thoralf

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012

ATT DOM INTE SKÄMS!

Av Thoralf Alfsson - 17 oktober 2012 18:54

Malin Pettersson utses till utvecklingsdirektör vid länsstyrelsen i Kalmar. Uppenbarligen är det en helt ny tjänst som inrättats vid länsstyrelsen.


Malin Pettersson tvingades att avgå som moderaternas oppositionsråd och gruppledare i Kalmar efter att hon inlett i förhållande med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Hon lämnade sin tjänst i slutet av september och efterträdes av Per-Olof Jonsson.


Han har i flera intervjuer sagt att hon haft ett nytt jobb på gång men inte kunnat berätta detta innan det var helt klart. Nu förstår vi att den politiska makten har jobbat med detta en längre tid. Det är minst sagt häpnadsväckande!  Vänskapskorruption ligger väldigt nära till hands.


Man förlorar all respekt för hur makten tar hand om de sina. Att dom inte skäms!


Jag förstår att mitt överklagande av Gota Medias mediehus aldrig hade en chans hos Länsstyrelsen i Kalmar. Jag är väldigt glad att jag gått vidare till nästa instans men frågan är om det räcker för att få ett objektivt beslut?


Länsstyrelsen skall ha ett insynsråd som utsett av regeringen. I detta insynsråd på åtta personer sitter fyra riksdagsledamöter.


Anders Andersson (KD)

Anders Åkesson (C)

Eva Bengtsson Skogsberg (M)

Desireé Liljevall (S)


Insynsrådet skall sammanträda fyra gånger om året. På Länsstyrelsens hemsida finns dock inget protokoll sedan 17 mars 2010. Undrar varför? Dags att begära ut dessa protokoll så att man får se om insynsrådet hade några synpunkter på en ny utvecklingsdirektör?


Barometern hade sin kommentarsfunktion aktiv till att börja med men nu har Anders Blank tagit bort möjligheten och raderat alla kommentarer, bland annat två som jag skrivit själv.


Östran har fortfarande kommentarsfunktionen öppen.


 
ANNONS
 
Svensson

Svensson

17 oktober 2012 19:50

Verkar vara mycket mygel i Kalmar, han krogägaren verkade ju inte ha alla anställningsbevis hemma, att utnyttja invandrare som billig arbetskraft, sen påstå att man står på deras sida *skrattretande* Och den här Malin hon är precis så korrupt som Moderater är, hoppas att sossen är bra i sängen i alla fall *ler*

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lars Rosén

17 oktober 2012 20:23

Nu duger offentliga sektorn.

 
Ingen bild

biran

17 oktober 2012 20:30

Årets myglarkommun Kalmar, här myglas det med allt, hela etablissemanget är inblandat. Politiker, tjänstemän, länstyrelse, idrottsrörelse, krögare, media you name it.

 
Ingen bild

Jenny

17 oktober 2012 20:32

Svensson@ "sossen är bra i sängen"

En sosse är nog oftast helt talanglös...

 
Ingen bild

Essendon

17 oktober 2012 20:36

Skall inte tjänster lysas ut så andra får en chans ???
Visst ja, politiker kör ju ett eget race och väljarna står intill och tittar på och får inte ifrågasätta!
Dags för Sju-Klövern att lägga om kursen innan dom tvingas göra det under galgen..


 
Ingen bild

Nyhetspojken

17 oktober 2012 20:38

Hur mår du egentligen Thoralf? Har alla konspirationsteorier stigit dig åt huvudet på riktigt denna gång, bort från allt förnuft och sans? Du borde söka hjälp, du är ju mer manisk på att leta efter och skapa "skandaler" än en reporter på Se&Hör. Finns med all säkerhet inte ett skit i det du basunerar ut.

 
Ingen bild

Essendon

17 oktober 2012 20:46

O.T

Åkesson besvarar en miljömupp:
https://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM

Råd till Sju-Klövern: Har ni vettigt att komma med, så håll käften!

 
Ingen bild

Nalli

17 oktober 2012 20:49

Nyhetspojken@
Jo Du Nyhetspojken de bästa nyheterna har ändå Thoralf Alfsson, det är förmodligen därför som Du alltid är inne på hans blogg och läser den.

 
Ingen bild

Essendon

17 oktober 2012 20:49

"Inget vettigt", skulle det ju vara så klart.

 
Ingen bild

Lars-Inge

17 oktober 2012 20:55

> Nyhetspojken

Snälla berätta för oss andra hur man lyckas med att missförstå så kapitalt allt det som sker i dagens samhälle. Du måste ha något hemligt knep. Alltid hörselskydd på plats och en stor papperspåse över huvudet eller? För att inte tala om din oehört fenomenala fantasi att förvränga fakta.
Snälla berätta hemligheten för oss andra, så även vi lyckas undgå att se det allmänna förfallet inom samhället och sluta att bekymra oss om förintelsen av vad som händer i det som våra förfäder en gång i sitt anletes svett har byggt upp för att trygga tillvaron för kommande generationer.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 oktober 2012 21:34

Måste man inte ha "rent spel" gener om man skall ha förmåga att skämmas
Hoppas Janne Josefsson får tag i detta helt jävla sanslöst mygel illojalitet you name it.

 
Ingen bild

Stefan A.

17 oktober 2012 22:35

Nu när varslen haglar i privat sektor får man hoppas att offentlig sektor har vett nog att inte instifta nya dyra administrativa tjänster, annar är det illa...mycket illa...men känner man byråkratin rätt så driver man alltid igenom det man bestämt, kosta vad det kosta vill....

 
Ingen bild

Calle

17 oktober 2012 22:42

@ Thoralf
Betr. rubriken
Nä, det kommer dom aldrig att göra.
Först när dom blir arbetslösa kanske dom reflekterar.

 
Ingen bild

Carl

17 oktober 2012 22:52

Är inte Johan Persson väldigt lik 91:an Karlsson?

 
Ingen bild

Patrik

18 oktober 2012 06:41

@Jenny

Såg Du mitt tidigare inlägg till dig? Gillar din humor och maila gärna mig: patrik400@live.se

Ja dessa politiker!!!

 
Ingen bild

Tony

18 oktober 2012 07:27

Om en ny tjänst ska inrättas, är det väl lämpligt att tjänsten
utlyses, så att fler får chansen att söka! Det är ju på så sätt
som man får fram mest lämpad person till tjänsten, men ryggkliande är väl det mest förekommande!

 
Ingen bild

Eric H

18 oktober 2012 08:01

Det är nog lite synd om Kalmar ändå, och staden är nog inte heller så unik som man påstår här.
Tror inte att korruptionen (läs: vänskaps-) i Kalmar är varken större eller mindre än i andra småstäder.
Det har bara inte undersökta på så många ställen, ännu.
Vi vet att t ex fotografer som tar ofördelaktiga bilder av kändisar nästa gång inte kommer in till de fina ställena.. På samma sätt gäller det på småorter, det måste finnas mediafolk som har tillräckligt med stake att om det behövs, kritisera och stå upp mot ortens politiker. Inte som nu, är du "dum" mot politikern(a) så blir du utfryst från de "inre kretsarna".
Har ett strålande exempel från en mindre mellansvensk stad där (den manlige) chefredaktören gick i pension, varpå lokalblasken snabbt förföll till rena fjollbladet med enbart PK åsikter.
ThorAlf har allt mitt stöd i sitt arbete för att rensa upp i den fara som geggan av lokalpolitik och vänskapkorruption i samarbete utgör för oss vanliga..
Inte bara i Kalmar!

 
Ingen bild

HoHo

18 oktober 2012 10:02

Är inte det här lite likt nepotismen inom SD ledartrojka med anställda flickvänner och annat. Vad är skillnaden Thoralf?

 
Ingen bild

OH

18 oktober 2012 10:34

Varför skall det ställas högre krav på kunskaper för denna tjänst än vad som gäller polisutredare,åklagare,domare i Kalmar ?

 
Ingen bild

igor

18 oktober 2012 12:28

Den första reaktionen är ju "vem har hon knu**** för att få det jobbet" men svaret känns uppenbart. Enligt Östran skulle man ha en högskoleexamen i statsvetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning, en lärarexamen är knappast något av dessa. Det vore intressant att veta vad de andra sökande hade för kvalifikationer, det borde väll vara allmän handling.

Jag misstänker att Malins andra arbeten och "kontakter" var mycket viktigare än hennes faktiska utbildning. Det konstiga är väll att hon sagt att hon haft detta jobb på gång ganska länge nu vilket skulle betyda att han redan visste innan att detta i det närmaste säkert var hennes innan det ens hade beslutats.

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 12:48

> HoHo

"Är inte det här lite likt nepotismen inom SD ledartrojka med anställda flickvänner och annat."

Efter att ha åkt på ett par smällar där bla. Expo via en mullvad fick till tillgång till interna Sd uppgifter, kan jag mycket väl tänka mig att man bland annat väljer sina anställda bland personer som man till 100 % kan lita på. Nära bekanta, familjemedlemmar o.s.v Inget konstigt efter det som har hänt, vilket gör att man blivit försiktig med vilka man anställer.

För övrigt är din jämförelse mellan detta och relationen mellan politikerna i Kalmar inte jämförbar. Undantaget är givetvis om man nu i den aktuella relationen inte kan låta bli att i förtroende för sina gamla patikamrater viska en och annan "liten partihemlighet" som man inte borde!

 
Ingen bild

Nyhetspojken

18 oktober 2012 13:54

@Lars-Inge
Vad är det du tycker jag missförstått?
Du menar att du har insyn i hur allt gått till i det här fallet? Att det faktiskt finns oegentligheter i rekryteringsprocessen av Länsstyrelsens nya utvecklingsdiriktör? Dax att visa det då, men det kan varken du eller Alfsson, eller?
Känns inte så seriöst av Thoralf att skrika om vänskapskorruption etc. utan att ha på fötterna. Men det är klart lever man i tron att Islam är det största hotet mot allt och alla kanske man inte ska räkna med så mycket.

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 14:26

> Nyhetspojken

Läs i Östran vilka krav som enligt Ulf Carlsson ställts på den person som skall ha för denna befattningen. I vilken mån motsvarar hon detta? Svaret på detta är absolut inget! Om du har något bak pannbenet så bör du själv hitta detta på Östran utan att farbror Lars-Inge skall behöva rycka in även här?
Men varför svarar du inte i stället på vad du nu skrev i din ursprungliga kommentar och som jag svarade på, där du drar paralleller med denna tillsättning och det som du påstår förekommer inom Sd. Verkar inte som om logiskt tänkande och att hålla sig till sakfrågan är din starka sida?

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 14:32

PM till ovanstående som fanns kvar på Östran och observera speciellt den första meningen:
"Du har adekvat högskoleutbildning, gärna med inriktning mot samhälls- och/eller statsvetenskap. Du har erfarenhet av att driva komplicerade utvecklingsprocesser inom offentlig förvaltning. Det är mycket meriterande att ha goda kontaktytor med såväl lokala, regionala som nationella aktörer. Arbetet förutsätter också en bred och djup förståelse av samhällets olika funktioner och vilka faktorer som driver tillväxt och hållbar utveckling. Ditt jobb präglas av samverkan och du måste kunna bygga förtroendefulla relationer. Uppgiften kräver en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som på engelska."

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 14:52

Märkligt. Svarar med en kommentar till pseudonymen HoHo och samma person svarar nåsta gång under pseudonymen Nyhetspojken. Kul när personer avslöjar sig själv!

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 15:22

OJ!

Strax efter att jag återgav befattningsbeskrivningen för Malin Peterssons nya arbete här på bloggen, togs den bort på Östran i sin ursprungliga form och ersattes med några meningslösa "flumrader".

Starkt jobbat Ulf Carlsson. Myglet bakom denna tillsättning är ännu värre än jag trodde!

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 15:25

OJ!

Nåra minuter efter att jag återgav befattningsbeskrivningen för Malin Peterssons nya arbete här på bloggen, togs den bort på Östran i sin ursprungliga form och ersattes med några meningslösa "flumrader".

Starkt jobbat Ulf Carlsson. Myglet bakom denna tillsättning är ännu värre än jag trodde!

 
Ingen bild

HoHo

18 oktober 2012 15:26

Nej du, jag är HoHo och inget annat. Min fråga ställdes till Thoralf och inte till dig, till att börja med.

Ditt svar lämnar för övrigt en hel del att önska. Om du tror att det inte finns risker med inavel så behövs det bara att en av dem blir sur och flyttar ut och sedan skvallrar. Det är m.a.o inte försvarbart resonemang.

Så när det gäller nepotismen är SD lika goda kålsupare som Kalmar kommun.

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 15:29

Sorry för dubbelt inlägg. Fick meddelande på bloggen att jag hade felaktig säkerhetskod. Ändrade inledningen lite och skickade på nytt och då kom båda "varianterna" med?

 
Ingen bild

Las-Inge

18 oktober 2012 15:31

> HoHo, Nyhetspojken

Ta den om Rödluvan också!

 
Ingen bild

HoHO

18 oktober 2012 15:36

Lars-Inge&Las-Inge Varför tramsa, har du inget att göra, så gör det inte här.

Om du är intelligent nog kan du i källkoden granska båda IP-adresserna och där får du svaret.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

18 oktober 2012 16:43

@Lars-Inge
Nej jag och "HoHo" har inget med varandra att göra.

Jag var inte med under anstälningsintervjun av Malin P, och det var inte du heller. Varken du eller jag vet av vilken orsak eller vilka skäl Stefan C och övriga inblandade i rekryteringsprocessen hade då de valde ut just henne. Men ni utgår bara från att något är fel, det är vad jag retar mig på. Ta reda på riktiga fakta istället för meningslösa spekulationer som inte för någon närmare vad som egentligen hänt.

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 16:46


För andra som inte heller vet skillnaden mellan källkod och IP-adress så finns information i följande URL.

http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4llkod
http://sv.wikipedia.org/wiki/IP-adress

Det finns ingen utan bloggägaren som kan komma åt och har möjlighet att kontroller vilken pseudonym som hänger samman med aktuell IP-adress. Att blanda in och "yra om" källkod i det här sammanhanget är enbart trams. För övrigt har den intellektuella nivån genom mina motkombattanters försorg nu hamnat så lågt, att en fortsatt "diskussion" genom deras brist på saklighet gör det meningslöst att fortsätta. Dessutom försöker man hela tiden att undvika det egentliga ämnet om hur Sd tvingats till extraordinära åtgäder för att skydda sig mot "mullvadar" och andra, som genom utomparlamentoriska metoder vill skada partiet genom att förringa och jämföra med myglet på Länsstyrelsen i Kalmar.

 
Ingen bild

igor

18 oktober 2012 17:45

Östran har utvecklat frågan med en lista av de totalt 12 sökande för tjänsten. Där ser vi att Malin är yngst, troligen en av de sämst utbildade och med minst yrkeserfarenhet. Det var alltså andra faktorer som gav henne jobbet, en av dem heter nog Johan och de andra är att hon nog är något av en politiskbroiler.

 
Ingen bild

Lars-Inge

18 oktober 2012 18:26

> igor

Tack för informationen och ingen tvekan om ditt påstående "eftersom hon var troligen en av de sämst utbildade och med minst yrkeserfarenhet." Hon var rent utav inte ens kvalificerad att söka jobbet. Skandalen växer och drar en skam utan dess like över de tre mest inblandade i denna sorglustiga historia.

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/12-soekte-jobbet

 
Ingen bild

HoHo

18 oktober 2012 20:40

@Lars-Inge, du snackar mycket men det är väldigt lite substans. Om fånkraften och vindstat verkar din substans vara lika utspädd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se