thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2013

HAR DU INGET HJÄRTA CARL?

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2013 23:08

Sven-Olof Sällström gjorde en riktig pondus insats i dagens morgonprogram i SVT. Jag har aldrig sett den normalt så arrogante Carl B Hamilton vara så blek och försiktig.


”Har du inget hjärta, Carl” sved uppenbarligen rejält och gjorde säkert intryck på tittarna. Till och med programledaren verkade både tagen och imponerad av Sven-Olof Sällström. Det märkliga var att alla vanliga floskler mer eller mindre helt saknades. Att Sven-Olof därtill fick sista ordet var också märkligt. På något sätt kändes det som ett genombrott för Sven-Olof som finanspolitisk talesperson för SD.


Det känns alldeles utmärkt inför morgondagen då vår skuggbudget skall presenteras av Sven-Olof Sällström, Mattias Karlsson och Per Ramhorn, om jag fått rätt information.



Däremot har vårt pressmeddelande om att vi i vår skuggbudget föreslår en höjning med 4 kronor av reseavdraget för resor till och från jobbet inte tagits upp i media. I varje fall inte av SVT och Aktuellt. Där pratades det bara om Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets skuggbudgetar.


Läs pressmeddelande


 

 
 
Ingen bild

Blåsippan

1 oktober 2013 23:35

Hamilton, vilken patetisk person i kostym med inga argument och förnedrad död blick. Han trodde säkert att detta skulle bli en enkel match. Arrogans och inbillad godhet vinner man inga debatter med utan debatten vinner man med pålästa argument. Så gammal och trött men så mycket att lära. Här snackar vi överkörning och påbackning om och om igen. Sven Olof måste dock lära sig att prata långsammare.

 
Ingen bild

Kalleman

1 oktober 2013 23:44

Sällström är en klippa, trots motstånd från både Hamilton och den PK-korrekte journalisten gick budskapet fram, tack!

 
Ingen bild

Cavatus

2 oktober 2013 00:09

Sällström gjorde en sällsamt (pun intended) bra insats i debatten. All heder åt honom. SD borde dock satsa på att ge honom ett par timmar hos en talpedagog så han inte snubblar på orden i fortsättningen. Han kommer att bli en guldgruva för SD. Han ger ett grundmurat vederhäftig intryck. En pålitlig karl.

Härligt när han returnerade Ullenhags replik till Åkesson häromsistens (har du inget hjärta). Den satt rakt i solar plexus och jag tror att även programledaren tog åt sig av den. Svinhugg går igen (till FP).

Nu finns det två nya flygblad att ladda ned. Fina alster som kommer från Perka och Gruvmor. Gå till flygbladssidan och läs mer om dem:

www.korta.nu/flbl

 
Ingen bild

B-E Johansson

2 oktober 2013 01:10

Sällström var RIKTIGT bra i "morronsoffan". Jag har tyckt han haft lite svårt hittills, men nu var han riktigt varm i kläderna. Oscar Sjöstedt, som var med på presskonferensen verkar både skärpt och sympatisk, han borde sitta i riksdagen nästa period.
Hamilton drog det "rumsrena" kortet. Han är helt renons på argument

 
Ingen bild

urban

2 oktober 2013 03:00

Sällström gjorde det bra men jag har väldigt svårt att höra vad han säger.Lite långsammare tal skulle inte skada.

 
Ingen bild

UncleBob

2 oktober 2013 03:35

Som vanligt ställer sig programledaren på SD-motståndarens sida. En smula panikartat ställer han samma slags hypotetiska frågor som Carl Hamilton: "Om invandringen vore lönsam, skulle ni tycka det var OK med fri invandring då?". Vad är det för jävla tramsfrågor?

Det är lika befogat som att säga: "Om månen vore gjord av ost skulle du vilja ha den på pizzan då?"

Sällström gjorde mycket bra ifrån sig men stressades av att han hela tiden avbröts innan han utvecklat resonemanget. Det var därför han pratade för fort och det blev svårt att höra varenda ord.

 
joffe

joffe

2 oktober 2013 05:55

Sällström var BRA och skuggbudgeten PERFEKT.

Mer tyngd borde läggas på att 95% av insmugglade är inte ens riktiga flyktingar utan ekonomiska lycksökare som ljuger sig till bidrag för evigt i Sverige pga vidöppen famn för alla från Syrien och Eritrea.

Please Sållström snubbla inte över orden och spott ut gröten ur mun. Please lyssna och lär av Nigel Farage. Raka puckar! Det du framför är sanningen!

http://abhu

 
Ingen bild

biran

2 oktober 2013 06:16

Som vanligt så deltog programledaren i debatten mot SD:s representant medan 7-klöverns fick härja fritt och avbryta. Nu hjälpte inte detta pk-patrasket utan fakta kom upp på bordet till pk:s förtret.

 
Ingen bild

Robert

2 oktober 2013 08:07

Första gången jag hör Sällström tala och jag blev imponerad, bra gjort!

 
Ingen bild

Da Capo

2 oktober 2013 08:34

Folkkommissarien för information och kultur Adelsohn-Liljeroth har förstås ingen aning om innebörden av demokrati. Hon är som sig bör i hennes ställning en absurd människa. Man skulle ha trott att klokare huvuden i den svenska regeringen skulle ha upplyst henne om ämnet DEMOKRATI - och jag menar då inte Ullenhag - och yttrandefrihet .

Hallå där, någon i den svenska regeringen som verkligen förstår och vill stödja demokratin, finns det någon överhuvudtaget ...?
Hallåååå......
- - - - -
Med anledning av detta blogginlägg:

http://gatesofvienna.net/2013/10/a-free-press-swedish-style/#more-30945

Klicka er dit och träna engelskan - skryt inte med att ni bara förstår svenska, som snart är ett utdött språk i ett kraschat land, alla som gått i den förträffliga svenska skolan klarar att läsa engelska,

 
Ingen bild

Rune

2 oktober 2013 09:20

" alla som gått i den förträffliga svenska skolan klarar att läsa engelska,"

Där har du fel! Jag har inte läst engelska en enda timme i skolan.
Det gjorde vi inte under femtiotalet. Den kom i slutet av femtiotalet när jag hade slutat skolan. Men mitt intryck är ju också att de som läste engelska sedan inte är så vidare värst på språket. De klarar att köpa en varmkorv eller lite godis men inte mycket mer.

 
Ingen bild

Diablo

2 oktober 2013 09:24

@Rune, nu är du för mycket vitt eller svart. Gick i skolan i mitten av femtio-talet och har klarat ett helt liv i utlandet med vad jag började lära mig i folkskolan.

 
Ingen bild

Hacke

2 oktober 2013 10:02

Det är precis så här jag vill se våra politiker vid framträdande i debatter och i media. På offensiven. Försvarställning är aldrig bra.
Jag vet att det inte är lätt alla gånger när politikermotståndare och medieetablissemang alltid sätter agendan/frågeställningen för att försvåra för sd. Men det gäller också att alltid sträva efter att vrida vapnet ur händerna på motståndaren och rikta det mot dom själva. Sd sitter inne med så mycket dräpande fakta och verklighetsförankrad politik att det inte går att värja sig mot, åtminstone inte med hederlig argumentation.
Att man sedan som Sällström i detta fall dessutom lyckas sätta dit en riktig hut går hem-replik i redan smått klassiska ”Har du inget hjärta Carl” är naturligtvis en mycket njutbar vinstgivande bonus.
Det har alltid känts bra att vara sd-sympatisör, nu börjar det bli riktigt roligt också när våra duktiga nybörjare i dessa sammanhang börjar bli varma i kläderna.

 
Ingen bild

Åke

2 oktober 2013 10:08

...Såg hela intervjun, och Sällström gjorde utomordentligt bra ifrån sig. Tycker dock som många andra att det kan vara svårt att hinna höra vad han säger ibland då han snackar lite för fort och "uppstressat".
Men bortsett från det, så var Carl B. Hamilton ganska vek i det här läget, och visste med ledning av vad han sa att det han förde fram inte räckte som motargument mot Sällström, som av sällan skådat slag gjorde Carl nervös!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 oktober 2013 10:17

Joffe : Du är på helt rätt spår det kostar minst 1000000kr i penningvärde i lyximigrantens land att köpa en smugglarbiljett till Sverige.
Detta är öppet mål för SD ,varför låta kulturmarxisterna hålla på med detta.
Varför inte sätta det i plytet på Hamilton om han vågar sej till SVT68 nästa gång dom ringer, tveksamt.

Glöm inte bort att kolla om den ensamkommande Syriska flyktingmamman som Ullenhag pratade om finns
Kan bli en bra bumerang att skicka tillbaka till denna clown.

Lyxmigrationen måste SD få fram i samtal intervjuer artiklar etc
Svenne Banan tror ju att det är flyktingar som kommer hit
Dessa har invaderat Sveriges välfärdssystem i 40 år snart

Gubben o Gumman skriver utan koppling till Alfsson SD eller Inte rasist men.... vad fan svamlar Hamilton om ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 oktober 2013 10:28

Till alla som gnäller på att SD,s siffror om invandringen är felaktiga: Ta fram egna och låt också en grupp kunniga ekonomer ta fram siffror. Sedan kan vi debattera och jämföra.

 
Ingen bild

mom-61

2 oktober 2013 10:31

Jag har en fråga till Carl Hamilton: Om riksdagens utredningstjänst kom fram till att det INTE var lönsamt med all denna invandring. Skulle du då ändra uppfattning och skicka tillbaka alla invandrare som ni givit uppehållstillstånd till?

 
Ingen bild

Elisabeth

2 oktober 2013 10:47

Som Cavatus mycket riktigt påpekade; Sällström gjrde mycket bra ifrån sig men MÅSTE försöka tala tydligare och kanske ta några lektioner hos en talpedagog. Tyvärr gjorde det att det han sade inte gick riktigt fram. Lär han sig tala tydligare och litet mer långsamt blir han en ännu större klippa för SD.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

2 oktober 2013 11:48

Ja, Sven-Olof Sällström var grymt bra i den intervjun! Ännu bättre var han faktiskt i den just avslutade presskonferensen om Sverigedemokraternas skuggbudget tillsammans med Mattias Karlsson och Per Ramhorn! Mattias inflikade bra kommentarer och Sven-Olofs avsluting var riktigt, riktigt bra! Det blev garanterat många nya röster till Sverigedemokraterna från de som kollade den presskonferensen!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lärare

2 oktober 2013 12:28

Blev mäkta imponerad av Sällström idag!
Bra rutet!
På dom bara. Journalisterna blev nog lite chockade, de verkade lite lama jämfört med tidigare presskonferensers samlade attacker mot SD.

Ramhorn och Karlsson gjorde också bra ifrån sig.
Att SD nu satsar rejält på de äldres situation framgick tydligt idag, hoppas bara att det kommer till svenskarnas kännedom också.

Storsatsning på gång?

 
Ingen bild

Kalle

2 oktober 2013 12:35

>Da Capo

Inte ens DN:s nye chefrdaktör klarar av ett renodlat svenskt språk längre. Hörde honom häromdagen i SR Medierna när han för att snobba eller brist på kunskap i det svenska språket blandade svenska och engelska ord. Hur skall de som inte läst Engelska förstå vad han säger???

En chefredaktör i ett svenskt radioprogram som blandar in engelska i svenskan för han kan inte dessa ord ens en gång på svenska.
Och denne skall vara chefredaktör för sveriges största morgontidning på svenska.

Urdåligt av honom honom på DN!!!

 
Ingen bild

Da Capo

2 oktober 2013 12:55

> Kalle

Jag misslyckades med att vara ironisk!
Skall vi säga såhär: ny som läser engelska, klicka er vidare.
Ni som är monoglotter, giv fasen i det.

I övrigt delar jag din åsikt om DN:s topptosing.

 
Ingen bild

Hej!

2 oktober 2013 22:00

...milersättningen har minskat sedan 2007 om man även tittar på bensinpris och avdragsminimum som har höjts 1000kr sedan 2012.

 
Ingen bild

Tommy

2 oktober 2013 23:17

Sällström var väl ok men knappast lysande. Påminner lite om hyllningarna efter Åkessons Ipad-bläddrande. Knapp seger dock över Carl B som gjorde halvsovande intryck och mest svamlade. Det var dock inte i klass med Åkessons överkörning av Pekgul i SVT, bästa enskilda SD-insatsen jag noterat.
Dock: Borde inte SOS oavsett skickas till talpedagog, som föreslagits här ovan? Man kan ju tänka sig att ni kan locka en och annan pensionär men trots att de kör hörapparaten på max lär de ju inte uppfatta speciellt mkt.

 
Ingen bild

osladden

3 oktober 2013 12:15

Fick du hjälp med videon?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards