thoralf

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2013

SAMRÅD BARA ETT DEMOKRATISKT ALIBI FÖR POLITIKERNA

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2013 23:46

Den ena efter den andra parten sågar nu Ölandshamnen som alternativ plats för Linneuniveristet. Det kommunala hamnbolaget har sagt nej till Ölandshamnen. Intresseföreningen som bildades med anledningen av Linneuniversitetet har samlat in över 5000 namnunderskrifter för att stoppa förslaget vid Ölandshamnen men namninsamlingen underkändes av Kalmar kommun. Nu gör man en ny namninsamling som skall följa alla regler. Vi inom SD kommer stödja namninsamlingen.


Detaljplanen för Ölandshamnen är ute på samråd mellan den 3 juni till den 5 augusti. Nu har yttranden från de olika intressenterna börjat komma in. Tyvärr är detta samråd bara ett spel för gallerierna. Kalmar kommun har visat tidigare när det gäller t.ex Gota Medias mediehus att man överhuvudtaget inte bryr sig det minsta om dessa yttranden. Samrådet fungerar bara som ett demokratiskt alibi för politikerna. Det är prestige i en detaljplan! Ingen av dessa maktfullkomliga kommunpolitiker kan ju ha fel i någon minsta detalj och definitivt inte i de stora detaljerna.


Det låter väldigt bra med samråd men i praktiken betyder det ingenting!


 

Ölandshamnen med Kalmar Lantmäns stora byggnader i bakgrunden.   Foto Thoralf Alfsson


Kalmar Lantmän har uppenbarligen skrivit ett mycket kritiskt samrådsyttrande att döma av Östrans artiklar. Jag har begärt ut yttrandet från Kalmar kommun.


Rubrikerna på artiklarna i Östran talar sitt eget språk.


”Förödande om det blir universitet i hamnen”


”Varnar för stora risker med bygget”


Kalmar Lantmän har nyligen investerat närmare en halv miljard i sin produktionsanläggning i hamnen. Deras synpunkter och oro borde kommunen ta på största allvar.


Kalmar Lantmän menar att underlagen och utredningarna är bristfälliga. Företaget är också mycket kritiska till att inga andra alternativ har utretts. Man menar också att ”miljökonsekvensutredningen inte uppfyller de formella krav som måste ställas på sådana handlingar”.  Riskanalysen är bristfällig o.s.v

Läs den korta artikeln på nätet.


Kalmar Lantmäns vd Claes-Göran Nilsson menar att ett universitet i hamnen inte bara skulle hota Lantmännen utan alla gröna näringar i sydöstra Sverige. Det hämmar utvecklingen av regionens näringsliv och därmed utvecklingen i hela området. Bakom företaget står 2000 bönder i regionen.

På andra sidan står det centerpartistiska kommunalrådet Anders Andersson och förespråkar ett universitet i Ölandshamnen. Snacka om att lyssna på sina väljare. Om nu Centerpartiet har kvar några väljare, troligen inga bönder i varje fall.


”Bönderna känner igen riskerna från sin egen vardag, sägar han. De vet hur en sommargäst kan ställa krav, även om man sagt att flugor och kor är det bästa som finns. Det blir samma sak för oss. Det är vår verksamhet som riskeras när universitetet kräver att det inte skall bullra, lukta eller vara farligt.”


”Men vi är en industri, med alla de risker som finns. Man kan inte placera 7000 studenter i närheten av en Sevesoklassad anläggning. Här finns problem som man inte löser med en 30-skylt och ett rödljus.”


Hur många minns Sevesokatastrofen?


Detta finns alltså inte med i kommunens riskanalys, något som enligt min mening tyder på att tjänstefel begåtts av kommunen.


Nu är dock den politiska trojkan i Kalmar med Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson (C) som bestämmer och nu har det gått prestige i det hela. Ingen av dessa kommunalråd kommer ändra uppfattning! Utan man kommer göra allt för att driva igenom detta vansinniga beslut.


2011 var det följande politiker i Kalmar kommunfullmäktige som röstade för att Brofästet skulle vara kvar som ett alternativ för Linneuniversitetet. De enda partier vars ledamöter var eniga var Sverigedemokraterna och Folkpartiet.


 

Den enda centerpartisten, Lennart Svenzén som röstade för Brofästet har lämnat sina förtroendeuppdrag sedan Centerpartiet gick i ”säng” med S och V i Kalmar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ludvig

5 augusti 2013 07:14

Väldigt tråkigt om makthavarna fortsätter spinna på detta huvudlösa förslag.

 
Svensson

Svensson

5 augusti 2013 07:41

Det har aldrig fuskats och myglats så mycket i Sverige,som det görs nu när alliansen har makten.Det är ett korrupt land vi ser växa fram.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

HM

5 augusti 2013 07:56

Här på Gotland placerades högskolan i hamnområdet, samtidigt flyttades länsbiblioteket dit, senare byggdes även en kongresshall och det dröjde inte länge innan krav från dessa verksamheter kom om att hamnverksamheten störde. I och med detta såg även kommunen chansen att lägga ned den fraktsjöfart som sker från Visby hamn och i stället bygga bostäder i hamnområdet med attraktiva lägen. Den trafikintensiva massavedsutskeppningen flyttas till Klintehamn (där jag bor) och ganska stora investeringar har skett här.Dock ger dessa knappast några nya jobb. Övriga fraktsjöfart planeras även den flyttas från Visby hamn men jag tippar till Slite.När alla dessa jätteinvesteringar var beslutade och gjorda var det något ljushuvud som kom på att det är ganska uteslutet att bygga bostäder i hamnområdet i Visby pga regeln med inte under 2 meter.

När alla dessa byggen högskolan, länsbiblioteket, kongresshallen beslutades var det inget tal om att lägga ned nyttosjöfarten från hamnen i Visby - men så blev det.

 
Ingen bild

biran

5 augusti 2013 09:07

Om ni bara visste vad det är för figurer som sitter i de kommunala nämnderna. Så skall vi få bättre politiker så får ni allt själva ställa upp.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2013 10:38

När en Centerpartist går emot 2000 bönder och Lantmännen, då är det verkligen illa.
När det fiiina folket drabbas av lastbils och traktortrafik dygnet runt i skördetider och ljudet av torkfläktar samtidigt, då kommer klagosången.
Till detta kommer ofrånkomligt lite damm om vindriktningen är fel.
Under icke skördetid är det säkert också liknande fordonstrafik, om mindre intensiv.
Säkert tillverkar Kalmar Lantmän också stora mängder foder som transporteras ut till gårdarna med bulkbilar.
Så det som vanligt. Landsbygdens folk och näringar ska förpassas bort från sina gamla upparbetade platser och det fiiiina folket anser sig vara bättre.
Allt detta gör att lantbruksnäringen minskar, importen ökar av mat och mängder med jobb runt detta, försvinner.
För om bonden inte bygger en ny ladugård, inte har råd att byta och ordentligt underhålla sina maskiner, inte renovera bostadshuset, inte underhålla dräneringar och öppna diken osv. osv, försvinner mängder med arbetstillfällen.

Nej, om inte bara Centern utan också andra borgeliga partier står bakom detta, då är det illa och straffet kommer garanterat i september nästa år...

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2013 10:51

Emma Henriksson KD skriver i dagens Aftonblad en debattartikel om de ensamkommande "barnen". Hon anser att de saknar socialt kontaktnät och en massa annat.
Men de ringer ju i sina mobiler och kan säkert e-posta i sina datorer...
Och varför ska vi skattebetalare ta ansvar för hitsmugglade unga män från utomeuropiska länder?
Jag är glad att jag slutade rösta på KD...

 
Ingen bild

J B Doe

5 augusti 2013 11:44

Som kalmarbo vill jag gärna veta var man kan skriva på listan mot den tokiga placeringn av universitetet. Tycker att PR-biten miss-sköttes förra gången, vilket ledde till att jag missade att skriva på.
Skulle det bli giltigt om namnen stod på blanketter publicerade i Kalmarposten? Det vore ett effektivt sätt att nå ut till alla vettiga människor i Kalmar.

 
Ingen bild

Stefan A

5 augusti 2013 12:58

M-"topp" dömd till villkorlig dom efter att ha jagat polis med motorsåg, någon som tror att detta blir första nyhet i SVT i kväll?, nej fattas nog ett S och ett D i partibeteckningen för det....

 
Ingen bild

Magentan

5 augusti 2013 13:18

Off Topic:
250 hungriga barn kommer inrusande till skolmatsalen. Ett 40-tal av barnen ska ha specialmat av olika anledningar. Den 51-åriga kvinnan bakom disken har jobbat i denna skola i elva år med att servera mat till de stojiga ungarna. Hon frågar snabbt varje elev i den långa, något bråkiga och stressiga matkön vilken rätt de önskar, och en 7-årig muslimsk flicka råkar tacka ja till rätten med grillat fläskkött, varpå hon fick en tallrik med detta.

Flickan hann aldrig äta av det "förbjudna köttet" innan misstaget upptäcktes och tallriken plockades bort. Men hennes föräldrar klagade hos rektorn och den 51-åriga kvinnan som serverade fick sparken. Hon förlorade alltså sitt levebröd, ett jobb som hon hade skött klanderfritt i 11 år.

Detta hände i England, men kunde precis lika gärna hända här (och har antagligen gjort det också). Så långt har det alltså gått. Så livrädda är vi nu i västvärlden för att misshaga de troende muslimerna. Så snabbt förändras samhället... Ett steg i taget. Idag riskerar man alltså sparken på grund av rädslan för islam, men för ett 30-tal år sedan kunde vi inte ens tänka oss religiösa specialmatsedlar i de allmänna skolorna. När ska vi tänka oss fängelsestraff för att servera fel mat till det nya herrefolket? Eller kanske ännu värre ... Ett steg i taget.

http://www.express.co.uk/news/uk/419006/Nigel-Farage-attacks-culture-of-political-correctness-amid-growing-sacked-dinner-lady-row

 
Ingen bild

Magentan

5 augusti 2013 13:40

(Ett litet tillägg till min kommentar ovan samt ett nytt försök med länken:)

Det är ganska lätt att trycka ned en människa i skosulorna, speciellt om människan själv tillåter det. Men kan ett helt folk låta sig tryckas ned?

Ja, tydligen.

http://www.express.co.uk/news/uk/419006/Nigel-Farage-attacks-culture-of-political-correctness-amid-growing-sacked-dinner-lady-row

 
Ingen bild

Kalle

5 augusti 2013 14:12

>Thoralf

Är du vänlig och lägger in en bruksanvisning om hur man skall göra och inte göra vid länkning!!!

 
Ingen bild

Lotta

5 augusti 2013 14:38

Man kunde ju tro att Johan Posan skulle lugna ner sig lite när det gäller storvulna planer för Kalmar efter Fanderdunfiaskot. Gota Mediaplanerna och det senaste i raden av tokigheter, Linnéuniversitetets byggplaner i hamnen bevisar motsatsen. Karln verkar ge sig f*** på att bygga ett monument över sin egen förträfflighet.

 
Ingen bild

Lasse

5 augusti 2013 15:59

test av länk

http://www.express.co.uk/news/uk/419006/Nigel-Farage-attacks-culture-of-political-correctness-amid-growing-sacked-dinner-lady-row

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2013 17:01

Magentan...
Skulle samma hända i Sverige, då har en liknande kvinna säkerligen noll och inget stöd från Facket.
Sedan skulle kommunen utan större protester säkert betala ett GIGANTISKT skadestånd.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 augusti 2013 17:10

Fnderat lite i em. om STASI-listan som inte offentliggörs.
Den professor som Twitterönskade att spotta på Ingrid Carlqvist (Dispatch International) skulle kunna vara en som finns där.

Stolt Marxist tom. idag, då säkert med många kontakter bland studenter och i samhället.
Men återigen, bara en spekulation.
(Professorn i fråga har offentligt gjort kraftig avbön om spotthotet och det ska respekteras.)

 
Ingen bild

Observer

5 augusti 2013 18:20

Den högtitlade akademiker i Lund som ville spotta på Ingrid Carlqvist får ett märkligt stöd i tidningen Kvällsposten på ledarsidan.Akademisk frihet hänvisar man till fråm ledarskribentens sida.Vissa får slänga ur sig vadsomhelst,vissa får inte inte tycka något alls.Det under 1800-talet avskaffade skråväsendet verkar ha återinförts för en del yrkesgrupper som journalister och akademiker.Så distanserar man sig från folk i allmänhet i de kretsarna.Vi och dom.De senare uppenbarligen inte värda någonting.F.ö blir det garanterat inget nytt tidningshus i centrala Kalmar enligt källor i staden.Ekonomi heter argumentet.

 
Ingen bild

Osynlige Mannen

5 augusti 2013 19:09

Då jag har erfarenhet av att sitta som ledamot i byggnadsnämnden (i en annan kommun), vet jag fuller väl hur yttranden om en detaljplan mottages. Om de kommer från en stor och mäktig part (t ex Länsstyrelsen, Transportstyrelsen, Vattenfall, Svenska Kraftnät, Skanova eller något lokalt dominerande företag). Ja, då tas stor hänsyn till invändningarna och allt ändras efter önskemålen. Yttranden från privatpersoner som drabbas, avfärdas rutinmässigt och förpassas mentalt till det cirkulära arkivet. Det tragiska med nämnderna är att det utvecklas ett slags kompisförhållande mellan tjänstemännen och de förtroendevalda. Det är olyckligt med tanke på att de sistnämnda förväntas hålla koll på de förstnämnda. En slags vänskapskorruption i det lilla formatet.

 
Ingen bild

vmm

5 augusti 2013 19:52

OT: (jag vet att ni alla älskar OT-inlägg, men inse det är ju så här man kan påverka politiker).

Jag läser Arbetarbladet och bor i Gävle. En toppnyhet är att en kvinna som varit på väg att föda barn kördes av sin man mot Gävle sjukhus och så körde dom av motorvägen 15 km från Gävle. Hon klämdes fast men födde barnet där och då och tydligen så mår alla efter omständigheterna bra. Jag har sett ord som "mirakelbebis" i rubrikerna och för en gångs skull är jag benägen att hålla med journalisterna. Men det jag kommer att tänka på är ambulansavgiften. 150 spänn kostar det att ringa ambulans och bli skjutsad till sjukhuset. I det Sverige som jag ser som förebild så kostar det faktiskt ingenting att bli skjutsad med ambulans. Där är sådant som polis, brandkår och ambulans gratis (ja, givetvis betalar vi med skatt, men inte när vi just behöver det). Det här med ambulansavgift är olika över hela landet och Thoralf, som riksdagsledamot, har ingen möjlighet att direkt bestämma över det. Det är en landstingsgrej. Men jag skulle väldigt gärna vilja att SD gör det till en valfråga och helt enkelt säger att får dom bestämma så ska det inte tas ut någon "patientavgift" när folk behöver åka ambulans. Patientavgift för ambulans är inget som liksom står inskrivet i någon grundlag att vi måste ha utan det kan vi säga till våra politiker att vi inte vill ha och så kan dom avskaffa det. Ur ekonomisk synvinkel så är patientavgiften "peanuts" med tanke på verkliga kostnader. Och därför så mycket enklare för landstinget att avskaffa. Det fattas bara politisk vilja om man vill avskaffa avgiften. Det är en samhällsfarlig avgift och får jag välja så vill jag att SD driver det här i alla landsting och regioner över hela landet att ambulansavgiften ska bort.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se