thoralf

Direktlänk till inlägg 13 september 2012

MIN BLOGG GÖR SKILLNAD!

Av Thoralf Alfsson - 13 september 2012 15:01

 


Den 21 juli skrev jag ett långt blogginlägg om hur Bistro bar med ägaren Thomas Kazantzidis behandlades av socialnämnden i Kalmar. Efter att jag läst en hel hög av handlingar började jag faktiskt undra om inte socialnämnden i Kalmar ägnade sig åt ett rättsövergrepp på Bistro Bar och dess ägare.


Mitt blogginlägg där jag lyfte upp och publicerade en hel rad märkliga omständigheter fick till följd att media inte heller kunde blunda för de mycket märkliga omständigheter som rörde diverse krogar i Kalmar.


Östran följde upp mitt blogginlägg med flera artiklar den 24 juli. Östran hade till och med vänligheten att ta upp mitt blogginlägg i en artikel. Läs mitt blogginlägg.


Barometern tog dock någon vecka eller två på sig innan man lyfte frågan om hur olika krogägare behandlades utav socialnämnden i Kalmar.


Idag kan man läsa i båda tidningarna att Förvaltningsrätten i Växjö underkänner socialnämndens beslut om indraget serveringstillstånd för Bistro bar och att man istället ger en varning.


Med andra ord så hade jag helt rätt i mitt blogginlägg där jag ansåg att det var ett felaktigt beslut som mycket väl kunde betraktas som ett rättsövergrepp. Socialnämnden får därmed en rejäl knäpp på näsan. Jag är mycket glad för Thomas Kazantzidis nu kan arbeta i lugn och ro på Bistro bar.


Att Thomas Kazantzidis inte glömt bort mitt blogginlägg och vilken effekt det fick visar han i den artikel som finns i Östrans tryckta upplaga där han lyfter på hatten för mig. Tack Thomas!

Även ett tack till Ulf Carlsson på Östran som vågar skriva det. Något som Barometerns journalister aldrig skulle göra!


Givetvis känns det väldigt glädjande för mig att läsa om detta här ”down under” i Canberra/Sydney och jag firar ikväll med ett glas rött vin!


En som däremot inte skall fira är socialdemokraten Roger Holmberg, ordförande i socialnämnden. Om det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har något bondförnuft så inser han att det är dags för Roger Holmberg att lämna posten som ordförande för socialnämnden. Risken är annars stor att det kommer ske fler ”misstag”. Nu är det dock så att socialdemokraterna inte sparkar sina egna, oavsett duglighet eller oduglighet. Utan att man istället skyddar sina egna, oavsett hur snålt det blåser och hur ofta.


En sak kan jag lova mina läsare och det är att det kommer fortsätta att blåsa snålt runt Roger Holmberg även i fortsättningen inte minst när det gäller alla olagliga utbetalningar som Invandrarservice gjort i Kalmar under flera år. Läs mitt blogginlägg från 24 maj.

Jag har nyligen läst socialnämndens svar till revisorerna och jag anser att det är ett helt oacceptabelt svar, då inga åtgärder föreslås för att utöka granskningen av dessa utbetalningar även för 2007-2010, inte heller hålls någon tjänsteman ansvarig för det utbetalningar och brister som skett. Utan man bara konstaterar att det är "helt oacceptabelt". Det behöver man inte vara någon geni för att förstå.


Ansvarig för detta beslut är ännu en gång Roger Holmberg.


Utan tvekan kommer denna hantering bli föremål för både polisanmälan och JO-anmälan om inte Roger Holmberg vidtar de nödvändiga stegen. Det går inte att lägga locket på ännu en gång.


Östran, Barometern


PS


Barometern har stängt av möjligheten att kommentera min debattartikel. Undrar hur många kommentarer som gick igenom censure?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ludvig

13 september 2012 17:04

Nej socialdemokraterna sparkar inte sin egna hur illa dom än skött ett ärende verkar det som. Steve Sjögrens tabbe i minne.

 
Ingen bild

Essendon

13 september 2012 17:04

Synd att tjänstemannaansvaret togs bort 1974 av en viss Olof P. Hade det varit kvar hade herr Holmberg suttit i ett rum som är låst från utsidan och spjälor placerade i fönstret!

 
HM

HM

13 september 2012 17:47

Du Thoralf Alfsson har inte bara en mycket trogen läsare i mig för att jag tycker att du nästan alltid hamnar rätt i politiska frågor och drar fram mycket intressanta fakta utan för att det lyser så tydligt igenom att du är en rättskaffens person, som till exempel i den här historien.

http://ondiklinte.blogspot.com

 
Ingen bild

E.B

13 september 2012 17:54

Du gör ett bra jobb Thoralf och övriga SD:are! Än en gång inser jag att jag röstat rätt de senaste 3-4 valen! Man tackar!!!

 
Svensson

Svensson

13 september 2012 17:55

Thoralf du kan lämna plånboken hemma, när du går ut och äter i Kalmar, du kommer bli bjuden på maten :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lassekolja

13 september 2012 18:27

@E.B, gäller även mig!
Den gode greken Thomas K. får nog räkna med indragna tillstånd. Uttrycker sig positivt om SD gör man inte ostraffat i "Det nya Sverige"! Lite väl nytt för min smak!

 
Ingen bild

SM811

13 september 2012 19:04

Thomas Kazantzidis, om du värnar om demokrati och att alla skall behandlas lika utan massa särregler hit och dit kan jag varmt rekommendera SD.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 september 2012 19:29

OT: Lusdagar

Public service kanalen SVT rapporterade nyss i Lilla Aktuellt att skolor skall införa "Lusdagar" då alla elever skall kamma håret med luskam. på grund av att nästan alla elever har huvudlöss Om lärarna kommer att göra samma är inte klart.


När jag hört inlägget var jag tvungen att kolla om det var något gammalt inslag från Televisionens första år.

Nej, inlägget var dagsfärskt!!!!!

Det är inte bara lössens massinvasion som visar att vi är tillbaka till medeltiden.

Och Rainfelt satsar 21 miljoner på att militären skall skydda Rosenbad, eller om det är Waberi som snart utropas till Stadsminister.

 
Ingen bild

Stefan A.

13 september 2012 20:21

SVT kämpar nu så svetten lackar för att ge den där filmen, som ingen sett, skulden för våldsamheterna i muslimska länder,men tyvärr SVT det är helt och hållet våldsverkarnas ansvar hur än många dimmridåer ni försöker lägga ut.

 
Ingen bild

Peter

13 september 2012 22:51

Lögnens fader är Satan. Vi ska bekämpa Lögner, lyfta fram dem från mörkret och in i ljuset - för där trivs inte Lögnen.
Bara den som talar Sanning ska vi lyssna och tro på - för Lögnaren tillhör Satan.
ThorAlf, du bär Sanningens fackla. Glöm inte det när Lögnarna och Satanister gör livet surt för dig. Den som lever i Ljuset och i Sanningen som du, kommer alltid vinna till sist.

Guds Frid!

 
Ingen bild

Hacke

14 september 2012 09:13

Grattis Thoralf - och sanningen!
Ditt idoga arbete i folkets och rättvisans tjänst börjar mer och mer bära frukt.

 
Ingen bild

J B Doe

14 september 2012 11:03

Folk känner inte till att det var Mussolini som först avskaffade tjänstemanna-ansvaret. Det var alltså från honom som den dyrkade Olof Palme fick idén.

 
Ingen bild

MolleA

15 september 2012 01:19

Fantastiskt att din blogg påverkade förvaltningsrättens beslut!!!!!!! Kan din blogg göra det i beslut gällande flyktintgar?
För inte kunde det ha med att göra att ärendet var misskött och alliansen + mp har legat på och försett TK och dennes jurist med info och stöd? Jag vill minnas att en moderat, Lundström, drog fram det här i tidngingen före din blogg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se