thoralf

Alla inlägg den 18 augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2013 23:38

Blev minst sagt förvånad när jag tittade på Aktuellt ikväll. Ett inslag om hur kristna (kopter) förföljs i Egypten och hur ett stort antal kyrkor brännts ner de senaste dagarna. Normalt sett brukar den här typen av nyheter endast publiceras av de kristna tidningarna Dagen och Världen idag i det politiskt korrekta Sverige. Inte av SVT.


Även ett inslag om FrP i Norge och att de med stor sannolikhet kommer ingå i regeringen efter valet om några veckor. Vilka partier i Sverige kommer att bli först med att samarbeta med Sverigedemokraterna?


Se inslaget i Aktuellt, inslaget börjar ca 06:45 in i sändningen.


Det finns dock en hel del intressanta klipp på nätet.


Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2013 00:00

Idag hade jag med tidningen Dagens Samhälle när jag gick ner till stranden en stund på eftermiddagen. Badade faktiskt, det var riktigt skönt! Hade nästan stranden för mig själv om man undantar några kitesurfare och några pensionärer.


 


Dagens Samhälle hade en intervju med Inga-Britt Ahlenius som var intressant. Nu riktar hon in sig på kommunerna och kommunal korruption. Han anser att kommunala revisorer eller förtroendemannarevisionen på lokal niva är tandlös och att ansvarsfrågorna på kommunalnivå är oreglerade. Jag kan bara instämma med Inga-Britt Ahlenius. I Kalmar finns flera exempel på detta. I Kalmar har de kommunala revisorerna till och med utrett sig själva.


”Det ger grunden för en kultur med kommunalråd som kungar i sina egna små riken, där de styr och ställer efter eget huvud.”


I Kalmar har vi ju det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som passar in på Inga-Britt Ahlenius beskrivning. Vi har sedan Johan Persson blev kommunalråd fått uppleva en hel del märkliga kommunala affärer.


”Det är i kommunerna som risken för korruption är som störst. Jag menar inte att det är, eller kommer att bli, som på Balkan. Men vi har många exempel på ett småkorrupt beteende som är oacceptabelt.”


Det är inte utan att jag tänker på Invandrarservice i Kalmar som kan ha slösat bort en miljon kronor/månad under flera års tid. Sedan har vi ju Fanerdun, Salvestaden, World Trad Center, Kalmar Biogas, Gota Medias mediehus och senast Linnéuniversitetet.


När det gäller Invandrarservice så gav ju de kommunala revisorerna Socialnämnden ansvarsfrihet trots många oklarheter. Och utan en grundlig utredning! Christina Magnusson var en av de kommunala revisorerna. Hon var tidigare socialnämndens ordförande. Nu granskade hon sin egen tid som ordförande i socialnämnden. Ett enda stort skämt som bara kan passera utan att någon reagerar.


När jag var ute och åkte på Öland tidigare under sommaren råkade jag få se en skylt vid Vanborga norr om Köpingsvik. Texten var "Galleri Johan Persson". Jag fick då en liten idé om ett fotogalleri över Johan Perssons projekt.


Nu kanske vi för utöka galleriet efter att B-G Svedjenäs kommer med sina nya avslöjanden. Om det nu blir några avslöjanden!


Här kommer i varje fall galleri Johan Persson


     

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards