thoralf

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2013

SUNT FÖRNUFT OCH LOGIK SAKNAS INOM 7-KLÖVERN

Av Thoralf Alfsson - 28 augusti 2013 22:22

”I dessa dagar matas vi dagligen med bevis på hur den svenska välfärden krackelerar, hur äldrevården slutat fungera, hur sjukhuspersonalen går på knäna och hur regeringen styvnackat nekar kommunerna mer pengar för att klara sin verksamhet.

Under samma dagar möts vi nästan dagligen av rapporter om kommuner som tar emot allt fler ensamkommande, andra flyktingar och hur regeringen inte snålar, utan öser in nya miljarder för att täcka kommunernas kostnader.

Ullenhag måste ha en rejäl budget att röra sig med och vilka andra verksamheter har tvingats avvara de miljarderna?

Nu vill Ullenhag alltså muta kommunerna med nya miljoner. Samma kommuner som redan nu saknar arbetstillfällen, bostäder och en fungerande välfärd.”


Ovanstående skrev Stefan K i en kommentar på ett tidigare blogginlägg. Passar till hundra procent som inledning på mitt blogginlägg.


Kalmar kommun är en kommun som saknar arbetstillfällen och bostäder men ändå är 7-klövern på väg att besluta om ökad invandring till kommunen från 175 personer/år till 210 personer/år. Detta trots att man under de senaste åren inte lyckats ta emot 175 personer då det saknats bostäder. Kommunen får dammsuga hos alla hyresvärdar för att få ihop lägenheter men det slutar oftast med att det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem står för merparten av lägenheterna.


Enligt en obekräftad uppgift har idag Kalmar kommun ca 200 hyreslägenheter som man använder inom Invandrarservice verksamhet. Dessutom är Kalmar kommun ägare till ca 100 bostadsrätter som används först och främst inom socialförvaltningen. Hur många av dessa lägenheter som används för invandringen finns det dock inga uppgifter om. Läs artikel.


Kalmar kommun hyr t.ex Byagården (villa Ossian) i Påryd för 16000 kronor/månad (uppgift från 2012). Där har man placerat en familj enligt uppgifter i media.


 

Villa Ossian i Påryd      Foto Thoralf Alfsson


När det gäller invandringen fattas det inga pengar i verksamheten!


Hur Kalmar kommun tänker få tag i nya lägenheter är en gåta för mig. Privata hyresvärdar har inte visat något intresse av att hjälpa till. Jag förstår dem, som hyresvärd vill man ha ”bra” hyresgäster!


Det saknas dessutom arbetstillfällen i Kalmar kommun. Det hjälper inte hur mycket som kommunalrådet Johan Persson (S) slår sig för bröstet över sin egen förträfflighet. Det är ändå drygt 2600 personer anmälda på arbetsförmedlingen, vilket innebär att ca 8 procent är utan ett riktigt arbete. Att då slår sig för bröstet är tragiskt. Att dessutom öka invandringen är direkt oansvarigt av 7-klöverns politiker!


 


Bara detta faktum att drygt 1300 personer är öppet arbetslösa borde få politikerna inom 7-klövern att ta sitt ansvar och istället minska invandringen av lågutbildade människor till Kalmar kommun.


Tyvärr är den politiskt korrekta partipiskan alldeles för stark för att någon politiker inom 7-klövern skulle våga rösta nej till ökad invandring. Sunt förnuft och logik råder inte med dagens politiska ledare inom Alliansen och de rödgröna!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fale Hin Unge

28 augusti 2013 22:49

Thoralf! Anledningen till att man trots arbetslöshet mm ändå tar in flyktingar i mängder är FRACTIONAL RESERV BANKING -Kolla upp det vad det innebär, så ser du varför!

Det är enda sättet västvärldens elit kan åstadkomma fortsatt tillväxt!

Detta styrs låångt uppifrån!

 
Ingen bild

Bosse

28 augusti 2013 23:16

Man funderar ju lite på var alla studerande vid universitetet ska få tak över huvudet i framtiden!!!

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

28 augusti 2013 23:31

Vet ni att om en invandrare startar en ex. affär eller liknande typ den i Halltorp utanför Kalmar så får han behålla all moms de 3 första åren han driver butiken med flera förmåner som invandrare.

Efter 3 år kan han sälja den till en släkting som också får samma förmåner. För övrigt så driver den nye ägaren flera liknande butiker på landsbygden med god förtjänst.

Hans nästa butik kanske blir den i Gullabo som nu läggs ned.

Tänk om kvinnan som haft butiken i Gullabo fått samma förmåner så skulle hon klarat sig bra.

Jag tycker det är viktigt att sådan orättvisa mot oss svenskar kommer fram!!!!!

http://Lennart J

 
Lassekolja

Lassekolja

28 augusti 2013 23:33

Allt detta Stefan K och Du Thoralf beskriver, hade inte varit möjligt om media hade gjort sitt jobb, d.v.s att opolitiskt granska makten inkl. besvärliga mot- och följdfrågor samt att förmedla korrekta nyheter. Usch, jag märker hur tjatig jag är, har skrivit så här så ofta att det "står mig upp i halsen" men det kan uppenbarligen inte sägas för många gånger. Att förstöra Sverige hade s.a.s varit OK om det hade skett genom svenska folkets FULLT MEDVETNA VAL!!! Nu går svenska folket tvärtom grundlurade (av medieetablissemanget) till valurnorna och resultatet blir då precis som Sverige har blivit, d.v.s på väg mot en katastrof, som i allra värsta fall slutar i inbördeskrig. Enda möjligheten att undvika detta är ett effektivt informationsarbete av Sverigedemokraterna. Då krävs en rejäl skärpning av SD-adminstrationen ex.-vis lägga ut Jimmie´s tal inom 24h efter han talat!
VÅRT KÄRA GAMLA SVERIGES ENDA RÄDDNING HETER SVERIGEDEMOKRATERNA OAVSETT VAD VÅRA MOTSTÅNDARE FÖRSÖKER LURA I SVENSKA FOLKET!!!!!
V A K N A KÄRA SVENSKAR!, snart kan det vara för sent!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

svea

29 augusti 2013 01:49

Om en person inte fått arbete på ca 10 år kan samma person stå Inskriven som deltagare i aktivitet, (dvs ej öppet arbetslös). utan någon som får del av statens aktivitetsbidrag Personen i fråga kanske har som motkrav att delta i en föeläsning eller dyligt en timme / vecka och räknas då inte in i arbetslöshets statestiken. Till dig Thoralf I den statestiken som presenteras i media finns många lik att hämta.

 
svensken

svensken

29 augusti 2013 02:42

Arbetsförmedlingen är till för att dölja de vekliga siffrorna bakom arbetslösheten.
Bakom den statestik som redovisas från arbetsförmedlingen finns en helt annan verklighet. Något för Thoralf att leta i?
Lycka till med nya avslöjande.

http://sverige

 
Ingen bild

Odalbonde

29 augusti 2013 04:13

Man blir bara så trött och less på detta vanstyre.

 
Ingen bild

World Traveller

29 augusti 2013 05:43

@ Lennart Johansson

Du har helt raett i vad du sager. En Libanesisk pizza-aegare talade om det for mig redan i mitten pa 90-talet. Allt saant haer maste fram saa svanska folket ser hur illa behandlade de blir av staten och hur det fjaeskas for invandrare som tillhor en viss religion.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 augusti 2013 06:49

Undras om samma regler gäller för den ganska nyöppnade Tempoaffären i Fågelfors i Högsby kommun ?

 
Svensson

Svensson

29 augusti 2013 06:52

Alliansen vill alltså, att vi ska fortsätta dra ner på välfärden, medans vi ska öka på invandringen, vad tjänar Sverige på det ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gute

29 augusti 2013 07:33

M-politiker plockar disk på populär krog som protest mot politiska beslut!

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8757096

 
Ingen bild

Rune

29 augusti 2013 08:14

Att invandrare får driva företag momsfritt hörde jag också för en femton tjugo år sedan. Men för en vanlig medborgare som jag har ju detta varit omöjligt att kontrollera.
Någon som är hemvan vid skatteadministration borde gräva i detta.

 
Ingen bild

SD 4 Ever

29 augusti 2013 08:18

Enda sätter är att sluta köpa hos den momsfria nyadeln som väller in i landet.

 
Ingen bild

Tomas

29 augusti 2013 08:30

Momsfritt är inget jag känner till från Skatteverkets sida att ngt sådant funnits för invandrad "entreprenörd" däremot från andra myndigheter finns/fanns väl tilltagna bidrag för "entreprenörer" som kunde ärvas i generationer.... Dock inga förmåner från Skatteverket såsom befrielse av utgående moms.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

29 augusti 2013 09:18

Något skumt är det.

Upptäckte till min förvåning att Bröderna Grönt i Växjö, inblandade i köttskandalen inte registrerat sig i början 2013 trots att dom bedrivit verksamhet flera år och även fått lokalerna godkända av hälsovårdsinspektör i Växjö.

Kollar dom inte upp vad det är för företag som jobbar inom Växjö, och det här är troligen toppen av ett isberg.

Föreslår att SD väljare kollar dom företag som finns på orten.

Enklast på http://www.allabolag.se/

http://goo.gl/5nGS2F

 
Ingen bild

Håkan

29 augusti 2013 09:23

Kan man få vara lite utanför ämnet ( igen ),Thoralf.
En liten glad nyhet, som inte kommer publiceras i "gammelmedia" på länge och som kommer på http://www.klimatupplysningen.se så fort dom också uppmärksammat det.

The World Federation of Scientists ( WFS ), en världsomspännande vetenskaplig organisation, med över 10.000 forskare representerade
från 110 länder har nu gått ut och meddelat att " global warming is no longer a planetary emergency" d.v.s dom anser inte längre att klimatbluffen är ett hot mot världen.

http://wattsupwiththat.com/2013/08/28/global-warming-is-no-longer-a-planetary-emergency/

Tack för det. Den 26 (?) september kommer IPCC träffas i Stockholm och "miljö"partiet och tidningar kommer att försöka skrämmas och hota om jordens undergång och försöka vinna poäng hos lättlurade.
Himla tråkigt att hotet just tog slut, officiellt.
Rent vetenskapligt har teorin varit utskåpad sen 10 år tillbaka, men inte officiellt, vilket den nu blev.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

29 augusti 2013 09:24

I Området finns flera företag med anknytning till Bröderna Grönt och registrerade för moms.

Det vore intressant att se hur mycket dom verkligen betalar, men det går inte på grund av att dom är Kommanditbolag

Så där är det stopp för tillfället

http://goo.gl/w3n6r4

 
Ingen bild

Medborgaren

29 augusti 2013 10:25

Nej, även pensionsräddarna skall redovisa moms!
Om de sedan gör det är en annan historia.................
Men när man ser Pizza 29:-, klippning 95:- eller stor stark för 19:- börjar man ana ugglor i mossen.

Otroligt vilken tystnad i gammelmedia om Sentios väljarundersökning, men jag anser att även den är kraftigt i underkant. September 2014 lär ni få se siffror på 20-30% för Sverigedemokraterna.
Som jag skrivit tidigare är det fortfarande inte riktigt alla som vågar svara på ett anonymt telefonsamtal vad man kommer rösta på!
Skrämmande dessutom med en statsminister som tycker det är OK med trakasserier o våldsamheter mot Sverigevänner!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 augusti 2013 11:32

Annat ämne...
Hanna Wigh (SD) har fått ett rejält blåmärke vid ett möte i Falköpings kommunalfullmäktige. En socialdemokratisk kvinna mötte Hanna och tog tag i hennes arm.
Aftonbladet, Avpixlat och säkert fler kan ge mer info och tom. en film av händelsen.
Den stora frågan är dock: Vad hade hänt om Hanna Wigh tagit tag i en Socialdemokratisk kvinna och givit henne ett blåmärke?
Svaret är: KRIGSRUBRIKER... 
Ingen bild

Kalle

29 augusti 2013 12:36

Någon har läckt information om flyktingBARNS drogproblem. Barn och drogproblem är något jag inte kopplar ihop.

Nu söks läckan för att straffas. Det behövs mycket mer av sådana läckor, visselblåsare för att det svanska folket skall få reda på vad som göms bakom en massa floskler om tystnadsplikt.

Vi skattebetalare skall betala men vi skall inte få veta VAD vi betalar för. Huvudsaken är att statsmakten kan använda VÅRA skattepengar till vad som helst utan att vi har en aaanining om det.

""Ängelholm
Personal läckte information om flyktingbarn
Den unge flyktingens flickvän berättade nyligen att hennes föräldrar förbjudit henne att träffa honom. Skälet skulle vara att flickans mamma fått information från en av de anställda att han skulle ha drogproblem"" skriver SR malmöhus på sin sajt.

Fram för fler visselblåsare i det svenska samhället. Mycket fler visselblåsare så vi vanliga röstande människor får reda på vad som händer bakom dessa potemkinkullisser!!!

Vissla så att det svenska samhället blir avslöjat in på bara kroppen!!! Det behövs nu mer än någonsin.

Socialförvaltningen söker nu med ljus och lyckta efter "läckan".

Hurra för denna läcka och fler därtill. Bravo!!!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5630175

 
Ingen bild

Kalle

29 augusti 2013 12:39

Det är som att singla slant för att få med länkar!!!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5630175

Vad blev det nu. Krona eller klave!!??

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 augusti 2013 12:43

Kalle...
Vänstermedia hyllar de två som avslöjat USA-hemligheter. De anses modiga och man tom. yrar om Fredsprisnominering.
Men att läcka om ett flykting-"barn" och missbruk, då går larmet...

 
Ingen bild

Fredde

29 augusti 2013 12:54

Positiva nyheter!!

Skånemoderat går till SD

LANDSKRONA. Olov Stråmark, som varit ordförande för Moderaterna i Landskrona under fyra år, går nu över till Sverigedemokraterna. Han säger i ett uttalande att Moderaterna havererat i fråga efter fråga och att invandrings- och integrationspolitiken spårat ur.

SD ska ge honom plats som representant för partiet i en del nämnder i Landskrona, enligt ett pressmeddelande.

TT

 
Ingen bild

AWSvensson

29 augusti 2013 13:01

Det är inte kommunernas uppgift att städa upp och bistå regeringens havererade asylhantering , kommunpolitiker ska se till kommunens och dess invånares bästa, hit hör inte att belasta kommun invånarna med kostnader för folk som inte är anställningsbara,

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 augusti 2013 13:21

Finns en artikel på Helsingborgs Dagblad om moderatordföranden Olof Stråmark i Landskrona som nu väljer att byta till Sverigedemokraterna!

http://hd.se/landskrona/2013/08/29/annu-en-moderat-blir/

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Kalle

29 augusti 2013 13:21

Tänk dig att ha ett företag. Du gör det ena misstaget efter det andra men ägarna bara skjuter till mera pengar för att du skall kunna spendera ännu mer.
Så uppfattar jag firma Ullenhag.

Fredrik Reinfeldt är nöjd med penningspenderandet. Finanasminister Borg är mer återhållsam. Statsministern pekar med hela hande och väser tyst. -Firma Ullenhag skall ha ännu mera pengar.

Finansminister Borg nickar häpet. Vilka andra grupper i samhället skall få stå tillbaka och få "sina" pengar överförda till Firma Ullenhag.
Jo de två grupperna som inte har något att säga till om. De svagaste. De unga barnen och äldre pensionärer. Där kan jag sno deras pengar och föra över till Firma Ullenhag.

Sagt och gjort. Hur skall jag stoppa att allmänheten får vetskap om denna bluff.

Statsminister Reinfeldt tar fram den stora röda stämpeln, hemligt material.

Nu sitter Renfeldt, Borg och Ullenhag dygnet runt och stänplar allting de får syn på med "Hemligt material"

Så fortgår det år efter år och de andra PK-partierna är med i svängen i fullt samförstånd. Sjuklövern känner sig mycket nöjda. De är humana mot alla icke svenskar!!!

De enda som protesterar är Sverige Demokraterna.

SD musen som ryter men ingen uppmärksammar förrän valrsultatet 2014. Då blir det annat segrande ljud i skällan för SD.

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 augusti 2013 12:55

Jag råkade komma in på ESV-sidan

http://www.esv.se/sv/2/Press/Nyheter-och-pressmeddelanden/2013/Lan-till-Riksbanken-orsak-till-underskott-i-statens-budget/

Kanske något för Thoralf och andra att använda ...

Nu ska jag leta efter AFs statistik för min hemkommun ... något som jag kan använda.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se