thoralf

Direktlänk till inlägg 26 maj 2014

SKRÄMSELFAKTORN UPPDATERAD

Av Thoralf Alfsson - 26 maj 2014 15:56

UPPDATERING


Jag delar uppfattningen att "skämmighetsfaktorn" är ett något felaktigt begrepp att använda tillsammans med Sverigedemokraterna. Då ingen behöver skämmas över att rösta på SD!


Vissa föreslår istället "hotfaktorn" men några riktiga hot förekommer ju faktiskt inte. För övrigt skulle det vara brottsligt, däremot handlar det om att skrämma väljare från att rösta SD. Då anser jag att "skrämselfaktorn" är ett bättre alternativ. Vilket jag också ändrat i blogginlägget. Och i fortsättningen skall jag använda "skrämselfaktorn".


Som jag och många andra förutspått blev skrämselfaktorn stor. I EU-valet 2009 var den ca 36 procent då SD fick 2,4 procent i vallokalsundersökningen men ett slutligt resultat på 3,3 procent.


Igår visade vallokalsundersökning på 7,0 procent men valnattsresultatet säger 9,7 procent, vilket visar på ca 38 procents skrämselfaktor.


Skrämselfaktorn är i praktiken ett mått på hur hatiskt svenska medier förhållit sig till Sverigedemokraterna och hur yttrandefriheten och åsiktsfriheten fungerar i vår demokrati. Helt enkelt ett betyg på media, inklusive public service. Betyget kan bara bli underkänt för media.


En skrämselfaktor på närmare 40 procent visar på ett minst sagt katastrofalt medieklimat och förakt för vissa väljargrupper i Sverige!


Att människor inte vågar uppge vad de har sina sympatier i ett demokratiskt samhälle på grund av de känner sig otrygga är minst sagt bedrövligt. Expressen och Researchgruppen är en stor anledning till den negativa utvecklingen. Men Aftonbladet och ett antal andra tidningar, inte minst på de lokala planet har också ett stort ansvar för detta. Man skall ej heller glömma bloggar som ”Inte rasist men” eller våldsgrupper som AFA och RF.

 

Men hur många tror att media kommer förändra sig till det mer normala inför de kommande valen i september? Jag tror det inte! Definitivt inte om man skall tolka de uttalanden som gjordes i affekt över Sverigedemokraternas valresultat i ett demokratiskt val under valnatten och under SVT:s valvaka. En skrämmande okunskap och en uppvisning i hat från flera personer som säger sig stå bakom alla människors lika värde.


Sievert Öholm skrev följande redan strax efter klockan 22:00.


”Är någon förvånad över MP:s valframgång efter svenska mediers (särskilt SVT/SR ) massiva tolkningsföreträde för de gröna under hela valrörelsen. Sverige är unikt med denna gröna "framgång" . Säger det något om mediestyrning eller mediemakt?
Formmässigt är SVT:s valvaka helt enastående skickligt skapad.
Valet av paneler som vanligt konstigt. Ta bara en figur som Torehammar. Vilken kompetens mer än "södermalmssyndromet" har han?
Att vara född "grekiska" är väl inte heller en merit för självklar biljett till kommentatorsbåset”

 
 
Ingen bild

alf

26 maj 2014 16:14

"Att vara född "grekiska" är väl inte heller en merit för självklar biljett till kommentatorsbåset”

Det kan ju inte vara Pascalido han syftar på! Hon är född rumänska, efter nysvenska måttstockar.

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 maj 2014 16:28

Vi får inte glömma lokala tidningar som Barometern, Smålandsdposten med mera

Dom är helt ansvariga för den valkampanj för MP och Fi som genomfördes, och ständigt detta "rapande" om främlingsfientliga och rasister så fort SD nämns

Och alla har har lyckats förtränga "Luciabeslutet"

 
Ingen bild

Stefan A

26 maj 2014 17:03

Hot och skrämseltaktiken från fulmedia har funkat till viss del, (brun, nazism,fascism,stöveltramp och jag vet inte vad...)men det är nog sista rycket för Europas sämsta journalistkår,blev aningen misslynt när FI och SD fick samma 7 % i vallokalundersökningen, men det ordnade sig, tror FI och MP har nått sin peak, lyckades mobilisera sin väljare, i riksdagsvalet tillkommer ytterligare 30-35 procentenheter och då kommer FI och MP att sjunka, FI kommer inte in i riksdagen och MP sjunker ned på sina 7 %, medan SD som brukar ha svårt att mobilisera sina väljare i EU-valet men ändå fick nästan 10 % har alla möjligheter att nå 15 % i riksdagsvalet.

 
Ingen bild

rksmrgs

26 maj 2014 17:13

@alf

Tack, viktigt att påpeka! Hon är född i Rumänien och emigrerade i 4-årsåldern tillsammans med sina syskon och föräldrar först till Grekland, och sen till Sverige. Hennes syster (som också bor i Sverige) stavar sitt namn Paschalidou vilket mer överensstämmer med hur det ska uttalas på rumänska. Ett berömt uttalande från henne är: "Ni svenskar måste behandla oss invandrare väl, annars ska vi hämnas när vi blir flest."

 
Lotta

Lotta

26 maj 2014 17:18

Idag är det många hysterikor som skriver ut sin frustration över att inte alla röstar för deras heliga mångkultur. Rent hat spyr många ur sig. Kolla bara Expressens löpsedel som hyllats storligen i sociala medier. Man bävar för riksdagsvalet i september och vad dessa "goda" kan trigga igång så stort är deras hat.

http://youtu.be/EDJyTrlRbmE

 
Ingen bild

Mera Pascalido i SVT

26 maj 2014 17:27

Varje gång Pascalido visar sej i rutan bestämmer sej tusentals svenskar för att rösta SD

 
Ingen bild

Gute

26 maj 2014 17:28

Att Svensk media är korrumperat av rödgröna kommunister är ingen nyhet längre folk har äntligen genomskådat spektaklet, efter medias PR-lanseringen av stollarna i F! så fick folket nog.

Jag vill påstå att det inte är många som smyger med att de röstar på Sverigedemokraterna idag, men om någon okänd ringer upp dig och ställer frågor om något personligt så ska man ligga lågt, landet är fullt av kommunister som ger sig på politiskt oliktänkande!

 
Ingen bild

Oberoende television? Valvaka i SVT = DDR TV

26 maj 2014 18:06

Valvakan igår var ett lågvattenmärke. Titta på reprisen. Klockan 20 redovisades Valuta som visade att SD fick 7,0 och ett mandat.

Klockan 23 redovisades för första gången det preliminära resultatet. SD gick från upp från 7,0 till 9,9 procent och tog två mandat. Inte en enda gång sände man från SD:s valvaka efter kl 23.

Istället satt diverse motståndare och proffstyckare och beklagade SD:s framgångar helt oemotsagda.

 
Ingen bild

Lotta

26 maj 2014 18:19

Avdelningen en lögn blir sann bara den upprepas tillräckligt många gånger. Dagens garv gav det också. Från Twitter:

"24 May
Anders Lindberg @anderslindberg
Jag har pratat med Sveriges främste expert på fascism Henrik @arnstad inför SD:s valfinal ikväll."

 
Ingen bild

bonnläpp

26 maj 2014 18:44

@Lotta, pansargeneralen som han kallas efter att ha ljugit om sin militärtjänstgöring. Han är precis som någon skrev förra veckan en storskojare och charlatan och annat mindre smickrande saker.

 
Ingen bild

M&E

26 maj 2014 18:45

För 70 år sedan efter miljoner dödsoffer trodde man att fascismen var krossad. Idag kan vi konstatera att det var fel, i nästan varje EU-land sticker det fula trynet upp igen. Den som inte tar lärdom av historien får eländet i repris.

 
Ingen bild

Undrande

26 maj 2014 18:53

Ursäkta besserwisserinlägg men det heter skämmighetsfaktor el skamfaktor, kunde inte se det felstavat fler ggr :)

 
Ingen bild

Andreas

26 maj 2014 19:12

Thoralf, du som normalt sett levererar mest klokskap, varför använder du hets-medias terminologi? Ingen människa som tycker att man bör SKÄMMAS för ett visst partival skulle göra det partivalet! Kalla det för vad det är; Rädsla-för-repressalier-faktorn, eller kortare "repressalie-faktorn", då det är förenat med konsekvenser att inte rösta "rätt" i detta vårt land. (Och, säger språkpolisen i mig, ska du nödvändigtvis använda den felaktiga termen, så stava åtminstone "skämmighet" rätt...)

 
Ingen bild

Selektivt urval som diagnos

26 maj 2014 19:24

M&E : Tja hade bara Winaston Churchill fått som han ville angående att blåsa på österut så hade vi sluppit vänsterfascismen i bla Sverige

 
Ingen bild

Bedros Don Lopez

26 maj 2014 19:36

Frågan som media bör ställa sig torde vara följande;

1. När man jobbar för djurfarmen (The Animal Farm) de politiskt korrekta. Törs man ändra sig då?

2. Vad är en äkta journalist?

3. Jobbar man som en propagandist?

4. Vill man göra det?

5. Har jobbet journalist bara blivit en födkrok?

6. Varför vill vänstern och etablissemanget förhindra ex sd's information?

7. Är man rädd att folk inte kan göra en klok analys av fakta?

8. Varför tror man sig för mer genom att ta på sig en papparoll gentemot folk i bedömning och slutledning?

9. Är folk för kloka för vänstern och etablissemanget?

Man vinner inga journalistpriser av att agera censurfilter åt folk. Inte heller ägnar en äkta journalist sig åt vare sig smutskastning, känslostyrning eller kampanjarbete åt en viss falang.

Klarar man inte av att förmedla en situation utan att ägna sig åt ovanstående bör man ägna sig åt någonting annat.

Dessutom bör journalisten ha klart för sig följande; Efter det som hänt under andra värdskriget finns det ikki någon människa ens med någorlunda förnuft som skulle ha någon önskan om att bli nazist. Vem vill det, tror ni? -Ingen!!
Det är nämligen så att vanligt folk vet det, de är förnuftiga och kan dra logiska och sunda slutsatser -Alldeles på egen hand. Och det har man visat med stor tydlighet i detta EP val.
Förstår ni inte nu, bör ni kanske börja med frimärkssamling istället!

Låt oss slippa det pinsamma filtret, Journalister!

Och låt oss fåt tillbaka riktiga journalister igen.

 
Ingen bild

hela Sverige läggs ner och säljs ut

26 maj 2014 19:51

i ställdalen en liten ort som drabbats hårdast av globaliseringen, allt har blivit nedlagt där. och omöjligt att sälja sitt hus och få råd att flytta till dyra Örebro.

http://na.se/val2014/val2014/1.2502347-sd-fick-35-4-procent-i-stalldalen

 
Ingen bild

Tony

26 maj 2014 20:02

Tänk att SD inte någon gång kan nämnas utan att
ordet främlingsfientlig och rasistisk i sammanhanget.
Varför benämns till exempel inte MP som Verklighetsfrämmande
eller FI som stolle partiet. Så vitt jag vet ingår inte
ordet främlingsfientlig i SD s parti betäckning.
Man tycker ju att Media borde glädja sig över MP s
märkliga framgång, men ändå är det sura kommentarer
över SD s framgångar i världens sämsta Media landskap!

 
Ingen bild

Titta vi spökar

26 maj 2014 20:03

Helt klart har SD 15 % inom räckhåll, börjar bli dags för Åkesson att ta fram et stödröststrategi för KD, så att man bibehåller vågmästarollen ,så kan Löven vinna valet hur mycket han vill
:=)(=:

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 maj 2014 20:49

Skämmighetsfaktor är helt fel ord. Det är lika fel som "heder" i hedersmord.
Den, som ser vad som händer i landet och vill rösta för en kursändring, har inget att skämmas för.
Hot-faktor är ett riktigare ord.

 
Ingen bild

Lotta

26 maj 2014 20:54

M&E ytterligare en individ som lider total brist på eget tänkande utan köper en hittepåprofessors senaste mytomani. Sorgligt att det finns så många som så totalt saknar kritiskt tänkande.

 
Ingen bild

pell2

26 maj 2014 21:05

Fy faan vilket hat imot media detta skapar, att dom vågar hålla på, de måste ju vara medvetna själva att vinden har vänt, och att slutet kommer, antingen genom rösturnorna eller inbördeskrig.

När dom vanliga svenskarna börjar våga tänka själva och proppen avlägsnats så är jag säker på att svenska folket vill utkräva hämnd för det media har gjort Sverige, och politiker,,,, moderater som sätter EU före Sverige, vad faan är det för individer?

Därimot kominister, Mp, fi, ska vi inte ta så allvarligt på, dom vet nog inte bättre, utan dom tror att alla kan leva på pengar som kommer från ett hål i väggen.

Pelle2

 
Ingen bild

Maja Dacke

26 maj 2014 21:52

Edward U, det är ett bra förslag som du la fram: Hotfaktorn! Det är något som vi alla kan lansera på nätet. Det stämmer ju faktiskt bättre än det där med skam eller skämmighet. Folk känner sig mer hotade än skamsna efter alla mer eller mindre 'påflugna' drev och uthängningar.

Och ja, jag känner mig mer hotad än skäms för något som jag gjort eller inte gjort. Säkert de flesta andra också.

Själv lyckades jag få en räddhågsen väljare att komma till skott och poströsta. En väljare som egentligen är rakare och tuffare än SD-are. En gammalinvandrare från södern, som tycker att det gått alldeles för långt med fjamserierna i landet.

Varför han tvekade? Man kunde ju hur lätt som helst ta reda på hur han röstat! Skulle han bli förföljd pga detta? Och skulle hans valsedel dessutom bli skrynklad?

In i det sista lyckades jag få en väljare att läsa om Fis första namn på nätet - och vad hon stod för. Därmed räddade jag kanske undan en röst från dem. (Jo!) Alltför många tror ju att 'feministerna' vill hjälpa fram kvinnor och står för kvinnors rättigheter i samhället - inte går kommunistkapitalisters ärenden m m, m m.

På tal om journalister så anser jag att de antingen är pensionerade eller döda vid det här laget. De som sitter vid deras datorer idag är knapptryckare, mer eller mindre programmerade att utföra order - för att bli klappade på huvudet och få välfyllda konton som de kan shoppa bort. Detsamma gäller väl RD-folket med vissa undantag ...

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 maj 2014 22:00

Har tänkt lite i kväll om valvakan. De startade med mysmys. God nylagad mat från en rullande serveringsbil.
Sedan kom siffrorna på 7% för SD , OCH SEDAN DE PÅ 9,9%.
Det blev nog en mental chock och härdsmälta i de politiskt korrekta röda hjärnorna.
Allt mysmys försvann och alla tävlade i att förfasas över SD,s framgång och att jubla över Fi,s märkliga röstfiske.
Troligen hade ingen av programledarna eller de vänstevridna kommentatorerna räknat med SD,s stora väljarstöd...

 
Ingen bild

valfusk pågår ?

26 maj 2014 22:20

vad nu, Länstyrelsen som har tillsatt personal pga PK-politiska skäl rösträknar om. nu sker valfusket.
sd sjunker till 7 procent, 515 distrikt räknade av 6 227 st, vågar dom radera sd´s 2 mandat ?

alla fattar det då är bekräftat pk-dhimmafolket fifflar

http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html

 
Ingen bild

Fredde

26 maj 2014 22:33

Såg 5 min på PK TV4 nyheterna. Reportern Jonas ( tror han så ) fick frågan om Högerextrema ( givetvis inte EU-kritiska utan extrema ) skulle få inflytande? Nej jag är mycket säker på att det får dom inte! Fy har aldrig sett och hört en så dryg reporter!

 
Ingen bild

OH

26 maj 2014 22:43

TV Nyheterna meddelar att Miljömupparna finns i de större städerna medan Sverigedemokraterna till stor del finns på landsbygden.
Det betyder att MP lever på och av landsbygdens folk i motsats till SD som verkar för landsbygden.

 
Ingen bild

Caroline

26 maj 2014 22:47

Medias frustration, har nu blommat ut för fullt....nu försöker man inte ens dölja sitt hat mot SD och dess väljare. Tänk att Sverige en gång i tiden stod upp för demokrati...eller har vi hela tiden, lindats in i en lögn...SD, dags atrullat sätta bollen i rätt riktning..

 
Ingen bild

Caroline

26 maj 2014 22:50

dags att sätta bollen.. (ska det stå)

 
Ingen bild

Calle

26 maj 2014 23:06

Härligt att se och höra EU parlamentsledamot Winberg få "vassnäsan" att komma av sig, i sitt försök att snärja henne om vad hon tycker om Front National.

 
Ingen bild

Göta

26 maj 2014 23:09

@ Andreas och Edward U
Om "skämmighetsfaktorn"
Jag har också tänkt precis som du sedan flera år tillbaka. Inför riksdagsvalet 2010 skrev jag någon kommentar på nätet om detta och föreslog då just ordet "hotfaktor" istället.

Det är hög tid att byta ut det för SD:are så nedsättande och kränkande ordet "skämmighetsfaktor". Det finns inte minsta anledning att skämmas för att rösta på SD och det är ingen som skäms heller. Det har endast att göra med HOTFAKTORN i det alltmer DDR-liknande landet Sverige där våra s.k neutrala medier med SVT i spetsen tävlar om att demonisera och hetsa mot SD.

Thoralf, jag tycker det skulle vara väldigt bra om du byter ut alla "skäm"-sammansättningar i ditt inlägg till "hot"-sammansättningar istället och låter detta blogginlägg bli starten på en korrekt benämning av den otäcka anledningen till att vi inte vågar vara öppna med vårt partival.

 
Ingen bild

Max

26 maj 2014 23:20

Jag tycker också som Edward att Hot-faktorn är ett mer rättvisande ord än skämmighetsfaktorn.
Den som gör att någon känner sig hotad begår ett brott.
Om man skäms för något så är det för att man gjort något fel. Det blir som att erkänna för den man skäms inför har rätt och det är väl det som PK-media vill att vi ska skämmas för att vi röstar på SD när vi i själva verket är utsatta för kontinuerliga hot om repressalier för oss själva och vår familj. Så ska det inte behöva vara i en riktig demokrati!

 
Lassekolja

Lassekolja

27 maj 2014 00:38

Bra att det redan påpekats att "grekiskan" inte är någon grekiska. Hur i h-e kan det vara OK att ett antal Svt-"kommentatorer", Torhammar, vänster-Amerika och rumänskan tillåts spy sin galla över ett succéparti, som inte är närvarande och kan bemöta skitsnacket?
Varför besöktes inte SD´s valvaka? Hade SD glömt att meddela till Svt att dom hade valvaka?
Hela året räcker det att Fridolin släpper en fjärt så kommer det både i Rapport & Aktuellt! Att höra Fridolins tjafs om rasism i tid och otid gör mig riktigt förbannad. Skall komma från ett parti som gläds och tycker det är positivt när svensk industri tvingas stänga p.g.a höga elpriser vid sträng kyla för då minskar utsläppen!?! Det är mer relevant att kalla MP "samhällsfarliga MP" än SD "främlingsfientliga SD!

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article417

 
Ingen bild

Göran

27 maj 2014 01:34

@Lassekolja,

Det är nog en riktig iaktagelse att barnrumpan Ullenhag fått hjälp av den obstinate tonåringen Fridolin med att rätt ut i luften sprida allehanda löjliga floskler. Förstärkning i detta ordbajseri kommer inom kort att presenteras i Bryssel med hjälp av FI genom zigenartanten Post. Undrar just vad de kontinentala Europeerna kommer att tycka om att tiden upptas av en massa dravel som inte leder till någonting.

Alla vet ju att dessa är invalda till EU-parlamentet i Bryssel, men vän av ordning frågar sig helt säkert och med rätta, varför ?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

27 maj 2014 02:16

Skämighet eller skämmighet ,vad faen spelar det för roll ? Huvudsaken är väl att man förstår innehållet i budkapet ?

 
Ingen bild

Dille

27 maj 2014 06:33

Citat: "Skämighet eller skämmighet ,vad faen spelar det för roll ? Huvudsaken är väl att man förstår innehållet i budskapet ?"

Helt rätt. Det handlar om folk som inte kan visa sina åsikter. Det kan vara rädsla för att uteslutas ur facket, mista jobbet, utsättas för misshandel eller trakasserier, osv.

 
Sv

Sv

27 maj 2014 06:54

SD kämpar inte bara mot dom andra partierna,man kämpar även emot svensk massmedia.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Odalbonde

27 maj 2014 06:55

Tala med grannar och arbetskamrater. Vi är många som röstar på SD och en titt i statistiken talar sitt tydliga språk www.val.se där de officiella valresultaten visas. SD är ofta näst störst och tredjen störst. Skulle lätt bli störst om inte hotbilden och stigmatiseringen hela tiden lurar runt hörnet. Det är dags att bryta fulmedias makt genom mun-mot-mun metoden. Vi är många och hela Sveriges välfärd står på spel. Ut och prata SD 2014.

 
Ingen bild

Stefan A

27 maj 2014 07:17

Hotskämmighetsfaktorn borde det heta, för det beror på var man bor, hot förkommer mest i städerna, medan skämmighetsfaktorn härskar på mindre orter och landsbygd,för där är man inte anonym på samma sätt som i ett hyreshus i Stockholm. Som jag har sagt Hamilton SVT,s VD är en misslyckad figur, hon har inte lyckats hålla rent från vänsterextremister och inplantera opartiskhet och demokrati och yttrandefrihet i organisationen, och nu när hon skall sluta löper man amok på riktigt, hoppas man ser till att nästa VD har hårdare nypor och inte bara är en prat-maskin som Hamilton.

 
Ingen bild

Ludvig

27 maj 2014 07:26

Mycket glädjande att M gick så dåligt i EU-valet, nu kan man hoppas på ett slut för deras nedmonteringspolitik efter valet i september.

 
Ingen bild

Tony

27 maj 2014 07:54

Ni har ett vasst vapen att ta till mot media,
köp eller prenumerera inte på skiten, och få så
många som möjligt att göra likadant, utan kunder
kommer dom att självdö!

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 maj 2014 08:01

Verkar vara dags för en Sverigedemokratisk "Prideparad"

Naturligtvis inte något i stil med den ökända och vulgära i Stockholm, som är ett under av smaklöshet.

Utan något med stil, musikår med stora trummor, blanka messingsinstrument Svenska flaggor och glada människor.

Lita av den gamla vaktparaden

Samtidigt kan vi "sno" namnet "pride" till något bra för Sverige, och där vi kan visa upp hur många vi i själva verket är.


Ett litet tips till er ute i bygderna, dela ut, sätt upp valresultatet från senaste valet så att alla ser hur många som i själva verket röstat för Sverige

På min lilla ort var var vi på andra plats, bara 20% under S i antal väljare vilket förvånar mig positivt

Nu är kontroillräkningen inte klar men det slutgiltiga resultatet kommer att visas här

http://goo.gl/XDh4xf

I värsta fall kan ni hämta materialet från Aftonhoran
http://goo.gl/YNj4GH

 
Ingen bild

Mats (ateist)

27 maj 2014 09:31

Dacke

Starta ett forum för detta, och försök driv igenom förslaget.
Namnet kan vara /Jagärintehomofobmen/

 
Ingen bild

Stefan A

27 maj 2014 09:40

10 000 Sverigedemokrater på Stockholms gator (dvs. de som verkligen har betalat gatorna) det vore nått att bita i för mediaeliten...

 
Ingen bild

Andreas

27 maj 2014 10:11

Edward, Maja, Göta, Max och Stefan. Hot-faktorn är en kort och bra benämning som säger vad det handlar om. Jag släpper gärna mitt förslag om "repressalie-faktorn" till förmån för den, bara man slutar använda det missvisande "skämmighetsfaktorn".

 
Ingen bild

bonnläpp

27 maj 2014 10:23

@Andreas, stöder också tanken med hot-faktorn.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 maj 2014 10:39

I SCB,s stora väljarundersökning får SD 8,1%. Men 21% av de tillfrågade är osäkra. Frågan är hur många SD-sympatisörer som pga. Hotfaktorn sagt sig vara osäkra?

Denna undersökning skedde säkert före EU-valet och den jordbävning som nu skakar om Sverige med ett SD-stöd som inte de politiskt korrekta inte räknat med.
Räkna med en jordbävning till i september..!

 
Ingen bild

Lärare

27 maj 2014 10:59

Fridolin, Fridolin och åter Fridolin...

Kan man inte för någon dag slippa se eller höra honom.
Nu är det ju så, att journalisterna formligen drar i honom för att han ska ses och höras i snart varje program.

Har nu tappat förtroendet även för Anna Hedenmo, som jag tidigare ansett, som en av de få journalister man kunnat respektera lite i alla fall.

Apropå dagens SCB:mätning ligger SD betydligt högre än 8.1% Jag träffar dagligen folk som säger sig ska rösta på SD för första gången nu i höst.

Nu hoppas jag att SD gör en sammanställning av vad den totala kostnaden för den förda massinvandringen kostar oss.
Ta t ex den enorma kostnaden enbart för asylboendena runt om i landet, det är inte bara boendet som kostar, mycket annat tillkommer också. Det är något som folk i regel inte tänker på.

Ut med info!



 
Ingen bild

Maja Dacke

27 maj 2014 11:11

Jag har funderat över hur höga siffror SD kunnat ha om inte ...

- hotfaktorn funnits

- TV-oterna spridit lögner och slask över tittarna

- övriga media förtalat och hindrat det fria ordet

- dagisbarnen och likasinnade 'vuxna' kunnat begå lagbrott ostraffat vid torgmöten o d

- de flesta politiker varit så egoistiskt giriga och lättköpta

...

Ja, jag bara undrar. Thoralf och ev andra skulle kanske kunna räkna ut det i siffror - ty siffror är tydligen det enda man kan räkna med i detta land.

(Och jag lider med de massor av ryskukrainare i Ö Ukraina som varken använder eller förstår ukrainska. Tänk er själva att svenskan blir förbjuden och att alla ska börja använda t ex samiska - eller varför inte arabiska ...)

 
Ingen bild

JY

27 maj 2014 13:07

Media & Journalisterna kampanjar politik snarare än rapporterar oberoende. Så osmakligt.

 
Ingen bild

Göta

27 maj 2014 13:16

SNACKA OM SKÄMMIGT"!!!
När det gäller SCB:s nya och felaktiga siffror för SD så finns det verkligen all anledning för SCB att skämmas riktigt ordentligt. Här får alltså SD 9,7 procent i ett VALRESULTAT. Två (2) dagar senare presenterar det "fina" SCB sin Stora Mätning, som av de s.k "experterna" kallas för "mätningarnas mätning". Där ger SCB Sverigedemokraterna futtiga och FELAKTIGA 8,1 procent.

SCB har alltså BEVISLIGEN lyckats få ihop en GROVT FELAKTIG siffra och har verkligen all anledning att skämmas. Vi sverigedemokrater gör däremot inget som helst fel när vi sympatiserar med och röstar på SD. Därför ska inte ordet "skämmigt" över huvud taget förekomma i samband med SD eller SD:are. Ta bort det helt felaktiga ordet "skämmighetsfaktorn" och använd istället det i sammanhanget adekvata ordet HOTFAKTORN!

 
Ingen bild

SDare

27 maj 2014 13:22

Visst fanken påverkar vår SD politik. Fy fanken, snart skiter M på sig
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/sohrman-m-vi-har-inte-utrymme-for-mer-nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 maj 2014 14:21

@Göta.
Jo, visst lyfter man på ögonbrynen när man ser SCB,s siffror för SD.
MEN, SCB har 21% osäkra och där finns säkert många som tänker välja SD.

Att man väljer att vara "osäker" när någon från SCB ringer kan säkert vara denna "Skrämselfaktor".
Du vet inte vilka kontakter uppringaren har, han/hon kan vara Vänsterextremist och en yxa i dörren väntar.
Risken är säkert inte speciellt stor, men den finns.
Dessvärre kan vissa också avstå att svara pga. oro för jobbet.
Så illa kan det vara i Sverige 2014...

Men jag är säker på att alla partistrateger och politiska reportrar inser detta med alla osäkra och de räknar säkert med högre stöd för SD än SCB,s siffror.
MEN de kommer givetvis aldrig att nämna detta...

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 maj 2014 14:29

Undrar vad som skulle hända om samtliga SD anhängare skulle visa öppen sina sympatier, exempelvis med en SD flagga intill den Svenska på huset

Undrar om våldsvänstern skulle ha tillräckligt med yxor eller skulle dom få "spader" och bara lägga sig ner och skrika tillsammans med Ashberg och hans gäng

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

27 maj 2014 16:25

Hotad? Det räcker inte, man känner sig förnedrad, bespottad, kränkt och nu menar jag främst av media, de är de värsta bespottarna!
Kommande valrörelse kommer att bli ett inferno för oss som vill värna Sverige. Hatet som fullständigt sprutar ut ifrån våra Tv-rutor kommer att ta oanade dimensioner och vad det kan utmynna i vill man helst inte föreställa sig.
Detta är medias valrörelse och deras propaganda och Twittermobbens ej att förglömma Facesbooks mobbgrupper men vad de kanske skapar för monster i sin iver att förgöra SD kan de tydligen inte föreställa sig.Jag känner bara förakt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards