thoralf

Alla inlägg den 6 maj 2017

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2017 23:03

Idag har jag haft en helt underbar semesterdag på Mallorca. Tänk om alla dagar kunde vara så sköna och härliga. Att jag sedan också kunde ligga vid poolen och lyssna till Jimmie Åkessons vårtal gjorde dagen ännu bättre. Det är tredje året i rad som jag ligger vid samma pool och lyssnar på Jimmies vårtal. Har blivit lite av en tradition 😉


Har ätit en alldeles utsökt köttbit med ett gott rödvin på en restaurang jag inte besökt tidigare. Det lär bli fler besök.


Läste vad det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson skrivit på sin blogg. Han hade tydligen fått frågan hur han ser på den opposition som finns på kommunal nivå. Johans Perssons analys stämmer väldigt bra överens med min egen analys.


”Moderaterna måste göra som man gjort på nationell nivå, sätta sig med Sverigedemokraterna och Thoralf Alfsson om de ska kunna utmana majoriteten på riktigt. De måste då också ha med sig Liberalerna och Miljöpartiet i en sådan förhandling. Kristdemokraterna måste dessutom klara 3 procent spärren som nu gäller i val till kommunfullmäktige.

 

De ska därutöver enas om ett program för den kommande mandatperioden och fördela posterna mellan sig. Mot bakgrund av att inte ens de tre borgerliga partierna ens i opposition kan enas om något så känns det tämligen avlägset.”

 

Johan har helt rätt! Inte inger alliansen någon särskild trovärdighet idag!


I Oskarshamn bjöd SD in oppositionen till ett möte för att diskutera förutsättningarna för att utmana och ta över makten i Oskarshamn. Allianspartierna vare sig kom till mötet eller svarade på inbjudan. Jag tror att Allianspartierna i Kalmar resonerar på samma sätt. De har inte insett att verkligheten ser annorlunda ut idag, än vad den gjorde för tio år sedan.


Precis som Johan Persson skriver måste KD klara 3-procent spärren men det gäller även också för Miljöpartiet i Kalmar med alla deras personkonflikter. Både MP och KD kan ramla ur kommunfullmäktige i Kalmar.


Om inget förändras fram till valet är det bara för SD att köra sitt eget race för att bli så stora som möjligt i valet. Idag har vi sex mandat i KF och vi siktar på tvåsiffrigt och att bli största oppositionsparti.

 


Jag siktar med andra ord på att bli kommunstyrelsens vice ordförande efter valet 2018! Se fram emot det Johan Persson!

 

PS

 

Eftersom Östra Småland inte ville skriva en artikel om hur Kalmar kommun redovisar ekonomin för sitt vindkraftverk fick det istället bli en insändare.


http://www.ostrasmaland.se/insandare/rena-trolleriet-med-vindkraft-i-kalmar/

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards