thoralf

Alla inlägg under maj 2014

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2014 19:58

När jag i eftermiddag körde hem från Mönsterås Bluesfestival där vi (SD) varit på plats med vårt tält och träffat väljare lyssnade jag på lördagsintervjun i efterhand. Det var nog något av det mest bisarra lördagsintervju jag någonsin lyssnat på. Vem är Ci Holmgren?


Jimmie Åkesson är ett under av tålamod! Tack vare Jimmies otroliga lugn framstår Ci Holmgren som en riktig nolla! Fullständigt inkompetent!


Jag är dock övertygad om att Sveriges Radios lyssnare hade varit väldigt intresserad av att få höra frågor på andra politik områden, till exempel pensionärsskatten, kärnkraften, brottslighet och miljön. Men dessa lyssnare fick ingen hjälp av public service och Ci Holmgren.


Lägg ner lördagsintervjun om inte standarden höjs.


På Mönsterås Bluesfestival har jag däremot fått en bekräftelse på hur stor skrämselfaktorn är i dagens Sverige. En majoritet av de som vi pratat med har sagt att de inte vågar berätta för vänner, arbetskamrater att de röstar på SD. Vad har vi fått för land att leva i?


Men det är dock roligt att träffa t.ex den unga lärarinnan som berättade att hon röstade på SD och tackade oss för att vi finns. Det var fler som tackade på samma sätt.


Dagens höjdpunkt var ändå när en man kom fram och berättade att han var fackföreningsordförande och att han nu röstade på SD ;-)


 

Av Thoralf Alfsson - 30 maj 2014 19:47

Som om inte mitt blogginlägg igår vore nog berättade en annan person i Kalmar för mig att ensamkommande barn i Kalmar som fått permanenta uppehållstillstånd åker tillbaka till hemlandet så fort de fått PUT. Personen som berättade detta jobbade med ensamkommande barn i Kalmar kommun.

 

Dessa ensamkommande barn kostar alltså samhället närmare 1 miljon kronor/år och barn och vi beviljar dessa barn uppehållstillstånd på deras egna berättelser och utan några dokument i de flesta fall. Det första de gör när det fått PUT är att åka tillbaka till hemlandet de flytt ifrån eller till ett grannland. Helt makalöst!


Jag mejlade ansvarig på Kalmar kommun Margit Lindholm Johansson för att få en dementi på detta eller en bekräftelse. Detta svar fick jag.


 

  

Mina följdfrågor har hon dock valt att inte svara på.


Kalmar kommun och Migrationsverket är uppenbarligen helt medvetna om att dessa resor genomförs. Kalmar kommun säger sig inte betala för dessa resor men någon gör det uppenbarligen. Dessa ensamkommande barn har ju inga egna inkomster då de går i skolan. Jag är övertygad om att vi skattebetalare betalar dessa resor och deras uppehälle i hemländerna på det ena eller andra sättet. De har säkert ”gode män” som är uppfinningsrika på att få ut så mycket pengar som möjligt från samhället.


Jag påstår att ingen egentligen vet vilket som är dessa ensamkommande barns hemländer. Vad de uppgivet till Migrationsverket i sin asylansökan behöver inte vara sanna uppgifter. Det finns ju en anledning till att inga id-handlingar uppvisas i 95 fall av 100 av asylsökande. Därför kan ingen avgöra om de åker tillbaka till ett grannland eller om det i verkligheten är hemlandet. De ensamkommande barnen åker i varje fall uppenbarligen hem till ”tjocka släkten” i vissa fall. Vilket ansvarig person inom Kalmar kommun bekräftar. Jag gissar att några få kan vara ganska många.


Ännu ett bevis på vår naiva inställning till hela asylhanteringen och den största anledningen till att så många personer söker asyl i Sverige. Hur kan ansvariga personer på Migrationsverket och regeringen och framförallt inom 7-klövern vara så fullständigt naiva och slösaktiga med svenska skattemedel. Det är minst sagt horribelt!


Nu skall vi ju även inkludera Feministiskt initativ i denna slösaktiga samling av politiker. Imorgon kommer jag tillbaka med ett blogginlägg om Feministiskt Initiativ.


PS

Hjälp mig i min nya undersökning om varifrån mina läsare av bloggen kommer ifrån. Jag är intresserad över att se om det blivit någon förändring efter EU-valkampanjen. I högermarginalen kan du klicka i en "omröstning".

Av Thoralf Alfsson - 29 maj 2014 14:14

Jag får många tips till bloggen från hela landet och det är jag väldigt glad över. Alla tips tar jag inte upp på bloggen men dessa tips som jag fått från personer som jobbar med ensamkommande barn måste jag lyfta upp på bloggen.


Till och med anställda inom socialtjänsten har reagerat förvånat över att Pensionsmyndigheten nu börjat bevilja barnpension till ensamkommande barn. Följande kan läsas på Pensionsmyndighetens hemsida.


”Vem kan få barnpension?


Barn under 18 år som har en avliden förälder kan få barnpension.


Ett barn som har fyllt 18 år kan få barnpension om han eller hon studerar på grundskola, gymnasieskola eller motsvarande skola. Utbildningen ska ge rätt till antingen studiehjälp från CSN eller förlängt barnbidrag från Försäkringskassan. Barnpension kan aldrig betalas ut längre än till och med juni det år barnet fyller 20 år.


Har ett barn kommit till Sverige för att adopteras räknas det som barn till sin blivande adoptivförälder. Barnet kan därför få barnpension efter den blivande föräldern även om adoptionen inte blivit klar.”


Trots dessa regler har nu Pensionsmyndigheten börjat bevilja barnpension till ensamkommande barn. Så här skriver en anställd i en kommun.


”Igår var jag på socialsekreterarträff och då framkom det att en ensamkommande ungdom ansökt om barnpension via pensionsmyndigheten, samt underhållsstöd från försäkringskassan. Ungdomen hade inga dokument utan hade enbart en berättelse. Både barnpensionen och underhållsstödet beviljades. Vet inte så mycket mer om ungdomen än att hon är från Somalia men tänker att det kanske finns möjlighet även för våra ungdomar att ansöka om både BP och US.”

 

Uppenbarligen har Pensionsmyndigheten endast fått en berättelse från den somaliska ensamkommande flickan/kvinnan. Inte ett enda dokument som bekräftar vare sig hennes identitet eller vem som är hennes föräldrar. Ännu mindre att de skulle vara avlidna. Helt horribelt enligt den personen som tipsat mig om detta.


”Barnpensionen beräknas på förälderns allmänna pension.”


I dessa fall existerar ju ingen allmänn pension att beräkna en barnpension på men ändå så gör Pensionsmyndigheten uppenbarligen detta. Det finns absolut ingen hejd på den svenska godheten. Den svenska skattekistan och framförallt den svenska pensionsskattekistan tycks vara full till bredden eftersom man beviljar barnpension till ensamkommande barn som inte kan dokumenterade ens sin egen identitet ännu mindre att någon förälder skulle vara avliden.


Men än bedrövligare är att socialsektreterare uppmanar de personer som jobbar med ensamkommande barn att söka mer bidrag än de som redan finns. Bidrag och ersättningar till kommuner som kostar närmare 1 miljon kronor/år och barn.


Den svenska godheten vet inga gränser, dock inte när det gäller fattigpensionärerna!

Av Thoralf Alfsson - 29 maj 2014 08:46

Hjälp mig i min nya undersökning om varifrån mina läsare av bloggen kommer ifrån. Jag är intresserad över att se om det blivit någon förändring efter EU-valkampanjen. I högermarginalen kan du klicka i en "omröstning".

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2014 13:56

Att samhällsklimat, debattklimatet och medieklimatet är annorlunda i Danmark känner nog de flesta Sverigedemokrater till men för övriga delen av den svenska befolkningen är det nog relativt okänt.


Danmarks justitiedepartements forskningsenhet har gjort något som är helt otänkbart i Sverige. Man har presenterat statistik över invandrares kriminalitet! Siffrorna är dessutom inte politiskt korrekta enligt svensk ”standard”, utan de visar hur den faktiska verkligheten ser ut i Danmark. Skrämmande!


Givetvis är det också en förklaring till varför Dansk Folkeparti får 27 procent i EU-valet. I Sverige får vi bara drömma om att regeringen skulle ta fram liknande statistik och dessutom presenterade för allmänheten.


Diagrammet visar antal brott/1000 invånare.


 



Överrepresentationen är betydande för utrikes födda och än värre för deras barn.


Kriminalvården i Sverige är mycket försiktig med att redovisa hur det ser ut i de svenska fängelserna men i deras årsredovisningar kan vi dock se antalet utrikes födda som sitter i våra fängelser. Jag presenterade dessa siffror för några veckor sedan men jag anser att de passar bra att ta upp igen. Under 2013 var 36 procent utrikes födda av de intagna i svenska fängelser och trenden är stigande.


 



Om man nu funderar lite över vad det skulle innebära om man istället skulle presentera siffror på de intagna i svenska fängelser som då har utländsk bakgrund. Jag tror att brottsligheten inte skiljer sig nämnvärt mellan andra generationens invandrare i Danmark och i Sverige.


Det vill säga om även andra generationens invandrare skulle inkluderas så borde sannolikt siffran stiga dramatiskt från 36 procent. En fördubbling eller kanske till och med mer är inte alls osannolik. Det skulle också stämma väl med de vittnesmål som man ofta hör från anställda inom kriminalvården. Jag har hört siffror på 90 procent med utländsk bakgrund på anstalten i Västervik från en före detta anställd inom kriminalvården.


I mina beräkningar över invandringens kostnader i Kalmar län och dess kommuner har jag fått kostnaderna för kriminalvården inom Kalmar län. Anstalterna i Kalmar och Västervik, häktet i Kalmar och frivården i länet kostade totalt under 2013 ca 291 miljoner kronor.


Hur stor andel av detta skall räknas som en kostnad beroende på invandringen och den fria rörligheten?

 

Skall vi räkna de 36 procent som är utrikes födda i våra fängelser?


Då skulle ca 105 miljoner kronor kunna kopplas till invandringen under 2013. Skulle vi däremot ta hänsyn till brottsstatistiken för andra generationens invandrare enligt de danska statliga siffrorna får vi säkerligen dubblera siffran till ca 70 procent eller kanske till och med mer.


Jag tror inte att man ljuger om man påstår att invandringens kostnader inom kriminalvården uppgår till 150-200 miljoner kronor i Kalmar län under 2013.

Av Thoralf Alfsson - 27 maj 2014 22:54

Igår och idag fylls tidningarna och sociala medier med politiskt korrekta personer som vräker ur sig det ena värre än det andra över Sverigedemokraternas valresultat och den trend som vi ser i Europa där invandringskritiska partier och EU-kritiska partier växer. Invektiven haglar från företrädare från 7-klövern och FI, inte minst på lokal nivå där småpåvarna härskar. Det ser givetvis sin egen tillvaro och trygghet hotad.


Expressens framsida igår säger väl en hel del omtillståndet i Sverige.


Men det finns ju även ljushuvuden på europeisk toppnivå som får hjärnsläpp och pratar innan de kopplat in hjärnan. EU-kommissionär Cecilia Malmström (FP)är ett exempel på detta. I en intervju i Dagens Industri säger hon detta.


”Jag avskyr allt som SD står för!”


SD vill ta bort pensionärsskatten! Det avskyr Cecilia Malmström och Folkpartiet.


SD vill utveckla kärnkraften! Det avskyr Cecilia Malmström och Folkpartiet.


SD vill ta krafttag mot brottslighet! Det avskyr Cecilia Malmström och Folkpartiet.


Det var några korta exempel på vad Cecilia Malmström avskyr.


Sanningen är nog snarare den att de politiskt korrekta inte har några sakargument mot Sverigedemokraterna därför använder man sig enbart av invektiv och floskler i en salig kombination. Media citerar dessa lydigt och med stor glädje! Utan att försöka analysera vad dessa ljushuvuden vräker ur sig för osanningar.


Om nu våra politiska motståndare verkligen vill ta en debatt med fakta kan man ju bara granska hur vi röstat i riksdagen och vilka motioner vi lagt under denna mandatperiod. Inte hur många gånger vi röstat med Alliansen eller de rödgröna, utan vilka politiska förslag vi stödjer eller driva själva.

Det borde ju vara väldigt lätt och sedan redovisa detta i media för hela det svenska folket och därmed visa vilken hemsk politik vi företräder. Och vilket hemskt parti Sverigedemokraterna är.


Men det görs inte! Vare sig av våra politiska motståndare eller av media!

 

Jag vet varför media inte göra detta! Då skulle också Sverigedemokraternas politik spridas över hela landet och då skulle medborgare/väljare uppleva att alla dessa politiskt korrekta och media spridit lögner under hela innevarande mandatperiod. De värsta lögnhalsarna skulle dessutom finns inom media och vänsterpolitikerna. Inte minst Miljöpartiet.



EU-valet kan enligt min mening påskynda den svenska invandringskatastrofen. För Sverige är EU-valet i Europa troligen en katastrof! Med FN och LePen som största parti i Frankrike, UKIP största parti i England och Dansk Folkeparti i Danmark. När dessutom andra EU-kritiska och invandringskritiska partier går framåt i andra länder i Europa kommer sannolikt de flesta av dessa länder förändra sin invandringspolitik. Förändringen kommer antagligen innebära hårdare regler och ökade krav på invandringen.


Sverige kommer sannolikt gå i motsatt riktning om man skall tolka resultatet i EU-valet. I mina ögon är det en katastrof för Sverige då antalet asylsökande sannolikt kommer öka dramatiskt de kommande åren till Sverige.


Löfven, Romson, Fridolin och Sjöstedt och nu kanske även Schyman kommer att stå vid den svenska gränsen och önska alla välkomna till Sverige och samtidigt dela ut PUT till de nya "svenskarna".

Av Thoralf Alfsson - 27 maj 2014 14:17

Dagen efter EU-valet är det intressant att studera statistik från de olika valdistrikten. I Kalmar ansåg vi oss inte ha kapacitet att under ca två veckor dela ut valmaterial till alla hushåll. Utan vi prioriterade vissa områden och då framförallt ytterområden och mångkulturella områden vid våra utdelningar.

När jag sedan jämför detta med valresultatet ser man kopplingen väldigt markant. Alla områden där vi delat material utom ett enda ligger över genomsnittet i Kalmar kommun.


I Rinkabyholm/Hossmo får vi bara 6,7 procent. Lite märkligt!


Lika märkligt är att vi går så starkt framåt i vissa väldigt starka moderata valdistrikt. Ett exempel är Björkenäs/Björkudden där SD endast hade två röster i EU-valet 2009. Nu fick vi 53 röster i detta distrikt vilket innebar att vi gick från 0,35 procent till 9,5 procent i detta valdistrikt, trots att vi inte delat ut någon EU-information.


Det finns fler intressanta siffror i Kalmar men det skall vi analysera mer. En sak är i varje fall helt säkert. Att vi delat extra material med valsedlar utöver riksutskicket har utan tvekan påverkat valresultatet.


Det ger oss råg i ryggen inför kommande valrörelse i augusti och september!


Såg även en väldigt intressant sammanställning från vallokalsundersökningen i en tidning. Det är förvånansvärt hög andel väljare som bestämmer sig väldigt sent för vilket parti man skall rösta på. 61 procent av Centerpartiets väljare bestämde sig på valdagen eller under senaste veckan. Motsvarande siffra för SD var 22 procent.


 

Av Thoralf Alfsson - 26 maj 2014 15:56

UPPDATERING


Jag delar uppfattningen att "skämmighetsfaktorn" är ett något felaktigt begrepp att använda tillsammans med Sverigedemokraterna. Då ingen behöver skämmas över att rösta på SD!


Vissa föreslår istället "hotfaktorn" men några riktiga hot förekommer ju faktiskt inte. För övrigt skulle det vara brottsligt, däremot handlar det om att skrämma väljare från att rösta SD. Då anser jag att "skrämselfaktorn" är ett bättre alternativ. Vilket jag också ändrat i blogginlägget. Och i fortsättningen skall jag använda "skrämselfaktorn".


Som jag och många andra förutspått blev skrämselfaktorn stor. I EU-valet 2009 var den ca 36 procent då SD fick 2,4 procent i vallokalsundersökningen men ett slutligt resultat på 3,3 procent.


Igår visade vallokalsundersökning på 7,0 procent men valnattsresultatet säger 9,7 procent, vilket visar på ca 38 procents skrämselfaktor.


Skrämselfaktorn är i praktiken ett mått på hur hatiskt svenska medier förhållit sig till Sverigedemokraterna och hur yttrandefriheten och åsiktsfriheten fungerar i vår demokrati. Helt enkelt ett betyg på media, inklusive public service. Betyget kan bara bli underkänt för media.


En skrämselfaktor på närmare 40 procent visar på ett minst sagt katastrofalt medieklimat och förakt för vissa väljargrupper i Sverige!


Att människor inte vågar uppge vad de har sina sympatier i ett demokratiskt samhälle på grund av de känner sig otrygga är minst sagt bedrövligt. Expressen och Researchgruppen är en stor anledning till den negativa utvecklingen. Men Aftonbladet och ett antal andra tidningar, inte minst på de lokala planet har också ett stort ansvar för detta. Man skall ej heller glömma bloggar som ”Inte rasist men” eller våldsgrupper som AFA och RF.

 

Men hur många tror att media kommer förändra sig till det mer normala inför de kommande valen i september? Jag tror det inte! Definitivt inte om man skall tolka de uttalanden som gjordes i affekt över Sverigedemokraternas valresultat i ett demokratiskt val under valnatten och under SVT:s valvaka. En skrämmande okunskap och en uppvisning i hat från flera personer som säger sig stå bakom alla människors lika värde.


Sievert Öholm skrev följande redan strax efter klockan 22:00.


”Är någon förvånad över MP:s valframgång efter svenska mediers (särskilt SVT/SR ) massiva tolkningsföreträde för de gröna under hela valrörelsen. Sverige är unikt med denna gröna "framgång" . Säger det något om mediestyrning eller mediemakt?
Formmässigt är SVT:s valvaka helt enastående skickligt skapad.
Valet av paneler som vanligt konstigt. Ta bara en figur som Torehammar. Vilken kompetens mer än "södermalmssyndromet" har han?
Att vara född "grekiska" är väl inte heller en merit för självklar biljett till kommentatorsbåset”

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards