thoralf

Alla inlägg den 11 augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2013 22:53

Har varit några intressanta dagar denna vecka, fått många kramar och ryggdunkar av sympatisörer och läsare av min blogg. En sak är i varje fall 100 procent säkert och det är att sympatierna för Sverigedemokraterna aldrig varit större. Har fått ett stort antal exempel på detta den senaste veckan. I några fall från håll som jag inte hade förväntat mig.


Samtidigt kan man börja ana i riktningsförändring i media och av vissa journalister som börjat våga sticka ut hakan. Medan flera av andra journalister varit mer försiktiga och dämpade i sina utfall mot Sverigedemokraterna, även om det finns undantag. Det har också förekommit att politiker från de etablerade partierna börjat kritisera invandringspolitiken men även sin egen partiledning. Anledningen är givietvis det kommande valet som närmar sig där många kan gå miste om sin arvoden/inkomster och då börjar det att bli dags att se om sitt hus. Jag är övertygad om att vi kommer att få se många utspel liknande det centerpartisten Staffan Danielsson gjorde i en debattartikel i lördagens Corren.  Det Staffan Danielsson förespråkar är att både gasa och bromsa men det har aldrig varit särskilt effektivt.


Under förra hösten fick SD ett stort uppsving och det började redan långt innan den så kallade järnrörsfilmen. Jag funderar ofta på vilka orsaker som låg bakom denna uppgång. Just nu funderar jag på om vi kommer att få samma uppsving under hösten som förra året. Enligt min uppfattning tyder mycket på detta. Vårt budskap har börjat vinna legitimitet hos väljarna efter tre år i riksdagen utan det kaos som Fredrik Reinfeldt utlovade. Kaos har väl snarare 7-klövern stått för. Socialdemokraternas turer med Håkan Juholt som partiledare och sedan en ny partiledare som inte sitter i riksdagen, Centerpartiet med sitt nya idéprogram som kanske skickar partiet ut ur riksdagen. En statsminister som gör upp med Miljöpariet och som dessutom öppet visar sitt SD-hat och bara blir upphetsad när det gäller idrott (Djurgården), förutom Sverigedemokraterna.


Jag tror att svenska folket idag är betydligt mer mogna för Sverigedemokraterna än man var för ett år sedan. Det är något som jag kännt under de möten jag haft med väljare under sommaren och på t.ex marknader. Det finns nu ett helt annat sug efter våra informationsblad och tidningar i jämförelse med tidigare år. Skämmighetsfaktorn är betydligt lägre! Ett exempel på detta är att vi under marknaderna gjort färdiga informationspaket i kassar med SD-logga. Folk har plockat dessa kassar och burit runt dem på markanderna utan det minsta problem. Det hade inte varit möjligt för några år sedan.

Oavsett hur 7-klövern försöker demonisera SD så lyssnar inte svenska folket på detta. Vi har istället genom vårt riksdagsarbete och vår eminente partiledare Jimmie Åkesson ingett ett förtroende hos många väljare. Jag vet inte hur många gånger under sommaren jag fått höra att vi har en väldigt duktig partiledare, även från väljare till andra partier. Utan tvekan går Jimmies stil hem i stugorna.


Nu är det bara ca 13 månader kvar till valet och aktiviteterna kommer sakta men säkert skruvas upp. Det känns därför väldigt skönt att vi hela tiden får nya medlemmar som också vill delta aktivt i vårt arbete. Nu gäller det även att få många nya medlemmar att även ställa upp och kandidera till kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige. Vid näste års val kommer vi ha stängda listor i Kalmar län, vilket innebär att det inte kommer gå att skriva till några namn på en valsedel. Alla våra kandidater måste vara nominerade redan under denna höst. Så är det någon som har funderingar på att kandidera för Sverigedemokraterna i någon kommun eller landsting så är det i allra högsta grad dags att kontakta företrädare för partiet och få reda på vilka papper som krävs för att kunna ställa upp på en valsedel för Sverigedemokraterna.


Jag hoppas att många tar chansen och kandiderar för SD. En välfylld valsedel med många namn gör ett gott intryck på den som skall välja parti på valdagen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards