thoralf

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2013

SORGLIGT AV BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2013 11:07

Idag blev jag minst sagt upprörd och väldigt besviken på hur Barometern agerar och sätter sina rubriker. Minst sagt sorgligt av ansvariga på Barometern.


Mitt genmäle på Ronja Ismail publicerades idag och i pappersupplagan var rubriken ok men när jag såg rubriken på nätet blev jag väldigt upprörd, inte minst på grund av att den omgavs med citattecken. Jag såg direkt att citatet inte fanns i mitt genmäle utan var komponerat av ansvarig på Barometern. Med andra ord en ren förfalskning av Barometern! Läs mitt genmäle! Går fortfarande att kommentera.


 

Rubriken är nu ändrad men jag kan inte säga att jag är nöjd med rubriksättningen som ändå är missvisande.


Detta bevisar utan minsta tvivel vilken agenda som driver de anställda på Barometern. Det handlar inte om objektivitet som ansvariga ständigt och jämnt hävdar. Enligt dessa är det bara ledarsidan som har en politisk slagsida.


I detta fall handlar det enbart om att försöka framställa mig och därmed också Sverigedemokraterna i en så dålig dager som möjligt. De anställda tycks tro att man kan ta till vilka medel och metoder som helst för att uppnå detta syfte, med ansvarigas goda minne.


Jag förväntar mig en ursäkt från den som är ansvarig för rubriken men även från chefredaktören. Jag har även begärt att en ursäkt skall införas.


Jag överväger starkt en anmälan till Pressombudsmannen med anledning av detta övertramp.


När det gäller Barometerns ledarsida har man uppenbarligen beröringsskräck för Sverigedemokraterna. Man kan se hur dessa ledarskribenter konsekvent utelämnar SD i sina artiklar.

 
 
Lassekolja

Lassekolja

3 oktober 2013 12:21

Som vanligt en mycket bra replik av Thoralf, i detta fallet på Ronja i Barometern. Min kommentar till Ronjas inlägg häromdagen plockades bort av B-red., därför kopierar jag in den även här på Thoralfs ocencurerade blogg:
"Vad anser Ronja är OK att Polisen registrerar? Uppenbarligen inte romer. Svenskar? Förlåt, jag menar de med svenskt efternamn, Andersson, Pettersson och Lundström och jag? Skämt åsido, jag anser att Polisens huvuduppgift, att förhindra och klara upp brott(slighet) precis som tidigare till varje pris skall prioriteras. Om verklighetsförankrade register krävs bör dessa föras i ett land, som vill kalla sig rättsstat.
Det har t.o.m gått så långt att Polisen, på order från "högre ort", är förhindrade att gå ut med brottslingars signalement, eftersom detta kan tänkas avslöja brottslingens etnicitet. Så kan vi inte ha det om vi ser som Polisens uppgift att gripa brottslingar och inte förhindra att detta sker!
Långsiktigt går det inte att bygga ett rättssäkert Välfärdssverige på lögner, halvsanningar och hyckleri!"

http://www.svt.se/nyhetsklipp/svtforum/#article149

 
Ingen bild

HenrikP.

3 oktober 2013 12:21

Att det finns en agenda bakom alla dessa pk-journalisters vinklande och mörkande är bortom allt tvivel. Frågan är bara hur man får alla "sovande svenskar" att vakna och inse detta. Aftonbladets välkända rubriksättning av Jimmie Åkessons "Islam är det största hotet mot västvärlden" som blev till "muslimerna är det största hotet....." är något han och andra Sverigedemokrater fortfarande får förklara och rätta....

 
Ingen bild

Sladden

3 oktober 2013 12:23

Fick du hjälp med videon?

 
Ingen bild

Thoralf A

3 oktober 2013 12:25

Sladden

Ja, det har jag

 
Ingen bild

Qvinna

3 oktober 2013 12:34

När ska media inse att man gräver sin egna grav gn vinklingar och sin politiska korrekthet. När ska media förstå att vi är många läsare som genomskådar denna
" fördumningsindustri" När ska media fatta att vi är många som säger upp vår prenumeration pga missnöje med vad som förmedlas. När ska polletten trilla ner för flertalet journalister att vi läsare faktiskt kan tänka själva och vi använder huvudet till mer än att sätta mössan på....

 
Ingen bild

Medborgaren

3 oktober 2013 13:29

SD 3.e största riksdagspartiet i dagens Novus!
Vi glädjes alla åt det så får stollarna på barran fortsätta sitta i sandlådan.............

Men visst är det tragiskt med alla dessa slaskmurvlar som inte kan rapportera objektivt utan måste förvrida sanningen, allt för att smutskasta SD.

Dessbättre lyckas dom rätt dåligt med detta, då SD växer så det knakar för varje dag då alltfler drabbas av mångkulturen.................

 
Ingen bild

biran

3 oktober 2013 13:59

Det är nog väldigt få människor som bryr sig vad slaskmedia typ Barometern förmedlar. Moderna människor hämtar korrekt information ocensurerad från nätet.

 
Ingen bild

Kalle

3 oktober 2013 14:01

Nu har tidningen "Fria Tider" fått presstöd. Varför har inte SD-kuriren begärt eller fått presstöd???

Som motvikt till slaskjournalistik som vi nästan alltid blir mishandlade av i PK-media.

Prövar än en gång med inlägget. Inläggen försvinner lika fort ut i cyberrymden som skribenter försvinner. ÄR det så du vill ha det Thoralf eftersom du inte göt något åt detta tråkiga fenomen på din blogg. Säg bara till. Jag har ledsnat på detta krona eller klave.

 
Ronny

Ronny

3 oktober 2013 14:17

Nu basuneras det ut att i svensk media att Fria Tider får presstöd, men jag önskar att någon kunnig vill skriva ner andra tidningar som får detta stöd. Undrar om inte ,Norrskensflamman, får det!?

http://mtjh

 
Sven Dacke

Sven Dacke

3 oktober 2013 14:20

Bra insändarartikel i Barometern, bör läsas

Vissa frågor är tabu i dagens Sverige
REAGERA 2013-09-26 | Uppdaterad 2013-09-27

Demokratin naggas i kanten. Ja, inte bara det, på lång sikt är den i faromål.

http://goo.gl/Gzq6zp

 
Ingen bild

Thoralf A

3 oktober 2013 14:42

Kalle

Om jag kunde göra något åt detta problem själv skulle jag givetvis göra det. Det borde du förstå.

Jag kan bara klaga hos bloggoperatören.

Alternativet är att flytta bloggen till annan operatör. Vilket jag drar mig ifrån att göra.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

3 oktober 2013 14:52

Mycket bra genmäle Thoralf! Har själv en del känningar i gammelmediabranschen och det är ofta ett problem att det är en helt annan person som sätter rubriken än den som skrivit artikeln. Ungefär som Aftonbladet när de satte en helt annan rubrik än det Jimmie Åkesson skrev i samband med debattartikeln om islam 2010.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Medborgaren

3 oktober 2013 15:16

@Kalle&Ronny
Det är tidningen "Nya tider" som fått presstöd. En bra tidning för övrigt, finns även på nätet.

Lyckas tyvärr inte länka men kolla själva på presstödsnämnden så ser ni vilka tidningar som erhåller bidrag från oss skattebetalare!
Östran får 14,8 Miljoner bla, totalt delar vi skattebetalare ut nästan en halv Miljard till mestadels odugliga slaskmurvlar, kanske kan bli en ändring på detta efterr valet?

 
Ingen bild

Magentan

3 oktober 2013 16:36

Test
Har utan resultat försökt få in en kommentar här 4 gånger nu och vill bara testa om det kan vara något i texten som gör att den försvinner.

 
Ingen bild

Magentan

3 oktober 2013 16:38

Ska försöka igen med min kommentar som jag inte lyckats få in.

Om Nya Tider
Presstödsnämnden har alltså beslutat att tidningen Nya Tider ska få drygt 1,9 miljoner kronor i presstöd! Här ett citat från Nya Tider om godkännandet:

"Presstödsnämnden har denna gång varit ytterst omsorgsfull i sin prövning och kunnat konstatera att Nya Tider uppfyller alla krav.
[...]
Denna gång har nämnden bland annat låtit Kent Asp, professor i journalistik vid Göteborgs universitet, bedöma om Nya Tider uppfyller kravet på ”att minst 50 procent av det totala redaktionella innehållet ska bestå av reguljär och aktuell allmän nyhetsförmedling eller allmänpolitisk opinionsbildning” och att den inte till merparten utgörs av texter avgränsade till ett ”särskilt intresseområde”.
Nya Tider har bestått alla proven. Professor Asp kunde konstatera att Nya Tider till 81 procent består av nyhetsmaterial och opinionsbildande artiklar. Det enda ”intresseområde” som kunde urskönjas var ”rättsfrågor och brott”, men denna kategori utgjorde inte mer än 18 procent av tidningens innehåll."
http://www.nyatider.nu/nya-tider-beviljas-presstod/

Nya Tider verkar alltså vara en mycket ovanlig tidning bland våra svenska nyhetstidningar, eftersom Nya Tider tydligen arbetar med OBJEKTIV nyhetsrapportering, med andra ord inga enkelspåriga, extremliberala och hårt vänsterstyrda nyheter från TT (Tidningarnas telegrambyrå).
(Läs gärna Thoralfs avslöjande artikel om TT med titeln "TT-Sveriges största PK-filter". Thoralfs i särklass bästa inlägg hittills!)
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html

 
Stefan K

Stefan K

3 oktober 2013 17:26

Klart du ska anmäla Thoralf.
Finns ingen anledning att låta media sätta en förljugen agenda.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

von Moltke

3 oktober 2013 17:31

Mkt bra att Fria Tider får presstöd. Det är tydligt att folkmedia ökar på fämedias bekostnad. Gör pk-journalisterna arbetslösa, in med dem i fas-3.

 
Ingen bild

Farbror Sven

3 oktober 2013 19:04

Har man som seglande i maskin, gått 4 om 4 , sex om sex , 4,5 och sex och 4 -8 vakter , då har gått i livets hårda skola !

 
Ingen bild

Farbror Sven

3 oktober 2013 19:06

då har man gått i livets hårda skola ska det vara !

 
Ingen bild

Lotta

3 oktober 2013 20:28

OT/om 100-åriga Melker som nekats plats på äldreboende. Skrev inlägget på Avpixlat men lägger in det här också eftersom jag tycker att SD skall ta upp och denna skandal och arbeta för att ändra de sjuka regler som finns: Det är ren skandal att våra gamla skall behöva genomgå en slags besiktning innan de eventuellt kan få plats på ett äldreboende. Det skär i hjärtat när man gång på gång tvingas höra om hur våra stackars åldringar behandlas som skräp. Jag anser att alla åldringar som har en önskan om att få komma till ett, av dem själva valt boende skall beredas plats. De skall inte behöva stå med mössan i hand och böna och be om något de har slitit och betalat skatt för i hela sina liv, nämligen en trygg ålderdom.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 oktober 2013 20:32

@Farbror Sven,
men jag då, jag har ju seglat både för och akter om masten, men för det mesta hade jag hand om kölsvinet, d.v.s kollade att ölen höll sig kall!

http://www.svt.se/nyhetsklipp/svtforum/#article149

 
Lassekolja

Lassekolja

3 oktober 2013 20:44

@Lotta
Instämmer! När jag såg Melker igårkväll var det nästan så att jag skrek högt i TV-soffan att "så blir det när över 90% röstar som dom gör"! Handen på hjärtat är det egentligen enbart vi Sverigedemokrater, som med rätta kan bli upprörda när "våra" politiker prioriterar människor från hela jordklotet framför våra egna äldre, som har byggt Välfärdssverige! Övriga borde begripa att dom får ta konsekvenserna av sina val!
Toaletten i vardagsrummet, att dom inte skäms!?!
Nu måste Jimmie ta upp Melker under söndagens partiledardebatt i Agenda! Det är betydligt mer berättigat än när Björklund tjafsar om Hibo!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

3 oktober 2013 20:59

@Lassekolja
Mycket bra skrivet. Håller med till hundra procent. Har nu sett presentationen av SD:s budget. Man njuter av hur oerhört väl pålästa alla våra politiker i SD är.

 
Ingen bild

Kalleman

3 oktober 2013 22:10

Tyvärr är det fortfarande så att är man inte acceptabel PK-politiskt sett blir resultatet att man hela tiden måste jobba för att försvara det man står för, dvs hela mediaetablissemanget och de sk proffs-tyckarna är emot dig, det är jobbigt men vi vinner, var så säker!

 
Ingen bild

Johanna

3 oktober 2013 23:18

Som fd journalist ser jag det som sorgligt hur media utvecklat sig i Europa. Jag blev dessutom besviken på vilket klientel media består av.
Droppen blev när man började förvandla tidningarna till säten för politisk aktivism.
Usch och fy tusan, Jag tackade för mig.
Vad som måste hända är att medierna måste få represalier när de agerar utanför sina ramar.
De får lika uselt rykte som fotbollsmänniskor som förvandlas till huliganer med slagsmålet som primärt mål istället för fotbollsmatchen.
Den skada som journalisterna gör idag, helt ostraffat och oreglerat håller på att bli ett demokratiproblem runt om i hela Europa.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 oktober 2013 23:41

@Johanna, har jag förstått Dig rätt? Om Du menar att dagens svenska journalistkår har gjort sig själva till demokratins hulliganer, då instämmer jag verkligen! Jag har sedan länge undrat hur dom kan sova gott om natten. Men det är klart, har man ingen ryggrad så kanske kroppen formas efter vilket underlag som helst!? Jag kan ju inte veta, eftersom jag har en säng för folk med ryggrad!

http://www.status.st

 
Sven Dacke

Sven Dacke

4 oktober 2013 07:34

Lärare hade "fel" åsikter.
Skräckövning i Kalmar

-----------------------------
KALMAR Publicerad 131003 22:04 Uppdaterad 131004 06:30
Under torsdagen övade Linnéuniversitetets informationsavdelning på krishantering. I övningen hade rykten börjat spridas om att en doktorand vid universitetet hade samröre med ett nynazistiskt parti.
– Scenariot var att rykten spridits på sociala medier om att doktoranden hade yttrat nazistiska åsikter eller haft samröre med ett nynazistiskt parti som Svenskarnas Parti, säger Karolina Ekstrand som är pressansvarig vid LNU.
– Vi arbetade med en övningswebb där vi la ut information och så talade vi med oroliga studenter och föräldrar.
Övningen pågick under hela torsdagen och någon utvärdering har inte hunnits göras. Men Karolina Ekstrand är nöjd med dagen.
– Vi tyckte att det gick otroligt bra, bättre än förväntat faktiskt. Egentligen vill man inte att allt ska gå perfekt, då lär man sig inget. Men vi fick mycket beröm av övningsledarna.
Tomas Löwemo

http://goo.gl/sb0D8h

 
Ingen bild

Arvid

4 oktober 2013 08:40

KATASTROEALA FÖLJDER FÖR SVERIGE
God moegon, alla glada anställda på Barometern, Pressombudsmannen, SD-röstande och SD-sympatisörer, Karolina Ekstrand, SD-fiender, 7-klöver-sympatisörer, och funktionella dumbommar och idioter av alla kulörer. Ni vet ju alla att det kommer att gå åt helvete för Nya Sverige och dess befolkning. Ni vet bara inte när. Ställ därför upp och visa litet av den omskrutna solidatiteten, hjälps åt att snarast få Nya Sverige på fall. Låt inte dödskampen bli långvarig och plågsam. Visa litet av er humanism och godhet i rätt sammanhang. Hämta inspiration av vad Harvardprofessor Niall Ferguson har att säga om situatione - på lättläst danska. Klicka till
http://snaphanen.dk/2013/10/03/niall-ferguson-katastrofale-folger-for-sverige/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 oktober 2013 16:39

Under Folkpartiets orerande om kriminella ligor så la vi in ett tips om att Läsa Verdens Gang i ämnet .
Denna kommentar togs bort direkt, och moderering las på artikeln
Hehe sanningen är man inte så mycket för på Barometern
Är det vuxna människor som jobbar där ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards