thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2014

STATLIGA SIFFROR I DANMARK, TABU I SVERIGE!

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2014 13:56

Att samhällsklimat, debattklimatet och medieklimatet är annorlunda i Danmark känner nog de flesta Sverigedemokrater till men för övriga delen av den svenska befolkningen är det nog relativt okänt.


Danmarks justitiedepartements forskningsenhet har gjort något som är helt otänkbart i Sverige. Man har presenterat statistik över invandrares kriminalitet! Siffrorna är dessutom inte politiskt korrekta enligt svensk ”standard”, utan de visar hur den faktiska verkligheten ser ut i Danmark. Skrämmande!


Givetvis är det också en förklaring till varför Dansk Folkeparti får 27 procent i EU-valet. I Sverige får vi bara drömma om att regeringen skulle ta fram liknande statistik och dessutom presenterade för allmänheten.


Diagrammet visar antal brott/1000 invånare.


 Överrepresentationen är betydande för utrikes födda och än värre för deras barn.


Kriminalvården i Sverige är mycket försiktig med att redovisa hur det ser ut i de svenska fängelserna men i deras årsredovisningar kan vi dock se antalet utrikes födda som sitter i våra fängelser. Jag presenterade dessa siffror för några veckor sedan men jag anser att de passar bra att ta upp igen. Under 2013 var 36 procent utrikes födda av de intagna i svenska fängelser och trenden är stigande.


 Om man nu funderar lite över vad det skulle innebära om man istället skulle presentera siffror på de intagna i svenska fängelser som då har utländsk bakgrund. Jag tror att brottsligheten inte skiljer sig nämnvärt mellan andra generationens invandrare i Danmark och i Sverige.


Det vill säga om även andra generationens invandrare skulle inkluderas så borde sannolikt siffran stiga dramatiskt från 36 procent. En fördubbling eller kanske till och med mer är inte alls osannolik. Det skulle också stämma väl med de vittnesmål som man ofta hör från anställda inom kriminalvården. Jag har hört siffror på 90 procent med utländsk bakgrund på anstalten i Västervik från en före detta anställd inom kriminalvården.


I mina beräkningar över invandringens kostnader i Kalmar län och dess kommuner har jag fått kostnaderna för kriminalvården inom Kalmar län. Anstalterna i Kalmar och Västervik, häktet i Kalmar och frivården i länet kostade totalt under 2013 ca 291 miljoner kronor.


Hur stor andel av detta skall räknas som en kostnad beroende på invandringen och den fria rörligheten?

 

Skall vi räkna de 36 procent som är utrikes födda i våra fängelser?


Då skulle ca 105 miljoner kronor kunna kopplas till invandringen under 2013. Skulle vi däremot ta hänsyn till brottsstatistiken för andra generationens invandrare enligt de danska statliga siffrorna får vi säkerligen dubblera siffran till ca 70 procent eller kanske till och med mer.


Jag tror inte att man ljuger om man påstår att invandringens kostnader inom kriminalvården uppgår till 150-200 miljoner kronor i Kalmar län under 2013.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Buddy Holly

28 maj 2014 15:48

That'll be the day.

 
Ingen bild

Nu "bryter" vi igen

28 maj 2014 16:48

"Väktare kofotshotad vid apoteksinbrott"
Man kan nästan inte vänta på att Thor-alf har varit på nästa polisstyrelsemöte :=)(=:
Sedan måste det finnas en orsak till SD:s kraftiga ökning på Björkenäs

 
Svensson

Svensson

28 maj 2014 17:19

Alliansregeringen döljer vad deras politik skapar i Sverige,falsk marknadsföring helt enkelt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sanna Eriksson

28 maj 2014 19:23

Det är väl här någonstans som journalisten och media i Sverige blivit "Den ofrivillige Golfaren" och för att få behålla jobbet, måste de producera artiklar som stämmer överens med "Den rätta inriktningen".

Journalistens arbetsgivare är månne inte alltid hederlig mot journalisten, så varför skall denne då visa lojalitet???
-Det finns ju ingen anledning, egentligen.

 
Ingen bild

kalle

28 maj 2014 19:26

tänk då vilka siffror Sverige har, med tanke på att tas hit folk i antal som motsvarar en stad som Örebro, Västerås varje år!

 
Ingen bild

Observer

28 maj 2014 19:45

Dagens industri har idag en mkt intressant debattartikel,skriven av en dank, om Dansk Folkeparti och deras och danskarnas populäraste EU-delegat,vald med rekordsiffror.Det lär ha rått total förvirring på flera av våra större tidningsredaktioner under dagen över den gjorda analysen.Naturligtvis får vi se en motattack av vårt nionde riksdagsparti JP ,d.v.s. journalistpartiet. Här ska ingen dansk komma och säja hur det förhåller sig i Danmark och med dansk politik.Den förmågan besitter endast svenska medier sådetså.

 
Ingen bild

Göta

28 maj 2014 19:57

Nu hittade jag det! Här är det Thoralf-inlägg som jag efterlyste tidigare. Det är från 12 april 2012 och jag citerar det nedan, men jag har tagit mig friheten att ändra ordningen lite på uppräkningen för att få alla JA för sig och alla NEJ för sig:


"Vid dagens voteringar i riksdagen fattades en rad beslut som borde kommuniceras ut till det svenska folket. Det handlar om en lång rad motioner från Sverigedemokraterna som behandlats av konstitutionsutskottet.

I min uppräkning är riksdagen = 7-klövern.
- Riksdagen sa JA till import, distribution och försäljning av djurpornografi, tvärtemot SD:s reservation.
- Riksdagen sa JA till Niqab och burka på allmän plats, tvärtemot SD:s reservation.
- Riksdagen sa JA till att statsråd och ledamöter i Sveriges riksdagen kan vara medborgare i andra länder eller till och med vara medborgare i flera andra länder, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa NEJ till att enskilda medborgare frivilligt skall kunna välja facklig organisation oavsett politisk åskådning, tvärtemot SD:s reservation.
Riksdagen sa NEJ till att kunna återkalla svenska medborgarskap som erhållits på falska grunder eller genom att muta myndighetspersonal, tvärtemot SD:s reservation.
Riksdagen sa NEJ till att inleda förhandlingar om ett utträde ur Europeiska unionen, tvärtemot SD:s reservation.
Riksdagen sa NEJ till att minska antalet riksdagsledamöter i Sveriges riksdag, tvärtemot SD:s reservation.

Sedan röstades även min motion om ett riktat stöd för att utvidga hamninloppet i Grankullavik ner av 7-klövern. Syftet med min motion var att förbättra tillgängligheten för den viktiga turismen mellan Öland och Gotland."

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/april/riksdagen-idag.html


 
Ingen bild

Hulda mk1

28 maj 2014 20:15

Tittar lite på Uppdrag Granskning och där ska nu Svenska Kyrkan granskas hårt om deras hantering av homosexuella. Vackert så. Allt ska granskas.
Men om vi tänker på de granskande programmen om Höger och Vänsterextemism, så utgår jag ifrån att alla andra religiösa samfund också granskas omgående på samma sätt.
Speciellt ser jag fram emot granskningen av några Imamer på samma sätt...

 
Ingen bild

Lärare

28 maj 2014 21:13

Lyssnade till vår briljante SD-politiker David Lång idag. Han sa att med SD:s politik skulle pensionärerna få ungefär 850:- mer i mån. Superbra!

Men, kan inte SD föra fram att pensionärerna ska, likt övriga Europa betala lägre skatt. Övertygad att detta skulle gå hem!

Pensionärerna är en viktig väljargrupp idag, för övrigt vet ju vi var pengarna ska tas ifrån.
Kör på SD!

Vi väntar på redovisning av vad denna extrema, rent absurda massinvandring kostar oss. När den kommer, då tar vi dom...

Ser fram mot helt fantastisk valrörelse!
Heja Jimmie och SD!

 
Ingen bild

Ronny

28 maj 2014 23:13

Nu är det så uppenbart, att det börjar bli patetiskt! Kör till jobbet efter 13, och då har Lotta Bromè "julafton", där det nästan uteslutande handlar både i direkta och indirekta meningar om häcklande av SD. Kör hem efter jobbet 22, och får ännu en pungspark, då Karlavagnen uteslutande handlar om hat och kritik mot SD. Detta är otroligt men sant i all sin förljugenhet och PK anda. Hur länge vågar/orkar "vår" folkradio/TV sprida hat och förföljelse av SD väljare!?

 
Ingen bild

Blåsippan

28 maj 2014 23:25

Ronny@

En annan fråga lyder; Vad tror de sig vinna på mediahatet mot SD?

 
Ingen bild

Ronny

28 maj 2014 23:47

Blåsippan@
Jag ser SR /SVT bara som en propagandamaskin för ett mångkulturellt samhälle. Dom har lämnat underhåll och nyheter, enbart för att skrämma och förtala allt som har med nationalitet att göra, och då är SD det givna målet. Det är en samlad aktion över hela mediekåren. Ingen tvekan!

 
Ingen bild

Ronny

28 maj 2014 23:49

Jag glömda nämna , att deras strategi är enbart att skrämma folk att engagera sig eller rösta på SD.

 
Ingen bild

Blåsippan

29 maj 2014 00:07

Svenskar gillar inte mobbare. Därför agerar de som nyttiga idioter för SD. Bara att bocka och välkomn nya röster inför höstens final.

 
Ingen bild

Göta

29 maj 2014 00:27

Härligt!!!

Citat från FriaTider:
"Det rådde begravningsstämning på Metro efter beskedet om att gratistidningens pappersredaktion helt ska läggas ned. Omkring 40 journalister i Stockholm väntar nu på att bli uppsagda."[...] "Tidigare har redaktionerna i Göteborg och Malmö lagts ned på grund av sparkrav, och nu är det journalisterna på Stockholmsredaktionens tur att drabbas av massuppsägningar."
:) :) :) :) :)

Som jag har fattat det kommer det väl inte att finnas några journalister kvar alls på Metro i Sverige då?!!!

Metro var en riktigt schysst tidning i början, men under det senaste decenniet har PK-aktiviteterna blivit helt outhärdliga. Ta krönikörerna t.ex., den ena värre än den andra (med något enstaka undantag).

 
Ingen bild

Göta

29 maj 2014 00:35

Väldigt bra stapeldiagram Thoralf! De skulle göra sig fint i en utdelningsinfo. Men det hade varit pedagogiskt bättre om staplarnas färg på den nedersta bilden hade fått samma grå färg som "utrikesfödda"-staplarna har på den övre bilden.

 
Ingen bild

Blåsippan

29 maj 2014 02:46

Det är alltså inte väljarna som är nyttiga idioter utan Journalisterna. Ville bara förtydliga detta. Gonatt alla Sverigevänner. Med hänvisning av mitt ovanstående inlägg.

 
Ingen bild

Stefan A.

29 maj 2014 06:14

Har fått tjocka buntar med reklam i brevlådan den senaste tiden, och jag blir glad för jag vet vad det betyder, det betyder att företagen börjar lämna fulmedia och satsar ist. på direktreklam, ett av de viktigaste ekonomiska benen för Europas absolut sämsta media slås undan och KK börjar närma sig, journalister är en av få yrkeskårer jag verkligen unnar arbetslöshet....

 
Ingen bild

Observer

29 maj 2014 07:01

@ Ronny
Vägra betala avgiften till Sveriges Radio!Ta dagsböterna istället!Skapa en ny folkrörelse!Varför betala till ett propagandamaskineri vars uppfattnigar man inte delar överhuvudtaget? För den/de som har möjlighet finns det alldeles utmärkta utländska nyhetskanaler att se och lyssna på.Varför titta och höra på sverigetvätttade nyheter? Varför lyssna på babblet i medierna från hjärntvättade svenska s.k journalister? Varför lyssna och se på svenska mediareportrar som knappast vet vad Danmarks huvudstad heter, men som ändå vet exakt hur det danska samhället och den danska politiken ser ut? Visst är Sverige fantastiskt!

 
Ingen bild

Pepparholm

29 maj 2014 07:51

På tal om medieklimat. Du har tidigare skrivit om TTs makt. Nu ska man ju även ta över Metros papperstidning. TT sköter väl redan Text-TV på natten och har skötselavtal med många landsortstidningar? Men till nya Samtiden vill man inte leverera trots avtal. Sedan talar man i riksdagen högstämt om vikten av mångfald i media. Samtidigt blir TT, med bl a Jan Helin Aftonbladet i styrelsen, stegvis mer och mer allenarådande i urvalet och vinklingen av nyheter.

 
Ingen bild

Martin

29 maj 2014 07:59

@Thoralf
Vad händer med de lokala polisstyrelserna när det ska bli en stor myndighet? Försvinner dessa till Stockholm?
Ett sätt att mörka verkligheten?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 maj 2014 08:38

Martin

De drygt 20 polisstyrelserna reduceras till 7st. Den polisstyrelse jag sitter i försvinner, därmed också den lokala insynen i verksamheten.
Det blir en toppstyrd verksamhet från storstäderna och en utarmning på den lilla lokala nivån.

 
Ingen bild

bonnläpp

29 maj 2014 08:59

Observer, vadå dagsböter? Du behöver bara säga ordagrant att du "har inget licenspliktig materiel" så kan de inte göra någonting. De får inte gå in i någons hus. Pejla kan man inte göra längre.

Med andra ord, det är helt ofarligt att vägra betala för något som påstås vara neutralt. Den sista valvakan måste ha fått tusentals personer att inse lögnerna. Vägra betala.

 
Generalkorpralen

Generalkorpralen

29 maj 2014 09:43

Andelen invandrare i Danmark är betydligt lägre än i Sverige.
Antag de är hälften mot vad vi har.
Svenska staplar skulle då kanske inte vara dubbelt så höga, men
nästan. Varför inte ta med ett svenskt stapeldiagram i nästa "brevlåderunda"
Jag hör till gruppen följare som inte bor i Kalmars närhet, men Thoralfs inlägg är de första jag läser varje morgon.
-Med behållning.

http://thoralf

 
Ingen bild

Fredde

29 maj 2014 09:47

Såg rapport igår. Ett ämne var vilka SD skulle ingå med i EU. Nyhetsuppläsaren på Rapport: -Främlingsfientliga Danske Folkeparti inledde hon med. Blir sååå trött på propagandan. Helt sjukt som mina barn skulle ha sagt.

# Lärare: Problemet är ju att tex SVT INTE visar vad SD säger om det inte är något negativt om partiet. Tänk om Rapport hade visat lite av vad Herr Lång hade sagt igår så hade nog många tänkt - va vilka bra synpunkter. Varför har vi aldrig hört det av SD?

Ha en fin dag!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 maj 2014 10:07

Jorå, nu har man hittat ett annat parti att hacka på i det här fallet Svenskarnas Parti , förut var det SD som var nasistiska !

 
Ingen bild

Ludvig

29 maj 2014 11:14

Tack för diagrammet. Fått ungefär samma besked av anställd inom kriminalvården, mycket invandrare i fängelserna. Men sanningen får ju inte komma ut.

 
Ingen bild

Mike

29 maj 2014 11:56

Bra, som vanligt, men länka gärna till danskarnas presentation om du kan. Det är bra att kunna använda.

 
Ingen bild

Nils

2 juni 2014 21:48

Hej
Intressant statistik. Har du länk till källan? Jag sökt på deras hemsida men kan inte de danska orden och har inte hittat nåt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se