thoralf

Direktlänk till inlägg 4 november 2014

SOCIALDEMOKRATISK RÄTTVISA

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2014 22:52

 


Idag har jag gjort mitt första möte i kommunstyrelsen som ledamot. Det blev en hård debatt angående bantningen av politiska sekreterare. En bantning som ger socialdemokraterna utökade tjänster och oppositionen kännbara indragningar. SD förlorade en heltidstjänst som krypte till 60 procent. Det kallar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson för rättvisa.


Nu har socialdemokraterna lagt ribban för den kommande mandatperioden. Om övriga oppositionspartier vill samarbeta SD finns det goda möjligheter att slå tillbaka mot majoriteten.


Betydligt bättre har SD i Högsby lyckats. Jag vill gratulera Sverigedemokraterna i Högsby och Sune Olsson som blivit vald som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige. Alliansen gav sitt stöd till SD i valet till 2:e vice ordförande som tack för att SD röstade för Alliansens kandidat till ordförande.


Den intervju som sedan Radio Kalmar gör med den valde ordföranden i mina ögon lite pinsam. Reporterns agenda är minst sagt avslöjande.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tore i Sundsvall

5 november 2014 02:29

Sd bör rösta för Alliansens budget och fälla sandlåderegeringen. Alla jag talat med på jobbet säger det. Och så även min gamla mor.
Sverige förtjänar verkligen bättre.

 
Ingen bild

thomas falk

5 november 2014 02:40

Undrar hur det låter efter nästa val, men deras minne brukar vara kort.
Lika kort som deras förstånd.

 
Svensson

Svensson

5 november 2014 07:08

SD måste rösta emot dom Rödgröna,så det blir nyval.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bo

5 november 2014 08:35

”SD kommer på Kommunal nivå att se till Kommunens bästa.”
Viktigt att påpeka att SD på Statlig nivå kommer att se till Sverige bästa.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 november 2014 10:08

SD-s ordförande i Högsby Leif Gustavsson är helt klart rätt man på rätt plats , han ska ha en guldstjärna för att det gått så bra för SD i Högsby och vi ska inte glömma Sune Olsson i Ruda som också passar ypperligt som andre vise ordförande , beröm också till de övriga i styrelsen för SD i Högsby !

 
Ingen bild

AWSvensson

5 november 2014 10:11

Högsby ett föredöme när det gäller att tolka ett valresultat , har man inte majoritet så får man söka det o flykten av väljare från moderaterna till Sverigedemokraterna kan inte negligeras .

 
Ingen bild

Observer

5 november 2014 10:55

*************** 155.000.000.000 kr *****************

155 Miljarder kommer invandringen enl Migrationsverkets siffror att kosta Sverige för den kommande mandatperioden 2014-2018.

Ett seriöst Mars-Program, D.v.s ett "Apollo-program" för att kunna åka benannat till planeten Mars skulle enligt en panel av experter enl National Geographic kosta ca 750 Miljarder inklusive allt.
http://news.nationalgeographic.com/news/2014/04/140422-mars-mission-manned-cost-science-space/

På lite styvt 4 Mandatperioder så skulle Sverige kunna bli först till Mars ...med allt vad det innebär för landet.

Dessutom, Eftersom vi redan tagit emot så många fler invandrare än andra länder så borde det inte ses som en omöjlighet med ett invandringsstopp under 4 Mandatperioder.

Vilket lyft för landet och vår status och självförtroende/frammåtanda det skulle vara.

Tänk vad härligt! ..Bara positiva bieffekter!

 
Ingen bild

Observer

5 november 2014 11:03

Mitt förslag ovan skulle även mycket effektivt visa för eftervärlden hur oerhört korkade tidigare regeringar och politiker varit, När folk s e r vad man kan få för samma pengar. Därför tycker jag att Sd skall överväga en sådan satsning så snart man når regeringsställning!

....Och tänker minen på Putin!?

Då har dom skrattat åt Sverige för sista gången.

 
Ingen bild

Observer

5 november 2014 11:17

155 Miljarder

Delat med 3,5 Milj Svenska hushåll

= 44.285 kr

Det är vad varje hushåll får betala för invandringen 2014-2018.
Vad får vi för de pengarna?

 
Ingen bild

realisten

5 november 2014 11:41

@Observer
Det är ung lika mycket som skattesänkningarna de senaste åren!

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 november 2014 11:54

@realisten.
Du visar gång på gång hur illa det är med din intelligens. Skattesänkningarna kommer oss alla till del, men 44 285:- per hushåll kunde ha gått till annat.
Vi har knappt råd att värna våra gränser, stötta barn med speciella behov i skolan, ge våra äldre det de behöver, bygga vägar och järnvägar osv. osv.

155 miljarder, det blir tex. många mil vägar och järnvägar och mängder med arbetstillfällen. Åk du någon gång E20 från Göteborg och uppåt. Sträckan norr ut till Närkegränsen kallas inte utan orsak "Dödens väg"... Hur många har omkommit där och hur många står på tur innan det händer något..??
Det är en väg, liknande vägar finns överallt i hela Sverige, plus alla järnvägar som förfaller...

 
Ingen bild

Observer

5 november 2014 11:58

@Realisten
Ja, O c h Skattesänkningen kunde med andra ord varit d u b b e l t så stor om vi sluppit försörja invandringen!!
Eller att man valt att lägga exesspengarna på något som för landet framåt istället för bakåt till stenåldern.

 
Ingen bild

realisten

5 november 2014 12:05

@Holda mk1
Ja istället för skattesänkningarna som främst gynnat höginkomsttagare hade man kunnat gjort det du räknade upp, det ´hade väl varit bättre.

 
Ingen bild

Skattesänkningar

5 november 2014 12:29

@realisten, mycket kan man säga om skattesänkningar. Dock blev inte den regeringen utskrattad världen runt som den nuvarande. Sveriges nuvarande regering är till åtlöje världen runt. Tvärtom de möttes med respekt till skillnad från Pelle-Jönsarna nu.

Giftig färg, grön oskattad diesel, Säpo måste plocka bort folk för rikets säkerhet. Löjligt och inte seriöst med medlemmar i regeringen som visar tuttarna i herr-tidningar.

 
Ingen bild

realisten

5 november 2014 13:17

@Skattesänkningar
Ja ingen skrattar ju i utlandet att vi i riksdagen har ett parti där framträdande medlemmar drar omkring med järnrör och kallar kvinnor för horor och där många medlemmar gång på gång ertappas med rasistiska och främlingsfientliga uttalande.

 
Ingen bild

Skattesänkningar

5 november 2014 13:33

@realisten, där ser man hur lite du vet. Vad det har med saken att göra vet jag inte? Inte någon som skrattar åt det utomlands vad jag vet. Inte är sanningen den du relaterar här inte. Har dock överseende med din begränsade struts-syn.

Däremot gör sig nuvarande regering till ett åtlöje världen runt varthän de drar runt. Illa nog.

 
Ingen bild

Niklas R

5 november 2014 13:59

@realisten
Kanske för att de i utlandet är mest upprörda över att dessa är medlemmar i ett kommunistiskt parti som har blod upp över armbågarna genom sin historia och ideologi så att de fortfarande beter sig som skitstövlar inte är överraskande.

 
Ingen bild

realisten

5 november 2014 14:04

@Niklas R
Jaså du anser att sd är ett kommunistiskt parti med blod till armbågarna. Så långt ville inte jag gå.

 
Ingen bild

vildsvinsgalten

5 november 2014 14:17

De 155 miljarderna är väl dessutom de pengar som Migrationsverket har koll på, alla övriga miljarder då, som skola, vård, omsorg, polis och rättsväsende osv osv.

 
Ingen bild

Lena

5 november 2014 14:25

Det verkar som Socialdemokraterna är ute efter att konkurera ut Alliansen i fråga om flykting- o immigrationsfrågan. Morgan Johansson vill nu skruva åt tumskruvarna för kommuner som inte lydiga och tar emot "flyktingar" som Migrationsverket skickar till kommuner, ibland utan ens att meddela dem. Är inte detta sista spiken i kistan för S? Vad försiggår mellan pannbenen på honom? Hur kan en intelligent man som han uttala sig (och framför allt tänka)som han?

Rekommenderar artikeln från Samtiden, där en jurist tuttalas sig om vad som försiggår bakom kullisterna men som fulmedia aldrig tar upp.
http://www.samtiden.nu/6084/slavhandel-genom-genom-generos-migrationslagstiftning/

Läs även om Turkiets president som byggt sig ett palats för 3,6 MILJARDER kronor... hm är det presidentämbetet så välbetalt i Turkiet? Han om någon måste väl vara köpt?
(Nej jag vill inte ha president i Sverige).

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/gigantiskt-presidentpalats-invigs_4071631.svd

 
Ingen bild

Gute

5 november 2014 16:07

15:30 Rakt på med Mattias Karlsson (SD)
http://www.svt.se/nyheter/svtforum/debatt-om-vinster-i-valfarden-och-rakt-pa-med-mattias-karlsson-sd

Mattias förklarar här med en sympatisk och seriös framtoning hur dagsläget är.

Knutsson skulle givetvis dra in Hitler i vanlig ordning men det tillhör ju agendan på SVT, det står antagligen som en extra notis i protokollet inför varje intervju med SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 november 2014 17:41

@realisten.
"Järnrörsskandalen" ägde rum i Ljungsbro för lie mer än ett år sedan. En förvirrad missbrukare med Kongolesiskt ursprung mördade två svenskar med ett järnrör. Varför kom han in i Sverige..??????

"Hora" är ett vanligt tillmäle som många svenska flickor och kvinnor får höra. Att hon som lär tillhöra AFA irriterade SD,arna är förståeligt.

Vad som är "rasism" eller inte är godtyckligt. Vad som är förfärande är att ingen äkta svensk kan anmäla att han/hon blivit utsatt för "rasism"...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se