramsigare kring dig, Thor-kuk eller vad man nu sa kändes väl lite Chalmersspex och inte så intellektuellt avancerat. Oavsett förstår jag inte upprördheten.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 december 2013 09:11

Tommy

Du är uppenbarligen lite döv! Raljeras det över Abirs namn och bakgrund i Tankesmedjans "lucka"? Lyssna några gånger till så kanske du förstår skillnaden även om du är politiskt färgad.

 
Ingen bild

Tommy

4 december 2013 18:29

@Thoralf
"Du är uppenbarligen lite döv" säger alltså en riksdagsledamot. Ok. Kändes mer som en diskussion i en högstadiekorridor.
Oavsett: Det är klart att det är en skillnad. Vore väl lite väl autistiskt om varje lucka skulle vara konstruerad på exakt samma sätt.
Kan absolut förstå emellanåt om ni inom SD tycker att media behandlar er tveksamt men man behöver väl inte alltid ta på sig martyrklädseln.

 
Ingen bild

Janne

4 december 2013 19:43

Räkna med att just våra public service media går i täten i förtalskampanjen. De har inga prenumeranter eller lösnummerköpare som kan sluta betala om de missaktar, baktalar och ljuger bortom all sans och heder. Räkna kallt med att det är just "public service" som leder smutskastningskampanjen.

 
Ingen bild

Funtaren

5 december 2013 23:56

"Vi säger det alla ska tänka."

Ganska träffande slogan för folk som anser sig vara förmer än alla andra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards