thoralf

Direktlänk till inlägg 17 juni 2016

SD ÖVERKLAGAR BESLUT OM BIDRAG TILL FOLKETS HUS

Av Thoralf Alfsson - 17 juni 2016 13:51

Folkets Hus i Torsås vägrade i december att hyra ut till ett medlemsmöte för Sverigedemokrater. När sedan Torsås kommun behandlad frågan om ett driftsbidrag på 185 000 kronor till Folkets Hus i maj. Då yrkade SD avslag till bidraget på grund av att inte Folkets Hus efterlever kommunens skrivning om likabehandling.


”I kommunens regler för allmänna bidrag till samlingslokaler finns en skrivning om att lokalerna ska vara öppna och tillgängliga för alla i rimlig omfattning och på skäliga villkor.”

 

Givetvis körde majoriteten som består av S, V, MP, M, L och KD över SD i denna fråga och beviljade bidraget till Folkets Hus.


SD överklagar nu beslutet till Förvaltningsrätten med motiveringen att Folkets Hus inte följer de riktlinjer som kommunen kräver för att erhålla kommunala bidrag.

Mycket bra gjort av SD Torsås! Det skall bli väldigt intressant att läsa Förvaltningsrättens dom av denna överklagan. Läs artikel.



Jag skrev om detta i ett blogginlägg den 1 juni och mejlade då Christina Kronmar som är ordförande för Folkets Hus i Torsås. Jag frågade om Kommunistiska partiet har hyrt Folkets Hus? Eller om de inkom med en förfrågan om att hyra Folkets Hus i Torsås? Nedan finns det svar jag fick.


   


Som ni kan se fick jag inget svar på mina frågor bara floskler. Jag ställde därför om frågorna den 7 juni men sedan dess har inget svar kommit, trots påminnelser. Mina läsare förstår säkert varför ordförande för Folkets Hus inte svarar på mina frågor. Kommunistiska partiet har troligen fått hyra Folkets Hus!


Bra att SD i Torsås lyfter frågan till Förvaltningsrätten!

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juni 2016 15:19

Kämpa på! Det måste gälla lika för alla demokratiska partier i Sverige när man ska hyra en lokal.
Under tiden får Muslimska föreningar stöd när de diskriminerar kvinnor och bjuder in hatpredikanter..

 
Ingen bild

RobertSt

17 juni 2016 15:48

Allt de kommer att säga är att SD 'inte delar samma värdegrund'. Och sedan blir det tyst.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 juni 2016 16:07

Bra gjort SD i Torsås !

 
thojuh

thojuh

17 juni 2016 18:34

Tänk vilka fina politiker det finns i Torsås. Med rätt
"värdegrund", ett ord som i Sverige är lika missbrukat
som "utsatta", vilket tar bort det personliga ansvaret hos
individen eftersom allt är samhällets fel. Ett annat ord
som i Sverige används felaktigt är "aktivist", oftast är
det kriminella ligister, t ex dom som nu senast tog sej upp
på ett tak vid Rosenbad.

I vilket annat land kallas det aktivism? Sen att Sveriges radio
låter en representant för ligisterna få propagandatid i
Sveriges radio är så in i he... bedrövligt och pinsamt.

Det behövs en total utrensning i SVT och SR.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Chrille

17 juni 2016 19:09

Kan dessa infantila idioter någon gång förklara sitt "delar inte samma värdegrund"?

Hittills har jag varken läst, eller hört någon förklara detta när frågan ställs vad dom menar. Dom ältar bara samma om och om igen - men, allas lika värde, vi står för allas lika värde ...... bla bla bla..... i det oändliga.
Dom vet ju inte ens vad dom babblar om.

Märkligt är också att Miljöpartiet och Socialdemokraterna med klart tydliga kopplingar till islamister(som Johan Westerholm brukar skriva om på sin "fina" blogg) har den rätta värdegrunden.
Skära huvuden av folk är den rätta värdegrunden, tydligen och framförallt hylla jihadister, då har man så rätt värdegrund så det erhålls 73 fruar när hädanfärden är gjord.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 juni 2016 20:05

Det är sällan man läser att lokala SD överklagar när man betraktas som paria. Här borde SD centralt ha någon juristkunnig som kan hjälpa till att överklaga.

 
Ingen bild

Göta

17 juni 2016 22:24

Mycket bra av SD i Torsås. Liksom att det också var mycket bra att du Thoralf, beslutade dig för att överklaga tingsrättens villkorliga dom mot kvinnan som slog dig i ansiktet.

Det är inte bara du som, MED ALL RÄTT, var missnöjd med den kvinnliga åklagare som skulle föra din talan i tingsrätten. En annan värdelös kvinnlig åklagare kan vi läsa om i bloggen "Det goda samhället". Där gästskribenten Arvid Nilsson i en alldeles fruktansvärda skildring belyser vårt korrupta svenska rättsväsende i vårt lika korrupta svenska samhälle.

Under rubriken "Ett illustrativt rättsfall?" relaterar Arvid Nilsson ett av alla de vidriga våldtäktsfall utförda av MENA-invandrare mot svenska flickor och kvinnor, som vi kan läsa allt oftare om, främst i sociala medier. Det aktuella fallet handlar om en 14-årig flicka (ett barn alltså) som utsattes för grova våldtäkter av 3 unga vuxna somalier.

"Polisanmälan gjordes samma kväll. Männen greps och prover för DNA-analys togs av läkare. ÅKLAGAREN LADE SEDAN NER UTREDNINGEN. Som skäl angavs att det fanns flera män i lägenheten och att det därför inte skulle gå att avgöra vem som gjort vad. DNA-proverna analyserades inte."

Men flickan begärde överprövning (att hon och hennes anhöriga orkade!) och fallet togs upp igen. Efter att man denna gång använt sig av DNA-analyserna kunde man nu via kroppsvätskor och nagelskrap binda de tre männen till brottet, och med hjälp av detta plus märken på flickans kropp samt vittnesuppgifter kunde utredarna rekonstruera hela händelseförloppet. Allt detta struntade man alltså helt enkelt i vid den första rättegången!

Männen dömdes nu som skyldiga, men som vanligt blev straffen på alla sätt alldeles för lindriga. Läs också om hur våra politiskt korrekta medier på sitt typiska sätt som vanligt har censurerat viktiga fakta även om detta rättsfall.

Arvid Nilsson avslutar med orden:
"Kanske är det så att detta rättsfall illustrerar en utbredd samhällsröta. ..."

Ja, det kan man verkligen instämma i!

Läs hela artikeln:
http://korta.nu/rättsfall

 
Ingen bild

Lars johansson

17 juni 2016 22:33

Alla dessa småpåvar ute i kommuner ska sättas åt när de inte behandlar SD representanter i sann demokratisk anda!

 
Ingen bild

Göta

17 juni 2016 23:48

"TAKTIKEN ÄR ATT LÅNGSAMT MEN MÅLMEDVETET INFÖRA SHARIALAGAR" skriver idag journalisten Helene Bergman hos Ledarsidorna.se i ett avslöjande inlägg med rubriken "Turkiet förändras, del III".

Där får vi bland annat veta att:
”I Sverige finns nu sju moskéer som via de avlönade imamerna får direkta bidrag från Turkiska staten. Imamutbildningen sker i Ankara. [...]
Imamerna predikar självklart religion, men andra häften av predikningarna handlar om hur religionen ska påverka de samhällen där moskéerna befinner sig – i detta fallet Sverige. Därför kontrolleras alltid samhällsinnehållet i predikningarna först av moskéernas styrelser som i sin tur får godkännande av den turkiska regeringen i Ankara. Taktiken är att långsamt men målmedvetet införa sharialagar."

Läs hela inlägget här:
http://ledarsidorna.se/2016/06/helene-bergman-turkiet-forandras-del-iii/


 
Ingen bild

stig

18 juni 2016 06:36

@thujoh
Det är väl bra att några angriper pk-samhället när inte SD förmår det.

Thoralf Alfsson

18 juni 2016 08:26

Stig

Är det inte SD som överklagar? Har du missat det!

 
Ingen bild

stig

18 juni 2016 09:16

@Thoralf Alfsson
Det jag avsåg var aktionen mot Rosenbad. Har du missat det?

Thoralf Alfsson

18 juni 2016 09:32

Tycker du att SD-politiker skall ägna sig åt att klättra upp på offentliga byggnader.

 
Ingen bild

Nimbus

18 juni 2016 09:30

Håll dig inne i helgen Thoralf, såg din vän Gunsan (världsberömd i hela Kalmar nu) på systemet igår fredag, vitt vin denna gången.

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2016 11:42

Tack för dina inlägg @Göta, du skriver så engagerat och gör bra resuméer om mycket viktiga saker. Det är viktigt att fortsätta skriva om dels vilka erfarenheter i verkligheten vi själva har men även den "stora bilden" om vad ex Erdogan har för framtidsmål. Han o andra extremistmuslimer förtjänar inte vår tolerans. (Men det är klart DET HAR INTE MED ISLAM ATT GÖRA)

Som det ser ut nu i Turkiet så kommer Erdogan att stärka sin makt och det kommer att göra kvinnor än mer rättslösa, utan att på något sätt kunna bestämma sin egen framtid, bara vara hemma och föda barn. Var är Gudrun och FI? Har de ingen åsikt om dessa saker? Nej SD är deras enskilt viktigaste fråga...

Angående vänstern, måste berätta om min golgatavandring för att kunna erkännas som kroniskt sjuk av Försäkringskassan. Jag gör s k "arbetsprövning" på olika ställen för det är svårt att komma in på företag o organisationer, då många redan har fullt.

Under några månader arbetstränade jag på ett konstgalleri som ägs av ett italienskt par. De är troligen, säger troligen, ganska mycket åt vänsterhållet, men dock mycket trevliga att ha att göra med. Igår träffade jag kvinnan och hon berättade att hon saknade mig, min plikttrogenhet, att jag skötte mina arbetsinstruktioner, arbetstiderna, att jag alltid meddelade i god tid om jag hade en träff med AF etc.

Hennes erfarenheter under senare tid med irakier, syrier etc som gör "praktik" hos dem har misskött sig. Flera stannade endast två, tre dagar och kom aldrig tillbaka, inte heller hörde de av sig, en irakier kom en hel vecka sedan hörde han inte av sig på tre veckor, då han kom med ett papper som han ville att de skulle skriva på om att han fullgjort sin "praktik". Hon vägrade detta. Hon menade att hennes erfarenheter gjort henne till "rasist"...

Vad säger AF? Undrar hur många chanser dessa bortskämda människor får. De uppträder fan som herremän här.

Så det var skönt att höra att även Vänstern har fått sig en törn vad gäller dessa "skyttslingar" är för ena sorts människor. Hon var riktigt upprörd över att behöva säga att hon trodde hon blivit "rasist";) Hihi.

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2016 11:49

Tack Thoralf för att du kämpar på och håller bloggen öppen för inlägg. Mycket du skriver om har förankring kring dina egna trakter vilket gör att jag kanske inte svarar direkt på artikeln, men det mesta håller jag ändå med om och anser också att det är viktigt att det finns en opposition här i landet. Hur ska annars de styrande kunna navigera? De får ju "input" till hur verkligheten fungerar idag.

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2016 12:39

Fria Tider skriver on en journalist som sparkades från Sverige Radio då han skrivit artiklar i aftonbladet bl a som varit kritisk till systemet. Han spelade in ett samtal med chef på SR som förklarar vad som får sägas o inte. Man får INTE kritisera systemet. Han har en egen blogg han lagt upp detta samtal på.

Svart på vitt att Sverige har en regim som styr yttrandefriheten på samma sätt som i kommunistiska länder.

https://putilov.org/2016/06/16/hur-opartiskt-ar-public-service/

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 juni 2016 12:41

Heja SD Torsås! Heja Thoralf!
Tack, Lena, för dina inlägg och berättelser!

Jag var SFI-lärare för 10-12 år sedan och träffade olika sorters folk. Bl a en ung kvinna som kom från Turkiet med sin man. Hon frågade mig vad jag trodde om behovet att dölja håret - med en sjal.

- Varför ska du dölja håret, frågade jag.
- För att Allah inte ska se det och att jag i så fall då ska hamna i helvetet, svarade hon.
- Och vad tror du själv, kan inte Allah se genom en sjal?
- Jo, naturligtvis. Och jag tror att om jag är en god människa så spelar det där med att dölja håret ingen roll.
- Detsamma tror jag, sa jag.

Hon hade frågat sin man vad han tyckte hon skulle göra - bära sjal eller inte. Han hade svarat att det fick hon själv bestämma. Han hade ingen åsikt om det.

Jag undrar hur det gått för den kvinnan och hennes man ... Med eller utan sjal idag ...

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 juni 2016 12:45

Thoralf, jag bara undrar ...
Senaste veckan eller så har det varit problem med din sajt. Det kan vara min dator men ... eftersom inga andra sajter reagerar på samma sätt - hänger sig, går långsamt att bläddra o d.
Är det annonserna som tynger eller har du fått ett rasistiskt påhäng?

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2016 12:50

Fria Tider skriver om journalist som sparkades från SR för att han skrev artiklar Aftonbladet som var kritiska till "systemet". Han spelade in samtalet med en chef på SR där det görs klart HUR man ska ge "info" till folket. Får inte kritisera "systemet". Det är väl så klar det kan bli att vi har en regim som inte accepterar yttrandefrihet i statsradion.

Jo det är ju därför sociala medier ersätter statsradion för många medborgare.

https://putilov.org/2016/06/16/hur-opartisk-ar-public-service/

 
Ingen bild

Chrille

18 juni 2016 13:07

Ibland kan det vara en fördel att inte bli "inbjudna".

http://www.friatider.se/ung-kvinna-misshandlad-och-bilar-i-brand-under-rissne-pride

Allas lika värde var det ja.

 
Ingen bild

khaled

18 juni 2016 13:09

ännu värre i Hallsberg! sossemaffian lät sina kompisar vanstyra folkets hus, och fifflade bort kommunens bidrag till folkets hus, så inga pengar fanns till att underhålla huset. kommunen hade inga pengar att renovera för - så de rev hela fastigheten! men det fanns 30 miljoner att skänka bort till asylbaron!

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2016 13:35

@Lena. Jag bor inte heller i Thoralfs närområde, men de tokerier han tar upp är tyvärr representativa för hela Sverige. Men hans "revir" sträcker sig inte bara runt Kalmar, utan runt Sverige, Europa och ibland hela världen, så bloggen är alltid läsvärd!

Tydligen bör allmänheten i Kalmar varnas. "Boxar-Gunsan" verkar ladda upp för en rejäl helg. När blir hon portad på Bolaget, undrar man..

 
Ingen bild

Göta

18 juni 2016 13:56

Tack för dina vänliga ord om mina kommentarer Lena.

Jag förstår att du har det kämpigt i "arbetslivet". Har själv en kronisk sjuk anhörig (pga skada), som har haft liknande problem med en orolig och påfrestande tid innan allt blev klart.

Din skildring av arbetsgivarens trassel med sina utomvästliga praktikanter är mycket typisk. Av olika orsaker ligger det i regel ljusår mellan svenskars plikttrohet, lojalitet och pålitlighet jämfört med motsvarande egenskaper hos det invällande folket. Sedan är det ju tyvärr också så att svenskarna även är kända ute i världen för att vara godtrogna, naiva och alltför generösa mot okända. Lättlurade alltså.)











 
Ingen bild

C Andersson

18 juni 2016 14:00

Varför får man ha skyltar på arabiska i i en rondell när arabiska rondellhundar straffas med döden?

http://www.smalanningen.se/article/resterande-rondellskyltarna-ar-rumsrena/

 
Ingen bild

Göta

18 juni 2016 14:26

Mer om svenskars egenskaper:
Vill gärna lägga till ett par passande rader om svenskarnas typiska egenskaper. Från Jan Tullbers artikel "Bland undersåtar och översittare", Fria Tider 17 juni:

"Stolthet är inget utmärkande drag för dagens svenskar. Snarast ses det som social kompetens att böja rygg och anpassa sig."

Stämmer bra!

http://www.friatider.se/bland-unders-tar-och-versittare

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2016 17:54

Denna film tar ca 2 min i anspråk o måste ses. Det är AFD (Alternativ för Tyskland) som gör slarvsylta av en proposition från De Gröna. Kolla;)

http://www.youtube.com/watch?v=SAHvLAJ-5aQ

 
Ingen bild

Christer

18 juni 2016 20:57

Många kloka och läsvärde kommentarer på Thoralfs blogg idag. Själva sakfrågan om Folkets Hus-styrelsens vägran att hyra ut till SD, och argumentet om allas "lika värde" som slår tillbaka mot dom själva utan att dom fattar det.
Det är mycket på ungefär samma tema dessa dagar, alltså folk i maktställning som inte begriper sin egen inkonsekvens. Jag tänker på SR:s bevakning av det kommande valet i England. SR, och övrig media som med sin "opartiskhet" ska ge en objektiv bild av valkampanjen har gett "stanna kvar" sidan nära nog 100-procentlig uppbackning. Dom märker det nog inte själva hur sned-driven deras bevakning är.
Nu, efter det tragiska mordet på en kvinnlig labourpolitiker som begicks av en psykisk virrhjärna så lägger det svenska etablissemanget pannorna i djupa veck. Det gäller att försöka smeta av mordet på "högerkrafterna", d.v.s att det är krafter i England som står nära SD i Sverige som står bakom detta våld. Alltså "guillt by assosiation"! Att dom bara orkar?
Läste (tyvärr) Bengt Ohlssons krönika i DN (gratis på nätet) idag. Han gjorde en putslustig liknelse om mannen på flyget som plötsligt stiger ut i mittgången och blottar sitt bombbälte, och "som ropar Allah är stor eller Vit makt, eller vad han nu ropar". - Så skrev han Ohlsson! Jag menar: Inte för att jag dyrkar Vit makt rörelsen precis, men några bombbälten har nog ingen där klätt på sig. Självmordsbombare vet man att endast islam kan frambringa.
Fy fan så mycket hyckleri och inkonsekvens det finns i detta land nu för tiden!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards