thoralf

Direktlänk till inlägg 27 maj 2014

VALSTATISTIK

Av Thoralf Alfsson - 27 maj 2014 14:17

Dagen efter EU-valet är det intressant att studera statistik från de olika valdistrikten. I Kalmar ansåg vi oss inte ha kapacitet att under ca två veckor dela ut valmaterial till alla hushåll. Utan vi prioriterade vissa områden och då framförallt ytterområden och mångkulturella områden vid våra utdelningar.

När jag sedan jämför detta med valresultatet ser man kopplingen väldigt markant. Alla områden där vi delat material utom ett enda ligger över genomsnittet i Kalmar kommun.


I Rinkabyholm/Hossmo får vi bara 6,7 procent. Lite märkligt!


Lika märkligt är att vi går så starkt framåt i vissa väldigt starka moderata valdistrikt. Ett exempel är Björkenäs/Björkudden där SD endast hade två röster i EU-valet 2009. Nu fick vi 53 röster i detta distrikt vilket innebar att vi gick från 0,35 procent till 9,5 procent i detta valdistrikt, trots att vi inte delat ut någon EU-information.


Det finns fler intressanta siffror i Kalmar men det skall vi analysera mer. En sak är i varje fall helt säkert. Att vi delat extra material med valsedlar utöver riksutskicket har utan tvekan påverkat valresultatet.


Det ger oss råg i ryggen inför kommande valrörelse i augusti och september!


Såg även en väldigt intressant sammanställning från vallokalsundersökningen i en tidning. Det är förvånansvärt hög andel väljare som bestämmer sig väldigt sent för vilket parti man skall rösta på. 61 procent av Centerpartiets väljare bestämde sig på valdagen eller under senaste veckan. Motsvarande siffra för SD var 22 procent.


 

 
 
Ingen bild

Sven Dacke

27 maj 2014 14:36

Undrar hur kontrollräkningen kommer att ändra resultatet, och vilka order har dom, och vem kollar dom som räknar

http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html

Kan klickas ner på ensklida distrikt

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 maj 2014 14:52

Nu bor inte jag i Kalmar län men är ändå flitig läsare och kommentator (efter bästa förmåga..).
Så jag har gjort lite analyser lokalt här.
Där jag bor finns en anläggning med asylboende. Förvånansvärt lugnt, men det märks tydligt "på byn". SD fick runt 13%

Några mil bort ligger ett liknande boende, där har lite saker hänt och blivit lite omnämnt i lokal media. Där fick SD högre siffror.
Men några riktiga problemboende eller problemområden finns som tur är inte här.
Vad som dock förvånar mig är ett område i min kommun där det, vad jag vet, inte finns varken boende eller problem. 16% för SD.
Så politiker i sjuklövern bör känna oro, för i alla tre val i höst kan det bli en betydligt större jordbävning än i söndags...

 
Ingen bild

World Traveller

27 maj 2014 15:33

Tittar på Skynews just nu. I Storbritannien och Frankrike säger de nu att massinvandringen 'is the single most important question in Europe now'

Vad är det media och 7-klövern och alla vänstertroll här har sagt i alla år?
''Invandringen är en icke-fråga''
''SD har endast invandringen på sitt program och den bryr sig ingen om''
''Jobben, skolan och vården är vad folk röstar om, inte invandringen'' (De har än idag inte fattat att det hänger ihop)

 
Ingen bild

Hacke

27 maj 2014 16:21

Utskick till alla hushåll med viktgaste informationen tillsammans med valsedlar är enligt min mening ett måste i en demokratur som Sverige. I min hemkommun i väst ståtade sd ensam med denna service till väljarna inför EU-valet. Bra jobbat!

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 maj 2014 17:56

Kan inte låta bli : Ute blåser sommarvind , i radion spelar William Lind !

 
Ingen bild

KS

27 maj 2014 18:11

82 procent tänker rösta likadant i höst(på SD) som i söndagens val. Flest av redovisade partierna. Men... varför inte 100 procent? Är det de röstare från de 22 procent som bestämde sig senaste veckan som tvekar? Iså fall, ut med mer info till alla! Gärna siffror.
PS Kan man ta fram var dessa finns?

 
Ingen bild

Pepparholm

27 maj 2014 18:19

SD har ju gått framåt även i Mellansverige och i Norrland. Jag bara kollade några orter som jag genom media tror har berikats av Migrationsverket. På de orterna hade SD ökat markant. Men SD kansli bör göra en genomgripande och objektiv studie. För att någon undersökare från media eller någon forskar skulle göra det jobbet är nog inte att hoppas på.

 
Ingen bild

Rune

27 maj 2014 18:49

Nej Onkel Sven!
William Lind får du inte längre höra i Sveriges Radio sedan några år. I radions P4 är det till 80 procent engelskspråkig pop som spelas resterande 20 procent är svensk pop. Jag har räknat på spellistorna!
Enligt P4:s musikpolicy skall man heller inte spela något som är äldre än 30 år. Och därmed åkte alla vissångare, dragspelare, Evert Taube ut. Mitt intryck är att de stora internationella skivbolagen har tagit över Sveriges Radio och dikterar vilken musik som skall spelas. Monica Zetterlund, Povel Ramel exempelvis förstör deras affärer.

 
Ingen bild

Lärare

27 maj 2014 19:26

ÄNTLIGEN!

Hörde att tidningen "Samtiden" startar upp denna vecka.
Spännande, kommer den kanske även som papperstidning?
Blir det daglig utgivning?

Efterlängtad, speciellt i dessa "hattider"!

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 maj 2014 19:55

Rune , jo jag vet att det var en gammal "grej" likadant är det med den vackra psalmen Fädernas kyrka som ju är förbjuden på grund av att den ansågs vara alltför nationalistisk !

 
Ingen bild

Calle

27 maj 2014 20:12

Härligt att se att Expovänstertrollen lyser med sin frånvaro de senaste dagarna här på Thoralfs blogg. Vad det beror på vet jag inte, kanske har samtliga åkt på en samtidigt planerad semesterresa till Nordkorea? Det förklarar tystnaden, där kan dom nog inte fritt använda Internet.

 
Svensson

Svensson

27 maj 2014 20:21

En massa Moderatväljare kommer gå över och rösta på Sverigedemokraterna i valet 2014.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nisse

27 maj 2014 21:04

Vad ja skäms över SD, att skicka Kristina Winberg, helt otroligt att man inte kan skaka fram en vettig person. Skämmer ut hela partiet!

 
Ingen bild

Hacke

27 maj 2014 21:20

Lite mer kring min starkt underlagsbegränsade och högst ovetenskapliga undersökning från den egna gräsrotsnivån, d v s uppsnappat ur den närmaste släkt-/bekantskapskretsen. Min tidigare självvalda stigmatisering från delar av denna håller f ö nu inte helt överraskande på att klinga av i takt med sd:s framgångar och successivt vinnande status bland folk i gemen.
Några ur denna grupp säger sig nu vara klara med att rösta sd i höst. Samma personer uttryckte däremot lite betänkligheter inför EU-valet. Detta p g a frågetecknen kring vilken gruppering sd kunde tänka sig att ansluta till. Även om jag personligen inte känner någon beröringsskräck för "nya" Front national under dottern Le Pens ledning ställer jag mig till hundra procent bakom Åkessons ställningstagande i frågan. Rågången måste vara knivskarp med sikte på framtiden och målsättningen sd som statsbärande parti inom en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid.
Jimmie slutar f ö aldrig att överraska positivt i mina ögon. I distansintervjun med honom i gårdagens Agenda var han återigen glimrande. Att i så unga år redan vara en politisk gigant som fri radikal i den politiska korrekthetens stormakt Sverige måste vara unikt, också med internationella mått mätt.

 
Ingen bild

tant Gul

27 maj 2014 22:28

Thoralf!

En viktig fråga som måste lösas före höstens val. Motionera!

Det förtäckta valfusket måste upphöra!!.
1. Ingen *ensam representant för sossarna* avskild utanför vallokalen, som i egen hög majestät kan stå och trycka sina valsedlar i händerna på de ovetande, de tafatta och obeslutna representanterna för valboskapen. Kanske övertala oxå.

2. Valsedlarna arrangerade så att man snabbt och utan letande och bläddrande - med endast en hand, kan få tag på vad man önskar. Tänk på vad hotfaktorn åstadkommer.

För övrigt anlände SD:s valmaterial först igår nåndag till mitt bostadsområde, inlaggt i en lokal reklamtidning.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 maj 2014 22:37

@Calle.
Trollen fick en kollektiv hjärtinfarkt när SD,s siffror visades i TV...! 9.8% blev deras tragiska död..

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

28 maj 2014 09:11

@ Thoralf

Ungefär som i Karlskrona, det blev betydligt bättre resultat i de kommundelar där vi, förutom utskicket till alla hushåll från riksnivå, även delade ut egen information och valsedlar.

Sverigedemokraterna låg högst i de norra kommundelarna med 17-20 procent i valdistrikten plus en mycket stor ökning på Sturkö till samma siffror! Kanske beror på att Richard Jomshof bor där och själv delade ut valinformation?

I särklass sämst var stadsdelen Bergåsa med bara 4,5 procent och Verkö med 5,4 procent.

@ Nisse

Jag håller inte med dig alls när det gäller Kristina Winberg, hon kommer att bli en utmärkt representant i Europaparlamentet. Har träffat henne tre gånger senaste månaden på torgmöten och föreläsningar i Karlskrona och hon gör ett mycket bra intryck!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Tony

29 maj 2014 10:52

@Nisse.
Nu var du bra orättvis mot Kristina Winberg, hon har
som jag tycker gjort ett mycket bra intryck i dom
debatter som hon deltagit i, bland annat mot den rabiata
Soraya Post, som jag tycker att hon malde ner fullständigt.
Hon är lugn och balanserad, talar så att man förstår, kommer
dessutom från arbetar leden, vilket är bra för det gör
henne till en jordnära person, till skillnad från politiker
som aldrig satt sin fot på en arbetsplats!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards