thoralf

Alla inlägg under maj 2017

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2017 09:26

Idag skrattar vi åt:


"Moderater som säger att Reslow sviker väljarnas förtroende - samtidigt som de själva röstat med Löfven sedan hösten 2014."

 

Stefan Olsson, Landskrona.



SVT:s Mats Knutson inledde omgående förminskningen av moderaten Patrick Reslow efter presskonferensen där han presenterades som Sverigedemokrat. Flera ledande moderater följde även det spåret under gårdagen liksom media, även om Mats Knutson framåt kvällen hade ”mjuknat” något.


 


När jag idag läser att Finn Bengtsson följer samma spår och rent ut sagt ljuger om Patrick Reslow så visar han upp sitt eget hyckleri i fullt dagsljus. Mitt anseende och förtroende för Finn Bengtsson ramlar ner på bottennnivå. Han blir bara ännu en i raden av hycklande moderater.


Börja med att läsa denna motion som lämnades in 2015 av fyra moderater angående DÖ. De som lämnat in denna motion var Finn Bengtsson och Patrick Reslow plus ytterligare två moderater. Har Finn Bengtsson glömt det!


I maj 2015 skrev Sydsvenskan i en artikel om upproret inom Malmömoderaterna angående Decemberöverenskommelsen.


”Konflikten om decemberöverenskommelsen delar Malmös moderater.
– Det finns olika ingångsvärden, säger partiets lokala ordförande Patrick Reslow som är riksdagsledamot.
Patrick Reslow stöder upproret som vill riva upp överenskommelsen. Även Skånestyrelsen är oenig.”

 

Under Almedalsveckan 2015 skrev Aftonbladet en artikel om turbulensen inom moderaterna.


”Tunga skånska moderater vill att partiledningen öppnar dörren för Sverigedemokraterna, skriver Sydsvenskan i dag. Bland kritikerna finns Skånemoderaternas ordförande Lars-Ingvar Ljungman och riksdagsledamöterna Patrick Reslow och Anders Hansson. Péter Kovács, rikskänd från SVT:s serie "Kommunpampar", är frispråkig med vad han anser.”

 

”När riksdagen i juni godkände den rödgröna regeringens vårbudget - ett indirekt erkännande av decemberöverenskommelsen och isoleringen av SD - valde en moderat riksdagsledamot att rösta nej till förslaget. Två andra lät sig kvittas ut. En av de var Patrick Reslow, ordförande för M i Malmö.”

 

 

 

Finn Bengtsson ljuger med andra ord! Det är ytterst beklämmande att läsa. Men det är väl uppenbarligen Finn Bengtssons enda möjlighet till ytterligare en mandatperiod i Riksdagen!


Jag hoppas att Patrick Reslows avhopp från Moderaterna bara är en början på en ny fas i svensk politik. Något som Fredrik Reinfeldt egentligen startade när han fegt smet ut bakvägen efter valet 2014. Trots att han sedan drog i ”trådarna” och lät Anna Kinberg Batra fungera som en marionett när Decemberöverenskommelsen avtalades.


Allianspartiernas fega agerande sedan 2014 är ett stort svek mot de svenska väljarna och jag hoppas verkligen att Allianspartierna straffas vid valet 2018!

 

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2017 10:39

Den moderata riksdagsledamoten Patrik Reslow lämnar Moderaterna och går till Sverigedemokraterna!


Hur många kommer följa efter? 


Mats Knutssons kommentarer i SVT Forum efter nyheten var pinsamma! Var Mats Knutsson kränkt? Eller blev han på så dåligt humör att han inte klarade av att vara objektiv i sina kommentarer. Väldigt avslöjande!

Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2017 23:29

Vid senaste kommunfullmäktige behandlades en motion från moderaten Jonas Lövgren angående barnäktenskap. Jag skrev om detta i ett tidigare blogginlägg.


Jag utlovade då att jag skulle presentera voteringslistan över vilka ledamöter som röstade för att motionen skulle avslås. Jag har haft listorna några dagar men tänkte att nu var det dags att publicera namnen. Men först lite bakgrund till vad motionen handlade om.


 


Följande personer röstade för att motionen med de två Att-satserna skulle bifallas.


 


Som ni ser är det SD och M som bifaller motionen men även en ledamot från Liberalerna.

Här kommer listan på de ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige som röstade för att motionen skulle avslås! Om man vill vara riktigt elak kan man säga att de röstade för barnäktenskap, bara de är ingångna i något annat land så är det ok även i Kalmar kommun.


 



En ledamot avstod!


 

Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2017 22:24

Lyssnat på delar av partiledardebatten en gång till.


Jag hoppas bara att svenska folket genomskådar 7-klöverns partiledare. Som idag säger helt andra saker än man sa för tre år sedan under valrörelsen 2014. Jag hoppas att folket tänker efter vad som är orsakerna bakom de problem i det svenska samhället som debatterades och varför de ändrat ståndpunkt i en rad frågor.


 


Bra av Peter Lundgren!

 

Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2017 20:39

Ulf Carlsson på tidningen Östra Småland har idag en skrämmande artikel om polisens agerande vid förra sommarens mest omtalade våldtäkt i Kalmarregionen. Eller snarare polisens icke agerande. I artikel berättar kvinna om hur de med stor sannolikhet blev ofredade av samma gärningsman. Hon ger ett bra eller kanske ett alldeles för bra signalement på gärningsmannen.


”Nordafrikanskt utseende, mustasch, kort krulligt hår, men kal på huvudet. Ganska kort och tunn, med ett härjat ansikte. 20-40 år gammal och klädd i vit skjorta och ljusblå byxor. Mannen talade inte svenska.”

 

Beror det på signalementet som polisen lade ner utredningen omgående. Vad gjorde egentligen polisen för att hitta personen? I varje fall kom inget signalement ut i media!


”Det är oerhört frustrerande, säger hon. Jag är helt övertygad om att de tre män som krävde att jag och min tonårsdotter skulle öppna vår dörr är samma personer som en halvtimma senare begick en våldtäkt 200 meter härifrån.”


Eller var det ingen hos polisen som drog slutsatsen att det kunde vara samma person som även begick våldtäkten bara 200 meter och 30 minuter senare från kvinnans hus.


När jag läser artikeln så undrar jag om det verkligen är så illa ställt inom polisen. Prioriterar man ner en våldtäkt hos Kalmarpolisen?


”Hon är fortfarande tagen över det som skedde i Kolboda och tankarna går åt många håll.

– Jag mår verkligen skitdåligt när jag börjar fundera. Det första man tänker på är förstås vad som hänt om min 15-åriga dotter varit ensam hemma.

– Sen funderar man på hur många gånger den här mannen gjort övergrepp på kvinnor innan han kom till oss och hur många gånger senare, eftersom han inte tagits av polisen.”

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-reaktion-pa-uppgifter-om-valdtaktsman/


Polisen i Kalmar vägrar dessutom svara på Ulf Carlssons frågor. 


Här är de frågor vi tänkt ställa, men som alltså fortfarande är obesvarade:


"1. Tror ni att händelserna som drabbade den 40-åriga kvinnan kan ha något samband med den anmälda våldtäkten i Kolboda?

2. Varför har den 40-åriga kvinnan inte fått göra någon skiss på den misstänkte, eller titta på foton?

3. Det fanns ett mycket tydligt signalement, som den 40-åriga kvinnan lämnade. Varför har ni inte gått ut med det?

4. Har ni haft någon kontakt med HVB-hemmet i Kolboda för att leta efter en misstänkt?

5. Har ni förståelse för att den 40-åriga kvinnan som lämnade signalement och gjorde anmälan är frustrerad över att ingen tycks ha tagit hennes uppgifter på allvar?"

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/ingen-kommentar-fran-polisen/

 

 

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2017 21:47

Nu har jag lyssnat på kvällens partiledardebatt. Min känsla är att Alliansens partiledare hade taggat upp sig en del och gjorde det bättre än tidigare. Jan Björklunds kommentar om att Stefan Löfven inte är Jesus kan bli klassisk! Undrar om han fått den från förre KD-ledaren Alf Svensson.


Efter debatten om vården skrev jag följande på Facebook!


”Ingen tycks begripa att den stora invandringen är en av grundorsakerna till krisen inom vården! Dels har belastningen ökat på vården med alla asylsökande, dels finns inte de ekonomiska musklerna då bara invandringens kostnader i statsbudgeten ökat från 10 miljarder till 75 miljarder sedan 2011. Fattar ingen det! Jag vill höra Jimmie Åkesson säga det NU!!!!”



Personligen kan jag inte med bästa vilja anse att det var en bra debatt för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson, som inte berättade vad Sverigedemokraterna står för och vilka politiska förslag vi driver i de ämnen som debatterades. Jag vill se en partiledare som är inspirerad och driver våra frågor med stort engagemang.


Sverigedemokraterna måste vid en partiledardebatt som ses av så många människor förklara vilka effekter massinvandringen har på de områden som debatterades under debatten. Integration, vården, lag o ordning och skolan. Alla dessa områden har påverkats väldigt negativt på grund av massinvandringen. Det måste sägas av Jimmie Åkesson!


Vad anser du om partiledardebatten?

 

Har du sett debatten kan du rösta i högermarginalen på bloggen.

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2017 09:23

 


Jag tror de flesta har sett dessa skyltar eller information som dyker upp lite varstans i samhället. Inte bara på svenska utan även på andra språk och då inte i första hand på engelska utan väldigt ofta på arabiska eller något annat språk.


Skylten ovan kommer ifrån Hultsfred och fanns vid ett sophus hos Hultsfreds bostäder. Vid senaste mötet i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar delades nedanstående informationsblad ut som uppenbarligen skulle delas ut till boende i några stadsdelar.


 


Skall kommunerna tillhandahålla information på andra språk än det svenska?

 

Gynnar kommunerna integrationen genom att anpassa sig till andra språk? Gynnar kommunerna istället segregationen genom att vara "snälla" och tillhandahålla information på arabiska, dari eller något annat språk. Hur många språk skall i så fall kommunerna tillhandahålla information på? Varför bara arabiska?


Att nyanlända får information på sitt eget språk av Migrationsverket i så stor utsträckning som möjligt är helt ok men när dessa fått uppehållstillstånd är saken en helt annan enligt min uppfattning.


Vad anser egentligen Sverigedemokraterna? Jag blir förvånad när det finns SD-politiker som vill att kommunerna skall informera på flera främmande språk!


Vad anser mina läsare av bloggen? Rösta i högermarginalen.

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2017 20:29

Jag brukar inte skriva om sport men idag blir det ett blogginlägg om Kalmar FF.


Starten på årets allsvenska har varit en katastrof för Kalmar FF i mina ögon. Jag tillhör den trogna skaran som köper säsongsbiljett och även försöker följa bortamatcherna på TV eller via nätet.


Min egen uppfattning är efter dagens match att Peter Swärdh är en riktig fegis! Och en dålig tränare! Trots att så många är skadade vågar han inte satsa på lite unga spelare som är hungriga. Men det är inte bara Peter Swärdh som är feg. Jag anser att hela laget agerar på ett fegt sätt. Det är endast en spelare som vågar utmana sin motståndare, Romario. De övriga spelar hellre bollen bakåt än försöker utmana sin ”gubbe”. Det är fruktansvärt fegt och ynkligt att behöva bevittna! Kommentarerna blir bara beskare och beskare på läktaren. För att inte tala om suckarna!


Det är tragiskt att se så välbetalda "lirare" med så dåligt självförtroende och vilja!


Fem poäng efter åtta matcher, varav fem matcher på hemmaplan. En målskillnad på 5-16 talar sitt tydliga språk vari Kalmars problem består. När man sedan konstatera att de gjorda målen, 0,6 mål/match tillkommit på två frisparkar, ett på straff och ett på ett mycket vackert långskott och endast ett mål som med lite god vilja kan kallas för ett spelmål (mot Hammarby). Toppforwards har med andra ord inte presterat någonting på åtta matcher. 720 minuter utan ett enda spelmål! Då skall de inte få ingå i startelvan. Så enkelt borde det vara men uppenbarligen inte för Peter Swärdh!


Ändå håller Peter Swärdh fast vid samma toppforwards! Helt obegripligt enligt min mening!

 

Det är dags för Peter Swärdh att avgå. Jag tror att Henrik Rydström skulle göra ett bättre jobb! Tänk er det att jag nu förordar Henrik Rydström! Då är det kris!

 

PS

Sportjournalisterna på Barometern och Östra Småland tycks leva i symbios med Kalmar FF då de uppenbarligen inte vågar kritisera ledningen och tränaren Peter Swärdh. Så är det i småstaden Kalmar. Alla i "toppen" håller varandra om ryggen!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards