thoralf

Direktlänk till inlägg 9 april 2018

FATTAR EXPRESSENS MATS LARSSON VAD HAN SKRIVER?

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2018 08:33

”Viktor Orbán är bara 54 år gammal. Så han kan komma att styra Ungern i många år framöver och frågan är vad som då kommer att återstå av demokratin där. Orbán och högern har Ungern i ett järngrepp.”

 

Mats Larsson, Expressen


Förstår inte Mats Larsson att det är det ungerska folket som röstat på Orbán. Att det är folkets vilja tycks vara svårt att erkänna!


Den segern gav Viktor Orbán möjligheten att ändra på hur Ungern är uppbyggt. Institutioner som formellt ska vara politiska har under de senaste åtta åren besatts av Fidesz-trogna.


Mats Larsson, Expressen


Men snälla Mats Larsson är det inte precis det som svenska regeringar också gör? Oavsett om det varit Alliansen vid makten eller de rödgröna. Det är ju faktiskt lite av den möjlighet som makten ger, även i Sverige. De bästa exemplet är i Sverige är väl Dan Eliasson eller snarare det värsta skräckexemplet att vara just regeringstrogen, oavsett regering.


”Den ungerska statliga televisionen är trogen Fidesz och pumpar dagligen ut positiva nyheter om Viktor Orbán men negativa nyheter om migrantproblem i övriga Europa.”

Mats Larsson, Expressen


Självinsikt är något som Mats Larsson uppenbarligen saknar. SVT och SR pumpar väl dagligen ut propaganda för 7-klövern och försöker väl dagligen misskreditera Sverigedemokraterna. Negativa nyheter om migrantsituationen är sällsynta men däremot snyftreportage angående asylsökande. Inte ens när dessa begår grova brott så skriver SVT och SR om deras bakgrund. Självinsikt Mats Larsson.


”En fungerande demokrati visar inte sin livskraft när det vinnande partiet får makten i landet. Den visar sin styrka vid nästa val, när partiet som styrt förlorat valet och lämnar ifrån sig den.”

Mats Larsson, Expressen


Jag säger bara DÖ-överenskommelsen! Har du glömt den Mats Larsson?Det är minst sagt märkligt att läsa artiklarna efter gårdagens val i Ungern. Det tycks som alla har väldigt svårt att acceptera ett demokratiskt val. Jag har inte läst en enda rad om något valfusk. Ändå kan inte de svenska demokratiförespråkarna i media acceptera valresultatet, trots högt valdeltagande som igår enligt dessa demokratiförespråkare skulle gynna vänsteroppositionen.


Jag gläds med Viktor Orbán. Det behövs en invandringskritisk kraft i Europa!

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

9 april 2018 08:46

Grattis Orban och ungerska folket! Tji fick inte minst svensk lögn- och smutskastningsmedia.

OT. Det står alltmer klart att Annie Lööf och centern är minst lika naiva och samhällsfarliga som någonsin stollelpartiet mp.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/annie-loof-saknar-all-trovardighet-mot-buset/

 
Ingen bild

Christer

9 april 2018 08:54

Victor Orban vann en jordskredsseger i valet i Ungern, och svensk MSM-media gråter! Nu är demokratin i Ungern hotad, men dom får väl skylla sig själva. Sverige skickade ju ner Fridolin för att tala dom tillrätta. Men hjälpte det?
Jag tror att Ungrarna i grunden är avundsjuka på Sverige. Dom har inte något att samlas kring som vi har, inga stora manifestationer som vi har. De (ungrarna) har ju inte haft några muslimska terrordåd som vi har. Hade dom haft en statsminister som vår Stefan Löfven som struttar runt med en blomsterkvast för att visa sitt hjälplösa deltagande i snart varje manifestation. Och som utbrister i meningslösa kväden som på intet sätt förpliktar till handling.
Ungrarna är så avundsjuka för att dom inte haft någon terrorlastbil på någon Drottninggata, framförd av en muslimsk illegal invandrare. Och en regeringschef som sätter sitt land främst. Sånt hotar demokratin!

 
Ingen bild

Ivar Andersson

9 april 2018 09:03

Enligt MSM och den politiska adeln är det demokrati när de som kallar sig goda vinner. Annars är det odemokratiskt när makteliten och folket går i otakt.

 
Ingen bild

Orban forever

9 april 2018 09:07

SR har drivit en hatkampanj mot Ungern och Orban under en vecka nu med samma argument som ovan. Man har även klagat på att personer närstående till Orban har köpt upp flera tidningar och har en för stor dominans i medieutbudet i Ungern. Inget ord om Bonnierkoncernens maktpossision i Sverige eller att svenska publik servis SR och SVT är regeringens propagandaorgan. När man sitter i glashus är det bäst att hålla käften.

 
Ingen bild

SM811

9 april 2018 09:22

Grattis Fidesz. Att inte de PK skribenterna fattar (förvränga verkligheten mm) är synonymt för dessa människor.
SD 2018

 
Ingen bild

Stridhsson

9 april 2018 09:37

Ska man flytta till Ungern,är avundsjuk på Ungerns befolkning som har en kraftfull ledare som står upp för sitt folk, de du Stefan!!!

 
Ingen bild

Roberto

9 april 2018 09:38

Grattis till Orban och Ungern. En vän köpte i förra veckan en paradvåning i centrum Budapest. 4 sovrum, 170 kvm, 3.9m takhöjd. 175.000€ Till sommaren åker jag och ytterligare en vän och köper lägenhet/hus.

Sen kan jag rekommendera att se agenda när RT chef klär av svensk journalist. "Getost"

 
Ingen bild

SM811

9 april 2018 09:58

Så här hedrar svenska kyrkan offren på Drottninggatan.
"Imam med kopplingar till Muslimska Brödraskapet bjöds in till minnesgudstjänst för offren för terrorattacken på Drottninggatan"
Under lördagen hölls en minnesgudstjänst för offren på ettårsdagen för den islamistiska terrorattacken på Drottninggatan den 7 april 2017. Bland de inbjudna talarna – imam Mahmoud Khalfi från Stockholms moské. En person och verksamhet som pekas ut för associering med Muslimska Brödraskapet.
https://nyheteridag.se/imam-med-kopplingar-till-muslimska-brodraskapet-bjods-in-till-minnesgudstjanst-for-offren-for-terrorattacken-pa-drottninggatan/

 
Ingen bild

Eric H

9 april 2018 10:15

Konstaterar enbart att ännu en gång (förmodligen inte den sista) så har ett folk haft den stora oförskämdheten att INTE rösta som svenska journalister vill!
Orban har vunnit TRE val i rad. (om jag minns rätt?)
Betyder det inget för svenska murvlar?
(OT. Säkerhetskoden jag fick var "ejpk", rätt kul..)

 
Ingen bild

Hm

9 april 2018 10:27

Jag förutspår att det kommer att talas väldigt tyst om det Ungerska valet i svenska media.

 
Ingen bild

Tony

9 april 2018 10:36

GRATTIS UNGERN, sen är det bara att önska att även POLEN
håller fast vid "DET EGNA FOLKET FÖRST", och att dom står emot
EUs fula spel att tvinga på dem mångkultur.

 
Ingen bild

Fredde

9 april 2018 10:37

Det var likadant med Trump. Eller rättare sagt: ÄR likadant.
PK-media hade sorgestund när Trump valdes, har har sedan dess kritiserat och letat anledningar till att kritisera allt han säger och gör.

Gärna vissa saker lyfta ur sitt sammanhang, intervjuer mer kritiska medborgare, aldrig med em som är nöjda.
Man blundar för vad Obama ställt till mer (t.ex. ökad inblandning i fler krig, från 4 till 7)

PK-maffian tror sig ha rätten att avgöra vad som är "lämpligt" och "relevant" att sprida.

Jag hoppas verkligen att den omtalade censuren inte kommer införas, då kan de ju fortsätta ljuga och styra folk!

 
Ingen bild

Märstabo

9 april 2018 10:54

Läser gärna ungersk litteratur. Oftast satiriska noveller från 1900-talet. Ungrarna är ett historiskt medvetet folk och de har varit ockuperade många gånger av olika kungar och politiska krafter och har därför en kritisk ådra i sin kultur och ser vem som är totalitär eller inte. Det är ett folk som vill överleva och visa att de har rätt till sin egen frihet och sitt eget land. Att svenska innerstadsjournalister inte förstår centraleuropeisk kultur är inte så konstigt då det är så olika. Ämnena i ungersk litteratur finns inte i svensk litteratur. Insikterna är helt annorlunda.

 
Ingen bild

Stefan A

9 april 2018 11:02

Svensk vänsterextrem fulmedia, eller om man vill vara vänlig MSM,
har åkt på käftsmäll efter käftsmäll så de börjar bli groggy, punch drunk, hänger på repen, uträknade till nio, och seconderna i sjuklövern
försöker rädda situationen genom att ösa in mera skattepengar och
fortsatt undantag från förtalslagar som gäller alla andra. Nej väljarna
röstar aldrig "fel", väjarna är inga idioter, väljarna är inte manipulerade,
för skulle det vara så lätt skulle inte SD få en enda röst i Sverige efter
ett årtionde med förtalskampanjer mot partiet från fulmedia. Gällande
korruption är inte Sverige ett dugg bättre, här kan en fackföreningsrörelse öppet betala ett partis valrörelse, och har gjorts
i massor av år utan att förbud krävs, vem vet vad man mellan skål
och vägg tvingas lova för att inte mista de pengarna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 april 2018 11:16

Det märks verkligen i svensk media att valet inte gick deras väg. Det är en talande tystnad.. Nu gäller istället den Svenska Akademien.

 
Ingen bild

Ibbes

9 april 2018 11:31

SR:s inslag om och från Ungern var lågvattenmärken vilka aldrig skulle kunna höras i våra nordiska grannländers radio. I det dåligt maskerade hatat har man i vissa inslag tappat allt vett och sans. Så låg är publicservicemoralen numera. Tyckaradeln förnekar sig inte.

 
Ingen bild

Niklas R

9 april 2018 11:35

Angående Mats Larsson har jag bara en kommentar.
Socialister är, per definition, idioter.

 
Ingen bild

Laglydig

9 april 2018 12:12

Långt ner på Aftonbladet, efter djupdykningar i Svenska Akademien och sedvanliga artiklar om Lill-Babs så smög sig till sist en nyhet om det Ungerska valet in.

Den evigt Trumphatande skribenten Wolfgang Hansson spydde ur sig följande kommentar:
"Det är inte Orbans hatiska inställning till invandrare och flyktingar som är det stora problemet. I en modern och välfungerande demokrati krävs det medier, institutioner och ett civilsamhälle som kontrollerar att de styrande håller sig inom lagens råmärken. Kontrollorgan som Orban monterar ned ett efter ett."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/p6bKr6/orban-monterar-ned-ungerns-demokrati-eu-betalar

Que???

Skall man då dra slutsatsen att en politisk majoritet som är för skattefinansierad massinvation av muslimer också skulle vara för "kontrollorgan"? Det är ett konstigt sätt som 7K visar detta på i så fall med förslag om att tysta yttrandefriheten genom att ändra grundlagen.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 april 2018 12:26

Svenska Akademiens snuskiga och sunkiga göromål har Jimmie Åkesson inget med att göra. Håll upp en skylt: "Jag har aldrig varit med"

Likt spelarna efter förlusten mot Japan

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 april 2018 13:34

Expressen: 8 apr 2018 kl 17.25

”Ungern går till val – med högt deltagande
Siffrorna kan tala för slutet för högerpopulistiska partiet, enligt experter”

Expressen: 8 apr 2018 kl 23.57

”Första prognosen: Orbán går mot seger. Första valprognosen i Ungern tyder på att sittande premiärministern går mot seger. Den sittande partiledaren ser också ut att behålla sin supermajoritet”

Jag ger inte fem öre för Expressens ”experter”. Expressen är patetisk och lögnaktig.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 april 2018 13:45

Orban har talat och sagt att han värnar om sitt eget folk.
Han vill inte se några terrordåd i Ungern.
Han vill inte höra om gruppvåldtäkter i sitt land

Lyssna och lär Stefan Löfven hur man uppför sig om man vill få folkets förtroende.
Du kommer inte upp i 20 % i september med din velighet.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 april 2018 14:25

"Expressen: 8 apr 2018 kl 17.25

”Ungern går till val – med högt deltagande
Siffrorna kan tala för slutet för högerpopulistiska partiet, enligt experter”

Är detta verkligen sant?

Thoralf Alfsson

9 april 2018 16:29

JA

 
Ingen bild

SM811

9 april 2018 14:39

Svenska idiotregeringen öser 100-tals miljarder på massinvandringen och spottar våra pensionärer rakt i ansiktet.
Sveriges pensionärer fattigast i hela Norden
http://www.friatider.se/sveriges-pension-rer-fattigast-i-hela-norden

Något att tänka på nu vid valet.
Rösta rätt rösta SD 2018

 
Ingen bild

Pär

9 april 2018 15:29

Uppenbarligen inte! 😯

 
Ingen bild

Antabus

9 april 2018 16:18

Orban en fara för demokratin?
Är det när man har ett stort stöd av sitt folk?

Demokrati a la Sverige. Ett rövarband med MP
och V som plågar svenskarna?

 
Ingen bild

Tony

9 april 2018 16:21

Och i det oberoende och alltid sanningssägande? SVT hamnade
valet i Ungern först på 37 e plats på Text TV ?? Det gäller
att välja vad som är viktiga nyheter, att man spottar på dom
Ungerska väljarna bryr idioterna sig inte om!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 april 2018 16:21

Bara det faktum att invandringen är den största valfrågan i land efter land visar vilken sjuk värld vi lever i.
Civilisationen i Europa är snart ett minne blott.
Tänk att få läsa i historieböckerna om 30 år att Sverige var ett modernt och fritt land för hundra år sedan

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 april 2018 16:26

Hoppas att fler ledare i Europa ansluter sig till Orban (Messias) och reser korståg i Europa för att omvända dom som kommit snett i livet.

 
Ingen bild

Observer

9 april 2018 16:32

Nä, Uppenbarligen inte!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 april 2018 16:32

Var på besök i Ungern förra våren.
Mycket trevligt, inga tiggare utanför affärerna.

Zig..., jag menar romerna bodde i byar där alla
ungrare hade flytt. Där i byarna såg det ut som fan
och invånarna satt slött vig vägkanten och glodde,
allt medan deras skitiga tvätt hängde för tork.

Detta var i zig-byarna, i övrigt fint och tryggt,
till skillnad från Sverige där ingen är trygg numera.

Vad är det som alla ungrare har fattat? Och varför
är det så svårt för svenskar att begripa?

Glöm inte Sverige är ett sjukt land.

 
Ingen bild

Observer

9 april 2018 16:34

Löven' skulle ha lika fina siffror som Viktor och Putin om han fördubblat folks levnadsstandard.

...Så enkelt är det.

 
Ingen bild

Observer

9 april 2018 16:36

Vår regering är som att få betala en hantverkare som går över och jobbar på grannens hus istället!

 
Ingen bild

Laglydig

9 april 2018 16:37

@Ölandsbonde
Måndag 9 april 14:25

Även TV4 Nyheterna, så sent som klockan 22, rapporterade att det p g a det höga valdeltagandet såg ut som om Orbán skulle förlora valet.

Trump i repris. Snart får vi väl läsa om hur man kan avsätta Orbán etc.

Man tar sig för pannan!

 
Ingen bild

MagnusH

9 april 2018 16:41

PK-maffian vet inte vad ordet "demokrati" betyder. Dom tror att det betyder "allas lika värde", inte folkstyre. Eller i stället för "allas lika värde" verkar dom tro på att "alla människor har lika värde utom dom som röstar på SD".

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 april 2018 16:42

@Ölandsbonde Måndag 9 april 14:25

Det är precis vad Expressen skrev 17.25 Det är nu borttaget från Expressens så kallade hemsida.

Nästa gång kommer jag att ta en skärmdump.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 april 2018 16:45

Efter valet Löfven får du nog plocka fram
din AMS kurs i svetsning och läsa på.
Det blir att börja från början igen.

För du tänker väl inte vara så ojämlik och
osolidarisk att du ska leva på gratispengar
som svenskarna sliter ihop?

 
Ingen bild

Antabus

9 april 2018 16:59

Tanterna: Merkel, May, Ulvskog,
dom båda Cecilia, Lööf, Wallström.
Hur underbar hade inte världen set ut dom förutan?

Att möta Wallström på en mörk gata är
inte något som jag önskar någon.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 april 2018 17:10

@Ölandsbonde Måndag 9 april 14:25

https://tinyurl.com/ydb9osgu
https://s14.postimg.org/4nopcvxw1/orban.jpg

 
Ingen bild

Didrik

9 april 2018 17:40

Vad säger det om ett land när dess valuta faller?
Det säger att regeringen är oduglig och att dom
svagaste i befolkningen (pensionärer) med flera
drabbas hårt.
Kronor - bananvaluta

 
Ingen bild

steve

9 april 2018 17:55

Fridolin effekten efter hans besök i Ungern verkar ha fallit pladask till marken och har inte påverkat det ungerska valet mer än 0,000000%

 
Ingen bild

Göta

9 april 2018 17:57

Jag lyssnar ibland på Ring P1. För det mesta med stor irritation, oftast på grund av de enbarmligt dåliga och PK-sjuka programledarna. Men i morse var det ett riktigt härligt och upplyftande Ring P1.

Det började med en väldigt upprörd och arg man från Rinkeby som läste lusen av våra västerländska politiker och alla falska radio-&TV-program om västvärldens vansinniga sätt att lägga sig i de muslimska ländernas olika religionsproblem, inbördeskrig och beskyllningar hit och dit. Hans svenska var visserligen inte perfekt, och i sitt upprörda tillstånd kunde han ibland inte hitta de rätta orden, men hans åsikter var exakt desamma som mina, och de blev framförda - med råge! Mycket bra!

Nästa inringare var en minst lika upprörd och arg dam som kommit till Sverige från Rumänien för 32 år sedan och hon ansåg att journalisterna här inte alls gör sitt jobb . De kommer aldrig med fakta och lyssnar bara på de rödgröna partierna. Hon undrade var det var för fel med att Orbàn och det lilla landet Ungern vill ha sin egen nation och sin egen religion och inte blanda olika folk, och hon undrade vad det hade blivit för bra i Europa med detta multi-kulti? Det är bara elände överalllt i alla länderna ansåg hon.

När programledaren stack emellan med en fråga om det inte var bra att hon själv kunde flytta hit från Rumänien, blev hon icke svaret skyldig. Hon berättade att hon kommit hit för att hon gift sig med en svensk man, men att hon hade det bra och ett bra jobb i Rumänien även innan, att hon först tyckte det var paradiset i Sverige, men att det urartat här väldigt de senaste 20 åren. Hon ansåg sig veta vad kommunism är och tycker att i Sverige är det ingen demokrati längre, att det luktar mer kommunism än demokrati sedan 20 år tillbaka och att journalisterna döljer fakta för oss ...osv. Mycket bra!

Längre fram i programmet var det två herrar som fick komma till tals samtidigt i telefonerna och de var båda helt eniga om att den senaste gasattacken mot barn och kvinnor i Syrien, och även tidigare liknande attacker som Assad-regimen beskyllts för, istället har anordnats av de s.k rebellerna för att få västvärlden att fördöma och anfalla regimen. Liksom den första inringaren ansåg de att det var USA och Europa som gjort allt mycket värre i de muslimska länderna genom sina inblandningar och bombningar och har försett de s.k rebellerna med vapen.
Även SR-korrespondenten Cecilia Udén fick sig en välförtjänt känga.

Lyssna gärna på programmet här:

http://sverigesradio.se/ringp1

 
Ingen bild

Bo

9 april 2018 18:37

”Svenska ilskan efter Orbáns segertal” lyder en dasspappersartikel från Expressen. Den svenska ilskan kommer från Per Gessle och Marie Fredriksson. Vem f-n bryr sig om vad några musiker tycker om Viktor Orbáns politik?
Viktor Orbáns gillar Per Gessle och Marie Fredriksson´s musik. Per Gessle och Marie Fredrikssons borde väl gilla gratisreklamen från Viktor Orbán. Hoppas att Viktor Orbán blir en ledstjärna i Europeisk flyktingpolitik!

 
Ingen bild

Tony

9 april 2018 18:38

Det är lätt att förstå Ungrarna, har man som dom levt under
den nedbrytande och sinnesslöa Kommunismen passar man sig för
att få dit andra förtryckare där Religionen styr människorna
bakåt i tiden

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 april 2018 18:50

Frigolit var i Ungern och talade om att det inte finns "no go zoner" i Sverige.
Han räknar slaget vid Stalingrad 1942 som en typisk sån zon.
Löfven försökte övertyga Trump om samma sak.

 
Ingen bild

Tony

9 april 2018 19:17

Ifall SD gör ett kanonval i September, så är det Putin som
ligger bakom? Ja alltså enligt Svenska media experter?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 april 2018 21:44

Att SD kommer att göra ett val enligt det som Åkesson förutsett.
Att fördubbla partiets storlek i riksdagen sedan förra valet är mycket troligt.
Den som ligger bakom det heter Stefan Löfven.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se