thoralf

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2012

KALMAR KOMMUN SÄGER UPP VILLA OSSIAN

Av Thoralf Alfsson - 22 augusti 2012 22:36

 

Byagården eller Villa Ossian i Påryd.           Foto Thoralf Alfsson


Kalmar kommun kommer inte överens med Byalaget i Påryd som äger Byagården, som sedan 2007 är ett boende för ensamkommande barn och kallats för Villa Ossian.


Socialstyrelsen har ställt nya krav på fastigheten och det innebär en ny ombyggnation men nu kan inte parterna komma överens om ett nytt avtal. Jag ställer mig dock frågan om det inte är helt andra orsaker bakom socialnämndens och Byalagets misslyckade försök att nå ett nytt avtal.


Socialnämnden skall igår enligt en källa enhälligt beslutat att säga upp avtalet med Byalaget i Påryd.


När Kalmar kommun i november 2006 beslutade att ta emot 8 så kallade ensamkommande barn valde man att hyra Byagården i Påryd för verksamheten. Så här såg Byagården ut enligt Byalagets hemsida.


Byalaget hade ett krav och det var att värmesystemet i fastigheten skulle moderniserades. Kalmar kommun har hyrt denna fastighet som kallhyra, vilket inneburit att kommunen fått ta alla löpande kostnader och uppenbarligen en hel del av fastighetens underhåll. Enligt avtalet har Kalmar kommun betalat en kallhyra på 16000 kronor/månad men det är inte allt. Man har också betalat Byalaget 1000 kronor/månad för fastighetsservice. Vad denna fastighetsservice innebär är oklart. Här kommer nu en redovisning av Kalmar kommuns kostnader för denna fastighet.


Som ni ser har Kalmar kommun investerat ca 350 000 kronor i fastigheten trots att man inte äger den. Man har även betalat drygt 1,1 miljoner i kallhyra för fastigheten. Nu ser jag inte detta som något anmärkningsvärt, utan det är nog ganska normala förhållande. Det som sticker ut är dock att man investerat 350 000 kronor i en fastighet som kommunen inte äger.


 


Det intressanta inträffar efter att Socialstyrelsen gjort en inspektion av fastigheten i december 2010 och konstaterat vissa ”brister”. De ensamkommande "barnen" som ännu inte fått uppehållstillstånd får inte dela rum. Varje "barn" skall ha eget rum enligt Socialstyrelsen.


Jag tar mig för pannan! Det handlar om asylsökande ungdomar som är under utredning! Helt makalöst!


Enligt protokoll från Socialnämndens möte i juni har Byalaget kommit in med ett nytt förslag på hyresavtal efter en ombyggnad till egna rum.


”Byalaget har lämnat en preliminär uppgift om hyresnivån efter ombyggnation, 43 600 kr per månad och omfattar kallhyra dvs exklusive värme, el, sotning och sophantering. Fastighetsservice för gräs och snöröjning ingår ej.

Efter en ombyggnation blir det endast sex (6) platser och inte åtta (8) som egentligen är det optimala för att utnyttja personal och andra resurser mest effektivt.”


En hyreshöjning på 172 procent. Som om detta inte var nog föreslog Socialnämnden efter överläggningar att ge förvaltningen i uppdrag att förhandla fram ett avtal som innefattar 8 platser enligt följande.


”Efter ajournering lägger ordförande nytt förslag till beslut att ge förhandlingsmandat till förvaltningschefen att förhandla fram en total hyreskostnad om 50 000 kr per månad.”


En hyreshöjning på 212 procent! Betänk att det handlar om kallhyra, som skulle motsvara 600 000 kronor/år. Dessutom skulle avtalstiden vara 10 år. Helt sanslöst! En hyreshöjning med 34000 kronor/månad , under 10 år, innebär en ökad kostnad på drygt 4 miljoner kronor. Fastighetens marknadsvärde torde knappast vara mycket mer än 1 miljon kronor. Se detta exempel från Påryd.


Jag tror att ordföranden och socialdemokraten Roger Holmberg är totalt galen. Den enda i socialnämnden som hade förnuft att säga nej var moderaten Kajsa Hedin. Moderaten Jan-Ingemar Lundström sa uppenbarlige ja till detta om man skall tro protokollet då endast Kajsa Hedin reserverat sig mot beslutet.


Den 13 augusti begärde jag från Kalmar kommun ut alla kostnader för Villa Ossian i Påryd och det är en sammanställning av detta som jag presenterat ovan.


Jag är helt övertygad om att ordförande Roger Holmberg och merparten av ledamöterna i socialnämnden blivit informerade om min begäran. De har säkert också räknat ut varför jag kommit in med denna begäran.


Vid gårdagens möte i Socialnämnden beslutade man istället att säga upp avtalet med Byalaget i Påryd och flytta verksamheten till annan lämplig lokal. ;-)


Nu måste man givetvis ställa sig några frågor. Det avtal som gällt sedan 2007 har gett Byalaget inkomster på ca 1,2 miljoner kronor, utan att man egentligen haft några andra kostnader än fastighetsavgiften om man skall tro alla fakturor som kommunen betalat. Varför riskerar man denna kassako genom att komma med ett helt oseriöst nytt avtalsförslag med en hyreshöjning på runt 200 procent.


Antingen vill man inte bygga om Byagården eller så vill man få tillbaka fastigheten för annan verksamhet eller så vill Byalaget att den befintliga verksamheten med ensamkommande barn skall flytta från Påryd, ett smart sätt för att undgå debatt och uppmärksamhet. Trots att politiker vid ett flertal tillfällen i bland annat kommunfullmäktige framhållit att ”alla” i Påryd varit så entusiastiska över att få dessa ensamkommande barn till Påryd och att det fungerat så bra.


Att det är allt annat än idylliskt i Påryd har man dock kunnat läsa allt som oftast i media. Idag fanns denna artikel i Barometern.


 


Sverigedemokraternas absolut bästa valkrets i Kalmar kommun var för övrigt Påryd med nästan 8 procent i valet 2010,  en rejäl ökning sedan 2006!


En sak är i varje fall säker och det är att ombyggnaden inte motiverar den extrema hyreshöjning utan det finns andra faktorer bakom som inte framkommer i underlagen. Eller trodde Byalaget att man skulle kunna blåsa Kalmar kommun  på ytterligare 400 000 kronor/år, under hela tio år med flyktingpolitiken som alibi. Vem vet? Bara Byalaget i Påryd.


UPPDATERING!


Byalaget gråter ut i Östran! Men man säger inte ett ord om den 200 procentiga hyreshöjningen. Däremot har Östran fått fram andra kostnader som redovisas i artikeln. Att varje "barn" kostar 756 000 kronor/år borde få många läsare att reagera, och då är det bara kostnader för boende och personal på Villa Ossian som räknas in. Inte övriga kostnader som t.ex skolgång. Läs artikel.


Barometern gör som vanligt, det vill säga lägger inget upp på nätet. Men i pappersupplagan får det en hel sida. Även här gråter ordförande för Byalaget ut. Men även flera politiker från Påryd säger sig vara ovetande om vad som var på gång. Skitsnack!! Det har sina partikollegor i socialnämnden så de får väl fråga dessa varför de inte informerats. Det handlar om ett eget intresse eller var de redan medvetna om detta och bara spelar okunniga vilket kan vara bra i det politiskt korrekta Sverige.


Barometern har dock en sammanställning som är bra.


 


Enkel matematik. 756000*8 + 483000*12 + 550000*10 = 17 344 000 kronor/år


Kalmar kommuns kostnad för boendeverksamheten för ensamkommande barn 17,3 miljoner kronor. I denna verksamhet sparas det inte på slantarna!

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

22 augusti 2012 23:29

Hur orkar Du Thoralf? Hälsa Ahonen att han roar inte enbart Dig, alla som läser allt dravel, som presenteras än av det mediala etablissemanget och än av det politiska dito roas bara mer och mer samtidigt som vi förfäras å Sveriges vägnar.
Jag hoppas att nämnda etablissemang vågar diskutera en av de viktigaste framtidsfrågorna för Sveriges väl, framförallt för våra barn och barnbarn, nämligen hur tänker de möta det framtida hotet från den växande gruppen muslimer i Sverige? Är det någon som om några generationer, när muslimerna i det sista demokratiska valet i Sverige, INTE tror att Svea Rikes Lag kommer att ersättas av Koranen inkl. sharia? Det vill jag ha svar på snarast möjligt! Med fortsatt massinvandring närmar vi oss allt snabbare den punkten!
KÄMPA PÅ Thoralf!!!

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?p

 
Ingen bild

igor

22 augusti 2012 23:54

Då skall vi se vem nästa lyckliga hyresvärd blir som kan suga pengar ur stat och kommun för att härbärgera de stackars "barnen".
 
Helt appropå, vad är det för cykelbutik som säljer motorsågar? Det verkar vara en rätt lustig kombination. Fast det är klart, kedja på cykeln, kedja på sågen ...

 
Ingen bild

OT

23 augusti 2012 00:47

@Gubben & Gumman, utan Trubadix ingen Asterix; Tänk också på att alla journalister nagelfar det som skrivs här (och hur de måste lida, se bara på deras sjukskrivningstal...)

Thoralf signaturmelodi - AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
Soon on your colour TV screen,
Always gets all information that I need
You know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media wont say"

 
Ingen bild

OT

23 augusti 2012 01:03

Apropå klimatalarmisterna...

"Vaclav Klaus: As someone who personally experienced central planning and attempts to organize the whole of society from one place, I feel obliged to warn against the arguments and ambitions of the believers in the global warming doctrine. Their arguments and ambitions are very similar to those we used to live with decades ago under Communism. The arrogance with which the global-warming alarmists and their fellow-travellers in politics and the media present their views is appalling.": http://tundratabloids.com/2012/08/czech-republics-president-vlaclav-klaus-the-global-warming-alarmists-arrogance-is-appalling.html

 
Ingen bild

kalle

23 augusti 2012 01:27

detta mygel med fastigheter är ju en stor del av massinvandringsindustrin. se bara på jimmy hope som blir multimiljonär på gärdshyttans herrgård. köpt för 4,9 miljoner DU BETALAR
http://na.se/nyheter/askersund/1.1528430--gardshyttan-ska-bli-en-parla-

Läs om Socialdemokratern som sålde sitt asylföretag till riskkapitalbolag och fick 233 miljoner, allt finanserat av våra inbetalda skattepengar.
http://www.swedenconfidential.info/2012/02/10/jan-emanuel-s-kan-ha-forskingrat-en-kvarts-miljard/

och nu även investor AB ger sin in i asyleri-bedrägeribranschen:

http://www.aleris.se/Psykisk-halsa/Aleris-vardenheter/Aleris-Ungplan/Ungplan-Ensamkommande/

allt medan sjukvård och åldrevård och skola och hela välfärden sparas in för skattepengarna går till massinvandringsindustrin.

men det är INTE utlänningarna som krävt detta. det är politiskt korrekta PURsvenskar som skapat massinvandringsindustrin för att kunna stjäla skattepengar.

nåt som SD kan få 1,5 miljoner väljare på är att stödja fordonshobby folket:
http://www.ssbb.nu/

det är ju faktiskt utlänningar som illegalt exporterar bilar och säljer till Afrika som det står i utredningen. och målvakter med flera tusen bilar registrerade på sig för att slippa skatt, och p böter och avgifter. illegala bilskrotar mm.

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 06:16

Man blir riktigt förb---ad när man läser hur pengarna rullar i denna "industri".
Thoralf gör stora insatser som avslöjar dessa vansinnigheter!
Tyvärr förekommer detta i hela Sverige till enorma belopp....

 
Ingen bild

Johan

23 augusti 2012 07:26

Det sker en enorm förskingring genom "flyktingindustrin". Min granne i Stockholmskärgård har en lyxvilla med pool, havsutsikt och dyra sportbilar. Han driver hem för ensamkommande flykingbarn - en extremt lönsam business som du som läser detta betalar via skattsedeln.

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 augusti 2012 08:00

Samhället bryts ner i allt snabbare takt.

Smålandsposten Växjö skriver angående händelserna i Forserum.

"Strukturomvandlingar har påverkat sysselsättning och framtidstro i orten. En parameter på tillståndet i Forserum är att Sverigedemokraterna där förra valet fick 10,82 procent av rösterna, i Anneberg ett annat valdistrikt utanför centralorten, fick partiet ytterligare några promillen. Mönstret av viss vanmakt och frustration i bruksliknande samhällen känns igen. Där i tudelade samhällen finns en grogrund för ilskan och hatet som kan riktas mot de som uppfattas som främmande. Föreningen av hat och sociala problem med mer gängse ungdomskriminalitet - och rasism - skapar de avskyvärda händelser som drabbat Forserum."

Är det Sverigedemokraterna som är skyldiga till den förda politiken, och varför minskar invandringen i Finland och bara ökar i Sverige.

Kanske någon smart person kunde fundera mera på detta.

Grupper ställs mot grupper. Synskadade i Rottne får inte åka färdtjänst till en träff utan rekommmenderas att åka buss.

Runt om i Sverige står många minibussar utanför boende för unga stackars ensamma män från främmande länder. Varför kan inte dom åka bussar och låta våra gamla och behövande åka färdtjänst, en tjänst som kommer att beställas i Senegal, där nödvändig personal utbildas att lära sig Svenska på ett år, medan Somalier i Forserum efter flera år i Sverige inte lärt sig språket i landet där dom bor.

Förlåt, men jag fattar ingenting!

 
Ingen bild

Info

23 augusti 2012 08:02

HAR INBÖRDESKRIGET BÖRJAT?

Ja, att döma av professor Masoud Kamalis stora föreställning idag i P1 Morgon finns ingen annan utväg än att handgripligen konfrontera flertalet pursvenskar. Rasister och högerextremister – onda och onödiga människor, som fortfarande nekar alla ankommande somalier, irakier eller chilenare ett värdigt, individuellt mottagande, individuell skolundervisning och senare individuell handledning in i samhället och arbetslivet.

Professor Kamali, biträdd av ”svensksomaliern” Rashid Musa, Muslimska mänskliga rättighetskommittén, Daniel Poohl, Expo, samt Sveriges radios journalist Katherine Zimmerman fick oemotsagda utveckla sin krigsförklaring i P1 Morgon kl. 07.20

Inslaget hittas här (inbyggd spelare) vid framspolning till ca kl. 33.10:

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=1650

Det är möjligt, att jag missuppfattar professor Kamalis och Sveriges radios planer, men ovanstående var det omedelbara intryck jag fick av inslaget.

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 augusti 2012 08:13

"Svenskarna röstar med benen" inte vid valurnan, för då är man inte rasist

Läs mera om "White flight"

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5241841

 
Ingen bild

Rune

23 augusti 2012 08:30

Till "igor"
Cyklar, gräsklippare, motorsågar är en vanlig kombination i affärer på landsbygden.

 
Ingen bild

Tony

23 augusti 2012 08:47

Det är fler än Jan Emanuel Johansson som gjort en "klassresa"
på skattebetalarnas bekostnad!

 
Ingen bild

sven-erik karlsson

23 augusti 2012 08:57

Ja,jamen och vad beror det på att det inte finns bostäder till våra studenter ? Jo dom bostäderna har Migrationsverket lagt beslag på ,ytterligare svart på vitt att invandringen är helt åt h-----e !

 
Ingen bild

Lotta

23 augusti 2012 09:36

Utredning fortsätter om "den ensamkommande 16-åringen" som köpte öl och tafsade på tjejer på Palace. Står även om att man kommer kolla upp fler ärenden gällande invandrarservice. "Det var moderaterna som uppmärksammade missförhållandena", skriver Östran. Den notisen finns inte vad jag sett på nätvarianten av blaskan.

http://www.östran.se/NYHETER/Kalmar/Socialen-missade-egen-utredning-om-16-aaringen/(comment)/view#view

 
Ingen bild

Hacke

23 augusti 2012 09:53

Ännu ett strålande grävjobb i folkets tjänst signerat Thoralf Alfson.
Skäms ni s k journalister som missköter ert uppdrag. Men ni har väl fullt upp på klipp- och klistraavdelningen med mörkläggning och vitlpixling av sanningen.

 
Ingen bild

AWSvensson

23 augusti 2012 10:19

Tillströmningen av välfärdssnattare är nu uppe i 1000 i veckan,den största ökningen uppger att de kommer från Syrien. Nog kan vi tala om det sovande folket, samma misstag som för 20 år sedan när Friggebo deklarerade att vi kommer inte skicka tillbaka någon till Jugoslavien, vilket satte igång en busstrafik utan dess like . Nu har man deklarerat att syrier få uppehållstillstånd, detta öppnar vägen för hela arabvärlden att få ta del av den svenska välfärden. Nu 1000 i veckan innan året är slut kanske 5000 i veckan ,så när brakar systemet ihop.

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 10:24

När "ungdomsgäng" beter sig fel i Forserum, då expolderar mediasverige.
När stenarna haglar över blåljusfordon, skolor brinner, skolflickor trakasseras, våldtäkter sker epidemiskt, pensionären i Kortedala (?) misshandlas grovt mm mm, då är det en förlåtande attityd om "ungdomsgängen".

Man blir IRRITERAD över denna vinkling av verkligheten.
Hur blev Sverige så?

 
Ingen bild

Solidus

23 augusti 2012 10:30

Nu har början på slutet inletts.

Sverige visar dödsryckningar.

 
Ingen bild

Magentan

23 augusti 2012 13:27

@ AWSvensson 10:19 om den enorma och ökande tillströmningen av "flyktingar från Syrien".

Svensson undrar när vårt mottagningssystem ska braka ihop eftersom regeringen nu har öppnat upp för hela arabvärlden att få ta del av den svenska välfärden genom offentliggörandet att alla "från Syrien" får uppehållstillstånd i Sverige. Samma löfte som Friggebo och Westerberg i den borgerliga regeringen Bildt på 1990-talet också gav, när inbördeskriget bröt ut i det MÅNGKULTURELLA landet Jugoslavien, och människor från hela Balkan strömmade in genom de vidöppna svenska gränserna utan någon som helst kontroll.

Då brakade mottagningssystemet snabbt ihop, och för att bryta den strida strömmen återinförde regeringen i all hast viseringstvånget för vissa jugoslaviska delrepubliker.
Två frågor:
1) Kommer något liknande att ske pga nuvarande strida strömmar från Syrien och övriga MENA-länder.
2) Varför har detta i så fall inte redan skett när det t ex gäller de inforsande strömmarna av somalier och s.k "ensamkommande flyktingbarn" från MENA-länderna?

Vårt "flyktings- och invandringssystem" har sedan länge brakat ihop. Tyvärr har detta ännu inte har uppfattats av vare sig vår regering eller den röd-gröna s.k "oppositionen". Både regeringen och de rödgröna är nämligen så uppeldade och påtända av sitt eget godhetsknarkande att de totalt har missat följderna.

Och ordet KONSEKVENSANALYS har våra ansvariga aldrig någonsin hört talas om!

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 14:23

Troligen har våra politiker (inte de från SD) insett att de målat in sig i ett hörn.
Men att erkänna det skulle få förödande konsekvenser för dem och deras partier.
Men problemen, de får vi betala för....

 
Ingen bild

Arvid

23 augusti 2012 14:38

Härliga tider - Underbara tider
Lycka!
Sällhet!
Inte på länge har tillströmningen av hjälpbehövande medmänniskor till Nya Sverige varit så stor som nu.
Glädjens över att ges möjlighet att utöva godhet.
Genuinsvenskar! - Öppna era hem för de tillresande.
Visa er glädje över att ni ges möjlighet att visa gästfrihet.
Underlätta sedan din egen integration till det Nya Sverige,
Friggebos, Monas och Ullenhags, genom att lära dig grunderna i arabiska och somaliska.
Lär dig Islams grunder oxå, de är bara 5 till antalet.
Sluta äta griskött.
Låt avliva hundrackan.
Svik bolaget.
Förbered dig på att konvertera till den rätta läran.
Lär in ramsan:
"Ash hadu la ilaha il Allah wa ash hadu ana Muhammed rasul Allah!" = "Allah är ensam om makten och hans profet kallas Mohammad".
Detta skall du uttala högtidligt i mosken inför två vittnen.
Det är allt! Kan väl inte vara enklare.
Inte billigare heller - nästen som på EPA förr i tiden.
Nu är du muhammedan i evigheters evighet och ingen återvändo finns.
5 ggr om dan skall du ligga på knä och kväka ur dig ngt du inte begriper. Abrakadabratjofadderittanlambo!
Så enkelt är det att avhumanisera sig och få uppleba lyckan av
att få tillhöra en skara av ettusentrehundramiljoner likasinnade
dumbommar kallade muslimer.
Glöm aldrig att Allah är STÖRST fast han är alldeles solo.

 
Ingen bild

AWSvensson

23 augusti 2012 14:49

Detta bekräftar våra farhågor.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-mangd-asylsokande-pressar-migrationsverket

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 14:58

Arvid... Som man kanske det vore bra att konvertera. Total koll över fru och döttrar!
Aldrig orolig över vänstrande fru och ingen oro över att döttrarna blir "på smällen" med fel man.
Klagar de, han man som Muslim bättre "argument" än alla andra....
Alltid rent och snyggt hemma och inget jämställdhetstjafs!
Alltid ha feminister, journalisters och politikers (utom de från SD) fulla stöd!
Tja, kanske....;)

 
Svensson

Svensson

23 augusti 2012 15:24

Nu ska den svenska regeringen sätta Somalier i förvar, pratade inte regeringen om att minska utanförskapet ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Arvid

23 augusti 2012 15:26

Inte nog med det - kärringen är juridiskt och mänskligt reducerad till 50 %. Mmmm.
Abrakadabratjofadderittanlambo!

 
Ingen bild

Jimmy

23 augusti 2012 16:02

Nu ska Torsås kommun ta emot 6 st så kallade flyktingbarn, samtidigtvsom man skär ner på skolan....

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 16:11

Arvid:... Det är också ok med minst en fru till. Då självklart yngre...! Som man kan hålla koll på, på samma sätt. Och INGEN vågar gnälla...

 
Ingen bild

HSL

23 augusti 2012 17:37

Kan man säga upp sitt medborgarskap i Sverige och sedan söka asyl här igen? Jag tror att jag skulle tjäna på det. Jag kan vara barn i sinnet, det borde vara minst lika barnaktigt som de "barnen" vi har här nu.

756000 per "barn" per år? WTF! För att sätta det i någon form av sammanhang, en student lånar runt 100000 per år som sedan, i framtiden, skall betalas tillbaka. En arbetslös får ungefär lika mycket, något beroende på försäkringar och vad de tjänade innan de blev arbetslösa.

 
Ingen bild

Helene

23 augusti 2012 18:11

Det mest troliga är väl att Thomas bergströms Byalag är lika pengak*ta som alla andra som hyr ut sina kåkar till Migrationsverket.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD Kalmar

23 augusti 2012 18:28

Jimmy: Kalmar skulle också bara ta emot 8 stycken. Nu är det tror jag runt 50. Dom 6 som skall komma till Torsås blir snart fler, var så säker.

 
Tony

Tony

23 augusti 2012 18:52

Är helt övertygad om att det snart kommer förslag från myndigheterna, att privatpersoner ska upplåta en del av
sina bostäder till dom horder av bidragssnyltare som
väller in över gränserna. Detta kommer sedan att upphöjas
till tvingande direktiv ifall frivillighet inte ger önskat
resultat! Fast dom som är orsaken till detta vansinne, det
vill säga PK eliten kommer förmodligen att mygla sig undan
dessa direktiv!

http://qsyi

 
Ingen bild

Hulda

23 augusti 2012 19:12

Folkets vrede för mycket för SR.

I dagens Studio Ett sändes det första inslag i serien i Lubbe Nordströms fotspår. (Lortsverige, 30-talet)
Idag om Katrineholm och alla Somalier där. Bla. en kvinna som konstaterade att familjens bostadshus låg på fel plats och att marknadsvärdet då sjunkit kraftigt.
Kompenserar Migrationsverket sådant????
Det gick att kommentera på hemsidan och många gjorde det innan inslaget.
Nu när jag tittade in var allt bortplockat.

 
Ingen bild

Nalli

23 augusti 2012 20:06

Detta förslag fick östran av mig den 23 augusti.

En ny journalist?
Behöver Östran en ny skicklig journalist.
Då kan jag varmt rekommendera Thoralf Alfsson.
För skriva kan han och han skriver bara om sanningen.

 
Ingen bild

SM811

23 augusti 2012 20:07

Det som gör mig förbannad är att när det skall fram pengar till invandrare finns det hur mycket som helst men när det gäller pensionärer finns inga pengar utan då skall det sparas. Hoppas att det går upp för pensionärerna vad deras skatter går till. Det jag märker är att fler är hur ledsna som helst på den invandringspolitik som förs av sju(k)klövern.
SD det självklara valet.

 
Ingen bild

HSL

23 augusti 2012 21:48

En julfest med Annie Lööf kostar knappt 600.000, Chefen för tillväxtverket festade upp ett par (kanske något tiotal) miljoner och fick sparken. Här grävs det och undersöks, ingen sten är för stor för att inte vändas på.
 
Inget av dessa tilltag räcker ens för att betala för de ensamkommande flyktingbarnen i Kalmar i ett år. Då vet vi inte ens vad de kostar i alla andra delar av landet.

 
Ingen bild

Bertil

23 augusti 2012 22:44

Av grafiken framgår inte att det rör som kostnader per barn. Är det något som istället framkommer i tidningsartikeln?

 
Ingen bild

HSL

23 augusti 2012 23:07

@Bertil
"Socialförvaltningen har tagit fram en jämförelse som visar att varje ungdom på Villa Ossian har kostat 756 000 kronor per år, på boendet Horizont är samma kostnad 483 000 och på Slöjdargatan 550 000."
Enligt artikeln i östran, länk i texten ovan.

 
Ingen bild

Calle

24 augusti 2012 23:28

Skulle behövas en Thoralf i varje kommun. Han har blivit så etablerad att han fungerar som ett PK-fritt " Uppdrag Granskning".
Skulle tro att han kommer att få en hel del " gratis" tips, eftersom folk som inte vågar göra sin röst hörd, märker att här händer ngt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se