thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

VILL NASIM MALIK FÖRSTÖRA VILKS VERK?

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2012 17:51

 


Kalmarsossen Nasim Malik har uttalat sig i sitt hemlands tidningar (Pakistan) på ett mycket anmärkningsvärt sätt. I intervjun vill han tydligen få hög legitimitet i sina uttalande genom att framhäva att han är reserv till den svenska riksdagen för socialdemokraterna (tredje reserv för Kalmar län). Ganska anmärkningsvärt att han beskrivs som en swedish MP.


Därmed måste hans uttalande uppfattas som även den socialdemokratiska partilinje, vilket gör det än mer uppseendeväckande.


“NASIM Malik, a Swedish social democrat politician, has asked those who genuinely stand for the world peace to unite against those who produce sacrilegious, baneful material and who, in the name of freedom of expression, are bent upon destroying the little hope the humanity today has for peace.”


Svensk översättning


"NASIM Malik, en svensk socialdemokratisk politiker, har bett dem som uppriktigt står för världsfreden att förena sig mot dem som producerar hädiskt, skadligt material och som i yttrandefrihetens namn inriktar sig på att förstöra det lilla hopp om fred som mänskligheten idag har."


Som muslim gillar Nasim Malik inte yttrandefriheten, speciellt inte mot de som låter sin yttrandefrihet riktas mot islam. Han vill uppenbarligen att personer som Lars Vilks skall stoppas på det ena eller andra sättet. Nasim Malik tycks inte förstå vad som är problemet med islam men det är han ju tyvärr inte ensam om. Han förstår inte heller vad yttrandefrihet innebär men som muslim i västvärlden är det ju inte ovanligt.


Fortsättningen i intervjun är än mer skrämmande.


“The governments of the countries where such material is produced must act sternly and seize and destroy such material forthwith and those who sanctioned its production must be duly dealt with.”


Svensk översättning.


"Regeringarna i de länder, där sådant material produceras måste agera bestämt och beslagta samt förstöra sådant material omedelbart, även de som sanktionerat deras produktion måste i laga ordning omhändertas (gripas)."


Nasim Malik anser uppenbarligen att t.ex Lars Vilks konstverk med Muhammed som rondellhund skall beslagtas och förstöras och att Lars Vilks skall uppenbarligen skall tas i tukt och förmaning av regeringen.


 


Nasim Malik tror uppenbarligen att han kan uttala sig i pakistanska tidningar utan att det får några effekter i Sverige. Troligen har han rätt i detta.


Jag gissar att inte en enda svensk tidning kommer ta upp detta. Framförallt inte Barometern i Kalmar. Det vore befogat med ett antal frågor till Nasim Malik angående vad han anser skall samlas in och förstöras.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 oktober 2012 18:11

Internet är underbart!
Nätet avslöjar obönhörligt dem som talar med kluven tunga.

 
Ingen bild

Tobbe S

14 oktober 2012 18:19

Ingen tvingar Nasim Malik att bo här hos oss i Sverige. Han är fri att flytta härifrån om han inte trivs.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2012 18:29

Du är grym Thoralf! Mer av sådant, precis vad vi behöver ju närmare valet vi kommer! Det blir allt trevligare och trevligare att vara Sverigedemokrat!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1094619-oonska

 
Ingen bild

Jenny

14 oktober 2012 18:29

Lästips till dig Toralf!!

Mycket bra artikel av Bitte Assarmo :
http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/23/imamen-yahya-khan-verkar-inte-f-rst-demokratiska-v-rderingar

 
Ingen bild

Rune

14 oktober 2012 19:13

Och vad blir hans engelska yttranden på svenskt klarspråk?
Inte för att jag är nyfiken men jag vill gärna veta.

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2012 19:23

Nasim Malik är väl i trygg förvissning om att han är ivrigt påhejad av hela medie- och 7-klöver-etablissemanget, eftersom Lars Vilks nu offentligt är förklarad som "rasist".

I anknytning till detta samt till Thoralfs förra inlägg vill jag ge ett typiskt exempel på hur man i svenska medier lätt förvandlar ett helt oskyldigt yttrande till att bli ett "otäckt rasistiskt uttalande". Det gäller radiointervjun med Lars Vilks i P1:s Kulturnytt i augusti, då Vilks hade hamnat i onåd för att han skulle besöka Anti-Jihad-organisationen Sions möte i New York.

Radiointervjuaren frågar Vilks: "Anser du västvärlden vara hotad av islam?"

Vilk svarar (ordagrant): "Nej, jag tror inte dom har en chans liksom att bibehålla sina religiösa föreställningar, alltså dom är ju olämpliga att föra in i ett modernt samhälle, det är väl ganska klart alltså. Jag tror inte dom har nån ..."

Här blir Vilks avbruten av intervjuaren som frågar: "Men vilka då, hur många människor är det du pratar om när du säger "dom"?

Observera att intervjuaren plötsligt blandar in ordet MÄNNISKOR i sin avbrytande fråga! Han vill alltså få det till att Vilks pratar om att det skulle vara vissa MÄNNISKOR som är olämpligt att föra in i ett modernt samhälle. Men när Vilks nämner ordet "dom" i denna sats, syftar detta ord självklart tillbaka på orden "RELIGIÖSA FÖRESTÄLLNINGAR" i hans föregående sats.

Vilks anser alltså att DE RELIGIÖSA FÖRESTÄLLNINGAR SOM ISLAM STÅR FÖR (t.ex. sharialagar) ÄR OLÄMPLIGA ATT FÖRA IN I ETT MODERNT SAMHÄLLE.

Detta framgår helt klart för mig, och i ett normalt demokratiskt samhälle finns det absolut ingen som kan ha något att säga emot Vilks påstående om olämpligheten att införa dessa religiösa förställningar. Men i vår svenska DEMOKRATUR, där hela mediaetablissemanget har lagt sig till med förvrängda PK-öron, hör intervjuaren tydligen något helt annat, så han avbryter Vilks och ställer en för Vilks underlig och helt irrelevant fråga, som han då försöker besvara så gott han kan utan att ha förstått den.

På det viset förvrängs ett helt oskyldigt svar från Vilks till att i alla svenska PK-medier bli ett "RASISTISKT" uttalande!

SÅ ENKELT ÄR DET ATT BLI "RASIST" I DAGENS SVERIGE, vilket i ännu högre grad gäller för SD:s representanter. Inte ens folk i SD-ledningen har sluppit ifrån sådana falska påhopp med stora rubriker på löpet.

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2012 19:40

Här är länken till radiointervjun.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5220761
Min ordagranna återgivning börjar en bit efter mitten av bandet, ungefär vid 00:58. (Klicka på raden med högtalarikon och texten "Lars Vilks: "Jag ser inga problem med min medverkan", så rullar bandet igång.)

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2012 20:14

@ Rune
Översättning av de bägge engelska "yttranden" som Thoralf skrivit i sitt inlägg ovan:

1) "NASIM Malik, en svensk socialdemokratisk politiker, har bett dem som uppriktigt står för världsfreden att förena sig mot dem som producerar hädiskt, skadligt material och som i yttrandefrihetens namn inriktar sig på att förstöra det lilla hopp om fred som mänskligheten idag har."

2) "Regeringarna i de länder, där sådant material produceras måste agera bestämt och beslagta samt förstöra sådant material omedelbart, även de som sanktionerat deras produktion måste i laga ordning omhändertas (gripas)."

 
Ingen bild

Thoralf A

14 oktober 2012 20:55

Magentan

Tack för en bra översättning!

Jag lägger in den i blogginlägget.

 
Ingen bild

Rune

14 oktober 2012 21:12

Tack "magentan" för översättningen!
Vi är forfarande många som inte kan någon engelska i Sverige.
Vi hade inte detta ämne i skolan på femtiotalet.
Jag har ju inte heller haft någon praktisk användning av detta språk under mitt yrkesverksamma liv, finska hade varit mer användningsbart under vissa perioder.
Engelska har varit mera av ett nöjesspråk för att förstå sångtexter och dylikt. Det har ju också varit en fördel att slippa förstå larviga sångtexter för att i stället lyssna på det musikaliska.

 
Ingen bild

MakingBacon

14 oktober 2012 22:29

Tycker Nasim Malik ät lite lik Pinochet i när det begav sig.

:P

 
Ingen bild

UncleBob

15 oktober 2012 06:01

Någon med kontakter till Pakistan kanske kúnde dra detta uttalande ett varv till för att reda ut Nasim Maliks lånta fjädrar: Kontakta organisationen TESO och informera vänligen om att Malik INTE sitter i Riksdagen. Det är ytterst allvarligt när en dussinpolitiker uttalar sig så det kan tolkas som en officiell ståndpunkt från Sveriges Riksdag. Det borde absolut följas upp med noggrann dokumentation av vad olika Pakistanska företrädare anser.

 
Ingen bild

Ludvig

15 oktober 2012 07:53

Det kan man förstå att han vill förbjuda en som inte är rädd för terroristerna, men än så länge så har vi yttrandefrihet och tryckfrihet.

 
Ingen bild

Dille

15 oktober 2012 08:39

Nu är vi sannerligen inne i ett spännande politiskt skede. PK-partierna blir mer och mer lika och väljarna söker efter ett oppositionellt alternativ.
Till och med Aftonbladets Eva Franchell erkänner nu öppet att så är fallet. Och inte nog med det. Hon förklarar även SD:s framgångar med detta.
Nå, den stora framgångsfaktorn är fortfarande att SD är en folkrörelse med massor av människor som ställer upp på sin fritid. I storstäderna finns det en organiserad pöbel av mötesstörare och politiska terrorister, så där har folkrörelsen inte kunnat blomma, inte kunnat växa lika snabbt.
Ja på grund av terroristerna har det bara i ringa utsträckning gått att dela ut information och flygblad.
Men terroristerna har inte kunnat stoppa sjuklövern som med sin politik kommit med budskap som fått t ex Stockholmarna att vakna.
Nu är bara frågan om NÄR s och m kommer att ändra sin vansinniga politik och i sak erkänna att sd har rätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se