thoralf

Alla inlägg under september 2012

Av Thoralf Alfsson - 25 september 2012 00:35

 


Vid dagens kommunfullmäktige i Kalmar bojkottade 6 moderater mötet, med olika ursäkter.

Att man som förtroendevald politiker inte respekterar de stadgar som finns är minst sagt anmärkningsvärt.


Att dessa sex moderater nu skämmer ut sitt parti är helt makalöst och på så låg nivå så man tror att det knappast kan vara sant. Vuxna människor eller är de inte det!


Malin Petersson, Jonas Lövgren, Karl Holst, Britt Dicksson, Jan R Andersson och Lennart Erlandsson har återfått barnasinnet och surar numera i den moderata sandlådan.


 


Johan Persson tycks ha lyckats med att vrida om förståndet på Malin Petersson fullständigt. Det är bara att gratulera socialdemokraterna.


Hur många är det som vågar slå vad om att Malin Petersson kommer att lämna moderaterna och gå med i socialdemokraterna och stå på socialdemokraternas valsedel i valet 2014. Jag är beredd att satsa några kronor på detta!


Läs artikel i Barometern.


De senaste veckorna tycks något hänt i den svenska opinionen! Jag har fått väldigt mycket respons på mejl och telefonsamtal från människor som inte tidigare engagerat sig politiskt men som nu anser att de fått nog av den felaktiga propaganda som sprids i media och i andra sammanhang. Inte minst det senaste avsnittet av Debatt har retat upp väldigt många, dessutom till den gränsen där de bestämmer sig för att gå från ord till handling.


På något sätt känns det i de kontakter jag haft som det är en helt ny kategori människor som tröttnat på alla lögner och flosker som dagligen står som spö i baken inom svensk media. Ingen känner uppenbarligen igen sig i denna förvrängda bild av verkligheten som den vänstervridna gruppen av journalister dagligen pumpar ut till det svenska folket.


Jag tror att en stor grupp människor börjat genomskåda Erik Ullenhag och Annie Lööf, för att ta två typiska exempel på floskelretoriker utan verklighetsanknytning.


Jag är helt övertygad om att SD kommer att gå en mycket löftesrik höst tillmötes när det gäller opinionssiffror!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 september 2012 10:01

 


Det nya moderata oppositionsrådet Per-Olof Jonsson gör en rejäl pudel och går över på Sverigedemokraternas linje när det gäller placeringen av Linneuniversitetet.


 


Sverigedemokraterna har konsekvent drivit linjen att Linneuniversitetet skall vara kvar på Malmen och behöver man nya lokaler så skall dessa etableras vid Brofästet Frågan är nu om det är moderaternas nya linje eller om det bara är Per-Olof Jonssons egen åsikt. Oavsett vilket är det lika märkligt.


Är det den moderata fullmäktigegruppens nya linje så är det en uppseendeväckande förändring och då börjar man ju givetvis fundera på hur Malin Petersson påverkat moderaternas fullmäktigegrupp. Eller vilken roll den S+M+C-tillväxtgrupp haft i de tidigare ställningstagandet.


Är det Per-Olof Jonsson egen åsikt är det en 180 graders sväng i raketfart! Per-Olof Jonsson var en av ledamöterna som röstade bort alternativet Brofästet för drygt ett år sedan. Hur kan man ändra sig så totalt på något år.


 


Endast 3 av 13 moderata ledamöter ville ha kvar Brofästet som ett alternativ i april 2011. Ibland dessa fanns inte Per-Olof Jonsson.


Oavsett vilket så hoppas jag att detta gäller hela den moderata fullmäktigegruppen. Då kanske det finns en möjlighet att få stopp på det heltokiga förslaget att bygga ett helt nytt Linneuniversitet i Ölandshamnen och lämna alla befintliga lokaler på Malmen. Ett enormt slöseri med våra skattemedel.


Kan vi räkna med fler SD-svängar av moderaterna i Kalmar med Per-Olof Jonsson vid rodret. Vi kanske även kan ha en samsyn när det gäller avtal med Migrationsverket?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 september 2012 07:45

Igår skrev jag en kommentar på artikeln om moderaternas val av oppositionsråd. Bara en kort kommentar där jag upplyste Barometerns läsare om att Linda Blomdahl Petersson sökt jobb som politisk sekreterare hos socialdemokraterna, med andra ord hos Johan Persson.


Kommentaren godkändes inte av webbansvarig på Barometern!


Är Barometern en borgerlig tidning?


Barometerns läsare känner fortfarande inte till denna mycket kontroversiella omständighet och tidningen har uppenbarligen bestämt sig för att mörka detta!


Idag har dessutom tidningen 3 sidor om moderaterna men inte en enda mening eller ett enda ord om att Linda Blomdahl Petersson sökt jobb hos socialdemokraterna. Minst sagt märkligt!


Läser man sedan artiklarna så förstår man att Barometern tagit ställning för Linda Blomdahl Petersson och emot Per-Olof Jonsson. Det är utan tvekan anledningen till att tidningen förtiger denna omständighet. Man vill helt enkelt skydda Linda Blomdahl Petersson.


Jag förlorar än en gång all respekt för Barometerns journalister och redaktion. Samtidigt avslöjar de sin egen agenda och att de än en gång döljer ”obehagliga” sanningar för sina läsare.


Östran däremot har ställt valberedningens ordförande, Jan R Andersson mot väggen angående Linda Blomdahls Peterssons jobbansökan hos socialdemokraterna och då visar det sig att han behållit dessa uppgifter för sig själv och inte informerat hela valberedningen och därmed inte heller medlemmarna. Detta är minst sagt graverande för Jan R Andersson som uppenbarligen insåg tyngden i detta och valde att försöka mörka detta. Läs artikel i Östran.


Den socialdemokratiska Östran har spelat ut sina kort på ett mycket smart sätt när man publicerade detta ”scoop” efter medlemsomröstning men innan fullmäktigegruppens omröstning. Skickligt av Östran och Uffe Carlsson! Bara gratulera till att man lyckats splittra moderaterna i Kalmar inför öppen ridå.


PS

Min gissning över hur moderaternas ledamöter röstade i ett tidigare blogginlägg visade sig stämma till 100 procent enligt dagens artiklar i Barometern.   


EXTRA VIKTIGT!!!


Eftersom Barometern tydligen stoppar alla mina kommentarer på tidningens webbsida, detta var inte första gången, utan det har skett ett stort antal gånger. Därför skulle jag vara tacksam om alla mina läsare ville gå in på www.barometern.se och under artiklar som berör moderaterna skriva kommentarer och hänvisa till min blogg eller länka till detta blogginlägg.


Skriv gärna kommentarer under dagens nya artikel i Barometern.


http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/tuff-host-for-parti-i-konflikt(3445609).gm


Om ni gör detta vill jag också att ni lägger in en kopia på er kommentar i detta blogginläggs kommentarsfält eller skickar mig ett mail. Detta för att få en uppfattning om hur många kommentarer som Barometern webbansvariga censurerar bort! Hoppas på er hjälp för att avslöja Barometern.

Av Thoralf Alfsson - 20 september 2012 23:12

I kvällens debatt var det som vanligt. Jimmie Åkesson mot programledaren Belinda Olsson och sin motdebattör Erik Ullenhag. Uppriktigt sagt blev jag heligt förbannad på Belinda Olsson som inte lät Jimmie Åkesson svara mer än i tre sekunder innan hon började att avbryta Jimmie. Vilken jäkla programledare, helt respektlöst mot Jimmie.


Det goda med programmet var ändå att en del sanningar kom upp till ytan och att Erik Ullenhag uppenbarligen fått order om att inte säga att ”600 000 invandrare går till jobbet varje vecka” eller var det dag.


Erik Ullenhags medicin är att bara ösa mer och mer pengar över integrationsproblemen, skattebetalarnas pengar. Hur kan man vara så urbota inkrökt? Men han är ju folkpartist!I Kalmar fortsätter striderna inom moderaterna. Vid kvällens möte i moderaternas fullmäktigegrupp skulle det nya oppositionsrådet väljas. Fullmäktigegruppen gick emot gårdagens medlemsomröstning där Linda Blomdahl Petersson vann med siffrorna 33 mot Per-Olof Jonsson 22.


De 13 ledamöterna i kf valde med röstsiffrorna 7-6 istället Per-Olof Jonsson som oppositionsråd.


Jag har gjort en egen liten gissning/bedömning hur den moderata gruppen röstade i kvällen omröstning.


Följande tror jag röstade på Linda Blomdahl Petersson.


Malin Petersson

Jan R Andersson

Jonas Lövgren

Karl Holst

Britt Dicksson

Lennart Erlandson?


Följande tror jag röstade på Per-Olof Jonsson.


Per-Olof Jonsson

Göran Häggfors

Magnus Isaksson

Zeljko Krajisnik

Rolf Wallergård

Kajsa Hedin

Tamas Lakatos?


Min gissning grundar sig på mina observationer i kommunfullmäktige sedan 2006 och hur dessa ledamöter agerat vid voteringar.


Barometern, ÖstranAv Thoralf Alfsson - 20 september 2012 14:10

 


Den moderata parodin i Kalmar fortsätter!


Igår röstade de moderata medlemmarna om en ny efterträdare för Malin Petersson, som lämnar sin post som oppositionsråd efter att hon "gått i säng" och inlett en relation med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.


Moderaterna valde den unga Linda Blomdahl Petersson som nytt opositionsråd. Läs artikel i Barometern.


Idag släpper den socialdemokratiska tidningen Östran "bomben" att Linda Blomdahl Petersson för några år sedan sökte en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna. Med andra ord hos Johan Persson. Läs artikel i Östran.


Enligt uppgift i tidningen skall valberedningen med Jan R Andersson i spetsen känt till dessa uppgifter. Frågan är om medlemmarna fick denna information inför röstningen igår eller om man valde att lägga locket på?


Att falangstriderna inom moderaterna i Kalmar skulle vara slut i och med detta val ser jag som obefintliga. Snarare kommer detta val att öka splittringen inom M. Men det allvarligaste kanske är att väljarnas förtroende för moderaterna inte ökar. Men som Sverigedemokrat är det bara att tacka och ta emot.

Av Thoralf Alfsson - 20 september 2012 08:18

 


Läs också varför Merith Wager tackat nej till att deltaga i kvällens Debatt i SVT. En total sågning av Erik Ullenhag och 7-klöverns floskler och mantran. Merith Wager avslutar sitt blogginlägg med följande mening.


"Fundera sedan över om det är en “ensidigaflosklerspridande” minister som är bäst lämpad att ansvara för en av de allra viktigaste frågorna för Sveriges framtid."


Läs hennes blogginlägg.

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2012 22:40

 


Jönköpingsposten har inlett en artikelserie om hur Sverigedemokrater behandlas. I den första artikeln är man inte speciellt snäll mot polisen i Jönköping. Journalisten Andreas Söderlund ställer mycket relevanta frågor till polisen om vad man gjort för att gripa de AFA-vandaler som härjar i Jönköping och trakasserar Sverigedemokrater.


När man ser listan på brott som begåtts i Jönköping är jag förvånad att polisen inte har några uppslag som kan ta i varje fall någon utredning lite längre. Det måste finnas någon som har sett något!


Vi får hoppas att någon kanske hör av sig till polisen med tips efter dessa artiklar. Jag skulle bli väldigt glad om polisen kunde plocka in några av dessa AFA-vandaler och få dem bakom lås och bom. Det är där de hör hemma.


Enligt uppgift kommer nästa artikel troligen handla om hur Sverigedemokrater utesluts från fackförbund. Om Andreas Söderlund ställer lika relevanta frågor till de fackliga företrädarna blir det säkert också bra artiklar.


Jag ser även detta som ett tecken på att en förändring är på gång inom media när det gäller synen på Sverigedemokraterna.


Läs artiklarna i Jönköpingsposten.

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2012 00:09

 


Ulf Wickbom håller i debatten angående Linneuniversitetets expansion i Kalmar. Micael Foghagen förde vår talan under debatten och skall enligt uppgift gjort det mycket bra, med kraftiga applåder vid några tillfällen. SD har hållit en konsekvent linje ända sedan frågan började diskuteras för ca två år sedan. Vi förespråkar att Linneuniversitetet skall ligga kvar på Malmen och att ytterligare lokalbehov etableras vid Brofästet. Vi anser det vara heltokigt att lägga nya lokaler vid Ölandshamnen.


Annars var det mest anmärkningsvärda att moderaterna uteblev från denna debatt. Det näst största partiet klarar inte av att skicka en företrädare till detta möte. Krisen är uppenbarligen ännu större än de flesta kan tro. Jan R Andersson (M) hade dessutom beviljats ledigt från dagens upprop och riksdagens öppnande.


Enligt Ölandsbladet har Kalmar kommun  och Kalmar marina bara för några veckor sedan tecknat ett nytt 5-års hyresavtal i Ölandshamnen. Tror inte ens Kalmar kommun på sitt eget förslag?


Just nu är det roligt att vara Sverigedemokrat. Många positiva kommentarer i samband med riksdagens öppnande. Men även på rena sossebloggar förekommer kommentarer som aldrig ens var tänkbara för något år sedan.


"Ja Sverigedemokraternas sympatisörer är många och befolkar kommentarsfälten. Det är väl någon sorts strategi från Sd men det räcker inte som förklaring. De är nu så många att det känns som om Sd är den enda politiska rörelse som verkar besitta någon sorts politisk lidelse just nu."


  


PS


Barometern fortsätter med sin oseriösa journalistik då man idag bara redovisar fyra partiers ställningstagande angående Linneuniversitetet. S, C, FP och V, övriga partier existerar uppenbarligen inte hos Barometern. Inget förvånande i och för sig att SD utelämnas.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se