thoralf

Direktlänk till inlägg 5 november 2014

DIAGRAM AVSLÖJAR MIGRATIONSVERKETS ÄNDRADE PRAXIS

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2014 23:48

Under tisdagen presenterade Migrationverket en ny prognos för antalet asylsökande till Sverige. Prognosen säger att antalet asylsökande under 2015 sannolikt kommer uppgå till ca 100 000 personer. En volym som är helt omöjlig att hantera. Under måndagen meddelade Mikael Ribbenvik på Migrationsverket att handläggningstiderna förväntas dubbleras till ca 10 månader. Vilket innebär ökade kostnader för asylboende i miljardklassen. Migrationsverket planerade även att nyanställa ca 300 personer till de redan över 5 000 anställda på Migrationsverket. Vilket också innebär ökade kostnader med 120-150 miljoner kronor. Se mitt blogginlägg om anställningsrekord.


Den svenska massinvandringsindustrin blomstrar och de svenska skattebetalarna tycks betala utan att protestera!

 

Under onsdagen larmade Arbetsförmedlingen om en ohållbar situation enligt SVT.


”Dessutom kommer arbetsförmedlarna att drabbas av mer stress och fler sjukskrivningar som följd och i förlängningen rekryteringsproblem, befarar Arbetsförmedlingen.

”Arbetsförmedlingen bedömer en sådan situation som ohållbar”, skriver myndigheten som efterfrågar en översyn av lagstiftning och regelverk.”

 

De enda som inte tycks förstå situationen är 7-klöverns politiker. Fram till och med oktober har hela 68 346 personer sökt asyl i Sverige. Under hela 2013 sökte 54 259 asyl och under 2012 var det 43 887 asylsökande och under 2011 var siffran 29 648 asylsökande enligt Migrationsverket. Utvecklingen är minst sagt alarmerande men de svenska politikerna inom 7-klövern sitter med armarna i kors och bara tittar på. De negativa konsekvenserna för vårt land kommer bli enorma. Sedan 2011 kommer vi troligen få en ökning med ca 200 procent innan innevarande år är slut.


Nu är det inte hela sanningen när det gäller asylsökande!

 

Jag har studerat statistik från Migrationsverket över beviljade uppehållstillstånd. Här kommer nästa enorma ökning. Andelen beviljade uppehållstillstånd har också ökat med närmare 200 procent. Notera att jag pratar om andel, inte antal. Men eftersom antalet asylsökande ökat dramatiskt och dessutom andelen som får uppehållstillstånd ökat lika dramtiskt så har antalet permanenta uppehållstillstånd formligen exploderat.


I januari 2011 beviljades 23 procent av de asylsökande uppehållstillstånd. Under september 2014 var andelen uppe i hela 59 procent.  Än värre blir det om man undantar Dublinfall och övriga personer som inte prövas av Migrationsverket i siffrorna. I januari 2011 fick 32 procent av de asylsökande  uppehållstillstånd men under september 2014 hade det stigit till hela 78 procent permanenta uppehållstillstånd. Det innebär att endast 22 procent av de asylsökande får avslag på sina asylansökningar om man undantar Dublinfall och övriga.


Nedanstående diagram visar en skrämmande utveckling.


 

Källa, Migrationsverket

Frågan som måste ställas är om Migrationsverket ändrat sitt regelverk och praxis i asylprövningen under de senaste åren! Eller handlar det om påtryckningar från 7-klöverns politiker.

Eller handlar det om en överbelastning av personalen som i sin tur leder till att man beviljar uppehållstillstånd bara för att hålla nere handläggningstiderna?

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

6 november 2014 00:38

Om media gjort sitt jobb hade detta inte varit möjligt! Ex.-vis Morgan Johansson fick inte en enda besvärlig fråga i gårdagens Aktuellt. Att vara 7-klöverpolitiker i Sverige måste vara som i Himmelriket, vad Du än hittar på för stolligheter, så riskerar Du aldrig att pressas av media! Härliga tider!
Glöm inte att till asylanterna tillkommer alla anhöriga att försörjas av oss skattebetalare! Snacka om "Die dumme Shweden"!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

thomas falk

6 november 2014 01:53

Kommer ni ihåg den gamla sången: "det blir bättre och bättre dag för dag"? Det var då det.....

 
Svensson

Svensson

6 november 2014 07:46

Det går utför för Sverige,och nu går det fort.Regeringen kommer slakta Sverige,om inget görs.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gute

6 november 2014 08:21

Gotland 2014-11-06:

Arbetssökande skickas till Norge

Arbetsförmedlingen erbjuder sig att betala resan till Norge för arbetslösa gotlänningar. Det här för att de ska kunna åka och träffa arbetsgivare i vårt grannland, skriver GA.
http://www.helagotland.se/samhalle/?articleid=10333281

Gotland 2014-04-04:

Regionen ska locka invandrare med Gotlandspaket

Nu vill Region Gotland bli mer attraktivt för nyanlända invandrare. Regionen har därför tillsammans med länsstyrelsen och arbetsförmedlingen tankar på ett Gotlandspaket med fokus på bostäder, arbete och marknadsföring av Gotland som en plats för nyanlända flyktingar.
http://visby.lny.se/vill-locka-invandrare-med-gotlandspaket-26010/

 
Ingen bild

Gute

6 november 2014 08:27

Gotland 2014-08-04:

Så ska fler nyanlända lockas till ön

Regionen och länsstyrelsen vill mångdubbla flyktingmottagandet på Gotland, skriver GA.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=10028691

 
Ingen bild

Gute

6 november 2014 08:30

Gotlandspaketet, ett integrationsprojekt....

Antalet flyktingar som når Sverige ökar, men på Gotland fylls inte de 60 platser som regionen har avtalat med staten. Regionen har ett långsiktigt mål att fylla 125 platser varje år.

Nu föreslås bland annat ett så kallat Gotlandspaket, efter en nyligen avslutad studie som regionen, länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen genomfört. Paketet syftar till att locka nyanlända som inte blivit anvisade till Gotland, men som är intresserade av ön.

– Det gör att vi kan erbjuda en skräddarsydd lösning med boende, praktik och ­utbildningsinsatser, säger Filip Reinhag, nytillsatt integrationshandläggare på Länsstyrelsen, till GA.

Processen att kunna ta emot fler flyktingar på ön har kommit långt, enligt Kicki Scheller, enhetschef på länsstyrelsen för frågor om bland annat integration.

– Frågan om integration får inte endast ses som en fråga för socialtjänsten, människor behöver olika former för stöd. Vi behöver ha etableringsdelen ordnad med boende, utbildning, svenskundervisning, praktikplatser och sådant. Det är just dessa frågor som strategin ska ta sikte på att lösa, säger Kicki Scheller till GA.

Antalet förturer, alltså lägenheter som Gotlandshem reserverar för speciella ändamål, behöver utökas, enligt studien.

 
Ingen bild

KS

6 november 2014 09:31

Enligt nyheterna nu på morgonen räknar Migrationsverket med att cirka 8000 ensamkommande flyktingbarn skall anlända hit under 2015! Kommuner skall tvingas att ta emot dem. Ett ord; HJÄLP!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 november 2014 09:42

@KS.
Detta väcker många tankar.
1: De är knappast barn, de är i många fall inte ens tonåringar.
2. Varför är nästan alla ensamkommande män?
3. Varför ska landets kommuner tvingas ta emot dem och ge dem dyra boenden?
4. Varför vågar man inte införa ålderstester?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 november 2014 09:43

Jag rekommenderar allla som läser och skriver här att sända efter Ratlibris Personfakta där kan man se hur många arbetslösa invandrarfamiljer det finns på varje postnummer i din kommun !
Dessa familjer betalar du/ vi för utan att protestera ,vi blåögda svenskar ! PS och är dom med i Ratlibris Personfakta så har dom " permanent uppehållstillstånd "

 
Ingen bild

Alf

6 november 2014 09:51

"Frågan som måste ställas är om Migrationsverket ändrat sitt regelverk och praxis i asylprövningarna under det senaste åren! Eller handlar det om påtryckningar från 7-klöverns politiker. Eller handlar det om en överbelastning av personalen som i sin tur leder till att man beviljar uppehållstillstånd bara för att hålla nere handläggningstiderna?"

Det är varken det ena eller det andra utan en kombination av allt. Det är både regelverk och praxis, påtryckningar från 7-klöverns politiker och överbelastning av Migrationsverkets personal.

 
Ingen bild

Lena

6 november 2014 10:25

"De enda som inte tycks förstå situationen är 7-klöverns politiker".
Detta är något som alltid förundrat mig: att människor ser så olika på en sak, en situation, en händelse etc. Visst betyder ens intressen (ekonomiska, status etc) väldigt mycket men det finns andra drivkrafter också, t ex att många är så auktoritetsbundna i Sverige. Men det finns ytterligare en faktor: rädslan, rädslan att tänka och vara annorlunda, rädslan att säga något som förargar andra, rädslan att inte få vara med i gruppen...Bättre då att följa konsensus och bara tycka om det som alla andra tycker (framför allt på Tv o i övrig media).
Dessutom är det ju så mycket lättare och roligare att följa någon trevlig serie typ "Hollywoodfruar" och deras små intriger o förtretligheter i tillvaron.
Underskatta inte underhållningsvärdet inom manipulationsindustrin, det är som smicker, en del kan inte motstå att ta till sig. Då förstår man hur lätt det är för makthavare att manipulera våra känslor o tankar.
Makthavare VET nog dock någotsånär vilket spel som spelas, och de tänker berika sig först INNAN det kollapsar. Går det så går det....

 
Ingen bild

OH

6 november 2014 10:54

Nu när Reinfeldt, Löv och övriga i de 7:s gäng öppnat sina hjärtan förväntar vi oss att dom öppnar sina dörrar.

 
Ingen bild

Observer

6 november 2014 11:37


*********************

1. Öppenhet måste garanteras
2. Tjänstemän måste kunna ställas till svars

*************************

 
Ingen bild

Harry

6 november 2014 11:37

Problemet är att Reinfeldt+övriga i Alliansen med sitt "hat" mot SD effektivt målade in sig i ett hörn - påhejade av media+TV.
Nu vågar ingen att ta steget ut och säga som det är.
Gör man det - kölhalas man - förlorar allt.
Alla är medvetna om situationen och detta är MER än ohållbart.
Sverige är precis som Titanic på väg mot krocka med ett isberg och sjunka och det kommer att gå snabbt!
Politiker utan ryggrad som förtjänar allt förakt men även
"det sovande folket" behöver vakna.
Göra revolution och slänga ut riksdagsmän så de får springa "gatlopp" och förklara sig för folket!

 
Ingen bild

AWSvensson

6 november 2014 11:50

Det räcker numera att påstå att man är syrier så är PUT:et som i en liten ask, detta i kombination med att man nyanställt oerfarna som istället för att lägga ner lite energi på att undersöka fakta beviljar av ren lathet. Kom ihåg förre generaldirektören Dan Eliassons uttalande ,gör inget om det blir fel bara beslutet är positivt.

 
Ingen bild

Tanten

6 november 2014 12:26

Den som brukar följa Migrationsverkets statistik måste
komma ihåg att från 1.5 behöver EU-medborgare inte längre söka uppehållsrätt efter 3 månader. Detta syns redan i statistiken
http://www.kommers.se/nyheter/Forcerade-nyheter/Krav-pa-registrering-for-EU-medborgare-tas-bort/

 
Ingen bild

Göta

6 november 2014 14:19

@ Lena
Du har helt rätt i det du skriver om pursvenskarnas auktoritetsbundenhet och konflikträdsla. Men den allra största orsaken till att majoriteten fortfarande röstar på 7-klövern är att DE INGENTING VET OM VERKLIGHETEN.

Majoriteten av väljarna har INTE MINSTA ANING om alla de skrämmande och tydliga siffror och diagram som Thoralf presenterar, eftersom DE ALDRIG HAR SETT DEM. Istället blir de hjärntvättade flera gånger dagligen i SR:s, STV:s och övriga svenska TV-kanalers alla nyhetsutsändningar med falsk information om verkligheten. Däremellan sänds massor av vinklade snyftreportage som också våra dagstidningar är generösa med.

 
Ingen bild

Observer

6 november 2014 14:44

@Göta
Det var ju därför som kommunistdiktaturerna var så mån om statst-tv´n & Radion som de försvarade till sista blodsdroppen. -Utan den kunde de inte lura befolkningen längre.

Allt detta med invandringen är en KONCENSUSPSYKOS.

Precis A L L A vet vad som är fel och vad som behöver göras, men konflikträdsla och en önskan om koncensus samt RÄDSLA för att bli sedd som "kättare" gör att i n g e n ställer sig upp och säger som det är öppet.

HADE VI HAFT ETT ÖPPET DEBATTKLIMAT I SVERIGE SÅ HADE VI INTE HAFT DET HÄR PROBLEMET.

 
Ingen bild

YYZ

6 november 2014 14:52

@S-E Karlsson
Vilken version skall man köpa, är det den som heter "Offentliga uppgifter Privatpersoner"?

http://www.ratlibris.se/category/317-offentliga-uppgifter.aspx

 
Ingen bild

Göta

6 november 2014 15:12

Ett dagsaktuellt exempel:

"NY DN-LÖGN OM LÖNSAM INVANDRING" - Fria Tider:
http://www.friatider.se/ny-dn-l-gn-om-l-nsam-invandring

Jämför nedan skillnaden mellan engelsk (Daily Mail) och svensk (Dagens Nyheter) medieinformation.
Daily Mails artikel redogör för de enorma ekonomiska skillnaderna för de av Storbritanniens migranter som kommer från Europas ekonomiska samarbetsområde, jämfört med migranterna som kommer från utomeuropeiska länder. EU-migranterna har gett en VINST på ca 20 MILJARDER PUND sedan år 2000, medan de utomeuropeiska migranterna har orsakat en GIGANTISK FÖRLUST på 118 MILJARDER PUND mellan 1995-2011.

I Dagens Nyheters artikel redogör man däremot ENDAST FÖR VINSTEN SOM EU-MIGRANTERNA genererar och låtsas som att denna vinst på ca 20 MILJARDER PUND gäller ALLA invandrare, även utomeuropeiska. De gigantiska FÖRLUSTSIFFRORNA PÅ ca 120 miljarder pund för de utomeuropeiska invandrarna tiger DN om.

Från artikeln i Daily Mail:
"MIGRANTS FROM OUTSIDE THE EU HAVE TAKEN £120 BILLION MORE FROM THE STATE THAN THEY PAID IN TAXES OVER 17 YEARS
- Report finds immigrants have cost more in handouts than paid in taxes
- Non-European migrants living in Britain have cost £118 billion since 1995
- By contrast EU migrants since 2000 made a net contribution of £20 billion ..."
"Non-European migrants living in Britain have cost the public finances almost £120billion since 1995, according to a study. The report by University College London found that the immigrants had cost the country more in public services and State handouts than they had paid in taxes in every single year between 1995 and 2011. ..."
[...]
"There is a huge discrepancy between the financial contribution of migrants born inside and outside the European Economic Area. ..."
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html#ixzz3II455RvH

I Dagens Nyheter blir det istället följande solskenshistoria:
"RAPPORT: INVANDRING LÖNSAM FÖR BRITTERNA"
"LONDON Storbritannien tjänar mycket på sina invandrare, är slutsatserna i en ny forskar­rapport. Immigranterna betalar mer till statskassan än de tar ut och är dessutom mer hög­utbildade än britterna.
Invandringen är den stora politiska frågan i Storbritannien och bidrog till att EU-fientliga Ukip blev största parti vid valet till EU-parlamentet i våras. I takt med Ukips framgångar har tonläget gentemot immigranter skärpts från andra partier."
[...]
"En studie från University College London visar att immigranter som grupp inte är välfärdsturister. Tvärtom, mellan 2001 och 2011 bidrog de med över 20 miljarder pund (nästan 240 miljarder kronor) netto till statskassan. Dessutom importerade de sina utbildningar, vilket sparade 80 miljarder kronor för staten."
– Immigranterna som kommer till Storbritannien är särskilt hög­utbildade. Det gör att de bidrar mer till landet än vad lägre utbildade migranter gör i andra länder, säger professor Christian Dustmann vid University College London. ..."
http://www.dn.se/goda-nyheter/rapport-invandring-lonsam-for-britterna/

Jag blir inte förvånad om DN:s "lönsamma" invandringsversion kommer att återges i alla våra radio- och TV-nyheter.

 
Ingen bild

Herr Ebberöd

6 november 2014 15:13

Statsskulden

26/10 1 308 miljarder
29/10 1 310
31/10 1 311
3/11 1 314
6/11 1 317

http://statsskuld.se/

 
Ingen bild

tant Gul

6 november 2014 15:15

alla krig tar slut,
allt kan mödosamt byggasa upp på nytt; jmf Tyskland 1945,

alla följder av ekonomiska krascher kan i efterhand
mödosamt reparas;

alla följder av naturkatastrofer kan övervinnas; jmf tsunamin,

all statsstyrd tvångsblandning av kulturellt oförenliga folkgrupper, all tvångsetablerinng av islam i ett i huvudsak sekulärt samhälle leder förr eller senare ofelbart till katastrof;

var realist, acceptera redan nu att för Sverige är loppet kört;

för Sverige är allt hopp ute - agera därefter;

'point of no return' är redan passerad;

tro inte att klockan står kvar på 5 i 12.

 
Ingen bild

.....och Gomorra

6 november 2014 15:20

@Göta Torsdag 6 nov 15:12

Skickade ett mejl till DN om den vilseledande artikeln igår.

Hej.
Läser i DM och SE (se länkar) att utomeuropeisk invandring kostat Storbritannien 120 miljarder pund de senaste 17 åren.

Varför nämner du inte det och hur kan man med hedern i behåll rubriksätta på det viset?
http://www.dn.se/goda-nyheter/rapport-invandring-lonsam-for-britterna/


"Immigration cost us £118billion in just 17 years"
http://www.express.co.uk/news/uk/531670/Immigration-taxpayer-Britain-118billion-17-years

"Migrants from outside the EU have taken £120billion more from the state than they paid in taxes over 17 years"
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html

Det du håller på med är tendentiös journalistik och rent ut sagt för djävligt. När man "nuförtiden" har möjligheten att direkt kolla källan (utländsk press) betraktar jag detta som ett brott mot god pressetik.

En korrekt upplyst allmänhet verkar inte vara DN:s strävan.

Mvh
XYZ

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 november 2014 16:15

" YYZ" Jag har köpt Personfakta , Taxeringsuppgifter 1 år Privatpersoner Och sedan namnet på den kommun du eftersöker !
Lycka till ! Mvh S-E Karlsson .

 
Ingen bild

pg

6 november 2014 16:45

Nuvarande försvarsminister, Peter Hultqvist vill införa allmän värnplikt!
Men gjorde sin egen värnplikt som vapenvägrare!
Kanske menar han frälsnings-armen?

 
Lassekolja

Lassekolja

6 november 2014 17:46

@Herr Ebberöd, Massinvandring på kredit, verkar inte särskilt lönsamt. Att låna till en industriinvestering är något helt annat!
Mäörkligt att vi lånar till obegränsad mångkultur samtidigt som Riksbanken varnar för bostadslån!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Preppen

6 november 2014 17:53

Statsminister Löfven S har hotat med att de kommuner som inte vill ta emot asylanter ändå skall få vara med och betala. Det vill säga detta skall gå ut över kommunernas huvudverksamheter såsom vård,skola,omsorg.Om nu inte skatten måste höjas.

 
Ingen bild

pg

6 november 2014 18:10

Åsa-nisse Ingves kräver amortering för fastighetslån!

Vad skall han då kräva för statsskulden?

http://statsskuld.se/

 
Ingen bild

Lena

6 november 2014 18:21

@Göta 14.19
Tack Göta för svaret. Jo nog är svenskarna auktoritetsbundna så detta stoppar en del att ta till sig budskap från fritänkare med inställningen att det är rasistiskt att ha en kritisk hållning denna stora invandring. Men att så MÅNGA i Sverige är hjärntvättade! Jag såg en diskussion igår mellan de stora tidningarna DN, SVD, Aftonbladet o någon mer. Man fullkomligt kreverar över alla lögner de serverar. Dessa ledare på våra största tidningar är inga dumskallar och de är säkert välinformerade. Det är svårt att förstå hur de har kommit till de ståndpunkter de har.

Förresten, på Aktuellt igår hade man ett ganska långt inslag, ca 6 min, om invandringsantal och jämförde mellan de nordiska länderna där i de i princip visade Thoralfs staplar. Inslaget börjar vid 17.52 och flera minuter senare kommer staplarna över hur stor invandringen är i de nordiska länderna.

http://www.svtplay.se/video/2449926/aktuellt/5-11-21-00

 
Stefan K

Stefan K

6 november 2014 18:39

Jag funderar lite över Migrationsverkets prognoser.
Nästa år räknar man med att 8 000 ensamkommande tänker söka asyl i Sverige. Hur vet man det redan nu?
Handlar det om rena gissningar, eller är siffrorna uppgjorda i förväg?

http://petterssonsblogg.se

 
Cavatus

Cavatus

6 november 2014 19:31

I min länk kan ni läsa om det tysta folkmord som pågår i Sverige. Man skräms av det som politikerna håller på med.

https://morklaggning.wordpress.com/2014/11/04/den-nodvandiga-maskuliniteten/

http://https://morklaggning.wordpress.com/2014/11/04/den-

 
Ingen bild

OT

6 november 2014 19:52

När sossarna dansar med vargar och alla riksdagspartier är med i brödraskapet förutom SD då.

Orup - Stockholm: "Jag sitter här och väntar och tittar ut över Sverige.
80% av folket lever livet som om allt var som förut.
Och det känns inte särskilt länge sen
som jag var en utav dom alla människor som jag ser.
Nu känns det mera som om allting tagit'slut.
Vi borde haft ett liv i stillhet, borde haft ett gott liv ihop.
Men är det för sent?
Istället sitter jag och väntar på ändringar som kanske inte kommer alls...

I Sverige é jag född.
Där har jag min familj,
och jag hittar nästan överallt, men Sverige har blivit kallt.": http://www.youtube.com/watch?v=80n2rDIQuCc

 
Ingen bild

OT

6 november 2014 20:02

Sossarna skall passa sig för att reta upp väljarkåren ty snart blir väljarkåren hellre jagad av vargar än röstar på er!

"Orup - Jag blir hellre jagad av vargar": http://www.youtube.com/watch?v=m6NUh6jep_8

 
Ingen bild

OT

6 november 2014 20:27

Apropå veckans rebus.

För Sverige i tiden! För den svenske väljaren i tiden! Må våra förfäders strävanden inte vara förgäves!

"Uno Svenningsson- Under ytan": http://www.youtube.com/watch?v=chY8T_9m9dQ

Och som alltid! "Robert Broberg - Det som göms i snö kommer upp i tö": http://www.youtube.com/watch?v=sflpkvgw3FU

Och då kommer väljarna att sätta politikerna på plats! "Accept - Balls To The Wall": http://www.youtube.com/watch?v=JlvDXOuBvLo

Och till sist en hälsning till "Morrongänget - Äntligen Fredag": http://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks

 
Ingen bild

OT

6 november 2014 21:05

@Lena, huvdet på spiken!

M.a.o var dig själv och uttryck dig, hade vi varit fransmän så skulle vi inte haft de problem vi har idag.

För nu säger de flesta enligt svensk kulturell tradion "Jag är en lugn person med takt och ton måttfull och balanserad, jag är tyst och still och det ska mycket till innan jag blir exalterad". Men jag vet hur det är inom mig och många andra, det bublar och det far och mor, känner hur elden från tider som flytt kommer upp från fornstora dar... "Du Gamla Du Fria": http://www.youtube.com/watch?v=40ula7cdSFU

Och vem kan klandra mig och andra för det, när IS spelar fotboll med huvuden från totyr offer och sossarna tvekar att säga det uppenbara!

 
Ingen bild

Lena

7 november 2014 00:01

@OT Tack för dina ord;) ser att du ofta uttrycker känslor via musiken - härligt! Jag ler ofta när jag ser dina inlägg eftersom de är kopplade till musik. Orup är alltid bra;) sedan lyckades jag lyssna på HELA "Balls to the wall", den blev bättre mot slutet när man hör texten... "we are gonna fight for our rights..";)Musik berättar om mycket hur man känner.

@Cavatus
Läste artikeln om "den nödvändiga maskuliniteten". Jo i stort håller jag med Arnstberg men har också invändningar. Att vi är biologiska varelser är självklart och jag har inget till övers för alla galna och överspända feminister, alls inte. Gillar Gene Hackman som prototyp av man hellre än George Clooney om du förstår vad lag menar...
MEN det finns även andra orsaker att vi hamnat där vi nu är i Sverige när det gäller misstänksamheten mellan könen. Något har hakat upp sig i förtroendet och det har inte enbart med feminismen att göra. Jag har svårt att beskriva exakt, men får kanske anledning att återkomma. Jag har alltid sett extremfeministerna som en liten grupp som man inte behövde ta på för stort allvar, inte förrän nu på senare år. De har varit som sagt extrema - men det har inte skadat mig. Nu ser man ju hur galet det kan bli om "staten och även extremfeminismen" tänker bestämma hurdan jag ska vara som kvinna. Det är helt horribelt, och troligen att många män känt sig lika maktlösa i sin roll. Det är "staten" som lagt sig i för mycket. De pratar om mångfald men de menar tvärtom! "staten" är människor som vill ha sin vilja igenom till varje pris - och de är inte vad de påstår sig vara, dvs toleranta. Oj vet inte hur det nu blev med röda tråden nu, men det är sent, måste avsluta.

 
Ingen bild

Berry

7 november 2014 04:45

Tänker på hur sjutton Gotland kommer klara av ytterligare människor. Är inte redan den där lilla ön rätt full? Är dock inte helt säker på detta, men får den känslan från olika källor och andra håll.

Hmm. Står om de kommande 100000 under nästa år i flera tidningar. Ser det som ett steg i rätt riktning i alla fall att de berättar sanningen för menigheten. På detta sätt kan folk dra egna slutsatser om huruvida det känns bra eller dåligt (jag själv tycker det känns dåligt, minst sagt), 100000 är inte en liten mängd, vilket nog kommer gå upp för fler och fler framöver.

Är även skeptisk till grejen med att "ju fler människor i Sverige desto bättre". Varför då? Räcker inte 9000000? Är det inte skönt att det finns flera stora tomma ytor i landet som man kan besöka för att få lugn och ro och koppla av från vardagsstressen? Hmm som sagt, mycketjag inte förstår av det som verkar vara outtalat, självklart och underförstått för många. "Mångkultur" t ex, varför då? Nej då, jag har inget emot införandet av nya exotiska fjärran maträtter, ny musik osv osv, men har å andra sidan inget större behov av det. Särskilt inte de baksidor detta kan medföra. Islamiseringen kanske kan erbjuda en del läckerheter som maträtter, tyger, en och en annan spännande person, men de övriga 99%? Den islamska tron? Ska vi bara bocka, tacka och ta emot hela säcken endast för att det råkade finnas två små guldkorn i den? Är det verkligen värt det? Hur mkt tjänar och vinner egentligen Sverige på all invandring (och nu syftar jag till största delen på flyktingsinvandringen)? Lite lite grann. Men ack så mkt vi förorar. Bevisligen...

 
Ingen bild

Berry

7 november 2014 05:02

OT: när sossarna läser om de från mellanöstern som spelar fotboll med avhuggna huvuden kommer de förmodligen endast att säga "men ALLA är inte sådana"...

Vi köper grisen i säcken Sverige. "kanske finns något kul här, ta rubbet! Det du vill ha behåller du givetvis, men behåll även de du inte vill ha, tig, tacka och ta emot, för tänk på hur ledsna de skulle bli om du inte visade uppskattning".

Bottnar i gammal svensk kristen underkastande tradition. Var glad för det du får, samt jantelag: du ska inte tro. Låg självkänsla: ställ inga krav, för bättre kommer du aldrig ändå kunna få.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se