thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2013

KOSTNADERNA FÖR ETABLERINGSREFORMEN SKENAR

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2013 21:27

 


Etableringsreformen infördes 2011 och det huvudsakliga syftet var att avlasta kommunerna ekonomiskt men samtidigt skapa bättre förutsättningar för integration. Huruvida detta har lyckats kan säkert diskuteras. Att Arbetsförmedlingens generaldirektör fick sparken kan vara ett svar på den frågan. Att reformen kostat enormt mycket pengar är en annan sanning. Hur mycket alla etableringslotsar kostar kan nog var och en räkna ut. Miljardbelopp!


"Bara tre procent av nyanlända flyktingar fick ett jobb utan statliga subventioner efter att ha ingått i regeringens så kallade etableringsreform."


"Av de 1700 nyanlända som lämnat etableringsuppdraget finns mer än hälften kvar hos Arbetsförmedlingen efter de två åren i etableringsreformen i olika åtgärder. De får nu aktivitetsstöd istället för den etableringsersättning de fick tidigare."

Sveriges Radio 22 maj.


När det gäller Kalmar kommun har jag koll på hur mycket ekonomiskt bistånd som betalas ut. Jag har en graf som jag uppdaterar varje år med hur andelen ser ut mellan personer med svensk bakgrund, respektive utländsk bakgrund. Etableringsreformen ställde till det lite då SCB slutade att föra statistik och istället Socialstyrelsen tog över statistiken för ekonomiskt bistånd men inte kostnaderna för etableringsersättningarna. Försäkringskassan sköter statistiken när det gäller etableringsersättningarna. Allt för att göra det svårare att följa upp kostnaderna när det gäller invandringen. Nu har jag i vilket fall som helst fått fram statistik från alla källor och då ser utvecklingen ut enligt nedan.


 


Jag menar att denna graf visar sanningen om den misslyckade integrationen i det svenska samhället. Eftersom personer med utländsk bakgrund utgör ca 12 procent av Kalmar kommuns befolkning borde också andelen bistånd var 12 procent. Verkligheten säger ca 65 procent av utbetalt bistånd.


I mina ögon sett en katastrof!


Om Kalmar kommuns politiker förstod vad detta innbär borde man istället minska invandringen till kommunen och se till att utvecklingen vänder. Det kallar jag att ta ansvar.


Att det under det sista året (2012) ser ut att ha skett förändring kan nog förklaras med skandalen på Invandrarservice som uppdagades under årsskiftet 2011/2012. Invandrarservice betalade ut för höga ersättningar och följde inte reglerna. Invandrarservice fick skarp kritik från revisorerna. Gissningsvis sjönk utbetalningarna med ca 6-10 miljoner kronor under 2012 enligt statistiken.


Utbetalningen av etableringsersättning rusar däremot i höjden och visar efter ca 30 månader ingen tendens att stabilisera sig på en nivå. Om utvecklingen fortsätter når Kalmar kommun 1 miljon kronor/månad i etableringsersättning under innevarande månad. I juni var kostnaden 873 000 kronor enligt försäkringskassans statistik.


 


Under 2011 landade kostnaden för etableringsersättning på närmare 2 miljoner kronor för Kalmar kommun. Men eftersom man kan vara i etableringsreformen under två år så stiger givetvis kostnaderna ända fram till och med det fjärde året om man inte minskar invandringen till kommunen.


Därför blev kostnaden under 2012 ca 6,1 miljoner kronor för Kalmar kommun. Min prognos för 2013 är att kostnaden för etableringsersättningar kommer att landa på ca 11 miljoner kronor bara för Kalmar kommun. Gissningsvis är det ca 140 personer som har etableringsersättning i juni inom Kalmar kommun och den siffran kommer utan tvekan att öka om Kalmar kommun beslutar att öka invandringen till Kalmar kommun.


Om Kalmar kommuns politiker förstod vad detta innbär borde man istället minska invandringen till kommunen och se till att utvecklingen vänder. Det kallar jag att ta ansvar.


Kommer Sverigedemokraternas ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige bli de enda som röstar nej till ökad invandring till Kalmar kommun?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 00:05

Illa, illa. Det finns desvärre många Kalmar i Sverige...

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 01:32

... Det stämmer Hulda, men tyvärr finns det bara en Thoralf i Sverige, så folket i alla övriga svenska städer, stora som små, får ingenting veta! SKANDAL!
:(

 
Ingen bild

Odalbonde

30 augusti 2013 03:24

Kejsaren är naken.

 
Ingen bild

olandstoken

30 augusti 2013 06:29

Att det ska vara så svårt att hålla igen på invandringen så de som är i landet får arbete och kommer bort från utanförskapsområdena , ju fler som kommer in ju svårare blir det för de invandrare som redan bott i landet och är arbetslösa då dessa sparkas längre och längre ner i kön.
Att sympatierna för SD ökar är knappast en tillfällighet utan visar på att Svenska folket inte är dumma utan faktiskt börjar förstå att media och politiker mörkar de problem som en oansvarig invandring för med sig.

 
Svensson

Svensson

30 augusti 2013 06:55

En fråga vi måste ställa är,varför alliansregeringen är så intresserade av att få in just invandrare på arbetsmarknaden, dom borde vara lika intresserade av att få in svenskar på arbetsmarknaden ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

biran

30 augusti 2013 07:12

För att strö lite salt i såren, de som kommer är i huvudsak muslimer. Dessa är oftast totalt ointegrerbara och totalt ointresserade av arbete. Att lönearbeta åt oss otrogna är totalt förbjudet enligt koranen. Så vad har 7-klövern tänkt sig?

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 08:04

Magentan...
Ja, man tycker ju att dessa fakta borde tas fram av våra journalister. Men avslöjanden om invandringens kostnader och andra negativa fakta, kommer knappast att ge några utmärkelser eller statusfyllda befattningar...

 
Ingen bild

Medborgaren

30 augusti 2013 08:24

Jag ska skriva en bok, kanske två!
Titeln är given "Det plundrade folket". De senaste 20 åren har vårt vackra fosterland raserats i alla avseenden, aldrig har vi haft så stor arbetslöshet, antalet företag har minskat drastiskt, socialbidragen har rusat i höjden till astronomiska siffror, moskeer med skränande minareter etableras i rekordfart............

Ja, med tanke på allt vansinne som drabbat det svenska folket finns hur mycket som helst att skriva om, det blir garanterat ytterligare en bok, titeln är redan klar "Det plundrande folket" vad den kommer handla om förstår säkert alla Sverigevänner!

Naturligtvis har jag inspirerats, åtminstone lite, av vår store landsfader reinfel som kommer gå till historien som den statsminister som förstörde vårt vackra o en gång så framgångsrika land!

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

30 augusti 2013 09:32

Man har ju inte lyckats få in romerna i samhället, så varför skulle man lyckas med att få in merparten av dom som kommer nu. Jag anser att flertalet som kommer nu är lika svårplacerade på arbetsmarknaden som romerna har varit. Naturligtvis har det förekommit fördomar, diskriminering osv. Men många gånger rör det sig om människor vill anpassa sig eller inte. Då säger vissa att man har rätt att klä sig som man vill. Jag kan till en del köpa det, men då skall man inte heller räkna med att bli försörjd av samhället dvs skattebetalarna. Jag skulle vilja fråga Fredrik R om dessa med " enmanstält " står till arbetsmarknadens förfogande. Vi skall ju också komma ihåg att man kunde inte få ut romerna på arbetsmarknaden trots att det under hela 60-talet fanns hur mycket jobb som helst. Människor som saknar så att säga inte har färdigheter till svenska " avtal " kommer och har det svårt att finna ett jobb. Vissa experter hävdar att enda chansen för att få dom i arbete är att dom hittar så att säga sin egen lönenivå. Vill vi ha det samhället. Jag säger nej tack. Men C m fl är inne på den vägen.

 
Ingen bild

kakkep@telia.se

30 augusti 2013 09:54

Har ni läst vad stållejoken
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article17376679.ab

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

30 augusti 2013 10:03

...och ändå så är dessa grafer o siffror bara toppen på isberget vad utomeuropeiskt invandring och regimens s.k mångkultur (sedan mitten 1970-tal) kostar svenska skattebetalare...

Dumsvensson´s gillar att betala skatt åt lycksökare och parasiter. Fast det är klart dumsvensson´s vet ingenting, de sover vidare, totalt hjärntvättade, med sitt lådvin och "let´s dance" på tv´n.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 10:35

Visst ska vi hjälpa utsatta civila som drabbats av tragedin i Syrien. Men gör vi det om vi tar hit dem? Och framför allt, hur många kan vi hjälpa till ett värdigt liv om vi istället hjälper Syrier i grannländernas flyktingläger?
Det blir då lättare för flyktingarna att återgå till Syrien när striderna är över.

Frågan är också om inte Syrien behöver delas i olika mindre länder, då det verkar vara som Jugoslavien. En massa olika folkgrupper med olika religion sammanpressade inom en gemensam gräns och med en hård regim.

 
Ingen bild

biran

30 augusti 2013 10:50

Glöm inte dagens Lindström. http://www.bonton.se/sv/dagens

 
Ingen bild

Mattias Stanton

30 augusti 2013 10:53

Fast så tänker inte de andra partierna. De tänker "Nu måste vi satsa ännu mer resurser på denna grupp".

Som att försöka bota hjärntumör med Alvedon.

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 12:49

Hulda mk1 skrev: "Frågan är också om inte Syrien behöver delas i olika mindre länder, då det verkar vara som Jugoslavien. En massa olika folkgrupper med olika religion sammanpressade inom en gemensam gräns ..."

Liksom Irak och Libyen och Tunisien och Egypten och ... i stort sett alla islamländer, eftersom de shia- och sunnimuslimska grupperingarna är dödsfiender. Splittringen mellan shia- och sunnimuslimer uppstod när profeten Muhammed dog år 632. Sunniterna menade att den mest kompetente av profetens anhängare skulle vara deras överhuvud, medan shiiterna ville att den ledarpositionen skulle gå i arv till Muhammeds kusin och svärson Ali.

Ytterligare en av de stridande grupperna är kurderna. Men bland kurder finns både sunni och shia representerade. Det finns till och med en del kristna kurder. Kurder är alltså inte en religiöst homogen grupp utan snarare en grupp som kämpar för det egna landet, Kurdistan.

Så finns där ju också en del kristna. År 1900, utgjorde de arabiska kristna 20% av totalbefolkningen i Mellanöstern. Idag är de färre än 5%. De största grupperna lever i Egypten Libanon, Syrien, Israel, Jordanien och de palestinska områdena. Den absolut största kristna grupperingen är de egyptiska kopterna.

Sedan ett par decennier tillbaka strömmar alla dessa olika, stridande grupperingar in i Sverige i massor från de olika MENA-länderna och får permanent uppehållstillstånd här. Våra enfaldiga och naiva 7-klöverpolitiker och den aningslösa, lättlurade majoriteten av svenskar bäddar för ett nytt Syrien eller Irak eller Libyen ... osv här i Sverige.

 
Ingen bild

Assar

30 augusti 2013 13:24

Intressant om Ekot's rapportering. Sitter regeringen och "friserar" statistiken från AF? Är man inte väldigt illa ute då?

 
Ingen bild

Lärare

30 augusti 2013 13:36

Stoppa "invällningen" NU!!!

Hörde i morse att nu kommer eritrianerna "invällandes" till Sverige! Inte så konstigt när det har basunerats ut över hela världen att i Sverige skickas ingen tillbaka, här får alla stanna, illegalt eller legalt spelar ingen roll längre. Du kommer bli försörjd resten av livet. Svenskarna betalar.

Stannar du som illegal belönas du t o m med gratis sjukvård och tandvård, samt en massa andra förmåner som inte vi svenskar får.

Nu är det hög tid att SD trycker upp infoblad som vi kan dela ut och som talar om alla galenskaper som sker och har skett.
Det blir värre och värre för var dag anser jag.

David Lång som är en skicklig, vältalig och skarp politiker har vid flera tillfällen levererat sanningar som får resten av kammaren att baxna, det är ord och inga visor minsann, när han talar lyssnar folket, han har pondus och kraft i sina tal.

SD måste föra fram honom nu till valrörelsen mer i debatter och olika framträdanden, kommer generera många röster.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

30 augusti 2013 13:50

Förbjudet med politisk propaganda i Telenor Arena i Karlskrona där Socialdemokraterna i alla år sedan arenan byggdes haft reklam och tidigare kommunalrådet Mats Johansson är klubbchef i Karlskrona Hockeyklubb som har sin hemmaarena där.

Anledningen? Jo, Sverigedemokraterna ville vara med och sponsra och då förbjöd man all partipolitisk reklam.

http://karlskronakanalen.se/sverigesporten/blogg/561/socialdemokraterna-offrade-rosen-i-telenor-arena

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 14:06

OBS! Missa inte i nedanstående länk till Avpixlats Newsdesk!

Scrolla ned till kommentarerna och läs "Fulsnudors" MYCKET intressanta vardagsskildring om vår "härliga mångkultur" bland de unga - inklusive facit!

http://avpixlat.info/newsdesk/hotbild-fran-invandrarmotstandarlag-staller-in-fotbollsmatch-for-16aringar

 
Ingen bild

Kalle

30 augusti 2013 14:14

När jag skulle kolla kommentareran så kunde Jag inte hitta dem. Vad var det för speciellt med "Fuksnudors" kommentar. Kan du redogöra lite vad som stod i den eller kopiera över texten till Thoralfs blogg.

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 14:58

@ Kalle
Det är bara att scrolla nedåt på skärmen. Alla kommentarerna finns där. Särskilt speciell är inte kommentaren. Eftersom den skildrar något som är ganska vanligt förekommande är den tyvärr snarare typisk. Det är en bra vardagsskildring över en "blandad" ungdomsmatch i Sverige för snart 20 år sedan samt med ett facit över hur det har gått ca 20 år efteråt.

Här kommer en annan länk. Den visar det typiska svenska PK-beteendet i media. Det är en artikel i Eskilstunakuriren om en politiker som åtalats efter toalettbråk.

Eftersom den åtalade politikern INTE är SD:are nämns givetvis inte den åtalades partitillhörighet i artikeln, och nyheten blir självklart inte heller någon förstanyhet i svensk TV och radio.

Slagskämpen är nämligen en Sosse-politiker enligt Avpixlats Newsdesk.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1892348-politiker-atalad-efter-toalettbrak

 
Ingen bild

Kalle

30 augusti 2013 15:19

>Bäste Magentan

Den kommentar du hänvisar till verkar borttagen ur Corren eller också så måste man vara inloggad.

Det är alltid "riskabelt" att hänvisa till en kommentar som kan tagas bort av ägaren, Corren.

OM du fortfarande har tillgång till kommetaren så kan du klippa och klistra in "Fulsnodors" kommentar.

Ser att du också råkat ut för Krona/klave syndromet som börjar bli allt vanligare på Thoralfs blogg vid länkning!!!

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 15:50

@ Kalle
Du ska inte gå in på Corren utan scrolla ned direkt när du är inne på Avpixlats Newsdesk. Det är där (en bit ner på Avpixlats Newsdesk) som kommentarerna finns.

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 15:54

@Kalle
Nä, det funkar tydligen inte med länken till E-kuriren, men rubriken blev i alla fall ganska rolig när man läser den i webbadressformatet:

"politiker-atalad-efter-toalettbrak"
:)

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

30 augusti 2013 16:42

Sverige skall inte deltaga i attacken mot Syrien säger Fredrik R. Förstod det " för vi har ju knappt inget att deltaga med ".

 
Ingen bild

Pågens

30 augusti 2013 16:53

@ Thoralf

Har du lyckats få fram hur stor den totala utbetalningen i kronor för ekonomiskt bistånd är för t.ex 2012?

 
Ingen bild

who

30 augusti 2013 17:02

Lars Rosén SD KALMAR
Fredag 30 aug 16:42


Varför inte återgå till korsriddare?
Men varför skall Sverige delta i ett religionskrig i Syrien?

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2013 17:15

Pågens

För Kalmar eller för hela riket?

 
Ingen bild

Magentan

30 augusti 2013 17:22

Thoralfs blogg är väldigt bra på flera sätt. Här finns en länk till en annan blogg som också är mycket bra.

Läs den!

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/08/vi-borde-radda-fler-fran-syrien.html#comment-form

 
Ingen bild

åskådaren

30 augusti 2013 17:36

Det var fullt slagsmål idag i "mosken" på storgatan. Två polisbilar, den kvinnliga konstapeln såg väldigt undfallande ut, och en massa av besökerna som stod och skrek på varandra. Skall vi se om det står något om det i Barometern, eller Östran, imorgon.

Det var en del intressanta kommentarer från oss åskådare som bevittnade det hela. Jag gissar dock att det inte var nyhetsvärdigt för varken Östran eller Barometern.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

30 augusti 2013 17:45

WHO: Naturligtvis vill jag inte att vi skall deltaga i kriget mot Syrien.

 
Ingen bild

Lotta

30 augusti 2013 17:55

Grattis Sverige till en ny topplacering. Enligt en webbplats med inriktning på medicin och hälsofrågor ligger Sverige etta bland länder som tar emot flest HIV-smittade. Enligt Irish Health som ligger bakom webbsidan är 75% av de människor som nyligen fått diagnosen HIV i Sverige invandrare.

I en kommentar till artikeln skriver signaturen jamesbonde: "Bromsmediciner som ges vid HIV är svindyra tex Trizivir kostar över 6000 kr för 30 dagars behandling - tillkommer gör mediciner för andra infektioner och allergier som är vanliga vid HIV. Ännu dyrare blir det senare när/om den HIV-smittade utvecklar AIDS."

Lägg därtill risken för spridande av HIV till aningslösa samt spridning av andra allvarliga sjukdomar som TBC osv. Kostnaden för detta uppå redan utlovad gratis vård till illegala lär tära rejält på den redan hårt ansträngda sjukvården med allt sämre vård samt ökad mängd felbehandlingar pga utsliten personal. Hur länge orkar man?

http://avpixlat.info/2013/08/30/sverige-nu-aven-etta-pa-europas-hiv-invandringslista/

Till sist vill jag be signaturen who lägga ner det evinnerliga tramset om korsriddare och allmänt kristendomshat. Vi har läst dina åsikter i ämnet till leda och fattat att du avskyr allt som har med kristendom att göra. Det räcker nu. Jag håller inte heller med SD i precis allt men till stora delar gör jag det, det är troligtvis likadant hos de flesta av oss.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 18:03

Lotta...
Detta om HIV-smitta ger en om möjligt ännu värre känsla när man tänker på alla våldtäkter i Sverige...

 
Ingen bild

who

30 augusti 2013 18:16

Lotta
Fredag 30 aug 17:55

Utgår ifrån att du är medlem i kyrkan och försvara deras inställning!
Kan inte Du som övertygad, förklara vad med, kyrkan tillför och varför, och för vem?
Finns det någon gud eller himmelrike?

 
Ingen bild

Lotta

30 augusti 2013 18:38

@who

Nu bad jag dig precis lägga ner tjatet om religion och tänker definitivt inte inleda en debatt mot dig i ämnet. Jag vet var du står i frågan, det har ingen lyckats undgå. Nöj dig med detta.

 
Ingen bild

who

30 augusti 2013 18:38

Kommande val till riksdagen är ett enda stort lotteri!
Om SD:s "vinstlott" är kyrkan! Tycks verkligheten förlita sig till kyrkan!
Tack, men nej tack!
Politik kan enbart föras med fakta!
Klimatkyrka eller övriga religioner ingår inte!
Är upp till var och en privat person att tro, på vad som önskas!
Men tro, är ingen källa till ett ansvar för nationen!

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 19:45

who...
Kyrkan är en traditionsbärare. Kyrkan är en samlingsplats vid svåra katastrofer och en påminnelse om de som levt före oss.

Jag brukar någon gång besöka min barndoms Kyrka och stanna vid gravstenar som påminner om de vänliga människor jag kände under min barndom.
Det vänliga grannparet, Farfar o Farmor, mina kusiner, klasskompisens föräldrar osv.
Dessa stunder är värda några kronor i Kyrkoskatt och att se den gamla Kyrkan stå där med anor sedan låångt tillbaka skänker ro i själen.
Kyrkan är också en viktig i de POSOM-grupper som finns. De startas vid större olyckor och stödjer offer och anhöriga. Mkt viktigt.

Sedan kan man fundera över Gud och hans ev. existens eller inte och mycket elände som Kyrkan stöttat genom åren. Häxbränningar och sk. "oäkta" barn är två saker som kommer fram vid en snabb tanke.

Men vi får aldrig låta Kyrkan bli en sammarbetspartner och i förlängningen en knähund för Islamister och Vänsterextremister. ALDRIG.
Kyrkan måste också stå upp för traditioner som tex. skolavslutningar. MED psalmsång och välsignelse.

 
Ingen bild

who

30 augusti 2013 20:09

Hulda mk1
Fredag 30 aug 19:45

Angående en grav, så är den i flesta fall tidsbegränsad till 25 år! (om jag minns rätt, har varit med och förlängt min fars hål på för urnan) Kommer inte att upprepas!
Kan mot en avgift förlängas på några tusen kronor!
Visst är det dubbelmoral, den eviga vilan i kyrkan är tidsbegränsad!

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2013 20:23

who eller Pär Green.

Jag tycker precis som Lotta att du har fått framföra din åsikt. Det räcker nu!

 
Ingen bild

Kurt Strömberg

30 augusti 2013 20:23


FN GÖR INTE SITT JOBB!

Då blir det så här. Eller så är det planerat?
Hade FN gjort sitt arbete korrekt, skulle de kunna gå in och taga över länder eller regimer som inte sköter sig.
Ungefär som skolinspektionen stänger en skola p.g.a mögel eller misskötsel.
-Då hade vi o världen sluppit alla dessa problem. Ekonomiska som kulturella.
Hemländerna för dessa flyktingar hade då kunnat blomstra istället, Producerat.

FN's misslyckande bör tas upp inom politiken till diskussion.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2013 20:39

who...
De finns där ändå, även om gravstenen är borta.
Så värna Kyrkan och rösta på Sverigedemokraterna!
Håller fö. med Thoralf och Lotta...

 
Ingen bild

Pågens

30 augusti 2013 22:11

@ Thoralf

F´låt jag avser Kalmar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 augusti 2013 22:34

Den ofrivillige brandvakten : Anlagd brand i trapphus (barnvagn)
Plats Borgarevägen 7 i Berga Centrum

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2013 22:59

Pågens

2012 var det ca 65 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd i Kalmar.

 
Ingen bild

B-E Johansson

31 augusti 2013 17:15

Beräknad kostnad för lotsar 2013: 389 000 000 kr. Övriga insatser: 796 000 000 kr (exempelvis kostnader för utbildning, arbetsträning med handledararvode, praktiskt basår, tolk och resor)

Källa: Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013
Prognoser för utbetalningar 2013 – 2017
2013-07-29

"Antalet nyanlända som har en etableringslots fortsätter att öka. Vid utgången av juni 2013 hade 17 848 personer beslut om lots, vilket utgör cirka 80 % av personer med en etableringsplan. Arbetsförmedlingens bedömning är att mellan 80 % 0ch 90 % av deltagarna med etableringsplan kommer ha beslut om lots och arbetar för att så många som möjligt ska utnyttja tjänsten."

Nästa år (2014) beräknas kostnaden för lotsar: 604 000 000 kr, och för övriga insatser: 1 563 000 000 kr

 
Torbjörn Jerlerup

Torbjörn Jerlerup

4 september 2013 11:25

Man kan nästan höra ekot av danska rasister för 120 år sen då de betraktade de svenska invandrarna, som tillhörde det socio-ekonomiska bottenskiktet i Danmark på den tiden.

"Eftersom andelen svenskar invandrade till Köpenhamn är 4% bör deras andel av brotten vara 4%, inte 10%".

http://motargument.se/2012/10/15/aven-svenskar-har-varit-flyktingar/

Rasister har genom tiderna alltid varit lika. De skyller socioekonomiska faktorer å kultur och gener. 1890 var det "svenskjävlarna" som sågs som paria. Thoralf har säkert nån släkting som migrerade till danmark om han släktforskar lite...

http://www.motargument.se

 
Johan Löfström

Johan Löfström

4 september 2013 11:59

Vad blir 873 000 kronor delat på ca 140 personer ? (ca 6.236:-/månad/person)

Tycker någon att det är feta bidrag att överleva på?

http://www.twitter.com/Pre_it

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se