thoralf

Alla inlägg under maj 2017

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2017 20:00

Känner att jag trots att jag varit hårt förkyld ett antal dagar kan ta långhelg med gott samvete. Jag har flera blogginlägg på gång till helgen. Jag har ägnat delar av tisdagen och onsdagen åt att dela ut foldern ”Vårdpartiet” i Hossmo, Ljungbyholm, Tvärskog och Påryd. Det blev totalt ca 170 km på trehjulingen och drygt 1 200 foldrar utdelade. Får se om det blir Smedby som får foldern i nästa vecka.


Förra året nekades Sverigedemokraterna i Torsås att hyra Folkets hus. Jag skrev om det i ett blogginlägg. SD i Torsås överklagade också beslutet om kommunala bidrag till Folkets hus eftersom man inte följde Torsås kommuns riktlinjer för stöd. Jag skrev även om detta i ett blogginlägg.


Nyligen var det dags för beslut om nya bidrag till föreningar, däribland Folkets hus. Bildningsnämnden i Torsås beslutade dock att stoppa delar av bidraget till Folkets hus. Janita Kirchberg SD fick med sig ledamöter från Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna i nämnden.

http://www.barometern.se/torsas/folkets-hus-gick-miste-om-bidrag/


”Janita Kirchberg (SD) ansåg att Folkets hus inte uppfyller kommunens regler vad gäller bidrag till allmänna samlingslokaler. SD har tidigare nekats hyra lokal av Folkets hus.

 

"Det kan inte anses vara skäliga villkor att baserat på lögner utestänga ett specifikt parti", menar SD.

 

På senaste sammanträde i bildningsnämnden fick Janita Kirchberg stöd av Anna Olausson (KD), Anders Palmér (M) och Elsa Jannert (L).”

 

Folkets hus i Torsås har i sin policy en häpnadsväckande skrivning enligt artikeln i Barometern.


I Folkets hus policy står det bland annat "aktiviteter arrangerade av främlingsfientliga och rasistiska partier, såsom SD säger vi nej till".

 

Styrelsen för Folkets hus i Torsås bör nog fundera över om de är rätt personer att sitta i styrelsen. Sverigedemokraterna i Torsås gör ett väldigt bra jobb och det skulle inte förvåna mig om SD blir största parti i kommunvalet 2018.


Så bor du i Torsås är det dags att bli medlem i kommunens bästa parti. Sverigedemokraterna!

 

PS

 

När jag idag delade i Ljungbyholm var jag på en kort återvändsgata (Semaforvägen). När jag var på väg tillbaka på gatan hade en kvinna i 50-års åldern tagit upp foldern från sin brevlåda. När jag kom förbi rev hon den i två delar med ett triumfaktigt flin när jag åkte förbi. 


En sådan människa vaknar inte förrän hennes egna barn våldtas eller dödas i en terrorattack. Om hon ens vaknar då. Jag tror att i hennes värld existerar nog bara Idol, Lets dance, Bonde söker fru och alla andra fördummande program. I mina ögon är hon svagbegåvad och jag tycker synd om henne!



 


Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2017 23:22

Jag har varit väldigt förkyld några dagar men idag kände jag mig så pass pigg att jag hämtade ut min trehjuling från garaget och ägnade mig ut lite utdelning av material. Jag började i Kalmar kommuns utkanter, Påryd. Ett starkt fäste för SD. Men jag ville också besöka en industritomt i Påryd för att själv bilda mig en uppfattning och dokumentera ett ärende som vi har i Samhällsbyggnadsnämnden. Jag kommer återkomma i ett separat blogginlägg om detta ärende när jag fått in mer uppgifter.


Betrakta dessa båda foton och fundera sedan över vilka konsekvenser/straff företagaren som har ansvaret för industrifastigheten borde få! Ni kommer förstå mer när ni få se fler bilder och läser det kommande blogginlägget


 

Ställ det i kontrast till denna vy från idag!


 


Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2017 11:03

Vilka är det som jublar efter terrorattacken i Manchester? Inte så svårt att räkna ut när det finns mängder av "bevis" på sociala medier.


Man blir beklämd när man läser denna artikel. Vad är det för människor som firar massakern i Manchester?


http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/23/islamic-state-supporters-celebrate-manchester-attack-online/



Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2017 16:17

Herr Lindström på Expressen förstår uppenbarligen inte ironi. Det var väl i och för sig ingen överraskning med tanke på herr Lindströms tidigare krönikor i Expressen. Att skribenterna på Supermiljöbloggen följer min blogg har jag noterat tidigare nu vet vi att herr Lindström även följer Supermiljöbloggen.


Vi har under de senaste åren sett en lång rad exempel på hur så kallade medieexperter använder ovanlig temperatur, nederbörd eller storm för att ta upp klimatförändringar. Gång efter gång kopplar man samman en ovanlig väderhändelse med klimatförändringar. Om det nu är åt rätt håll så att säga! Om det däremot är lite kallare och det snöar i södra Sverige i maj så är det däremot tyst.


Jag gav mitt blogginlägg rubriken ”Besserwissrar” och med facit i hand var väl det inte helt fel. Man svär inte ostraffat i ”kyrkan”. Nu ger till och med en kort ironisk kommentar på min blogg rubriker i Expressen. Det är rätt komiskt av herr Lindström!


Det herr Lindström däremot inte nämner är de frågor jag tar upp i blogginlägget som inte är ironiska, utan i allra högsta grad allvarligt ställda. Men nu vet nog alla att herr Lindström inte har för avsikt att vara seriös utan endast vill raljera i det politiskt korrekta träsket.



”Skall vi vara mer oroliga för lite ökad temperatur och att några glaciärer blir mindre eller smälter bort. Eller är det betydligt värre om det globala klimatet blir kallare med glaciärer som växer, att odlingszonerna flyttar längre söder ut, att Nordeuropa blir obeboeligt?”

 

 

En sak kan vi säkert vara överens om och det är att klimatet alltid har ändrats över tid på jorden och att det kommer att fortsätta att göra det. Är det positivt eller negativt att vi just nu har en global medeltemperatur som stigit med ca 0,8 grader på 150 år?


Om du anser att det är negativt kan du då ange vilka negativa konsekvenser vi fått av förändringen av den globala medeltemperaturen!

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2017 19:21

Jag blir bekymrad när jag läser kommentarer på sociala medier och framförallt på Facebook. Jag blir ännu mer bekymrad om det även finns SD-sympatisörer bland dessa individer som använder ett språk som är helt förkastligt. Jag blir fullständigt bedrövad om det dessutom finns personer som tänkt sig att kandidera för SD i nästa års allmänna val.


Det kommer i så fall bli en ”guldgruva” för Expo och Inte rasist men när valsedlarna släpps nästa år!

 

Jag har varit rätt hårt förkyld i helgen och därmed gått på sparlåga. Knappt ens lagat någon mat då det inte smakat. Jag har dock legat i sängen och soffan och surfat runt och läst en hel på sociala medier. Nivån är bedrövligt låg i vissa trådar. Bland annat i de som handlar om journalisten från TV4 som tyckte att Jimmie Åkesson fick skylla sig själv för att hans hem utsattes för attacker. Det var ett sorgligt och obegripligt uttalande men det som går att läsa i vissa av trådarna på Facebook är betydligt värre. Rent sjuka kommentarer och människor i mina ögon. Jag vill inte ens citera vare sig hot eller hatet.


Jag hoppas att det inte är personer som tänker sig att kandidera för SD. I så fall tycker jag att ni skall tänka om. Vi vill inte ha er! Ni kommer bara innebära problem för partiet och våra seriösa och hårt arbetande partimedlemmar!

 

Jag anser också att SD borde syna vad tilltänkta kandidater ägnat sig åt på sociala medier innan det godkänns som kandidater till nästa års allmänna val.

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2017 10:25

Läste en insändare i Barometern idag. En insändare som borde skrivas oftare! Det märkliga är att de övriga två insändarna på insändarsidan finns publicerade på Barometerns webbsida men inte den insändare som jag läst. Är insändaren inte tillräckligt politiskt korrekt för att publiceras på Barometerns webbsida? Varför väljer man på Barometern att inte publicera insändaren på webbsidan? Det är ett medvetet val som en ansvarig person gjort!


Handlar det om att Barometern inte vill att insändaren skall få ”fötter” och sprida sig i sociala medier över hela landet. Är det därför ansvariga på tidningen väljer att bara publicera insändaren i pappersupplagan. Är det på de sättet är det ett minst sagt ett ynkligt beteende hos ansvariga på Barometern!


Därför så väljer jag att publicera insändaren på min blogg och kommentera gärningsmannen.


 


Våldtäktsmannen Hamid Sha Zaman har jag skrivit om tidigare på bloggen. För bara ca två månader sedan dömdes även hans bror Shabir Sha Zaman för våldtäkt till 18 månaders fängelse och utvisning i 10 år. Det är dessutom inte de enda brotten dessa bröder begått.


Hamid Sha Zaman är även identisk med den person som attackerade en busschaufför under färd på Ölandsbron med stor fara för alla passagerares liv!


Utöver fängelsedomen dömdes Hamid Sha Zaman att betala ett skadestånd till offret på 125 000 kronor, plus ränta. Med den lagstiftning vi har i Sverige kommer brottsoffret sannolikt inte få detta belopp. Frågan är om det ens blir en enda krona.


 


 


Om nu Hamid Sha Zaman har avtjänat sitt mycket lindriga och absurt låga straff på 8 månaders fängelse för en våldtäkt kommer han nu att utvisas? Jag är inte så säker på det. Kommer Afghanistan ta emot honom och även hans bror när han avtjänat sitt fängelsestraff som i verkligheten blir 12 månader inte 18 månader.


Kommer det föreligga verkställighetshinder! Risken är nog stor att det svenska naiva samhället kommer få behålla dessa rötägg. Jag anser att om det föreligger verkställighetshinder skall dessa personer sättas bakom lås och bom. Inte minst för brottsoffrets skull och säkerhet! 


De skall dessutom sitta frihetsberövade tills de väljer att lämna Sverige och Europa (EU) frivilligt!!


PS


Skall bli intressant att se om insändaren kommer upp på Barometern webb efter att mitt blogginlägg publicerats.


Det dröjde drygt ett dygn innan Barometern under söndagskvällen även la upp den på webbsidan under Reagera.

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2017 21:53

Det är jäkla typiskt att när den riktiga värmen äntligen kommer så går man och blir rejält förkyld. När man har ont i halsen och näsan rinner och man känner sig febrig brukar man inte precis söka sig till solstolen på ledig tid. Lusten att sitta vid datorn blir heller inte så särskilt stor 😉


Igår kväll var jag på Kalmar slott och lyssnade på Dick Harrison när han höll ett föredrag om sin nya bok som är ett beställningsjobb från Kalmar kommun och följaktligen handlar om Kalmar stad på tidig medeltid. Eller Calmarna som det kallades på den tiden.


 


Jag måste säga att jag blev besviken! Jag hade förväntat mig lite fakta om de senaste utgrävningarna och en röd tråd i föredraget, lite struktur. Men inte! Dick Harrison hoppade vilt mellan de olika tidsepokerna från 1100-tal till 1600-tal. Det var mest en show, en verbal show. Där han spottade ut påståenden i en strid ström. Jag skulle vilja påstå att han inte har belägg för vissa av sina påståenden. Det grundar jag på Vollmar Sylvanders böcker om Kalmar slott och stads historia i nio band. Jag är inne på band nummer sju just nu.


Jag har också noterat att Sverigedemokraterna på riksplanet skärpt tonen mot Alliansen och Moderaterna och nu ställer krav på Anna Kinberg Batra för att stödja henne. Helt rätt! Den hållning hoppas jag att SD behåller och dessutom ställer Annie Lööf och Jan Björklund mot väggen så fort vi får chansen!


Som jag skrivit tidigare skall det bli väldigt intressant att lyssna på talen vid årets Almedalsvecka och jämföra dem med föregående års tal.

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2017 16:30

 


I måndags publicerade Östra Småland en väldigt bra artikel och gräv angående våldtäkten i Kolboda. Läs mitt blogginlägg. Polisen vägrade då svara på journalisten Ulf Carlsson frågor. Nu har polisen valt att svara på frågorna enligt en ny artikel i tidningen.


”Tror ni att händelserna som drabbade den 40-åriga kvinnan kan ha något samband med den anmälda våldtäkten i Kolboda?

 -Den händelse som målsägaren berättar om i Östran rubricerades som hemfridsbrott. Vi har inget som tyder på att den händelsen hänger ihop med den anmälda våldtäkten, men uppgifterna har funnits med i utredningen.”

 

Jag skulle utan tvekan jobba efter den hypotesen att det är samma personer vid båda tillfällen. Något annat anser jag vore tjänstefel. Varför gick polisen inte ut i media med det mycket goda signalement som fanns. Det betecknades ju som en gruppvåldtäkt av en 50-årig kvinna av media. För mig är polisens agerande en gåta!

 

”Har ni haft någon kontakt med HVB-hemmet i Kolboda för att leta efter en misstänkt?

– Vi går inte in på detaljer kring hur vi har jobbat i utredningen. Kommer det in nya uppgifter har vi möjlighet att öppna ärendet igen och då vill vi inte ha sagt för mycket.”

 

Polisen har med andra ord inte ens varit kontakt eller besökt HVB-hemmet eller asylförläggningen vid Kolbodabaden. Så tolkar jag svaret från polisområdeskommunikatören Christine Bergkvist Björklund. Med tanke på att omsättningen av personer som bor på HVB-hemmet eller asylförläggningen är stor måste ett besök göras relativt omgående efter att ett brott begåtts.

 

Det är enligt min mening ett häpnadsväckande svar från polisen i Kalmar. Handlar det om politisk korrekthet även inom polismyndigheten? Om det är så polisens utredningar fungerar så har jag full förståelse för att uppklarningsprocenten av brott är så fruktansvärt låg!

 

Tänk om man fortfarande suttit i Polisstyrelsen för Kalmar län och kunnat ställa frågor till ansvariga inom polisen!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards