thoralf

Alla inlägg den 12 maj 2017

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2017 17:21

Har besökt min tandläkare i Hultsfred idag. Inte lätt att få en tid hos tandläkaren numera. Det är sorgligt att besöka Hultsfred och H-City. Vilken förändring som har skett under de senaste åren. Jag undrar hur människorna tänker om sin kommun? Om sin egen tillvaro? Jag tycker mest synd om de äldre människorna som mot sin vilja har hamnat i ett mångkulturellt inferno.


När man ser trappuppgångar där det bara finns en Axel Karlsson och sedan har resten av hyresgästerna i trappuppgången namn som tyder på MENA-länder. Undrar hur Axel Karlsson eller Lisa Svensson känner sig i sin trappuppgång där de kanske haft sin bostad i 30 eller 40 år. De orkar sannolikt inte med en flytt till i livet om det inte blir ett serviceboende eller liknande. De kanske sitter i sin lägenhet och hoppas att de skall bli så sjuka eller dåliga att de får en plats på något serviceboende. När man kliver in i vissa trapphus så märks förändringen på mer än bara tavlan med namnen på hyresgästerna. Flera sinnen registrerar förändringen.


Att jag noterat detta idag beror inte på att jag var hos min tandläkare utan att jag tagit fram ett infoblad för Hultsfreds kommun med lite fakta om utvecklingen som jag passade på att dela ut. Idag blev det framförallt lägenheter i flerbostadshus i Hultsfred som fick infobladet. Nästa gång blir det en tur med min trehjuling till Hultsfred och då blir det villaområden som får infobladet. Ett stort tack till de personer som sponsrar min blogg med bidrag, vilket gör det möjligt för mig att trycka upp dessa infoblad. Stort tack!


Missade att ladda upp lite grafik men här kommer den som rör HUltsfred kommun.


 

     


När det gäller mina blogginlägg och debattartiklar om torghandeln på Stortorget i Kalmar har det kommit flera reaktioner. Både positiva och negativa. Det har varit några svar på debattartikeln i tidningen. Bland annat från F!:s representant i Kalmar, före detta kommunisten Birgitta Axelsson Edström. Som vanligt uppehåller hon sig till 1930-talet av någon märklig anledning. Jag anser det inte vara värt mödan att besvara sådant svammel om Thor Modén och hans böter.


Flera av dessa tycker att det är bra med torghandeln och att dessa personer arbetar och betalar skatt. Det är också ett led i integrationen anser de! Jag delar inte den uppfattningen. Den torghandel som jag uppmärksammat och som inte följer den lokala ordningsstadgan sker enbart på fredagar, inte på någon annan veckodag. Enbart i samband med fredagsbönen i källarmoskén, det är ingen integration. Många av kunderna åker enligt medieuppgifter flera mil för att göra sina veckoinköp av frukt och grönsaker. I mina ögon framstår detta mer som segregation och att man inrättar ett parallellsamhälle för gruppen människor med bakgrunden i något MENA-land.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards