thoralf

Direktlänk till inlägg 29 maj 2014

ENSAMKOMMANDE FÅR BARNPENSION OCH UNDERHÅLLSSTÖD

Av Thoralf Alfsson - 29 maj 2014 14:14

Jag får många tips till bloggen från hela landet och det är jag väldigt glad över. Alla tips tar jag inte upp på bloggen men dessa tips som jag fått från personer som jobbar med ensamkommande barn måste jag lyfta upp på bloggen.


Till och med anställda inom socialtjänsten har reagerat förvånat över att Pensionsmyndigheten nu börjat bevilja barnpension till ensamkommande barn. Följande kan läsas på Pensionsmyndighetens hemsida.


”Vem kan få barnpension?


Barn under 18 år som har en avliden förälder kan få barnpension.


Ett barn som har fyllt 18 år kan få barnpension om han eller hon studerar på grundskola, gymnasieskola eller motsvarande skola. Utbildningen ska ge rätt till antingen studiehjälp från CSN eller förlängt barnbidrag från Försäkringskassan. Barnpension kan aldrig betalas ut längre än till och med juni det år barnet fyller 20 år.


Har ett barn kommit till Sverige för att adopteras räknas det som barn till sin blivande adoptivförälder. Barnet kan därför få barnpension efter den blivande föräldern även om adoptionen inte blivit klar.”


Trots dessa regler har nu Pensionsmyndigheten börjat bevilja barnpension till ensamkommande barn. Så här skriver en anställd i en kommun.


”Igår var jag på socialsekreterarträff och då framkom det att en ensamkommande ungdom ansökt om barnpension via pensionsmyndigheten, samt underhållsstöd från försäkringskassan. Ungdomen hade inga dokument utan hade enbart en berättelse. Både barnpensionen och underhållsstödet beviljades. Vet inte så mycket mer om ungdomen än att hon är från Somalia men tänker att det kanske finns möjlighet även för våra ungdomar att ansöka om både BP och US.”

 

Uppenbarligen har Pensionsmyndigheten endast fått en berättelse från den somaliska ensamkommande flickan/kvinnan. Inte ett enda dokument som bekräftar vare sig hennes identitet eller vem som är hennes föräldrar. Ännu mindre att de skulle vara avlidna. Helt horribelt enligt den personen som tipsat mig om detta.


”Barnpensionen beräknas på förälderns allmänna pension.”


I dessa fall existerar ju ingen allmänn pension att beräkna en barnpension på men ändå så gör Pensionsmyndigheten uppenbarligen detta. Det finns absolut ingen hejd på den svenska godheten. Den svenska skattekistan och framförallt den svenska pensionsskattekistan tycks vara full till bredden eftersom man beviljar barnpension till ensamkommande barn som inte kan dokumenterade ens sin egen identitet ännu mindre att någon förälder skulle vara avliden.


Men än bedrövligare är att socialsektreterare uppmanar de personer som jobbar med ensamkommande barn att söka mer bidrag än de som redan finns. Bidrag och ersättningar till kommuner som kostar närmare 1 miljon kronor/år och barn.


Den svenska godheten vet inga gränser, dock inte när det gäller fattigpensionärerna!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Roberth Ström

29 maj 2014 14:37

Man blir inte förvånad längre dårhuset Sverige

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 maj 2014 15:00

Samtidigt så får min åttioåriga hustru 6000 :- i fattigpension !
Var finns rättvisan ?

 
Ingen bild

Stefan i Std

29 maj 2014 15:04

Vem är det som informerar dessa män och kvinnor om möjligheten till barnpension m.m.?

Är det gnidiga advokater eller altruistiska goda män som så ädelt upplyser dessa män och kvinnor vilka erbjudanden som står tillbuds?

Jag är fullständigt övertygad om att detta inte på eget initiativ.

 
Ingen bild

World Traveller

29 maj 2014 15:06

Det är häftigt att betala skatt!

Mvh Mona Saliv

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 15:22

forsättningen

Så stor blir pensionen

Den barnpension som barnet får beräknas på den avlidna förälderns allmänna pension (den antagna inkomstpensionen).

Efterlevandestöd till barn är ett grundskydd för barn som får låg eller ingen barnpension. Det garanterar att barnet får barnpension och efterlevandestöd som tillsammans blir lägst 1 480 kronor per månad.

Misstänker att någon på pensionsmydigheten har miss tänkt.

Ni sväljer allt med hull och hår?!
Ni kan mycket väl ha rätt, men utan mer fakta än det här, håller inte.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 15:38

Barnet får efterlevandestöd om barnpensionerna efter båda föräldrarna tillsammans är lägre än 2 960 kronor per månad eller 35 520 kronor per år. Årsbeloppet motsvarar 80 procent av årets prisbasbelopp. alltså +18000 per år avrundar till 50 tusen

Alltså 1,1 miljoner på 20 år . det finns tydligen ett tak, så man måste söka många bidrag, för att gå från 50t till 1 miljon per år.

 
Ingen bild

Lotta

29 maj 2014 15:44

Om föräldrarna sedan mirakulöst återuppstår likt Jesus blir barnen återbetalningsskyldiga då? Har för mig att jag läste att så inte var fallet men det var länge sedan jag läste det så jag kan ha fel.

 
Ingen bild

Stefan Eriksson Jur Kand

29 maj 2014 15:45

Sådana här saker bör prövas juridiskt av er partijurist.
Det kan inte vara lagligt av pensionsmyndigheten.
Det är väldigt viktigt med en prövning när en myndighet slirar iväg utanför regelverk.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 15:53

Lotta
Borde vara så, återbetalningsskyldiga menar jag, Om dom ljuger eller inte är ovidkommande,
Stefan
Helt rätt, tror att detta kommer att ifrågasättas av fler är SD/Thoralf

Bra att det lyfts upp, men som vanligt är det nog inte bara, "bara" att få pengar.

 
Ingen bild

Ludvig

29 maj 2014 17:21

Helt otroligt. Då finns det pengar men till en gammal dam som behöver färdtjänst kan det vara väldigt svårt att få fram pengar.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 17:32

Ludvig
inte för att din gamla dam inte skall få pengar.

Nu hittar jag på.
Tänk om detta barn vi diskuterar. Har sett sin mamma och pappa blivit avrättade, några kronor kan vi väl avvara. Det var det jag menade med ofullständiga fakta.

 
Ingen bild

World Traveller

29 maj 2014 17:52

Mats, tänk om detta ''barn'' ljuger. Tänk om han i själva verket är en våldtäktsman, mördare och f.d soldat eller terrorist i sitt hemland.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 18:12

World
Sant, men skall vi utgå från det? Om det är barn vi pratar om, så är det ingen omöjlighet, men eftersom vuxna uppfostrar barn, är det barnens fel, att bli barnsoldat. våldtäkt lite långsökt men, finns säkert fall, känner en kille som vann på lotto också.

 
Ingen bild

World Traveller

29 maj 2014 19:11

Mats, om du bara kunde se de soldater, talibaner och irakiska insurgents jag har sett så skulle du garanterat vara lite mer misstänksam mot dessa ''barn''.

 
Ingen bild

Sven-Hugo

29 maj 2014 19:31

Helt off topic: hur kan någon rösta på Nya moderaterna? De riktiga, gamla moderaterna var bitvis rätt sunda, men den här nya populistiska versionen är totalt värdelös.

Jag är djupt oroad över både sådant som Thoralf skriver om och sådant som han inte tar upp. Gemensamt för snart sagt allt är att De Nya Moderaterna antingen aktivt har bidragit till förfallet, eller inte har gjort något för att stoppa det.

 
Ingen bild

Lena

29 maj 2014 19:38

Jag blir ledsen när jag hör hur det slösas med skattebetalarnas pengar. Visserligen ska vi hjälpa människor i nöd, men kan inte få ihop matematiken om "allas lika värde". Varför kan det inte i så fall "slösas" över alla fattigpensionärer/sjuka/de som behöver färdtjänst också? De "goda" människorna som Thoralf nämner har både drabbats av hjärnsläpp och masspsykos. Men Om man tänker ett steg längre, vem initierade detta? Vilka krafter ligger bakom? Jag anser att denna utveckling är till för att göra oss alla arga och förbittrade över orättvisorna, men vi är manipulerade till att reagera som vi gör. Och vem kan tjäna på det? Att det blir en splittring bland människorna i samhället, att vi upplever denna stumhet och hopplösa oförmåga att kommunicera på ett vettigt sätt med varandra, som till slut skapar kaos och upplösning? Jag tror att det är uträknat, har sagt det förut men denna galenskap är verket av en utveckling som egentigen har beretts oss under lång tid.Och det gäller inte bara Sverige, titta även längre bort. Varför vill USA kriga med alla länder som har olja? Vem tjänar på det? Globalisterna manipulerar via media för att tjäna ännu mer pengar och få än mer makt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 maj 2014 19:52

Det hela blir än mer upprörande när man vet att dessa "18-åringar" och yngre, ofta är betydligt äldre.
Varför ska vi betala deras pengagåvor till släkten i hemlandet, modekläder, mobiltelefoner av sista modell, mm?
För inte att tala om det boende dessa "små barn" välsignas med.....

Under tiden får många pensionärer strunta i tandläkarbesök, presenter till barnbarn, riktig mat mm.

 
Ingen bild

SD4Ever

29 maj 2014 20:48

Det är klart att dessa muslimbarn ska allt gratis och mer därtill.
Sverige har ju råd säger dom hela tiden, utom till den egna befolkningen förstås.
Det daltas med dessa raketforskare hela tiden och inget slut i sikte.
Svenske måste vara den dummast i hela universum.
Varje dag kommer det ny idiotiska förslag och man verkar vilja överträffa varandra hela tiden.....

 
Ingen bild

citat

29 maj 2014 21:14

Vänsterns ofantliga hyckleri

Publicerat av Galne Gunnar den 23 juni, 2012
Fram tills för ungefär tio år sedan så bestod underklassen i Sverige av svenskar, och de flesta av dessa pratade sig hesa om saker som ”minskade klassklyftor, ”solidaritet”, och ”social rättvisa”, vilket i själva verket är vänsterns nyspråk för att stjäla från de som förtjänat ihop sin lön, för att ge till de som inte förtjänat det. För vänsterväljare har det varit fullkomligt självklart att de som tjänar mer ska betala mer i skatt.

Men nu, när det växt fram en ny underklass som istället består av invandrare, och den gamla svenska underklassen själva är tvungna att betala in skatt som går till bidrag till dessa invandrare,, då vill många av dem helt plötsligt inte vara med. Nu är det inte längre så kul när det är de själva som är tvungna att bli bestulna på stora delar av sina inkomster för att försörja andra som inte gör rätt för sig.

Till dem säger jag bara: Bra! Nu vet ni hur vi har känt hela tiden som har varit tvungna att betala för er. Nu vet ni hur det känns att bli bestulen på en stor del av sin lön som man har jobbat hårt för, bara för att försörja parasiter som inte gör rätt för sig. Det är rätt åt er, era förbannade hycklare!

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 maj 2014 21:26

Ganska egendomligt att SD bara fick 5,5% i samhället Fågelfors i Högsby kommun ! Luktar lite illa !

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 21:51

Citat
Ni får ha vilka #nic" ni vill, snälla byt inte när ni väl börjat debattera

Helt rätt, men problemet ligger inte i invandringen, de ligger i de sociala klyftorna. Till och med jag känner sorg att ta betald av medelsvensson som inte längre är medelSvensson. När 1% äger så mycket av Sveriges bnp blir det inte mycket över för oss humanister(kalla oss vänsterfolk) att ge till andra utan att ta av dom som inte vill ge.

Ps jag är sosse i grunden, efter mina föräldrar mycket som religion, egenföretagare,

 
Ingen bild

Mats (ateist)

29 maj 2014 21:53

Förlåt för att jag skrev så osamman hängande

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

29 maj 2014 22:06

OT Vid dagens utryckning vid röklukt i fastighet utelämnar Barometern adressen, vilket är ovanligt
Adressen var Rimsedsvägen 36 b

 
Ingen bild

Fågelfors

29 maj 2014 22:41

Till Onkel Sven:
Se dig inte blind på procenten. De ökade med 100%. Från 5 till 10 röster. MP stod still på 3 röster.

 
Ingen bild

Quo vadis

29 maj 2014 22:44

Varför inte även dessutom betala ut pension till de ensamkommande "barnen"? De hävdar sig vara under 18 år men måste bära keps för att dölja en begynnande flint och grånande hår. De kan väl lika gärna vara 65 som 16? Vad är skillnaden, bluff som bluff???

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

30 maj 2014 00:04

Att det fuskas med underhållsstöd, eller bidragsförskott, som det kallades på 1980-talet när jag jobbade med sådana frågor på försäkringskassan visste jag och det var mycket enkelt genom att föräldrarna skrev sig hos släktingar i närheten och det lär väl vara ännu enklare idag.

Barnpension till "ensamkommande barn" vars föräldrar inte haft någon som helst koppling till Sverige var dock nytt och nog bland det mest sinnessjuka jag någonsin hört, men man upphör aldrig att förvånas i "Dårhus Sverige".

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Göta

30 maj 2014 01:00


Lite O/T
Jag har sett en och annan här bland kommentarerna som har gnällt över Kristina Winblad. Någon påstod till och med att han skämdes för att vara SD:are när han hörde henne.

Jag tycker Kristina Winblad är jättehärlig. Hennes taktik att besvara journalisternas fulfrågor med en motfråga är helt rätt!

Vi SD-sympatisörer är (eller borde åtminstone vara) väl medvetna om att VARENDA liten fråga som en TV-journalist ställer till Jimmie Åkesson, Kristina Winblad eller någon annan SD:are, till 99 procent är en oschysst fråga, vars enda syfte är att djävlas med offret och SD. Det är en enorm skillnad på de TV-frågor som ställs till Fridolin och Schyman jämfört med frågorna till SD:s representanter.

Winberg kontrar då med att ställa en snabb motfråga. Skitbra! Hon struntar i deras fåniga fulfrågor, som ändå bara är till för att göra bort henne. Och hon ger sig inte hur många gånger de än upprepar sig. TV-journalisten blir ställd, verkar tjatig och väljer till slut att backa. Winberg har ingen akademisk examen (och det vet frågeställarna) men hon vinner ändå fighten för att hon svarar lika fult som TV-journalisten frågar. Hon är orädd och ger sig inte. Nästan lite stå-upp-komiker ibland. :)

 
Ingen bild

Göta

30 maj 2014 01:04

Ser nu att jag skrivit fel namn i början och kallar Winberg för Winblad. Ber om ursäkt.

 
Svensson

Svensson

30 maj 2014 06:57

Alla som invandrar ska försörjas med våra skattepengar, vi närmar oss Grekland med stormsteg.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Eric H

30 maj 2014 07:54

Det är ju ingen liten framtida kostnad som samhället får ta på sig iom denna "barnpension"
En del minns kanske (hoppas jag) sossarna masspensionering pga "arbetslöshet", nådde väl som bäst 128 personer/dag de yngsta nedåt 23 år..
Ingen dålig ryggsäck för de arbetande..
Hur många känner ens till detta?

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 maj 2014 08:11

Fågelfors ! Jorå, det har jag sett men jag tycker det borde varit många fler med tanke på min och min hustrus insatser när det gäller utdelande av information om SD ! Därav min undran .Men dom flesta i det samhället är väl indoktrinerade av socialdemokratin !

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 maj 2014 08:30

PS till mitt inlägg 08:11 med tanke också på att Fågelfors har enligt Ratlibris Personfakta 40 familjer med utländskt namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital , där får vi skattebetalare slanta ut ! Är man med i Ratlibris så har man bott minst 2 år i Sverige och pengarna från staten är slut !

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 08:37

Det här måste nog var ett av dom sämsta texter du skrivit Thoralf. Rent journalistiskt sett alltså.

Visst den som berättade det här kan vara anonym MEN du visar ingen källkritik alls mot denne berättare. Och ingen källa åt dina små hundar som väntar var dag på lite godis från dig.

Det du har här är jäkligt ruttet om du inte har bevis som styrker dina påståenden

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 08:43

Du skriver att "Pensionsmyndigheten endast fått en berättelse från den somaliska ensamkommande flickan/kvinnan. Inte ett enda dokument som bekräftar..."

Vart är dina dokument som beskriver dina egna påståenden?

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 maj 2014 10:36

En gång i tiden betydde betyget BC icke godkänd. Steget efter (= sämre än icke godkänd) var C.

 
Ingen bild

Pensionsmyndigheten

30 maj 2014 10:36

Hej Thoralf Alfsson!
Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du gjort ett inlägg om barnpension och vill gärna svara på dina synpunkter.

För att ha rätt till barnpension så måste man vara under 18 år, och för att få behålla den längre så måste man studera på grund- eller gymnasieskola. Utbildningen ska dessutom ge rätt till studiehjälp från CSN. Barnpension kan man som längst få till juni det år man fyller 20 år.

Om ett barn kommer till Sverige och har mist en eller båda föräldrarna så kan barnet istället ha rätt till efterlevandestöd. För att få det så måste villkoren med barnpension vara uppfyllda och den avlidne föräldern behöver inte vara bosatt i Sverige för att barnet ska ha rätt till efterlevandestöd. Efterlevandestödet är 40 % av prisbasbeloppet och för 2014 är det 1 480 kronor per månad. Den minskas om barnet har barnpension (även utländsk sådan) och barnlivränta.

Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan samarbetar i de här fallen, och när vi beviljat efterlevandestödet så dras underhållsstödet in.

På vår hemsida finns det mer information om efterlevandestöd:
www.pensionsmyndigheten.se/Barnpension.html

Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som visar träffar på internet som handlar om pension.
Har du/ni fler frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på www.facebook.com/fragaompension eller ring vår kundservice på nummer 0771-776 776.
Hälsningar Adam, Pensionsmyndigheten

 
Ingen bild

Thoralf A

30 maj 2014 10:56

BC

Att uppge källa vore detsamma som att också utsätta uppgiftslämnarna för risker att utsättas för represalier från arbetsgivaren.
Men det har du förstås ingen förståelse för.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 11:25

Thoralf.
Så du har inget som styrker den berättelsen? Dom bara gav pengarna över disken?

Så nån kan bara gå fram till dig med en lögn om bidrag och du sväljer det med hull å hår? Och sen förmedlar du den lögnen till din nätsvans som euforisk hejjar på.

Nu har du fått ett inlägg från nån på Pensionsmyndigheten. Fråga dom om det du påstår är rätt! Annars så är du bara en skvallertant på en syjunta.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 maj 2014 11:28

BC

Är du dum i huvudet? Ser du inte i det som citeras att det är en socialdekreterare som skriver detta!

Men jag vill vare sig namnge socialsekreteraren eller de kommuner som det gäller!

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 11:29

Maja... du tycker att fråga efter källa är sämre än icke godkänt?
Ifall Thoralf skulle skriva att alla ensamkommande barn får 20 tusen i månaden för att han "hört" om det så tror du på honom?

Det är inte jag som är sämre än icke godkänt.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 11:31

Thoralf, Skulle citattecken verifiera att det du skriver är sant?

 
Ingen bild

Thoralf A

30 maj 2014 11:42

BC

Ok, du litar inte på mina uppgifter. Har du inget annat att komma med så räcker det.

 
Ingen bild

Johan

30 maj 2014 11:46

Det är ju för väl att du sparkas ur riksdagen till hösten, Thoralf. I det hänseendet har partiledningen gott omdöme. Källkritik och grundläggande kunskaper i samhällskunskap verkar inte vara din starka sida. Och taktiken att sparka nedåt mot tiggare och andra utsatta grupper lär inte heller fungera i längden. Så cynisk och egotrippad är inte svensken.

Tänk också på följande: Bland de 359 000 röster som SD skrapade ihop i EU-valet (mot 339 000 i det senaste riksdagsvalet) finns det säkerligen många rena EU-motståndare, som inte nödvändigtvis är SD-anhängare. I varje EU-val har det funnits en EU-kritisk röstmagnet. Denna gång råkade det vara SD. Förra valet var det Piratpartiet och dessförinnan Junilistan. Det gäller nog att skilja på dessa proteströster och riktiga SD-väljare.

 
Ingen bild

Nils H

30 maj 2014 11:54

BC - finner du ofta att konventionella tidningar som AB och DN mfl hänget ut sina uppgiftslämnare? Om inte varför tycker du att man kan ställa det kravet på Thoralf?

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 11:55

Thoralf. Varför skulle jag lita på uppgifter som är utan källa? Som Johan säger så verkar källkritik inte vara din starka sida. Och kanske en av anledningarna till att du kickas.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 11:58

Nils, det finns något som heter källskydd som JOURNALISTER har. Thoralf är ingen journalist. MEN dom backar alltid upp sina nyheter med bevis på det dom skriver. Dokument, ljudfiler eller bilder. Tror du AB/DN skulle publicera något dom inte kan bevisa?

 
Ingen bild

Nils H

30 maj 2014 12:04

Att bevisa borde rimligtvis innebära detsamma som att röja källan i det här fallet

 
Ingen bild

Stig-Arne

30 maj 2014 12:34

I en normalt fungerande demokrati skulle det vara fullt möjligt för Thoralf att ange källan. Nu är inte Sverige en demokrati, utan en demokratur, där den som har fel åsikter eller sprider rena fakta kan hotas till livet, mista livet och mista sin anställning.

Thoralfs arbetssätt är identiskt med hur journalister arbetar och även identiskt med hur den erkända Merit Wager arbetar. Man kan välja att tro på det de skriver, man kan välja att vara nyfiket skeptisk och man kan välja att inte tro. Själv hör jag till mellankategorin: det kan visa sig att Thoralf och hans uppgiftslämnare har fel, det kan visa sig att de har helt fel eller delvis fel. Det verkar osannolikt att Thoralf medvetet skulle sprida felaktigheter, eftersom sanningen brukar komma fram förr eller senare och felaktigheter skulle minska Thoralfs trovärdighet.

Ett generellt problem i det här sammanhanget och i dagens Sverige i stort är att vi inte har en normalt fungerande journalistkår. Om vi levde i en demokrati skulle journalisterna gräva fram sådana här historier (och t ex de historier och exempel som Merit Wager förmedlar). Nu lever vi i en demokratur och de så kallade journalisterna förmedlar inte sanningen - konsekventneutralt - utan en tillrättalagd bild av verkligheten. Därför får alternativa medier som t ex Thoralfs och Wagers bloggar både uppmärksamhet och genomslagskraft.

Själv har jag slutat prenumerera på SvD/DN, eftersom jag vet att de ger en tillrättalagd bild av verkligheten. Istället läser jag delar av SvD/DN på nätet, diverse bloggar och utländsk kvalitetsmedia.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 12:54

Ni har ju alla foliehattar! Varför ska han röja källan? Det är väl bara att be om utdrag? Men troligtvis så är det bara en påhittad historia så att ni kan börja dra rants och tänka konspiratoriskt igen.

Att använda "jag fick berättat" och citattecken verkar vara tillräckligt för att ni ska gå igång bevisar bara att ni skiter i om det är sant eller inte.

VART FINNS BEVISEN PÅ ATT DET ÄR SANT?

 
Ingen bild

Göta

30 maj 2014 13:02

OM TIGGARNA
Har Expressen slutat blunda för verkligheten? Här följer några citat från dagens tidning:

"- Organisationer i Bulgarien och Rumänien transporterar runt barn och vuxna för att tigga. Men tiggarna själva får inte behållningen, säger kriminalinspektör Glenn Nilsson, vid rikskriminalpolisen."
"... De åker från stad till stad mellan olika länder i hela Västeuropa"

"Enligt rikskriminalpolisen tvingas barn och vuxna att tigga på svenska gator av ligor som kör runt dem mellan storstäder."
"- Vi är övertygade om att det inte är enskilda tiggare som reser runt. Det kräver logistik och transporter, något som de inte har råd med på egen hand."
Informationen kommer från underrättelseverksamhet och samarbete med polis i Östeuropa, enligt Glenn Nilsson."

http://www.expressen.se/nyheter/polisens-larm-hela-familjer-tvingas-tigga/

Större delen av tiggarna luras alltså hit och tvingas tigga pengar som hamnar i maffians fickor. - Precis enligt SD:s information.

 
Ingen bild

Göta

30 maj 2014 13:19

Här är det slutgiltiga resultatet för EU-valet:
S 24,2
MP 15,5
M 13,7
FP 9,9
SD 9,7
C 6,5
V 6,3
KD 5,9
FI 5,5

Om inte SD hade klantat till det med den nya riksdagslistan, utan behållit Thoralf Alfsson och gärna lagt till Stefan Torssell på listan, så hade SD:s resultat varit tvåsiffrigt. Till exempel hoppade två av mina SD-känningar av (en röstade på KD istället och en stannade hemma). Kanske kommer de tillbaka i september.

 
Ingen bild

Stefan A

30 maj 2014 13:21

hahaha... BC är på skämthumör,har tappat räkningen på hur många smutskastarartiklar om SD som jag läst i fulmedia, där enda påstådda uppgiftslämnaren är "säger en källa" "uppger en källa med insyn" mm. frågade t.o.m PO om det fanns några regler vid användandet av "källor", vilket det inte fanns så där är det fritt fram att skriva vad man vill om vad som helst med hänvisning till "källor", fiktiva eller verkliga?.. vem vet...

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 maj 2014 13:27

Haha, stor humor här på fredagseftermiddagen, BC anklagar Thoralf för brist på källkritik. Har BC redan förträngt sin egen inkompetens som stoltserades med här?
http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/05/19/10710830-sweden-goes-insane/#kommentarer

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 13:38

Nemo... menar du att jag berättade saker utan att lägga fram källor på det? Mina länkar till kvinnojouren är inte en källa i dina ögon?

Stefan... Ta gärna fram dem där smutskastarartiklarna som saknar bevis.

 
Ingen bild

BC en del av valresultatet i Europa

30 maj 2014 13:47

Läs och lär, hur högt skall du vara med och driva upp SD i Sverige 35% 45%?

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 13:51

'Nic'
Hahahaha att sd skulle få så mycket är ju skrattretande.

Det sjuka är att ni hatar traditionell media för att dom "smutskastar" SD men högermedia utan källor är ok.

 
Ingen bild

I Europa skrattar inte politikerna längre

30 maj 2014 13:59

Europas folk pekar med hela handen, bara att lyssna om förmågan finns
SD ligger idag på 20-25%

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 maj 2014 14:02

Eftersom du inte förstod vad undersökningen egentligen visade eller kvinnojourens tolkning av den. Samt dina fortsatta fåniga försök att påstå att du gjorde det. Så nej, du presenterar inga källor på det du påstår.

Plus allt det andra du regelbundet påstår om att SD är fascister och främlingsfientliga. Har aldrig sett någon källa på det från dig?

Så fortsätt att dansa Pajazzo så går jag och poppar popcorn.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 14:11

Jag påstod en sak, som bevis så visade jag kvinnojourens statistik. DET ÄR EN KÄLLA! Om du sen visar något annat så har du en annan KÄLLA.

Thoralf visar INGEN KÄLLA eller FAKTA på det han påstår.


Här har du FAKTA som jag använder som KÄLLA som säger att sd är främlingsfientliga.http://vardagsrasismen.wordpress.com/2014/04/16/sd-ar-ju-inte-rasister-eller/
Och
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17830641.ab
och
http://www.dn.se/nyheter/politik/sdu-i-samarbete-med-front-national/

Bara några exempel

 
Ingen bild

Tony

30 maj 2014 14:58

En dåre brukar precis som signaturen BC börja sitt
snatter med ett Ha ha ha ha.

 
Ingen bild

BC

30 maj 2014 15:13

Tony som det här?
"Nemo saltat sobrius
Fredag 30 maj 13:27
Haha, stor humor här på fredagseftermiddagen"

 
Ingen bild

Tommy

30 maj 2014 15:20

Är det inte herr Alfsson själv som vädjat till läsarna att inte mata trollen? Nu vet jag ju inte exakt vilka han definierar som troll men spontant skulle jag gissa att BC skulle hamna i det Alfssonfacket.
Noterar dessutom att riksdagsledamoten uttalar "Är du dum i huvudet eller?"
Får en flashback till högstadiekorridordiskussion.

 
Ingen bild

seson

30 maj 2014 15:20

2 fenomen är oändliga. Nämligen universum och dumheten.
Källa<<<<<<. Einstein

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

30 maj 2014 15:24

Du BC kan inte du sätta dig och läsa Koranen eller Manifestet eller något annat så jag slipper se dina unkna kommentarer!

 
Ingen bild

BC är du en såkallad kravmaskin ?

30 maj 2014 16:09

Urban Jacobsson : BC har inte förstått att Europas folk fått nog tids nog kommer denna unga dam att märka det.
Rädslan för det nya Europa göra denna panflöjstprincessa lite rädd
Tyvärr yttrar det sej i stalkning/spam av Alfsson/bloggen.

En rädd förvirrad ung flicka utan kunskaper i svensk eller Europeisk historia, men kanske större kunskap i svenskt bidragssystem?
Svenskarna börjar få nog av att betala andras räkningar lustigare än så det är inte .

 
Ingen bild

Nybro kommun har fått nog när går drevet?

30 maj 2014 16:16

"Migranterna kommer inte i arbete efter att dom statliga SKATTEPENGARNA tagit slut

Surpirice surprice

Hurdum/Sverigefientlig kan en svensk kommunalpolitiker bli egentligen finns det något bortre gräns , någon?

Man får förmoda att samtliga kommunalpolitker exklusive SD har en god man till sin egen ekonomi

 
Ingen bild

Lotta

30 maj 2014 16:27

En fråga jag skulle vilja att ni "goda" svarade på:

I veckan läste jag om en bosnier som samlade in förnödenheter till de översvämningsdrabbade i Bosnien samt en filippinska som samlade in liknande till de tyfondrabbade på Filipinerna. Varför samlade inte bosniern in förnödenheter åt de drabbade på Filippinerna och filippinskan till de drabbade i Bosnien? Anser ni att de båda humana insamlarna är rasistiska eftersom de värnar om sitt eget folk framför andra befolkningsgrupper?

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 maj 2014 16:54

Faen Lotta va bra !

 
Ingen bild

World Traveller

30 maj 2014 17:58

Mycket bra fråga Lotta. Jag var inne på en Amerikansk camp igår och is matsalen satt Afro-Americans för sig, Asian-Americans för sig, Pacific Islanders för sig och Vita för sig. Det var till och med skyltar riktade enbart till Afro och Asian-Americans om olika event.
Så ''bra'' fungerar mångkultur i praktiken.

 
Ingen bild

Leon

30 maj 2014 18:03

@ Lotta

Att de humana insamlarna framför allt ordnar sina insamlingar till "sina" egna länder ser jag inte som någon form av "rasism". Snarare kan det vara en stor fördel att människor som känner till behoven, på grund av att de fortfarande har kontakter (släktingar, vänner m m)kvar i sina tidigare "hemländer".

Det som då möjligen kan vara anmärkningsvärt är såväl "svensksinnade" som "goda" vänder ryggen till i såna här katastrofsituationer. Påfallande ofta har även bidragsgivarna samma ursprung som initiativtagarna. För handen på hjärtat Lotta har du själv bidragit med något till vare sig Filippinerna eller Bosnien ???

Jag har det....men så brukar jag ju också betecknas som "antidemokratvålsvänsterextremist", "godhetsapostel" och "svenskfientlig". Men om humanitär solidaritet med katastrofoffer renderar mig sådana epitet så gärna för mig.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Lars-Olle

30 maj 2014 18:14

World Traveller
Fredag 30 maj 17:58

Det är mer komplicerat än så. I USA finns det två sorters svarta, enligt de svarta själva. Dels finns de som kom dit som slavar från Afrika, dels de som invandrat senare av egen kraft och vilja, oftast från Västindien. Den förra gruppen beblandar sig inte gärna med vita (vilket kanske är fullt förståeligt), den andra är lika öppen som vem som helst när det gäller att beblanda sig med vita. Jag har förmånen att känna människor ur båda grupperna, men det är ovanligt att vita känner människor ur den första gruppen.

Som vanligt måste båda vilja - i takes two to tango. Att olika grupper håller sig till sina egna kan man se över allt. Det räcker med att gå ut i vilken svensk stad eller by som helst. Sen kan man fråga sig vems "fel" det är: den enes, den andres, bådas, eller omständigheterna i stort. Det är givetvis lättare att kommunicera med och komma nära någon som är lik en själv.

Jag reser gärna och jag träffar gärna människor från olika kulturer i Sverige, men då ska det vara av egen fri vilja och svenska värderingar ska råda.

Jag vänder mig starkt emot den kulturella och politiska (självutnämnda) beslut att påtvinga oss andra mångkulturen, dessutom utan föregående diskussion.

Vilket annat land har "mångkultur" inskrivet i grundlagen, dessutom utan att begreppet definieras.

 
Ingen bild

Lars-Olle

30 maj 2014 18:15

"Jag reser gärna och jag träffar gärna människor från olika kulturer i Sverige, men då ska det vara av egen fri vilja och svenska värderingar ska råda."

Förtydligande: detta gäller givetvis om mötet sker i Sverige och omvänt. When in Rome, do as the Romans.

 
Ingen bild

Pepparholm

30 maj 2014 18:27

Vem är hemlige BC som kräver att Thoralf ska öppna sina källor?

 
Ingen bild

Leon

30 maj 2014 18:49

@ Lars-Olle

Den "mångkultur" som är inskriven i grundlagen gäller bara ett skydd av de, ska man kalla det, inhemska minoritetskulturerna. D v s att de nationella minoriteterna samer, tornedalfinnar, "svenskfinnar", romer och judar har rätt till sin kultur och sina språk....inget annat.

Förresten inte allför olikt det språkliga och kulturella skydd som de gaeliskspråkiga områdena i Irländska republiken - Gaeltacht - åtnjuter. Så helt unikt är inte ett grundlagsskydd för kulturella/språkliga minoriteter.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Finns det svenskt kaffe i Spanien ?

30 maj 2014 18:53

Leon det finns ingen som är så god som du så länge du får "Fridolina" Dvs leka och pussla med fantasin ,som du själv vill kom ned på jorden
Har du inte läst EU-valets resultat?
Festen är slut

 
Ingen bild

Tommy

30 maj 2014 19:04

World Traveller: Är du i Afghanistan nu? Härligt. Har saknat dina verklighetsbeskrivningar...

 
Ingen bild

Fundersam

30 maj 2014 20:39

Lyssnade nyss på ”Mardröm om SD tar pensionsfrågan”
Källa:
http://www.svd.se/naringsliv/mardrom-om-sd-tar-pensionsfragan_3604596.svd

Knappt 2 milj pensionärer 25% är röstberättigade(00:20 in), hör jag rätt,har inte alla rösträtt?
 
Ingen bild

Lena

30 maj 2014 20:44

Bryr mig inte särskilt mycket om det BC skriver - det är nonsens, men jag förstår varför Thoralf vill ha denna tråd kvar, för det beskriver ju så bra mötet med oliktänkande. Alla folk håller på sina egna, även BC håller på att försvara positionerna för sina "egna" - det är ju det som gör det så svårt med massinvandring. Självklart måste vi svenskar visa att vi inte accepterar att bli lurade/skinnade av våra skattepengar. Tror att BC är en mycket ung människa, och de flesta svenskar här har varit med ett tag, och därmed har mer livserfarenhet. Därmed kan vi också avgöra om någon (i detta fall Thoralf) är vederhäftig i
sina krönikor. MEN det allra viktigaste med bloggen är att vi får skriva ner vår uppfattning av vad som händer och sker, och hur vi ser på det. Var får man annars göra det? Av media kallas vi fascister, nazister etc. Vi är behandlade som skit av övriga media och bland folk som inte vill tänka självständigt.

En person berättade att hon hade hört på radio, tror jag, att många, många svenskar upplever sina arbetsplatser som rena fängelserna, där ingen vågade säga något av personlig politisk art. Alla är RÄDDA idag på sina arbetsplatser, rädda att förlora sina jobb, inkomster, sitt liv. VAD ÄR DET för ett samhälle? Är det något signaturen Johan kl.11.46 förespråkar? Du Johan, du är avskyvärd, långfingret åt dig!

 
Ingen bild

Leon

30 maj 2014 20:51

@ "Finns det svenskt kaffe i Spanien" alias dubbelsignaturen G & G

Så ni/du är igång med era anala utgjutelser igen...men utan att i ärlighetens namn använda den signatur ni/du är ökända under. Fast det är klart...antisemistiska skitstövlar drar ju ner den här bloggens rykte. Men dumheterna är sig lika....och sanningar står i vanlig ordning högt i kurs hos er/dig. Kommer nästa "spya" under någon ny fiktiv signatur ?

EU-valet so wkat ? Jag tuggar och sväljer som den sanna DEMOKRAT jag till skillnad från er/dig är. Och gratulerar SD och övriga partier här och i övriga Europa till ett gott valresultat...den vilja till förändring människor genom sina röster visat ska respekteras. Festen är inte alls slut...det är bara nya personer och partier som bjudits att ta plats vid bordet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leon

30 maj 2014 21:15

@ "Signaturkameleonterna"

För övrigt bidrog jag nog på mitt sätt till SD;s valframgång...genom att nu som varje val sedan 1976 vägra delta i cirkusföreställningen. Är och kommer även fortsättningsvis att vara "notorisk soffliggare"...ett högst medvetet och genomtänkt "val" från min sida.

Leon d´O....

 
Ryttaren

Ryttaren

31 maj 2014 09:46

Varför gör vi på detta sätt? Jag förstår mig inte på svensken. Vi uppför oss som om vi hade hur mycket pengar som helst. Vi som stoppar in pengar i systemet är rejält trötta på detta.

http://www.svd.se

 
Ingen bild

Ryttaren

31 maj 2014 09:53

Thoralf, jag har inte skrivit så många kommentarer på din site. Och när man ska fylla i URL så tog jag den överst på sidan. Och då dök du upp :) Du får gärna byta URL. Och ta bort denna kommentar.

 
Ingen bild

Lotta

31 maj 2014 10:22

Om jag tolkar ditt svar rätt är det alltså ok att värna sitt land och sitt folk. Det torde då även gälla SD och dess värnande om vårt land och vår befolkning. Enligt artikeln om bosniern hade han varken släkt eller vänner kvar i området så varför han inte lika gärna samlade i förnödenheter till de filippinska offren är en gåta eller är det inte det? Det du skriver om att bidragsgivarna påfallande ofta har samma ursprung som initiativtagarna tror jag är lögn. Hur mycket pengar skänker inte svenska folket varje år i olika galor som världens barn, faddergalan osv? Läser även om att privatpersoner likt dessa båda samlar in kläder och leksaker till exempelvis flyktingförläggningen i Lundegård eller till något barnhem i något forna öststatsland. Läste för övrigt precis en insändare gällande insamlingen till Bosnien. Flera människor hade skänkt kläder men dessa hittades senare slängda i ett sophus. Vad tror du det gör för viljan att skänka? Intressant att du sätter citationstecken runt sina och hemländer. Menar du att det inte är deras hemländer längre? Om jag skänker pengar? Nej, jag kommer göra som de båda hjältarna att den dag mitt land och mitt folk behöver pengar eller förnödenheter kommer jag skänka till det. Ty här har jag både min släkt och mina vänner. Enligt dig är det ju så man skänker.

 
Ingen bild

Lotta

31 maj 2014 10:28

Mitt inlägg precis ovan var ett svar till signaturen Leon.

 
Ingen bild

Leon

31 maj 2014 12:06

@ Lotta

Att jag sätter citationstecken beror helt enkelt på att dessa personer numer kan antas vara varaktigt bosatta och förmodligen även är svenska medborgare. Alltså att Sverige därmed torde vara att betrakta som deras hemland. Att de ändå har en, kanske mest känslomässig, "relation" till sina ursprungsländer finner jag bara vara högst mänskligt och naturligt. Som jämförelse kan jag säga att jag själv under de ca 20 år (1984 - 2003) jag var utomlands bosatt betraktade mig som Svensk och såg Sverige som mitt hemland. Hade förövrigt utan problem under denna tid kunnat bli kanadensisk medborgare...men avstod.

Och du tolkar mig alldeles rätt när du framhåller värnande om "sitt" land som varande helt OK. Men att detta inte innebär att man för den skull "vänder ryggen" till vid humanitära nödlägen på annat håll är också självklart. Det ena bör inte utesluta det andra om man vill betraktas som tillhörande människosläktet.

 
Lotta

Lotta

31 maj 2014 13:25

Fattade jag dig rätt så anser du alltså att det är helt ok att bosniern inte skänker något till Filipinerna och att filipinskan inte skänker något till Bosniern eftersom de inte har någon släkt eller vänner i det landet. Det borde med samma resonemang alltså vara helt ok för mig att avstå från att skänka till något av dessa länder erftersom jag inte har släkt eller vänner i någondera landet.

http://youtu.be/EDJyTrlRbmE

 
Ingen bild

Leon

31 maj 2014 16:26

@ Lotta

Nej du missuppfattade mig ganska rejält. Att de i första hand prioriterar sina tidigare hemländer på grund av att de har en starkare känslomässig bindning till dessa är OK. Att de, liksom av allt att döma du, däremot "vänder ryggen" till vid humanitära nödlägen på annat håll är däremot inte OK. Det är då snarast ett tecken på en tämligen vedervärdig och närmast egoistisk männioskosyn som utgår från att man värderar människor utifrån hur "närstående" dessa är...definitivt inte OK.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Sjuk-klövern Dåresson

1 juni 2014 21:59

Kanske just det här som våra kära politiker i sjuklövern har menat med "pensionsräddarna". Dom räddar oss helt enkelt från våra egna pensioner.

 
Ingen bild

Niclas i Malmö

2 juni 2014 21:46

Jag tror att ett uppvaknande är gång runt om i landet.
Däremot kan de osäkra väljarna ställa till det i höst. Trots jag är en gammal gråsosse anser jag att det behövs en motvikt både i EU och riksdagen. Jag under lång tid arbetat för att flyktingmottagandet ska ske på ideell basis av de ideella organisationerna utan att skattemedel används. Detta fungerar i flera länder. Rent krasst så vet folket väldigt lite om MP:s och F¡:s agendor. I samband med EU-valet fick MP luft under vingarna och började genast kaxa till sig.

Problemet med de ensamkommande har eskalerat och kostnaderna har överförts till kommunerna. Nybro är bara ett exempel. Ann-Christin Quist-Karlsson ska ha en eloge för sitt ställningstagande.

Nu ämnar jag inte gå tillbaka i historien, men arbetarrörelsen har alltid varit för en sund migrationspolitik. Det är svårt att hålla egen linje när man måste samarbeta med andra partier. Just nu är huvudämnet att stoppa Fas 3, för detta är en kostbar och usel åtgärd. Jag kommer att ta del av adekvata synpunkter som jag tar på nästa möte. Målet är att hålla både F¡ och MP utanför regeringssamarbetet.

 
Ingen bild

Ensamkommande Barn

23 januari 2015 10:29

Hej Thoralf Alfsson och övriga racister :)
vanliga folk kan tänka som de vill (eller som politiker vill) men en politiker som du måste vara dum i huvudet att prata utan att researcha!
jag och min familj har socialstöd och får hjälp från socialen. Jag och mina bröder får båda barnpension och underhållsstöd per månad dock inte till vår ficka utan det är socialen som tar de pengarna från oss. Thoralf, säg inte att du har ingen aning om lagerna för nyinkomna familjer because det visar att du är inte politikman(skulle säga sämre ord men det räcker för dig om du fattar själv;) ). men isåfall ska säga att lagen säger att en nykommande familj i Sverige får ha som mest 10700 kr per månad för att kunna leva (barnpension, csn, barn bidrag osv ingår i den priset) alltså om tex jag börjar jobba efter skoltiden då måste betala till socialen för att de ordnade ett rum för oss (20300Kr per månad) som mest 16 m^2 och gemensamt kök,bad och toallet. om min mamma jobbar då ska hon betala socialen för vår familj som består av 3 personer får inte ha mer än 10700 kr per månad. det innebär att varje av oss har 3550 kr per månad att leva på. jag tackar Sverige för det som jag har nu men kan inte låta personer som du att säga vad som helst för att kunna få nån bättre plats i samhälle. du pratar så att alla tänker nyinkomna bara baxar pengar från Sverige och sparar, äter!

 
Ingen bild

Christina

30 mars 2016 22:29

Har en son som miste sin pappa när han var 5 år. Han får 1314:- i barnpension och 163:- i efterlevnadsstöd alltså 1477:-/månaden. Varför får inte han också barnpension och underhållsstöd. Varför skall ett svenskt barn klara sig på mindre en ensamkommande? t om. underhållsbidraget är högre 1573:-/månaden än barnpensionen. Varför får min son inget underhållsbidrag. Vad har vi gjort för något fel? Varför skall ett invandrarbarn få 3550:- att leva på i månaden medan ett svenskt barn som mist en förälder skall 1477:- i månaden. Inte konstigt man blir arg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se