thoralf

Alla inlägg under september 2012

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2012 08:17

Fasaden börjar uppenbarligen krackelera hos Vänsterpartiet i Mönsterås. Christer Ohlsson som är vänsterpartiets första namn i Mönsterås och som sitter i kommunfullmäktige och är ersättare i kommunstyrelsen har skrivit på namninsamlingen om en folkomröstning angående  flyktingmottagning i kommunen.


De drivande bakom folkomröstningen är sverigedemokraterna Maria Cimini och Bernard Eek. Frågan gäller om Mönsterås kommun skall teckna avtal med Migrationsverket.


När namninsamlingen blev känd via media samlade sig 7-klövern i kommunstyrelsen till ett gemensamt och kraftigt avståndstagande från namninsamlingen. En av de som tog avstånd från namninsamlingen var just Christer Ohlsson.


Nu uppdagas det att vänsterpartisten Christer Ohlsson redan den 29 juni skrev på namninsamlingen. Till media säger han att han skrev på namninsamlingen som privatperson men kommunstyrelsens uttalande som partiföreträdare. Det kan man utan tvekan kalla för hyckleri och att komma med dubbla budskap.


Christer Ohlsson säger till media att ”Migrationsverket knappast tar något ansvar för flyktingarna när de väl flyttat hit. Risken är stor att det blir motsättningar på orten.”


Han fortsätter sedan på följande sätt.


”Vi måste akta oss så att vi inte får en ny flyktingmottagning i Mönsterås som den i Blomstermåla. Då blir bördan lite väl tung.”

 

Han tror dessutom att det kan finnas fler lokala politiker som kan ha skrivit på namninsamlingen. Att Christer Ohlsson har för avsikt att rösta nej till flyktingmottagning och avtal med Migrationsverket vid en folkomröstning råder det ingen tvekan om efter hans uttalande till Östran.


Jag uppskattar att han inte ljuger om varför han skrivit på namninsamlingen men det är ju synd att han inte vågar stå för sina åsikter även inom politiken, utan bara som ”privatperson”.


Christer Ohlsson har också uppfattningen att den flyktingmottagning som finns i Blomstermåla vid Salthäll fungerar väldigt illa och då borde han ju verka för att den slås igen.

Det är inte utan att fasaden hos vänsterpartiet krackelerar betänkligt i Mönsterås men jag har full förståelse för hans åsikter och att det finns andra verksamheter som behöver mer resurser inom det kommunala ansvarsområdet i Mönsterås.


Läs artikel i Östran, Barometern


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 september 2012 12:26

Igår tangerat rekord i Sifo:s opinionsmätning med 7,2 % och idag nytt rekord hos United Minds/Aftonbladet med hela 8,8 %. En rolig start på veckan och hemkomst från Australien!


Jag undrar var pk-journalisterna planerar i samband med riksdagens öppnande imorgon. Vad har de sparat på för rubriker och ”sensationer” när det gäller Sverigedemokraterna. Expo har säkert något planerat inför den kommande veckan. Expo har dessutom varit förvånansvärt tyst när det gäller den nya tidningen Dispatch International. Det har ju gjorts ett allvarligt misstag rent ”administrativt” hos ansvariga på Dispatch International och jag är rädd för att detta kommer att dyka upp i Expo eller hos media inom en snar framtid, ett amatörmässigt misstag, tyvärr.


Men oavsett vad pk-media tänker hitta på under den kommande veckan så finns det inget de kan göra åt den opinionsökning som pågår för Sverigedemokraterna.


 


Dagligen görs nu avslöjanden angående den totalt misslyckade integrationen i Sverige eller i hela västvärlden. Media klarar inte längre av att dölja allt elände som följer i dess spår. De har helt enkelt inte tillräckligt många sopkvastar för att kunna sopa undan alla spår. Ett exempel på detta är att kommentarsfunktionen stängs av på den ena efter den andra webbsidorna. Vi kommer snart få en mainstream i Sverige där det inte går att kommentera på nätet.


I dagens Barometern intervjuas det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ännu en gång. Som vanligt framställs han som den goda personen medans folkpartisten Inger Hilmansson framställs som den gnälliga och sämre av den borgerliga tidningen. Johan Persson får en fråga om vad han anser om den nya landshövdingen och hans svar fick mig att haja till ordentligt. Läs artikel.


”Vad tycker du om nye landshövdingens sätt att arbeta?

Jag är väldigt nöjd med Stefan Carlsson. Han frågar alltid: ”Hur löser vi nu detta”, det var inte så vanligt tidigare. Länsrådet betonade sin ämbetsroll och lät en jurist läsa högt ur lagen för oss politiker, då har man ett attitydproblem.”


Med länsrådet syftar väl Johan Persson på Anne-Lie Fiskesjö antar jag. Då kan man förmoda att Johan Persson är nöjd med att landshövdingen ”sparkar” henne. Det är dock häpnadsväckande att Johan Persson tycker att det är ett attitydproblem om man följer vår lagstiftning. Jag skulle vilja påstå att med den inställningen så är det Johan Persson som har ett allvarligt och oroväckande attitydproblem, inte Anne-Lie Fiskesjö.


Att SD i Kalmar har ställt till problem för Johan Persson framgår ganska tydligen när han får en fråga om SD och svarar bland annat följande.


”SD-politikerna lägger mer energi på att hetsa mot människor som har en annan etnisk bakgrund än vi än att bedriva kommunpolitik. Jag är öppen för samarbete med alla partier utom SD, jag skulle inte ens i opposition kunna samarbeta med dem.”

 

Jag är inte heller intresserad av att samarbeta med ett parti som driver så fullständigt tokig kommunal invandringspolitik. En politik som innebär att även Kalmar kommer få så kallade utanförskapsområden med allvarliga problem. Frågan är om vi inte redan är där? Jag tänker på bland annat Bergabranden och andra företeelser i norra Kalmar.


Faktum är nog även att opinionen även håller på att svänga i Kalmar likaväl som på riksplanet till Sverigedemokraternas fördel. Vi kommer fortsätta driva våra frågor i Kalmar, som mediahuset, ensamkommande barn i Påryd, skandalen inom Invandrarservice med felaktiga utbetalningar och brottsligheten inom vissa invandrargrupper. Jag kallar det inte för att hetsa mot någon annan etnisk grupp utan endast för att se verkligheten som den är. Eller hur de socialdemokratiska kommunalpamparna missköter sitt förtroendeuppdrag inom kommunen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 september 2012 08:17

Kom hem igår eftermiddag efter att varit på resande fot under drygt 30 timmar. Vi lämnade Sydney vid lunchtid i lördags. Tydligen alldeles innan demonstrationerna och bråken började i Sydney. Det hade varit intressant att följa dem och tagit lite bilder om jag varit kvar.


Nu spökar tidsomställningen igen så idag blev det en promenad i gryningen, då jag vakande alldeles för tidigt och inte kunde somna om.


Jag är faktiskt lite förvånad över att Barometern och Östran inte försökt få mitt deltagande i resan till Australien till något negativt. Undrar vilka överväganden man gjort på redaktionerna. 


Av Thoralf Alfsson - 14 september 2012 14:57

 


Såväl i Kalmar län som i Sverige har vi en kraftig majoritet av politiker som anser att analfabeter är en tillgång för samhället. I Australien anses analfabeter vara en stor belastning och därmed har några analfabeter ingen möjlighet att emigrera till Australien!


Vilka politiker har rätt? Vilka politiker bryr sig om utvecklingen i sitt land?


I Kalmar län borde man satsa allt på att skapa jobb! Istället för invandring! Då kommer människor flytta till Kalmar län, människor som också betalar skatt.


Efter att jag läst en artikel i Barometern där toppolitikerna i Kalmar län, inklusive landshövdingen träffats på en strategidag för att prata invandring inser jag att dessa politiker inte har ett logiskt tänkande, utan en naivitet som gränser till idioti när man inte ens begriper de mest fundamentala begreppen.


Dessa ”intelligenta” personer tror uppenbarligen att en beslöjad muslimsk, somalisk kvinna i 30-40 års ålder, som dessutom är analfabet har något att bidra med i det svenska samhället!


Hur kan man vara så jäkla korkad?


Nu var det tyvärr inte bara politiker och landshövdingen som medverkade på detta möte utan även Linneuniversitetets rektor Stephen Hwang, landstingsdirektören Alf Jönsson och chefstjänstemän från kommunerna, arbetsförmedlingen, polisen, Migrationsverket och regionförbundet men även en del från näringslivet.


Jag undrar om alla har tappat förståndet? Det är en gigantisk variant på Kejsarens nya kläder som pågår inom den svenska politiska maktsfären när det gäller invandringen!


Vad är det då som fått mig så uppretad? Givetvis hänger det samman med de samtal jag haft i Australien där man inte släpper in en enda människa i landet utan att han/hon har ett visum. Man har en total kontroll!

Det många dock inte känner till är att Australien årligen tar emot ca 200000 emigranter till landet men alla dessa är mycket välutbildade och fyller ett behov inom landet och därmed omgående är verksamma på arbetsmarknaden. Det är en av anledningarna och kanske den största till att Australien  haft tillväxt under 21 år i rad.


Den som däremot försöker ta sig in i landet illegalt via båtar kommer att placeras i tältläger på några öar i oceanen och riskerar att få sitta där i kanske fem år för att sedan skickas tillbaka till hemlandet.


I Sverige står vi istället med öppna armar och tar emot alla! Oavsett om vi har något behov av dem eller om de har något att erbjuda vårt land. Helt sanslöst!


Det är bara att citera lite från artikeln i Barometern (finns ej på nätet).


”Vi ska inte ducka – vi vill vara väldigt tydliga med att invandring är en tillgång för länet.”

Landshövding Stefan Carlsson


”Vi ska se invandringen som en resurs. Vårt län har inte haft så få invånare som i dag sedan 1887, sade Lisbeth Lennartsson (C), kommunalråd i Borgholm.”

 

”Det handlar om att vända på perspektiven och se två jämbördiga parter som behöver varandra.”

 

”Från LRF:s sida ser vi förstås ett kommande arbetskraftsbehov inom lantbruket. Men också affärsmöjligheter i form av nya entreprenörer och odling av nya grödor som efterfrågas av en ny konsumentgrupp, sade Per-Göran Sigfridsson, förtroendevald i LRF Sydost.”

 

Undrar om Per-Göran Sigfridsson syftar på den somaliska gruppen och tänker sig att svenska bönder skall starta odling av khat?


I en annan artikel i Barometern har man pratat med arbetsförmedlingen angående de varsel som lagts de senaste dagarna och där säger man följande.


”Det blir allt tydligare att det krävs utbildning för att få jobb. Människor utan vare sig erfarenhet eller utbildning har nästan inga möjligheter alls.”


Borde inte alla herrar och damer på strategidagen känna till detta? Därmed borde de väl själva begripa att dessa invandrare har mikroskopiska möjligheter att konkurrera på dagens arbetsmarknad i Sverige. De riskerar istället att hamna i ett livslångt bidragsberoende.


Det är minst sagt upprörande att vi har politiker och höga statliga tjänstemän som inte har något bondförnuft och vågar se sanningen i vitögat och agera därefter.


Den politiska korrektheten vet snart inga gränser när det gäller invandringen till Sverige. Den ena miljarden efter den andra läggs till den redan enorma kostnaden för invandringen i nya integrationsprojekt och boenden för alla asylsökanden eller "nya kläder till kejsaren".


Det går snart inte en vecka utan att någon minister gör ett utspel om nya miljoner eller till och med miljarder för att klara invandringen.


Det finns uppenbarligen inte en enda politiker inom 7-klövern som har en annan uppfattning!

 

De senaste dagarna har vi även kunnat läsa att det börjat gå grus i det svenska maskineriet med vikande konjunktursiffror och ett antal varsel och konkurser även i Sverige och vårt närområde. Jag tror att detta bara är början på en rejäl nedgång även för Sverige. Att i det läget fortsätta med den enormt kostsamma invandringen till Sverige är fullständigt vansinnigt och minst sagt ansvarslöst mot Sveriges befolkning.


Att finansminister Anders Borg dessutom tagit på sig spenderbyxorna för att vända den dåliga opinionen för alliansen gör inte saken mindre besvärlig. Anders Borgs rykte som en duktig finansminister kan snart vara ett minne blott.


7-klöverns politiker bäddar just nu för Sveriges undergång som välfärdsstat!


SvD,


Av Thoralf Alfsson - 14 september 2012 11:35

 


Australiens största finanstidning, Financial Review uppmärksammar att vi besökt parlamentet och deras ”Question time”. I artikeln beskriver man det som en "crazy day", inte på grund av oss, utan hur uppträdandet var i Underhuset.


    


I eftermiddag har vi fått några timmar på egen hand. Eftersom jag inte är någon shoppingfixerad människa blev det istället ett besök i botaniska trädgården med angränsande parker och operahuset.


 


När jag vandrar igenom dessa parker och ser hur stora ytor som tagits i anspråk för parker i centrala Sydney blir jag minst sagt irriterad på de politiker i Kalmar med Johan Persson i spetsen som kan låta Gota Media förstöra ett parkområde på Kvarnholmen. Hur många gröna ytor har Johan Persson skapat på sex år? Däremot har han ägnat sig åt så kallad förtätning! Det vill säga ersätta gröna ytor med byggnader.


Total crazy enligt min mening!


Jag gissar att Sydney har haft några starka politiker som lyckats bevara dessa enormt stora grönområden mitt i city (se kartan). Kan knappast ha varit några sossar och moderater.Här kommer några bilder från eftermiddagens promenad.


 

Hyde Park och City från mitt hotellrum.


 

 

 

 

 

 

 


Av Thoralf Alfsson - 13 september 2012 15:01

 


Den 21 juli skrev jag ett långt blogginlägg om hur Bistro bar med ägaren Thomas Kazantzidis behandlades av socialnämnden i Kalmar. Efter att jag läst en hel hög av handlingar började jag faktiskt undra om inte socialnämnden i Kalmar ägnade sig åt ett rättsövergrepp på Bistro Bar och dess ägare.


Mitt blogginlägg där jag lyfte upp och publicerade en hel rad märkliga omständigheter fick till följd att media inte heller kunde blunda för de mycket märkliga omständigheter som rörde diverse krogar i Kalmar.


Östran följde upp mitt blogginlägg med flera artiklar den 24 juli. Östran hade till och med vänligheten att ta upp mitt blogginlägg i en artikel. Läs mitt blogginlägg.


Barometern tog dock någon vecka eller två på sig innan man lyfte frågan om hur olika krogägare behandlades utav socialnämnden i Kalmar.


Idag kan man läsa i båda tidningarna att Förvaltningsrätten i Växjö underkänner socialnämndens beslut om indraget serveringstillstånd för Bistro bar och att man istället ger en varning.


Med andra ord så hade jag helt rätt i mitt blogginlägg där jag ansåg att det var ett felaktigt beslut som mycket väl kunde betraktas som ett rättsövergrepp. Socialnämnden får därmed en rejäl knäpp på näsan. Jag är mycket glad för Thomas Kazantzidis nu kan arbeta i lugn och ro på Bistro bar.


Att Thomas Kazantzidis inte glömt bort mitt blogginlägg och vilken effekt det fick visar han i den artikel som finns i Östrans tryckta upplaga där han lyfter på hatten för mig. Tack Thomas!

Även ett tack till Ulf Carlsson på Östran som vågar skriva det. Något som Barometerns journalister aldrig skulle göra!


Givetvis känns det väldigt glädjande för mig att läsa om detta här ”down under” i Canberra/Sydney och jag firar ikväll med ett glas rött vin!


En som däremot inte skall fira är socialdemokraten Roger Holmberg, ordförande i socialnämnden. Om det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har något bondförnuft så inser han att det är dags för Roger Holmberg att lämna posten som ordförande för socialnämnden. Risken är annars stor att det kommer ske fler ”misstag”. Nu är det dock så att socialdemokraterna inte sparkar sina egna, oavsett duglighet eller oduglighet. Utan att man istället skyddar sina egna, oavsett hur snålt det blåser och hur ofta.


En sak kan jag lova mina läsare och det är att det kommer fortsätta att blåsa snålt runt Roger Holmberg även i fortsättningen inte minst när det gäller alla olagliga utbetalningar som Invandrarservice gjort i Kalmar under flera år. Läs mitt blogginlägg från 24 maj.

Jag har nyligen läst socialnämndens svar till revisorerna och jag anser att det är ett helt oacceptabelt svar, då inga åtgärder föreslås för att utöka granskningen av dessa utbetalningar även för 2007-2010, inte heller hålls någon tjänsteman ansvarig för det utbetalningar och brister som skett. Utan man bara konstaterar att det är "helt oacceptabelt". Det behöver man inte vara någon geni för att förstå.


Ansvarig för detta beslut är ännu en gång Roger Holmberg.


Utan tvekan kommer denna hantering bli föremål för både polisanmälan och JO-anmälan om inte Roger Holmberg vidtar de nödvändiga stegen. Det går inte att lägga locket på ännu en gång.


Östran, Barometern


PS


Barometern har stängt av möjligheten att kommentera min debattartikel. Undrar hur många kommentarer som gick igenom censure?

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2012 16:03

 

Canberra med parlamentet längst bort.                      Foto Thoralf Alfsson


Hela dagen har ägnats åt besök vid Australiens parlament i Canberra. Ett antal möten under förmiddagen med ledamöter från de styrande Labour o Greens men även med oppositionen, Liberals. Under eftermiddagen fick vi först besöka Senaten under deras ”Question time” och sedan Underhuset och deras Question time. Som svensk och van vid de regler som gäller i riksdagen blir man fascinerad över vilket tonläge och hur alla skriker åt varandra. Talmannen för hela tiden försöka hålla ordning och få tyst på ledamöterna. Inte särskilt effektivt men frågan är om det inte gör debatten lite mer levande   


Ikväll har vi ätit buffemiddag på svenska ambassaden tillsammans med närmare 50 andra gästar, såväl politiker som tjänstemän från olika departement. Några av dem var riktigt intresserade av Sverigedemokraterna, en av dem hade till och med sett vår valfilm från 2010, den som inte fick visas i TV4. Givetvis har vi utbytt kontaktinformation och vi kommer utbyta information om både det ena och det andra, hoppas jag.

Jag kommer få intressanta länkar till bloggar i Australien som har samma utgångspunkt och annat som jag säkert kommer ha användning för i framtiden. Något som förhoppningsvis kommer göra min blogg ännu mer intressant för mina läsare.

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2012 10:37

Vår debattartikel angående boendet på Villa Ossian för såkallade ensamkommande barn publiceras idag i helt oredigerat tryck i Barometern. Läs debattartikeln.


Nu hoppas jag givetvis att företrädare för 7-klövern skall förklara för läsarna varför dessa asylsökande killar skall ha egna rum på Villa Ossian till en extra kostnad på minst 500000 kronor/år och under minst en 10-års period.


Om dessa asylsökande killar skall ha egna rum enligt 7-klövern kommer de då också lova alla barn i Kalmar ett eget rum? Oavsett kostnad för samhället?


Varför har inte socialnämnden ifrågasatt detta krav från socialstyrelsen?


Canberra


Idag har vi gjort fyra olika besök, Australien Chamber of Commerce and Industry och Department of Infrastructure innan lunch. Under lunchen som var på svenska ambassaden fick vi träffa en mycket känd politisk ledarskribent i Australien, Laura Tingle.


Efter lunch ett besök på Department of Finance och som avslutning detta.


 


Jag kommer återkomma till detta besök i ett senare blogginlägg. Då det finns en del att skriva om att man i Australien har ett eget departement för Climate Change.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se