thoralf

Direktlänk till inlägg 3 maj 2013

GOTA MEDIA LÄGGER MEDIEHUS PÅ IS?

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2013 17:23


Enligt uppgifter till bloggen och i media råder det delade meningar om investeringen i ett nytt mediehus i Kalmar. Igår presenterade Gota Media AB stora nedskärningar på tidningen Östran/Nyheterna där så mycket som halva personalstyrkan kan förlora sina jobb. Nu ifrågasätter allt fler inom företaget den stora satsningen på ett mediehus. Inte minst i Barometernstiftelsen höjdes kritiska röster vid senaste mötet i stiftelsen enligt Östran.


 


Tyvärr tror jag att det finns mycket prestige i denna fråga då det är endast vi Sverigedemokrater som varit fullständigt negativa till mediehuset på Kvarnholmen. Därmed kan prestigen vara betydligt större än om det varit t.ex Miljöpartiet som motsatt sig byggnaden.


Att Sverigedemokraterna skulle "segra" i denna segdragna fråga skulle nog inte uppskattas inom vissa kretsar (läs 7-klövern).


Det är lite märkligt att inte Barometern själva skriver om detta utan att det är konkurrenten Östran som är först ut med nyheten. Barometern mörkar uppenbarligen som vanligt. Trots att man sitter på alla uppgifter och fakta.


Med tanke på utvecklingen inom mediebranschen och alla nedskärningar och att Gota Medias ekonomi uppenbarligen gått nedåt de senaste åren är kanske behovet av ett nytt mediehus inte det viktigaste längre. Det kanske är viktigare att överleva som företag än att sitta i en modern glaskuvös på Kvarnholmen.


Läs ny artikel i Östran


Hade vi bara haft Barometern i Kalmar hade inget fått kännedom om detta! Det skall vi tacka Östran för!


Vi har även trädkramare i Kalmar!


 

 
 
Ingen bild

SM811

3 maj 2013 19:01

Tack Thoralf för allt arbete du lagt ned. Att de i sju(k)klövern inte begriper att deras val av placering är helt fel. Har de så smått börjat inse att de har blivit överkörda av SD.
SD 2014

 
Ingen bild

Bosse

3 maj 2013 19:13

Då är nog ryktet sant att det nya mediehuset är lagt på is härligt!!!Om några år är nog redaktionerna på Östran och Barran inte större än att min gamla uttjänta husvagn rymmer samtliga journalister med råge.Tänkte erbjuda Gunilla Sax att få låna vagnen om jag får tidningen gratis några månader.

 
Ingen bild

Lundabo58

3 maj 2013 19:16

Bra jobbat Thoralf, om ni får stopp på det där missfostret på kulturmark. Men jag ger mig f-n på att media isf ger äran till någon obskyr vänstertomte :(

 
Ingen bild

Skånepåg

3 maj 2013 19:44

@ Bosse

Tänk då på att tidningen innehåller bildligt talat (växter är lättlurade och kan inte alltid märka skillnaden) så mycket sk-t att du kan ha en prunkande blomsterrabatt runt husvagnen utan att lägga ett öre på handelsgödsel. Då får antingen kompostera tidningen, men Hushållningssällskapet har testat i en jordgubbsodling att lägga tidningen mellan raderna och täcka tidningen med ett lager tunnt jord. Blir i stort sett samma resultat.

 
Ingen bild

C.H.

3 maj 2013 19:44

Tänk om alla riksdagsmän vore som du Thoralf.Vilket underbart land vi då bodde i.Men tyvärr så har girigheten ökat nåt vansinnigt sen Aina Erlander lämnade tillbaka pennorna efter Tage Men tack i alla fall för att du finns.

 
Ingen bild

saida

3 maj 2013 19:49

Fy fan vad jag bli glad.

 
Ingen bild

saida

3 maj 2013 20:00

Thoralf . Du behövs verkligen i detta Tjänstemanna träsk

 
Ingen bild

Magentan

3 maj 2013 20:22

Tack Thoralf, för den färska Bojerudlänken (och för allt annat bra du gör också)!

 
Ingen bild

Lotta

3 maj 2013 21:35

Verkar som om överklagandeni alla fall kan göra nytta, fortsätt så.

 
Ingen bild

Lämnar pr-branschen – för SD

3 maj 2013 22:02

Tidigare Strandberg Haage-konsulten Joakim Wallerstein har rekryterats till Sverigedemokraterna.
– Han har börjat på vår kommunikationsavdelning, säger Martin Kinnunen, pressansvarig på SD, till Resumé.

Övergången som skedde i november uppmärksammas i nyhetsbrevet Veckans Brief.

Joakim Wallerstein var konsult på pr-byrån Strandberg Haage, men valde att gå vidare till Sverigedemokraterna.

– Han har god erfarenhet av digital marknadsföring. Han driver bland annat vår Facebook-grupp och tar fram kampanjmaterial och slogans. Vi hade en lucka där förut – Joakim är väldigt duktig, säger Marin Kinnunen till Resumé.

Resumé har sökt Joakim Wallerstein som nyligen var med och presenterade SD:s nya logga

 
Ingen bild

20 får gå från Östran men Juholt blir kvar

3 maj 2013 22:04

Förre socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt får behålla sin anställning när Östran gör sig av med hälften av redaktionen.

– Jag vet inte vad som står i hans tjänstgöringsintyg, men enligt lagen har han rätt till sin anställning, säger Östrans chefredaktör Gunilla Persson. Han har inte jobbat här på 20 år, men han har å andra sidan varit anställd väldigt länge.

Östran har fått sitt tredje stora sparpaket på två år. Den här gången blir resultatet att tidningens lokalredaktioner läggs ner och materialt i ställs köps in från konkurrenterna Barometern och Oskarshamnstidningen.

Totalt innebär det att hälften av redaktionen blir av med jobben. Men inte Håkan Juholt, som de senaste 20 åren varit tjänstledig från sin anställning som fotograf och lokalredaktör på grund av uppdraget som riksdagsman.

– Enligt lagen om förtroendeuppdrag har man rätt till att behålla sin anställning, säger Gunilla Persson. Men det är ingenting som vi ser som ett problem i den här processen. För Östran har lokalbevakningen på åtta kommuner varit en dyr historia. Personal, lokaler och datorer har dragit upp kostnaderna vilket fått tidningen att ta nedläggningsbeslutet.

–Vi gör det här för att vi ska kunna fortsätta att vara en livskraftig tidning, säger Gunilla Persson. Men det har varit ett smärtsamt beslut. Rentav blytungt.
http://www.resume.se/nyheter/dagspress/2013/05/03/20-far-ga-fran-ostran-men-juholt-blir-kvar/

 
Magnus S

Magnus S

4 maj 2013 02:52

Jag är glad över att Östran tog död på sig själv. Den politiska korrektheten mördade sig själv. De visste om det men fortsatte hyckla till det yttersta. Synd attt landet Sverige skulle ta så pass skada över hyckleriet doc.

http://www.youtube.com/watch?v=RmDs3YeTH40

 
Magnus S

Magnus S

4 maj 2013 02:59

Den där länken med "stollen" följer med utan att jag väljer den.? Men den är ganska underhållande.

http://www.youtube.com/watch?v=RmDs3YeTH40

 
Svensson

Svensson

4 maj 2013 07:37

Vinklade och mörkade nyheter,är inget läsaren vill ha.Nu får tidningarna betala priset,för den dåliga journalistik dom har bedrivit.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Funtaren

4 maj 2013 08:01

Bra jobbat Thoralf! Du är på väg att nöta ner dem!

Härlig lapp på trädet! Praktisk opinionsbildning!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 maj 2013 08:44

Borta i England händer det saker Expressens ledarredaktion deppar

 
Ingen bild

Lotta

4 maj 2013 09:20

"– Det vore väldigt tråkigt om det inte blir verklighet. Men det är en attraktiv tomt. Det finns andra intressenter om Gota skulle hoppa av, säger Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S)."
Låter som om Adolfsson ger sig f*** på att förstöra vårt kulturarv.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 maj 2013 09:25

Utan att gå händelserna i förväg så är det bara svammel från Mattias A. Han har lagt ner mycket prestige i mediehuset och vill givetvis dra ut på det hela.
Jag undrar vilka andra intressenter som han tänker på. Vi kanske skall få ett 15-våningshotell istället.

 
Ingen bild

Stefan A.

4 maj 2013 09:29

Undrar hur man ska lägga upp partiledardebatten i morron för att stänga Åkesson ute, en gång gav man två tredjedelar av tiden till S och M, de övriga fick dela på den lilla tid som blev över, och hur skall man undvika invandringen? börja debatten med "vad är svenskt" kanske, en öppen och förbihållslös debatt om invandringen är den största fasa journalistpartiet och sjuklövern känner till.

 
Ingen bild

Hacke

4 maj 2013 09:33

Det våras för sanningen när pk-industrin får allt större problem med att ta betalt för sina lögner.
Den mediala hjärntvätten går mot vägs ände i rekordfart.
Eller kommer Reinfeldt att gå "all in" på invandrings- och propagandaindustrin i en sista desperat ansträngning med att vandalisera Sverige till oigenkännlighet.

 
Ingen bild

mullis

4 maj 2013 12:09

ang. tystnad av vår älskade press
i örebro byggs en stor central moske,
ännu har bygdens stora tidning nerikes allehanda överhuvudtaget inte nämnt detta,
vilken ynkedom

 
Ingen bild

Magentan

4 maj 2013 12:23

"CAMERON ÅNGRAR UKIP-PÅHOPP" meddelar Fria Tider.

Citat: "I chockvågorna efter att invandringskritiska och EU-skeptiska partiet UKIP fått ett genomsnitt av 26 procent av rösterna i de lokalval de ställde upp i, uttalar sig nu premiärminister David Cameron ångerfullt om sina tidigare påhopp på partiet. Han backar nu helt från sina tidigare uttalanden om 'rasister och dårfinkar', rapporterar Daily Mail.

http://www.friatider.se/cameron-angerfull-for-pahopp-mot-ukip

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2318751/UKIP-clowns-laugh-Anti-Europe-partys-surge-PM-forced-eat-words.html

När tror ni att vi får läsa att ...
REINFELDT ÅNGRAR SD-PÅHOPP
i t ex Svenska Dagbladet eller någon annan av de större svenska dagstidningarna?

 
Ingen bild

Hacke

4 maj 2013 13:04

@ Magentan

"När tror ni att vi får läsa att ...
REINFELDT ÅNGRAR SD-PÅHOPP
i t ex Svenska Dagbladet eller någon annan av de större svenska dagstidningarna?"
Eftersom det krävs ett uns av ryggrad för detta lär vi få titta i stjärnorna efter något liknande uttalande från vår "statsman".
Så Husbondens röst och övriga medieetablissemang kan fortsätta sova lugnt, dom lär aldrig behöva publicera något liknande mardrömslikt utspel.

 
Ingen bild

Funtaren

4 maj 2013 13:06

Kära Magenta, tyvärr tror jag aldrig att dina positiva tankar kommer att infrias. Reinfeldt och Cameron är två helt olika varelser. Cameron verkar ha förståndet att inse när han haft fel, och ha en respekt för folket som bara verkar ha varit undertryckt en tid men nu kanske är på väg upp till ytan.

Reinfeldt - ja du vet ju själv. Respekt för någon annan än Reinfeldt är inte direkt något man kopplar till hans person.

 
Ingen bild

Magentan

4 maj 2013 13:18

Tack för svar på min tidigare fråga. Här kommer en annan sak som jag också funderar över:

Stefan Löfven (S), Fredrik Reinfeldt (M), Gustav Fridolin (MP), Annie Lööf (C), Jonas Sjöstedt (V), Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD) och Jimmie Åkesson (SD).

I den ordningsföljden presenterar SVT:s TV-tablåer deltagarna i söndagens partiledardebatt. Varför hamnar SD och Jimmie Åkesson sist?

Är det partiernas storleksordning som gäller?
Nej, vid senaste valet fick SD högre procentsiffra än både V och KD, och i den senaste månadens "Poll of Polls" är SD fortfarande 3:e största parti. (Det vill säga enligt den KORREKTA sammanvägningen för SAMTLIGA 8 opinionsinstitut, och alltså inte den SUSPEKTA sammanvägningen med ENBART de 5 telefonfrågar-instituten som Novus och SR/Ekot använder sig av.)

Är det partiledarnas efternamn som gäller?
Nej, i så fall skulle man börjat med Björklund följt av Fridolin osv...

Är det de olika blocken som gäller?
Nej, det tycks inte heller vara fallet? ... Vad kan det då vara?

http://status.st/


 
Ingen bild

OH

4 maj 2013 13:19

Jag slumrade till när jag hörde lo basen Kalle P.Sa han verkligen-
Jallah,Jallah, arbeta åt Allah ?

 
Ingen bild

lennart l

4 maj 2013 13:47

Magentan 13:18
Sluta fundera, du vet väl att man sparar det bästa till sist :o

 
Ingen bild

Magentan

4 maj 2013 15:53


@ lennart I: "du vet väl att man sparar det bästa till sist"

Aha!!! Tänkte inte på det. Så nöjd jag blev nu. :)

 
Ingen bild

Ludvig

5 maj 2013 07:15

Hade vi bara haft Barometern i Kalmar hade jag inte haft någon tidning. Hoppas nu att det inte blir något bygge på den platsen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards