thoralf

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018

MEDIA MISSADE UPPGIFTER

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 3 okt 10:19

Vid tisdagens möte i kommunstyrelsen fick vi under sittande möte information om vem som skulle anställas som ny förvaltningschef för Samhällsbyggnadsförvaltningen efter Rebecca Persson.


Kommunledningen hade valt Johan Wendell. Jag ställde direkt frågan till kommundirektör Annette Andersson om det var samma person som var inblandad i mörkningen av landshövding Stefan Carlssons telefonsexsamtal. Svaret var Ja och att detta diskuterats i samband med anställningen.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/wendell-nya-bostader-viktigaste-fragan-i-kalmar/

http://www.barometern.se/kalmar/han-blir-ny-samhallsbyggnadschef-i-kalmar/


Lokalmedia tycks uppenbarligen missat detta eller ”glömt” bort det i sina artiklar.


Barometern skrev väldigt mycket om detta. Jag citerar ett stycke från en artikel i tidningen från juli 2016.

 

”Avdelningschefen som höll tyst i ett år om förre landshövdingen Stefan Carlssons sexsamtal får vara kvar. Länsrådet tycker att det var "tokigt" att han inte gick vidare med uppgifterna.

 

– Avdelningschefen och jag har haft ett samtal om vad som hände och han erkänner att han har gjort fel. Det var tokigt att han inte gick vidare med uppgifterna. Vi har redan fattat beslutet att det ska tillsättas en extern granskning av händelsen vertikalt med en ekonomisk granskning. Vi jobbar vidare med tystnadskulturen. Det är inte okej. Man måste kunna berätta om sådant som är tokigt. Vi inför ett whistleblowersystem för att kunna lyfta upp det som är tokigt, säger Malin Almqvist, länsråd och tf landshövding.

Det var i samband med avslöjandet att Stefan Carlsson ringt telefonsex-tjänster från residensets telefon för upp till 20 000 kronor på skattebetalarnas bekostnad som det framkom att avdelningschef Johan Wendell, vid tillfället tf landshövding, haft kännedom om samtalen i ett års tid utan att slå larm uppåt i organisationen. Den fasta residenstelefonen stängdes också av 2015. Under en längre period hade åtminstone tre personer kännedom om samtalen, två av dem hade vänt sig till sina chefer i samband med att räkningarna skulle attesteras men när informationen nådde Wendell tog det stopp.

Har du fått någon förklaring från avdelningschefen varför han inte agerade?

– Det stannar mellan oss. Vi har haft ett bra samtal där han har erkänt att det blev tokigt. Jag har förtroende för avdelningschefen och man gör fel. Man får göra fel bara man står för dem, och det gör han. Vi har lärt oss något av det här.”

 

http://www.barometern.se/kalmar/morkning-av-sexsamtal-fran-residenset-tokigt/

 

Mörkningen av landshövdingens telefonsexsamtal för ca 20 000 kronor var en het fråga under sommaren 2016. Regeringen avskedade landshövding Stefan Carlsson.


Media skrev en hel del om det och den minnesgode vet att jag hade ett finger med i hela avslöjandet.

 

 

 
 
Ingen bild

Det ljugs som vanligt i vänsterextrema Östran

Onsdag 3 okt 10:41

"Det är därför inte långsökt att tro att krafter inom inte minst näringslivet nu kommer hala fram representationskorten och bjuda SD-ledningen på fina middagar i syfte att få den att stötta M-ledaren. Sådant har ju lyckats förut, när partiet svängde om vinster i välfärden."
http://www.ostrasmaland.se/ledare/akesson-fallde-avgorandet/

 
Ingen bild

Thor

Onsdag 3 okt 11:06

Avskedandet var ju alltid något. Men fet pension lär ha följt. Och troligen inget rättsligt efterspel till förskingringen. Sverige är starkt korrumperat. Inte ett rättssamhälle.

 
Ingen bild

AIK

Onsdag 3 okt 11:33

Dom lämnar Kalmar kommun en efter en. Inte lätt för en småstad att behålla personal. Kalmar har inte mycket att erbjuda mer än vackert väder och fin natur. Det blir ingen rik på. Kommunledningen val av Johan Wendell visar dessutom att kompetensen inte är särskilt hög. Chefer går runt från stol till stol, precis som i alla svågerpolitiker och vad säger detta om Annette Andersson (som själv bara övertog Condrups uppvärmda stol)?

 
Ingen bild

Lars

Onsdag 3 okt 11:42

Hej Thoralf. Varför vill du inte satsa i europaparlamentet?

Thoralf Alfsson

Onsdag 3 okt 12:08

Inte intresserad av byråkratin i Bryssel.

 
Ingen bild

Evert

Onsdag 3 okt 13:14

Det är ju fan bisarrt. Går tjänstemännen bara runt runt i kommun, landsting och länsstyrelse?

 
Ingen bild

Gustaf

Onsdag 3 okt 13:19

Läs ledarsidorna.se
Intressant information om vad som i riket förekommer.
MVH.

 
Ingen bild

en småländska

Onsdag 3 okt 14:17

Ja stackaren, blev ju lite uthängd i det där med landshövdingen! Höll tyst i ett år, men nu får han klapp på axeln och nytt jobb! Med vänner som Malin Almqvist o Johan Persson finns det alltid möjligheter. Hur litet är Kalmar egentligen?

 
Ingen bild

Hacke

Onsdag 3 okt 16:39

Det korrupta Sverige arbetar ostört vidare i skydd av sina medlöpare i media.


 
Ingen bild

Robban

Onsdag 3 okt 17:10

Ja.. Visst är det märkligt hur vissa detaljer ofta missas! Tex signalement vid svår brottslighet! Det verkar dock gå lättare att få fram sådana om GM har ett västeuropeiskt utseende. Eller varför inte den otroliga slumpen, att det alltid visar sig vara någon form av vänstersktivist som intervjuas slumpmässigt när SVT mf ska höra vad folk i utsatta områden(getton) tycker!

 
Ingen bild

Lena1

Onsdag 3 okt 18:21

Joakim Lamotte och hans familj dödshotas, de ska slaktas, de ka knullas och kallas horungar.... Vilka är det som hatar i detta land? Detta sjuka, sjuka land, vad har vi polisen till? Säkert att globalisterna helst ser att poliskåren decimeras än mer.

Skickar pengar nu för det behövs säkert extra i sådana här situationer, hoppas fler gör det.

https://samtiden.nu/2018/10/joakim-lamotte-och-hans-familj-dodshotas-far-ingen-hjalp-av-polisen/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Onsdag 3 okt 18:49

Finns det inga möjligheter att få till budgetsamarbete med M och KD i landstinget?

Har ni försökt?

Thoralf Alfsson

Onsdag 3 okt 18:51

Den frågan får du ställa till Martin Kirchberg som är vår regionrådskandidat

 
Ingen bild

Lars

Onsdag 3 okt 21:39

Europarlamentets ledamöternas bruttolön från 1.7.2017 är € 8.611,31 alltså 90 000kr i månaden!

Herregud Thoralf, vilka löner de har där...

 
Ingen bild

Idioten

Onsdag 3 okt 22:11

Du Lena har du tänkt på när det kommer skäggpoliser vad ska Joakim lamotte ta vägen?
Vi får åka till läger i Mellanöstern täääääännnkkk!!!!!!!!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

Onsdag 3 okt 22:37

Nu efter valet vågar man belöna sina underhuggare som har blivit påkomna.

 
Ingen bild

A

Onsdag 3 okt 22:49

Facebooksidan ”Politikfakta” uppmärksammar att vänsterskribenten Stina Oscarsson – som gjorde sig riksökänd genom hennes uttalande att hon vill ha ett samhälle där den islamistiske terroristen Rakhmat Akilov kan jobba i kassan på Coop – nu tilldelats Bokmässans Bildningsstipendium.

 
Ingen bild

Molle

Torsdag 4 okt 00:17

http://www.barometern.se/tt-inrikes/sd-leder-horby/
Första kommunalrådet för SD
Grattis

 
Ingen bild

Observer

Torsdag 4 okt 02:32

OM DEMOKRATIN SKALL KUNNA ÖVERLEVA:

* Alla tio-tusentals "Torrsimmare" som gömmer sig i landets myndigheter, Kommuner och landsting måste man ta itu med. De kan lika gärna ges medborgarlön. Dessa utgör en stor rekryteringsbas för vänsterlobbying iom de saknar reella arbetsuppgifter och de är dessa som rekryteras till "värdegrundsarbete" "Genusprojekt" etc.

* Inför medborgarlön -Då faller socialisternas ide´om att ha bidragsberoende "Väljarboskap". Då behöver dessa inte längre "Rösta rött" för att få sin slant.

* Avskaffa landstingen! -Andra länder klarar sig bättre utan denna kostsamma byråkrati! Vinsten fördelar ni enl följande: 50% går till kvalitetshöjande vård 50% går till inkomstskattesänkningar åt folk.

* Stifta nya lagar som straffar media hårt om de bedriver politisk aktivism.

* Restarta landets public service. Sparka alla som inte bedrivit rättmätlig journalism retroaktivt de senaste 5 åren.

* Förbjud allt värdegrundsarbete. Vi har redan lagar!!

* Återinför tjänstemannaansvaret. (=En tröskel mot fusk)
Hjärndöda "syltburks-politiker" skulle söka sig andra jobb -Ett upprättat förtroende för yrkeskåren blir en bonus.

* Reformera valsystemet. Det är 2018 ...inte 1967 och vi deklarerar via nätet. Då kan vi också välja via nätet med ex Bank-id.

* Inför direktdemokrati, Åtminstone i vissa viktiga frågor. Detta skulle boosta förtroendet hos folk.

* ...Å inte minst: Gör något roligt för folk!!!
Låt dem få handla vin & öl på mataffären. Sänk bensinskatten. Bygg några frifartvägar!! Låt folk få vara VUXNA.

* Lös bostadsbristen genom att ge de som vill bygga egna hem 5-års skattefrihet från kommunalskatten! Och ta bort galna kommunala byggavgifter och anslutningsavgifter till va mm.

SKULLE DETTA HÄNDA I SVERIGE SKULLE MEST TROLIGT ANSVARIGA POLITIKER BLI ÅTERVALDA MED >55% I VÄLJARSTÖD.

 
Ingen bild

Edvin

Torsdag 4 okt 12:54

Det är skrämmande! Är det sån brist på kunnigt folk i Kalmar, så samma personer måste gå runt runt? Snacka om inavlad svågerpolitik! Länsstyrelsen och Kalmar kommun är ju samma arbetsgivare numera.

 
Ingen bild

Evita

Torsdag 4 okt 14:32

Kalmar = ankdamm

 
Ingen bild

A

Torsdag 4 okt 17:15

Sverige är numera världens tredje största mottagarland av kvotflyktingar. Detta då kvoten de senaste två åren har utökats från 1.900 personer till 5.000 årligen.

– Tack vare insatsen i slutet av 2017 kunde vi överföra många kvotflyktingar i början av året, och därefter har arbetet flutit på bra. Vi tror att vi kan fylla kvoten redan i november, säger Oskar Ekblad, chef för Migrationsverkets så kallade "vidarebosättning", vilket massinvandringen av kvotflyktingar officiellt kallas.

Hittills i år har Migrationsverket genomfört nio resor till bland annat Niger, Egypten och Turkiet. Ytterligare tre är planerade innan året är slut. Efter en så kallad uttagningsinsats i Niger i början av sommaren kommer ytterligare en sådan delegationsresa göras senare i höst.
Invasionen pågår för fullt och vi betalar för den...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se