thoralf

Alla inlägg under september 2012

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2012 23:03

Jag har tittat runt lite på klimatalarmisten Pär Holmgrens blogg hos SMHI men jag kan inte hitta en enda blogginlägg om den kalla sommaren i norrland. Där fjolårssnön inte smält bort vilket fått till följd att många renkalvar dött och att Kebnekaise blivit 2 meter högre. Däremot har han haft pippi på att skriva om höga dagstemperaturer oavsett var de inträffat i världen. Att Australien haft sin kallaste sommar på 60 år har han också missat. Att Sverige haft en varmare sommar än normalt är nog Pär Holmgren rätt ensam om att tycka gissar jag.


Att isen i Arktis minskar mer än tidigare år har också fått klimatalarmisten att vädra morgonluft och förutspå att 2012 blir ett är med rekordlite is i Arktis.Norska tidningar skriver dock om att det troligen inte blir någon sommar på Svalbard i år. Svalbards närmaste granne kanske man kan säga är Arktis. Snön i det som kallas "champagneglaset" har ännu inte smält på Svalbard (se foto i artikeln). Inte förrän denna snö och is har smält brukar man säga att det är sommar på Svalbard. Ingen tycks känna till när snö och is inte smält bort senast under en sommar. Det har i varje fall inte skett sedan 1973 enligt artikeln. Läs artikeln i Aftenposten.


Visst vore det något för Pär Holmgren att skriva om men det passar givetvis inte in i en klimatalarmists agenda.


Sannfinländarna tredubblar sitt väljarstöd enligt en opinionsundersökning beställd av YLE. Läs artikel i DN. När sker samma sak i Sverige?


PS


För första gången har jag en tidning i "handen" som jag vill läsa absolut varenda artikel! Dispatch international! Nya DI   

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 1 september 2012 23:02

 


Första numret av Dispatch är ute. En tidning som skall komma ut med ett nummer i veckan på svenska, danska, engelska och tyska. En historisk händelse då en icke politisk korrekt tidning föds i Sverige. Extra roligt är att jag finns med på ett hörn med en insändare angående Gota Medias mediehus i Kalmar.


Den minnesgode kanske också kommer ihåg att Barometern sprakade Ingrid Carlqvist efter en enda krönika i Barometern eftersom hon i ett annat sammanhang skrivit en artikel som inte var politisk korrekt. Nu är Ingrid Carlqvist en av grundarna till Dispatch Internationel.


Ingrid Carlqvist är även ordförande för Tryckfrihetssällskapet som bjudit in Geert Wilders till ett möte den 27 oktober i Malmö. Det skulle vara väldigt roligt att lyssna och se Geert Wilders men tyvärr så sammanfaller det med Sverigedemokraternas kommun o landstingskonferens.


Här kan du ladda hem första provnumret av Dispatch Internationel


Jag uppmanar alla att lösa en prenumeration på tidningen för att stödja detta mycket viktiga initiativ.


 

Höga flisan                                   Foto Thoralf Alfsson


Idag har jag gjort en liten utflykt till en annan ”historisk händelse”. Norr om Byxelkrok finns en rest flisa som kallas för ”Höga flisan”. Enligt en folder tryckt av Länsstyrelsen i Kalmar län skall den vara Böda sockens mest kända fornminne! Ändå finns det ingen vägskylt eller informationstavla vid ”Höga flisan” som berättar dess historia. Kan det möjligen bero på att den skulle bli ett väldigt populärt besöksmål för fornnordiska vänner?


Höga flisan har nämligen flera sägner knutna till sig. Platsen där ”Höga flisan” är rest kallas också för Enhammarslätten och kan ha varit samlingsplats för bygdens ölänningar redan under förkristen tid.


Enligt en sägen skall ”Höga flisan” vara en avbild av Torshammaren! Vem vet?


Den är i varje fall värd ett besök när man är i Byxelkrok och jag uppmanar Länsstyrelsen att sätta upp en informationsskylt vid den aktuella platsen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 1 september 2012 20:35

Aftonbladet uppger att William Petzäll idag hittats död i en lägenhet i Varberg. Fruktansvärt tragiskt att en så duktig ung människa hamnar i drogmissbruk.


Jag kände inte William särskilt väl men han var ändå en av oss 20 Sverigedemokrater som chockade det politiskt korrekta Sverige genom vårt inträde i riksdagen i september 2010. Vi skall komma ihåg William Petzäll för det goda jobb han gjorde för Sverigedemokraterna. Han kunde gått väldigt långt inom politken. Vila i frid.


Aftonbladet, Expressen, DN, SvD


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se