thoralf

Direktlänk till inlägg 27 december 2012

VÄNSTERPÅHOPP

Av Thoralf Alfsson - 27 december 2012 12:02

Clown, komiker och pajas är nya epitet jag fått av Östrans bloggare Ahonen. Han skriver till och med att jag inkvoterats som representant för Östergötland i riksdagen. Ahonen bör nog läsa på vallagen.

Vad är det då som gör Ahonen så upprörd? Jo, min lilla omröstning om årets sämsta journalist.

Detta är väldigt roande! Ahonen gillar tydligen inte att jag har åsikter utan han har större krav på riksdagsledamöter.


”Själv anser jag att om toppen av våra politiker ska representeras i riksdagen så har man även rätt att ställa krav på dessa 349 ledamöter.”


Frågan är då vilka krav han har på riksdagsledamöterna. På Kalmarbänken sitter ett antal ledamöter i riksdagen som aldrig ger ett pip ifrån sig på det lokala planet eller i några andra sammanhang. Är det sådana riksdagsledamöter som Ahonen vill ha? Vilka krav ställer Ahonen på dessa musslor som oftast bara vänder kappan efter partipiskan eller rättare sagt det behövs inga partipiska. De tillhör det såkallade ”tryckknappskompaniet”!


Är det så att i den nominerade listan över årets sämsta journalister finns Ahonens förebilder över hur ett journalistiskt arbete skall utföras? På något annat sätt går det knappast att tolka Ahonens blogginlägg. Istället för att motivera varför dessa journalister inte hör hemma på listan kastar han ur sig negativa epitet.


Hur många av Östrans läsare delar Ahonens uppfattning?


I skrivande stund har mitt blogginlägg om omröstningen nästan 70 kommentarer och nästan 500 personer har redan röstat. Mina läsare gillar i varje fall omröstningen.


I helgen mötte jag en av Ahonens "kompisar" på Lilla puben, vid midnatt på juldagen. Jag hade haft en trevlig kväll till dess med många dunkar i ryggen och kramar, många lyckönskningar i politiken. Men framförallt för att jag och SD står på oss mot etablissemanget. Några av dessa funderade även på att bli medlemmar i SD och engagera sig politiskt. Väldigt roligt! Ni behövs.


Tyvärr avslutades kvällen med en person som var synnerligen otrevlig och kallade mig allt från idiot, knäppskalle, sinnessjuk, sjuk i huvudet o.s.v Han ansåg till och med att min förra arbetsgivare skulle sparkat mig på grund av mitt medlemskap i Sverigedemokraterna. Han var helt förvånad över att jag inte fått sparken. Jag måste säga att jag nästan chockerades över de odemokratiska åsikter som han uttryckte men han var ivrigt påhejad av en kvinna vid hans sida som var minst sagt lika rabiat. Okunnigheten och fördomarna om Sverigedemokraterna riktigt flödade ur deras munnar.


Det var ett äkta och genuint hat eller något som kan liknas vid grov "rasism" som utttrycktes från dessa personer. Uppenbarligen föstår de inte detta själva. Jag valde att lämna Lilla puben och inte fortsätta diskussionen med denna/dessa hatiska vänstermänniskor.


Efter lite efterforskningar tror jag att jag har koll på vem han var. Inte förvånande är han aktiv inom vänsterpartiet i Kalmar. Med tanke på de odemokratiska åsikterna han spred är det dock verkligen obehagligt att han är yrkesverksam inom skolan i Kalmar. Jag tvivlar inte en sekund på att han sprider liknande åsikter bland eleverna och lärarna.

 
 
Ingen bild

Ugglan

27 december 2012 12:53

Stå på dig bara Thoralf!! Du och SD-s övriga partiföreträdare har mitt fulla förtroende. Att en galen VpK-are har synpunkter på dig, vem fan bryr sig?

 
Ingen bild

alf

27 december 2012 13:17

Jag skulle önska att fanns 349 clowner, komiker och pajaser av din kaliber i Sveriges Riksdag, Thoralf. Clowner, komiker och pajaser av Ahonens typ kan vi klara oss utan.
Tack för att du gör ett gott jobb och God Fortsättning!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 december 2012 13:21

Puh tur att Gubben o Gumman tagit bort lösa föremål vid Lulles Pub
Man vetaldrig vad en tokig Boljevik kan ta sej till på droger

 
Ingen bild

Lotta

27 december 2012 13:38

Ahonen är ett hycklande finskt skämt som borde kliva ner från sina höga hästar. Hur mycket "flyktingar" har hans eget land Finland tagit emot genom åren? Skulle Ahonen komma på tanken att kalla sina landsmän för rasister?

 
Ingen bild

Nils Dacke

27 december 2012 13:39

Ahonen är nog den största clownen av alla. Jag uppmanar att inte läsa hans smörja han vill troligtvis få upp sin besökstatistik på sin blogg när han hoppar på Thoralf eftersom han vet att det är en av de mest lästa politikerbloggar. Detta lyser igenom då han oftast länkar till sin blogg när han är inne och kommenterar på Thoralfs blogg. Vem vet han kanske får betalt/antal besökare på bloggen?

 
Ingen bild

Hulda

27 december 2012 13:58

Ta reda på namnen på dessa rabiata vänstertyper. Kan vara bra att ha inför framtiden. Det kan ju flyga fler grodor ur deras munnar.

Om han är verksam på en skola och kanske tom. där sprider odemokratiska åsikter är det förfärande.
Vi får hoppas på förnuftiga elever, föräldrar eller tom. kollegor kanske kan förmedla mer kunskap om ev. politisk påverkan i skolan.
Lämpliga motåtgärder bör då vidtagas.

Om ni två läser detta så SKÄMS! Ett mail med en ursäkt till Thoralf när spriten lämnat kroppen är på sin plats!

 
Lassekolja

Lassekolja

27 december 2012 14:09

Att de V-människor, som Du träffade igår samt även Ahonen är så frustrerade över att SD växer så kraftigt att de förlorar omdömet är fullt begripligt. Säger mer om dem än om Dig Thoralf!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Bevara Sverige,vill inte begå självmord!!

27 december 2012 14:13

Denna Markkus Ahol tanke jag gillar olika!Jag gillar olika,bara du tänker som jag att systemkritiker ska införlivas med våld antingen du gillar det eller inte!

!!Det bara bekräftar vad man misstänkt,demokrati är att förtrycka andra och som inte köper gilla olika konceptet!
Demokrati är inget som vänstern sysslar med,tvärtom så är våld deras bild av hur demokrati fungerar.


 
Ingen bild

FG

27 december 2012 14:19

Starkt Thoralf att du inte lät dig bli provoceras av de odemokratiska paret. De har verkligen gjort bort sig. Det som gör mig orolig är att den här typen av fanatiska människor får arbeta inom skolan och påverka barnen helt oemotsagda. Bra att du lyfter fram det här så kanske föräldrar är mer observanta på vilka vuxna barnen har att göra med i skolan. Om en person med SD sympatier blir ”avslöjad” så blir de avsatta direkt oavsett hur bra eller politiskt neutrala de än är som lärare, som t ex i Richard Jomshof fall. Sånt här är mycket illa och brukar vara ett signum för diktaturstater.

 
Svensson

Svensson

27 december 2012 14:35

Det är ingen som lyssnar på en kommunist.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

27 december 2012 14:37

Ahonen är sosse så vitt jag kan förstå.
Varsågod Markku, denna bjuder vi på.
http://petterssonsblogg.se/2012/12/07/nu-granskar-vi-s/
Vad är det man brukar säga? Sopa framför din egen dörr...

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

27 december 2012 14:37

Bra agerat Thoralf att bara lämna puben och inte ta en meningslös diskussion!

Finns en klassiker på YouTube hur dessa vänstermänniskor "diskuterar". Om jag inte minns fel är det Gustav Kasselstrand som är en av dem som svarar upp från Sverigdemokraterna.

http://www.youtube.com/watch?v=zgrwQA-qM54

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Medborgaren

27 december 2012 15:06

Kärt barn har många namn!
Östranstollen har ju bara ett namn.
Beträffande ditt möte med kommunismen på puben blir man knappast förvånad, av dessa kan man vänta sig vadsomhelst.
Du agerade helt rätt, att konfrontera fulla kommunister ger oftast märkliga rubriker slaskpressen, du vet vad som skrivits under hösten!

 
Ingen bild

Pär Green

27 december 2012 15:33

Lotte Nord, producent på Sveriges Radio, Sundsvall!
Anser tydligen att Nordens länder är rasistiska!

Hej!

Sverigedemokraterna ger i sitt partiprogram och sin hemsida stort utrymme till invandrarfrågor. Som också sas i programmet Ring P1 – det man läser där kan tolkas rasistiskt. T ex är invandring den första punkten under ”våra viktigaste frågor” och där står:

§ Kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring till en nivå mer lik den som finns i våra grannländer

§ Invandrare som kommit till Sverige måste anpassas till det svenska samhället

§ Stopp av: könssegregering, förbud av traditionella skolavslutningar, annan anpassning till andra kulturer

§ Ökat stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige

§ Skärpta krav för svenskt medborgarskap genom bl a språkkrav

§ En extra miljard kronor till flyktinghjälp i närområdena

Pär – det får tala för sig självt. Och jag ringde upp dig och erbjöd dig att vara med i radio – tråkigt att du tackade nej. Det är mycket värdefullt att alla åsikter kommer med i Ring P1. Hoppas du är med någon annan gång.

Vänliga hälsningar,

Lotte Nord (producent Ring P1 i Sundsvall)

 
Ingen bild

Urban

27 december 2012 16:18

Det kan till och med vara så att det agressiva paret i bakgrunden hade med sig vittnen och fotograf för att bidra med ytterligare SD avslöjanden...

 
Ingen bild

robban

27 december 2012 16:23

äh får man gnäll och tillmälen från en kommunist så är man ju på rätt spår

 
Ingen bild

Pär Green

27 december 2012 16:28

Thoralf Alfsson

Glöm aldrig att världen, och att Sverige, är fullt av tokar!
Beundrar dig,som har ork och tålamod att arbeta för ett bättre land!


Ahonen, ett praktexempel!

”Han må se ut som en idiot och tala som en idiot, men låt inte lura dig, han är verkligen en idiot!”

 
Ingen bild

Observer

27 december 2012 17:23

Medievärlden i landet befinner sig i en förtroendekris och antingen man vill det eller ej så står gammelmedia inför ett paradigmskifte.Krisen visar SOM-institutet i Göteborg på i mätningar varje år.Förtroendet för journalister ligger i botten bland allmänheten.Ingen annan yrkesgrupp har ett lägre förtroende.Man gör ett dåligt,urdåligt jobb med andra ord.Därför är det faktiskt rätt spännande att få se allmänhetens syn på vem som gjort det sämsta jobbet i denna grupp.Åsa Linderborg verkar ligga bra till och uppfyller en del krav på "sämsthet".Hon har distanserat sig totalt ifrån vad människor i allmänhet upplever som problem och vad man oroar sig inför framtiden.I sin förvridna verklighetsuppfattning hanterar Lindeborg detta genom att betygsätta medborgarna som sämre varelser än Lindeborg och hennes gelikar.De senare hakar förtjust på.De utgör ju gudbevars enligt sitt eget navelskådande vår kulturaristokrati ,fyllda med förakt för åsikter som inte passar dem och som ska tystas.Detta har människor börjat upptäcka.Här har vi en del av mediakrisen.

 
Ingen bild

Malin R.

27 december 2012 17:28

Nu förstår jag vem som smittat den där Ahonen.

 
Ingen bild

AWSvensson

27 december 2012 17:54

Urban: Jag delar din tanke att de var ute efter en ny järnrörshistoria,så hur svårt det än är,vet av erfarenhet, så ska nog SD riksdagsmän lämna scenen även om det känns lite kymet för tillfället att inte ta diskussionen, men tiden kommer när, snabbare än vi anar, Sd kan triumfera inför svenska väljare till förtret för dessa vänsterstollar .

 
Ingen bild

Hulda, stolt troll !!

27 december 2012 18:05

Tack Markku Ahonen! Tack för den fina titeln du gav mig och alla andra som regelbundet kommenterar här i din blogg. Att bli kallad troll är en hedersbetygelse på att man påverkar.

Att vara ett troll är definitivt bättre än att vara ett menlöst fån som lallande och okritiskt hyllar mångkulturen...

 
Ingen bild

Tony

27 december 2012 18:21

En enda bra sak har kommit ur kommunismen, och det
är Vodka,och den kom till för att Ryssarna skulle
stå ut med det vridna system som kommunism är.

 
Ingen bild

Tony

27 december 2012 18:23

Så sant Hulda!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

27 december 2012 21:04

Markku Ahonen är nog mest sur över att han själv inte fick vara med bland alternativen att rösta på.

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Nalli

27 december 2012 22:41

@Svensson
Torsdag 27 dec 14:35
”Det är ingen som lyssnar på en kommunist.”

Säg inte det för än är inte sista ’IDIOTEN’ född.

 
Ingen bild

Nalli

27 december 2012 22:45

@Thoralf Alfsson
’Jag valde att lämna Lilla puben och inte fortsätta diskussionen med denna/dessa hatiska vänstermänniskor.’

Bra jobbat Thoralf Alfsson.

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

27 december 2012 23:10

Vänsterpersonernas agerande känner jag igen både från nätet och vardagen. Inte vid ett enda tillfälle har jag hört någon argumentara mot SDs politik! Istället brukar det bli "idiot", "svin" och gärna något hot om våld...

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

Islamist i Centerpartiet javisst

28 december 2012 00:08

Islamistfru nekade tre kristna konvertiter asyl
Nämndemannen Ebtisam Aldebe har avgjort i minst tre utvisningar till konvertitens nackdel

Ebtisam Aldebe var nämndeman i Stockholms förvaltningsrätt, utsedd av Centerpartiet i Solna. Där har hon under de senaste fyra åren varit med om att avgöra minst 40 ärenden vid Migrationsdomstolen.

Ebtisam Aldebe sitter med i styrelsen i Centerpartiet i Solna.
När hon kandiderade till riksdagen 2006 backade hon offentligt upp sin makes förslag att införa delar av sharialagen i Sverige för att underlätta för muslimerna inom bland annat familjerätten. Uttalandena rönte stor uppmärksamhet inom Centerpartiet, som dock valde att ge henne fortsatt förtroende.
http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/03/21/Islamistfru-nekade-tre-kristna-konvertiter-asyl/

 
Ingen bild

SD påverkar

28 december 2012 01:24

Svenska kommuner har inte råd med mer flyktingar
http://www.youtube.com/watch?v=rsw2lh5icIo&NR=1&feature=endscreen

 
Ingen bild

UncleBobben

28 december 2012 04:26

Blev så oerhört illa till mods då jag läste den hatkrönika mot Thoralf som Ahonen skrivit. Därför har jag replikerat detta:
(Får se om han vågar "ta debatten"
"Sällan har jag hört en skrymtare av Ahonens kaliber göra bort sig så kapitalt genom sina kommentarer. Den "ton" det ofta talas om i PK-media även benämnd "pissränna" med nedföljande hatiska kommentater är betecknande för Ahonens hat-blogg.

En sak är säker, även för oinvigda betraktare: Den gode Thoralf Alfsson som Ahonen utsett som sin antagonist, har satt sig på Ahonens nerver och får honom gång på gång att totalt mista omdömet. Totalt och slutgiltigt.

Medan Thoralf har en välbesökt och populär blogg som har väldigt stort inflytande i den politiska bloggosfären, så är Ahonens bidrag till densamma bara dumt förtal och obegåvat fotbollssnack för att fylla ut tomrummet. Avundsjuka kanske?

Sådana svepande generaliseringar som "Merparten av Sverigedemokraterna är främlingsfientliga rasister" är ju ett bevis på att Ahonen behöver en lägre tids psykoterapi för sina SD-fobier,
Hoppas det inte är fallet med Ahonens partikamrater. Då blir det ju trångt på hjärnskrynklarnas soffor.
(Har du vågat bekänna partifärg egentligen, Ahonen?)"

 
Ingen bild

Det jäser i kommunerna.

28 december 2012 05:24

Hultsfred vill stoppa asylboende

Hultsfreds kommun kräver möte med Migrationsverket om ett planerat asylboende.
Omkring 200 flyktingar kan komma att placeras på Hotell Molijan i Målilla, vilket kommunen fick besked om timmarna innan tiden för överklagande av Migrationsverkets beslut gick ut, skriver Östran.

Kommunen har aviserat att man inte klarar att ta emot fler asylsökande. I dag hyr Migrationsverket 192 lägenheter av kommunen, som svarar för drygt hälften av länets asylmottagande.

Hultsfred TT

 
Ingen bild

World Traveller

28 december 2012 11:00

Det marks att 7-klovern och media nu borjar bli riktigt raedda. De ser att de ar pa vaeg att forlora sin makt (och med den sina hoga bidrag) och att vara samhallets enda nyhetsformedlare och roest. Deras sprak blir allt sjukare och mer aggressivt. De kommer att gora precis allt for att hitta pa skandaler om SD och jag undrar om de ar beredda att ta till mer vald an de gjorde infor senaste valet.Forutom AFA saa har de ju tusentals "ensamkommande barn" de kan hetsa fram och aven krigsvana nysvenskar som just nu ar nere i Syrien och mordar kristna. Man faar vael baera skottsaker vaest och pistol naer man gar till vallokalen 2014.

 
Ingen bild

J B Doe

28 december 2012 11:55

Har hittills aldrig hört någon som i en politisk debatt har sagt till sin motståndare: "Ja, när jag tänker efter så har du faktiskt rätt." Detta beror på att man faktiskt inte lyssnar till motståndaren utan bara letar efter något att slå ner på. Berusade personer lyssnar om möjligt ännu mindre. Det är därför extra
meningslöst att diskutera med dem.
Visst kan man bli tillfälligt nedslagen av att få en dusch med skällsord över sig, men det gäller att komma ihåg hur oerhört viktig den politiska uppgiften är, som SD har tagit på sig: Varken mer eller mindre än att rädda Sverige!

 
Ingen bild

Morningstar

28 december 2012 13:03

Hejsan Thoralf. Kan ni inte lyfta upp till yta att fr o m den förste januari blir det i lag tvingande att ta dom där omtvistade vaccinationerna. har inte sett någon debatt om det här. Har smugits igenom lika tyst som grundlagsändringen. För dom som känner för att protestera kan ni googla Torbjörn Sassersson som har startat en protest i form av namninsamling mot detta.

 
Ingen bild

Morningstar

28 december 2012 13:07

World Traveller. Det kommer säkert stå skäggiga mujahedeener utanför vallokalerna som genomsöker varje besökare. Hittar dom valsedlar från SD så blir man halshuggen på plats.

 
Ingen bild

Rännstensmedia

28 december 2012 14:11

Rännstensmedia gräver bara fram en massa skit så priset borde heta "Årets rövskrapa".

Gott nytt "pissränne år"!

 
Ingen bild

Putte

28 december 2012 16:22

Spännande att Ahonen anser att SD och dess sympatisörer är lågutbildade rasistiska clowner. SD vill ju föra samma invandringspolitik som Ahonens hemland Finland. Av detta kan vi således dra slutsatsen att Ahonen anser att hela det finska folket och deras politiska representanter är lågutbildade rasistiska clowner.

 
Ingen bild

World Traveller

28 december 2012 16:41

Morningstar, utanfor vallokalerna saa kommer det nog, precis som forra valet, att sta en massa sossar och kommunister som forsoker skramma folk till att roesta "raett". Muhammedanerna kommer troligen att anvandas tillsammans med Vansterns egna stenkastare pa SD's torgmoten.
Sen undrar jag lite om den dar vaccineringen du namner. Var har du laest att det kommer att bli lag? Hur ska det ga till? Kommer polisen hem till folk och tvingar med sig dom till sjukhusen for att vaccineras? Verkar lite konstigt.

 
Ingen bild

Ateisten

28 december 2012 23:56

@Lotta

M Ahonen är bara finsk till namnet.
Finns ingen riktig finne som vill kännas vid honom.
Än mindre erkänna som sin landsman.

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 december 2012 11:54

Morningstar och World Traveller, jag hittade ingenting om tvångsvaccination bland lagar på riksdagssidan. Har de kanske tagit bort allt - tål att granska närmare.

 
Ingen bild

Fale bure

29 december 2012 16:42



RÄKENSKAPENS DAG KOMMER FÖR DE HÄR MÄNNIKORNA !


Alla dessa som försvarar odemokrati, förljugenhet och misskrediterar demokratiskt valda -På det här sättet som Thoralf råkat ut för, I Tv-Soffor, mm, k o m m e r att få det svårt att ärna sig åt detta i framtiden. Med all rätt.
Dessa har visat sitt förakt för demokratins spelregler. Jag tycker att man skall lagföra de här figurerna, så att liknande kan undvikas för framtida generationers skull.
DET FINNS HELLER INGEN SOM SAKNAR KGB IDAG.

 
Ingen bild

Skeggan

30 december 2012 18:32

Man kan ju fråga sig vad du själv har för demokratisyn, Thoralf. Inte med ett ord har du tagit avstånd från dina partikamraters järnrörsbeväpning och rasistiska glåpord.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards