thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2013

MODERAT GÅR TILL SVERIGEDEMOKRATERNA

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2013 14:41

Ännu en moderat lämnar sitt parti i Landskrona till förmån för Sverigedemokraterna. Olov Stråmark blir den andre moderaten som hoppar av till Sverigedemokraterna i Landskrona.


Det tyder även på att Sverigedemokraterna i Landskrona under ledning av Stefan Olsson gör ett gott arbete i kommunen!


Jag har länge funderat på när första moderaten skulle våga hoppa av till SD i Kalmar. Det finns utan tvivel en hel rad kandidater även i Kalmar. Kända moderater har slutat betala medlemsavgift till moderaterna och har i princip lämnat partiet. Frågan är om de vågar ta nästa steg och betala medlemsavgift i Sverigedemokraterna.


Hur många av moderaterna i Kalmar kommunfullmäktige kommer rösta för utökad invandring till Kalmar vid nästa kommunfullmäktigemöte i september?


De är i vilket fall som helst välkomna men det går även bra att hoppa av från andra partier och ansluta sig till Sverigedemokraterna. Partiet för hela Sverige!


Läs artikel i HD och Skånskan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Morningstar

29 augusti 2013 15:42

Undrar om det kan bero på folkpartisten Thorkild Strandbergs senaste stolle-utspel om att bygga en tunnel till Köpenhamn? Hur ett sådant tokigt projekt skall kunna finansieras och då vet vi som är vakna att Sverige i princip är bankrutt. Fast i deras kretsar/bubbla tycks man tro att pengar växer på träd och tydligen har den skånska myllan särskilt bra jordmån. Håhåjaja.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 augusti 2013 15:43

Något jag sett framför mig länge, en riktig moderat,ingen karriärslyngel, kan över tid försvara något så vansinnigt som svensk asylhantering,i varje fall om dr ska hedern i behåll,

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2013 16:46

Att det finns många skitstövlar i jurnalistkåren
är välkänt, och en stor sådan är Johan Norberg som
skriver sin dynga i Metro."Du som jobbar idag betalar
inte till din egen pension, utan det går till att betala dsgens pensioner till dagens pensionärer? Jaha och ? vad menar han då?
Att 30 0ch hela förtiotals generationen aldrig betalat in till
sina pensioner? Och för att riktikt visa sitt förakt för den älldre generationen, avslutar han nmed. "Det är lätt att ha sympati för fattiga pensinärer med små marginaler. Men det ger dem inte rätt att stjäla från dem som kommer att få ännu mindre.
Som färälder funderar man ibland vilket som är den bästa
investeringen i ens barns framtid. Kanske en utbildning i självförsvar så de kan freda spargrisen fråm Mor och Farföräldrarna"! Där hör ni, Dagens pensionärer, era tjyvar som
inte har vett att liknande Romerna sitta med burken och tigga
för att överleva.

Fina ord från en skitjournalist på en skittidning som ligger och
skräpar i varje gathörn

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 augusti 2013 16:50

Har i dag får information från Svenska Kyrkan i Växjö med information om det för Sverigedemokraterna viktiga Kyrkovalet.

Dom som finns i broschyren är

POSK oberoende i kyrkan
Socialdemokraterna
Borgligt alternativ
Centern
KD
Vägen
Miljöpartiet
Vänstern
Landsbygdens Kyrka
Frimodig Kyrka
Öppen Kyrka

Men jag trodde valet var viktigt för oss i SD!

Varför är inte vid med, är det en "Kupp" av Svenska Kyrkan eller strul av SD centralt.

Någon som vet mera?

 
Ingen bild

Martin

29 augusti 2013 16:55

Tony: Men han har ju en poäng, dagens pensionärer har det bättre än någon generation pensionärer någonsin har haft det och förmodligen också bättre än vad jag, som är drygt 30 år, kommer att få det när jag förhoppningsvis når pensionsåldern (som då lär vara minst 67 år och inte 61/65 som idag). I alla fall lär denna utveckling bli fallet med dagens politik, dagens kostsamma invandring och dagens pensionssystem.

 
Ingen bild

AWSvensson

29 augusti 2013 17:02

Sven Dacke ,man röstar på tre nivåer.lokalt kyrkofullmäktige, stift o riksnivå. På riksnivå så finns det i vart fall SD kandidater lokalt,

 
Ingen bild

Sven Dacke

29 augusti 2013 17:08

AW Svensson

Jag vet att det är 3 nivåer men Sverigedemokraterna finns inte alls på någon nivå

Konstigt

 
Ingen bild

Dacke

29 augusti 2013 17:54

@ Dacke.

På SD:s hemsida står det mesta av det man behöver veta om Kyrkovalet.

För Växsjö stift har SD 13 kandidater till Kyrkomötet (Svenska Kyrkans motsvarighet till riksdagen. Dessa kandidater finns namngivna på hemsidan.
https://sverigedemokraterna.se/?page_id=13024

Även på Svenska Kyrkans valsida finns Sverigedemokraterna med under spalten "Nomineringsgrupper till kyrkomötet" (spalten på höger sida med röd text).
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=991179

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2013 17:54

M;artin:
Det finns många pensionärer som när dom har betalat sitt boende
kanske har en tusenlapp till mat att leva på hela månaden, att det finns pensionärer som har det bra är ju nog riktigt, men vad hjälper det alla fattigpensionärer som knappt får månaden att gå ihop. Sen är det inte Sveriges pensionärer som utformat pension-
systemen utan politiker, vars egna pensionssystem inte går av
för hackor. Att han sen skriver i en nedlåtande ton mot dom
generationer som gjort Sverige till ett välfärdsland, borde
han hålla sig för god för. Ofta är det gamla kvinnor som var hemma och tog hand om sina barn,och på det viset inte tjänade
in stora summor,men hon fostrade upp kanske tre fyra barn
som blev duktiga skattebetalare så på så vis har hon bidragit
mer till Sveriges välfärd än som syns

 
Ingen bild

biran

29 augusti 2013 17:55

Svenska kyrkan är sedan länge en socialdemokratisk filial och har varit det ända seda KG Hammar fick i uppdrag av en socialdemokratisk regering att socialisera kyrkan. Nu är man i farten med att islamisera kyrkan och Sverige.
Det du kan göra i kyrkovalet är att lägga din röst på SD och därmed sparkat ut rövarpacket.

 
Ingen bild

Magentan

29 augusti 2013 17:59

@ Dacke
Det var jag som skrev infon om kyrkovalet. Råkade skriva ditt namn en gång för mycket. :)

Ska passa på att göra ett nytt försök med länken till Kyrkans valsida också.

http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=991179 
Ingen bild

Magentan

29 augusti 2013 18:18


"Att använda det svenska språket börjar efter decennier av politiskt korrekt språkfascism mest likna att beträda ett minfält. Nya ord läggs ständigt till på aja baja-listan och det är inte helt enkelt att hålla sig med en uppdaterad PK-ordlista."

Ovanstående är ett litet citat som jag lånade ur Mats Dagerlinds helt underbara krönika om en del av alla de förfärliga och farliga orden i PK-Sverige som man inte längre får lov att använda och om vad som kan hända om man gör det ändå.

"Ord som dög åt Martin Luther King Jr duger också åt mig" är titeln. Läs den i Avpixlat!

http://avpixlat.info/2013/08/29/ord-som-dog-at-martin-luther-king-jr-duger-ocksa-at-mig/#more-65726

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 augusti 2013 18:18

Vet att det finns några kandidater som funderar i liknande banor i Karlskrona, inte bara från moderaterna utan även från socialdemokraterna!

Lite utanför ämnet, men nu finns min recension av "Satis Polito" att läsa hos Bokus!

http://www.bokus.com/bok/9789198116205/satis-polito/

http://www.karlskronabloggen.se

 
Svensson

Svensson

29 augusti 2013 18:20

Många Moderater inser nu att Moderaterna och alliansen är körda,ingen vill tillhöra förlorarna,därför kommer många byta parti framöver.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

29 augusti 2013 18:37

Socialdemokraterna ställer sig inte bakom Sverigedemokraternas utskottsinitiativ gällande att stoppa regeringens förslag om en höjning av brytpunkten för statlig skatt.

"När Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Sven-Olof Sällström i veckan kontaktade övriga tre oppositionspartiernas ledamöter i Finansutskottet för att förhöra sig om det fanns ett intresse av att gemensamt öppna ett initiativ, med anledning av regeringens föreslagna höjning av brytpunkten för statlig skatt.

Enligt Sällström har SD varit emot höjningen av brytpunkten då det inte har någon klar sysselsättningsskapande effekt, och då det inte finns en majoritet i riksdagen för reformen ville han tydliggöra för den övriga oppositionen att partiet är beredda att stoppa förslaget.

Responsen från de rödgröna partierna uteblev dock och i onsdags deklarerade Socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesperson, Magdalena Andersson, att man inte ville ställa sig bakom ett utskottsinitiativ då det väckts av SD. Istället hoppas man på att regeringen inte lägger fram förslaget."

Och dessa barnsliga sandlådekrigare vill ha förtroende att styra ett land. Man häpnar.

http://avpixlat.info/2013/08/29/s-emot-forslag-for-sd-vackt-fragan/#more-67676

 
Ingen bild

Henrik

29 augusti 2013 18:39

Hoppas bara att SD håller reda på dessa "avhoppare" och inte ger dem några uppdrag på lång tid innan de visat att man kan lita på dem.
Att moderater och sossar har låtit det gå såhär långt i Sverige visar bara att de är ryggradslösa kräk och aldrig haft Sveriges bästa i tankarna.

 
Ingen bild

Martin

29 augusti 2013 19:24

Tony: Nej, självklart är tusen kronor inte mycket att leva för, jämfört med hur en arbetande medelklass har det. Men samtidigt har man ju en egen uppvärmd lägenhet med rinnande vatten, man behöver inte svälta och man har tillgång till subventionerad sjukvård. Ställ detta mot hur det såg ut förr med fattighus, ättestupa och misär och hur det kommer att bli i framtiden när man kommer att få ut ännu mindre.

Allt beror på vad man jämför med.

Sedan håller jag med om att det var lite tillspetsat och klantigt skrivet. Jag håller även absolut med om att de som arbetat hela livet bör få lite mer guldkant på tillvaron under livets slutskede, dock skall dessa pengar inte tas ifrån framtidens pensionärer utan i sådana fall genom exempelvis skattesänkningar för pensionärer. Pengar till detta finns exempelvis genom att kraftigt minska invandringen, det tror jag vi är överens om.

 
Ingen bild

Fale Hin Bure

29 augusti 2013 21:08

FÖGA "KONSTIGT" !??

 
Ingen bild

Hej!

29 augusti 2013 21:18

Min familj bor på landet här har du lite du kan försona, Olov Stråmark:

C:a 60 procent av våra utgifter till drivmedel går i retur till världens mest generösa land för världsmedborgare.

Avdragsmöjligheten för våra mil till arbeten minskades åter i år, detta är förödande för speciella anställningsformer då villkoret är ouppnåeligt och milen till arbetet får tas från en kontant lön.

Här har du möjligheten att fördela skatten på ett vettigt sätt och tillbaka till någon som gör skäl för den. (Alla varor har ett marknadsvärde även drivmedel, tar man bort skatten blir snart priset det samma bara det hamnar i fel fickor, ungefär som nu)

Ofta kan du betänka även två bilar för att sköta arbetstiderna med faktisk milkostnad därtill, detta givet för avsaknad av kollektivtrafik.

Har du även möjlighet att titta över belastningen för enskilda fastighetsägare för troligt kommande avgifter för vägunderhåll(väldigt stora summor), vilket dina före detta kompisar önskat, så är det också ett motstånd mindre att bekymras över även för oss på landet.

I stora drag blir den enskilde hårt belastad (dubbelbeskattad) i område efter område av det man tycker borde vara självklart, man kan inte bara ge.

Den röda falangen är för skattehöjningar på skattsedeln som redan för mig är högst bland räkningar och vad jag vet, inget man kan koppla loss sig ifrån, däremot kan jag engagera mig i de tre förestående valen med min röst för något jag är säker på!

ps
Vad gäller körkort så är det inget som tilldelas vårt barn utan betänks redan nu i ekonomin även om det predikas hur väl det behövs på landet och bör skänkas till utvalda. 
Ingen bild

Farbror Sven

29 augusti 2013 22:10

Utanför ämnet :Betänk vilket slagträ alliansen har till valet nästa år ,går dom ut och lovar att pensionärerna ska få samma skattelindring som dom som fortfarande arbetar och samtidigt lovar stopp på sänkningen av pensionerna ,så finns det ca 1,7 miljoner pensionärer som kanske tycker att pengar är mer värda än vem som styr och därmed lägger sina röster så att alliansen blir kvar !

 
Ingen bild

Thoralf A

29 augusti 2013 22:40

Farbror Sven

Då måste Alliansen även hitta 30-40 miljarder kronor någonstans!

 
Ingen bild

Farbror Sven

29 augusti 2013 23:07

Ullenhag är ju en höjdare vad det gäller att gödsla med våra pengar , han fixar säkert fram de 30-40miljarderna !

 
Lassekolja

Lassekolja

29 augusti 2013 23:42

Gôrbra inlägg av Tony, Lotta, Biran och Henrik iaf enl. min smak!
Två Moderatavhopp i Landskrona.....Nu inväntar vi Olle Engström i Borås och Bo Frank i Växjö. Som själv f.d Moderat(80-talet och tidigare) förstår jag att betydligt fler kommer att känna sig främmande för "De nya Moderaterna". Själv var jag "politiskt hemlös" i slutet av 80-talet till dess att Ian&Bert dök upp och "räddade mig". När NyD sprack blev det en alldeles naturlig övergång till Sverigedemokraterna, vilket jag aldrig behövt ångra utan tvärtom är mycket stolt och glad över!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Tony

30 augusti 2013 11:13

Martin:

Och sen ska du också hålla i minnet att högkostnads skyddet
för både läkarbesök och Medicin höjts, vilket gör många inte
hämtar ut sin medicin, därför det räcker inte nådepengarna till för, och vilka är det som behöver både medicin och vård, jo just det gamla människor, även fattigpensionärer. En medveten knäpp
på näsan serverad av Alliansen för att finansiera gratisvården till illegala flyktingar.

 
Ingen bild

S-E Karlson

30 augusti 2013 14:00

Vi såg härom kvällen om Jessica i Gävle som vid sexton års ålder fick en stroke , hon skulle i princip bekosta sin rehabilitering själv , Gävle är väl en kommun som hör till dem som tagit emot fler invandrare än dom har resurser till , verkligheten tycks komma ikapp i alla sveriges kommuner !

 
Essde

Essde

30 augusti 2013 19:26

Bra att han vågar gå över till SD!

http://sdlogik.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ludvig

2 september 2013 07:27

Det var förståndigt gjort av moderaten.

 
Ingen bild

Glenn

5 september 2013 15:12

SD är rätt väg att gå, ingen snack om den saken. Jag är en Sverigedemokrat till jag hamnar i graven.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se