thoralf

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2018

NÅGRA REFLEKTIONER

Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2018 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.


”Det är inte lätt att vara Sverigedemokrat, trots att man håller sig till sanningen.”

 

När det gäller det som hänt i Kalmar idag, så tänker jag inte länka till det utan var och en får själv läsa det på Barometern eller Östra Smålands webbsida. Idag eller imorgon kommer jag inte kommentera det mer än så. Tids nog blir det tillfälle att kommentera!


Tro dock inte på allt som står i lokaltidningen! Vissa har svårt att hålla sig till sanningen.


”Otacksamhet är världens lön” sägs det. Det känns väldigt passande idag.


Vid dagens kommunfullmäktigemöte var sista chansen för Centerpartisterna i Kalmar att be om ursäkt för de lögner som de spridit på Facebook om mig. Men tyvärr sa inte någon av deras inblandade ledamöter ett enda ord.


PK har ju för de flesta haft betydelsen ”Politiskt korrekt”. Jag anser att detta är en alldeles för vänlig förklaring. PK kommer i fortsättningen för mig innebära ”Politiskt korkad”.

 
ANNONS
 
Ingen bild

O.N.

15 oktober 2018 21:53

Politiskt korkad, det var huvudet på spiken!

 
Ingen bild

Slander

15 oktober 2018 22:21

Barometern älskar att förstöra folks liv. Jag flyttade från Kalmar delvis p.g.a dem. Att få saftiga artiklar i en annars händelselös bonnahåla är viktigare än fakta och källkritik.

 
Ingen bild

Svante1

15 oktober 2018 22:42

Slask-media !! Borås Tidning på 70-80-talet (moderat/höger-tidning) numera vänster/sosse-tidning...slutat prenumerera sen 2014..

 
Ingen bild

Läktarexpert

15 oktober 2018 23:42

Inga betalväggar där inte. Vad det kan bero på.

 
Ingen bild

Waterbug

15 oktober 2018 23:58

Otack är sannerligen världens lön
Det var väl tyvärr bara en tidsfråga innan Stockholm skulle lyckas hitta nån skitgrej att starta en grej av. Letar man tillräckligt noga efter fel så är inte en jävel felfri. Du skulle ägnat dig åt svindleri eller förskingring istället, det verkar inte vara lika noga där :)

Sköt om dig

Thoralf Alfsson

16 oktober 2018 04:20

Inte ens en fängelsedom på ett år är något att bry sig om. Föranleder uppenbarligen ingen åtgärd.

 
Ingen bild

Sverigevän

16 oktober 2018 00:35

Ännu en dag av politisk fars i Sverige
Ännu ingen som vågar nämna vid namn vad den stora konflikten handlar om
DEN ISLAMSKA INVASIONEN PÅGÅR ...

 
Ingen bild

nadacomprende

16 oktober 2018 00:42

Jag tänker på dig Thoralf.Ta en funderare över vad som är bäst för dig själv. Vad som stärker din person och förgyller din tillvaro. Du är en man värd att beundra. Ta hand om dig.

 
Ingen bild

Molle

16 oktober 2018 01:00

Vi står bakom dig Thoralf.

 
Ingen bild

Humanist

16 oktober 2018 04:33

Om Barometerns uppgifter som publicerades på måndagen är korrekta, dvs. att du tvingas ta time out p.g.a en ordväxling på SD Calmars Facebook-sida, så anser jag inte att du gjort något nämnvärt fel.

Du bemötte mycket grovt, vulgärt språkbruk med samma mynt. Ogenomtänkt och dumt, visst. Men fullt förståeligt när man är trött och stressad och blir provocerad, och absolut inget att göra någon stor affär av.

Stå på dig Thoralf! Vi är många som står på din sida!

Thoralf Alfsson

16 oktober 2018 05:10

Det tråkiga är att media i de flesta artiklar inte valt att citera de grova sexuella anklagelser som riktades mot Jimmie Åkesson i en hel rad av kommentarer på Facebook.

Det gör att läsarna inte förstår sammanhanget och hela omfånget av kommentarerna och varför jag spontant reagerade som jag gjorde.

 
Ingen bild

Christer

16 oktober 2018 05:40

Jag hoppas också att skiten blåser över i ditt fall Thoralf. Du behövs så väl i kampen mot alla lögner. SD- ledningen tycks vara övernitisk i sin längtan efter det mest politiskt korrekta språkbruket. Vi måste få tala klarspråk över sakernas tillstånd i Sverige och annorstädes. Bloggare och de som kommenterar måste få tillgång till yttrandefriheten, naturligtvis utan att kränka den enskilde. Och det har inte skett i detta fallet.
Jag tänker på journalisten som tydligen avlidit i ett förhör på det Saudiska konsulatet i Istanbul. Hur var detta möjligt? 15 man i 2 affärsplan landar i Turkiet i syfte att mörda en journalist. De hade visst med en egen kirurg-såg för att kunna stycka kroppen.
Ingen i MSM-Media tycks kunna göra kopplingen att det är islam som ligger i botten. Det är något med människosynen som helt enkelt fattas där. Ok, det förekommer mycket hemskheter i olika länders polisstationer, men att åka utomlands för att stycka/skända en människa är bara för mycket. Men dom trodde nog att dom skulle komma undan med skändligheten. Blev dom påkomna denna gången undrar man vad de sysslat med för övrigt på sina konsulat och beskickningar. Men skriva om det törs ingen! - Jo du törs nog Thoralf!

 
Ingen bild

C Andersson

16 oktober 2018 06:49

Har du funderat på att byta parti? Svar undanbedes ;-)

 
Ingen bild

peter Andersson

16 oktober 2018 07:01

Stå på dig Alf och be inte om ursäkt för någonting. Du har blivit för obekväm helt enkelt , en opionsbildare som manga laser varje dag , man gör allt för att tysta sådana, Se bara på andra Bali , LaMotte mfl. Tyvärr har partiet bundit ris åt sin egen rygg och satt ribban för vad som är godtagbart alldeles för lågt.Det vattnar ur partiet och visa färgstarka personligheter försvinner.

 
Ingen bild

Pepparholm

16 oktober 2018 08:06

En sådan här dag är det befriande att läsa vad en desillusionerad Vilhelm Moberg skrev i december 1945 när han meddelar att han tänker för alltid lämna politiken.

Han var trött på mygel och censur. Undfallenhet mot Hitler och Stalin. Tysktåg och Baltutlämning. Vougts (S) uttalande, att tågen har inte allmänheten obehag av för de går om natten.

”Ju mer man rör i skit, desto mer luktar den, säger man hemma i Småland. Och den svenska politiken är en stor dynghög, som luktar alltmer. Den borde undanskaffas – men vem har krafterna till det? Då måste hela folket vara med och hjälpa till. Men folket tycks trivas med lukten. Per Albin har vänjt dem vid den.”

Ord som är sanna även i dag från en man med fötterna i den svenska myllan som när det blev allvar tänkte om och frivilligt anslöt sig till Landstormen och ingick i ett bevakningskompani.

 
Ingen bild

SM811

16 oktober 2018 08:21

Politisk korkad, mycket bra.
Stämmer bra överens på sju(k)klöverns partiledare.

Allt fler äldre riskerar ett liv i fattigdom
https://samtiden.nu/2018/10/allt-fler-aldre-riskerar-ett-liv-i-fattigdom/
men till de Afganska männen kan man glatt spendera c:a 6 miljarder tycker sko-Annie.

 
Ingen bild

Rune

16 oktober 2018 08:38

Din replik i Facebook till en häcklare, om den är rätt återgiven i Barometern, var förbaskat bra. Ett perfekt skott!

 
Ingen bild

Gustaf

16 oktober 2018 08:39

Sverigevän 16/10. Ledarsidorna.se. Här kan man botanisera.
MVH.

 
Ingen bild

Hacke

16 oktober 2018 08:40

Befattar mig så lite som möjligt med lögn- och förföljelsemedia och avvaktar därför din egen version kring vad som har hänt.
Men mitt förtroende efter att ha följt ditt modiga och oförtröttliga arbete i den sverigevänliga folkrörelsen förblir orubbligt.
En folkets hedersman mot pk-fascismen, inget val kan väl vara lättare.
Hoppas också sd-ledningen inser detta och slutar vika sig för minsta vindpust från folkförrädarna inom det politiska och mediala etablissemanget.
Det finns en tipping point för detta beteende.

 
Ingen bild

Jan Bengtsson

16 oktober 2018 08:58

Gäller dessvärre i synnerhet Centerpartister på högsta nivå!

De insiktsfulla kommer ihåg deras bruna period,
som Annie tycks vara helt omedveten om...
Fast hon vet kanske inte vad Bondeförbundet var?

Centerns tidigare namn!

 
Ingen bild

Niklas R

16 oktober 2018 09:01

Angående FB kommentaren.
Kan inte se hur den skulle vara värre än vad Lööf sa till en väljare på Twitter. Jag antar sverigedemokratiska politiker måste hållas till en högre standard än övriga i landet. På samma sätt som Gud höll apostlarna till en högre standard gentemot resten av världens befolkning.

 
Ingen bild

Rune

16 oktober 2018 09:04

Håller med Peter Andersson!

Och som någon sa:

I ären jordens salt; men om saltet mister sin sälta, varmed skall man då giva det sälta igen? Till intet annat duger det än till att kastas ut och trampas ned av människorna.

 
Ingen bild

Lotta_1

16 oktober 2018 09:42

Ord har vag jag vet aldrig skadat någon fysiskt. Jag har tagit upp det många gånger och känner mig föranledd att göra det igen. Lägg ner den för partiet så skadliga och sk**nödiga nolltoleransen. Den var fel från början eftersom SD med den gav 7-klövern och massmedia verktyg att styra vem eller vilka som skall få representera SD. Det räcker med att någon i 7-klövern eller massmedia andas något om en företrädare för SD för att partiet likt en räddhågsen stackare skall utesluta folk. Varför skall SD dansa efter någon annans pipa och bedömas utefter andra måttstockar än övriga partier? Jag kan mycket väl förstå ditt språkbruk Thoralf, framför allt eftersom det tycks vara det enda språk dessa importerade vinstlotter förstår. Stå på dig och jag hoppas SD tar sitt förnuft tillfånga och lägger ner utredningen, allt annat vore en stor skandal som kan visa sig kostbar för partiet i slutänden genom tappade sympatisörer och röster i framtida val.

 
Ingen bild

Anmäl vänsterextremisten

16 oktober 2018 10:46

När kommunfullmäktige i Kalmar på måndagen utsåg kommunstyrelse var det mest överraskande beskedet att Thoralf Alfsson (SD) inte fick förnyat förtroende av sitt eget parti.

Exakt vad det beror på att Alfsson uppenbarligen inte längre uppskattas i det högerextrema partiet kan man spekulera i.

Trots allt har Alfsson profilerat drivit de frågor rörande migrationspolitiken och underblåst den främlingsfientlighet som är partiets livsluft. Han har heller aldrig att avstått från misstänkliggöra människor med utländsk bakgrund eller muslimer för än det ena och än det andra. Det har varit svårt att uppfatta honom på annat sätt än som någon som förnekar existensen av de för mänskligheten ytterst allvarliga klimatförändringarna.

ERBJUDANDE!
Fri tillgång till allt på ostrasmaland.se. Endast 1 krona första månaden.

På sin dynghög till blogg, liksom på sin Facebooksida, har han dessutom hållit sitt partis mest inbitna sympatisörer på gott humör genom att släppa fram både hetsande, hatiska och hotfulla kommentarer som de allra flesta andra politiker och partier hade ansetts oacceptabla.
http://www.ostrasmaland.se/ledare/till-slut-rann-bagaren-over/

Bojkotta vänsterextrema Qstran

Thoralf Alfsson

17 oktober 2018 08:00

Jo, den ledarskribenten på Östra Småland skall jag vid lämpligt tillfälle skriva om. Jag skall inte vara snäll!

 
Ingen bild

Viveka

16 oktober 2018 10:55

Du vet att hålla skiten ifrån dej och gjorde det med ett kraftuttryck. Du svarade med samma mynt.
Skall det fortsätta på det här viset kommer SD att implodera. Sträck på dej Thoralf!

 
Ingen bild

Kalle

16 oktober 2018 11:47

Bra svarat på avsändarens inlägg. Vänligt och bestämmt på hans svenska. Den svenska han endast förstår för en annan svenska förstår peronen absolut inte. Nyadeln har ju infört ordet "svennehora" och "Kolla alla andra" samtidigt som de våldtar den svenska kvinnliga befolkningen!!!
Det anses mer eller mindre vara vedertaget. Bra att du svarade honom på hans eget svenska språk. Det var en beundransvärd aktning för hans bristande svenska.
SD tar död på partiet innifrån med alla sina uteslutningar. Tycker att SD skall stå rakryggat och låta stormarna blåsa förbi med ett leende och säga det är var Vi står för i politiken.
Löjligt med ett uteslutningsärende mot Thoralf som är "Mr SD" i snart hela sverige.

 
Ingen bild

Holger

16 oktober 2018 12:42

Barometern visar aldrig hela historien. De visar det som ger mest läsare och vinning, ryckt ur sammanhanget. Det går inte att bo i Kalmar. Ingenting fungerar där, man blir olycklig minst sagt.

 
Ingen bild

SM811

16 oktober 2018 12:43

Egohumanisterna, de ständigt ”goda” som förstör allt i sin väg
Vi kan kalla dem PK-elit. Vi kan kalla dem globalister. Själva vill de kalla sig ”de anständiga”. Det är egentligen oväsentligt vad de kallas. Det väsentliga är deras agenda: att tillintetgöra nationerna och genomföra en global världsstat, styrd av en världsregering.
https://juliacaesar.blog/2018/10/16/egohumanisterna-de-standigt-goda-som-forstor-allt-i-sin-vag/#more-6988

 
Ingen bild

Gustaf

16 oktober 2018 13:03

Tycker att SD känns svagt just nu. Överoptimismen var olycklig.
Undrar hur vi fixar resten..... ser mörkt ut tycker jag.

Hoppas Toralf tar ärendet för vad det är.

 
Ingen bild

ölänningen

16 oktober 2018 15:17

Ibland slås man med häpnad. Den mest lojale och flitigaste medarbetaren får en taskspark av ledningen.Håll ihop för bövelen inom partiet, om inte annat så för Sveriges skull. Thoralf är en stor tillgång.

 
Ingen bild

Pim

16 oktober 2018 15:36

Tyvärr verkar SD blivit för bekväma i sin riksdagsroll, där man glömt hur de själva behandlats genom åren, och istället svarar med samma metoder mot sina egna.

Osunt samhällsklimat när svenskars upprörda kommentarer på Facebook görs till större sak än kriminella som ju sällan behöver riskera offentlig uthängning.

Synd provokatören kom åt dig, men det är en mindre sak sett till sammanhanget, där man ser du uppenbart slänger tillbaka hans egna ord.

 
Ingen bild

Hacke

16 oktober 2018 16:02

”Inte nog med att de går före er i kön till egen lägenhet, men det är även ni som betalar deras hyra.
Samtidigt som vår välfärd och trygghet imploderar p g a just dessa migranter. Känner ni hur värdegrunden förgyller era liv?”

”Politikerna vänder det egna folket ryggen. Landsförräderi är ett kraftfullt ord, men finns det något mer passande?”

Jag återkommer till Katerina Janouch. För få kan som hon sätta de rätta orden på övergreppen från våra politiker.

En befogad undran i dagens Sverige: När kan vi skönja slutet på mardrömmen ”Världens galnaste samhällsexperiment".
http://katerinamagasin.se/sa-skapas-ett-polariserat-land-dar-svenskarna-ar-mindre-varda/


 
Ingen bild

Boris

16 oktober 2018 16:33

@Gustaf
Tycker SD känns starkare än någonsin. De har fått in massor av kompetenta personer. Tiden arbetar fför SD. Ett samhälle marinerst i socislism vältrr man inte över ända på ett år och inte heller 10 år. Det fanns skäl till optimism och det gick faktiskt jäkligt bra. Sen hände något de sista två veckorna innan valet. Svårt att veta vad

 
Ingen bild

Gustaf

16 oktober 2018 17:49

Boris 16/10 16.33 Hoppas du får och har rätt.
Vi får hålla de sedvanliga tummarna.
MVH.

 
Ingen bild

SM811

16 oktober 2018 17:49

Det sinnessjuka Sverige och personalen på Migrationsverket.
6-årig pojkes mamma dog – ska utvisas
https://samnytt.se/6-arig-pojkes-mamma-dog-ska-utvisas/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 oktober 2018 17:49

Rand Paul: "-Saudiarabien är världens största statliga sponsor av radikal islam"

……och Sverige är världens största importör av radikal islam

https://tinyurl.com/y7c79wea
http://www.friatider.se/paul-saudiarabien-v-rldens-st-rsta-statliga-sponsor-av-radikal-islam

 
Ingen bild

C Andersson

16 oktober 2018 18:10

Politker bestämmer över folket. Det borde vara tvärtom. Partierna bestämmer över medlemmarna. Det borde vara tvärtom. Det är de valda som ska rätta sig efter väljarna.
Redan på 1600-talet fanns det de som kämpade för demokrati. En var Christoffer Springer som blev dömd till livstid för sina åsikters skull. Det var här en början av utvecklingen av demokratin i Sverige. Det vi ser nu är avveckling.

Christoffer Springer var bror till min FMFFFFF. Det är inte utan att jag är lite stolt över honom.

https://sok.riksarkivet.se/Sbl/Presentation.aspx?id=20016

https://sok.riksarkivet.se/sbl/Presentation.aspx?id=7333

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 oktober 2018 18:42

...men opportunisten och myglaren Patrick Reslow, sitter säkert?

https://nyheteridag.se/reslow-sd-sitter-sakert-an-sa-lange/

 
Ingen bild

Annelie

16 oktober 2018 19:37

Jag står bakom dig.🌻

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 oktober 2018 19:49

Expressen: "Enligt CNN bekräftar nu turkiska myndigheter att Khashoggis kropp styckats efter mordet."

Undrar om styckningen har skett, enligt föreskriven muslimsk metod - för rituell slakt(halal)?

 
Ingen bild

Antabus

16 oktober 2018 20:52

Man satt uppe sent på kvällen.
Åren var 1982-1986, i Kassel, Hessen, Västtyskland.

Det var onekligen en speciell atmosfär när Frau W
demonstrerade sin dubbelsäng som kunde fällas ut
direkt från väggen. Med ett susande ljud stod spektaklet
där, mitti rummet.

Senare, efter åtskilliga flaskor vin visade hon en bok
utgiven på 1930-talet. Boken var då förbjuden i Västtyskland,
men där låg ett tummat ex framför mina ögon.

Det var för mej helt otroligt att vissa människor
aldrig lär av misstag, inte om så hela taket störtar in.


 
Ingen bild

Christer

16 oktober 2018 21:36

Blir man lite pressad och inte riktigt hinner tänka efter så kan svaren bli lite hafsiga, men det kan bli riktigt bra repliker just där i stridens hetta. Tänker på Jimmie Åkesson när han under valrörelsen var gäst hos Morgonpasset i SR:s P3. Han sade (troligtvis) utanför manus att han "ville lägga ner detta vänsterliberala dravel". Stämningen blev lite spänd, men han fann sig snart och sa att han inte som politiker skulle ge sig på Publik Service. Han blev lite irriterad över den låga nivån i P3, precis som du också blev Thoralf.
Bästa disciplinnämnd (om ni läser detta) - Rör inte Thoralf, för en bättre försvarare för det fria ordet hittar ni inte om ni så lyfter på varje sten!

 
Ingen bild

Dumle

16 oktober 2018 22:51

Den som är utan skuld kastar första stenen. Alla människor har händelser där man i affekt brusat upp och sagt olämpliga saker. Detta är mänskligt och inte skäl för ytterligare åtgärder. En uppriktig ursäkt och så kör vi vidare för att rädda nationen för kommande generationer. I SD håller vi ihop och bryr oss om varandra, även när någon gör ett enstaka misstag. Glöm inte det i Stockholm!
Bit ihop Thoralf. Även detta kommer att blåsa över, även om det är motigt just nu.

 
Ingen bild

Ludvig

17 oktober 2018 07:26

Otack är världens lön. Hoppas allt går bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se