thoralf

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

GALLERI JOHAN PERSSON

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2013 00:00

Idag hade jag med tidningen Dagens Samhälle när jag gick ner till stranden en stund på eftermiddagen. Badade faktiskt, det var riktigt skönt! Hade nästan stranden för mig själv om man undantar några kitesurfare och några pensionärer.


 


Dagens Samhälle hade en intervju med Inga-Britt Ahlenius som var intressant. Nu riktar hon in sig på kommunerna och kommunal korruption. Han anser att kommunala revisorer eller förtroendemannarevisionen på lokal niva är tandlös och att ansvarsfrågorna på kommunalnivå är oreglerade. Jag kan bara instämma med Inga-Britt Ahlenius. I Kalmar finns flera exempel på detta. I Kalmar har de kommunala revisorerna till och med utrett sig själva.


”Det ger grunden för en kultur med kommunalråd som kungar i sina egna små riken, där de styr och ställer efter eget huvud.”


I Kalmar har vi ju det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som passar in på Inga-Britt Ahlenius beskrivning. Vi har sedan Johan Persson blev kommunalråd fått uppleva en hel del märkliga kommunala affärer.


”Det är i kommunerna som risken för korruption är som störst. Jag menar inte att det är, eller kommer att bli, som på Balkan. Men vi har många exempel på ett småkorrupt beteende som är oacceptabelt.”


Det är inte utan att jag tänker på Invandrarservice i Kalmar som kan ha slösat bort en miljon kronor/månad under flera års tid. Sedan har vi ju Fanerdun, Salvestaden, World Trad Center, Kalmar Biogas, Gota Medias mediehus och senast Linnéuniversitetet.


När det gäller Invandrarservice så gav ju de kommunala revisorerna Socialnämnden ansvarsfrihet trots många oklarheter. Och utan en grundlig utredning! Christina Magnusson var en av de kommunala revisorerna. Hon var tidigare socialnämndens ordförande. Nu granskade hon sin egen tid som ordförande i socialnämnden. Ett enda stort skämt som bara kan passera utan att någon reagerar.


När jag var ute och åkte på Öland tidigare under sommaren råkade jag få se en skylt vid Vanborga norr om Köpingsvik. Texten var "Galleri Johan Persson". Jag fick då en liten idé om ett fotogalleri över Johan Perssons projekt.


Nu kanske vi för utöka galleriet efter att B-G Svedjenäs kommer med sina nya avslöjanden. Om det nu blir några avslöjanden!


Här kommer i varje fall galleri Johan Persson


     

 
 
Ingen bild

biran

18 augusti 2013 07:08

Det är likadant överallt där sossar styr. Här i Göteborg är det långt värre än vad ni har det i Kalmar. Här är bedrägerierna på en långt högre nivå och mer utbrett. Här kallas det för göteborgsandan när vissa grupper skor varandra.

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 augusti 2013 07:24

Och naturligtvis är det ingen som vill stoppa vansinnespolitiken, varken inom egna leden eller motståndarna. Nästa gång kan det vara dom själva som behöver "Tystnad, största möjliga Tystnad"

Därför är nu SD så hatade, för dom kommer och spräcker "kompisandan" hos 7 klövern

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 augusti 2013 07:28

Utanför ämnet , några politiker i Kalmar län vill inrätta något dom kallar för tortyrcentrum och bygger detta på att vi från 1 juli i år har så gott som gratis sjukvård för asylsökande och illegala ! Hur långt ska det gå är det inte lika bra att vi också tar kostnaderna för alla krig som förs i vissa arabländer ?

 
Svensson

Svensson

18 augusti 2013 08:02

Dessa människor missbrukar svenskarnas skattepengar, dom ska göra karriär,dom ska tjäna en massa pengar,dom är helt enkelt korrupta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jenny K

18 augusti 2013 08:53

Vilken underbar strand! Var ligger den?

 
Ingen bild

Fredde

18 augusti 2013 09:46

Ligger Avpixlat nere igen??

 
Ingen bild

Fredde

18 augusti 2013 09:49

Sorry funkade när jag öppnade en ny sida med Avpixlat! Ha en fin söndag!

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 09:50

Fredde...
Jag kommer in på Avpixlat på mobilen, men inte på datorn. Fråga mig inte varför, men så funkar det för mig just nu.

 
Ingen bild

Medborgaren

18 augusti 2013 09:55

OT/ SD borde driva egen skattesänkarlinje och inte krypa för Måddarnas halvmesyr!
Varför ställa grupper mot varandra och göra samhället än mer segregerat?
Alla borde ha samma skattetabell! Varför måste pensionärer betala högre skatt på en redan usel pension? Varför måste sjukpensionärer betala en ännu högre skatt på en ännu sämre pension? Ingen väljer ju frivilligt att leva på en usel pension istället för att jobba och tjäna en normal lön.
Dom har ju inte själva valt att bli sjuka eller skadade!

Dessutom i tider med extremt stora underskott i vår ekonomi och vi måste låna 163 Miljarder trots utförsäljning av statlig egendom är det knappast begåvat att dra igång ytterligare skattesänkningar, dessutom för de som redan har en normal inkomst till skillnad mot sjuk & ålderspensionärer!

 
Ingen bild

Thoralf A

18 augusti 2013 09:59

Jenny K

Norra Öland

 
Ingen bild

alf

18 augusti 2013 10:06

Det verkar som den största skillnaden mellan Kalmar och andra kommuner stavas Thoralf Alfsson!
Går det att "klona" dig Thoralf?

http://www.lysekilsposten.com/

 
Ingen bild

biran

18 augusti 2013 10:11

Sänkta pensioner samtidigt som 7-klövern helt okontrollerat sprättar iväg 38,5 miljarder årligen i så kallad u-hjälp. dessa pengar sugs upp av despoter och krigsherrar i afrika och mellanöstern. Var medveten om att detta handlar om en synisk prioritering av den samlade 7-klövern. Som ni kan se så är det inte landets pensionärer som det värnas om.

 
Ingen bild

Lärare

18 augusti 2013 10:34

Alf!

Har många ggr tänkt detsamma. Genom hans blogg lever SD ännu!

Jag undrar varför det är så tyst från hela SD-toppen?
Hoppas att det är ngt stort på gång. Den s k mediasatsningen kanske äntligen kommer igång nu i höst.

 
Ingen bild

Tony

18 augusti 2013 10:44

Biran:

Nej herr Reinfeldt måste tro att alla pensionärer är
en samling senildementa idioter, som inget begriper.
Att stå och skryta med att pensionärer ska få femtio
kronor mer i månaden, alltså mindre än det kostar att
inhysa ett skäggbarn i 10 minuter.
Despoten måste hysa ett enormt förakt för den äldre
generationen, och jag hoppas innerligt att inte SD går
med på något jobb skatteavdrag, om inte pensionärer får
samma beskattning som övriga löntagare.
Är det inte F.R som brukar använda klyschor som alla
människors lika värde, men det gäller tydligen inte vid
beskattning!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 augusti 2013 10:53

Har precis kollat i min skattsedel för i år och jag betalar 32,58% i skatt på min pension ! Var är min sänkta pensiosskatt ?

 
Ingen bild

OH

18 augusti 2013 10:54

Biran.
Var vid gott mod.Igår utgick ett meddelande från Chefen i Islambad att pensionerna skull höjas rejält.Höjningen skall ske med hela 50 Riksdaler. Självklart måste detta enorma tillskott beskattas med 30%.
Där kapades många röster från SD.

 
Ingen bild

biran

18 augusti 2013 11:03

Pensionerna sänks med 2,7 procent nästa år. Hur mycket höjs lönerna och arvodena i Riksdagen och regeringen under nästa år? Eller är det så att vi delar på bördorna i svåra tider? Tror kanappast det, som vanligt är det vi pensionärer som får axla nationens bördor.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 11:16

biran...
Över 4000 jobbar i Migrationsverket enligt uppgifter här för en tid sedan. Om våra riksdagsmän får en löneförhöjning, gör inte så mycket.
Däremot finns dessa över 4000 och alla andra onödiga löntagare som lever gott intill Statens köttgrytor..
Undrar fö. hur många som jobbar i alla departement mm. mm. i Fjollträsk??
Som stor varghatare ser jag tex. stora delar av Naturvårdsverkets personalkostnader som onödiga utgifter för statskassan...

 
Ingen bild

Lotta

18 augusti 2013 11:28

Kollar man på bilderna i Johan Perssons galleri slås man av att detta måste röra sig om en person som antingen lider av storhetsvansinne eller ger sig den på att skapa ett monument över sin egen förträfflighet, kosta vad det kosta vill.

 
Ingen bild

Håkan

18 augusti 2013 11:43

OT ( Off Topic, utanför ämnet, som det heter )
Fredde har fått Alliansen att gå med på ett femte skatteavdrag.
Det här är intressant ur flera aspekter.
Man hade kunnat vänta med att släppa nyheten, till någon gång i sen höst eller om det behövdes en avledande manöver för något politisk flubber.
I stället släpper man det, en vecka innan Jimmie Åkessons sommartal.
Rätt spelat kommer Jimmies tal att uppmärksammas i media p.g.a Freddes oförklarliga iver att släppa jobbskatteavdraget just nu.
Åter igen, varför nu?

Jag tror faktiskt att Moderaterna har sparkat alla som inte är JA-sägare från Reinfeldts närhet. Han kör skutan helt själv.
Därav Almedals talet och nu detta.

Med lite good cop/bad cop (*), kan SD förhala och hålla jobbskatteavdraget i mediadebatten långt in på hösten.

Man har goda möjligheter att dra in Anders Borg i cirkusen, och ge lite ljus åt hans inkompetens.
( nationalekonomer, inte bara på vänsterkanten, kommer troligen, hjälpa till )

(*) Hävda att det inte är så självklart att man stödjer förslaget under nuvarande omständigheter utan behöver lyssna in och debattera jobbskatteavdraget kontra pensionärernas situation kontra statsskuldsupplåning och så vidare.
Jag ser flera saftiga debatt inlägg, under hösten, från SD, framför mej.
Innan kyrkovalet kanske någon har en debatt artikel om pensionärernas skattetryck, t.ex

Jobbskatteavdraget serverat på silverfat, av strategibefriade Alliansen, mer än ett halvår "för tidigt".
Hoppas innerligt SD vet vad dom ska göra med presenten.

 
Ingen bild

Preben

18 augusti 2013 11:44

Ni som hoppas på bättre tider för pensionärer, sjuka och arbetslösa ska nog inte hoppas på för mycket. "Det skall löna sig att arbete" som Schweinpelz säger. SD backar ju upp bakom M i frågan om 5. jobbskatteavdraget (och kanske 6. med), och med tanke på att F.R inte spottade ut sitt hat emot SD i talet i går, tror jag faktiskt att man redan har en uppgörelse som folket inte tycker om, och därför lägger man locket på.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 augusti 2013 11:50

Håkan

Alliansen kommer lägga in jobbskatteavdraget i höstbudgeten och då faller hela ditt resonemang. Alliansen behöver inte ens SD:s stöd!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 augusti 2013 12:01

Så gott som alla som "jobbar" på Migrationsverket i Högsby ,bor och skattar i andra kommuner så där blir Högsby kommun blåst på många fina skattekronor !

 
Ingen bild

Håkan

18 augusti 2013 12:51

Är du säker, Thoralf?
Erkänner att jag inte har svart bälte på riksdagsarbete, men..
Vi har en minoritetsregering och höstbudgeten är väl någon månad bort ( ? )
Måste dom inte ha stöd från en majoritet ( SD eller MP ) för att få igenom höstbudgeten?

 
Ingen bild

sarak

18 augusti 2013 12:55

Pensionerna ska naturligtvis indexregleras i förhållande till matpriser och lönenivån. Skatten ska vara densamma som för löntagare

 
Ingen bild

biran

18 augusti 2013 13:14

Tanken med vårt pensionssystem är att vi skall få pension i proportion till vad vi betalat in under vårt arbetsliv. Folk som nu väller in från arabländerna och afrika har inte betalt in ett öre och skall därmed inte ha någon pension heller. Deras uppehälle skall betalas av de grupper som bjudit in dem och som vill ha dem här. Var och en får ta ansvar för sina handlingar.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 augusti 2013 13:16

Håkan

För att fälla höstbudgeten krävs en enad majoritet i riksdagen för att fälla riksdagen och det är inte socialdemokraterna intresserade av. I praktiken fäller du även regeringen ett år innan valet. Jag tror inte de rödgröna är intresserade av det.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 13:24

Annat ämne...
En ung kvinna blev för en tid sedan överfallen i Oskarshamn av några invandrare. När hon låg på marken sade de något om att "det är snart vårt land".
Hur har det gått med detta hatbrott? Någon gripen? Misstänkta?

