thoralf

Direktlänk till inlägg 31 maj 2014

LÄGG NED LÖRDAGSINTERVJUN

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2014 19:58

När jag i eftermiddag körde hem från Mönsterås Bluesfestival där vi (SD) varit på plats med vårt tält och träffat väljare lyssnade jag på lördagsintervjun i efterhand. Det var nog något av det mest bisarra lördagsintervju jag någonsin lyssnat på. Vem är Ci Holmgren?


Jimmie Åkesson är ett under av tålamod! Tack vare Jimmies otroliga lugn framstår Ci Holmgren som en riktig nolla! Fullständigt inkompetent!


Jag är dock övertygad om att Sveriges Radios lyssnare hade varit väldigt intresserad av att få höra frågor på andra politik områden, till exempel pensionärsskatten, kärnkraften, brottslighet och miljön. Men dessa lyssnare fick ingen hjälp av public service och Ci Holmgren.


Lägg ner lördagsintervjun om inte standarden höjs.


På Mönsterås Bluesfestival har jag däremot fått en bekräftelse på hur stor skrämselfaktorn är i dagens Sverige. En majoritet av de som vi pratat med har sagt att de inte vågar berätta för vänner, arbetskamrater att de röstar på SD. Vad har vi fått för land att leva i?


Men det är dock roligt att träffa t.ex den unga lärarinnan som berättade att hon röstade på SD och tackade oss för att vi finns. Det var fler som tackade på samma sätt.


Dagens höjdpunkt var ändå när en man kom fram och berättade att han var fackföreningsordförande och att han nu röstade på SD ;-)


 

 
 
Ingen bild

Hacke

31 maj 2014 20:52

Jimmie lade ytterligare en byggsten till ännu en valframgång i höstens viktiga riksdagsval.
Så tack Ci Holmgren och dina kollegor på statliga mp/v/fi-radion för de onyanserade påhopp och illa grundande "fakta" ni försöker pracka på lyssnarna så fort sd finns på andra sidan mikrofonbordet.
Det räcker snart med att Jimmie bara lyckas behålla lugnet i dessa rättegångar förklädda till intervjuer för att ta hem folks sympatier och förtroende.
Förhoppningsvis når vi snart också med hjälp av det snabbt ökande stödet den brytpunkt då vi alla utan krusiduller kan säga att vi fullt ut stöder det enda svenskvänliga politiska alternativet i vårt land.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 maj 2014 21:14

Lustigt hur reportern får det till en sanning om att Sverigedemokrater skulle ha större andel politiker som är straffade för våldsbrott utan någon statistik? Senare antyder hon att det skulle vara större överrepresenation än hos invandrare? Inte heller det stämmer.

Det jag tycker var intressant med den danska undersökningen som Thoralf presenterade härom dagen var att brottsligheten hos invandrare stiger så ofantligt mycket i den andra generationen. Hos dom som inte själva har upplevt allt det negativa som föräldrarna har flytt ifrån? Som har haft alla de möjligheter som inte föräldrarna hade?

Min undran är om det inte beror på att dessa fastnar mellan den svenska kulturen och hemlandets kultur i exil? Vilket i praktiken inte gör att de känner sig hemma någonstans och att det är anledningen till att de själva väljer att inte vara en del av samhället?

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 maj 2014 21:14

Undrar om de andra partiledarna/språkrören/talespersonerna blir utsatta för samma förhör i dessa intervjuer inför höstens val?
Behöver de svara på några få frågor lätt omformulerade, gång på gång, på gång?
Knappast...

 
Ingen bild

Verkligheten

31 maj 2014 21:48

Sverige har nu spårat ur fullständigt. Jag är orolig för vad detta hatiska klimat ska leda till. Politiker och media avhumaniserar de som är medlemmar eller röstar på SD eller SvP för den delen.

Avhumanisering det ägnade man sig åt under bl.a Boljevikerna under ledning av Lev Bronstein på 1920-talet innan de mest vidriga folkmord som jorden skådat ägde rum.

Det man sysslar med idag är inget annat än att bereda vägen för våld. Detta oroar mig djupt. När sker det första mordet på en Sverigevän?

 
Ingen bild

Waterbug

31 maj 2014 22:02

Man kan tycka vad man vill om reportern/intervjuaren men hon gjorde iaf inte mig överraskad och hon borde inte ha gjort Jimmie överraskad, Jimmie är som Thoralf säger ett under av tålamod men det kryper i kroppen på mig ändå när jag hör det här.

FN, UKIP, PVV är stora partier som vunnit enorma framgångar på att rakt och enkelt framföra sanningen och läsa lusen av de reportrar som försöker dribbla med siffror, känslor och statistik.

Den här lördagsintervjun var absurt intetsägande, det var faktiskt delvis Jimmies mesighets fel, när man får chansen att sätta avtryck i debatten i en sådan här viktig instans duger det faktiskt inte att hålla sig tålamodigt på defensiven, anfall är bästa försvar och folket är fullt kapabelt och redo för att höra en partiledare sätta hårt mot hårt i en sådan här intervju.

Summa sumarum: Ci gör sitt jobb, Jimmie gör det inte

 
Ingen bild

Urban

31 maj 2014 22:17

Folk är tyvärr hjärntvättade och ifrågasätter inget från media och det är mycket värre än ni tror. En arbetskamrat kom till jobbet och berättade att han varit tvungen att jaga bort zigenare från trådgården och andra zigenare satt sen utanför jobbet och krävde pengar från kunder som skulle in till oss.
På fikarasten pratade vi om valet och SD. Min kollega
, som är gått på universitet och borde kunna tänka själv, skämdes för att så många i vår stad röstat på SD.
Han påstod att SD inte har någon agenda och att de på hemsidan tom. förnekar förintelsen. Man inser här att hur mycket Jimmie än får journalister att framstå som kretiner så når inte detta till vanligt folk. De läser Aftonbladet och tittar på TV4 och förstår inget. Det krävs mycket grövre artilleri från Jimmie och SD för att väcka det sovande folket..

 
Ingen bild

Verkligheten

31 maj 2014 22:26

@Urban oj, det var en skrämmande historia. Är det verkligen fortfarande så illa. Men hur ska man bäst väcka det sovande folket?

 
Ingen bild

Urban

31 maj 2014 22:51

Som Waterbug m.fl säger. SD måste framföra sanningen och inte artigt jamsa med journalister. Man kan inte vara snäll och göra alla glada. Se och lär av UKIP.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

31 maj 2014 23:06

Man får säga vad man vill Jimmie är mesig tyvärr.Där i mot du Thotell är rak på sak. Även om jag kommer att rösta SD så innebär de inte att jag kommer att rösta så i nästa val. Vågar man inte sticka ut näsan och vara tydligare än i dag är det blankt till nästa val. Tyvärr

http://barrkis

 
Ingen bild

Göta

31 maj 2014 23:26

Waterbug skrev: "Summa sumarum: Ci gör sitt jobb, Jimmie gör det inte"

Jag tycker inte alls att Ci Holmberg gjorde sitt jobb i denna intervju. Hennes jobb är att ställa åtminstone någorlunda neutrala och mångsidiga frågor till intervjuoffret. Det fanns inte tillstymmelse till något sådant här. En journalist som däremot nästan alltid motsvarade dessa krav bra i Ekots lördagsintervjuer var Tomas Ramberg. Tyvärr är han inte längre med i lördagsintervjuerna eftersom han har övergått till jobbet som politisk kommentator på SR. Ramberg gullade aldrig med någon i sina intervjuer, han var strikt, påläst och ställde relevanta och intelligenta frågor. Det är numera ointressant och totalt meningslöst att lyssna på dessa fjolliga, infantila tramsintervjuer.


Verkligheten skrev: "...Men hur ska man bäst väcka det sovande folket?"

Genom flera tydliga fakta-informationsutskick direkt till hushållen. Det finns bara det sättet för SD. Alla andra möjligheter är stängda i vår DEMOKRATUR. En och annan sanning sipprar visserligen ut även från de bisarra, förhörsliknande intervjuerna med Åkesson och andra SD-representanter (här fick t.ex Åkesson fram att det gamla vänsterdravlet om att SD skulle ha fler brottslingar i sitt parti var felaktigt, och att en publicerad undersökning visat att det i verkligheten tvärtom är så att SD har FÄRRE dömda politiker än något annat parti).

 
Lassekolja

Lassekolja

31 maj 2014 23:32

@Björn Söderberg, var och en skall naturligtvis rösta efter sin egen övertygelse. Om Du vill rösta blankt istället för SD skall Du göra det. Ingen blir gladare än 7:an!

Jag instämmer med många här, Svt, ja, hela mediaetablissemanget klarar endast en fråga i taget. Idag var det massinvandring, iaf 100x bättre än förra lördagsintervjun med JÅ. Då körde programledaren i "abortdiket" och lyckades aldrig ta sig upp på vägen igen. Det var plågsamt att lyssna till. Som 40-talist kan jag inget annat än beundra Jimmie´s lugn och tålamod, som inte får förväxlas med mesighet, som några här antyder.
SD x 3 den 14 september!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 maj 2014 23:39

Troligen ville hon få honom att närma sig "hets mot folkgrupp" och över gränsen. Något smaskigt att använda mot SD. Ett givet stora journalistpris, berömmelse och befodran väntar säkert för den som lyckas...

 
Ingen bild

Göta

1 juni 2014 00:17

Isch, varför är jag så slarvig med namnen nu för tiden. Ci Holmgren heter hon ju, journalisten som med hat-darrig stämman försökte sätta dit Jimmie Åkesson, inte Holmberg som jag skrev ovan.

Jag tycker som Thoralf, LÄGG NED LÖRDAGSINTERVJUN! Det finns absolut ingen anledning att lyssna på dessa okvalificerade intervjuare längre.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

1 juni 2014 00:24

Jag tycker att Jimmie är fantastiskt bra.
Han ger ett gott intryck och är alltid lugn och sansad.
Förövrigt så har hetsen mot SDare verkligen ökat efter EU-valet.
De som har som argument "allas lika värde" avhumaniserar oss. Vi har inget människovärde längre och dom hatar oss.
Det är inte bara jag som råkat ut för att endel säger upp bekantskapen enbart för att man röstar på SD.
Och vänstern som påstår att dom för en "klasskamp", hånar oss och kallar oss för obildade bönder.

 
Ingen bild

Waterbug

1 juni 2014 00:44

Göta:

Givetvis gör Ci ett uselt demokratiskt jobb, men hon gör det jobbet hon är satt där för att göra nämligen att försöka skjuta Jimmies argument i sank.

Hennes jobb i lördagsintervjun är inte att ställa neutrala frågor och att låta Jimmie komma till tals i almänpolitiska frågor, ty vi lever i sverige 2014 och det var många år sedan den journalistika hederligheten försvann från kartan. Ci är givetvis generalusel i den här intervjun men det hindrar inte att hon gör det jobb hon är indoktrinerad till att göra.

Det är skillnad på att göra sitt jobb och att göra ett bra jobb.

 
Ingen bild

FÖRNUFTET

1 juni 2014 01:18


Solidaritet, låter väl fint,
men vad kostar det?!

Lätt att vara generös med andras pengar,
fräckt att tillskriva sig äran för det.

Den lille självgode borgarbrackan Erik Ullenhag har varken hjärta eller hjärna.

 
Svensson

Svensson

1 juni 2014 08:06

SR kan inte äns göra saklig radio,nog dags att rensa ur SR,få in mer personal med kompetens.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

1 juni 2014 08:43

Svenska journalister saknar skam i kroppen, använder ett tragiskt inbördeskrig som ett slagträ i svensk inrikespolitik, och gör groteska jämförelser mellan Sverige och grannländerna till Syrien, skall man göra några jämförelser borde det vara mellan Norge,Finland, Danmark och Sverige, men ingenting är heligt i kampen för att "sätta dit" Sverigedemokraterna....

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 juni 2014 09:09

Artikel från SVD, men glöm inte att läsa alla kommentarerer, för det är dom som är en "röst från folket"

Jag vill ha en ordentlig diskussion om invandringsfrågorna. Vi behöver det. Den utveckling som sker i östländerna kan ställa oss inför oerhört snabba krav på att ta emot, inte flyktingar i politisk bemärkelse, utan ekonomisk invandring. Jag vet inte om det finns något land i historien som har kunnat hålla emot en kraftigt ökad invandring av fattiga människor.”

Citatet kommer inte från Jimmie Åkesson. Så sade finansutskottets ordförande Anna-Greta Leijon under ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott i december 1989. Det handlade om Luciabeslutet som regeringen hade fattat två dagar tidigare, och som gjort det avsevärt svårare för flyktingar att få asyl i Sverige. 29 000 personer hade sökt asyl under 1989, och flyktingströmmarna riskerade enligt statsminister Ingvar Carlsson att ”spoliera vår flyktingpolitik”. (För att jämföra – under år 2013 sökte 54 000 personer asyl i Sverige.)

Hela artikeln och kommentarer

http://goo.gl/B7Xje0

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 juni 2014 09:34

Media översvämmas av olika undersökningar och stora mängder så kallade journalister sitter dagar i ända och försöker analysera dessa.

Jag gillar fakta så jag gick in och läste rapporten, som naturligtvis är " rensad" på vissa uppgifter men innehåller tillräckligt för att ifrågasätta värdet, men konstigt nog är dsk journalister som papegojor och bara upprepar vad någon anna sagt.

Novus har för den här mätningen intervjuat 2000 personer per telefon under tiden 28 april – 25
maj 2014.

Andelen osäkra väljare är 15,9 procent. ( tillräckligt för att totalt vända på alla analyser)


Alltså har ett antal människor blit uppringda av någon främmande person som undrar vilka sympatier, någon har.

Skulle du berätta för någon om dina sympatier, vilka dom nu är

Helt klart är att media har en mycket hög "Inkompetensnivå"

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2014 10:04

Annat skrämmande ämne..
Aftonbladet rapporterar nu att en fransman gripits misstänkt för attentatet mot ett judiskt museum förra helgen i Bryssel.
"Enligt en källa till le Figaro har fransmannen kopplingar till en terroristgrupp och har befunnit sig bland jihadister i Syrien."
Dvs. detta är ingen fransman och något liknande kan också hända när någon av de "svenska" jihadkrigarna kommer hit från Syrien...

 
Ingen bild

Leon

1 juni 2014 11:09

@ Sven Dacke

Tack och lov har jag vanligen datorn på under den tid jag befinner mig i hemmet och en telefon med nummerpresentatör. Kan jag inte med sökverktygen Eniro eller Hitta.se snabbt få fram vem/vilka som ringer...låter jag det helt enkelt ringa.

Den enda av dessa "opinionsufrågare" som någon gång bevärdigas med ett svar är möjligen SIFO. Men mina svar på eventuella politiska sympatier hamnar nog ofelbart i kategorin "osäkra". Detta trots att jag i dessa fall ganska tydligt framhåller att jag inte (förutom 1976) röstat i ett val och aldrig heller kommer att delta i denna "cikus".

Sen har jag som utbildad i statistik och till stora delar yrkesverksam inom området yttersta skepsis mot de resultat som presenteras. Speciellt som jag vet att det krävs mycket bearbetning av uppgifterna för att få ett om än ytterst tveksamt reperesentativt resultat. Jag menar vad kan man egentligen utläsa av att några promille av svenska folket utfrågats om sina politiska sympatier (dessutom brukar bortfallet vara stort - mellan 10 och 20 procent brukar ofta inte ens svara).


Leon d´O.....

 
Ingen bild

Rönnebergapågen

1 juni 2014 13:02

Säger som SDU: Lägg ned hela SVT!

http://nyheter24.se/debatt/769961-sdu-hog-tid-att-skrota-public-service

 
Ingen bild

Mikael

1 juni 2014 19:15

Min uppfattning är att SD vinner sympati när folk lyssnar till dessa typer av bisarra intervjuer. Om inte annat stärks de som redan är SD-sympatisörer i sin uppfattning.

 
Ingen bild

Micael Foghaegen

1 juni 2014 23:17

Lyssnade också på intervjun och visst är det ett bedrövligt arbete av en välbetald sk opartisk journalist i public service....

Men jag saknar ett "sätta-ner-foten" av Jimmie, för ngn gång måste han säga ifrån.... Säga, jag har svarat på detta nu, har du några andra frågor. Inte bara låta det jamsas på....

 
Ingen bild

Ceasar

2 juni 2014 22:06

Hej,

Jag tycker det är trist att svenskarna generellt är så konflikträdda att man inte vågar berätta på en direkt fråga eller för sina vänner vad man röstar på.

Tro inte att det är ngn annan som kommer vända utvecklingen, det finns bara vi och vi är idag väldigt många. Ja det kommer motgångar, ja en del kommer skälla på er..Men det som sällan berättas om är alla de som efter att du kommit ut söker upp dig med positiva reaktioner.

Jag tror allt börjar med just dig.

Tillsammans är vi starka nog att ta oss igenom den nödvändiga upplysningsperioden.

Jag började parallellt med att dela ut flygblad i grannstäderna och boenden i den staden delade ut i min stad. De flesta av oss kan göra mer än idag, är det inte värt det?

mvh

 
Ingen bild

stefan

3 juni 2014 12:42

Med den låga nivå som dom har på sina journalister på både svt och sr så tycker jag att dom ska lägga ner.

Det är rena skämtet

EU valvakan stängde jag av när jag såg vilka som var med som expert tyckare

 
Ingen bild

vmm

4 juni 2014 18:43

Nu har jag hört intervjun och jag kan inte annat än instämma i att det var en riktigt usel intervju från journalistens sida. Vart ville hon komma? Hon kom ingenvart, i alla fall.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards