thoralf

Direktlänk till inlägg 19 december 2015

MODERATERNA, ERDOGAN OCH EKEROTH

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2015 18:59

Moderaterna i Kalmar pratar med kluven tunga. I varje fall är det min uppfattning sedan jag läst att Moderaterna kommer säga nej till att skapa en stor högstadieskola vid Brofästet efter att Linnéuniversitetet lämnat lokalerna. I Östrans artikel uttalar sig moderaternas oppositionsråd Christina Fosnes enligt nedan.


”-Vi är också mycket tveksamma till att bygga upp en jättelik grundskola i lokalerna. Alla undersökningar visar att barn med sämre socialekonomiska förutsättningar får det extra svårt i sådana skolor.”

Christina Fosnes menar att det är märkligt att den politiska majoriteten, med S, C och V valt att satsa på en jätteskola när utvecklingen snarare går mot mindre lokala skolor med ett par hundra elever.

 

Majoritetens förslag innebär att Vasaskolans högstadium flyttas till den nya skolan vid Brofästet. Men även Kalmarsundsskolans högstadium flyttas till Brofästet. Den som bor i Kalmar vid nog vilket upptagningsområde som gäller för dessa båda skolor.


Det blir ett gigantiskt integrationsprojekt!

 

Kalmarsundsskolan har sitt upptagningsområde i Kalmars Rosengård, nämligen Norrliden och Funkabo. Dessa båda områden finns med i listan över Sveriges 186 utanförskapsområden.


Vasaskolan är en innerstadsskola där en väldigt stor andel av föräldrarna till eleverna sannolikt är moderater och/eller Alliansväljare som bor på Sandås, Stensö, Kalmarsundsparken eller Kvarnholmen. Vill du uppnå någon form av status i samhället är det fördel att på i dessa områden.

 

Jag tror inte föräldrarna till eleverna på Vasaskolan är särskilt roade av detta förslag. Det är nog ett av huvudskälen till att moderaterna säger nej. Men det kommer givetvis aldrig erkänna.


 

Jag har i flera blogginlägg skrivit om min inställning till Erdogan i Turkiet.


”I valet i Turkiet verkar Erdogan gå mot en valseger. Jag tycker att Erdogan är en mycket obehaglig person. Av någon anledning tänker jag alltid på Hitler när jag ser Erdogan.”

 

Nedan är en länk till ett annat blogginlägg om Erdogan

 

Det är därför väldigt skönt att läsa Lars Berns blogginlägg om Turkiet och Erdogan.

 

”Den helt obalanserade Erdoåan är idag det enskilt största hotet mot världsfreden. Han har starka drag av despoter från Europas trettiotal. Att vårt land skall ingå i samma militärallians och samma ekonomiska union som hans regim är i mina ögon helt otänkbart. Vårt land har inget gemensamt intresse med NATO-medlemmen Erdoåans Turkiet .”


 

I veckan läste Kent Ekeroth lusen av före detta justitieministern Beatrice Ask. Kents sista replik på Ask är sevärd ;-)


 
 
Ingen bild

Mattias R

19 december 2015 20:58

@ Thoralf
Är du helt galen? Att jämföra Norrliden och Funkabo med Rosengård och de problemen som finns där är bra korkat. Vilken planet kommer du ifrån och hur står det till med kunskaperna om hur det är i dessa områden i Kalmar?

Thoralf Alfsson

19 december 2015 21:06

Jag förstår att du bor där och att du inte gillar det. Men bland de flesta av Kalmars invånare betraktas Norrliden och ´Berga centrum som osäkra områden att vistas på kvällen. De är också utanförskapsområden. Men givetvis finns det olika nivåer på utanförskapsområden och Rosengård är givetvis betydligt värre än Norrliden. Men utvecklingen är inte positiv.

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

19 december 2015 21:39

Jag njöt när jag såg och hörde hur Kent Ekeroth skåpade ut Beatrice Ask! Hon kan inte ha alla hästar hemma! Hon, som moderat, står och försvarar en politik som måste få alla gamla f.d moderatledare att formligen rotera som turbinhjul i sina gravar! Har hon sugit i sig effekterna av Reinfeldts sista uppträdanden? Inte ett dyft! Med en dåres envishet trampar hon på i de gamla ullstrumporna.Fortsätt som du började, Beatrice Ask, så ser du till att gräva en djup grav åt Moderaterna och de övriga partierna inom 7-klövern. Slutligen, Kent Ekeroths sista svar åt Beatrice Ask var inget mindre än ett totalt, mördande dråpslag. Sanningen svider, och i det här fallet svider den förbannat illa. Det syntes på f.d Justitieministerns minspel.

 
Ingen bild

Tompa

19 december 2015 22:09

Och inte tackar Ask efter replikskiftet heller.
Ouppfostrad hårfrisörska. Inte undra på att SD stiger och stiger när man lyssnar på dessa replikskiften.

Apropå svenska feministers jämlikhetskamp. Här är en riktig KVINNA som är modigare och klokare än hela feministvänstern tillsammans.
http://www.fritanke.se/lasvart/min-jihad-efterspelet/

Veronica Palm, Gudrun Schyman, Sonja Schwarzenberger mfl. Släng er i väggen era fega och gapiga surkärringar.

 
Ingen bild

Demokratur

19 december 2015 23:00

Kent Ekeroth är en hjälte.

Vad avser skolan så är jag glad att jag inte har barn som hade tvingats gå i det mångkulturella helvete som råder i den "svenska" skolan idag.

 
Ingen bild

en småländska

19 december 2015 23:36

Det kommer ju att bli att man väljer Falkenbergsskolan el Södra skolan om man bor på södra området, allt är ju relativt men det tar nog en 20 min att cykla från ex Kalmarsundsparken till Brofästet!!

Thoralf Alfsson

20 december 2015 00:05

Friskolorna kan nog se fram mot en god framtid.

 
Ingen bild

GP-Nya siffror: "SD är nya arbetarpartiet"

20 december 2015 00:34



Sedan valet 2014 har svensk debatt handlat om migration. Flera partier har svängt 180 grader. När årets sista Sifo-mätning kommer finns en klar vinnare och en tydlig förlorare.
Relaterat

Under den sista månaden har det inte hänt särskilt mycket med opinionen. Alla förändringar i GP/Sifo-mätningen för december är inom felmarginalen. Tittar vi däremot tillbaka på valet 2014, har det hänt desto mer. Valrörelsen dominerades av frågor om jobb, bostadsbyggande och delvis integration. Valets enda egentliga vinnare var Sverigedemokraterna som fick 460 000 nya väljare och 12,9 procent. Därefter fortsatte partiet uppåt fram till i augusti. Sedan dess har det i princip stått stilla, allt medan flyktingströmmen har tilltagit.

I decembermätningen går partiet upp något och noterar med 19,0 sin högsta siffra i en Sifo-undersökning. Det innebär att SD har gått upp med 6,1 procentenheter mot valresultatet och är årets väljarvinnare. Mest anmärkningsvärt är stödet inom LO-grupperna där SD nu etablerar sig som största parti. S har tappat drygt en tredjedel av sitt väljarstöd i denna tidigare kärngrupp.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2933555-nya-siffror-sd-ar-nya-arbetarpartiet-

 
Ingen bild

Lena

20 december 2015 01:22

Erdogan har stormaktplaner och vill bli härskare i ett nytt Ottomanrike. Han är även kritiserad på hemmaplan för att promotera Tv-serier som handlar om ottomanernas epok och välde.

Läs Dick Erixons krönika, han har fullständigt tappat tron på etablerade politiker.
"Jag vill gråta därför att de två regeringsalternativ jag trodde hade någon form av grundläggande kompetens, erfarenhet och verklighetsförankring visat sig vara rena dårhus där drömmar om lyckoriket tagit över och där man avvisar verkligheten som en rasistisk komplott".

http://erixon.com/blogg/2015/12/fler-an-migrationsverket-kommer-att-grata-2016/

 
Ingen bild

OH

20 december 2015 08:23

Vad är skillnaden mellan en naiv politiker och en politisk idiot?

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 december 2015 10:10

Annat aktuellt. Igår höll den tillfällige statsministern sitt Jultal. Men då funderar man.
Han är statsminister, men.. Om han blir sjuk, då träder inte vice statsministern in. Då rycker utrikesministern in i stället. En utrikesminister som inte borde vara utrikesminister..
Vår, på pappret vice statsminister borde överhuvudtaget inte vara minister..

Däremot finns en minister som vissa anser bete sig som en statsminister, Ygeman.. Sedan finns det en som skulle kunna vara statsminister, men som inte vill. AKB, som med hjälp av SD lätt kan ta över genom ett nyval..
Sedan har vi en som i nästa val kan bli statsminister om stödet för hans parti ökar lika starkt i framtiden som nu i dessa dagar...

Denna röra borde inte finnas nu i dessa dagar. Nu när Sverige verkligen behöver en stark regering som jobbar för Sverige och inte mot..

 
Ingen bild

SM811

20 december 2015 10:12

Härligt att höra hur Ask blir nedgjord och samtidigt idag rekord i Sifo 19% som är sämst att pricka in valresultat. Decembermätningarna har varit en fantastisk. Rekord på rekord.
http://status.st/

 
Ingen bild

Lotta

20 december 2015 10:44

Norrliden 4000 bostäder. 40 % utlänningar.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/fakta-om-norrliden

Rosengårds befolkning uppgår till 21 955. Av dessa har minst 86 % utländsk bakgrund, enligt definitionen om två utrikes födda föräldrar. 60% är födda i utlandet och 26% är födda i Sverige med båda föräldrarna födda i utlandet. Irak, Jugoslavien, Libanon, Bosnien-Hercegovina och Afghanistanutgör de fem största ursprungsländerna.[5] I Herrgården har totalt 96% utländsk bakgrund

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Rosengård

Norrliden är ett Rosengård i miniatyr. Att det inte är riktigt lika illa i Norrliden som i Rosengård beror troligtvis på att antalet invånare av utländsk härkomst än så länge inte är lika hög i Norrliden som i Rosengård. Trots det finns Norrliden med på listan över utanföskapsområdena i landet.

 
Ingen bild

Mattias R

20 december 2015 11:53

@ Lotta
Söndag 20 dec 10:44
Nu är det ju inte så att dessa 40% i Norrliden utgör något större problem. Man kan röra sig i området utan besvär dygnets alla timmar. Det kan man inte göra på kvarnholmen en fredag/lördag kväll. Du ser långt mycket mer missbruksproblematik i City än i Norrliden, likaså våld och gäng. Är det de här sakerna du menar som gör tex Norrliden till ett "utanförskapsområde" är jag väldigt glad att jag bor i ett.

Thoralf Alfsson

20 december 2015 12:08

40 procent stämmer inte. Det är betydligt högre idag. I vissa delar av Norrliden ligger det idag på 55-60 procent. Det ökar dessutom år från år.

 
Ingen bild

Lena

20 december 2015 12:20

Imponerande att se Kent Ekeroth debattera, han är en gudabenådad talare och mycket exakt, rapp och tydlig. Så Beatrice Ask blev utskåpad, men det är häpnadsväckande att de själva inte uppfattar hur motsägelsefulla de är.

Tack @Tompa för länken till Hanna Gadbans blogg, verkar finnas en del intressant där.

 
Ingen bild

Lotta

20 december 2015 12:52

@Thoralf

Du har säkert rätt eftersom listan som jag hittade är Ifrån 13 juli 2013.

@Mattias R

Naturligtvis har du källor till det du påstår?

Hittade en relativt färsk undersökning som polisen i Kalmar låtit göra från 2104


"Högst utsatthet för våldsbrott uppges i Mörbylånga (1,9 %) och Mönsterås (1,8 %) och lägst i Borgholm, Emmaboda och Högsby (0,0 %). För områden i Kalmar är utsattheten högst i området Norrliden (2,1 %) och lägst Ljungbyholm/Södra kommundelen (0,5 %)."

"Oro att utsättas för misshandel/överfall i området där man bor har varit förhållandevis oförändrad över tid, något högre värden i årets undersökning och i nivå med 2008 och 2009. Årets resultat (19,5 %) är lägre än riksgenomsnittet. Högst i Kalmar (19,5 %), där Funkabo (32,3 %) är högst bland stadsdelarna och över rikssnittet, och lägst i Mörbylånga (6,6 %).
Den totala oron för länet (60,1 %) ligger lägre än undersökningarna 2008, 2009 och 2012. Från 1999 till 2005 ökade den totala oron stegvis men är tillbaka på nivåerna som 1999 och 2000. Högst total oro i Funkabo (75,8 %) och Södra stadsdelarna/Rinkabyholm (72,2 %) vilket är i nivå med riksgenomsnittet. Lägst total oro i Borgholm (46,4 %) som är under riksgenomsnittet."

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Informationsmaterial/Kalmar/Trygghetsundersokning_H_2014.pdf





 
Ingen bild

Ibbe

20 december 2015 13:35

Erdogan är den internationella politikens störste lurendrejare f.n Nu etablerar han en militärbas i Qarar för att kunna uppfylla sin ottomanska imperiedröm. Från NATO hörs inte ett pip. Tydligare kan knappast ett stöd för Erdogan visas. Sverige var under Alliansregeringen Turkiets störste supporter i Bryssel till mångas förvåning. Natofieringen inom borgerligheten skrämmande stor. NATO, Erdogan och de svenska allianspartierna samma andas barn??

 
Ingen bild

World Traveller

20 december 2015 14:49

Mattias R bara vägrar se att något av regeringens politik är fel. La la la la la la la... Mångkultur är bäst, mångkultur är bäst, mångkultur är bäst, svenskar är rasister, svenskar är rasister, svenskar är rasister...
Han har lärt sig ramsorna utantill. Sverige går hur bra som helst. Sverige är ett rikt land. Vi kan ta emot 30 miljoner invandrare. Nedskärningar är en myt. Dåliga skolresultat är en myt. Att svenska ungdomar ej får bostäder är en myt. Svenska pensionärer har det bäst i världen. SD är främlingsfientliga. SD är neofascistiska. SD är högerextrema.

Har jag glömt någonting?

 
Ingen bild

Ibbe

20 december 2015 16:18

Vad gäller s.k utanförskapsområden i landet så bedöms de efter samma kriterier när de klassas. Norrliden i Kalmar bedöms efter samma kriterier som ex. Rosengård. Sedan kan det finnas skillnader mellan områdena men återigen, kriterierna är gemensamma. De senare har definitivt inte satts av någon lokalpolitiker i Kalmar något som bör noteras när man diskuterar utanförskapsområdena

 
Ingen bild

Mattias R

20 december 2015 17:30

@Lotta
Söndag 20 dec 12:52
Tycker nog att mina egna och även många av mina vänners upplevelser av Norrliden väger betydligt tyngre än dina siffror. Känner ingen här ute som är rädd för att utsättas för våld när man går ut. Säkert finns det någon som är det, självklart men det gör det på alla platser. Visst händer det säkert saker även i Norrliden men det gör det även bevisligen på O'Reillys.

@World Traveller
Söndag 20 dec 14:49
Måste vara det absolut fånigaste inlägget du gjort på den här bloggen. Stackars liten...

Thoralf Alfsson

20 december 2015 17:40

Mattias R

Du dömer alltså ut den trygghetsundersökning som görs av polisen! Den bygger på svar från allmänheten.

Du vet ändå bäst!

Men du har dock rätt när det gäller Kvarnholmen. Det är den otryggaste platsen i kommunen, i synnerhet kvälls och nattetid. Men det är inte de boende på Kvarnholmen som blir vilda nattetid.

 
Ingen bild

Mattias R

20 december 2015 18:44

@Thoralf Alfsson
Söndag 20 dec 17:40
Nej jag vet inte bäst, jag tar endast upp det jag själv och även många andra känner. Norrliden var mycket annorlunda för några år sedan men det är märkbart lugnare nu.
Att det är värre på Kvarnholmen beror ju till största anledningen på alla krogar och folks brist på självinsikt då de drogar ner sig. Att narkotikaklassa alkohol skulle lösa väldigt mycket för många.

Thoralf Alfsson

20 december 2015 19:15

Enligt trygghetsundersökningarna känner alla inte så. Jag känner också personer som bor i området och det delar inte din uppfattning.

Men det kan ju bero på att du delar den kultur som numera är i majoritet i dessa områden. Andra kanske inte känner på samma sätt.

 
Ingen bild

Mattias R

20 december 2015 19:56

@Thoralf Alfsson
Söndag 20 dec 19:15
Finns säkert massor med människor som inte delar min bild av Norrliden. Sen om deras rädsla är befogad eller inte kan nog diskuteras.
Tror att jag i allra högsta grad lever och delar svensk kultur, är ju faktiskt svensk.

 
Ingen bild

Lotta

20 december 2015 21:30

@Mattiaz R

Så bara för att din upplevelse av Norrliden inte stämmer med kartan ritar du om kartan? Trovärdigt? Nej knappast. Undrar om den kvinnliga delen av Norrlidens svenska invånare håller med dig? Jag tror inte varken på det eller på dina hemmasnickrade teorier.

 
Ingen bild

Mattias R

21 december 2015 09:34

@Lotta
Söndag 20 dec 21:30
Kom igen och snacka när du skaffat dig en korrekt bild av tex Norrliden. Det kan du du endast få genom att besöka och bo där. De integrationsåtgärder som gjorts under de senaste åren och fortfarande pågår idag har burit mycket frukt och gjort området till långt mer samansvetsad enhet. Men sånt kan man knappast se om man inte är där. Självklart finns det fortfarande mycket kvar att göra, men vi jobbar på det aktivt och träget.
Har vid flertalet tillfällen uppmanat Thoralf att komma ut hit för att hålla tex ett torgmöte. Att se folket han vill kasta ut ur sverige i ögonen när han framför sin politiska övertygelse. Inte ens det vågar han, eller någon annan från partiet heller för den delen. Utan man skriker ut sina åsikter på avstånd, som man alltid gjort. Det är ynkligt, fegt och väldigt oseriöst.

Thoralf Alfsson

21 december 2015 10:00

Matias R

Din okunnighet om SD präglar din kommentar.

Varför skulle jag utsätta mig för dessa risker? Det räcker med ett slag i ansikten på en pub.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 december 2015 23:10

Bra jobbat Kent! Där fick Bea så hon teg!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Lotta

22 december 2015 17:27

@Mattias R

Varför ljuger du om att Thoralf och SD vill slänga ut folk som bor i Norrliden från Sverige? Vad är det du försöker åstadkomma med dina lögner? Mer hat och mer våld mot Thoralf och andra SD-politiker?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards