thoralf

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

KÖTTAFFÄREN

Av Thoralf Alfsson - 23 augusti 2013 00:09

 


För några dagar sedan avslöjades ännu ett fusk med kött som angavs vara svenskt. Företaget Meatsson AB i Helsingborg märkte kött från Polen som svenskt innan det skickades ut till butiker i landet. I media förekommer en lista på företag som köpt kött från Meatsson AB.


Frågan är givetvis om det även handlar om halalslaktat kött?


Östran skriver om detta idag och att ICA Berga Centrum tillhör de som köpt kött från Meatsson AB. Nu tror jag att Ulf Carlsson på Östran begått ett misstag och gjort en dålig research. Jag gissar att ICA i Berga Centrum kommer kräva en ursäkt från Östran för detta påhopp.


När jag började kolla upp detta köttfusk blev jag inte förvånad över vilka som driver Meatsson AB.


 


Östran har inte kollat ordentligt gissar jag. Det företag som köpt kött från Meatsson AB är Berga Livsmedel AB och har ett helt annat ägarförhållande än ICA.


 


Ett annat företag i regionen som handlat av Meatsson AB är Brödernas Frukt och Grönt i Växjö. Frågan är varför ett företag med det namnet handlar kött. Men även i detta fall har vi ägare med utländsk härkomst.


 


Nu finns det fler företag som handlat av Meatsson AB enligt Kvällsposten. Här kommer ett antal jag kollat lite närmare på. Kan någon gissa vad den gemensamma nämnaren är?


 

 

 

 


Frågan är om alla dessa företag är medvetna om att det är fusk bakom produktion och märkning av köttet. Jag undrar om kunderna bara blundar på grund av "bra" priser och "rätt" utförd slakt?


Samtidigt förstår jag också varför media inte gräver djupare i ägarförhållanden. De kan ju bli anklagade för att vara rasister av Sveriges nya "adel".


UPPDATERING!!


Idag går Östran ut och dementerar sin egen artikel från gårdagens tidning. Man bekräftar alltså det jag skrev i blogginlägget om bristande research.

Men Östran slutar där!


Det var "roligt" att peka ut ICA som köttfuskare men när det nu visar sig vara ett helt annat företag så tystnar Östran. Men Ulf Carlsson har ju tidigare visat att han vågar vara icke politiskt korrekt så jag hoppas att han följer upp det rätta företaget med en intervju av de ansvariga.


Det finns nämligen även en mindre livsmedelsbutik i Berga centrum, med ett helt annat sortiment som passar personer med en annan bakgrund. Men utanför den butiken finns inget företagsnamn!


    

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2013 00:33

Enda sättet att få slut på bl.a dessa matbedrägerier är drastiska åtgärder, som slår tillräckligt hårt, för att även en kötthandlare med språksvårigheter kan begripa innebörden!
Detsamma gäller övrig grov brottslighet bland invandrare där utvisning av hela familjer snabbt skulle ge resultat, d.v.s ett språk, som förstås även av icke svensktalande invandrare! Rättsosäkert!, skriker någon. Då säger jag: En erforderlig anpassning av rättssystemet till "Det nya Sverige"!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2013 00:37

Borde läst igenom min kommentar innan jag skickade den. Så här menade jag;
Enda sättet att få slut på bl.a dessa matbedrägerier är drastiska åtgärder såsom tio års näringsförbud, som slår tillräckligt hårt, för att även en kötthandlare med språksvårigheter kan begripa innebörden! o.s.v

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

23 augusti 2013 02:59

Det konstiga är att både Berga Livs och ICA Supermarket båda enligt hitta.se huserar på Rimsmedsvägen 21?

 
Ingen bild

Lotta

23 augusti 2013 03:07

Vid närmare kontroll på hitta.se står pizzerian där med adress Rimsmedsvägen 0 så tillförlitligheten är väl inget att skriva hem om. Det kan kanske vara det som misslett Östran som jag hänvisade till i ett tidigare inlägg.

 
Ingen bild

Sara

23 augusti 2013 06:11

Du har missat en viktigt punkt. Meatssons ägare är delägare i brödernas frukt och grönt. Dem har lyckats konkurrera bort dem andra orientaliska butiker genom att sälja 3 kg kött för endast 100kr.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 augusti 2013 06:33

Jo, det var en "skön" samling av kötthandlare. Man blir mörkrädd...
Som landsbygdsboende kan jag dock lugnt luta mig bakåt. Varken älg, vildsvin eller rådjur kommer att passera genom deras lager.

Men några envisa grävande journalister eller stora avslöjanden - glöm det.
Vårt enda hopp är Thoralf och ev. andra Sverigevänner...

 
Ingen bild

Pelle

23 augusti 2013 06:52

Om slaskmedia mörkar ommärkt kött p.g.a etniciteten på de inblandade, då förstår vi att detta är bara den lilla frosten på toppen av spetsen på ett isberg. Bra Thoralf! Tillit, moral och pålitlighet, är allt mer ovanligt i Sveige. Tappar du en mobil då stjäls den, varors ursprung förfalskas, ärlighet inför utnyttjande av välfärden är ett minne blott, vilket j-la land det här har blivit.

 
Ingen bild

citronpoet

23 augusti 2013 07:39

Du har missat att Khalil Noumeiri, son till Ibrahim och Tanim Hashan, sitter med i styrelsen "Brödernas frukt och grönt HB" i Växjö. Man kan fråga sig om deras vegetabilier fraktats från Helsingborg (var grönsaksgrossisterna finns) till Växjö med Meatssons köttfrakter!?
Den andre sonen, Mohammed har en köttaffär i Malmö tillsammans med Khalils fru. Lite konstigt att Mohammed levde på existensminimum 2012 när han ju faktiskt kunde arbetat på Meatsson, precis som Khalil nu gör.
exponerat.info/omfattande-kottfusk-av-halal-markt-kott-fran-agaren-ibrahim/

 
Svensson

Svensson

23 augusti 2013 07:42

Ica är med i nya skandaler hela tiden,tar man inte för mycket betalt av kunderna,så är det kött som man har märkt om,ändå tycks Ica alltid komma billigt undan ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jeppe

23 augusti 2013 08:05

Thoralf, Du gör ett jättejobb. Vi nominerar Dig till stora journalistpriset !!

 
Ingen bild

Lundabo58

23 augusti 2013 08:24

Bra journalistjobb Thoralf ...du gräver ju bättre än gammelmedia.

 
Ingen bild

Kalle Karlsson

23 augusti 2013 08:29

Tack Thoralf för att du tar tag i det som stämplas islamofobiskt av oikofobisk pk-media. Stackars pk-media, de gräver sin egen grav.

Nästa "pilsner" i samma ämne är den fruktansvärda halalslakten som jag tycker håller på att komma bort i debatten. Att denna vidriga slaktmetod inte är en ständig agenda i de så "kunniga" och empatiska pk-blaskorna är för mig en gåta.

 
Ingen bild

Hacke

23 augusti 2013 09:02

Än en gång drar Thoralf ned byxorna till anklarna på "journalisterna".
En politiker och grävande journalist av hans kaliber i varje kommun och utsikterna hade med ens sett betydligt ljusare ut för landet.

 
Ingen bild

alf

23 augusti 2013 09:17

Det är tydligen inte alla som har råd att köpa kött i affären.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5623965

 
Sven Dacke

Sven Dacke

23 augusti 2013 10:36

Mera från Växjö och Bröderna Grönt med mera

Något i korta drag. Sverige glider isär i snabb takt och paralella samhällen skapas, det vanliga svenska och ett med arabisk, somalisk kultur.

Sverigedemokater i hela landet inkl Växjö har ett jättejobb att informera vad som pågår, för vanligt folk har ingen aning vad som sker och media håller med dom som har pengarna.

Bröderna Grönt är ett framgångsrikt företag som funnits flera år på Verkstadsgatan i Växjö

Märkligt nog är dom Registrerad i Momsregistret 2013-03-21. Har dom varit befriade från Moms tidigare??

Platsen där dom har affären ligger i Nordvästra Växjö Verkstadsgatan, och område byggdes för industriverksamhet men har i takt med att produktion flyttat ut från Sverige byggts om för företag inom området konsumtion. Ett flertal företag finns i området, hälften vanliga och hälften med anknytning till "nysvenskar" och kommer troligen helt att tas över av denna nya grupp.

Gissningsvis kommer nära nog all mat genom "skattefria" leverantörer som bland annat bloggen Musliska friskolan berättat om, och där polisen i Malmö och politiker blundar och håller för öronen.

Leveranser av kött och grönsaker sker i vanliga lastbilar och kött hanteras ofta helt utan skydd. Och utanför affären kan man även se många slöjtäckta damer i skydd av sina män, och med ett koppel barn .

I området finns även en icke officiell moske och vid Fredagsbönen kryllar området av män, klädda i vita klänningar. Oklart vilken muslimsk grupp som samlas där, och inte i den "Stora Mosken i Araby, men ritualslakt har förekommit.

I övrigt går övertagandet av Växjö enligt planerna, ivrigt påhejat av 7 klöverns politiker. Och naturligtvis vill dessa politiker ytterligare utöka förmåner för den nya adeln genom "Nystartzoner " räntefria lån och skattebefrielse.http://goo.gl/lplLbT

 
Ingen bild

Magentan

23 augusti 2013 10:43

Thoralf skrev i i gårdagens inlägg: "Blev idag uppringd av en journalist från Danmark och tidningen Weekendavisen ..."

Alla journalister är ju som bekant inte lika schyssta som jag förutsätter att en journalist från vårt trevliga södra grannland är. Om man som SD-politiker blir uppringd av en av de alltför vanliga falska SD-hatar-journalisterna från den svenska mediakåren (i synnerhet kvällsblaskorna) tycker jag att man som SD-politiker konsekvent bör använda sig av Kent Ekeroths koncept som han förmedlade i sin blogg den 17 augusti under rubriken "Fråga från Expressen":

Citat: "Expressen ringde mig igår en fredag kl 22.53 och ville
ställa en fråga. Jag bad dem maila. Detta var den idiotiska frågan de ställde ..."
Läs mer här:
http://kentekeroth.se/2013/08/17/fraga-fran-expressen/

Istället för att vara tjänstvillig och snällt försöka svara direkt i telefon på en högst otillförlitlig PK-journalists lömska frågor finns det all anledning för varje SD-politiker att hänvisa till att sända mailfrågor istället. Då kan man i lugn och ro dissekera frågorna och har god tid att formulera sina svar, komma med motfrågor eller fundera över om det finns anledning att svara över huvud taget. På det sättet finns det mindre risk för att "missförstånd" ska kunna uppstå, och man slipper att nästa dag i tidningen läsa sina egna telefonsvar så totalt förvrängda att man själv inte alls känner igen dem.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 augusti 2013 11:05

@Lundabo58
"Bra journalistjobb Thoralf ...du gräver ju bättre än gammelmedia."
Instämmer, förstår vad Du menar men det vore ju bedrövligt annars!
Många Sverigedemokrater borde få "Demokratipris"! Utöver Thoralf, som innehar "ständig nominering" till detta eminenta pris är även David Lång aktuell, efter varje insats han gör i Riksdagen! Känner att han borde lyftas fram betydligt bättre. Han utgör ett partiledarämne när Jimmie tröttnar, iaf enl. mig!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Cavatus

Cavatus

23 augusti 2013 11:54

Denna skandal liknar den som företaget Netonnet utsattes för när de lurades köpa billiga varor som visade sig vara momsbedrägeribehäftade. Det bedrägliga företaget var företrätt av folk med svåruttalade namn, men de hade ändrat sina namn till mer svenskklingande i sina kontakter med Netonnet, för att lättare kunna luras. Rysansvärt hur utvecklingen ser ut.

Sprid flygblad för att göra folk uppmärksamma på hur svensken luras både av ockupanter och dessa hejdukar inom media och politikeretablissemang. Gå till min länk.

Nu finns även en mapp med info om islam, för den som behöver läsa på och slipa argumenten med dem som tror att det är en religion som bara skiljer sig till namnet från kristendomen.

http://www.korta.nu/flbl

 
Ingen bild

Kalle

23 augusti 2013 12:19

Sverigedemokraternas partiledare Åkesson intevjuad i Expressen.

http://www.expressen.se/nyheter/akesson-vi-vill-ha-en-absolut-vagmastarroll/

Rösta på SD

 
Ingen bild

västerbotten

23 augusti 2013 12:55

Thoralf, du gör journalisternas jobb bättre än dem själva.
Önskar du kunde klonas - minst en Thoralf i varje svensk kommun!

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 augusti 2013 13:19

Magentan...
För det första förvånar det mig att reportern har så dålig respekt att han ringer 22,53 en fredagskväll/natt. Inte nog med det. Det var ju en sk-tfråga som kunde ha väntat till nästa dag eller helst till måndag.
Men att be få frågorna mailade är utmärkt.
Kvällspressens reportrar spelar säkert in intervjuerna som ev. bevis i framtiden. Säger man då fel pga. ett glas vin eller uppfattar fel, då blir det KRIGSRUBRIKER nästa dag...

Kvällstidningsjournalister = hyenor alt. asgamar...

 
Ingen bild

Lotta

23 augusti 2013 15:02

Richard Jomshof och Carina Herrstedt lade den 28 september 2012 in en motion gällande förbud mot import av djurplågerislaktat kött som utförts utan bedövning. Läs om motionen här:

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Forbud-mot-halal--och-koschers_H002MJ333/?text=true

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 augusti 2013 15:51

Lotta...
En väldigt bra motion. Speciellt när man ser röran ovan i Thoralfs blogginlägg ovan. Rätt ursprungsmärkning mm. GLÖM DET...
Man undrar också var alla djurrättsaktivister finns.Min teori är att de flesta också återfinns i Vänsterextrema kretsar och då kan man ju självklart inte stödja något som SD kräver.
Så, låt djuren lida och titta bort...

 
Ingen bild

Lärare

23 augusti 2013 18:38

Jimmies tal!

Hoppas att sd-webbtv sänder talet direkt, så vi får en skön och intressant lördagsefm. Kl. 14.00 var det, då kan vi bänka oss!

 
Ingen bild

Pelle

23 augusti 2013 20:45

Det är klart att köttet är billigare om det är oskattat och saknar ursprung. I det nya fattigsverige är det många som tyvärr tvingas handla av dem som också gör att de är så fattiga. De ar själva röstat på partier som ger full välfärd till alla nyvällare, samtidigt som svenskar förväntas jobba längre och inte ens för vara sjuka. Många får dålig ekonomichef enda möjligheten blir att handla av dem som varken betalar skatt eller bryr sig om djuren.

 
Ingen bild

Göran

23 augusti 2013 23:32

På 17 och 1800-talet, ja ända fram till mitten på 1900-talet hade vi andra invandrare, tattarna, som bar sig åt. De for land och rike kring och sålde halta och arsenikpreparerade gamla hästar på marknader.

 
Ingen bild

D. ritus

24 augusti 2013 14:56

Säljer dessa arabbutiker överhuvudtaget påstått "svenskt" kött till svenskar? Är det inte bara välsignat djurplågerikött (halal) till trosfränder det handlar om?

I så fall så har de ju inte varit delaktiga i det aktuella bedrägeriet, som handlar om att bl.a polskt kött sålts som svenskt.

 
Ingen bild

Anon

25 augusti 2013 22:26

Vad fasen är "Meatsson" för namn? Kan det vara annat än bluff och skumraskaffärer med det namnet?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se