thoralf

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2013

SD HAR HELA TIDEN SAGT NEJ TILL ÖLANDSHAMNEN

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2013 09:01

Sverigedemokraterna har ända sedan ärendet om en ny placering av Linnéuniversitetet sagt nej till en placeringen i Ölandshamnen eller Elevatorkajen. Vi har varit konsekventa i detta ställningstagande sedan 2009. Vi förespråkar att Linneuniversitetet får utvecklas vid Malmen och Brofästet (Kalmar nyckel). Vilket är det mest logiska och mest ekonomiska ur alla aspekter. Vi kommer inte ändra oss på den punkten.


I ett blogginlägg från december 2009 skrev jag bland annat följande.


"När man bygger nytt skall man inte använda ”skohorn” från början utan man måste säkerställa möjligheter för expansion, allt annat kallar jag för inkompetens."

Det blogginlägget är lika aktuellt idag och gäller fortfarande. Läs det gärna igen.


Återigen har Östran visat vilken tidning som är journalistiskt ledande i Kalmar. Med sina stora artiklar de senaste dagarna om Linneuniversitetet har man visat på den mycket starka och negativa kritiken som finns mot Ölandshamnen, som majoriteten tillsammans med några Allianspartier driver i Kalmar. Östran gör ett väldigt bra arbete. Frågan är hur man tänker på Barometern? Varför skyddar en borgerlig tidning ett socialdemokratiskt kommunalråd? Givetvis är der mer kompicerat än så.


Efter Lantmännens mycket hårda kritik av Ölandshamnen som universitetets plats infinner sig en intressanta fråga. Hur ställer sig Centerpartiet till denna kritik. Nyligen gick Anders Andersson (C) ihop med de rödgröna i Kalmar och ställde sig bakom planerna på att bygga nya lokaler för Linnéuniversitetet i Ölandshamnen. Lantmännen borde ju står nära Centerpartiet men nu är man uppenbarligen på kollisionskurs med varandra. Jag hoppas att media ställer Anders Andersson och Centerpartiet mot väggen i denna fråga. Den kommer utan tvekan splittra centerns väljare i Kalmar.


Jag kommer återkomma till detta ämne under veckan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ludvig

4 augusti 2013 09:23

Man undrar om majoriteten har huvudet under armen i denna fråga, placering i Ölandshamnen verkar inte alls vettigt.

 
Ingen bild

Oskar

4 augusti 2013 09:37

Nu vet jag inte exakt hur man bygger i Kalmar, men över hela landet byggs det alldeles för tätt. Man förtätar områden och man bygger bostäder alldeles intill stora vägar och nästan på trottoaren. Det är som om vi är inne i en ny betongvåg av miljonprogrammets slag fast bara lite modernare. Alla tankar om småskalighet tycks vara som bortblåsta. Politikerna vill att folk ska flytta från landsbygden in i centralorterna eftersom de lagt ned jordbruken och livet på landsbygden. Det är en galen utveckling som borde stoppas genom ett återflyttningsprogram till landsorten. En förutsättning är dock att vi lämnar EU så att vi kan öppna de nedlagda jordbruken och starta upp småföretag på landet. Stoppa centraliseringspolitiken! Stoppa urbaniseringen.

http://avpixlat.info/2013/01/24/den-svenska-demokratins-utveckling-del-1-sveket-mot-landsbygdens-folk/

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 augusti 2013 09:57

Så rätt, så rätt, Thoralf!

"När man bygger nytt skall man inte använda ”skohorn” från början utan man måste säkerställa möjligheter för expansion, allt annat kallar jag för inkompetens."

Detta är en sjukdom som spridit sig över landet - och en del politiker säger: Förtätning, vi måste förtäta stan och bygga just här (där det inte passar) ...

De kommuner som sluppit denna förtätningshysteri kan vara lyckliga, men var så säkra - det kommer. Vi kan se det när det gäller byggnation och nya anläggningar. De styrande saknar visioner som sträcker sig längre än en mandatperiod eller två. Förtätning har blivit ett heligt ord. Med vision menar jag att man också tänker över konsekvenserna av det som genomförs - alltså ingen fantasistadsdel som arkitekter satt på pränt.

Och just till dessa fantasirika nybyggen finns det alltid en bottenlös kista med skattemedel att ösa ur. Men när det gäller nödvändigheten i kommunen ska det kapas och knapras och fuskas ...

Ta t ex så kostsamma saker som underhåll av VA-nätet i en stad. Alla vet att det är ett nödvändigt ont som måste påbörjas och pågå under X antal år - och kostar skjortan. Men ... här ska det trixas och fifflas och ... Eller gatunätet. I vissa områden tillåts gatorna behålla sina djupa håligheter utan att ens fyllas igen - år efter år. Dit söker sig inte turisterna ...

Jag bor i en kommun där det aldrig saknas pengar (i hundramiljonklassen) till varje nytt projekt men alltid till underhåll och förbättring för de små invånarna. Här gnetas och sparas det, men på andra håll färdigställs projekt t o m före byggloven. Gemensamma beslut i fullmäktige rivs upp trots att allt är klart för att bara 'sätta spaden i jorden'.

Ja, alla känner igen sig, eller hur? Men Kalmar ska vara lyckligt att ha en Thoralf ... Kan du inte klona dig? Du behövs på fler ställen.

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 augusti 2013 10:03

Kul, Oskar,
att vi var inne samtidigt på samma tankegångar. Bakom allt detta ligger byggbolagen som har fått för stort inflytande på de styrande politikerna. När de, bolagen, t o m sätter fart på arkitekter att (kostsamt) planera byggen för naturreservat och parker då vet man - trots politikernas förnekanden - att kommuninvånarna är överkörda.

 
Ingen bild

Hanna

4 augusti 2013 10:07

Som icke-kalmarbo kommer jag på åtminstone två bra motiveringar för en placering i Ölandshamnen. För det första så har studerande och anställda lätt att ta sig dit med hjälp av kollektivtrafik och gång- och cykeltrafik tack vare det centrala läget. Ingen bil krävs för smidiga resor, vilket är viktigt framför allt för småinkomsttagare (t.ex. studerande) och är dessutom bra för miljön. För det andra så bidrar det till att hålla stadsmiljön i centrum levande, det blir ny verksamhet och liv och rörelse på gatorna. Till skillnad från en placering vid Brofästet som skulle riskera att bli en "isolerad företeelse" med folkliv på vardagarna under dagtid, men under övriga tider stendött.

Något särskilt skohorn tror jag inte att de behövs för att klara av en placering i Ölandshamnen, det räcker med vanlig centrumorienterad detaljplanering. Har man som utgångpunkt att ny bebyggelse alltid ska hamna mitt i skogen där man inte behöver ta hänsyn till övrig markexploatering så blir stadsstrukturen snabbt väldigt gles, dysfunktionell och bilismorienterad (vilket sedan delvis leder till att det behöver storsatsas på nya trafikleder för att klara av den ökade biltrafiken).

 
Ingen bild

Kalle Karlsson

4 augusti 2013 10:25

Logiskt tänkande har väl inte hittills varit signifikativt för de politiskt korrekta. Skulle det ändå finnas ett uns av denna vara kan de ändå inte visa det för då kan de befaras bli stämplade som rasister.

 
Ingen bild

Pelle

4 augusti 2013 10:52

I Barometern syntes kort en kommentar som jag tycker förklarar en stor del av invandringsproblematiken men den togs bort ganska omgående, förstår inte varför. Kommentaren löd i stort "att assimileringen av muslimer i Sverige skulle underlättas om det infördes förbud mot slöjor och halalslakt".

Är detta en kränkande eller en felaktig kommentar i ett kommentarfält till en artikel som skall kommentera frågan om human flyktingpolitik eftersom det försvann från kommentarerna. Kan det vara så att Barometerns kommentarsfält endast är ett spel för galleriet?

Jag läste kommentaren och anammade verkligen förslaget att friktionen mellan svenskar och invandrare skulle bli radikalt mycket humanare utan dessa muslimska attribut, slöjor och halalslakt.

 
Svensson

Svensson

4 augusti 2013 11:57

Det känns som man bygger först,och sen börjar man tänka.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Kalle

4 augusti 2013 12:08

I Stockholm är det också förtätning av stora mått. Där vill man och ändrar på bullerskyddsLAGARNA för att kunna bygga hus närmare de stora trafiklederna.

Folk vill inte ha det så men det struntar politikerna i som vanligt.

 
Ingen bild

biran

4 augusti 2013 12:22

Allt som sosseriet är inblandat i stinker mygel och korruption. Allt från byggnation till ambassadörer, mygel och skurkstreck från början till slut.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 augusti 2013 12:30

Min erfarenhert av Kalmar är minimal, så jag får uttala mig generellt om samhället.
Jag vill att hela Sverige ska vara attraktivt att leva i. Varför koncentrera människor till ett fåtal större städer, där det blir "trafikinfarkter" och andra problem?

Vad kostar alla utbyggnader av tunnelbanor, vägar, förbifart Stockholm, slussen mm mm. i Stockholm?
Vad kostar alla ombyggnader av vägar och broar i Göteborg?

Några tankar från en landsbygdsbo som trivs i storstäder, men som trivs ännu bättre på väg därifrån...

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 augusti 2013 12:38

Pelle...
Inte bara förbud mot Halalslakt. Ett förbud mot import av Halalmat måste också till. Ett förbud som våra myndigheter ser till att det åtlyds!
Så självklart instämmer jag med dig. Ett första steg är bla. att förbjuda huvudbonader av alla slag i alla skolor.
Obligatorisk dansundervisning - utan möjlighet för föräldrar att undanta sina döttrar.
Och givetvis, samma mat till alla skolelever. Inga undantag annat än pga. allergier och dyl.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 augusti 2013 13:32

Det första studenterna kommer att göra i Ölandshamnen är att börja klaga på dålig lukt, illamående, huvudvärk.
När den första långtradaren gjort en pannkaka av första icke cykelkunniga/trafikregelutbildade studenten, så får man flytta hela skiten ändå.
Trafikkunskapen inom denna grupp kan studeras i centrala Kalmar mellan 08.00- 24.00

 
Ingen bild

Lotta

4 augusti 2013 13:35

OT/Något som se flesta troligtvis inte känner till är att 30% av de vanvårdade barnen nekas ersättning av staten för sitt lidande under sin uppväxt. Besluten kan inte heller överklagas vilket är så sjukt så de saknar motstycke. En stor skandal är vad det är. Jag anser att alla som varit placerade i fosterhem eller liknande som kan visa papper på vistelsen skall ha skadestånd. Summan som de som tilldöms skadestånd är också löjligt låg. Jämför med hur lätt påstått kränkta kan springa till DO och kvittera ut skadestånd i 10-tusentals kronor för struntsaker som de knappast bär med sig genom livet. Nej tilldela som sagt var skadestånd till de som har varit utsatta för vanvård, höj ersättningen kraftigt,0. Medel kan ras ur allmänna arvsfonden som man annars gladeligen tömmer på pengar till den ena suspekta organisationen efter den andra. Gå sedan gärna i delta i diskussionen på Barometern på denna adress:

http://www.barometern.se/reagera/vanvardad-utan-ersattning(3872441).gm#disqus_thread

Väldigt dåligt med kommentarer där nu när det gäller en så, i rättvisesynpunkt viktig fråga.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 augusti 2013 13:47

Du e go Lotta som ställer upp för oss vanvårdade med dina kloka inlägg ! Ha det så bra , mvh S-E .

 
Ingen bild

Lotta

4 augusti 2013 14:00

Tack så mycket Sven-Erik. Det gör jag gärna för det är en stor skandal att ni inte får ersättning. Jag har tipsat flera siter som jag hoppas tar upp det.

 
Ingen bild

Skånepåg

4 augusti 2013 19:05

Jaha då har vi fått lära oss en ny "floskel" nämligen: "den måtfulla islamismen." Vad tusan betyder nu detta, trodde att nuvarande floskler täckte det mesta!

Från dagens SVTText:
"Den jemenitiska fredspristagaren Tawakkul Karman får inte komma in i Egypten. Hon skulle ha besökt oppositionen men stoppades på flygplatsen, uppger den statliga nyhetsbyrån Mena. Karman har tidigare kritiserat avsättningen av president Mursi och sagt att den gynnar extremister och försvagar den måttfulla islamismen. Hon skulle enligt planerna framträda vid Mursianhängarnas protestläger i Kairo."

 
Ingen bild

Observer

4 augusti 2013 19:27

Även termen "sekulär islam" lanseras av svenska journalister.Fullständigt obegriplig beskrivning av denna religion vilken också är en samhällsform till skillnad från många andra religioner.Svenska medier omyndigförklarar på detta sätt människor i ex.Tunisien,Egypten och Turkiet vilka protesterar mot denna religiösa samhällsforms företrädare.Svenska feminister sviker sina medsystrar i länder med islamsk kvinnosyn osv.osv.Någon rimlig anledning måste finnas.När får vi höra denna?

 
Ingen bild

who

4 augusti 2013 19:50

Har inte all religon spelat ut sin roll?
Är det någon som tror på fullt allvar att det finns helvete eller himmel?
Intressant att läsa hur kyrkan krampar med ständigt sjunkande antalet medlemmar!
Men kyrkan, försvarar sig med näbbar o klor och påstår att de har 60% medlemmar av detta lands befolkning!
Hur ser befolkningsökningen ut detta land?
Är det ca 10 miljoner personer som är boende i detta land?
Vad blir skillnaden i procent om kyrkan räknar med en "fördubblad" befolkning, jämfört med 20 år?

 
Ingen bild

Stundtahl

4 augusti 2013 20:15

Klart som f att Kalmar Universitet skall uppföras där stor byggyta finns!
Plats för admin. och fakulteter i ett öppet landskap där landskapsarkitekter får stor frihet. I samhörighet behövs ytor för mindre företag med anknytning och i symbios med universitetet.
Kalmars politiker borde ingående studera ordet -Campus/Wikipedia.

Att bygga trångt i gammal socialistisk betonganda är inte ett moderna samhälle värdigt.

 
Ingen bild

sarak

5 augusti 2013 01:04

Boende i centrala Kalmar klarar sig utan skrålande studentliv.Ni som "läser" på universitet borde väl ha annat att göra,som mycket väl kan utföras vid brofästet.
Förstör inte arbetshamnen och turistlivet med skolbyggnader.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se