thoralf

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2018

DET GÅR ATT LURA VÄLJARE, MEN DET GÅR INTE ATT LURA EKONOMIN

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2018 09:53

Två läsvärda och viktiga artiklar/krönikor som jag läst på morgonen.


Först en krönika av Tino Sanandaji som är publicerad i GP. Väl värd att läsa.


”Det är därför viktigt att politiker håller på slantarna och undviker slösaktiga satsningar. Det vore också värdefullt att sluta upprepa misstag som att försöka låna sig ur kriser eller belasta kommuner med ännu mer befolkningsökning som inte bär sina kostnader. Det går att lura väljare, men det går inte att lura ekonomin.”

 

http://www.gp.se/ledare/sanandaji-kommunernas-dolda-skulder-hotar-v%C3%A4lf%C3%A4rden-1.9824192


I tidningen Fokus har Johan Hakelius en artikel med rubriken ”Möss som elefanter” där han fullständigt sågar Annie Lööf och Jan Björklund. Något för framförallt Centerpartiets och Liberalernas väljare men också Alliansväljare att läsa och begrunda.


”Mittenpartierna står inte ut med att tillhöra den vinnande majoriteten. De beredda att utplåna sig själva, snarare än att ta konsekvenserna av det. Det är dags att tala om mössen i rummet: Centern och Liberalerna.”

 

”Hur det än går har Centern och Liberalerna ställt till det för sig själva. De har positionerat sig som oppositionella mot själva valresultatet, trots att de tillhör den vinnande sidan. Allt de nu försöker åstadkomma är på ett eller annat sätt försök att göra valresultatet oviktigt. Det är en rätt enastående prestation i politisk klantighet.”

 

 Läs hela sågningen av Lööf och Björklund.


 https://www.fokus.se/2018/10/moss-som-elefanter/


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

SM811

10 oktober 2018 11:03

Den stora frågan för sju(k)klöverpolitikerna är hur skall vi göra så SD inte får något inflytande. Om så hela Sverige brakar ihop så gör det inget.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2018 12:25

Jag har skrivit det tidigare. SD skulle inte ha röstat mot Löfven. De skulle låtit alliansen sitta där med skammen och sveket mot sina väljare och för att förhoppningsvis tvingas till att prata med SD inför budgetuppgörelsen.

Men så blev det inte. Troligt scenario nu är att Kristersson lanserar sig själv och alliansen utan att ha pratat med SD och ändå räknar med stöd. Vilket de inte ska få. Och då går budet till Löfven som till sig knyter C och L och får en majoritet på 195 ledamöter att styra över. Ljuva ytterligare 4 år att vänta. Det kan bli kämpigt med ministrar från S+L+C och MP. Men han har råd att helt skippa MP (för miljöns skull) och ändå med de sedvanliga fläskbenen till V ha en säker majorite på 179 röster.

Det är tyvärr vad jag tror kommer att hända.

 
Ingen bild

Stefan A

10 oktober 2018 12:41

Alliansen gör vad man kan i ett desperat försök att blåsa liv i DÖ, men man kan kanske inte vänta sig att få stöd från S vars statsminister man nyss röstat bort, kanske ytterligare fyra år i opposition vore nyttigt för alliansen, iaf. för C och L så de lär sig respektera valresultat...

 
Ingen bild

Lotta_1

10 oktober 2018 13:45

Lyssna på Katie Hopkins. I det tredje klippet där hon står på en scen och talar. Hon säger bland annat att Storbritannien välkomnade IS-sadister tillbaka med löfte om att om de bara kom ”hem” skulle då gratis hem, utbildning och hälsovård. Liknande som i Sverige. Verkar ju rent av planerat från högre ort. Man frågar sig varför och på vems eller vilkas order?


https://youtu.be/kbo4WISE4ys

 
Ingen bild

Bollkalle

10 oktober 2018 13:57

Intressant att Mattias Rosenlund ljuger i Barometern att alla på arenan ska räknas in i publiksiffran: ledare, väktare, press etc.

Enligt Svensk Elitfotboll ska enbart de med biljetter räknas, som om väktare och ledare löser biljetter?

 
Ingen bild

Lotta_1

10 oktober 2018 14:19

Vad det retar mig att en del länkar inte blir klickbara.

Thoralf Alfsson

10 oktober 2018 14:28

Jag har planer på att byta bloggportal till Wordpress.

Kanske kommer köra två parallella bloggar under en tid. För att utvärdera.

 
!

!

10 oktober 2018 15:06

Oförnuftets tid!
En knäppgök vid namn Paul Romer som föreslår att förvandla Sverige till ett flyktingläger får Nobelpriset i ekonomi!

http://ndpb

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2018 15:38

Oförnuftets röst.
Håller helt med. Det är ju redan det!

 
Ingen bild

Boris

10 oktober 2018 16:07

Prova att korta länkarna google url shortener

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2018 16:37

Har du inte tidigare legat på Wordpress?

Thoralf Alfsson

10 oktober 2018 16:59

Nej, men Blogg.se Jag fick dock problem där. Funderade då på att gå över till Wordpress men sedan blev det bloggplatsen som hade ett enkelt koncept.

 
Ingen bild

Laurentius

10 oktober 2018 17:56


SD är inte ett parti som alla andra.

SD är ett förnuftigt parti.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

10 oktober 2018 20:15

Träbockar som tror sej kunna mjölka...
Lööf, Tamburmajoren, Ulf...

 
Ingen bild

Farbror Fredde

10 oktober 2018 21:19

Jag har bloggar på både blogspot och wordpress. Jag skulle i dagsläget rekommendera wordpress, särskilt för en politisk blogg som din, med tanke på risken för att bli avstängd p g a fel åsikter. Följande blogg ligger på wordpress och har tack och lov inte blivit nedlagd, fast den har "fel" åsikter, och därmed ett annat perspektiv på US-politik: https://theconservativetreehouse.com/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 oktober 2018 21:58

"Gustav Fridolin säger att i kommuner och landsting har Miljöpartiet ingått blocköverskridande samarbete där Sverigedemokraterna stängts ute från inflytande. Den möjligheten finns inte i riksdagen, menar han."

Tänka sig att den lilla gottepågen inte fattar hur avskydda de är. MP försvann från ytterliggare 60 kommuner nu senast och saknar ledamöter 88 st!!
Men pågasnöret sträcker på sig som om han var något. Patetiskt är vad det är.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

10 oktober 2018 23:02

Thoralf & Lotta_1! Wordpress har blivit som GoogleGestapo, de tar ner bloggar utan att ens förvara. En granskare jag följer fick sin blogg borttagen utan förvarning, så stanna på denna blogg, det är säkrare. Att länkarna inte är klickbara beror oftas på att den som skrivit inlägget inte tryckt på ENTER efteråt. Problem solved!

 
Ingen bild

World Traveller

11 oktober 2018 02:57

Lotta_1
Kolla vad som hander i UK! En grupp brittiska soldater (rekryter) stannade vid en bensinmack och saag dar Tommy Robinson. Han som exponerade de muslimska valdtaktsgang som valdtagit tusentals brittiska flockor och hallit dem som slavar. Tommy domdes till fangelse for att ha exponerat dessa valdtaktsgang. Nu tog rekryterna selfies och en video med Tommy och lade ut pa Facebook. Detta har fatt Brittiska Muslimska Radet att ga i taket och kraeva att soldaterna straffas. Detta skedde 9:e oktober och den forsta raettegangen har redan hallits och en soldat har fatt sparken!
Lite som i Sverige.
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tommy-robinson-poses-photo-surrounded-13391539

 
Ingen bild

World Traveller

11 oktober 2018 03:09

Lotta_1

Tillagg till min forra kommentar: Imam Asim Hafiz, an Islamic religious adviser to the armed forces, said that “any form of racism, discrimination or extremism is taken extremely seriously and will be dealt with accordingly”.

Briitiska poliser som baer armband for att hedra dodade och skadade brittiska soldater har nu beordrats ta av dem, annars riskerar de represalier ocksa.

 
Ingen bild

Stefan A

11 oktober 2018 08:16

SVT ägnar hela morronen åt att slicka r*v på metoo, inget ifrågasättande där inte, räcker inte att folk tar livet av sig pga. anklagelserna, Danmark visar vägen vad man skall göra med public service...

 
Ingen bild

Lotta_1

11 oktober 2018 08:33

@DecemberKartelken
Jag skriver nästan alltid mina inlägg i noteringar på mobilen. Slår alltid 2 enter innan jag klistrar in en länk och två enter efter länken. Ibland blir länken klickbar men lika ofta om inte oftare så blir den inte det. Jag tror mer på tipset någon skrev om att problemet är om länken blir för lång.

 
Ingen bild

Lotta_1

11 oktober 2018 08:37

@World Traveller
Ja det är helt sjukt. När de styrande med berått mod kan se till så att Tommy Robinson flyttas till ett fängelse med i stort sett bara muslimer för att de vet att han är så hatad av dem. Det är riktigt skrämmande.

 
Ingen bild

SM811

11 oktober 2018 08:39

Bra JÅ.
Jimmie Åkesson kräver garantier av M
http://www.friatider.se/jimmie-kesson-kr-ver-garantier-av-m

 
Ingen bild

Hacke

11 oktober 2018 08:48

Igår intervjuades statsradions vd Cilla Benkö av kollegorna i statstelevisionens Kulturnytt. Ämnet var deras gemensamma upprördhet inför Danmarks Radios besparingar på 20 procent.
Nordkoreansk television kunde inte gjort detta spektakel ”bättre” än när Benkö fick fria tyglar att vika ut sig kring hur avgörande public service var för mångfalden och demokratin i ett land. Ju större public service desto mer demokrati var hennes lika givna som primitiva slutsats.
Alla med minsta insikt i det svenska medielandskapet vet att mångfalden och yttrandefriheten på riktigt endast representeras av alternativmedia. Katerina Janouch, en lysande företrädare bland dessa, har blivit kontaktad av samma statsradio som här får en dräpande lektion i vad det verkligen vill säga att vara fri journalist i Sverige jämfört med de ”feta katter” som har allting säkrat och serverat så länge de följer de givna reglerna i åsiktskorridoren.
Undrar om det finns någon enda bland public service tusentals ”journalister” som skulle överlevt en dag på den fria marknaden där deras alster betalas av en läsekrets som hungrar efter relevans och fakta.
http://katerinamagasin.se/alla-etablerade-journalister-borde-tvingas-provarbeta-enligt-swish-modell/

 
Ingen bild

World Traveller

11 oktober 2018 10:21

Man blir morkradd nar man pratar med sossar om saker och ting. Namnde det med de brittiska soldaterna och Tommy Robinson. Sossarna pa jobbet tycker det var bra gjort att soldaterna straffas. Och Tommy Robinson ar ju en hogerextremist saa att han akte i fangelse for att han exponerade valdtaktsgaengen var helt raett!!!
Sossarna jag kanner bara rabblar Aftonbladets mantra om och om igen. 'Trump ar dum' faar man hoera varje dag. 'De flesta valdtaektsmaen ar svenskar', Sverige har aldrig varit tryggare, rikare etc'

 
Ingen bild

C Andersson

11 oktober 2018 12:39

"Tre bilar brann nära skola"

Nära skola och nära kyrka står det i bladet. Nära moskén skulle jag vilja påstå.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

11 oktober 2018 12:59

Stoppa skatten till SVT nu!
Lägg SVT bakom betalvägg!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

11 oktober 2018 13:05

Det är väl inte så många här som bryr er om de bruna bönornas och lökens ö. Men ni bryr er om f. d. landshövdingen.

http://www.olandsbladet.se/insandare/carlssons-vingliga-vag-mot-oland-en-kommun/

Med hälsningar från ön som Gud kom ihåg!

 
Ingen bild

Pepparholm

11 oktober 2018 13:56

Det tycks dock gå att lura ekonomin i kommuner, landsting och statliga myndigheter under många år. Efter att ha sett Uppdrag Gransknings föredömligt korrekta program om inköp av vägsalt och våtservetter så blir man frustrerad.

Det finns revisorer i varje enhet, vi har överbefolkade SKL som ska stötta sina uppdragsgivare och vi har Riksrevisionsverket. Det borde finnas politiker och visselblåsare som reagerar. Säkert kommer ingen att ställas till svars. Man ändrar sina rutiner som det heter när något är vanskött.

 
Ingen bild

Uefa

11 oktober 2018 14:06

http://www.barometern.se/sport/kalmar-ff-gor-fel-enligt-svensk-elitfotboll

Det finns fler än Johan Persson som gillar siffertrix :)

 
Ingen bild

SM811

11 oktober 2018 14:33

Polen varnar för FN:s migrationsavtal: "Hotar vårt folks säkerhet"
FN:s globala migrationsavtal (Global compact for safe, orderly and regular migration) utgör en reell fara mot nationers säkerhet och invandringslagar. Det menar nu det polska inrikesdepartementet, som uppmanar sin egen regering att inte skriva under avtalet. Detta eftersom det hotar landets säkerhet och främjar illegal invandring, säger man.
http://www.friatider.se/polen-varnar-f-r-fns-migrationsavtal-hotar-v-rt-folks-s-kerhet

 
Ingen bild

Observer

11 oktober 2018 18:53

@World Traveller Jag betraktar socialism som en sinnessjukdom!
-För HUR annars förklarar man att någon vill ge bort större delen av sin inkomst för att sedan ställa sig med mössan i hand och ansöka om att få en del tillbaka?!!
Eller att påstå att vi har gratis sjukvård när en genomsnittssvensk i skatter betalar 20.000:- i månaden för den. I USA ca 4750:- ?

Och det faktum att de vill ordna sin egen försörjning via sin grannes plånbok!

..DET är sjukt! -inget annat.

 
Ingen bild

Observer

11 oktober 2018 18:59

Att folk -så fort har kunnat bli så medeltid-korkade är en gåta!
Klokskapen på 50-60 talen vet vi ju är vida överlägsen den man allmänt ser idag.
Det är så pass att jag nästan kan tro att det kan ha varit etyl kvicksilvret i svininfluensavaccinet 2009 som 70% tog som retarderat ned dessa några pinnhål.

 
Ingen bild

Morningstar

11 oktober 2018 19:48

Det finns Tumblr också. Har inte hört att dom tagit bort några bloggar än. Påminner ungefär om Blogspot.

 
Ingen bild

Janne

12 oktober 2018 01:12

Det är ganska saftiga kryddningar som KFF gjort på publiksiffrorna. Vilken normal förening räknar in restaurangpersonal, spelare och väktare? Är anledningen någon form av ökade bidrag från kommunen?!?

 
Ingen bild

Räven

12 oktober 2018 15:05

"Mattias Rosenlund har inte kunnat nås för en kommentar"

Tror jag det med den uträkningen han gör...

 
Ingen bild

C Andersson

13 oktober 2018 08:23

"Tre bilar brann nära skola"

Nära skola och nära kyrka står det i bladet. Nära moskén skulle jag vilja påstå.


Jag glömde länken:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/bil-brann-nara-skola

 
Ingen bild

Berne

13 oktober 2018 13:11

@Räven:

Läs Rosenlunds dåliga bortförklaring idag i Barometern. "Vi har alltid gjort så".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se