thoralf

Direktlänk till inlägg 8 november 2016

10 ÅR SOM KOMMUNFÖRENING I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 8 november 2016 09:03

Mycket lyckad kväll i vår partilokal i Kalmar när vi firade 10 år som kommunförening. Många ville lyssna på Richard Jomshof. Vår lokal var fullproppad och många fick stå och lyssna på Richard. Ett stort tack till alla som gjorde det till en trevlig eftermiddag och kväll.


 

 

Foto Micael Foghagen.


Jag fick också en debattartikel publicerad i Barometern igår.


http://www.barometern.se/debatt/vem-bygger-vi-for/




 
 
Ingen bild

fredrik

8 november 2016 10:27

Grattis på 10års dagen:)

OT:
Precis nu på TV4 nyhetsmorgon, "experterna" pratar om valet i USA och har bildvisning på kandidaterna, men i sin iver över att "rött är rätt" har nu tydligen Donald o GoP blitt blåa o Hillary blivit röd i bakgrundsfärg... Vet inte "experterna" vilken färg dom olika partierna har i USA?

Förövrigt så vet tydligen programledarna det, deras kläder är blåare en smurfarna, till o med tildes ögonskugga är ju blå(Hillary). och Greider också förståss.

 
Ingen bild

Miljöteknike

8 november 2016 11:16

Är inte området öster och sydost ett gammalt utfyllnadsområde? I så fall kan grundarbetena springa iväg. Fast hur det är vet så klart plankonstruktörerna, och det är förmodligen inbakat i kalkylen. Men ett dyrt område att bebygga är det förmodligen. Och hur blir det med den "Globala uppvärmingen"? Kommer inte havet, enligt klimatalarmisterna, att stiga åtskilliga meter? Tror de helt plötsligt inte på någon nivåhöjning? Blir det det så kommer hela området under havsytan.

I övrigt så har du så klart helt rätt. Precis som i fallet med badhus i Snurrom.
Jag förstår inte hur politiker tänker. Beslut om byggnation är beslut som kommer att vara i många år. I Snurrom kanske 100 år, Fredriksskansområdet i "evigheter".
Hur kan de, bara för att gå emot SD, vara så oförsiktiga?

Tips till Thoralf
Du skulle ha hänvisat i det olämpliga att bygga p g a havsnivåns stigande orsakat av den globala uppvärmningen. Det vore riktigt stor komik att se deras svar på det.

Thoralf Alfsson

8 november 2016 15:14

Havsnivån har diskuterats och byggnaderna kommer höjas så att bostadsgolvet på första våningen ligger på ca 2.8 med över normala havsnivån. Men väggen kommer ligga på en lägre nivå. Riktigt fiffigt!

 
Ingen bild

Christer

8 november 2016 11:38

Grattis på 10-års dagen! Richard Jomshof är alltid en lysande talare, alltid logisk och lågmäld.
Det jag tänkte säga hör kanske mer hemma i det förra inlägget, det om "klirr i kassan". Tänker ofta på gamla nationalekonomen Assar Lindbecks föredrag om invandringens kostnader, det finns för övrigt på Youtube. - Enkla siffror som i korthet går ut på att: "Ett nationellt välfärdsprogram kan aldrig vara något annat än just ett nationellt välfärdsprogram. Systemet klarar av c:a 7-8 procent som står utanför egen försörjning, men över 8 procent börjar systemet knaka".
Där har vi varit en längre tid nu, Sverige lånar sig fram i en högkonjunktur! Och det dom sysslar med i Hultsfred liknar talesättet om att pissa byxorna när man fryser - det hjälper för stunden!
En annan grej jag tänkt på är hur vänster och höger suddas ut i den svenska politiken. Är Batra höger? Är Löfven vänster? C och MP var hör dom hemma egentligen? Och Advokatsamfundet och Grand Hotel? Det är liksom ingen ordning längre. Jag menar när extremvänsterns gatumobb med Researchgruppen, EXPO och AFA gjort gemensam sak med etablissemanget, var har vi hamnat då?
Den enda motvikten till detta är ett starkt SD, ett SD som är till innehållet en blandning av gamla S och M. Där någonstans ligger idealet tycker jag, och med en stark betoning på antiglobalism. Håller man sig där inför nästa valrörelse så är SD garanterat största parti.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

8 november 2016 14:59

Ungefär samma undran som jag har angående alla nya och ofta dyra byggprojekt som sätts igång i min hemstad Malmö. Hur skall den genomsnittligt allt fattigare malmöbor ha råd med de hyresrätter som bla MKB producerar? Räknar man kallt med att soc går in och pröjsar för de lyxiga lägenheter man erbjuder inom nyproduktionen? De flesta av dem som efterfrågar dem lär ju inte ha råd.

Skall man vara krass är det ju enkla träskjul på billigast möjliga mark i stadens minst attraktiva områden MIN borde satsa på.

 
Ingen bild

Christer

8 november 2016 15:54

Såg alldeles nyss att Salvelägret i Kalmar skall stängas nästa vecka, beslut tog idag. B.la skall infarten stängas av med en järnbom - Bra! Men den skall sättas upp i förväg, och endast besiktade/skattade och försäkrade fordon skall släppas ut!

 
Ingen bild

Pepparholm

8 november 2016 16:34

Jag hoppas att den kloke Richard Jomshof läser Fria Tider i dag och bestämmer sig för att nu ska SD hjälpa Camilla Sandelius mot Gotlands Tidningar. Vem ska annars göra det? Att en talesman för SD i Visby inledningsvis också baktalade henne måste nu rättas till.

 
Ingen bild

Fredde

8 november 2016 17:03

Syrier döms till sex år och livstids utvisning för anlagt brand,Fast vore det inte bättre att slänga ut honom direkt och spara lite pengar?

Självklart måste vi bygga nya bostäder.
Det är ju något fel på de gamla som bara brinner, gång på gång. Särskilt när det finns asylsökande i dem...

 
Ingen bild

DecemberKartellen

8 november 2016 17:14

Tipsar om Peter Krabbes utmärkta text:
Globalism eller nationalism?


https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/11/06/globalism-eller-nationalism/#comments - direktlänk till texten


"Det är ändå hedervärt att en person som Trump är villig att riskera allt han byggt upp privat för att försöka vrida utvecklingen rätt. Tack, Donald Trump för det och lycka till i ett val som också blir vårt ödesval.".

https://peterkrabbe.wordpress.com/ - huvudsida

 
Ingen bild

Göran A

9 november 2016 03:35

Skönt att se att Trump vinner. Bara att konstatera, människor är less på vänstern och de grönas vidriga överförmyndarattityd med sina värdegrunder mm, Må vi slippa dessa idioter nu i framtiden. De har ingen framtid.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards