thoralf

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2018

AVHUMANISERA

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2018 15:30

 

Ett mycket grovt exempel på avhumanisering av Sverigedemokraterna.


Läser Joakim Carlssons ledare i Östra Smålands lördagstidning där han i vanlig ”carlssonretorik” skrämmer läsarna för konservativa krafter och att högern i riksdagen representerar ca 60 procent av väljarna. Att Joakim Carlsson starkt ogillar Alice Teodorescu har vi känt till sedan länge men i lördagens ledarartikel tycks han inte förstått vad Alice skriver eller är det så illa att Joakim Carlsson medvetet feltolkar Alice Teodorescu text för att kunna avhumanisera Sverigedemokrater.


Här följer ett utdrag från Joakim Carlssons ledarartikel med rubriken ”Medlöperiet begär förtroende”.


”Göteborgspostens politiska chefredaktör Alice Teodorescu har i flera år pläderat för att allianspartierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna och ser ingen fara i det. Hon menar att alla vi som varnar för samröre med SD överdriver: ”det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.”

 

Det känns nästan genant att påpeka det självklara: vettiga människor söker inte samarbete vare sig med vargar eller löss.

 

Sverigedemokraterna är givetvis inte vargar eller löss.”

 

Läser man Alice Teodorescus text så förstår man att hennes text ”det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.” inte handlar om Sverigedemokraterna utan om extremistiska organisationer som Svenskarnas parti och NMR. Så här skriver Alice Teodorescu i sin ledarartikel med rubriken ”Nej, 1930-talet är inte här igen


”I riksdagsvalet för fyra år sedan fick det nazistiska Svenskarnas parti 4189 röster. Partiet lades ner och återuppstod i arvtagaren NMR som halverades i årets val. Ändå har svensk media, närmast besatt, regelbundet rapporterat om NMR vilket gett partiet en relevans som det helt saknar.

 

Varför har man då gjort detta? Givetvis ska man ta på allvar att en totalitär ideologi, som vill störta demokratin, lockar till sig anhängare. Ledarsidan har exempelvis förespråkat förbud av deltagande i organisationer som NMR. Extremiströrelser som vilar på ideologisk eller religiös grund ska alltid bekämpas. Men det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.”

 

Hur Östra Smålands ledarskribent Joakim Carlsson kan misstolka den texten är obegripligt för mig. Det är för mig fullständigt glasklart vad Alice Teodorescu menar med sin text. Joakim Carlsson däremot lyckas med konststycket att misstolka det totalt. Alla förstår säkert också vad han syftar på när han skriver ”vettiga människor söker inte samarbete vare sig med vargar eller löss.”


 Vilka som är vettiga människor i Joakim Carlssons värld begriper nog de flesta som läser min blogg. Att han stämplar Sverigedemokrater som löss framstår med samma tydlighet även om han illa dolt skriver att ”Sverigedemokraterna är givetvis inte vargar eller löss.” Men alla har säkert redan förstått hans intentioner med ledartexten.


Att just avhumanisera Sverigedemokraterna och dess väljare.

 

När jag kontrollerat Joakim Carlsson och Alice Teodorescus text så kommer jag tänka på en artikel i Samtiden nyligen, som handlade om precis detta.


”Man börjar kalla meningsmotståndare för något annat än människor. Kackerlackor, svin, parasiter, eller varför inte brunråttor. Poängen är att göra det enklare att begå övergrepp…. Läs mer

 
ANNONS
 
Ingen bild

Trubbnosen

7 oktober 2018 16:03

I kvällens Agenda ska man prata om regeringsbildningen. Uffe har snart haft en vecka på sig att bilda regering ända in i kaklet. En ny regering lyser med sin frånvaro. Först avsätter man Stefan Löfven, sedan går man till just honom och vill ha stöd för sin egen regering. Detta är patetiskt! En ny DÖ kommer vi få se!

 
Ingen bild

Sigge

7 oktober 2018 16:04

Det här förstår du inte, Thoralf. I detta land gäller värdegrunden, där alla är lika mycket värda, med undantaget att en del är givetvis mer värda, som t.ex Romer (som är mest värda). Därefter kommer afghaner och araber som är tätt följda av afrikaner. Längre ner på listan har vi svenskar och sist på listan har vi övriga EU-folk som vi betraktar som de nya zigenarna. Högt över allt svävar den politiska adeln som inte följer någon regel, för att de är allsmäktiga och kan i princip, utan påföljd, göra vilka fel som helst. För att förstå hur det hänger ihop måste du bara ta åt dej boken 1984 från George Orwell. Bara följ bokens logik så klarnar allt för dej.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 oktober 2018 16:10

Påhumanisera?

”Det är vinter i Oslo
och jag tänker:
Mitt mål vore ett samhälle där Anders Behring Breivik en dag efter avtjänat straff kunde jobba i kassan på KIWI.
Att han står där och hälsar på kunderna med respekt"

https://tinyurl.com/ydbnuand
https://www.etc.se/kultur-noje/akilov-kommer-inte-ge-oss-ett-svar

 
Ingen bild

dick

7 oktober 2018 16:21

Avhumanisering sker väl ganska ofta här fast då är det invandrare.

 
Ingen bild

Robban

7 oktober 2018 16:28

Han "missförstår" avsiktligt! Det gör alla våra motståndare eftersom de saknar argument för att SD på något vis skulle vara "dåligt" annars.
Rätt skrämmande utveckling, även om jag är van!
De som idag anser sig vara och höra till de "goda" är oftast i både ord och handling antidemokrater med en kraftig fabless för fascism!
De har ett så starkt hat för människor som inte håller med dom, att det nästan går att ta på!

 
Ingen bild

Bo

7 oktober 2018 16:31

Klart att man borde nöja sig med att kalla vissa typer för mobbare, men när mobbningen aldrig tar slut hamnar ordet mobbardjävel på tungspetsen.

 
Ingen bild

Pepparholm

7 oktober 2018 16:53

Socialdemokraterna har på sin hemsida startat en namninsamling mot Sverigedemokrater, således mot mig och mer än en miljon svenskar. Rubriken är ”På rätt sida av historien”. Du, Statsministern, har uttalat ditt gillande!!!! Jag förmodar att du offentliggör listorna så får veta vilka som är ”goda”.

Vi ska ha nazistiska rötter påstår du. Då kan jag tala om för Statsministern att i mitt och mina kompisars hem så hatade man nazisterna. Det hörde vi småkillar. Så vi tog våra slangbellor och lade oss i skogen nära banvallen och sköt mot tysktågen som dina partikamrater och rötter på statsrådspallarna lät Hitler köra genom Sverige till vårt ockuperade broderland Norge.

Under det kalla kriget så arbetade jag med uppgifter för att stoppa invasion, spioneri och infiltration från Sovjet. Jag är således inte en okunnig, naiv nolla som du kallar oss som röstar på något som du ogillar.

Vårt brott som slangbågsskyttar är nu preskiberat och dessutom var vi inte straffmyndiga. Men vi gjorde något. Vad gjorde du Löfven?? Du ska också veta, att skälet till partibytet heter Reinfeldt. Det har ingenting med 30-40-talet i Tyskland att göra. Nu agerar du och övriga historielösa med hat och mobbning så jag kommer aldrig tillbaka till er sandlåda!

 
Ingen bild

Tony

7 oktober 2018 17:06

Fri tillgång till allt på Östra Småland i en månad??
Ja med tanke på hur lågt det Svenska kronan är värderad,
så torde det väl röra sig om 25 öre om dagen, och fjanten
till ledarskribent lyfter ju inte värdet?

 
Ingen bild

Friholt

7 oktober 2018 17:33

En sak som nationernas samliv förbuttrar är olika gängor på skruvar och muttrar. Men en sak som nationernas möte förljuvar är standarisering av muttrar och skruvar.
Alf Henrikson

 
Ingen bild

Pepparholm

7 oktober 2018 17:39

Thoralf – du brukar skriva om korkade elenergibeslut. I den tabubelagda skriften Fria Tider så kan vi läsa om ”Zuckerberg-effekten: Nu börjar elnotan svida i svenska plånböcker”.

Politikernas investering börjar kännas. Man satsade 103 Mkr skattepengar till datahallen och det ger inga arbeten när den är i drift. Ett energislukande datacenter som svenska politiker subventionerar åt amerikanska storföretag.

Detta kommer vi nog inte att få veta av TT , i SVT/SR eller DN. Då ej heller i lokalmedia. Där är man väl medveten om vilka politiker som är skyldiga till för medborgarna oförnuftiga beslut och då är det locket på.

Thoralf Alfsson

7 oktober 2018 17:48

Ja, jag har skrivit om de enorma elsubventioner som energiskatten innebär för t.ex Facebook och deras serverhallar i Luleå.

 
Ingen bild

Björn

7 oktober 2018 18:29

Kommer plötsligt att tänka på de nordamerikanska indianerna och deras öde. Sakta men säkert motades de bort från sina landområden av de vita invandrarna. Indianerna sågs inte som människor utan mer som vildar som många såg det som helt ok att utrota.

Kan man dra en viss parallell till nazisternas utrotning av judar? Och eftersom det är segrarna som skriver historien, så har det Amerikanska folket inte skuldbelagts på samma sätt som det Tyska

Är vi heterosexuella etniska Svenskar, som dessutom röstar på SD, månne nutidens indianer?

 
Ingen bild

Ivar Andersson

7 oktober 2018 18:43

Löfvens och Lövins hade V som stödhjul. Dagens V har rötter i VPK som har rötter i stalinismen och leninismen. Men det talar inte de rödgröna om eftersom de är blinda minst på ena ögat. Varför hemligstämplades Stasiarkiven i 70 år? Jag misstänker att många medlöpare skäms och vill dölja sina kopplingar till kommunismen.

 
Ingen bild

Lotta_1

7 oktober 2018 19:43

Man förstår ju varför det varnas för SD och andra partier i Europa som vill bevara nationerna. Det är ju precis tvärt emot vad globalisterna vill, de vill ju sudda ut alla gränser som finns. Klart de ser sina planer riskera att grusas om icke globalistvurmare får makt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 oktober 2018 20:05

Pepparholm.
Klapp klapp.

 
Ingen bild

?

7 oktober 2018 20:53

Vad är skillnaden mellan (L) och (C)?

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 oktober 2018 21:34

I dessa dagar sker många förhandlingar om regeringsbildning. Hur kommer Centern och Liberalerna göra? Kommer de att likt små barn greppa var sin hand på Löfven och bilda regering med honom..?? Straffet över ett ev sådant beteende kommer senast 2022..

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 oktober 2018 00:48

2012 gjorde SVT en stor nyhet av att somalier i Borlänge skulle rädda svensk skogsindustri. Tror ni att SVT har gjort någon uppföljning om hur det gick för de strävsamma somalierna i Borlänge? Nej, SVT har istället raderat artikeln. SVT har valt att glömma och mörka. En artikel från 5 november, 2008 ligger kvar (se nedan). Varför tar SVT inte bort den?
https://www.flashback.org/t1852843

https://tinyurl.com/y7mne6d6
https://www.svt.se/2.22620/1.2780359/nya_grepp_for_att_fa_invandrare_i_arbete

Nu försöker SVT köra det förbannade tricket en gång till. Kommer SVT den här gången att göra en uppföljning? NIX. Notera åbäket och hennes händer efter 00:30. Är hon överhuvudtaget anställningsbar på svensk arbetsmarknad? Tror ni att hon kommer att acceptera, få eller ens kan lära sig att sätta kateter på en manlig patient? Eller ”behandla” manliga patienter?

Jag är skeptisk.

Undersköterskor ska utbildas på arabiska och somaliska
https://tinyurl.com/ya3sjbd7
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/utbildning-pa-somaliska-ska-ge-fler-underskoterskor

Reinfeldt: Det är historia som skrivs
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/20081105093335_reinfeldt_det_ar_historia_som_skrivs

Ps. Varför inte utbilda svensklärare, som inte behärskar det svenska språket - på somaliska och arabiska också?

Jag håller med Katerina Janouch: ”En orosanmälan bör upprättas om landet Sverige”

 
Ingen bild

World Traveller

8 oktober 2018 03:59

Den socialdemokratiska falangen pa jobbet satt och diskuterade och den ene sade: 'I Sverige har vi ju ingen censur i motsats till vissa andra laender'

Ja, vad saeger man?

 
Ingen bild

Leon

8 oktober 2018 08:02

Kanske en tanke skulle ägnas åt alla de dehumaniserande epitet som ibland förekommer här avseende invandrare. Inte helt ovanligt att ord som "ohyra", "parasiter"...ja även "kackerlackor" används.

"Världsresenären" - det är just avsaknaden av censur som gör att Alice T, Katerina J, Thoralf och du får skriva det de/du gör utan "statliga" ingripanden. Det är detta som utgör vår demokratiskt skyddade yttrande- och pressfrihet. Men dessa rättigheter betyder inte att det som skrivs inte får ifrågasättas, även "ifrågasättarna" omfattas av samma rättigheter

 
Ingen bild

Lars

8 oktober 2018 08:41

Själv bor jag i ett s.k utanförskapsområde sedan 70-talet och sett utvecklingen på nära håll, och den förskräcker.
Pajkastandet och förvrängandet av verkligheten från media och politiker elit, gör mig ännu mer förbannad och övertygad om att jag röstat rätt.

 
Ingen bild

Leon

8 oktober 2018 12:17

Lite udda att det i en tråd om dehumanisering är helt accepterat att benämna en kvinna som "åbäket" som Cosmic Debris gör ovan. Av allt att döma helt baserat på kvinnans hudfärg och ursprung. Detta är om något att dehumanisera och nedvärdera.

 
Ingen bild

Lena1

8 oktober 2018 12:21

Det pågår anhumanisering på många sätt nu och det gäller inte endast Sverige. Man dömer människor som inte har samma åsikt som just vänstermaffian, feminstfascister och även MSM (i sin roll som skicka ut dimridåer).

I USA blev till sist Brett Kavanaugh vald till Högsta Domstolen, men innan dess hade en vansinnig kör av antidemokrater dömt honom till att ha sexofredat en kvinna. Hon ställe upp på utskottsförhör, men det framkom inte VAD denne Kavanaugh hade gjort 36 år tidigare (då han var 17 år gammal). Inte ´helle VAR, eller någon tidpunkt för detta sexövergreppet och kvinnans "vänne" kunde inte minnas att något skett. Men brunsmetningen var total.

Lyssna på vad som pågår även i Sverige, konspirationsteoretikern David Icke som i helgen hade en föreläsning i Stockholm, vad han har att säga om Sverige. Främst om västermobben och yttrandefriheten som har utholkats rejält.

https://www.youtube.com/watch?v=elrL4fW0_61

 
Ingen bild

Lena1

8 oktober 2018 12:24

Hörde ett samtal mellan två äldre män på ett bibliotek. Den ene kom in och satte sig och var lite pratsugen. Han ville veta vad den andre tyckte om dagen problem med att få till en regering. Så påstod han att allt var Åkessons fel, nej det skulle inte ändras något utan sossarna skulle sitta kvar vid makten, det var hans bestämda åsikt. Den andre mannen mumlade något jag inte hörde, tyckte verkade som han ville undvika tala politik med just denne man. Så tror jag många känner, är det verklige värt att tala med vissa sossar?

 
Ingen bild

Nobelpris ekonomi-Ingen raketforskare

8 oktober 2018 12:44

"Pristagaren: Skapa frizon för flyktingar i Sverige"
I en intervju med DN från 2016 föreslår han en modell där flyktingar i Sverige ska vara helt självförsörjande.

Förslaget går ut på att Sverige kan upprätta en frizon för flyktingar, där man kan leva och arbeta utan att kosta svenska skattebetalare pengar.

– Flyktingfrågan är ett jättelikt problem, men det finns möjliga lösningar. Sverige, som är ett glesbefolkat land, skulle kunna hyra ut ett landområde av Hongkongs storlek. Där kunde man ta emot miljontals människor som får försörja sig själva och inte behöver kosta något, säger han i DN-intervjun från 2016.

I intervjun utvecklar han sitt resonemang.

– Det viktiga är då att denna frizon ska räknas som en fristående enhet, med egna lagar och regler – inte som en del av Sverige. De som bor där ska inte bli svenska medborgare, utan leva sitt liv helt separat från övriga samhället.
https://www.expressen.se/dinapengar/live-arets-ekonomipris-till-nobels-minne-delas-ut/

Detta har vi provat,dessa kallas utanförskapsområden/no go zoner.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 oktober 2018 13:17

Nobelpris ekonomi-Ingen raketforskare

Fria zoner inom landet. Jag minns när jag läste det. Tänkte efter och fann det hela vara omöjligt. Menar du att ekonomipriset till Nobels minna nu getts till den personen?

Då tycker jag att vi provar hans lösning. Malmö ligger väl närmast till hands om vi ska jämföra med Honkong. Den rejäla muren får byggas så att Sverige bibehåller kommunikation med brovägen till Danmark.

 
Ingen bild

Börje

8 oktober 2018 14:36

Ska Ebba ge makten åt Lill-Ulf nu enligt Aftonhoran? Har SD fått ett samtal med Alliansen?

 
Ingen bild

Lotta_1

8 oktober 2018 19:41

Varför just Sverige? För några år sedan var det en lika stor dåre som tyckte att Sverige skulle bli en frizon för alla romer. Man tror man lever i en sinnessjuk mardröm. När får man vakna?

 
Ingen bild

Ludvig

9 oktober 2018 10:31

Joakim Carlssons skriverier i Östra Småland är beklämmande.

 
Ingen bild

Leon

9 oktober 2018 21:17

Det intressanta med artikeln i Samtiden är att Rwanda snarast är ett exempel på dehumaniserande retorik riktad mot en specifikt definierad etnisk grupp. Alltså har föga att göra med det som artikeln uppger sig handla om, dehumanisering av politiska meningsmotståndare. Tvärtom ger just Rwandaexemplet en skrämmande bild av vad som kan bli resultatet etniskt motiverad dehumanisering. Något som har mer relevans för den mer eller mindre öppna dehumaniseringen av etniskt/religiöst definierade grupper som framför allt kännetecknar högerpopulistisk nationalism. Exemplen på denna typ av dehumanisering behöver man inte ens lämna denna blogg för att hitta ett flertal exempel (har lämnat några exempel tidigare på sådana epitet som används flitigt här om specifika etniska grupper).

Men även motsvarande dehumanisering av politiska "meningsmotståndare" är inte akktför svåra att hitta. Minnesgoda läsare behöver bara gå tillbaka till den kommentar "Ryt till!" prydde denna sida med 11 sept kl 12:27. Där går denne så långt att hen frånkänner politiska meningsmotståndare tillhörighet till den mänskliga arten och benämner dessa "neanderthalare". Det är många dörrar det behöver sopas framför oavsett politisk tillhörighet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se