Detta kom upp hos mig nu när jag lyssnar på Sveriges Radios P4 Extra...

 
Ingen bild

Håkan

18 augusti 2013 13:31

Thoralf , Ok!
Jag har inte alla uppgifter och strategier, men det känns onekligen som dom fick den rösten lite väl billigt, men som sagt jag har inte DEN kollen.
Hemliga ( därmed menar jag icke mediala ) förhandlingar, kommer aldrig gynna SD i någon fråga.
Tror ( och märker på andra sverigevänliga bloggar ) att beslutet inte upplevs som optimalt. Tråkigt.

 
Ingen bild

Blåsippan

18 augusti 2013 13:32

Hulda mk1@

Ärendet lades ner efter mindre än en vecka.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 augusti 2013 14:16

Håkan

Hemliga förhandlingar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 14:19

Blåsippan...
Jaha. Blir tyvärr inte förvånad. Hon tillhörde ju FEL folkgrupp...

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 augusti 2013 14:20

På tal om pensioner och pensionärer:

Min vän fattigpensionären i Malmö gick häromdagen till det sammanslagna Försäkringskassan+Pensionsmyndigheten+Skatteverket. Han bor i en enrummare och har varken telefon eller dator/Internet = enda möjligheten att få information etc är ett besök.

I april-maj-skiftet lämnade han in uppgifter om hyreshöjning - allt OK. För en månad sedan väntade han tre (3!) timmar (bland 'begravningsklädda')för att till sist få veta att hans ärende inte behandlats än. Över två månader hade gått. Han skulle få besked ... Det som förut klarats av på några veckor kunde nu ta minst tre månader, sas det.

Alltså kom han nu tillbaka för att fråga hur det gått - han hade inte fått något besked eller höjt bostadsbidrag - och hur han skulle göra med den nya ansökan. I augusti 2013 skulle en ny ansökan lämnas in, hade man sagt förra gången.

Nu behöver han bara vänta 1,5 tim och hans ärende var fortfarande inte behandlat. Då säger tjänstekvinnan bakom disken:

- Du får ändå inte höjt bostadsbidrag för hyreshöjningen är så liten! (Drygt 80 kr, vilket betyder mer för en fattigpensionär än för en tjänsteman.)

- Men det har jag fått förut ... när det varit lika lite ... Och jag skulle ansöka om förlängning nu i augusti ...

- Jag kan inte hjälpa dig ... nu har jag inte tid med dig mer ... det är många som väntar ...

- Men ... men ...

En av de två vakterna på FK+PM+SV kommer fram och tar tag om mannens arm innan han hunnit lägga ner sina papper igen:

- Du ska gå härifrån! Gå ut!

Vakten för honom ut ur lokalen och trycker upp honom mot husväggen utanför:

- Gå härifrån!

Min vän var rent förtvivlad. Skulle de rent av ringa efter polis? Eller kanske radera hans ärende i datorn därinne? Eller ..?

Han var propert klädd, nykter och städad, gråhårig europé, och tillhör de svenska gammelinvandrare, som började anpassa sig för 50 år sedan genom att ta småjobb här och där.

- Aldrig har jag känt mig så förolämpad som nu, sa han till mig. Att jag inte fick jobb när jag inte kunde svenska förstod jag. (Han lärde sig genom att prata med folk och läsa tidningar.) Att man ville ha specialutbildat folk ... Men jag tog de jobb jag fick (paketering, städning, målning, fastighetsskötsel och sånt - trots hans högre utbildning i forna hemlandet).

Så går det till i Malmö - och de som inte måste besöka denna inrättning kan fortsätta blunda och prata om det 'underbara' Malmö. Tvi!

 
Ingen bild

Ronny

18 augusti 2013 15:58

Ännu en gång visar Sveriges Radio sitt förhållningssätt MOT svenskar, och sin vurm för utländskt. Idag på P4 Extra ,13.00, fick Nadia Jebril spy sin galla mot våld som drabbade en muslimsk kvinna. Brottet är givetvis helt sjukt och förkastligt, men när i he..te görs ett sådant vinklat program för svenska flickor!!?? När alla vet att det nästan uteslutande är svenska flickor som blir misshandlade och våldtagna av utländska män. Än en gång visar vår s.k.opolitiska Radiokanal vilka dom stöder och vilka som inte räknas. Var är kvinnoorganisationerna??

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 16:07

Ronny...
Hörde också eländet. Grovt politiskt korrekt radiopropaganda...

Märkligt att hon var ute själv och höggravid. Hade hon tre (?) barn hemma och var runt 20 år? Får de gå ut själva då?
Varför ska bara kvinnor täcka håret och manifestera mot överfallet?
Varför har Muslimska kvinnor div. klädesplagg som täcker håret eller ännu mer? Ingen förklaring gavs.
Om det var ett överfall, så är angriparen självklart en idiot!

Rätt hanterat på alla Sverigevänliga bloggar, kan detta slå tillbaka MED KRAFT!

 
Ingen bild

Kurtan

18 augusti 2013 17:06

Ronny & Hulda,
Det kan, observera KAN, även vara fråga om en "pallywood" taktik för att återigen använda "offer" rollen och skapa sig fördelar samt skattemedel?!

Detta med tanke t.ex på de aktuella uppgifterna om att vissa grupper i Egypten skjuter på sina egna för att skapa opinion mot militären som media i väst och speciellt Sverige sväljer med hull och hår...

Några moraliska spärrar verkar det inte finnas direkt...
MVH

 
Ingen bild

Farbror Sven

18 augusti 2013 17:08

Konstigt nog så hade en elefant lyckats rymma en eftermiddag och lyckats hålla sej gömd : Sent på kvällen ringde en äldre dam till polisstationen och sa :det står ett stort grått djur i min trädgård och drar upp morötter med svansen och konstapeln kan inte tro vad han gör med dem ! He,he,he .

 
Ingen bild

Lärare

18 augusti 2013 17:27

Apropå pensionärsskatten, kommer SD driva sänkt skatt för pensionärerna till samma nivå som övriga?
Det vore inte mer än rätt, att likt många övriga länder i Europa införa lägre skatt för pensionärerna! SD vet var pengarna finns att hämta...

 
Kalle

Kalle

18 augusti 2013 18:50

http://www.exponerat.info/din-lathund-for-kyrkovalet-15-sep-2013-finns-har/

Har inte med ämnet att göra men vore kul om du kunde uppmärksamma SD i kyrkovalet nu i september 2013.

http://www.exponerat.info/din-lathund-for-kyrkoval

 
Ingen bild

sarak

18 augusti 2013 20:24

Jag vill inte betala MER i skatt än löntagarna! Jag vill inte att min fattiga pension ska sänkas när matpriserna går upp!!! Jag har jobbat hela livet.

 
Ingen bild

OH

18 augusti 2013 20:31

Ett nygammalt ämne.Vargen
I Rumänien har kvällsvandringar för turister som studerar vargar blivit ett populärt nöje, samtidigt som det är luckurativt för innevånarna.
För att locka fler turister till Sverige, tycker jag, det vore en god ide att importera Rumänska vargar till Svenska städer.Man kunde börja med Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje. Det kan bli ett bra tillskott för ekonomin i dessa städer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 21:07

OH...
Nej, nej och åter nej. Inga mer vargar hit. Det både räcker och blir över med de som redan är utsläppta...
De styrande i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje har säkert nog med problem...

 
Ingen bild

OH

18 augusti 2013 21:36

Hulda
Jag visste inte att vi redan har Rumänska statsvargar.
Själv har jag varg utanför husknuten.Grannen har sett den.
Jag missunnar ej stadsborna som bestämmer över oss på landet att även dom skall få njuta av detta djur.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2013 22:21

OH...
Frilevande varg är som en böld i rxxven på en fö. trevlig cykelsemester. De bara vållar problem och kostnader.
Det räcker gott med de tvåbenta individer som vållar stora problem och ger SD ökande väljarstöd...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards