thoralf

Direktlänk till inlägg 16 mars 2013

SVÅRT MED RETORIKEN

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2013 22:09

I fredagens Studio Ett fanns ett inslag från Moderaternas stora kommunmöte där man bland annat fick höra Tobias Billström och Växjös kommunalråd Bo Frank. Flera bloggar och Avpixlat har uppmärksammat det som Bo Frank uttryckte.


Jag reagerar dock på en helt annan sak! Tobias Billströms enorma hyckleri om man tänker efter två sekunder på vad det är han säger i sitt svar till kvinnan. Det ni skall tänka på innan ni lyssnar till klippet är att Moderaterna och Alliansen har gjort en överenskommelse med Miljöpartiet om i praktiken gratis sjukvård för illegala invandrare!



Tobias Billström uttalar sig om asylprocessen men glömmer bort att han själv gjort en överenskommelse med Miljöpartiet om "gratis vård" för illegala invandrare. Detta är ordning och reda enligt Tobias Billström!


 
 
Ingen bild

fd kollega

16 mars 2013 23:17

Man ska stå för sina överenskommelser...
Jag kommer fråga varenda miljöpartist och moderat jag möter i valrörelsen 2014 hur de kunde svika skattebetalarna på detta sätt.

Och MP har godkänt REVA i den uppgörelsen, det borde ni påminna dem om i Riksdagen. De framstår som komplett inkompetenta:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/svart-att-komma-overens-nar-man-har-kommit-overens-fel_7998520.svd

 
Ingen bild

HM

17 mars 2013 07:00

Det här uttalandet av Billström är bra och visar att Sd nu är en kraft att räkna med. Säkerligen hade han velat säga detta tidigare men har inte kunnat.

Man kan väl reagera olika på detta som Sd och jag tycker inget är direkt fel. Att Billström nu säger något riktigt och visar bonförnuft blir jag personligen bara rent glad över och som en liten extra glädje är det att tänka på hur detta tas emot av Rheinfeldt, miljöpartisterna och PK-journalister.

Förra sommaren lade Unibet ut spel på SD över 20% i riksdagsvalet 2014. De började med 75 gånger pengarna men just innan de lade ned spelet i senhöstas var siffran nere i 8 vill jag minnas. De kanske skulle börja ta samlingsregering SD - Moderaterna efter 2014 och börja på det första oddset? :-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2013 07:12

Utanför ämnet...
Sifo,s marsmätning finns nu på SR,s nyhetssida.
Några intresanta partiers siffror:
Mp 9,3 (-1,7)
SD 9,0 (+0,5)
Fp 5,6 (-0,3)
V 5,4 (-0,3)
C 3,8 (+0,2)
KD 3,3 (-0,3)
Iof. är Mp nu före SD, men trots allt runt REVA och Miljöpartister dagligen i media, minskar de med 1,7 procent och SD ökar något. Tänkvärt...

Centern och Kristdemokraterna ligger fortfarande dåligt till och jag tror att minst ett av partierna lämnar riksdagen efter nästa val.
Vänsterpartiet skulle nå nya höjder när Jonas Sjöström blev partiledare, med så blev det inte...
Folkpartiets utspel om krav på invandrare, de bluffarna går ingen på...

 
Svensson

Svensson

17 mars 2013 07:17

Regeringen vill bara sitta vid makten, deras politik kommer i andra hand. Det är därför vi ser helt galna förslag.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SDare

17 mars 2013 07:55

Malmö kommer alltid att vara hemma och har en plats i hjärtat. Av förklarliga själ finns bostaden numera i annan stad

Så sant så. Trevligt och sorgligt.
http://petterssonsblogg.se/2013/03/16/aldrig-motas-vi-tva/

Dessutom har nu våren med grillsäsong börjat...
http://www.skanskan.se/article/20130317/NYHETER/130319721/1004/-/atta-bilar-forstordes-i-brand

 
Ingen bild

SM811

17 mars 2013 08:08

Det endaste Sverigedemokratshataren Fredrik hade i siktet var att regera, gå och sprätta i Bryssel så en uppgörelse med extrempartiet MP (så som han själv uttryckte det i Riksdagen) var en självklarhet även om han förnedrade det svenska folket.

 
Ingen bild

Stefan A.

17 mars 2013 09:15

Jasså Billström vill ha ordning och reda, då kan man undra hur regeringen enl. svd lyckats tappa bort 1000 sk. ensamkommande barn? tyder inte på någon ordning och reda, ist. är det svängdörrar och totalt kaos i invandringspolitiken, en skandal som uppdagats för länge sedan om vi varit begåvade med en fungerande media. Att göra en uppgörelse med populisterna i MP är att ta fan i båten, de står aldrig för någonting när kritiken börjar komma, denna regering är nog den mest körda regering man någonsin har sett, man kunde ha valt att luta sig mot SD och ordning och reda i invandringspolitiken, ist. valde man MP och kaos och en nästan frivillig avträdelse från makten 2014.

 
Ingen bild

Lotta

17 mars 2013 09:44

Hörde att Reinfeldt ville fokusera på att få bukt med våldet i vårt samhälle bl a genom att sno SD:s politik. Men, det är ju han och övriga 7-klövern som gemensamt importerat denna brottslighet.

 
Ingen bild

bom

17 mars 2013 14:31

This article is terrible. It fails to mention that excess energy is being absorbed by the oceans. Surface temperatures alone do not give the full picture. This article does not fairly represent what is known about global warming. This article is propergander. - Simon , Walton-on-Thames, 17/3/2013 11:55 You are talking rubbish, we have been conned - let's face it if you can't even spell "propaganda" then you really have no place speculating on this subject.

- Steve , Notts UK, 17/3/2013 12:27
Click to rate Rating 1


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2294560/The-great-green-1-The-hard-proof-finally-shows-global-warming-forecasts-costing-billions-WRONG-along.html#ixzz2NnoCAe9v
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Klimatsvindeln är äntligen avslöjad i The Mail. Den första stora tidningen som fick äran att avslöja det stora bedrägeriet. Nu finns möjligheten att sänka miljöpartiet i Marianergraven. Bli första partiet i Sverige att vinna på ert sunda klimathotstvivel!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2013 14:38

Tänk om inte SD varit i riksdagen och haft minst 9-11% av väljarstödet. Då hade aldrig REVA-projektet och allt annat runt invandringen varit hett nyhetsstoff.
Tänk om inte Avpixlat, Thoralf och alla andra bloggare hade funnits, samma där. Tyst i debatten...

Tack för att ni finns!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2013 14:53

Utanför ämnet...
Expressenjournalisten A-C Marteus har lite, lite börjat fatta galoppen.
Idag finns en krönika som heter "Vatikanen vs kvinnorna" och insmuget i texten kallas Muslimska Brödraskapet för BINDGALNA.
Marteus har efter många år fått viss kunskap, vilket är glädjande.

Mycket återstår dock för Marteus, men små framsteg för både barn och PK-journalister skall berömmas!

 
Ingen bild

Kalle

17 mars 2013 17:14


ÄNNU FLER uteslutningar på gång i SD

""Startsidan / Nyheter 2013-03-17
Dagerlind kritiseras efter twitter-utspel
Partiledningen om SD-skribentens utspel: ”Högst anmärkningvärt”

”Ett nation och ett folk ska reproducera sig själv och sin särart”.
Det skriver Mats Dagerlind, skribent på Sverigedemokraternas medlemstidning och grundare av hatsajten Avpixlat på Twitter.
– Det är högst anmärkningsvärt. Det måste vi titta närmare på, säger Jimmie Åkessons presstalesman Linus Bylund till Aftonbladet.""

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16433439.ab

Är det slut med AVPIXLAT nu om han blir utesluten. Kommer det att finnas några kvar!!?? Vart är SD på väg. Håller SD på att gräva sin egen grav med en allt större frenesi??? VEM styr SD. Åkesson eller media. Tål att tänkas på!!!

 
Ingen bild

Magentan

17 mars 2013 18:14

Vi ska alla ta ALLT vad som nämns i svenska medier om SD med en STOR nypa salt, avvakta och behålla LUGNET. Det gäller samtliga sympatisörer och medlemmar, men allra mest gäller det givetvis toppfolket inom SD. Det allra viktigaste är att inte dessa säger eller gör något förhastat.

 
Ingen bild

Kurtan

17 mars 2013 18:22

@Kalle, ang. "uteslutningar"...

Troligen är detta en ny invallsvinkel från den genomruttna svenska median att angripa och försöka splittra den Sverigevänliga rörelsen!

Vad som är lite förvånande är att de (media och övriga "doo-gooders" samt 7 klöverns politiker) inte inser att de gräver, inte bara sin egen grav, utan även deras egen avkommas!!!

De kommer inte att lyckas om vi alla står starka, speciellt Jimmie och andra i SD toppen...
MVH


 
Ingen bild

Kalle

17 mars 2013 18:23

Är det bäst att SD:are är som tysta möss??? Vågar inte säga någonting för då kan de utslutas ur SD. Verkar som det höga sanningstaket inom SD håller på att falla sönder och samman. Nu börjar bitarna lossan och skada medlemmarna.

VEM i helskotta bestämmer inom SD. Nu är det dags att sätta upp en attityd mot all fientlig media. Vi tror på vår SD politok och skiner i vad ni tycker inom media för ni än gör så ar det endast för svartmålning av SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2013 19:13

Kalle...
Instämmer. Medias vinklingar ska inte styra SD. Jag ser inget fel i Dagerlind,s twitter.
Det är bättre att SD har nuvarande väljarstöd och sätter ned foten hårt, mot mångkulturens vansinnigheter, än att partiet blir utslätat och får 15 - 20%.

 
Ingen bild

Falköga

17 mars 2013 19:16

@Kalle

Partiledningen har i praktiken redan slagit in på den pk-liberala vägen. Gör man sådana uttalanden så blir man stämplad som opålitlig och oppositionell i partiledningens ögon.

Uttalandet ligger däremot helt i linje med vad SD tidigare stått för, som jag tror en majoritet av medlemmarna fortfarande ställer sig bakom. Hoppas att Dagerlind nu står på sig och inte gör en pudel. För att rädda landet så behövs personer med stake i frontledet och inga syltryggar.

 
Ingen bild

Thoralf A

17 mars 2013 19:20

Nu börjar jag faktiskt tröttna på vissa personer som kommenterar på bloggen. Jag vill fråga er om ni har mer information om interna "bekymmer" inom SD än ni läst i media?

Om ni har det får ni gärna berätta!

Om ni inte har det tycker jag att ni skall vara lite mer försiktiga i er kritik av SD och partitoppen.

Om ni bygger er kritik på Expo och Expressen är ni inte särskilt smarta, snarare visar ni prov på bristande intellegens!

PS
Jag blir rent ut sagt förbannad på vissa som sprider partifientliga synpunkter.

Varför skall jag jobba som en slav för partiet när andra bara är ute efter att misskreditera. Gör något själva för partiet istället för att gnälla!

 
Ingen bild

Rune

17 mars 2013 19:54

Håller med Thoralf.
Man kan inte kritisera SD för sådant som kommer från Expo och Expressen. Dessa medier sysslar ju med desinformation. Man kan inte ha någon åsikt förrän man har fått korrekt och sanningsenlig information om vad som faktiskt händer.

 
Ingen bild

Kalle

17 mars 2013 20:02

Jag är tyvärr inte ensam om att vara kritisk mot detta uteslutningsraseri som råder inom SD.

Läs denna ledare fån "Fria Tider" en svenskvänlig nätidning.

""Den anonyme anmälaren är, enligt mycket säkra uppgifter, ingen mindre än Mattias Karlsson, riksdagsledamot, en i ”de fyras gäng” och därtill även ledamot i partistyrelsen, som är det organ som fattar beslut i uteslutningsärenden."" skriver "Fria Tider i sin ledare.

http://www.friatider.se/vagval-for-sd

Jag är inte tyst som en mus som tydligen SD:are skall vara. Jag håller absolut med "Fria Tider" är det förbjudet inom SD???

 
Ingen bild

Magentan

17 mars 2013 20:11

@ Kalle (och eventuellt andra som kan ha drabbats av panik)

Dagerlind har nu skrivit en förklaring på Avpixlat.
Kanske kan denna återställa åtminstone en del av lugnet.

http://avpixlat.info/2013/03/17/idag-har-jag-lart-mig-hur-farligt-det-kan-vara-att-twittra/


 
Ingen bild

Stundtahl

17 mars 2013 22:26

@Magentan.

-Ja,låt oss -hålla igen hästarna- lugnt och sakligt betrakta det mediokra spel som försigår inför val 2014.
-I mellantid kan vi betrakta en 7klöver och regering som rasar i bristande samstämmiget.

Ps. -att inte nämna gammelmedia som part i stolleproven anser jag i stunden som slöseri av energi.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards