thoralf

Alla inlägg den 14 augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 23:46

Är detta en skrämmande framtidsvision med dagens invandringspolitik? Jag tror att denna film kommer få raka motsatt effekt mot vad det var tänkt.


Tänk om SD skulle producera en film med rubriken "Blatte"! Vilket herrans liv det skulle bli i media. Men som sagt "Svenne" och "Svennehora" är helt ok enligt mångkulturförespråkarna.



Kommentarer överflödiga. Så används svenska skattemedel!


Är det någon av mina "fotsoldater" som vill protestera till Svenska FN-förbundet är mejladressen info@fn.se


Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 17:06

Några korta reflektioner från gårdagens möte om vindkraft. Jag är förvånad över hur ledamöter från samma parti kan ha så olika uppfattningar om energipolitiken. Jag tänker framförallt på ledamöter från Alliansen.


Argumentet att vindkraften skall ersätta kärnkraften är minst sagt okunnigt. De som påstår detta har antagligen aldrig ägnat sig åt vare sig teknik eller matematik, utan går mer på känslor och omöjliga visioner. Vindkraft klassas som intermittent elproduktion medan kärnkraft klassas som baskraft.


 

Mikael Odenberg         Foto Thoralf Alfsson


Mikael Odenberg sa under Almedalsveckan i Visby att endast 6 procent av den installerade effekten på ett vindkraftverk kan räknas som baskraft och därmed användas för att ersätta kärnkraften. I praktiken innebär det att ett vindkraftverk med en installerad effekt på 2MW bara kan ge 120kw i en beräkning för att ersätta kärnkraften. Det innebär att det skulle behövas ca 4000 vindkraftverk i den storleken för att t.ex ersätta O1:an i Oskarshamn. Vid årsskiftet fanns det ca 2300 vindkraftverk i Sverige. Då förstår säkert alla det orimliga i detta argument och varför den tunga industrin är så orolig över utvecklingen i Sverige. Såvida vi inte skall stänga ner vår tunga basindustri under de kalla vintermånaderna.


Intressant att regeringens samordnare Lennart Värmby sa det rent ut att all elproduktion som vindkraftsutbyggnad ger exporteras till t.ex Tyskland och Polen för att de skall kunna minska sina koldioxidutsläpp. Vilket är helt i linje med de argument jag framför om att vi redan har en fossilfri elproduktion i Sverige dessutom ett rejält överskott på el.


I praktiken innebär då vindkraftsutbyggnaden följande.


Vi förstör fina naturområden eller havsmiljöer med vindkraftsparker. Många markägare och närboende drabbas av störande effekter från vindkraftverken. Väldigt stora markytor kan inte bebyggas.


Alla får vara med att betala för elcertifikaten via sin elräkning, för att vindkraften måste subventioneras för att vara lönsam. Enligt uppgifter från gårdagens möte handlar det om ca 4100 miljoner kronor/år, där ca 1200 miljoner kronor/år går till vindkraft.


Till på köpet behöver vi inte elproduktionen i Sverige utan vi exporterar den till grannländerna. Förra året exporterade Sverige hela 19 TWh.


Vi betalar alltså för en medveten miljöförstöring för att gynna andra länders missköta elproduktion. T.ex Tysklands energiomställning.


 

Johan Rockström o Mattias Klum      Foto Thoralf Alfsson


Tyvärr är det klimathysterin som råder som styr många av våra politiker. Klimatalarmister som Johan Rockström och Mattias Klum har lyckats väl tillsammans med de vänsterjournalister som har makten inom media att styra politikerna.


Ännu ett område som Sverige skall vara bäst i klassen på förutom invandringen!

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 00:01

Ikväll har jag suttit i panelen vid ett möte om vindkraft i Åseda (Uppvidinge kommun).


 

Jag kände mig nöjd efter mötet. Blev inte avbruten en enda gång och fick säga det jag ville. Fick dessutom kraftiga applåder efter mitt slutanförande ;-)


Min känsla var att det fanns många kritiska röster till vindkraft bland åhörarna.


 

Banderoll med texten "Vindkraft är subventionerad miljöförstöring". Det var även många åhörare!


UPPDATERING


Läs artikel i Smålandsposten. Artikeln går att kommentera.


Jag återkommer under dagen med några reflektioner kring mötet.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards