thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juni 2016

FOLKETS HUS I TORSÅS

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2016 23:38

Folkets hus? Vilka är folket idag? Är det de som röstar på socialdemokraterna eller inrymmer begreppet fler? Om något kallar sig för Folkets hus borde det innebära att det är alla hus. Att ingen skall utestängas på grund av etnicitet, religion eller klass. Men så är det uppenbarligen. En kristen svensk arbetare är inte välkommen till Folkets hus i Torsås.


Sverigedemokraterna i Torsås har försökt hyra Folkets hus för ett medlemsmöte men fått beskedet att partiet inte får hyra. I ett mejl skriver Folkets hus ordförande, Christina Kronmar följande.


”Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Vi försvarar yttrandefriheten, men också rätten att säga nej när våra kärnvärden riskerar att kränkas.

Det innebär att vi säger nej till att använda våra mötesplatser för att sprida främlingsfientliga och rasistiska idéer och budskap. Det vill vi inte att våra lokaler ska utnyttjas till.

 

Däremot är företrädare för samtliga riksdagspartier välkomna att delta i olika arrangemang i våra lokaler, till exempel politiska debatter, panelsamtal och annat. Alla individer är också välkomna att delta i dessa aktiviteter. Men aktiviteter arrangerade av främlingsfientliga och rasistiska partier, så som Sverigedemokraterna säger vi nej till.”


Torsås kommun hyr Folkets hus för kommunfullmäktiges sammanträden.


Visst är det gentilt av Christina Kronmar att låta Sverigedemokraternas sex ledamöter att få delta vid möten i kommunfullmäktige.


Jag trodde faktiskt att de politiskt korrekta småpåvarna ute i kommunerna slutet med dessa odemokratiska metoder. Det är bara sorgligt att läsa svar som dessa. Inte minst med tanke på de beslut som den rödgröna regeringen tagit angående gränskontroller och invandringen till Sverige.


Som en följd av detta beslut yrkade SD avslag på det föreningsstöd på 185 000 kronor som Folkets hus sökt hos Torsås kommun. Ett bra agerande av SD vilket också fått uppmärksamhet i media. Läs artikel i Östra Småland.


När sedan två personer från Kommunistiska partiet i Nybro blandar sig i detta genom en illa skriven insändare i Östra Småland blir jag minst sagt förundrad. Enligt uppgift har i varje fall minst en av dem tydligen besökt Nordkorea. Undrar hur han upplevde värdegrunden i sitt paradis på jorden?


När jag läser Christina Kronmars svar till Sverigedemokraterna börjar jag undra om Kommunistiska partiet har den rätta värdegrunden för att få hyra Folkets hus i Torsås.

 


Det är skillnad på röd värdegrund och blågul värdegrund!

 
 
Ingen bild

Morningstar

2 juni 2016 00:52

Folkets hus kan ju bli asylboende. Kommer säkert vara lönsamt för några lokala sossar om inte annat. Samt att huset också fylls med "folk" och därmed gör skäl för sitt namn.

 
Ingen bild

Demokratur

2 juni 2016 03:03

Sverige har inget med demokrati att göra längre.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 juni 2016 07:23

Dom medvetslösa är för yttrandefrihet om yttrandet överensstämmer med "mina" åsikter,annars ska munnen hållas stängd.
Jag hade inte en aning om att det finns så många idioter i Sverige.
Tänk att såga av den gren man sitter på och skrika åt alla som varnar,
Håll käften ! Vilka hönshjärnor.
Nu kommer bidragen att höjas rejält för dom som anmäler sig till utbildning c:a 10 000 /mån.Ytterligare ett hån mot pensionärerna.

 
Ingen bild

Chrille

2 juni 2016 07:52

Dom där från kommunistiska partiet som skrev den där kassa insändaren tycker naturligtvis om kommunismens särdrag, nämligen att inte kunna någonting, utan det är ett paradis att ha farbror staten som sköter allt tänkande där dom endast behöver hasa lallande omkring.

Sedan finns det företagare som förhoppningsvis rent ut sagt sätter sig själv i konkurs i sin iver av det feltolkade "allas lika värde", som ingen vänsternisse ens kan förklara vad det betyder.
https://youtu.be/by7TJCMNPEg

 
Ingen bild

OH

2 juni 2016 07:59

Har världen skådat värre mördarpack än kommunisterna?

 
Ingen bild

Eric H

2 juni 2016 09:25

Få se nu, floskeln "Allas lika värde" bör väl rimligen även inkludera sverigedemokrater?
Eller är likheten selektiv?
DU har lika värde som JAG om DU tycker rätt, dvs lika som jag?
Tycks så.

 
Ingen bild

Lotta_1

2 juni 2016 10:13

Man borde fråga Christina Kronmar vilka främlingsfientliga och rasistiska budskap och idéer hon menar att Sverigedemokraterna sprider och på vilket vis hon anser att SD är ett främlingsfientligt och rasistiskt parti.

 
Ingen bild

Niklas R

2 juni 2016 10:23

Artikeln i Östra Småland är +-innehåll.

Sedan kan jag förstå att sossarnas värdegrund vilar på socialismens idé om att ingen är värd någonting - endast partiet har ett värde. Ergo, allas lika värde.
Stalin körde med denna princip fullt ut, antingen så gjorde du som du var tilldelat eller så blev du avpolletterad, på ett eller annat sätt och ingen var värd något förutom Stalin, inte ens hans egen son. Så Stalin var en god och renlärig socialist.

Med tanke på detta så är värdegrunden allas lika värde totalt poänglös. Men det låter fint.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juni 2016 10:37

Komunistska Partiet, en liten sekt längst ut på vänsterkanten. De använder med förkärlek Hammaren o Skäran som symbol och hyllar galningarna som styr Nordkorea. De hyllar också galningen Stalin som vållade tom. värre död och lidande än Hitler.

Skulle d få 51% av rösterna i ett riksdagsval, då stundar svåra tider för Sverige. Demokratin avskaffas, alla företag och mark konfiskeras av staten och de kan leva goda liv likt eliten i Nordkorea.
Att de kan få in insändare i media, sitta i demokratiska församlingar i några kommuner, tom. bedriva sin ungdomsverkamhet utan kritik och granskning är för mig en gåta...

 
Ingen bild

C Andersson

2 juni 2016 10:54

"Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde."

Kommentarer överflödiga!

 
Ingen bild

Stefan A

2 juni 2016 11:05

Tyvärr finns det fortfarande kretsar inom sosseriet som vägrar acceptera valresultat, även en fräckhet utan like att begära skattebetalarnas pengar samtidigt som man stänger ute Torsås tredje största parti, välj era hyresgäster men betala då för fn själva.
Unga friska invandrare skall nu få 9100 kr i bidrag varje månade, medan jag gammal och utsliten skall få, enligt det orangea kuvertet, 8000 kr mån efter att ha skattat ett helt liv i det här landet....

 
Ingen bild

Suntrip VD

2 juni 2016 11:31

Men lille Thoralf: Att du ännu inte har lärt dig och förstå att SD är och förblir ett rasistiskt parti,detta är ditt stora problem! Sen undrar jag vad gränskontrollerna har med detta att göra?

Thoralf Alfsson

2 juni 2016 12:33

Ja, den frågan bör du nog fundera över en stund. Sedan kan du återkomma.

 
Ingen bild

Hacke

2 juni 2016 11:43

Skit i gamla avdomnande Folket Hus. Sossarna kan nog behöva lokalerna för sig själva för att "sjunga på sista versen" med den lilla skaran av närmast sörjande i kören.
I den nya fräscha folkrörelsen på riktigt finns ingen plats för folkfiender som Christina Kronmar & Co.

 
Ingen bild

s29

2 juni 2016 11:52

Finns det ett mer indoktrinerat och verklighetsfrämmande folk?

 
Ingen bild

Göta

2 juni 2016 12:28

DEN OMVÄNDA RASISMEN I APARTHEIDSAMHÄLLET SVERIGE
Rolf Malm har idag en mycket informativ artikel på Avpixlat, med titeln "Utan islam vore vi en tämligen fredlig värld". I slutet av artikeln har Malm också en kortfattad, övergripande beskrivning av de 20-tal pågående krig som "fredens islam" för närvarande bjuder på i världen.

I sin artikel tar Malm också upp den omvända rasismen i Sverige, där han beskriver hur denna nu närmar sig rena apartheidsamhället, då varje försök till en nödvändig realistisk och fullt normal debatt om islam och våra stora och allt snabbare växande invandringsproblem omedelbart brännmärks av 7-klöverpolitikerna som "rasism och islamofobi". Särskilt duktiga på denna brännmärkning är sossar och övriga vänstermuppar. Ett av många typiska exempel på hur sådant fungerar mot SD visas av Folkets-Hus-sällskapet i Torsås.

Malm nämner följande exempel i sin artikel:
"Statsmedias förljugenhet är förödande. När man i radio och TV kallar kritiker med invandrarbakgrund för 'husblattar' och 'Onkel Toms' övergår SVT och SR till att bli rena rama parodier på verkligheten. Känsloargumenten fördunklar helt förnuftet." [...] "Att brännmärka varje försök till normal, nödvändig, realistisk debatt om islam och invandringsproblemen som rasism och islamofobi är som att skjuta sig själv i foten. Varje gång Löfvens lakejer, som t.ex galningen Henrik Arnstad, hovnarren Anders Lindberg i Aftonbladet, radions obildbare besserwisser Täppas Fogelberg eller några av alla de andra medlöparna från sina elfenbenstorn kallar svenska folket för nazister och islamofober, stärks nu istället deras motståndare ..."

Läs hela Malms artikel här:
http://avpixlat.info/2016/06/02/utan-islam-vore-vi-en-tamligen-fredlig-varld/#more-179354

 
Ingen bild

C Andersson

2 juni 2016 13:02

Går det en dokumentär på tv som heter 'Pregnant At First Date'? 'På smällen första kvällen' på svenska. Eller är det något jag har drömt? Jag har sovit dåligt senaste tiden.

 
Ingen bild

Kerstintin

2 juni 2016 13:16


Det är inte husen i Husby som är problemet
utan de som bor i husen i Husby.

Får man säga så?!

 
Ingen bild

vmm

2 juni 2016 13:30

"Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde."

Så om en muslimsk förening vill använda folkets hus så görs det en utredning om föreningen uppfyller detta.

 
Ingen bild

Clas

2 juni 2016 14:09

En patetisk svammeltant.

 
Ingen bild

Tuppen

2 juni 2016 14:09

Lite märkligt att de självgoda inte förstår att det bra många kommuninvånare som kanske inte direkt gillar att bli brännmärkta som rasister o s v.

SD fick 3,7% av rösterna i kommunalvalet 2010
och 17,9% i valet 2014. Det är mer än V,KD,MP,L och Fi tillsammans. Endast C och S fick fler röster än SD, och SD är mer än dubbelt så stora som M.

Min tro är att de som sitter på höga värdegrundshästar kommer att göra sig illa, när de till slut faller av.

 
Ingen bild

Lena

2 juni 2016 14:16

@Göta Du är SÅ BRA på att beskriva, riktigt underhållande, trots att det är så allvarsamt ämne. Förr gick jag och kände mig mer "nertryckt" och jag kunde inte förstå varför jag inte skulle vara värd något i mina landsmäns ögon. Sedan kom jag att förstå mekanismerna bakom hela detta gigantiska spel som går över hela samhället, så går jag numera med högburet huvud. DET VERKAR RETA ETABLISSEMANGET, för inte ska väl lilla jag..... Svenska folket borde värdera sig själva mycket mer värda, och sluta upp med att skämmas.

Därför gör Thoralf rätt när han berättar om verkligheten. Och det ser man ju hur desperata etablissemang och msm har blivit, vilka metoder de själva tar till, de är rasister mot sit eget folk. DET ÄR ILLA.

@ Thoralf 12.33 "Ja, den frågan bör du nog fundera över en stund. Sedan kan du återkomma". Oj vilket MÅÅÅL! Jag fick mig ett mycket gott skratt!
Tänk att han tilltalade dig med "lille Thoralf". Etablissemanget vet sig inge ro över hur de ska kunna trycka ner folk i skiten. Denna gången gick det inte så bra.

 
Ingen bild

Lotta_1

2 juni 2016 14:37

@Suntrip VD
Varför använde ni motståndare allt som oftast härskarteknik? "Lille Thoralf", kände du dig stor, stark och överlägsen när du levererat epitetet lilla? Undrar sedan vad det är du menar som är rasistiskt med SD? Kom gärna med ett par exempel. Självklart presenterar du källhänvisning som styrker dina påståenden. Vad röstar du själv på?

 
Ingen bild

Stefan

2 juni 2016 15:07

Att en förening väljer till vem man vill eller inte vill hyra ut sin lokal har jag egentligen inget problem med. Däremot så skjuter de sig i foten när de börjar argumentera om varför SD inte får hyra. Att neka någon med hänvisning till "allas lika värde" är ju minst sagt motsägelsefullt.

Det är ju bara att strunta i Folkets Hus, låt dem ha sina lokaler outhyrda. Det går förhoppningsvis att hitta en annan lokal.

 
Ingen bild

Observer

2 juni 2016 16:21


.....Smaka på orden: "Det vill vi inte att våra lokaler ska utnyttjas till"

-Men vänta nu! Stopp ett tag! "...v å r a lokaler"!!?
Så Christina Kronmar menar alltså att kommunens folkets hus ÄR HENNES OCH HENNES RÖVINSKOLLEGORS HUS!

Sådant här är vanligt och är ett problem.
Det visar på det akuta behovet att sätta samman lämplig jury för att kunna åtala de här stollarna samt döma dem för egenmäktigt förfarande.
Så här kan det inte få fortsätta i Sverige, Att en vänsterfalang gömmer sig bakom sk värdegrunder i syfte att montera ned landets demokrati och förbigå lagar och regler.

Kan inte dessa fall antas i Svensk domstol anser jag att folkdomstolar bör sättas samman för att stoppa detta sabotage av vårt lands demokrati.

 
Ingen bild

Stefan

2 juni 2016 17:08

Nu är ju inte Folkets Hus eller för den delen Folkets Park några allmänna inrättningar som drivs av samhället. De drivs av föreningar anslutna till arbetarrörelsen, alltså Socialdemokrarerna. Folkets Hus är ju därmed ett missvisande namn men sossarna har ju länge haft svårt att hålla isär parti och stat... De är skadade och maktfullkomliga av allt för långvarigt regerande genom åren.

 
Ingen bild

Lotta_1

2 juni 2016 17:31

Ytterligare ett resultat av den fina mångkulturen. Är ni nöjda godhetsapostlar?


http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vakter-pa-sjukhusen-dygnet-runt


 
Ingen bild

Lena

2 juni 2016 18:36

Läser på Merit Wagers blogg, där finns läsning för ett år om man så vill, på alla galenskaper. Just nu blir jag desillusioneras och trött på allt elände och rena rama galenskaper o brist på sunt förnuft på många av våra myndigheter m m.

Undrar just varför en sån som @ Sunstrip VD inte kan gå in och läsa om vad som föreligger i verk faktiskt har ett ärende.

https://meritwager.se/

 
Ingen bild

Onkel Sven

2 juni 2016 18:55

Suntrip VD , Men lille Thoralf , en sån j--a fjosse !

 
Ingen bild

Dille

2 juni 2016 19:57

En typisk välgödd sosse har kletat ned PARTIETS fraser. Man är van att höra dessa, men ändå...

Men ändå

blir man förbannad över en så djupt ingrodd lögnaktighet och ett lika ingrott hyckleri

Värdegrund?
Ha,ha sossarna har en mycket hög andel gamla kommunister bland sina pampar och PARTIET har under åren klängt sig allt närmare kommunisterna

 
Ingen bild

OH

2 juni 2016 20:15

Christina Kronmar och hennes parti medverkar faktiskt aktivt just nu till att tusentals människor drunknar i Medelhavet.

 
Ingen bild

Realist

2 juni 2016 21:46

Nej men det är ju underbart. Låt dessa nollor fortsätta kasta landet utför avgrunden för de förstår inte bättre än att helt okritiskt härma några floskler de snappar upp i struntmedia för att sola sig i glansen - dessa maktgalna hyenor!!!

 
Ingen bild

Calle

2 juni 2016 22:06

Borde väl isåfall även Liberalerna bli portade från sossehuset. Björklund uttryckte ju i partiledardebatten exakt det Sd sagt i en massa år.

 
Ingen bild

Tony

3 juni 2016 07:48

Tycker att Sossarna ska lägga av och kalla sig
Arbetarrörelse, den tiden är förbi när man kunde
kollektivansluta Arbetarstammen till Sossepartiet
via Facken! Många har på goda grunder gått ur facket
som mest verkar vara till för Pamparna. Lika illa är
det i Sossepartiet, det består mest av pompösa figurer
som denna kärring, som väl knappt vet vad Arbete är
men långt bättre avlönad än vad en Arbetare kan drömma
om. Egenberikar partiet är en mer sanningsenlig beteckning
på Sossarna i dag!

 
Ingen bild

C Andersson

3 juni 2016 11:15

Jag har tittat till Folkets Hus hemsida:

http://www.folketshustorsas.se/

Uppgifter om styrelsen ligger bakom en låst dörr. Det finns ingen anledning till lyckta dörrar. Jag vet inte om uppgifterna måste finnas men det här ju löjligt. Folkets Hus ska vara en öppen och demokratisk organisation. Så de skulle gott kunna lägga ut sina stadgar på webben. Finns det något som helst 'rasistiskt' i stadgarna ska alla bidrag från stat och kommun dras in. Jag tror inte att de får bidrag från landstinget. Jag antar att man kan begära ut stadgarna.
Torsås FH är med i Folkets Hus och Parker:

http://www.fhp.nu/Hem/Medlemmar/Kalmar/Torsas-Folkets-Hus/

Det kanske skulle var intressant att utöva påtryckningar den vägen.

Finns det inte några andra lokaler i Torsås, Bergkvara eller Söderåkra? Södra Möre Hotell är kanske inte så lämpligt. Eller Gullabo. Det finns ett par hembygdsföreningar strax söder om länsgränsen. Hälsa bara inte från mig ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards