thoralf

Direktlänk till inlägg 2 november 2014

KAN 830 FORSKARE HA FEL?

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2014 23:21

 

Ännu ett område som Sverige är bäst på! Den politiska korrektheten har media köpt även på detta område. De nordiska länderna har troligen minst att oroa sig för när det gäller klimatförändringar, ändå är det de nordiska länderna som är allra mest alarmistiska.


Idag har IPCC kommit med ännu en av sina rapporter som presenterades i Köpenhamn. Jag är dock lite förvånad över att media inte har slagit på stora trumman med reportage och intervjuer med klimatalarmister. Läs artikel i DN.


Kan 830 forskare från 80 länder som granskat över 30 000 vetenskapliga artiklar ha fel? När dessutom 2 000 experter granskat dessa 830 forskares rapporter! Det måste ju vara fullständigt vattentätt! Det kan ju inte finnas någon som helst tvivel över slutsatserna i dessa forskares rapporter.


”I Köpenhamn presenteras också en kortare sammanfattning för beslutsfattare som har godkänts ord för ord av 350 delegater från fler än 120 länder.”

 

När jag läser detta förstår jag att det finns en och annan ”nyttig idiot” bland dessa 830 forskare, 2 000 experter och 350 delegater. Pengar kan säkert också korrumpera forskare, experter och delegater. I synnerhet när de kommer från hela 120 länder. Många av dessa länder är säkert inte fullvärdiga demokratier, utan mer eller mindre diktaturer.


Jag betvivlar inte att den globala temperaturen har ökat men jag är mer tveksam till orsakerna bakom temperaturökningen, Jag tror helt enkelt inte att vi har förstått alla parametrar som påverkar klimatet.


Jag anser att det även måste finnas positiva effekter av en ökad global temperatur och en höjd koldioxidhalt. Varför får jag aldrig läsa om dessa positiva effekter i svensk media? I många länder och regioner måste produktiviteten när det gäller odlingar och skogstillväxt öka markant vid en ökad temperatur. Odlingszoner måste förändras. Det kan inte bara vara negativa effekter. IPCC kanske även tar upp dessa positiva effekter men de kanske aldrig når ut då det inte ingår i det budskap som media vill förmedla.


”I dag söndag presenterar IPCC slutversionen av sin femte utvärderingsrapport om klimatförändringarna. Huvudbudskapet är känt sedan länge. Sjutton år efter Kyotoprotokollet ökar koldioxidutsläppen snabbare än någonsin, och överträffar tidigare prognoser för ”business as usual”.”

 

Är det inte så att vi inte upplevt någon global uppvärmning under de senaste sjutton åren också.


UPPDATERING


"Tekniska Högskolan i München har följt tillväxten i många skogar i centrala Europa oavbrutet sedan 1870. De har 600.000 mätdata, som visar att hela skogar nu växer 10 à 30 % snabbare och att enstaka träd växer upp till 77 % snabbare än för hundra år sedan. Liknande resultat har erhållits i Spanien.


Detta tillskrivs främst den ökade halten koldioxid i luften och till någon del nedfallet av mineraler från luften. Således har nedfallet av svavel varit gynnsamt. Högre temperatur gynnar också tillväxten, men Tyskland har inte erfarit någon stigning av årsmedeltemperaturen på 25 år."


http://klimatsans.com/2014/10/11/koldioxiden-har-varit-valgorande/


 
 
Ingen bild

OT

2 november 2014 23:48

Stödutbildning för miljömupparna...

"George Carlin - Saving the Planet": https://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c

 
Ingen bild

Hasse

2 november 2014 23:48

Skördarna har ökat, skogarna växer som aldrig förr och öknarna har börjat grönska. Några negativa konsekvenser av den ökade koldioxidhalten i atmosfären känner jag inte till. Jag tror att du är på rätt spår.

 
Ingen bild

OT

2 november 2014 23:51

Har alltid undrat varför miljörörelsen velat införa drakoniska kommunistiska metoder för att rädda planeten; När de mycket väl vet att kommunist Kina är de som ökar mest och släpper ut mest föroreningar.

Tror de verkligen det kommer att hälpa? Eller är det bara så att det är enda sättet att få oss medborgare att gå med på dessa drakoniska metoder?

 
Ingen bild

Observer

3 november 2014 00:04

De vill få stålar i brallan helt enkelt! -T y v ä r r är det vad det handlar om.

 
Ingen bild

Jens

3 november 2014 05:33

Det gäller att inte göra sig obekväm, oavsett vilket sammanhang man vistas. Om man är alltför kritisk stället för att bara flyta med och göra som alla andra så är risken hög att man blir utesluten.

Det borde du veta Thoralf.

Samma sak gäller givetvis forskare vid någon forskningsinstitution, det gäller att hålla med majoriteten eller göra vad man förväntas göra - annars har man inte längre någon försörjning eller umgängeskrets.

Jag beundrar ändå dig Thoralf, du står upp för vad du tycker även om det kostat dig riksdagsplatsen.

Kanske förstod du inte spelets regler förrän nu?

 
Ingen bild

Lena

3 november 2014 06:23

@OT Carlin jag bara ler :)

Antropcene har en bra artikel om FN:s klimatpanels miljöalarmism o vår ekonomi som är kopplat till det tänket. Måste erkänna att jag inte är tillräckligt insatt men skatt på utandningsluften - det är väl ändå att gå för långt. Tror överheten verkligen a vi inget förstår?

http://antropocene.se/2014/november/forskingras-vara-besparingar.html

 
Svensson

Svensson

3 november 2014 07:01

Sverige skämmer ut sig igen,ska det här aldrig ta slut ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

3 november 2014 07:52

Vill man komma tillrätta med den eskalerande kriminaliteten måste vi erkänna att den till största delen för vårt lands vidkommande beror på globala initiativ.En nedkylning av dessa aktiviteter har Sverigedemokraterna program för.

 
Ingen bild

Bo

3 november 2014 08:09

Temperatur:
http://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/klimat/1.jpg
Arktis is:
http://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/klimat/2.jpg
CO2 välgörande:
http://klimatsans.com/2014/10/11/koldioxiden-har-varit-valgorande/

 
Ingen bild

Varkligheten

3 november 2014 09:21

Så här fungerar det inom alla områden. Jag upptäckte det först inom klimathysterin men mekanismen är exakt lika inom alla andra områden. Någonstans enas de med verkligt stort inflytande att så här ska vi presentera det för folket - sedan går alla i samma ledband på ett förvånansvärt enhetligt sätt.

Först är det en expertpanel med de "ledande" forskarna. Sedan all media. Sedan alla andra forskare. Sedan miljoner artiklar och mätningar om bekräftar bilden. Sedan är det då en sanning som är så självklar att den som ifrågasätter den inte är sund och klok och representerar någonting viktigt i mänskligheten utan istället kallas förnekare.

Jag började faktiskt min egen bana att undersöka om bilden man vill ge oss är sann bara för att jag insåg att klimatfrågan var helt enkelt kantad av för mycket lögner. Jag kollade sedan invandringen - och samma där. Exakt samma gäller. Ledande proffstyckare och experter är helt eniga om att vi måste ha invandring annars dör alla västländer. Dessutom påstår man helt säkert att mångkultur är bra på alla sätt. För exporten, för kulturen, för ett rikare liv, för vårt folks utveckling. All media, alla politiker, alla experter tycker så.

Titta vidare på intelligens. Finns det skillnader i intelligens inom en befolkning och mellan befolkningsgrupper? Nej om du frågar de som bestämmer vad vi ska tycka. Skulle det finnas är det fel på testerna eller så visar testerna inte något av betydelse eller så är det helt enkelt ovärdig att tala om grupper, det finns bara individer.

Ras då, finns det raser? Nej, inte enligt de som bestämmer vad vi ska tycka. Det är rasistiskt att anse att det finns raser. Det är dessutom ett helt meningslöst tänkande eftersom inga skillnader finns mellan raser om de nu skulle finnas några.

Så här kan du fortsätta i evighet. Du kommer finna att det mesta är tillrättalagda lögner och att 99% av alla experter, bevis och vittnen som kan uppgå till hundratusental alla säger samma sak.

Ta detta med genus. Finns det skillnader mellan män och kvinnor. I så fall vad säger det biologiska? Samma här, skillnaderna betyder inget även om det bevisligen finns olika kön, för könet sitter inte mellan benen, det är individer vi talar om och sexualiteten är inte digital 1 och 0 utan den kan vara allt däremellan och dessutom ändra sig genom åren och även av rent tycke och smak - och det är så det ska vara. Experterna är eniga. Politiker är eniga. De som undrar om det stämmer stämplas som inskränkta mossiga gamla gubbar och kärringar.

Jag har även forskat vidare inom vår historia. Då främst inom känsliga områden som vem som hade slavar, första och andra världskriget, vår evolution, stora kulturers uppgång och fall, olika riken och folkgruppers utbredning under olika tider, m.m Exakt samma här. Ingen skillnad alls. Det man säger är helt bevisat utom alla tvivel och en självklar sanning är det definitivt inte. Ofta är det precis tvärtom det är lögn på lögn som staplas på varandra. För att en lögn upprepas blir den inte mer sann, eller hur?

Jag har två tankar. Hur är det möjlig att en hel värld i så många viktiga frågor går i samma ledband och där alla ledande politiker, media, näringsliv, experter alla följer samma linje i hela västvärlden? Är det inte märkligt och helt osannolikt att det sker i en enda fråga utan koordination än mer märkligt att det sker i nästan alla för mänskligheten avgörande frågor.

Vidare, den som pekar på att kejsaren är naken utesluts ur samhället, socialt, på arbetet, anses bakåtsträvare, dum i huvudet, förnekare, ondsint, egoistisk, konspiratorisk, fobisk, anti-, osv Öppen kritik och ifrågasättande kan också leda till fängelse. Samma lagar och liknande straff världen över. Är det inte en lite väl märklig omständighet?

Det värsta av allt - vilket svek mot mänskligheten att dels lura på oss alla dessa lögner, dels förbjuda opposition mot dem. Inte minst barnen tycker jag synd om som ska behöva lära sig detta.

 
Ingen bild

realisten

3 november 2014 10:35

@Verkligheten
Ja det var ju kristallklart. Du har rätt och alla andra har fel.

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

3 november 2014 10:43

Det finns en svensk rapport där de försökt uppskatta kostnaderna respektive inkomsterna från en ökad medeltemperatur. Minns tyvärr inte namn, men Google borde kunna hjälpa. Den är relativt ny.

 
Ingen bild

pg

3 november 2014 10:52

Den eminente Albert Einstein sade på sin tid:

Att hoppas på att samma medvetande som skapat problemen, skall kunna lösa dom, är enbart idiotiskt.

 
Ingen bild

Håller med

3 november 2014 10:55

Verkligheten.
Mycket bra skrivet. Helt rätt. Så är det.
För de som inte tror det, t ex realisten, är det bara att tänka tillbaka på tidigare larm.

Minns ni skogsdöden? Den försurade skogen? Kalkbombning av insjöar?
En man, en skogsmästare, gick emot hela den helt samstämmiga kören av politiker, experter och journalister. Vad hände med skogsmästaren? Vem hade rätt? Googla på det och dra lärdom.

Vart tog ozonhålen vägen? Någon som vet?

Borgströms böcker om befolkningsexplosionen från 70-talet. Vilka minns dem?
Varför avlar människor i Afrika fler barn än de kan försörja? Är det mitt fel? Ska jag ta ansvaret?
"If you can´t feed them, don´t breed them"

Varför bygger kineserna flygfält på Antarktis?

Om det nu blir varmare så är det bra för de flesta. Att haven kommer att stiga gör inget. Det är bara för de som bebor sådana områden att gå över till 1-barnspolitiken. Så löser det sig. Om växtsäsongen skulle utökas med 1 månad i Sverige så skulle jag tjäna 8.000 kr.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 november 2014 12:02

@Håller med.
Appropå 1-barnspolitiken. Såg på Tv för en tid sedan om två föräldrar från Rumänien som åkt till Sverige för att tigga och ev. få ett jobb. Tragiskt nog dog han av sjukdom under vistelsen här. 14(!) barn sörjer nu sin far...

Vad odlar du? Appropå växtodlingssäsongen..

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

3 november 2014 12:23

Rekommenderas att ta del av en utbildad karl, som vågar gå emot strömmen, Lars Bern.

här - http://antropocene.se/2014/november/refletioner-om-vader-och-klimat.html

och här - http://ianwachtmeister.libsyn.com/ (iPod. samtal med Ian Wachtmeister)

Miljöbluffen avslöjad, politiskt gallimatias.

http://adarkomdenja.blogspot.com

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 november 2014 13:59

Mycket intressant dag hos Thoralf idag ...

Klimatet brukar bero på vårt läge gentemot solen och dennas diverse aktiviteter. Jag tror inte att det har förändrats. Men ...

Vädret kan variera beroende på lite annat och hit hör de som vill härska över jorden och dess väder. Redan för 25 år sedan hörde jag talas om glädjen i ökenländer att det blev mer odlingsbar mark för befolkningen där. Inte illa, tvärtom, anser jag.

Idag vill jag rekommendera vissa av er att kolla denna sajt - och gärna fortsätta med det - om ni inte redan är bekanta med den.

http://newsvoice.se/2014/10/20/hur-du-kan-avsloja-stats-och-industristyrda-internettroll/

Här finns kanske även tips till Thoralf hur förfara med diverse 'smutstrasor'.

Själva artikeln i sig är mycket intressant, punkt för punkt, hm! - har länkar att gå vidare på - men inte minst kommentarerna ger läsvärt material.

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 november 2014 14:15

Tack, Thoralf, för tipset om sajten klimatsans!

I dagens inlägg där kan man läsa:

"Om förlusterna fortsätter i samma takt lever landisarna vidare i tusentals år. Tar vi hänsyn till att en uppvärmning varit på gång under mer än ett sekel, blir det naturligt med massförluster ännu en tid. Dock konstaterar solforskare runt om i världen att solen nu uppför sig lika extremt som för 200 år sedan. Då led vi av den ”Lilla Istiden”. Därför förutspår de några kalla decennier innan nästa sekelskifte.

Landisarna kommer då att växa till igen.

Det allvarliga här är att IPCC och Greenpeace använder data för att skrämmas. Deras ”affärsidé” är att skrämma allmänhet och politiker till att ge dem bidrag med ändamål att ”rädda världen”, något de inte har visat någon kompetens att hantera. Utan ”klimathot” behövs inget IPCC och Greenpeace måste börja argumentera mera intelligent. "

Jodå, nog märks det att det är lilla istiden på G. Kallt, kallare och kallast blir det ...

http://klimatsans.com/2014/11/02/inlandsisarna-pa-gronland-och-antarktis/

PS. I riksrevisionens tabell ovan finns inte Portugal med - men där har man i år haft extrema väder. Just nu lär det vara hård vind och regn - regn som härjat mer än någonsin i år. OK, en del är glada över vattnet till skogar och odlingar (kanske färre skogsbränder i år?) men i kuststäderna slår havet in och förstör.

 
Ingen bild

Lena

3 november 2014 16:34

Nästa grej politikerna kommer att börja diskutera och troligen besluta över våra huvuden är vattnet, dvs sötvatten. Var det därför Löfvén talade om, vid regeringsförklaringen,att göra nationalparker av stora områden. Inrätta skatt på dricksvattnet,,, kanske låta något multinationellt företag få ta hand om det för att sälja vatten som det är ont om i vissa länder.
Säkert kommer en sådan nationalpark att överlåtas till "en viss adel". Kanske säljs en stor älv för att dra pipelines till andra länder... the sky is the limit. Det handlar ju om skattepengar... gottgottigottgott.
Eller är jag ute o cyklar?

 
Ingen bild

Tony

3 november 2014 18:37

Vi har ju haft en regnig höst, och det har ju hänt förr
utan att man kan skylla på koloxidutsläpp.
Läste för en tid sedan en bok som getts ut av tidningen Land,
boken hette bilder från förr, och bland annat var det i slutet
på 1800 talet precis som i år ovanligt varmt för årstiden och
ett av året regnade det i fyra månader på sträck med katastrof
för skörden?
Men på den tiden fanns det inte några större koloxidutsläpp
och inga klimatalarmister, inte ens "Realisten" fanns då, och
ändå hände detta, och det visar på att det är andra faktorer
som styr!

 
Ingen bild

Titti

3 november 2014 18:45

För Sveriges bästa är det lämpligare att ligga
i mittfåran både när det gäller miljöpolitik och
invandringspolitik.
Det luktar ta mig tusan storhetsvansinne när
våra "folkvalda" vill framhäva vårt lilla land som
en stormakt i dessa frågor.

 
Ingen bild

Göta

3 november 2014 18:53

@Lena
Nej, du är verkligen inte ute och cyklar. För några år sedan läste jag ett vansinnigt förslag som jag fortfarande väntar på att det sinnessvaga kamikazegänget i 7-klövern ska realisera.

Som du själv skriver ovan är sötvatten en bristvara i "vissa länder". Dessa länder har emellertid gott om olja, som de skeppar ut i stora fartyg och säljer DYRT till bl.a Sverige. Förslaget gick ut på att efter leverans här fylla oljefartygens tomma tankar med vårt sötvatten, som de sedan skulle frakta med sig hem till sina rika oljeländer GRATIS!!!

Vi ska alltså dyrt betala för oljan som de får från sina länders mark, medan vattnet som vi får från våra länders mark ska värderas till INGENTING! TYPISKT!

Ja antar att det endast är p.g.a att de inte på ett tillfredsställande sätt har kunnat lösa problemen med att rena tankarna tillräckligt som gör att vi ännu en liten tid får behålla vårt vatten själva.

 
Ingen bild

Synonymen

3 november 2014 19:31

@Lena Måndag 3 nov 16:34

Du har helt rätt! Vattnet är för "billigt" och något som klåfingriga politiker snart kommer att ge sig på. Men först måste "forskare" kratta manegen för att en beskattning eller vad det nu blir skall vara politiskt möjlig. Utan "larmrapporter" blir det svårt.

Skrupelfria "forskare" som är beredda att gå politikers ärenden finns det gott om. Om dem dessutom tjänar en hacka för besväret är den akademiska hederligheten underordnad.

På Irland demonstrerade man mot en vattenskatt (se länk)


http://rt.com/news/201575-ireland-protest-water-charges/

 
Ingen bild

LSW14

3 november 2014 22:17

@Maja Dacke
"diverse 'smutstrasor", den va bra!
Och själv är du; Maria Magdalena? Moder Teresa? Nina Hagen?

 
Ingen bild

Lena

3 november 2014 22:50

Tack @Göta o @Synononymen för era kommentarer.
Vad gäller Irland så visste jag inte att det redan skett där. Härligt att se RT-videon med demonstationen mot skattepålagorna, de där pantertanterna i demonstrationstågen som gick med knutna nävar i luften och sjöng: "Power to the people" - det gillade jag, det är sådana takter vi behöver mer av i Sverige.:):)

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 november 2014 02:05

Som vanligt en massa skitsnack från IPCC.

Dags för SD att kräva utträde ur FN.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.se

 
Laura

Laura

6 november 2014 09:42

Efter att ha varit i relation med honom i nio år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, bad jag honom med allt gjorde jag lovar, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag hellre ska kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig att kasta en trollformel för att få honom tillbaka, men jag är den typen som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade spell caster via sin personliga e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com, och han berättade för mig var det inga problem att allt kommer att bli bra förrän två dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan två dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, det var runt 04:00. Min före detta kallade mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle komma tillbaka till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att alla som jag vet att har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och mäktiga spell caster, DR Oduduwa som hjälpt mig med mitt problem och vem är annorlunda än alla de falska sådana där ute och det är gratis, gör han inte betalt för pengarna, kan du bara visa uppskattning när det slutliga resultatet av förtrollningen. Vem som helst kan behöva hjälp av passet hjul, är kostnadsfritt hans arbete, är hans personliga e-post (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något som han trollformler för olika ändamål liknande (1) om du vill att ditt ex tillbaka. (2) om du alltid har mardrömmar. (3) du vill främjas på ditt kontor. (4) du vill ha kvinnor / män att springa efter dig. (5) om du vill ha ett barn. (6) du vill vara rik. (7) du vill knyta din make / maka att bli din för evigt. (8) Om du vill ha ekonomiskt stöd. (9) Herbal vård (10) Om du kan kunna tillfredsställa din fru kön önskan på grund av låg erraction. (11) Om din menstruation vägrar att komma ut den dagen det antar eller över flöden. (12) om ditt arbete vägrar att betala ditt folk på grund av dig ?. (13) lösa ett markfrågan och få tillbaka det. (14) har din familj Denny dig om din rätt? (15) Låt folk lyder mina ord och gör mitt som. (16) har du en låg spermier räkna? alla Case lösa inom 72hours.

http://www.jennifer.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards