thoralf

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2013

BÄST I KLASSEN IGEN

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 17:06

Några korta reflektioner från gårdagens möte om vindkraft. Jag är förvånad över hur ledamöter från samma parti kan ha så olika uppfattningar om energipolitiken. Jag tänker framförallt på ledamöter från Alliansen.


Argumentet att vindkraften skall ersätta kärnkraften är minst sagt okunnigt. De som påstår detta har antagligen aldrig ägnat sig åt vare sig teknik eller matematik, utan går mer på känslor och omöjliga visioner. Vindkraft klassas som intermittent elproduktion medan kärnkraft klassas som baskraft.


 

Mikael Odenberg         Foto Thoralf Alfsson


Mikael Odenberg sa under Almedalsveckan i Visby att endast 6 procent av den installerade effekten på ett vindkraftverk kan räknas som baskraft och därmed användas för att ersätta kärnkraften. I praktiken innebär det att ett vindkraftverk med en installerad effekt på 2MW bara kan ge 120kw i en beräkning för att ersätta kärnkraften. Det innebär att det skulle behövas ca 4000 vindkraftverk i den storleken för att t.ex ersätta O1:an i Oskarshamn. Vid årsskiftet fanns det ca 2300 vindkraftverk i Sverige. Då förstår säkert alla det orimliga i detta argument och varför den tunga industrin är så orolig över utvecklingen i Sverige. Såvida vi inte skall stänga ner vår tunga basindustri under de kalla vintermånaderna.


Intressant att regeringens samordnare Lennart Värmby sa det rent ut att all elproduktion som vindkraftsutbyggnad ger exporteras till t.ex Tyskland och Polen för att de skall kunna minska sina koldioxidutsläpp. Vilket är helt i linje med de argument jag framför om att vi redan har en fossilfri elproduktion i Sverige dessutom ett rejält överskott på el.


I praktiken innebär då vindkraftsutbyggnaden följande.


Vi förstör fina naturområden eller havsmiljöer med vindkraftsparker. Många markägare och närboende drabbas av störande effekter från vindkraftverken. Väldigt stora markytor kan inte bebyggas.


Alla får vara med att betala för elcertifikaten via sin elräkning, för att vindkraften måste subventioneras för att vara lönsam. Enligt uppgifter från gårdagens möte handlar det om ca 4100 miljoner kronor/år, där ca 1200 miljoner kronor/år går till vindkraft.


Till på köpet behöver vi inte elproduktionen i Sverige utan vi exporterar den till grannländerna. Förra året exporterade Sverige hela 19 TWh.


Vi betalar alltså för en medveten miljöförstöring för att gynna andra länders missköta elproduktion. T.ex Tysklands energiomställning.


 

Johan Rockström o Mattias Klum      Foto Thoralf Alfsson


Tyvärr är det klimathysterin som råder som styr många av våra politiker. Klimatalarmister som Johan Rockström och Mattias Klum har lyckats väl tillsammans med de vänsterjournalister som har makten inom media att styra politikerna.


Ännu ett område som Sverige skall vara bäst i klassen på förutom invandringen!

 
 
Ingen bild

Jenny K

14 augusti 2013 17:48

Mikael Odenberg en av få politiker jag respekterar. Den enda moderaten som inte låter sig mutas eller köpas.
Tänk om han kunde gå över till Sd!

 
Lassekolja

Lassekolja

14 augusti 2013 18:15

Instämmer med Jenny K.! Även jag begriper inte varför Moderaterna inte såg till att behålla en så rakryggad politiker som Mikael Odenberg. Problemet var väl att han alldeles för mån om det svenska försvaret.
Jag kan fortfarande inte bli klok på varför Tyskland bestämt sig för att avveckla sin kärnkraft, framför allt inte när dom skyller avvecklingen på följderna av jordbävningen utanför Japans kust.
Kärnteknologin genomgår nu en mycket spännande utveckling genom att ur vårt "kärnavfall" snart kan utvinna 100-falt av vad vi har kunnat hittills.
De som menar att vi skall lägga ned den svenska kärnkraften till förmån för vindkraft, får gärna berätta vad vi gör när kvicksivret sjunker ned till 20-40minusgrader och vinden upphör.
Är dom, som fortfarande tjafsar om den orealistiska vindkraften, beredda att ta ansvaret för en kraftigt ökad arbetslöshet p.g.a kraftigt ökade energipriser, som leder till nedlagd tung basindustri?
Sammanfattning: Vindkraftsförespråkare = samhällsfarliga flumpolitiker !
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

14 augusti 2013 18:23

Det finns gott om skojjare, "AKTÖRER" (Skådespelare) som ivrigt, ivrigt, ivrigt väntar på att få sätta sig i den nya Lamborghinin -Betald av skattebetalarnas stödpengar!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 augusti 2013 18:44

Socialutskottet i Högsby kommun ska enligt OT spara 1 miljon , det kan väl inte bero på ekorrhjulet med invandringen , nähä, tänkte väl det också !

 
Ingen bild

Gute

14 augusti 2013 18:54

Jag visste inte att Sverige exporterade så mycket el till Europa, och då kan man ju fundera på varför vi inte istället satsar på modern kärnkraft t.ex, det borde ju bli en ren vinst istället för den kostsamma vindkraften som endast bidrar med 2-3% men förstör stora arealer redan nu.

Nej jag kan inte få in i skallen varför Sverige ska bygga vindkraftverk med skyhöga elpriser och sedan exportera el till ett lägre pris, experter får reda ut funderingarna närmare.

Och sedan har vi Ryssland med sina snart utbyggda gasledningar, finns inte risken att de kommer att dumpa elpriserna med billig gas som de har hur mycket som helst av?

 
Ingen bild

Ateisten

14 augusti 2013 18:56

"vi redan har en fossilfri elproduktion i Sverige dessutom ett rejält överskott på el"

Men trots överskott på el i Sverige betalar vi elpriser som om vi importerade svindyr el från utlandet! Få ihop den ekvationen den som kan!

Avregleringen av elmarknaden i Sverige kan inte kallas för annat än stöld. Man rånar den egna befolkningen!

Thoralf, vad tänker SD göra åt den totalt havererade elpolitiken i Sverige?

 
Svensson

Svensson

14 augusti 2013 19:39

Med mycket vindkraft, blir elpriserna ännu högre.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 augusti 2013 19:56

När man läser detta blir man både ledsen och förbannad
Exportera till Tyskland ?
Svenska sjuklöverpolitiker kan benämnas med dum dummare dummast

 
Ingen bild

fd kollega

14 augusti 2013 22:34

Men den gasturbinsreserv som finns i sverige och som styrs av Svenska Kraftnät är dyr och en miljökatastrof men alternativet är elavbrott. Det är tydligt att de måste UTÖKAS om mer vinkraft ska in...
Odenberg är bra ibland med mycket dålig ibland, rent elak. När det gäller elprisområdena har han helt gått på Europalinjen och kört över svenska intressen. Han är en rå-moderat och lyder uppifrån. Han har öppet o rått hånat Ann-Marie Pålsson när hon kritiserade elprisområdena. Hon skrev ju knapptryckarkompaniet och hon satt ju i Riksdagen för (M) när han blev gruppledare...

 
Ingen bild

OH

14 augusti 2013 22:42

Jag skulle gärna vilja ha ett rakt svar av Thoralf.
Jag är ej emot vindkraftverk ej heller kärnkraftverk.
Däremot anser jag att en del Svenska kärnkraftverk har passerat bäst före datum. Detta prat om att vi snart har nya moderna reaktorer betyder faktiskt att vi i bästa fall kan ha ett sådant i produktion om 50 år.Nedbrytningstiden för det avfallet blir då förhoppningsvis 500-1000 år.Att tänka på är att om dom byggs kommer dom att var en tillgång eller belastning hela detta århundrande.
Frågan lyder: då jag ej är emot vindkraftverk anser sverigedemokraterna att jag är en idiot?

 
Cavatus

Cavatus

14 augusti 2013 22:49

Se detta, alla Kalmarbor:
http://www.exponerat.info/anmalde-korande-brandbil-med-korforbud-till-polis-brydde-sig-inte-sluta-stora-mig/

http://demokrati.bloggplatsen.se/2013/08/14/10098653-brandkaren-anvande-bil-trots-korforbud/

Polisen bryr sig inte om att ta upp en anmälan om körförbud på ett fordon - tillika brandbilen. Han som anmäler viftas bort som störande element. Vad händer i Sverige egentligen??

OBS! Sju nya flygblad uppladdade. Välj och vraka!

http://www.korta.nu/flbl

 
Ingen bild

Magentan

14 augusti 2013 23:04

Bäst i klassen på annat sätt:

På nya Avpixlat kan ni nu ta del av en av regeringens nya propagandafilmer, som ska nå ut till Sveriges åttondeklassare med syfte att “motverka fördomar” och “negativa attityder”. Allt enligt det koncept som Bengt Westerberg (FP) proklamerat sedan regeringen utnämnde honom till propagandaminister för ett par år sedan

http://avpixlat.info/2013/08/14/svenne-ny-film-fran-zanyar-adami/#disqus_thread 
Lassekolja

Lassekolja

14 augusti 2013 23:11

@Cavatus, det undrar jag också. Sverige är i växande förfall. Varje dag kommer nya märkliga fall i dagen, som bekräftar att ingen längre bryr sig om nå´nting, särskilt vårt rättssystem är "under attack"! Att företag kan kapas och Polisen lägger ner ev. anmälan är pinsamt för oss som vill Sverige väl.
Känslan stärks hela tiden att enda lösningen är ett kraftigt växande SD!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

14 augusti 2013 23:36

OH

Jag är emot den energipolitik som förs av 7-klövern. Det behöver inte betyda att jag är emot vindkraft som energikälla eller solkraft. Har själv installerat solpaneler för varmvatten.

Men idag anser jag att det är helt fel att subventionera och bygga ut vindkraften.

Det gäller att hålla isär begreppen. Hoppas att du förstår!

 
Ingen bild

who

14 augusti 2013 23:43

Man slutar aldrig att förvånas hur så många politiker använder tiden med göra allt för att naturen skall få bli industriområde!

Thoralf, tur att finns undantag!
Hoppas att ditt arbete tas tillvara i kommande valdebatt!

Te.x har Värmdö kommun tillåtet etablering av vindfjollor i Stockholms skärgård, antar de menar Stockholms läns skärgård!
För de kan väl på fullt allvar mena på stans skärgård, Djurgården!

 
Ingen bild

who

15 augusti 2013 00:19

OH
Onsdag 14 aug 22:42

"
Däremot anser jag att en del Svenska kärnkraftverk har passerat bäst före datum. Detta prat om att vi snart har nya moderna reaktorer betyder faktiskt att vi i bästa fall kan ha ett sådant i produktion om 50 år.Nedbrytningstiden för det avfallet blir då förhoppningsvis 500-1000 år.Att tänka på är att om dom byggs kommer dom att var en tillgång eller belastning hela detta århundrande.
Frågan lyder: då jag ej är emot vindkraftverk anser sverigedemokraterna att jag är en idiot?"

Bland annat Vattenfall har ansökt om att få förnya befintliga kraftverk!
Gjorda förbättringar på befintliga kraftverk har ett bäst före-datum om 50 år!
Ny teknik inom kraftverk återvinner det som idag kallas för avfall och beräknad förbrukning för nya kraftverk klarar drift i flera hundra år och minimerar lagringsbehov av prima råvara!

På din fråga:

2då jag ej är emot vindkraftverk anser sverigedemokraterna att jag är en idiot?"

Finns ingen kunnig person som anser något annat, oavsett partitillhörighet!

En politiker utan kunskap eller förnuft, drev igenom "tankeförbudslagen"
Hon är förmodligen en säker 1:a på idiot-toppen inom politiker!

 
Ingen bild

OH

15 augusti 2013 05:56

Jag är principiellt emot all subvention inom näringslivet. Det bör förbehållas sjukvård, åldringsvård, skola och liknande verksamheter.
who skriver om att lappa och laga utmattad material i befintliga verk, det tror jag inte på.Vattenfall vill givetvis köra verken så länge som möjligt. Skattebetalarna står ju för notan om något händer.
Personligen aktar jag mig för att idiotförklara andra människors åsikter.

 
Ingen bild

who

15 augusti 2013 10:35

OH,

Vattenfall har lämnat in ansökan om att bygga nya kraftverk!

Normalt underhåll och förbättringar har säkerställt driftlängden på befintliga!

Men att förespråka intermittent produktion som inte kan ersätta kraftverk är idiotiskt!

 
Ingen bild

who

15 augusti 2013 16:10

För dig som missat vad tankeförbudslagen innebar:

I lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet fanns en 6 § som från 1 februari 1987 löd: "Ingen får utarbeta konstruktionsritningar, beräkna kostnader, beställa utrustning eller vidta andra sådana förberedande åtgärder i syfte att inom landet uppföra en kärnkraftsreaktor."

Kritik fanns mot denna lag för att den skulle inneburit inskränkningar inom forskning då frågan om att bygga kärnkraftverk i Sverige ytterst är en politisk fråga och ej beroende på om forskning sker eller ej.

Efter beslut i riksdagen 2006 har paragrafen avskaffats.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tankef%C3%B6rbudet

För vindfjollor och solpaneler borde lagen återinföras!
Varför bygga och betala driften med skattemedel för väderberoende intermittent el, som inte ens täcker Sveriges export av el per år?
Varför bygga industriområden i naturen som stör och drabbar människor?

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 augusti 2013 17:24

who...
Jämför inte solpaneler med vindmöllor. De kan givetvis inte ersätta kärnkraften, men bli ett tyst och diskret tillskott...

 
Ingen bild

who

15 augusti 2013 17:41

Vindkraftens effekt är helt otillräcklig!


http://www.landskapsskydd.se/artikel/effektotillracklig


Du förespråkare av intermittent el-produktion ta 2 minuter och läs! Fundera och tänk, är intermittent el-produktion "hållbar", "grön" osv?
Vad skall den ersätta?

Ser fram emot ett svar från dig som har läst och tänkt!

Men innan, ta en titt som på ett pedagogiskt sätt visar resultatet!

http://www.frojdh.se/wp-content/uploads/2011/06/old_new_energy_scr.jpg


 
Ingen bild

J-Å Nilsson

15 augusti 2013 18:59

Thoralf undviker en faktor i alla sina inlägg, nämligen riskerna med kärnkraften. Den faktor som ledde till folkomröstning och beslut om nedläggning av kärnkraften.
Ställer vi påståendet om att vi bygger miljöförstörande vindkraft, mot faktumet att en härdsmälta i t.ex någon av Oskarshamns reaktorer skulle ha tusenfalt större förödelse, så förändrar det genast debatten.

Att sedan våra politiker trixar, förhalar och viker sej för ekonomiska krafter inom elproduktionen, är en helt annan fråga. För det överskott av 19 Twh motsvarar borttagandet av 40% av den äldsta kärnkraften. Varför sker då inte detta? Det minskar ju följdaktligen riskerna och avfallet med lika mycket.

Jag tror inte för ett ögonblick att svensken kan bemästra kärnkraften bättre än många av dem som drabbats av olyckor. Man har nämligen, även här i Sverige, varit så nära härdsmälta man kan komma.
Vi har hitintills bara haft tur. Men av någon anledning fortsätter man politiskt att blunda.
Dock kan det vara så att vilken väg man än väljer så är det en återvändsgränd. För ett riskfritt, ekonomiskt hållbart och miljövänligt alternativ finns inte ännu.
Vad jag kan söka mej fram till ligger det minst 30 år fram i tiden. 
Ingen bild

who

15 augusti 2013 21:09

J-Å Nilsson
Torsdag 15 aug 18:59

Varför 19 Twh?

Är det reglerkraft för intermittent el-"produktion" som enbart vatten, gas eller oljekraft kan hantera?
Skulle bli ett betydligt mindre "överskott" om vattenkraften enbart reglerade den ny mer säkra kärnkraften!
Vad skall du fixa el med under minst 30 år med?
Redan inom 10 år finns en helt annan kärnkraft som är både säker och miljövänlig!
Drivs med hjälp av dagens "avfall" under flera hundra år.
Du kommer enbart med ren skrämsel-information!
Ta en koll dagsläget!

 
Ingen bild

J-Å Nilsson

15 augusti 2013 22:01

who@

Ställ de frågorna till Thoralf i stället. Jag har bara försökt belysa problemet från mer än ett håll.

 
Ingen bild

SD4Life

16 augusti 2013 01:03

För första gången har man ett dilemma som Sverigedemokrat, studerar nämligen till vindkraftstekniker och vill såklart jobba med det fram tills pension. Trots det är jag helt inne på SD.s linje i frågan, bara att hoppas att det smälls upp några vindkraftsparker till innan SD styr om frågan så jag inte blir göralös;-)

 
Ingen bild

who

16 augusti 2013 13:42

SD4Life
Fredag 16 aug 01:03

Byt utbildning till kärnkraftstekniker så har jobb livet!
Och passar som väljare till alla partier!
Är många utbildningar som inte längre efterfrågas!

 
Ingen bild

who

16 augusti 2013 14:06

Intressant fråga angående utbildningen från SD4Life!

Vilka partier skall ta ansvar för att det inte finns utbildning för arbete under skoltid som inte passar för arbete senare i levet som under skoltiden i fanns?


"Anledningen till den moderna skolans brist på kunskaper är att det moderna samhället kräver större brist på kunskaper."

Ett påpekande som stöder arbetskraftsinvandring av analfbeter!

 
Ingen bild

OH

17 augusti 2013 07:09

Vattenfall har lämnat in en ansökan om att få bygga ett kärnkraftverk.
Ska dom göra det med alla pengar dom tjänar i Holland?
Det säkraste när det gäller ekonomisk energipolitik är nog att göra tvärt emot vad Vattenfall planerar att göra-

 
Ingen bild

who

17 augusti 2013 15:15

Vattenfall tar ansvar och prioriterar ner vindkraftsutbyggnad till förmån för el-produktion, som fungerar "on demand"!
Tycks ha insett det är bättre att bygga på kraftverk som ändå måste vara kvar!

http://www.frojdh.se/wp-content/uploads/2011/06/old_new_energy_scr.jpg 
Ingen bild

OH

17 augusti 2013 22:08

Vattenfall tar ansvar och priorterar kraftverk som fungerar och slösar ej med skattepengar?
Säg NUON det räcker!

 
Ingen bild

who

19 augusti 2013 11:06

Tja köpet av Nuon vad det ett grönt hållbart köp som Muad Olofsson drev igenom eller var det företagsbeslut?
Intressant om Janne Josefsson börjar gräva i denna märkliga affär!

En hemligstämplad konsultrapport (McKinsey) som togs fram för regeringen några veckor innan själv köpet skulle beslutas har dykt upp. Där skrivs bland annat ”större förvärv innebär risk och skapar inte värde i sig” och de varnar för att det kan få till följd att man senare skulle kunna tvingas till en börsnotering, kapitaltillskott eller dylikt.

Jag kommer ihåg hur positiv och glad näringsminister Maud Olofsson (C) var då vid ett av sina besök i Näringsutskottet och hon delgav oss regeringens beslut om köpet.

Det är faktiskt så att det är regeringen som tagit det slutliga beslutet om denna största affär som något av våra bolag genomfört.

Det är därför upprörande att se Peter Norman säga att regeringen var helt ovetande! Jag kan inte heller släppa tankarna på att det här ingår i en större plan sedan tidigare.

Med trix och fix med siffror, dåliga affärer och en ovetande regering så blir det mycket enklare att splittra upp bolaget för att sedan sälja ut det.

Det är ju sedan länge tillbaka känt att regeringen med Reinfeldt och Borg inte tycker att staten ska äga och driva bolag, bland annat Vattenfall.

Vattenfall som förfogar över stora gemensamma tillgångar har genom åren gett stora vinstutdelningar till staten.

Bolaget har en central roll för energiomställningen och en oerhört viktig uppgift att se till att den svenska elintensiva industrin har konkurrenskraftiga elpriser.

 
Ingen bild

who

19 augusti 2013 11:24

En affär som innebär stora skatteutgifter för något som levererade var nedläggningen av Barsebäck!

Samt ägarförändringen på kvarvarande kraftverk!
Ett resultat av hysterisk grön hållbar skräckpropaganda för en klimatkatastrof!
Vi har de politiker vi förtjänar!
Men vilka stollar politikerna skall styra!
En blind o döv leder en döv o blind!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se